htm uzantılı dosya açma / HTM ve HTML Dosyaları (Ne Yaptıkları & Nasıl Açılacağı)

Htm Uzantılı Dosya Açma

htm uzantılı dosya açma

HTM Kod Düzenleyici

Dosyaları kaynak kodlu, herhangi bir ortak programlama dilinde, komut dosyası dilinde veya biçimlendirmede yazılmış olarak görüntülemeniz ve düzenlemeniz gerekiyorsa ve kod biçimlendirme, sözdizimi vurgulama, eşleşen parantezlerin vurgulanması, kod blokları katlama gibi tüm modern özelliklerin desteğine sahip olmanız gerekiyorsa. /açılma, özelleştirilebilir sunum, HTML'ye aktarma vb. ve tüm bunlar ücretsiz olarak ve herhangi bir yazılım yüklemeden, o zaman çevrimiçi GroupDocs Kaynak Kodu Düzenleyicisi tam olarak ihtiyacınız olan şeydir!

Tamamen ücretsiz olan ve kayıt gerektirmeyen çevrimiçi Kaynak Kodu Düzenleyicimiz ile, gerekli dosyayı yükleme formuna kolayca sürükleyip bırakabilir, kaynak kodunu tam burada tarayıcıda düzenleyebilir ve ardından düzenlenmiş sürümü indirip yükleyebilirsiniz. yerel olarak kaydedin.

Kaynak Kodu Düzenleyici, tüm modern IDE'ler için ortak olan aşağıdaki özellikleri sağlar:

  • 'dan fazla dil için sözdizimi vurgulama.
  • Eşleşen parantezleri vurgulayın.
  • Kod bloklarını katlama/açma.
  • Girinti ve girinti dahil otomatik biçimlendirme.
  • Kod veya işaretlemenin güzelleştirilmesi.
  • Birçok açık ve koyu tema.
  • Tam metin arama.
  • Gizli karakterleri ve yazdırma kenar boşluklarını görüntüler.
  • Satır kaydırma.
  • Kodu, biçimlendirmesini HTML olarak koruyarak dışa aktarın.
  • Orijinal ve düzenlenmiş dosyaları indirme.

Kaynak Kodu Düzenleyicisinin bir başka avantajı da web tabanlı doğasıdır; bu yüzden kesinlikle taşınabilir ve çoklu platform — herhangi bir eklenti içermeyen ve hangi platformda kullanırsanız kullanın, yalnızca normal bir web tarayıcısına ihtiyacınız var: masaüstü bilgisayar veya akıllı telefon, Windows, Linux veya macOS, Android veya iOS.

EULA Uninstall


Hangi programı kullanmalısınız?

Bilgisayarınız HTM dosyasını açmak için yanlış programı kullanmaya çalışıyor olabilir veya dosyayı açabilen bir programı yüklememiş olabilir. HTM dosyalarını açmak için Hypertext Markup Language dahil olmak üzere kullanabileceğiniz birkaç farklı program var. Bunların bir veya daha fazlasını üretici web sitesinden indirmeyi deneyin.

Ne tür bir dosyadır?

Dosya türü HTM dosyalarını açmanın anahtarıdır. HTM dosyaları genellikle Web Files olarak kabul edilir. Bilgisayarınızda zaten bu tür bir dosyayı açabilen bir programınız olabilir.

Dosya türü bilinmiyorsa, aşağıdaki adımları izleyerek dosya özelliklerinde bulabilirsiniz.

Computer Files
pencereler:
  1. Dosyayı sağ tıklayın ve "Özellikler" i tıklayın.
  2. Dosya türü için "Dosya Türü" başlığına bakın.
Mac:
  1. Dosyayı sağ tıklayın ve "Özellikler" i tıklayın.
  2. Dosya türü için "Tür" in altına bakın.

Yazılımı kim geliştirdi?

HTM dosyanızı açacak doğru programı bulamıyorsanız bir yazılım geliştiricisi size yardımcı olabilir. HTM dosyaları için en yaygın programlardan birinin geliştiricisine aşağıdaki listeden ulaşın.

YazılımGeliştirici
Hypertext Markup Languagetarafından geliştirildiWindows Software

Neden evrensel bir dosya görüntüleyici deneyin değil mi?

Evrensel bir dosya görüntüleyici, dosya biçimine bağlı olarak geniş bir uzantı aralığı ile dosyaları açabilen bir programdır. Açamadığınız HTM dosyanız olduğunda, File Magic (İndirme) gibi evrensel bir dosya görüntüleyici sizin için açabilir. Bazı dosyaların bu tür bir programla uyumlu olmadığını ve yalnızca ikili biçimde açıldıklarını unutmayın.


Önerilen

İndir



Evrensel Dosyası görüntüleyici İndirin (Dosya Sihirbazı) 

Geliştirme deneyiminizi artırmak - File Magic (Solvusoft)

HTM nasıl açılır? Birkaç gün önce, daha önce hiç görmediği bir uzantıya sahip bir dosyayla karşılaştı: htm. Başlangıçta umursamadınız ama birkaç saat önce patronunuz sizden o dosyanın içeriğini görmenizi istedi.

Bugün açıklayacağım htm dosyası nasıl açılır hepsinde OS PC'ler (Windows ve macOS) ve cep telefonları / tabletler (Android ve iOS).

Ancak devam etmeden önce, size bu tür uzantı hakkında daha fazla bilgi vermek doğru görünüyor: HTM dosyaları, tıpkı HTML dosyaları, içerir web sayfaları göz atarken gördüğünüze benzer Internet tarayıcınız aracılığıyla.

Aslında HTM formatı, basit bir uyumluluk sorunu nedeniyle mevcuttur: Windows'un ilk sürümleri, uzantısı olan dosyalarla uyumludur. sadece 3 harfli, bu nedenle, HTML uzantısını kullanmak mümkün olmamıştır (bu daha sonra kabul edilecektir).

HTM dosyaları Windows ile nasıl açılır

Bu kılavuzun giriş satırlarını okuyarak anlayabileceğiniz gibi, HTM dosyaları, tıpkı daha "ünlü" HTML dosyaları gibi, öncelikle web içeriğini tanımlar. Bu nedenle, bunları görüntüleme modunda açmak için herhangi bir tarayıcıyı kullanın.

Genel olarak Windows, Internet'e göz atmak için kullanılan programı otomatik olarak HTM uzantısıyla otomatik olarak ilişkilendirir: bu nedenle, bir HTM dosyaları içinde işletim sistemi Microsoft, onu içeren klasöre gidin ve basitçe bir çift ​​tıklama simgesinde.

Her şey doğru yönde giderse, favori tarayıcınızı (örneğin Chrome, Firefox veya Edge) kullanarak HTM dosyasında açıklanan web sayfasının içeriğini doğru bir şekilde görüntüleyebilmeniz gerekir.

Bazı nedenlerden dolayı, HTM uzantısı herhangi bir programla ilişkilendirilmemişse, aşağıdakileri yapın: söz konusu dosyayı içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve öğeyi seçin Birlikte aç önerilen menünün.

Ardından tarayıcı önerilen programlar listesinin dosyasını açmak istediğiniz dosya bu kadar.

Alternatif olarak, tarayıcıyı normalde yaptığınız gibi başlatabilirsiniz (örneğin, masaüstündeki simgeyle) ve HTM dosyasını sürükleyin pencerenizin içinde - anında açılır.

Dosyayı değiştirin

Bir HTML sayfasının nasıl oluşturulacağına dair rehberimi okuduktan sonra denemeye başladınız, şimdi test amacıyla bazı değişiklikleri uygulamak için yeni aldığınız dosyadan yararlanmak ister misiniz?

Böylece kolayca tahmin edebileceğiniz gibi, dosyayı tarayıcınızla değil, sayfanın kaynak kodunu değiştirebilen bir programla açmanız gerekecek.

Son derece kolay bir şekilde yapabilirsiniz: söz konusu HTM dosyasına sağ tıklayın, Birlikte aç içerik menüsünden seçin ve ardından seçeneği belirleyin birini seçin ltra Uygulama/Program/Varsayılan Program….

Görünen pencerede, bir program seçtiğinizden emin olun. baskı metin (örneğin Ped fatura o WordPad Örneğin Windows) ve onay işaretini kutudan kaldırın Bu uygulamayı / programı her zaman dosyaları aç htm.

Bu tür programlar listede görünmüyorsa, öğeye tıklayın. Diğer uygulamalar / Bu PC'de başka bir uygulama bulun veya düğmede Muayene etmek …ardından kullanmak istediğiniz yazılımın yürütülebilir (.exe) dosyasını içeren klasöre gidin.

Bilginiz olsun, HTM / HTML dosyalarına müdahale etmek için özel olarak tasarlanmış programlar olduğunu bilmelisiniz ve bu tür işlemlere özel olarak ayrılmış özellikler (kod biçimlendirme ve girinti, otomatik tamamlama, hata raporlama vb.): HTML program kılavuzumda bunlardan bazılarına işaret edin.

Varsayılan programı değiştir

HTM dosyalarının sistemdeki varsayılandan farklı bir tarayıcıda mı yoksa doğrudan seçtiğiniz bir metin / HTML düzenleyiciyle mi açılmasını istersiniz? Sorun değil: Windows, kullanılacak programları uzantılarına göre çok basit bir şekilde özelleştirmenize izin verir.

Hemen nasıl yapılacağını açıklayacağım: ilk olarak, herhangi bir HTM dosyasına sağ tıklayın, öğeyi seçin Propiedad görüntülenen menüden ve açılan pencerede düğmesine basın Değişiklik … ifadenin yanına yerleştirilmiş İle açmak için.

Son olarak, HTM dosyalarını birlikte açmak istediğiniz programı, öğeye tıklayarak önerilen listeden seçin. Bu bilgisayarda başka bir uygulama arayın veya düğmede Artı…, istediğiniz yazılım listede görünmüyorsa.

Mac ile HTM dosyaları nasıl açılır

İçinde bile MacOS, önceden yüklenmiş işletim sistemi Mac, işler tam olarak Windows gibidir: htm dosyaları varsayılan olarak varsayılan sistem tarayıcısı (ör. safari ); bu nedenle, dosya tarafından oluşturulan web sayfasını görüntülemek için, söz konusu dosyayı çift tıklatın.

Öte yandan, varsayılandan farklı bir tarayıcı kullanmak istiyorsanız, söz konusu dosyaya sağ tıklayın, öğeyi seçin Birlikte aç ve önerilen listeden ilgilendiğiniz navigasyon programını seçin.

Son olarak, daha hızlı bir yöntem dosyaları aç Mac ile HTM, söz konusu dosyayı doğrudan tarayıcı penceresine sürüklemektir (ancak bu işlem, o anda etkin olan sekmenin içeriğinin üzerine yazacaktır).

Bir HTM dosyasını değiştirme

MacOS'ta bile şunları yapabilirsiniz: düzenlemek bir metin düzenleyici kullanarak çok rahat bir şekilde bir HTM dosyası (tercihen web belgeleri oluşturmak için basit veya özel).

Bu durumda güvenmenizi tavsiye ederim metin düzenleme, Mac'te metin dosyalarını yönetmek için "temel" program. Ancak devam etmeden önce, yazılımın varsayılan davranışında küçük bir değişiklik yapmanız gerekecek; aksi takdirde, web sayfasını doğru görüntüleyemezsiniz (metne uygulanan otomatik biçimlendirme nedeniyle).

Bu yüzden önce başla metin düzenleme onu klasörden çağırmak daha fazla>   launchpad macOS (şeklinde simge roket yerleştirilmiş), menüyü tıklayın metin düzenleme sol üst tarafa yerleştirilir ve öğeyi seçer Tercihler…

Bu yapıldıktan sonra şu adrese gidin: Aç ve guardar pencerenin yanındaki onay işaretini kutunun yanına koyun HTML dosyalarını biçimlendirilmiş metin yerine HTML olarak görüntüleme ve yapılandırma penceresini kapatın.

Bu noktada, düzenlenmekte olan htm dosyasını doğrudan TextEdit penceresinden açmayı seçebilirsiniz (menüden Dosya> Aç ) veya söz konusu dosyayı sağ tıklayın, girişi seçin açık ile bağlam menüsünden seçin ve metin düzenleme önerilen programlar listesinden.

Varsayılan programı değiştir

Mac'inizdeki HTM dosyalarının her zaman farklı bir programla açılmasını istiyor musunuz? varsayılan tarayıcı sistemin? Bunu çok kolay başarabilirsiniz!

İlk olarak, bir HTM biçimindeki herhangi bir dosyamakaleyi seçin Bilgi al açılan menüden ve bir sonraki pencereye geldiğinizde açılır menüde işlem yapın Birlikte aç ilgilendiğiniz programı belirtmek için.

Bitirdiğinizde düğmelere basın Tümünü düzenle y izleyen Ayarları kaydetmek için.

Android'de HTM dosyaları nasıl açılır

Bir HTM dosyası aldınız mı ve bunu açmak mı istiyorsunuz? Android ? Hiçbir şey daha basit olamaz - çoğu durumda yapmanız gereken, dosya simgesi doğrudan aldığınız uygulama içinde (ör. gmail ), öğeye dokunun Google krom (veya Android için hangi tarayıcıyı kullanmayı tercih ederseniz edin) ve dosyayı seçtiğiniz uygulamayla açmak isteyip istemediğinizi seçin sadece bir kere o siempre.

Ancak, dosya simgesine dokunduktan sonra içinde HTML kodları görmeniz gerekiyorsa, erişerek düzeltebilirsiniz. menü genel editör (genellikle düğmelerden erişilebilir () y ), öğeye dokunun Açılmak (o Açılmak / Birlikte aç ) seçin ve önerilen seçenekler arasında ilgilendiğiniz tarayıcıyı seçin.

İOS'ta HTM dosyaları nasıl açılır

Ilişkin iOS HTM dosyalarını açmak daha da kolay! Aslında, tek yapmanız gereken, aldığınız uygulamada ilgilendiğiniz sayfayı bulmak ve sistemin HTML görüntüleyicisinde açmak için simgesine dokunmaktır. Hiçbir şey ve hiçbir şey daha az!

İsterseniz, HTM dosyasını aşağıdaki gibi aygıtın belirtilen klasörlerinden birine veya iCloud'a kaydedebilirsiniz: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra, pay (şekilli düğme yukarıyı gösteren ok ile kare ) seçin ve öğeyi seçin Dosyaya kaydet dosyayı, söz konusu dosyayı tutmak istediğiniz yolu belirtmeye özen gösterin.

HTM dosyalarını dönüştürme

Bu kadar uzağa geldiyseniz, mükemmel anladınız demektir htm dosyası nasıl açılır, ancak yine de söz konusu web sayfalarını belgeler gibi diğer biçimlere dönüştürmek için bir yöntem arıyorum PDF veya JPG tipi resimler.

Bu gerçekten öyle mi? O zaman bu konuda da sana yardım etmeme izin ver! HTM dosyalarını kolayca PDF belgeleri hizmeti kullanmak PDF çevrimiçi dönüştürme.

Bu web sitesine bağlandıktan sonra (yükledikten birkaç saat sonra sunucularına yüklenen dosyaları silerek kullanıcıların gizliliğine saygı duyar), düğmesine basın. Dosya seçin ve önerilen panelden ilgilendiğiniz HTM dosyasını seçin.

Sonra düğmesini tıklayın Şimdi dönüştürün! Hemen dönüştürmeye başlamak için birkaç saniye sürebilir.

Bu nedenle sonuçlar sayfasına vardığınızda, dosya bağlantısını bulun PDF oluşturuldu ( rastgele isim arkasından uzantı .pdf ), söz konusu bağlantıya basın ve PDF belgesi tarayıcıda aç.

HTM dosyasını bir JPG resmine dönüştürmeyi, bu web sitesini ziyaret etmeyi ve yukarıda gördüklerimize tamamen benzer bir şekilde ilerlemeyi planlıyorsunuz (bununla birlikte ortaya çıkan bağlantı, bu sefer bir uzantıya sahip olacak . Jpg ).

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir