erdoğan bağırsak / funduszeue.info Erdoğan | GENEL CERRAHİ Bağırsak Hastalıklarında Tedavi Yöntemleri

Erdoğan Bağırsak

erdoğan bağırsak

Erdoğan bağırsak operasyonu geçirdi!

T24 - Birkaç gündür görünmeyen Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu ameliyat olduğu açıklandı. Erdoğan’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Başbakanlık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. 


Yangın tatbikatında tiner faciası

Açıklamaya göre; Başbakan Erdoğan, Cumartesi günü Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde sindirim sistemi ameliyatı geçirdi. Erdoğan’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Başbakan Erdoğan, Cuma gününden beri görüntülenememişti.

Başbakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:

“Sayın Başbakanımız, 26 Kasım tarihinde, laparoskopik yöntemle, başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı geçirmişlerdir.

Ameliyat, Sayın Başbakanımızın programının müsait olması nedeniyle 26 Kasım tarihinde gerçekleşmiştir.

Sayın Başbakanımızın sağlık durumu yerindedir. Doktorların gerekli gördüğü istirahatın ardından, Sayın Başbakanımız çalışmalarına başlayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”





Erdoğan kanser mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&#;ın 26 Kasım Cumartesi günü Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi&#;nde geçirdiği operasyonun ayrıntıları netleşiyor. Türkiye&#;nin iki gün sonra öğrendiği ve hala kamuoyuna net bir bilginin verilmediği operasyonda hazır bulunan doktorlardan birinin Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ve ülkenin önde gelen cerrahlarından biri kabul edilen Mehmet Füzün olduğu ortaya çıktı.

"funduszeue.info" sitesinde yer alan, Fatih Yapar'ın haberine göre, Başbakan Erdoğan&#;ın davetiyle üç saat süren operasyonunda hazır bulunan ve iki günü İstanbul&#;da geçiren Füzün, operasyonun içeriğini ve Erdoğan&#;ın sağlık durumunu anlattı.

"Sonuçlar temiz"

Başbakan&#;ın sindirim sistemlerine yönelik operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Dursun Buğra ve Doç. Dr. Emre Balık&#;ın da 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün tarafından Başbakan Erdoğan&#;a önerildiği öğrenildi. Başbakan&#;a Laparoskopik ameliyat yapan ekibin yanında bulunan Rektör Füzün, Erdoğan&#;ın sağlığına dönük spekülatif haberlere son noktayı koydu. Füzün, &#;Türkiye&#;nin sayılı kolon ve rektum uzmanlarından birisi olarak oradaydım. Ameliyattan sonra sonuçlara baktık, inceledik. Yapılan spekülasyonları biliyoruz. Ama Başbakan Erdoğan kesinlikle kanser değil. Çıkartılan polipler iyi huyluydu&#; dedi.
&#;
"Erdoğan telefonla aradı, gittim"

Poliplerin insan yaşamında fiziksel bir engel oluşturmadığını söyleyen Rektör Füzün, poliplerin bulunduğu yerde kansere neden olmasıyla ancak etkilerinin görüleceğini söyledi. Başbakanın yaptırdığı rutin tetkikler ve checkup&#;tan sonra bağırsaklardaki poliplerin tespit edilmiş olabileceğini söyleyen Füzün, &#;Sayın başbakanımız beni aradı ve durumu anlattı. Kendisiyle telefonda önceden konuyu konuştuk. Ameliyat ile ilgili bilgiler verdim. Açık ameliyat konusunda Türkiye&#;de sayılı isimlerden biri olduğumu, fakat bu işi kapalı olarak yapanların da bulunduğunu ifade ettim. Başbakanımıza ameliyatı yapan isim Prof. Dr. Dursun Buğra hocamızı önerdim. Dursun Buğra&#;nın bu işi yapabileceğini söyleyerek &#;benim çok yakın arkadaşımdır&#; dedim. Zaten başbakanın ekibi inceleme ve araştırma yapmış olmalı ki, beni aradılar. Daha sonra ameliyat sürecine girdik&#; diye konuştu.
&#;
"Polipler iriydi ama zararsızlar"

Ameliyatın ardından Başbakan&#;ın görevine dönmemesi ve istirahat süresini uzatmasının ardından ortaya atılan &#;Başbakan Kanser mi?&#; iddialarına da son noktayı koyan Füzün, Erdoğan&#;ın raporlarından ve alınan parçada yapılan biyopsinin ardından olumsuz bir sonucun çıkmadığını söyledi. Başbakanın kesinlikle kanser olmadığını belirten Füzün, &#;Sayın Başbakan ameliyat olmadan önce biz bunu biliyorduk. Zaten ameliyata da bu güvenle girildi. Kalın bağırsak yaklaşık 1,5 metre uzunluğundadır. Başbakanımızın bağırsağından santimlik bir bölüm alındı. Bağırsaktaki polipler kolonoskopi yöntemiyle alınamadığı için ameliyat yöntemine başvuruldu. Yapılan operasyonda aldığımız polipler iriydi ama zararsızdı. Buna halk tabiriyle iyi huylu polipler diyebiliriz. Poliplerin her zaman bağırsakta probleme neden olması tehlikesi vardı. Sonuçta karşımızda bir başbakan var. &#;Görev süren bitsin, daha sonra ol&#; diyemezdik. Biz bunu almasaydık. Daha sonraki yıl içinde belki ciddi bir rahatsızlığa çevirebilirdi. Yaptığımız incelemede tahliller tertemiz çıktı. Kalın bağırsağındaki kısalmalar insan yaşamı için sorun teşkil etmez. Kalın bağırsağı olmadan yaşayanlar bile var. Gerektiğinde zaten tamamı alınıyor&#; diye konuştu.
&#;
"Çok stresli bir ameliyattı"

Kendisinin da bulunduğu ameliyatın tam üç saat sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Füzün, &#;Bir hastanın bana danışması ve fikrimi alması, bana güvendiği anlamına gelir. Sayın Başkanımız da bana danıştı ve fikirlerimi sordu. Bu da benim için bir onurdur. Ameliyatı çok yakın arkadaşım Prof. Dr. Dursun Buğra ve yardımcısı Doç. Dr. Emre Balık yaptı. Ben de ameliyat salonunda onların yanındaydım. Tabii ki sıradan bir insanın ameliyatını yapmıyorsunuz. Tayyip Erdoğan, Dünya&#;nın sayılı ilk liderinden birisi. O yüzden ameliyatta stres yaşadık. Ben de arkadaşlarıma destek verdim. Onların yanında bulunarak sürecin iyi yönetilmesini sağladım. Sonuç olarak ortaya çıkan durumdan hepimiz mutlu olduk&#; dedi.
&#;
"Sayılı doktorlardanım, görevine çabuk döner"

Türkiye&#;nin bu alanda sayılı bilim adamlarından biri olduğunu ve görüşlerine başvurulan ender kişilerin başında geldiğini anlatan Füzün, &#;Türkiye&#;de toplasanız bu işi yapan isim var. Meslekte duayen konumdayım. Ben de bu işi açık ameliyat şeklinde yapanlardan birisiyim. Başbakanımıza kapalı bir ameliyat gerçekleştirdi. Kapalı olmasındaki neden, çabuk toparlanabilmesi ve işlerine hızlı bir şekilde geri dönebilmesidir. Zaten biz de kendisine en geç iki hafta içinde çalışmaya başlayabileceğini söylemiştik. Ameliyat eğer açık olsaydı toparlanması bir ayı bulabilir hatta geçebilirdi. Başbakan kısa süre içinde çalışmaya dönecek hale geldi&#; diye konuştu.

"Polipler stresten de olabilir, genetik de"

Füzün Başbakan&#;ın rahatsızlığının ve ameliyata neden olan poliplerin neden kaynaklandığını tespit etmelerinin zor olduğunu da sözlerine ekleyen Füzün, &#;Bunun birçok nedeni var. Stres, kalıtsal durum, genetik yapı, çalışma koşulları ve aldığı gıdalar nedeniyle olabilir. Zaten poliplerin genel olarak neden oluştuğu bilinse kanserin de sebebi ortaya çıkar. Tıp&#;taki bu konuda yapılan araştırma ve çalışmalar devam ediyor&#; ifadelerini kullandı.


Gastroenterit enfeksiyonu nedir, Erdoğan'ın hastalığı gastroenterit enfeksiyonu belirtileri nelerdir?

Mide iltihabından gastro, mide mikrobu ve mide virüsü olarak da bahsedilmiştir. Grip ile ilgisi olmamasına rağmen mide gribi ve gastrik grip olarak da adlandırılmıştır.

Küresel olarak, çocuklardaki çoğu vaka, rota virüs’ten kaynaklanır. Yetişkinlerde, noro virüs ve kampilobakter daha yaygındır. Diğer bakteriler (ya da onların toksinleri) ve parazitler de daha az görülen sebepler arasındadır. Bulaşma, uygun olmayan bir şekilde hazırlanmış yiyecek ya da kirli su tüketimi veya bulaşıcı hastalık taşıyan bireylerle yakın temas nedeniyle gerçekleşebilir.

GASTROENTERİTİN TEŞHİSİ NASIL KONUR?

Mide-bağırsak iltihabı, genellikle kişinin gösterdiği semptom ve belirtilere dayanarak klinik olarak teşhis edilir. Sebebini tam olarak belirlemeye, durumun kontrolünü değiştirmeyeceği için çoğunlukla ihtiyaç yoktur.

Ancak, dışkısında kan olanlarda, gıda zehirlenmesine maruz kalanlarda ve son zamanlarda gelişmekte olan ülkeleri ziyaret edenlerde dışkı kültürü uygulanmalıdır.

Ayrıca, takip için tanısal test yapılabilir. Hipoglisemi, yeni doğanların ve çocukların %10’unda görüldüğü için, bu nüfusta serum glikoz ölçümü önerilir.

Şiddetli bir sıvı kaybı endişesi olduğunda, elektrolitler ve böbrek fonksiyonu da kontrol edilmelidir.

Sağlık Bakanı Koca, Erdoğan'ın gastroenterit olduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

Kaynak, @Akparti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gastroenterit teşhisi konduğunu açıkladı.

Koca, bugün Konya'da katıldığı açılış töreninde Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın bugün "Akkuyu Nükleer Santrali İlk Yakıt Yükleme" törenine canlı bağlantı ile katılacağı açıklandı, Mersin mitingi ise ertelendi.

Daha sonra Akkuyu'nun açılışı da 'dan 'ya ertelendi.

Gastroenterit nedir?

Mide veya ince bağırsakta iltihap sonucu oluşan bu hastalık karın ağrısı, ishal, kusma, ateş ve yorgunluk gibi belirtilere yol açabiliyor.

Gastroenterit bakteri, virüs veya parazit kaynaklı başlayabiliyor.

Hastalığa yakalananlarda genellikle en fazla bir hafta içinde belirtiler ortadan kalkıyor.

Uzmanlar bu süreçte bol su tüketilmesini, lifli gıdalar ve probiyotik bakteriler içeren yoğurt, ayran veya kefir gibi gıdaların tercih edilmesini tavsiye ediyor.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın sağlığına ilişkin bazı hesaplarda yer alan iddiaların ekran görüntülerini paylaşarak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığı hakkında ortaya atılan bu mesnetsiz iddiaları kesin olarak reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Altun, "Ne kadar dezenformasyon yaparlarsa yapsınlar Türk milletinin liderinin yanında olduğu ve Erdoğan ve AK Parti’nin 14 Mayıs seçimlerinden zaferle ayrılacağı gerçeğini değiştiremeyecekler" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili bazı yabancı basın yayın organlarında ahlaksızca yalan haber yapıldığını söyledi.

Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız görevinin başındadır. Küçük bir istirahat sonrası programlarına aynı şekilde devam edecektir. Milletimizin sağlık, afiyet dilekleri ve dualarına şükranlarımızı sunarızDünyanın her yerinden çeşitli ülke insanlarından gönderilen geçmiş olsun dileklerine teşekkür ederiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Erdoğan'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi.

Oktay, "Biz sürekli iletişim halindeyiz, hafif bir üşütme geçirdi" dedi.

AKPGenel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Erdoğan'ın Mersin mitinginin ileri bir tarihte yapılmasının planlandığını açıkladı.

Salı gecesi canlı yayında rahatsızlık geçirmesi sonrası istirahat eden Erdoğan, Çarşamba günkü programını iptal etmişti.

Erdoğan Çarşamba günü günü Kırıkkale Garı'nda Millet Bahçesi, Bilim Merkezi ve Yahşihan Yenişehir Köprülü Kavşağı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne; Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine; Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas YHT Açılış Töreni'ne katılacaktı.

Erdoğan Salı sabahı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün doktorlarımızın tavsiyesiyle evde istirahat edeceğim. Kırıkkaleli, Yozgatlı ve Sivaslı kardeşlerimle ne yazık ki bugün bir araya gelemeyeceğiz. Hepsinden haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Bizi temsilen Kırıkkale, Yozgat ve Sivas programlarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay iştirak edecektir" demiş ve kendisine geçmiş olsun dileklerini iletenlere teşekkür etmişti.

Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak canlı yayınında gündemi değerlendirirken rahatsızlandı.

Birden kesilen yayın, yaklaşık 20 dakikalık aranın ardından yeniden başladı. Erdoğan yaklaşık 12 dakika daha yayında kaldıktan sonra "Cumhurbaşkanı Seçim Özel" adlı program bitirildi.

Kanal 7 ve Ülke TV’nin ortak canlı yayının saat ’de başlayacağı açıklanmıştı. Ancak yayın ’da başladı.

Erdoğan, "Koalisyon ortakları verdikleri her sözle terör örgütlerine, teröristlere ümit veriyor. Cezaevindeki teröristler şu an 14 Mayıs'ı bekliyor" diyerek muhalefeti eleştirdi.

sıralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Erdoğan'a "seçimi kazanırsa yeni kabinede mevcut bakanlardan kimsenin olup olmayacağını" ve "kampanya paketlerindeki somut taahhütlerini" sordu.

Erdoğan'dan yanıt gelmezken, kamera Hasan Öztürk üzerinde sabitlendi.

Öztürk reklama gidilmesini isterken, ekrana "Eyvah eyvah" sesi yansıdı ve kameralar Erdoğan'ı göstermeden program birden kesildi.

'Midemi ciddi anlamda üşütmüşüm'

Kamera önünde yaklaşık 15 saniye süren sessizlik sırasında Hasan Öztürk, bir ara hızla yerinden kalkmak istedi ancak tekrar koltuğuna oturdu.

Program, verilen aradan yaklaşık 20 dakika sonra, sıralarında tekrar başladı.

Yorgun olduğu gözlenen Erdoğan rahatsızlanmasıyla ilgili olarak, “Dün ve bugün yoğun kampanya çalışmaları vardı, midemi ciddi manada üşütmüşüm. Hatta bir ara acaba programı iptal etsek yanlış anlaşılır mı diye de düşündüm. Dedim ki 'Artık söz verdik, gideceğiz'. Tabii bu yoğun mesai içinde biz de zaman zaman böylesi durumlarla karşılaşıyoruz. Sizlerden ve seyircilerimizden helallik diliyorum" dedi.

Erdoğan daha sonra "Ekranları başında bizi izleyen tüm vatandaşlarımdan da aflarını özellikle rica ediyorum" diye konuştu ve program erken bitirildi.

Muhalefet liderlerinden Erdoğan'a 'geçmiş olsun' mesajı

Muhalefet liderleri arka arkaya Twitter hesaplarından Erdoğan'a "geçmiş olsun" mesajı gönderdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, daha sonra Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı ve geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür etti.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası