ortaöğretim başarı puanı nerden öğrenebilirim / Ortaöğretim başarı puanı ne işe yarar? | Aday Giriş İşlemleri

Ortaöğretim Başarı Puanı Nerden Öğrenebilirim

ortaöğretim başarı puanı nerden öğrenebilirim

LGS Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) nasıl hesaplanır? LGS ortalama hesaplama

LGS OBP hesaplaması, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenen sınava katılan adayların gündeminde yer alıyor. LGS tercihi için okul seçecek olan öğrenciler, LGS ortalama (OBP) hesaplaması yaparak değerlendirecek. OBP, Ortaokulun 6, 7 ve 8. sınıf seviyesinde alınan yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasını, ifade etmektedir. Peki LGS ortalama nasıl hesaplanır? İşte LGS Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesaplama yöntemi

OBP NASIL HESAPLANIR?

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP), Ortaöğretimde alınan üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak hesaplanmaktadır.

Ortaöğretim bitirme notları en küçüğü , en büyüğü olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülüyor. İşte, OBP hesaplama ile ilgili detaylar ve OBP sınavsız alan liseler hakkında merak edilenler

LGS ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI (OBP) HESAPLAMA

Yerleştirme puanınız hesaplanırken 50 ve arasında oluşacak olan diploma notunuzu %60'ı size ortaöğretim başarı puanınızı verecektir. Örneğin diploma notu olan bir öğrencinin OBP'si 60 olarak hesaplanır.

Yeni sistemde ağırlıklı ortalama hesabı kaldırılarak doğrudan doğruya öğrencinin her dersten ayrı ayrı aldığı notların aritmetik ortalaması o dersin dönem puanını, iki dönemin ortalaması o dersin yılsonu puanını belirliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre;

Mill Eğitim İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde Kurulmuş Olan Komisyon; nakil ve yerleştirmeleri, ortaöğretim kayıt alanı içinde tercihe bağlı olarak öğrenci alan okullara dengeli bir şekilde yapar. Ancak, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretime Geçiş Yönergesi ve/veya Kılavuzu hükümleri çerçevesinde ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara yerleşemeyen öğrencileri, aynı merkez ilçe/ilçedeki diğer ortaöğretim kayıt alanlarındaki boş kontenjanı bulunan okullara tercihe ve OBP üstünlüğüne bağlı olarak yerleştirir."

LGS tercihleri ne zaman ? LGS takvimine göre tercih tarihleri

Orta&#;ğretim başarı puanı (OBP) nasıl &#;ğrenilir? OBP nedir, nasıl hesaplanır?

Haberin Devamı

ÖSYM'nin OBP hesaplama yönergesinde ise şu şekilde belirtiliyor; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminde, adayların yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan Ortaöğretim Başarı Puanları iki aşamada hesaplanır.

1. Aşamada: ÖSYS’ye başvuran her aday için, adayın okulu, bitirme yılı ve diploma notu dikkate alınarak Orta Öğretim Başarı Puanı (OBP) olarak adlandırılan bir puan hesaplanır.

2. Aşamada ise, adayların OBP’leri mezun oldukları okulların ÖSS başarıları ile ağırlıklandırılarak her aday için Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlıklı olmak üzere 3 Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP-SÖZ, AOBP-SAY ve AOBP-EA) hesaplanır.

Örnek OBP hesaplama:

Ortalama 96 ise:
96*5=
*0,12=57,6 - Çıkan sonuç, sınavlardan alınan ham puanlara eklenerek yerleştirme sonucu belirlenmiş olur.

Örnek: TM-1 Yerleştirme Puanı +57,6= olur.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır