yakalanan defineciler 2019 / Jeneratörlü defineciler suçüstü yakalandı - Son Dakika Flaş Haberler

Yakalanan Defineciler 2019

yakalanan defineciler 2019

Define kazıcıları çukurda suçüstü yakalandı!

Elazığ'ın Yurtbaşı beldesinde kaçak kazı yapan 10 kişi İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Yayınlanma: - 03 Ocak Güncellenme:

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipleri merkeze bağlı Yurtbaşı beldesi Gürpınar Mahallesi’nin yüksek bir noktasında kaçak kazı yapıldığı tespit etti.

Sahte polisin amacı 'iş takibi'ymiş: Eşimi bile inandırdımİlginizi ÇekebilirSahte polisin amacı 'iş takibi'ymiş: Eşimi bile inandırdım

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Olay yerine giden jandarma ekipleri, define arayan 5 şüpheliyi kazdıkları çukurda, 5 şüpheliyi ise kazı yapılan yerin yakınlarında define aramada kullanılan malzemelerle yakaladı.

Fotoğraf: İHA

Fotoğraf: İHA

Jandarma ekipleri tarafından “kolay gelsin” denilerek suçüstü yakalanan şahıslar, “Ne yapıyorsunuz” sorusuna ise, “Kazı yapıyoruz” diye cevap verdi.

Kartal'da suçüstü yakalandı!İlginizi ÇekebilirKartal'da suçüstü yakalandı!

Olay yerinde ikişer adet kürek, balyoz, kazma, murç ve 1’er adet levye ile yedek kazma sapı ele geçirildi. Şüpheliler, “ Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet” suçundan gözaltına alındı.

Fotoğraf: İHA

Fotoğraf: İHA

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirdi. AJANSLAR

BakırköydefineElazığEmniyetistanbulPolis

Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar

Defineleri yalnızca köylüler ve eski eser kaçakçılarının aradıkları sanılır. Arşivimdeki gazete kesitlerinden “rütbeli-unvanlı” kişilerin de bu işe bulaştıklarını saptadım. Buyurun sizler de okuyunuz:

30 Ocak Milliyet:Osmaniye’de Jandarma, ‘tarihi eser kaçakçılığı’ yapan 4’ü ‘polis’ 19 kişiyi gözaltına alarak adliyeye sevk etti. Sanıkların evlerinde tarihi eserler ve detektör bulundu”

9 Ekim Milliyet:Tarihi eserden eski vekil çıktı”

“Ankara’daki tarihi eser kaçakçılarına baskın yapan polis, Dönem milletvekili Y.K’yi de yakaladı. ‘Baskın yapılan evde misafirdim!’ diyen vekil serbest bırakıldı”

22 Ocak Habertürk: “Albay ile binbaşı işbaşında!”

“Tekirdağ Çorlu’da aralarında albay ile binbaşının da bulunduğu, 4’ü askeri personel 10 kişi kaçak kazı yaparken jandarma tarafından yakalandı. Olay yerinde patlayıcı malzeme ile fünye de ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar jandarma komutanlığına götürüldü. Soruşturma devam ediyor”

13 Mart Cumhuriyet - Uşak (A.A) “Kaçak kazıda arkeolog!”

“Aktaş köyü yakınlarındaki Flaviopolis antik kentinin bulunduğu bölgede iş makinesiyle kaçak kazı yapan 1’i ‘arkeolog’, 12 kişi gözaltına alındı. Uşak Müze Müdürlüğü, el konulan mermer sütunların tarihi bir yapıya ait olduğunu belirledi”

10 Eylül Sabah:“Kahramanmaraş’ta MİT görevlisi!”

“Kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtan emekli Binbaşı Ümit Y. ile birlikte 9 kişi, iş makineleriyle define kazısı yaparken jandarma tarafından yakalandı. Aralarında kaçak kazıdan sabıkası olanlar adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı!”

16 Mayıs Yurt:“Defineci, AKP’li Bakan’ın oğlu çıktı”

“Kayseri’nin Kocasinan ilçesindeki tümülüste kazı yapanın AKP hükümetlerinde Bayındırlık Bakanlığı yapan Zeki Ergezen’in oğlu eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Genel Sekreteri Dücane Ergezen olduğu saptandı. Belediyenin araç desteği sürüyordu Valilik kazı iznini bir ay uzattı!” Sonrası bilinmiyor

Sabah:“İngiliz profesöre kaçakçılık gözaltısı”

“İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı saptanan, üç ayrı üniversitede İngilizce öğreten İngiliz Profesör Thomas Micahel Hibbs’in (64) Pendik’teki evinde antik sikke, 8 mühür, yüzük, kolye, küpe ve ok uçlarına el koydu. İnternetten satın aldığını, koleksiyon yapacağını söyleyen İngiliz profesörün bunları kaçıracağı anlaşıldığından sınır dışı edilme kararı alındı”

Hürriyet-Ankara:“Rütbesi sökülen ‘polis’ tarihi eserlerle yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren polis balıkesir’den Ankara’ya gelen bir otomobili Çankaya’da durdurdu. Araçta parça tarihsel eser bulundu. FETÖ’cülükten görevden alınan O.D. ve sahtecilikten sabıkalı B.G. gözaltına alındı.”

Sözcü:“Bolu’da FETÖ definesi, Albay ve Kaçakçılık Müdürü!”

“Aralarında üst düzey bürokrat F.E., AKP Ankara İl Başkanlığı yöneticisi H.K., Ankara Kaçakçılık Organize Suçlar Şube Müdürü M.K. ve muvazzaf Jandarma Albay K.Y’nin de bulunduğu 12 kişi, resmi makamlara ‘FETÖ’nün gömülü altınlarını arıyoruz, el koyma kararı var!’ diyerek Mudurnu’da kazı yapmaya başladı.

Albay ve Emniyet Şube Müdürü’nün başında olduğu ekipten önce kimse şüphelenmedi. Ancak yapılan incelemede ekibin ‘Kaçak define kazısı’ yaptığı, kazı için de hiçbir resmi makamın bilgisi ve kararı olmadığı belirlendi. Jandarma, kaçak kazı alanında 12 kişiyi gözaltına aldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görevli olduğu bildirilen, ancak Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca ‘Bizde çalışmıyor’ denilen bürokrat ve KOM Şube Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 5 kişi mahkeme tarafından tutuklandı. AKP Ankara il yöneticisi ile 7 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı! Çok sayıda iş makinesi ile 2 TIR’a da el konuldu.”

Hürriyet:“Defineci müdür göreve döndü!”

“Bolu’da gizli görevde olduklarını ve çıkacak hazineyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne götüreceklerini söyleyerek define arayan eski Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Metin K. ve Ankara Jandarma Komutanlığı’nda istihbaratçı Albay Kadri Y. 1 ay tutuklu kalıp tahliye oldu. Metin K., Sinop’ta göreve başlarken, Kadri T. emekliye ayrıldı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Metin K. ve Kadri Y’nin de aralarında olduğu 16 kişiye mala zarar vermek ve izinsiz kazı suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis istedi. Metin K. ve Kadri Y. ile arkadaşları Halil K. ve Hasan S. 13 Nisan günü Bolu’ya geldi.

Metin K. ve Kadri Y. aynı gün Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik’i ziyaret etti. İkili, görüşme yaptıkları komutana gizli görev için geldiklerini ve Güney Felakettin köyünde kazı yapacaklarını söyledi. İddialarına göre arazide hazine vardı.

Herkesten gizli olarak çalışma yürütülecek, kazı yapılan bölgeye jandarma ve siviller sokulmayacaktı. Anlatımlarına göre sonrasında da çıkarılacak hazine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne götürülecekti.

O gün bir otele yerleşen Metin K. ve Kadri Y., vakit geçirmeden bölgede kazı başlattı. Durumdan şüphelenen komutan Albay Nadir Çelik ise bu görüşmeyi tutanak altına alarak Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na durumu bildirdi.

Başsavcılık kazı yapanların gözaltına alınması talimatı verdi. Jandarma ekipleri 14 Nisan’da kazı alanına baskın yaparak 14 kişiyi suçüstü yakaladı. Metin K. ile Kadri Y. de kaldıkları otelde gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından Metin K. ve Kadri Y. ile arkadaşları Hasan K., Faruk E. ve Hasan Sezer Ç. tutuklandı. Kazıda çalışan 11 işçi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturmasını tamamlayarak şüpheliler hakkında iddianameyi hazırladı. Bolu Cumhuriyet Savcısı İsmail Hakkı Özcan tarafından hazırlanan iddianamede, 16 şüpheli hakkında ‘mala zarar vermek’ ve ‘kültür varlıklarını bulmak amacıyla izinsiz olarak kazı veya sondaj yapmak’ iddiaları ile 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.”

Cumhuriyet - Seyfettin Mete: “2 bin yıllık lahit AKP’li Başkana ‘milyonluk’ suçlama!”

“Kent merkezinde yol çalışması sırasında bir lahde rastlandı Çorum Belediye Başkanı AKP’li Halil İbrahim Aşgın’ın videosunu çeken bir şahsa görüntüleri yayımlamaması için 1 milyon TL teklif ettiği iddia edildi. Görüntülerde başkan ‘Lahdi çaktırmadan toplayın götürün!’ talimatını veriyor. Videoyu çeken kişi, Başkanın önerisini kabul etmediğini söylüyor!”


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

İlaç krizi23 Haziran

Fransa: Türkiye düşmanca siyasa izliyor!16 Haziran

Baba-oğul Barlaslar!9 Haziran



Rüyalarında gördükleri yeri kazan 'define avcıları' yakalandı

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Polatlı'da ilgili makamlardan izin alınmadan kaçak olarak kazı yapıldığı bilgisini edindi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, define arayıp kaçak kazı yapan şüphelilerin yakalanması için Polatlı'nın Alagöz köyünde operasyon başlattı.

Köy muhtarı ve oğlu rüyalarında gördükleri yeri kazmış

Ekipler, şüphelileri metrelerce derinlikte kaçak kazı yaparken suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan zanlılardan köyün muhtarı C.T. ve oğlu O.T, Y.Ş, Ö.Ö. ile B.E. hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçlarından yasal işlem başlatıldı.

Köy muhtarı ve oğlunun polise verdikleri ifadelerinde kazdıkları yeri rüyalarında gördüklerini söylediği öğrenildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Kaynak: AA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası