ttnet zyxel modem access point yapma / Internet Speed Test – AT&T Official Site

Ttnet Zyxel Modem Access Point Yapma

ttnet zyxel modem access point yapma

ZyXEL VMG3312 B10B Acces Point olarak kullanma

ZyXEL VMG3312-B10B Access Point Kurulumu

Tarayıcınızı (İnternet Explorer, Firefox, Chrome,Opera, Safariv.b.) açınız. Adres kısmına modem’in IP’si olan 192.168.1.1 entere tıklayınız.

ZyXEL VMG3312-B10B Access Point Kurulumu için hazırlanmış Görseller 02

ZyXEL VMG3312-B10B Arayüz Şifresi

ZyXEL Hoş geldiniz sayfası açılacaktır.

Kullanıcı Adı : admin Şifre: turktelekom Oturum aç butonuna tıklıyoruz. Şifre yanlış uyarısı verir ise;

Kullanıcı Adı: admin Şifre: ttnet yazınız Oturum aç seçeneğine tıklayınız.

ZyXEL modemin arayüzüne giriş yaptıysak Ağ Ayarları seçeneğine tıklayınız. Geniş bant seçeneğini seçiniz.

ZyXEL VMG3312-B10B Access Point Kurulumu için hazırlanmış görseller

ZyXEL VMG3312-B10B Bağlantılar Bölümü

Ethernet kablosu aracılığıyla ZyXEL modem internet alacağımızdan 3 seçeneğin sonunda bulunan düzenle seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

WAN Konfigürasyonu Düzenle alanı açılacaktır. Mod: Bölümüne tıklayarak Köprü seçeneğini seçiyoruz. Ardından Uygula butonuna tıklıyoruz.

ZyXEL VMG3312-B10B Access Point Kurulumu için hazırlanmış görseller 06

ZyXEL VMG3312-B10B Ağ Ayarları – Ev Ağı

Ağ Ayarları seçeneğine tıklayarak Ev Ağı seçeneğini seçiyoruz.

Yerel Ağ IP Kurulumu IP Adresi: Alanına interneti aldığınız modemin IP Adresiyle aynı havuzda olacak şekilde IP Adresi yazıyoruz. Örneğin; İnternet i aldığınız modemin IP Adresi 192.168.1.1 ZyXEL modemin IP Adresi de 192.168.1.1 olduğundan.

IP Adreslerinin çakışma yaşamaması adına ZyXEL modemin IP adresini 192.168.1.254 olarak değiştirelim.

DHCP Sunucu Durumu alanına gelerek DHCP seçeneğini Devre Dışı Bırak seçeneğini işaretleyelim Uygula butonuna tıklayarak ayarları kaydedelim

ZyXEL VMG3312-B10B Access Point Kurulumu için hazırlanmış görseller. Arayüz şifre ekranı.

ZyXEL VMG3312-B10B Şifre

ZyXEL modemin tekrar Hoş geldiniz sayfası açılacaktır. Kullanıcı Adını ve Şifresini yazarak yeniden oturum aç seçeneğine tıklıyoruz.

ZyXEL VMG3312-B10B modemin arayüzüne giriş yaptıysak kablosuz ağ adı ve şifre oluştura bilmek için Ağ Ayarları alanına tıklayarak Kablosuz seçeneğini seçiniz.

ZyXEL VMG3312-B10B Access Point Kurulumu için hazırlanmış görseller. Kablosuz Ayarları

ZyXEL VMG3312-B10B Kablosuz Ağ Adı.

Kablosuz Ağ Kurulumu Aktif işaretli olması gerekiyor. Kablosuz Ağ Adı: Bölüme ZyXEL modeme kablosuz bağlantı kurduğumuzda kullanacağımız kablosuz ağ adı yazıyoruz.

Güvenlik Modu: WPA2-PSK seçili ise Otomatik olarak şifre oluştur alanında bulunan işareti kaldırıyoruz. Şifre alanına 8-64 karakter arasında olan içinde harf ve rakam içeren unutmayacağımız şifre yazarak Uygula butonuna tıklıyoruz.

ZyXEL VMG3312-B10B Access Point Kurulumu gerçekleştirdiniz. ZyXEL modem prize takılıyken kablolarının takılı olduğu Lan1, Lan2, Lan3, Lan4 girişlerinden bir tanesine ‘Sarı yada Gri’ renkte olan ethernet kablosunu takmanız gerekiyor.

Ethernet kablosunun diğer ucunu ise interneti aldığımız modemin ethernet girişlerinden bir tanesine takarak internetinizin sinyal alanını genişletebilirsiniz.

Alıntıdır;

https://www.yaparimben.com/zyxel-vmg3312-b10b-access-point-kurulumu

4 Beğeni

Tplink TD-W9970 ttnet kablosuz modeme, Zyxel P-660w-t1 ttnet modemi bağlama

Evet bunu yapma imkanınız var.Uzmanim.net üzerinde daha önce bu konu hakkında konu açıldı.Aşağıdaki konuları inceleyebilirsiniz.Mantık olarak yapılacaklar aynıdır.Ancak ben size yine bazı durumları açıklamak isterim.

Kablosuz ADSL2+ Modemi Access Point olarak kullanmak, nasıl yapılır?

AirTies Modemleri Access Point Olarak Nasıl Kullanırım? (Örnek AirTies 5442)

 

Zyxel modemi TP Link'e bağlayacağınız için ayarlar Zyxel modeme yapılacak.TP link modem üzerinde bir ayar yapmamıza gerek kalmayacaktır.(IP adreslemesi sıkıntı olursa ancak ayar yapılması gerekebilir.)

Yapılacakları adımlar halinde anlatmaya çalışacağım.

  1. İlk olarak Zyxel modemi ethernet kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın (Sadece güç ve ethernet kablosu yeterli, adsl koblosu vs bişeye gerek yok).Ayrıca bilgisayarınızda varsa Wi-Fi kapatın ve tek bağlı olan şey Zyxel olsun.
  2. Tarayıcınıza 192.168.1.1 yazarak Modem arayüzüne ulaşın ve şifre ekranına " ttnet " yazın.Bu şifre ttneten alınan modemler için genelde varsayılandır.Şifre olmazsa " admin " veya " 1234 " deneyebilirsiniz.
  3. Modem arayüzüne ulaştıktan sonra Ağ-->Yerel Alan ağı seçeneklerine gelin.Burada sizin modeminizin Ip adresi yani 192.168.1.1 yer alacaktır.Bunu 192.168.1.2 olacak şekilde değiştirin.Kaydedin.Tekrar bu arayüzde DHCP seçeneği olacak.DHCP yi kapatmamız gerekiyor ancak onu şimdilik kapatmayacağız.Sadece ip adresini değiştirip kaydederek çıkın.Yeniden başlatma istenirse bekleyin.Başlatmanın ardından modeme ulaşmak için artık 192.168.1.1 yerine 192.168.1.2 adresini kullanacağız.
  4. Şimdi kablosuz ağ ayarlarını yapmaya geldi.Arayüz üzerinden Ağ->Kablosuz ağ diyerek kablosuz ağ isminizi ve şifrelerinizi belirleyin.Kablosuz ağ ismi TP Link isminden farklı olsun, örneğin Internet-2 gibi.Ayarları kaydedip çıkın.
  5. Şimdi DHCP ayarını kapatmaya geldi.Arayüz üzerinden Ağ->Yerel Alan Ağı menüsünü kullanarak DHCP servisini kapatın.Ayarları kaydedip çıkın.Modem bu aşamada yeniden başlatma isteyebilir.Bu son ayarımızdı bu ayardan sonra artık Zyxel otomatik ip atamayı bırakacak ve bilgisayarınızda tanımlanmamış ağ şeklinde görünecektir.

Bu ayarlardan sonra Zyxel modem artık bir Acess Point gibi çalışacak.Zyxel modeminizi Tp Link modeme ethernet kablosu ile bağlayın.Artık Zyxel modeme kablosuz veya kablo ile bağlantı şeklinde internet bağlantısı sağlayabilirsiniz.

 

Zyxel

Zyxel

Tayvan’ın en prestijli ağ ekipmanları markaları arasında yer alan ve 1989 yılından bu yana faaliyetlerine, hız kesmeden devam eden Zyxel, 2 bin kişiye yaklaşan çalışanıyla, dünyanın dört bir yanındaki teknoloji meraklılarına ve profesyonellere hizmet veriyor. Ürün yelpazesi içerisinde ağ anahtarları (switch), yönlendirici (router), modem gibi temel bileşenlerin yanı sıra bulut kameralar, powerline formunda gelişmiş ağ anahtarları, ağ depolama cihazları ve medya oynatıcılar da bulunan marka, profesyonel kullanım için de birçok ürün grubuna hayat veriyor. Ürün çeşitlerini, ev ve iş yeri kullanımına uygunluk açısından iki ana kategoriye ayıran marka, internet servis sağlayıcıları için son kullanıcıların temin edemeyecekleri gelişmiş çözümler de hazırlıyor. Gerek kullanıcılar gerekse kurumlar için sunduğu modelleri, ürünlerin teknik özellikleri ve görevleri çerçevesinde farklı fiyat aralıklarına konumlandıran Zyxel modem fiyatları başta olmak üzere tüm ürünlerinin fiyatlandırmalarını, erişilebilir seviyelerde tutuyor. Markanın geliştirdiği ekipmanların arayüzlerinin Türkçe diline uygun hâle getirilmesi, destek birimlerinin oluşturulması, ürünlere yönelik eğitimlerin organize edilmesi gibi faaliyetleri ise Zyxel Türkiye gerçekleştiriyor.

Ev Kullanımına Uygun Zyxel Modem ve Ağ Ekipmanları

Uzun yıllara dayanan sektör deneyimi ve gerek kullanıcılardan gerekse profesyonellerden aldığı geri bildirimler neticesinde ürün gamını şekillendiren marka, ürettiği geniş kapsama alanına sahip Wi-Fi ekipmanlarıyla öne çıkıyor. Mağazalar, iş yerleri, geniş ya da çok katlı evler, orta ölçekli evler ve çok odalı evler için ayrı ayrı çözümler geliştiren marka, özelleştirilmiş Wi-Fi çözümleriyle kullanıcıların Triband Wi-Fi olanaklarından yararlanabilmesini mümkün kılıyor. Yüksek hızlı ve güvenli internet bağlantısı kurulabilmesini sağlayan çift ya da üçlü şekilde sunulan ürünler markanın “Papatya Zinciri” olarak nitelendirdiği, Mesh formunda bağlantı topolojisinden destek alıyor. İlgili topolojinin en güncel versiyonunu sunan modeller, kullanımı oldukça kolay arayüzleri aracılığıyla kişiselleştirilebiliyor ve dakikalar içerisinde yapılandırılabiliyor. Geleneksel modem ve router modellerinin aksine bağlantı gücünün azalması veya kopması gibi sorunlar yaşatmayan özel çözümler, hem 2,4 GHz hem de 5 GHz Wi-Fi ağlarından yayın yapabiliyor. Bu sayede ev ve iş yerlerindeki yeni veya eski cihazlar internet yayınından rahatlıkla yararlanabiliyor.

Profesyoneller kadar, henüz herhangi bir ağ ekipmanıyla tanışmamış kullanıcıların da tercih edebilecekleri Wi-Fi sistemleri, akıllı cep telefonlarına yüklenebilen uygulamalar yardımıyla yönetilebiliyor. Kurulum sonrasında stabilite ve hız testini, üçüncü parti uygulamalar kullanmadan ve web sitelerini ziyaret etmeden gerçekleştirebilen kullanıcılar, yaşanabilecek ağ sorunlarını, yine akıllı cep telefonlarından kontrol edebiliyor. Zyxel ADSL modem ve diğer bazı ağ çözümlerinde olabildiği gibi ebeveyn denetimi ve uzaktan yönetim gibi imkânlar sağlayan Wi-Fi sistemleri, kapsamlı denetim seçenekleri sunuyor. Çocuklar için cihaz, dakika ve web sayfası kısıtlamalarına tabi tutulabilmesini mümkün kılarken evde olunmadığı anlarda, ev internetinin misafirlere açılabilmesini veya ev kullanıcıları için engellenebilmesini sağlayan uzaktan yönetim olanakları ürünlere değer katıyor.

Modem cephesinde de pek çok çözüm üreten Zyxel VDSL modem, G.Vector destekli modem ve ADSL modemlerin yanı sıra fiber optik bağlantıya uygun ürünlere de imza atıyor. Zyxel modem özellikleri, modem çeşitleri gibi büyük farklılık gösteriyor.

Ev ve küçük ölçekli iş yerlerinizde değerlendirebileceğiniz şekilde dizayn edilen modeller, kablolu ve kablosuz bağlantı kurabilme imkânı veriyor. Tercih edeceğiniz modeme bağlı olarak arka kısımlarında çok sayıda Ethernet portu bulunabiliyor ve ilgili portlara taşınabilir bilgisayar, masaüstü bilgisayar, oyun konsolu ve Ethernet aracılığıyla internete bağlanabilen diğer tüm cihazlar takılabiliyor. Antenli ya da antensiz formdaki Wi-Fi destekli modem çeşitleri, kullandığınız Wi-Fi destekli cihazlar tarafından kolayca tanımlanabiliyor. Zyxel modem arayüz yapılandırması sonrasında Wi-Fi destekli cihazlarınızı, modem üzerinden internete kablosuz şekilde çıkarabilmeniz mümkün oluyor.

Yüksek hızda internete gereksinim duyuyor, akıllı televizyonunuzla 4K çözünürlüklü yayın yapan video akış hizmetlerini kullanmayı arzu ediyor ve yeni nesil büyük boyutlu oyunları kısa sürede indirmeyi hedefliyorsanız, Zyxel fiber modem ve VDSL2 modem çözümleri beklentilerinizi karşılıyor. Yöneleceğiniz ürünler, Wi-Fi 4 ve Wi-Fi 5 standartlarını desteklediği için gerek indirme gerekse yükleme hızlarıyla, internet servis sağlayıcınızın sizlere sunduğu hızı eksiksiz ve kesintisiz şekilde alabilmenize olanak veriyor. Etkin kullanım esnasında oldukça düşük düzeyde güç tüketen modeller, teknoloji meraklılarının modemlerde en çok karşılaştıkları uzun süreli kullanımlarda ısınma sorunlarını da yaşatmıyor. Zira marka, geliştirdiği modemlerin devre birimlerinde ısınabilecek alanlara pasif soğutucular ve ısı dağıtıcılar konumlandırıyor. Böylece modem modelleri, 7/24 çalışsa dahi donanımın çalışmasını olumsuz yönde etkileyecek yüksekliklerde sıcaklık değişimleri ve artışları gözlemlenmiyor. Performans kadar verimliliği de ön planda tutan kullanıcılar ve şirketlerin IT yöneticileri, bu parametreleri dikkate alarak markanın geliştirdiği modem çözümlerini ediniyor. Zyxel siyah modem ve çift antenli modem gibi modem modelleri ile kullanıcıları memnun ediyor.

Kesintisiz İnternet ve Ağ Bağlantısı İçin Router Modelleri

Ev ya da küçük ölçekli iş yerinde, internet bağlantısı kurmak adına kablo karmaşası yaşamak istemeyenler, internet bağlantısını, bağlantı gücü yüksek kablosuz modemlerle dağıtmaya çalışıyor. Ancak cihazların ve akıllı aygıtların modeme uzaklığı arttıkça gelen sinyalin kalitesi, belirli oranda azalıyor. Modemin çevresinde bulunan duvarlar, hatta araya giren katlar, kimi zaman yüksek hızlı internet bağlantısının hiç kullanılamamasına bile sebebiyet verebiliyor. Böylesi durumlarda Zyxel dağıtıcı, yükseltici ve çoğaltıcı ürünleri devreye giriyor.

Modemden gelen internet sinyalini kablolu ya da kablosuz şekilde alarak mekândaki cihazlara dağıtabilen ve bunu yaparken sinyal kaybı ya da internet hızı düşüşü yaşatmayan modeller, etkileyici bir internet deneyimi yaşayabilmenizi sağlıyor. Farklı çalışma modları bulunan ve bu sayede Zyxel sinyal güçlendirici şeklinde de çalıştırılabilen modeller, en güncel ağ standartlarını destekliyor. Wi-Fi 5 ve Wi-Fi 6 bağlantı olanaklarıyla gigabit seviyesindeki interneti diğer cihazlara iletebilen ürünler genellikle, kendi içlerinde görev paylaşımı bulunan çok sayıda antenle geliyor. Antenlerden bazıları, modemden gelen sinyali alma işine adanıyorken bazıları ise gelen sinyalleri, cihazın konumlandırıldığı alana yaymakla ilgileniyor. Böylece veri iletişim süreci, hem sorunsuz hem de kesintisiz şekilde sürdürülebiliyor. Antenlerin yönlerinin ve açılarının ayarlanabilmesi ise kullanım senaryonuza bağlı olarak size esneklik kazandırabiliyor. Ayrıca anten açı ve yön yapılandırmanız, kullandığınız cihazların internete bağlanma performansını doğrudan doğruya etkiliyor. Bununla birlikte genel kural olarak yayın yapan Zyxel kablosuz modem, router ve sinyal güçlendirici modellerinin, zemine doğru değil de yerden en az bir metre kadar yüksekliğe yerleştirilmeleri öneriliyor. Bu sayede gerek alınan gerekse iletilen sinyalin kalitesi çok daha iyi olabiliyor.

Sinyal güçlendirici tarafında daha pratik çözümler arıyor, evinizin farklı yerlerinde değerlendirebileceğiniz kompakt ürünler almayı düşünüyorsanız, doğrudan prize takarak kullanabileceğiniz mesafe genişletici ve sinyal güçlendirici modelleri de bulunuyor. Zyxel modem adaptörü ve benzeri aparatlar olmadan çalışabilen ürünler, modem ya da router’dan gelen internet sinyalini, takılı olduğu prizin çevresine yayarak her alanda yüksek hızda internet kullanabilmenize imkân tanıyor. Minimalist tasarımları sayesinde yaşam alanlarınızın görsel bütünlüğünü olumsuz yönde etkilemeyen modellerin üzerlerinde temel yönetim butonları ve yapılandırma tuşları bulunabiliyor. Ayrıca çalışma durumu hakkında fikir sahibi olabilmeniz adına farklı renklerde yanan veya yanıp sönen LED aydınlatmalar da ilgili cihazlarda kendine yer buluyor.

Hâlihazırda kullandığınız masaüstü bilgisayarın yerleşik Wi-Fi bağlantı modülü bulunmuyorsa veya arızalı durumdaysa, markanın geliştirdiği USB destekli kablosuz adaptörler, gereksinimlerinize yanıt verebiliyor. Wi-Fi 5 standartlarını destekleyen ve tercih edeceğiniz modele göre aktarım hızı farklılık gösteren adaptörler, güncel işletim sistemleriyle sorunsuz şekilde çalışabiliyor. USB formundaki kablosuz adaptörleri, bilgisayarınızın dilediğiniz bir USB portuna bağlamanız ve markanın hazırladığı sürücüleri bilgisayarınıza yüklemeniz, bu cihazları etkin biçimde kullanabilmeniz için gereklilik arz ediyor. Antenleri USB bellek boyutlarındaki ürünlere gizlenen ürünlerin yanı sıra antenli adaptör modelleri de geliştiriliyor. Böylece bilgisayar kasasının arka kısmındaki USB portlarına takılmak zorunda kalan adaptörlerin sinyal çekim gücü daha da artırılabiliyor. Şayet boyut bakımından daha küçük çözümler almayı istiyorsanız, başta taşınabilir bilgisayarlarınız olmak üzere bütün bilgisayarlarınızla uyumlu yapıdaki mini USB adaptörler sizleri bekliyor.

Akıllı yaşamdan ilham alan ve ürün gamını bu doğrultuda şekillendiren marka, mobiliteyi ön planda tutan teknoloji meraklılarını da unutmuyor. 4G LTE desteğiyle güçlendirilen ve boyutları itibarıyla cepte dahi taşınabilen router çözümlerine imza atan marka, cep telefonlarını hot spot olarak kullanmak istemeyen teknoloji meraklılarını memnun ediyor. Uzun soluklu internet kullanımları için uygunluk gösteren ürünler, aynı anda çok sayıda kullanıcıya internet sağlayabilirken Wi-Fi 4 hızlarına ulaşabiliyor. Yüksek kapasiteli yerleşik bataryasıyla saatlerce kesintisiz çalışabilen modeller, özellikle mobil durumdayken yüksek hızda internete gereksinim duyan kişilere ve çalışma takımlarına hitap ediyor.

Powerline Ağ Adaptörleri ile Elektrik Hattından İnternet

Evinizde ya da küçük ölçekli iş yerinizde, çok yüksek hızda internet kullanıyor, güvenlik başta olmak üzere çeşitli gerekçelerle kablosuz ağ ve internet kullanımına sıcak bakmıyorsanız, son yıllarda oldukça yaygınlaşan powerline formundaki ağ adaptörleri beklentilerinize yanıt verebiliyor. Özel yapısı sayesinde Ethernet portu üzerinden aldığı interneti, prize bağladıktan sonra evinizdeki elektrik tesisatına yayabilen ve eş ürünü üzerinden internet bağlantısını yine Ethernet portundan aktarabilen ürünler, veri kaybı ya da hız düşüşü gibi sorunlarla karşılaşmadan yüksek hızda internet kullanabilmenize yardım ediyor. Âdeta bir modem veya router gibi kendine özgü arayüzleri bulunan ve kolayca bağlanıp ilgili arayüzde özelleştirmeler yapabildiğiniz powerline ağ adaptörleri, seçeceğiniz modele göre kendi üstünde bir priz bölümü bulundurabiliyor. Bu sayede ilgili çözümler, işgal ettikleri prizlerin yine de kullanılabilir hâlde kalmasını sağlıyor. Ancak böylesi ürünlere çok yüksek güç çeken elektrikli soba, ısıtıcı ve benzeri cihazların takılması önerilmiyor.

Yeni nesil birçok powerline ağ adaptöründe olduğu gibi HomePlug AV2 teknolojilerinden yararlanan modeller, temel işlevleri olan internet yayınını alıp elektrik hattı üzerinden yaymak haricinde uçtan uca şifreleme özellikleriyle de donatılabiliyor. Yapısı itibarıyla yeterince güvenli olan ve farklı daire ya da farklı elektrik tesisatına sahip kişilerce herhangi bir şekilde erişilemeyen internet ve ağ bağlantısının, 128-bit AES şifreleme özelliğiyle koruma altına alınması, veri güvenliği noktasında hassas olan kullanıcıların takdirini kazanıyor. Bunun yanında hizmet kalitesi desteği çerçevesinde, powerline ağ adaptörüne bağlanan cihazların internet kullanım yoğunluklarını tespit edebilen ürünler, bant genişliğini otomatik olarak belirleyebiliyor. Bu sayede kullanıcılar, hangi oranda internete gereksinim duyuyorsa, ağ adaptörleri, bu doğrultuda internet dağıtımı gerçekleştiriyor. Kullanım senaryonuza bağlı birden fazla sayıda edinip evinizin ve iş yerinizin odalarındaki prizlere takabileceğiniz modeller, temel yapılandırma işlemlerinin sonrasında ekstra bir ayar olmaksızın çalışabiliyor. Evinizin elektrik hattı üzerinden internet yayını yapmak istemediğiniz zamanlarda ise ana internet kaynağı olan modem veya router’ın cihazlarla bağlantısını kesmeniz ya da ağ adaptörlerini kapalı duruma getirmeniz/prizden çekmeniz yeterli oluyor.

Bulut Kamera Çözümleri ve Depolama Ürünleri

Son yılların en önemli teknolojilerinden biri olan bulut hizmetleri, kendini, ev ve iş yerlerinde değerlendirilebilen kamera modellerinde de gösteriyor. Doğrudan doğruya internetle temas hâlinde olan ve çektiği ya da kaydettiği görüntüleri, markanın geliştirdiği uygulamalar aracılığıyla görüntülenebilir kılan bulut kamera modelleri, evde bulunulmadığı anlarda ev içerisinde neler olduğunun izlenebilmesine imkân tanıyor. Küçük çocuğunu bakıcı ile birlikte bırakan ve evini hayvan dostlarıyla paylaşan kullanıcılar başta olmak üzere herkesin tercih edebileceği ürünler, güvenlik konusundaki çekincelerini, modern çözümlerle gidermek isteyenlere hitap ediyor. Hem gündüz hem de gece çekimlerinde oldukça başarılı performans sergileyen bulut kamera modelleri, modüler yapıda olmalarıyla da beğeni topluyor. Kurulum işlemleri kolayca gerçekleştirilebilen kameralar, Full HD ve üstü çözünürlüklerde görüntü yakalayabiliyor. Yalnızca kamera özelliğiyle değil âdeta bir iletişim aracı olmasıyla da dikkat çeken ürünler, üzerlerinde bulunan yerleşik mikrofonlar ve hoparlörlerle, berrak sesler eşliğinde iletişim kurulabilmesini mümkün kılıyor.

Markanın geliştirdiği bulut kameraların önemli özelliklerinden biri de evde kimsenin bulunmadığı anlarda, muhtemel hareketlilikler tespit edildiğinde kullanıcılara anlık bildirimler yollayabilmesi olarak değerlendiriliyor. Hareket algılama sistemlerine sahip olan kameralar, ev içerisinde yaşanabilecek hareketleri saniyesi saniyesine tespit edip kullanıcıları anında bilgilendirebiliyor. Kapsamlı akıllı ev sistemlerine yatırım yapmak yerine daha pratik ve hedef odaklı çözümler arayanların alışveriş listelerine ekleyebilecekleri bulut tabanlı kameralar, yeni nesil kullanım senaryolarının ve temel güvenlik çözümlerinin vazgeçilmez parçalarından biri oluyor.

Yalnızca bulut kameralarıyla değil bulut depolama sistemlerine temel teşkil edecek ağ depolama cihazları ve medya oynatıcılarıyla da adından söz ettiren marka, teknoloji tutkunlarının ve profesyonellerin, kişisel bulutlarını oluşturabilmelerine imkân tanıyor. Verilerini tek bir merkezde tutmayı hedefleyenlerin yönelebilecekleri NAS temelli ürünler, pratik kullanım sağlayan arayüzleriyle kolayca yapılandırılabiliyor. Ayrıca markanın mobil uygulamaları ve özel yazılımlarıyla depolanan verilere her an her platformdan erişmek mümkün oluyor. Temel görevi olan veri depolama işlemini başarıyla gerçekleştiren ürünler, veri güvenliği konusunda da başarılı iş çıkarıyor. Çoklu kullanıcılar için erişim izni, klasör ve dosya bazında erişim kısıtlamaları, takım bazlı erişim izinleri ve benzeri yapılandırmalar, markanın geliştirdiği ağ depolama cihazlarıyla kolayca gerçekleştirilebiliyor. Birden fazla sabit disk desteği sunabilen modeller, RAID desteği sayesinde veri kayıplarının asgari oranda tutulabilmesini sağlıyor. İlgili RAID yapılandırmalarından destek alınarak veriler aynı anda iki sabit diske birden kaydedilebiliyor ve disklerden biri arıza yaptığında veri kaybı olmaksızın çalışmalar sürdürülebiliyor. Özellikle saha çalışmaları gerçekleştirenler, açık alanda video ve fotoğraf çekimi yapan profesyoneller ürünlerin bu özelliklerinden yararlanabiliyor.

Gerekli yapılandırmalar sonrasında uzaktan erişime müsait hâle gelen ağ depolama cihazları, verilerine uzaktan erişmekle kalmayıp aynı veriler üzerinde değişiklik yapmak hatta fotoğraf ya da video düzenleme gibi işlemler gerçekleştirmeyi hedefleyenlere de sesleniyor. İş akışı verimliliğini maksimize etmeyi isteyenlerin alışveriş listelerine ekleyebilecekleri çözümler, performans tarafında da beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Cihazlarda kullanılan sabit disklerin de hızları dikkate alındığında oldukça yüksek performansla değerlendirilebilen ağ depolama cihazları, teknik altyapılarından güç alarak yüksek okuma ve yazma hızları sağlayabiliyor. Yapılan testlerde, temel özelliklere sahip gigabit Ethernet bağlantısına kıyasla çok daha hızlı veri aktarımı yapabilen ağ depolama cihazları, iş yerlerindeki verimliliğin de artmasına katkıda bulunabiliyor.

Siz de ev veya iş yeriniz için yüksek performanslı ağ ekipmanları almayı istiyor, yüksek hızda internetin tadını çıkarmayı hedefliyorsanız, Zyxel’in geliştirdiği ürünleri inceleyebilir, dilediğiniz ağ ekipmanını Trendyol’a özel ayrıcalıklı fiyatlarla hemen satın alabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır