sosyal yardım devam ediyor ne demek / Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü | Aile Destek Programı

Sosyal Yardım Devam Ediyor Ne Demek

sosyal yardım devam ediyor ne demek

Yardım durumu devam ediyor ne demek ve başvuru süreci devam ediyor ne demek gibi sorunların çözümünü sayfamızdan gerçekleştirebilirsiniz.

Birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biri yardım durumu devam ediyor ne demek olmaktadır. Karşınıza çıkan ifade bu yardımdan faydalanıldığını anlatmaktadır. Yardım başvurunuzun kabul edildiği ve bu yardımdan faydalanacağınız anlamına gelir. 

Birçok kurum ve kuruluş tarafından insanlara yardım edilmektedir. Birçok kişi yardımlardan yararlanabilmek için e-devlet sisteminden ya da online olarak başvurularını gerçekleştirirler. Başvuru durumunu merak eden ve sorgulayan bazı kişiler yardım durumu devam ediyor ibaresi ile karşı karşıya kalmaktadır. Eğer başvurunuzu sorguladığınız zaman karşınıza bu ifade geliyorsa başvurunuz yüksek ihtimalle onaylanmıştır. 

Yardım Durumu Devam Ediyor Ne Demek 

yardım durumu devam ediyor ne demek sorusunu araştıran ve merak eden milyonlarca kişi vardır. Bu ifade karşınıza çıktıysa yüksek ihtimalle başvurunuz onaylanmış ve yardımdan faydalanabileceğiniz anlamına gelmektedir.  

Yardım Durumu Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek?

Belirli bir kurumdan yardım alan kişilerin sorgulama ekranında yardım durumu kapsam dışına çıktı ifadesi yer alıyorsa yardım için uygun şartların olmadığı anlamına gelir. Bu yüzden yardım alınan kurum yardım desteğini çeker. 

Dogalgaz Yardım Durumu Devam Ediyor Ne Demek 

Yardım Durumu Devam Ediyor Ne Demek 

Doğalgaz yardım durumu devam ediyor ne demek sorusunun yanıtını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Sorgulama ekranında bu ifadenin anlamı yardımın devam ettiği ve yardım şartlarını sağladığınız anlamına gelmektedir. 

yılının mart ayında ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz yardım desteğinde bulunulmuştu. E-devlet üzerinden doğalgaz yardımı için başvuru yapabilir ve faturalarınızı PTT götürerek destek alabilirsiniz. Yardım desteğinin devam edip etmediğini öğrenmek istiyorsanız e-devlet sorgulama ekranından öğrenebilirsiniz. Yardım durumu devam ediyor diyorsa bu yardım şartlarını sağladığınız anlamına gelmektedir. Eğer yardım durumu kapsam dışına çıktı ifadesi yer alıyorsa yardımı artık almadığınız anlamına gelmektedir. 

Süreç Devam Ediyor Ne Zaman Sonuçlanır 

Yardım başvurusu yapan birçok kişinin merak ettiği süreç devam ediyor ne zaman sonuçlanır sorusu olmaktadır. Yardım başvurusu yaptığınız zaman karşınıza süreç devam ediyor yazısı ile karşılaşırsanız kısa bir süre içinde başvurunun sonuçlanacağı anlamına gelmektedir. 

Süreç devam ediyor yazısının karşınıza çıkma sebeplerinden biri tekrardan başvuru yapılmasına gerek olmadığını göstermek içindir. Başvurunuzun hala geçerli olduğunu ve yeni başvuru yapmadan da bu başvurunuzun ele alınacağı anlamına gelmektedir. 

Yardım başvuruları hakkında düşüncelerinizi ve fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Her Aileye TL Yardım Başvurusu

TL Gıda Yardımı Başvuru Formu

Gelir Yuvamız Başvurusu – İBB Yardım Nasıl Alınır?

Aile Destek Programı &#;deme tarihleri ! Yardım &#;demeleri ne zaman yapılacak?

İhtiyaç sahibi binlerce vatandaşın merakla beklediği Aile Destek Programı kapsamında verilen destek ödemelerinin tarihi merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık"Dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile destekliyoruz. Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı TL’ye, % arası engelli aylığı TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı TL’ye, Evde Bakım Yardımı TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız." ifadelerini kullandı.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Her ay Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan Aile destek programı başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor ve sorgulanıyor. Mayıs ayı destek ödemelerinin bu hafta başlaması bekleniyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA EKRANI e-DEVLET!

AİLE DESTEK PROGRAMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

SSK emeklileri

BAĞKUR emeklileri

Emekli Sandığı emeklileri

SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri faydalanabilecektir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabilmektedir.

Aile Destek programında Süreç Devam Ediyor, Başvuruldu Ne Demek?

Başvuru yapan vatandaşlar sonuçlarını sorgulamak için ‘’ sosyal yardım bilgileri ‘’ sorgulama sayfasına gittiklerinde aşağıda yazılı olan bazı durumlarla karşılaşmaktadır. Bu durumların ne demek olduğunu anlatalım.

Süreç Devam Ediyor Ne Demek?

Eğer aşağıdaki görselde görüldüğü gibi  ‘’ Süreç Devam Ediyor ‘’ yazıyorsa başvurunuz bulunduğunuz ildeki vakıfa ulaşmış ve değerlendirme aşamasında demektir. Bu durum, başvurunuzun işleme alındığını ve sırada olduğunu belirtmektedir. Eğer bu süreç uzun sürerse aranarak detaylı bilgi alınabilmektedir. Değerlendirme sonucunda sonuç reddedildi/ feshedildi ya da kabul edildi gibi durumlarla güncellenir.



Başvuru – Başvuruldu Ne Demek?

Başvurunuzun alındığı ve henüz değerlendirme aşamasına gelmediği anlamına gelmektedir.



Devam Ediyor Ne Demek?

Eğer başvuru durumunuzda ‘’ Devam Ediyor ‘’ yazıyorsa yüksek ihtimal başvurunuz kabul edilmiş demektir. ‘’ Devam Ediyor’’ kısmını ‘’ Süreç Devam Ediyor ‘’ kısmı ile karıştırmamak gerekmektedir. Süreç Devam ediyor ise henüz değerlendirme aşamasında olduğu anlamına gelirken,  ‘’ Devam Ediyor ‘’ yazıyorsa bu yardıma kabul edildiğiniz ve yardımın devam ettiği anlamına gelmektedir.

Reddedildi -Feshedildi Ne Demek?

Başvurunuzun kabul edilmediği anlamına gelmektedir. Bu durumda bulunduğunuz şehirde Sosyal yardım vakfına gidebilir ya da 'ü arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Aile Destek programına son başvuru tarihi ne zaman?

Başvuru için herhangi bir süre sınırı konulmamıştır fakat Bayramdan önce başvuran kişilerin başvuruları kabul edilirse ilk ödemelerini Bayramdan önce yani 9 temmuz tarihinden önce alacağı daha önce yapılan açıklamada belirtilmiştir.

Başvurusu kabul edilen vatandaşlara kişi başına düşen gelir durumuna göre aşağıdaki ödeme miktarı 12 Ay boyunca yapılacaktır.

Sosyal Destek programında Aylık Ne Kadar Verilecek?

Sosyal Destek programında aylık yatırılacak tutar kişi başına düşen gelire göre hesaplanacaktır. Yani örneğin başvuran kişinin hanesinde 4 kişi varsa ve bu kişi aylık kazanıyorsa 4'e bölündüğünde kişi başına aylık gelir tl olmaktadır. Bu kişiye aylık TL yardım yatacaktır. Ailede iki kişi çalışıyorsa iki kişinin toplam geliri yine hanede bulunan kişi sayısına bölünecektir. Örneğin 4 kişilik bir Ailede sadece asgari ücretli bir çalışan varsa Asgari ücret tl, dörte bölündüğünde tl gibi bir rakama tekabül etmektedir. Bu kişi ise aylık TL destek alacaktır. Kısaca özetlemek gerekirse.

Kişi başına düşen gelir TL ve altı ise Aylık TL 

Kişi Başına Düşen gelir TL- ,60 arası ise aylık TL

Kişi Başına Düşen gelir TL - ,20 TL aralığında ise aylık TL

Kişi Başına Düşen gelir    tl aralığında ise aylık TL yardım yapılacaktır. Yardım 12 Ay boyunca devam edecek..
Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıkları göre belirlenmiştir. Bu kapsamda aşağıdaki tabloda yer alan kişi başına düşen gelir tutarı aralıklarına göre;

Detaylar ve başvuru için;funduszeue.info

#reddedildi/feshedildi nedir, aile destek programı, başvuru ne demek, süreç devam ediyor ne demek, son başvuru tarihi

Bakanlık Bağlantıları

Soru 1:Elektrik T&#;ketim Desteği Yardım Programı Nedir?

ve sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan bir yardım programıdır.

Soru 2: Bu yardım programından kimler faydalanabilir?

Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır.

Soru 3: Yardım başvurumun değerlendirmesi nasıl yapılacak?

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir. Düzenli sosyal yardım/ sayılı yasa kapsamında aylık almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden hanelerin sistem üzerinde aylık kontrolü yapıldıktan sonra ödemeler hazırlanmaktadır.

Soru 4: &#;deme zamanı, &#;deme miktarı ne şekilde yapılır?

Ödemeler aylık yapılmakta olup ETD programı kapsamında;

kişilik muhtaç hanelere aylık (75 kilovatsaat) ,09 TL,

3 kişilik muhtaç hanelere aylık ( kilovatsaat) ,46 TL,

4 kişilik muhtaç hanelere aylık ( kilovatsaat) ,82 TL,

5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık ( kilovatsaat) ,19 TL

kadar aylık destek verilmektedir.

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

Soru 5: Bu yardım programından ne kadar s&#;re ile yararlanabilirim?

Yardım programından aranan tüm şartların sağlanması koşulu ile yararlanmaya devam edilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası