araba gaz yemiyor neden / Araba Tekliyor Gaz Yemiyor , LPG YEDEK PARÇA - Güvenli Alışverişin Adresi

Araba Gaz Yemiyor Neden

araba gaz yemiyor neden

Oto İnceleme ve Ayar Yeri" src="funduszeue.info">

Dize Araba Gaz Yemiyorsa Hangi Parçalar Kontrol Edilmelidir?

Şayet dizel aracınız bir şekilde tekleme ya da gaz yememe sorunu yaşıyorsa aşağıdaki parçalara bakmak gerekmektedir:

Görüldüğü üzere dizel araçlarda herhangi bir şekilde bir sorun varsa bu sorun pek çok farklı parçadan kaynaklanabilir. Tam da bu noktada turbo bölümü akla ilk gelen yerdir. Zira buradaki bir arıza durumu anında aracınızın teklemesine neden olabilir. Yine EGR valfi  ve selenoid valfi parçasının da arızalanması durumu beraberinde tekleme sorununa neden olacaktır.

Aracın gaz kelebeği olarak tanımlanan parçasında yer alan sensör hatası da dizel araçlarda gaz yememe sorununa neden olabilir. Elbette ki egzoz manifoldu olarak isimlendirilen parça kurum kaplamışsa ya da burada bir hasar durumu varsa da aracınızın teklemesi gayet doğaldır. Bütün bu bilgiler ışığında şayet dizel araç gaz yemiyor diyenlerdenseniz, bu sorunu hızlı bir şekilde tamir ettirmelisiniz.

funduszeue.info

Kaynak:akgazete

Karbüratörlü sistemlerde meydana gelen aracın tekleyip gaz yememesi sorunu üzerinde duracağız. Arabanızın eğer avans ayarı bozuk ise ateşleme sistemini etkiler. Bu da lpgde iken arabanızı kullandığınız zaman arabanın çekişini düşürür, düzensiz çalışmasına yol açar, arabanın daha fazla yakıt yakmasına sebep olur.

Regülâtörün arızalı olması durumunda motora düzensiz bir şekilde yakıt gider. Bundan dolayı arabanızda boğulma, gaz yememe, yakıtın fazla olması, arabanızın düzensiz çalışması gibi daha birçok sorunu beraberinde getirir.

Eğer lpgli olan arabanızın motorunun düzenli bir şekilde çalışmasını istiyorsanız, motora giden hava miktarını düzenli bir şekilde ayarlamanız gerekmektedir. Yoksa arabanızın performansında düşme gibi sorunlar meydana gelir.

Arabaların ateşleme sistemindeki sorun

Arabaların ateşleme sistemindeki sorun

Arabanızın ateşleme sisteminde herhangi bir sorun varsa lpgli araçlarda tekleme, arabanın gazı yememesi gibi problemler meydana gelir. Bunun önüne geçmek için ateşleme sisteminin bakımını yıllık olarak yaptırmanız gerekmektedir.

Eğer motor sentezi yerinde değil ise arabanızda yığılma, gaz yememe ya da yakıt sorunları meydana gelir. Lpgli olan arabanızın buji tırnak aralığı oldukça önemli bir yer tutar. Usta bir kişinin yardımı ile arabanıza uygun olan bujiyi taktırın. Yoksa arabanızda gaz yememe ya da tekleme sorunları ile karşılaşmış olursunuz.

Gaz beyninin yanlış yapılması, su bağlantılarının yanlış yapılması veya bir tıkanıklık meydana gelir ise gaz beyni geç ısınır ve bu da arabanızda tekleme ve gaz yememe sorunu meydana getirir.

Eğer arabanız tekleyip gaz yemiyorsa lpgnin tankından gelmiş olan borular veya gaz kesicinin tıkanması meydana gelmiş olabilir. Bu sorunlarla karşılaşmamak için her sene bunların temizliğini yaptırmanız gerekmektedir.

Originally posted

İlginiz Çekebilir

Haz 14,

  • Volant Dişlisi , Volant Nedir Volan Nedir, Volant Dişlisi Arızası Nasıl Anlaşılır, Volan Dişlisi Değişimi ve Tamir Fiyatı

    Yorum yapılmamış

    Araç Neden Gaz Yemez, Araba Gaz Yemiyor Çözümü Nedir, Gaz Yememe Sorunu

    Araç gaz yemiyor , basıyorum gitmiyor gibi sorunlar her araç sürücüsü için kaçınılmaz durumlar arasında yer almakta, özellikle artık 15 yaşını aşmış araçlarda sıklıkla görülen bu durum yeni nesil araçlarda da sensör arızalarında ve yakıt sisteminde oluşan sorunlardan kaynaklı olarak bu durum yaşanmaktadır. Bu yazımızda sizlere gaz yememe sorunu ile alakalı olarak yardımcı olmaya çalışacağım.

    Araç Neden Gaz Yemez, Araba Gaz Yemiyor Çözümü Nedir, Gaz Yememe Sorunu

    İçindekiler

    Araç Neden Gaz Yemez ?

    Bu soruya yanıt vermeden önce gaz yememe olayının ne olduğunu anlamaya çalışalım ki çözümlere daha kolay odaklanmanızı sağlayacaktır. Aracınız gaz yemiyorsa eğer bu duruma sebep olan olay şu şekildedir.

    • Aracınız yeteri kadar yakıt püskürtmüyor olabilir.
    • Aracınız çok yakıt püskürtüyor olabilir.
    • Aracınızın ateşleme sisteminde bir sorun olabilir.
    • Sensör arızası olabilir.
    • Beyin arızası olabilir.

    Bunlar geniş başlıklar olarak halinde olayı daha kolay anlayabilmeniz için olan kısımdır. Şimdi olayın ince detaylarına geldik.

    Araba Gaz Yemiyor Sebepleri Nelerdir ?

    Yukarıda yer alan başlıkları daha küçük parçalara bölerek sorun olabilecek detayları sırayla anlatmaya çalışacağım şimdi.

    Yakıt Pompası Arızası ; benzin ve dizel araçlarda yer alan yakıt pompası aracınızda yer alan yakıtı depodan motor kısmına iletir. Eğer bu parça arızalıysa aracınızda gaz yememe , geç çalışma , çalışmama ve çekiş düşüklüğü gibi sorunlar boy gösterecektir.

    Yakıt Filtresi Tıkalıysa ; aracınızda depoda olan yakıtın temiz bir şekilde süzülmesini sağlayan ve motor kısmına temiz yakıt gönderimi yapan bu parça arızalıysa aracınızda gaz yememe ve çekiş düşüklüğü sorunları olacaktır.

    Yakıt Basınç Regülatörü Arızası ; yakıt pompası vasıtasıyla gelen yakıtın ne eksik ne fazla olması gereken basınç ile enjektörlere iletilmesini sağlayan , benzin geri dönüş valfi yada yakıt basınç sensörü olarak bilinen bu parça arızalandığında yine çekiş düşüklüğü , gaz yememe sorunu ve özellikle araç ilk çalıştıktan sonra tekrar stop edip çalıştırmaya çalışınca aracın çalışmaması durumlar olarak kendini belli eder.

    Enjektör Arızası ; özellikle dizel araçlarda ve yeni nesil benzinli araçlarda enjektör arızası ve bütün araçlarda da tıkalı enjektörler gaz yememe sorunlarında ilk bakılması gereken yerler arasındadır bu sebeple bu tarz bir şikayetiniz varsa ilk olarak enjektör tıkalı mı yada enjektör arızası ile alakalı kontrolleri sağlayın.

    Ateşleme Sistemi Arızaları ; benzinli ve lpg&#;li araçlarda bulunan ateşleme sistemi yani buji , buji kablosu ve ateşleme bobini üçlemesinin herhangi birinde bir zayıflık yada arıza varsa aracınızda tekleme , kalkışlarda titreme , geç çalışma ve son olarak gaz yememe şikayetleri başınızdan eksik olmayacaktır.

    Oksijen Sensörü Arızası ; aldığı verileri araç beyni olan ECU&#;ya ileten böylece araç yakıt düzeni ayarlanan bir sistemde eğer oksijen sensörü arızalıysa veya tıkalıysa aracınız gaz yememe durumuyla boğuşacaktır.

    Katalizör Tıkalıysa ; aracınızın egzoz sisteminin beyni niteliğinde ki parça olan katalitik konvertör arızalıysa yada tıkanmış katalizör özellikle hızlanırken gaz yememe durumlarına sebep olabilmektedir.

    Baskı Balata Bitikse ; aracınızda gaz yememe durumu şu şekildeyse gaza basıyorsunuz devir yükseliyor fakat aracınız hızlanmıyorsa bu durumda aracınızın debriyaj baskı balata setinin değişme zamanı gelmiş demektir.

    Egr Valfi Arızası ; düşük devirlerde aktif olan lakin yüksek devirlerde pasif durumda olan egr valfi arızalandığında düşük devirlerde aracınızda gaz yememe sorunu ortaya çıkabilir.

    Lpg Gaz Ayarı ; lpg&#;li araçlarda aracın düzgün bir performans ile çalışması için gerekli olan doğru gaz ayarı yapılmamışsa eğer aracınızda gaz yememe sorunu olabilir.

    Subap Ayarı ; araçlarda motorun doğru bir şekilde zamanlı çalışabilmesi için gerekli olan en önemli şeylerde biri de subap ayarının doğru olmasıdır. subaplar gevşek yada sıkı olursa aracım gaz yemiyor diyenlerden olacaksınız.

    Araç Gaz Yemiyor Çözümü Nedir ?

    Bu yukarıda madde madde anlatmaya çalıştığım araç arızalarından her hangi biri arabanızda varsa bu durum aracınızın gaz yememesine sebep olacaktır. Gaz yemeyen araçta bu arızalardan veya nadir de olsa başka arızalardan kaynaklı bir durum olmaktadır çözüm için arızanın kaynağı bulunmalı ve tamir edilmelidir. Şöyle ki subap ayarı bozuksa subap ayarı yapılır , oksijen sensörü arızalıysa değişir yada ateşleme zayıfsa sebebinin ne olduğu öğrenilir ve değiştirilir böylece gaz yemeyen aracınız normale dönmüş olur.

    Etiketler:Araba Gaz Yemiyor Çözümü Nedir, Araç Gaz Yemiyorsa Ne Yapılır, Araç Neden Gaz Yemez, Gaz Yememe Sorunu, Gaz Yememeye Ne Sebep Olur

    Benzer Yazılar

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

    © 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.