doğum günü oyun fikirleri / Yetişkinler için en iyi 9 doğum günü partisi oyunu

Doğum Günü Oyun Fikirleri

doğum günü oyun fikirleri

Evde bir doğum günü partisinde çocukları nasıl eğlendirirsiniz. Yetişkin bir partide çocuklarla ne yapmalı? Acele oyunlar ve eğlence

"Ha ha ha"

Bu çok basit bir oyundur ve en önemlisi, içinde kimse kaybetmez. Oyuncuların görevi gülmek değil. Çocuklar bir daire içinde oturur veya ayakta dururlar ve oyunculardan biri olabildiğince ciddi bir şekilde "Ha!" der. Bir sonraki "Ha-ha!" der, üçüncüsü: - "Ha-ha-ha!" vb. Yanlış miktarda "Ha" diyen veya gülen herkes oyun dışıdır. Oyun devam eder ve oyundan çıkanlar çemberde kalan oyuncuları güldürmek için (ama onlara dokunmadan) her şeyi yapmaya çalışırlar. En son gülen kazanır.

Kimin topu daha büyük?

Katılımcılar balonları alırlar ve komut üzerine onları ağızlarıyla şişirmeye başlarlar. Topu kim patlatırsa oyun dışı kalır. Kazanan, en büyük balonu şişiren kişidir.

"Balık", "Canavar", "Kuş"

Oyuncular odanın yan taraflarında otururlar. Bir sürücü seçin. Üç kelimeyi tekrarlayarak yanlarından geçiyor: "Balık", "canavar", "kuş". Aniden birinin önünde durarak, yüksek sesle bu kelimelerden birini söyler, örneğin "kuş". Oyuncu hemen bir kuşa isim vermelidir. Tereddüt edemez ve birisinin daha önce isimlendirdiği balıkları, hayvanları, kuşları adlandıramazsınız. Ağzı açık kalan veya yanlış cevap veren kişi ceza öder ve ardından onu "kurtarır" (şiir okur, şarkı söyler, dans eder, numaralar gösterir, vb.).

"Sihirli Kutu"

Küçük bir kutu alın ve içine bir oyuncak veya başka bir ödül koyun. Bu kutuyu daha büyük bir kutuya koyun ve daha büyük bir kutuyu daha da büyük olanın içine koyun. Ne kadar çok kutu olursa, oynamak o kadar ilginç olur. Çocuklar bir daire içinde otururlar ve müzik çalarken birbirlerine bir kutu verirler. Müzik durduğunda elinde sihirli kutu olan birini açar, ilkini. Şanslı olan ve ödüllü son kutuyu açan oyuncu ödülü kendisi alır.

Film yapmak

Video çekimi ile bir çocuk partisi düzenleyin. Çocuk sayısına bağlı olarak, onları dört ila altı kişilik gruplara ayırın; Her gruba bir senaryo yazması ve bir sonraki çekim için roller ataması yapın.

Elinizde kıyafet değiştirmeye uygun daha fazla paçavra bulundurmanızı tavsiye ederiz: eski şapkalar, uzun eşarplar veya kumaş artıkları, karnaval kostümlerinin kalıntıları ve bütün bir "hayvan" personeli. Tıraş fırçalarının yanı sıra süpürgeler de kullanışlı olabilir.

Çocuklara hazırlanmaları için on beş ila yirmi dakika verin. Ardından, siz film çekerken her grubun sırayla diğerleri için bir gösteri yapmasını sağlayın. Tatlının üzerine film izleyebilirsiniz (eğer kameranız yoksa bu video ipuçlarını unutun ve gösteri salonunu arayın).

Ticari yaklaşım

Bu oyunun daha özlü ve daha kısa bir versiyonunu sunabilirsiniz. Her grup için ev yapımı bir senaryo hazırlayın ve ardından çocukların reklamı "çekmesine" izin verin.

konser saati

Grubunuzun yeterince büyük çocukları varsa, bir konser düzenlemeyi düşünün. Sahnenin nerede olacağına ve perdenin nasıl yapılacağına onlar karar versin, herkesin bir numara bulmasına yardımcı olun. Bazı çocuklar solo performansa bayılır - şarkı söylemek, dans etmek, bir bilmece veya komik bir hikaye okumak. Takım olarak top oynamak, komik bir şey sunmak veya birlikte şarkı söylemek gibi diğer grup performansları. Bu konserde her numarayı anons ederek ve dinleyicileri konuşmacıları daha birlik içinde alkışlamaya çağıran bir şovmen olarak yer alabilirsiniz.


Tren

Bu oyuna ne kadar çok çocuk katılırsa o kadar iyi. Takımınızı tek sıra halinde sıralayın ve her çocuğun öndekinin dirseklerine tutunmasını sağlayın. İlk çocuk makinist olacak. Treni o sürüyor. Tren hareket etmeye başladığında, sürücü "Whoo" diye mırıldanır. İki bip sesi verdiğinde tren durmalıdır. Sürücü ayrıca trenin hangi yöne gideceğine ve nasıl gideceğine karar verir - iki veya tek ayak üzerinde zıplamak, koşmak veya başka bir şey. Çocuklar sırayla araba kullanabilirler. Çocuk grubu yeterince büyükse, iki tren yapmak daha iyidir.

Dondur, öl

Çocukların bahçeye veya odanın etrafına dağılmasına izin verin. Hepsine bir şekilde hareket etmelerini söyleyin: zıplayın, eğilin, tek ayak üzerinde zıplayın, birbirinizi itin, vb. Siz “Donun!” diye bağırana kadar hareketlerine devam etmeleri gerekiyor. Çocuklar siz “Otomri!” komutunu verene kadar donup hareketsiz durmalıdır. Oyuna olan ilgiyi sürdürmek için "Dondur!" diye bağırın. farklı zaman aralıklarıyla. Çocuklardan biri hareketsizliğe dayanamıyorsa, onu oyundan dışlamayın, sadece kaç çocuğun tüm “donma” sinyallerine dayanabileceğini gözlemleyin; belki bir iki tanesi hariç hepsi hayatta kalır.

komik rekabet

Bir grup çocuğunuz varsa, sıra dışı yarışmalar düzenleyin. Örneğin “fil yarışları” (çocuklar filler gibi ayaklarını yere vurup kollarını hortum gibi sallayacaklar) ya da kanguru gibi zıplayan, kaplumbağa gibi hareket eden (dört ayak üzerinde, sanki kabukları varmış gibi) bir yarışma düzenleyebilirsiniz. geri) veya ikişer ikişer geriye doğru veya bir "paket" içinde koşabilirsiniz. Çocukların bu tür yarışmalar için seçenekler bulmaya çalışmasına izin verin.

Siyam ikizleri

Siyam ikizi olmak çok zordur çünkü iki kişi için sadece iki el vardır. Kendiniz görmeye çalışın: Bir arkadaşınızla sarılın ki birinin sağ eli diğerinin sol eli serbest olsun ve bu pozisyonda şu adımları izleyin:

İğneye iplik geçirin;
- kibritlerle bir mum yakmak;
- makasla bir daire kağıt kesin;
- ayakkabının üzerindeki dantelleri bağlayın;
- çubuğu bir tükenmez kalemle kapatın.

ip bariyerler

İşte eğlenceli bir beceri oyunu düzenlemenin kolay bir yolu. Yumuşak çimlerle kaplı bir alana, iki sandalye veya yeterince sağlam başka iki nesne yerleştirin ve aralarında yerden birkaç santimetre serbestçe sarkacak şekilde bir ip bağlayın. Çocukların yarış atı gibi davranmasını ve engelin üzerinden atlamasını sağlayın. İpin üzerinden çarpmadan atlamalıdırlar.

Sandalyeleri birbirinden ayırarak yüksekliği artırabilirsiniz. İp çok yüksekte asılı kaldığında ve çocuğun üzerinden atlaması zor olduğunda, ipin altına çarpmadan emeklemeye çalışmasına izin verin. Sandalyeleri birbirine yaklaştırın ve ip alçalır. Bırakın çocuklar ipin üzerinden atlamak mı yoksa altından sürünmek mi istediklerine kendileri karar versinler.

Kim daha güçlü?

Güçlü bir ip alın, uçları güçlü bir düğümle bağlayın. Büyük bir ip halkanız olacak. İp halkasının içinde bulunan iki yarışmacı, ipi omuz bıçaklarının altına sararak ve iki eliyle yakalayarak farklı yönlere gerer. Aralarında ortada bir çizgi çizin. Bir sinyalde, ikisi de geriye doğru hareket ederek birbirlerini çizginin üzerine çekmeye çalışırlar.

Üç yenilgi

2, metre kalınlıkta ve boyutta iki özdeş halat, dört özdeş uç elde edecek şekilde ortasına bağlanır. Dört adam yarışır, her biri ipin kendi ucunu alır, çeker, bir "çarpma" olur. Her oyuncudan yaklaşık iki metre uzakta, yere bir ödül yerleştirilir. Komut verildiğinde, katılımcılar ipin ucunu çekerek ödülü ilk alan olmaya çalışırlar.

"Olimpiyat yarışmaları" ile çocuk tatili
Daha büyük çocukların doğum günlerinde "istasyonlar" oynayabilirsiniz. Bunu yapmak için, her biri birbirinden belirli bir mesafede oturan, çocuğun bazı yeteneklerini göstermesi gereken bir “istasyon” olması gereken size yardımcı olacak birkaç yetişkin düzenleyin. Tüm çocuklara bir puan kartı verin ve istasyondan istasyona gitmelerine izin verin ve farklı görevleri tamamlamak için puan toplayın. Muhtemelen görevlerin çoğu fiziksel beceri gerektirecektir, ancak odaklanmış dikkat gerektiren zorlukları dahil etmek iyidir. Hem katılım hem de zaferler için puan verilmelidir; Doğal olarak, ödüllerin seviyesi farklı olmalıdır.

Bir madeni para için "Avlanma"

Birkaç küçük madeni para alın ve onları bahçeye veya herhangi bir nedenle daha uygunsa evin içine dağıtın. Çocukların yaşına bağlı olarak, bulunması zor olan yerlere bozuk paraları saklayabilirsiniz. Çocuklara madeni para “avlama” fırsatının verildiği biraz zaman verin. Buldukları paraları saklasınlar.

Daha büyük çocuklar için, kaç jetonun gizlendiğini söyleyebilirsiniz. Kaç para bulduklarını saymalarına izin verin ve her şeyi bulana kadar “av”a devam edin.

Ara - bulacaksın

Çocuklar bir lider seçer. Ona araması gereken nesneyi gösterin. Sürücü odadan ayrıldığında, adamlar eşyayı saklar. Bundan sonra sürücü çağrılır. Çocuklar bir şarkı söyler. Lider gizli nesneye yaklaştığında, çocuklar daha yüksek sesle şarkı söyler ve lider uzaklaştığında şarkı daha sessiz hale gelir. Öğe bulunduğunda, sürücü bir sonrakini kendisi seçer. Gizlenen nesne ve şarkı her seferinde değiştirmek daha iyidir.

Top gibi zıpla

İşte yetişkinlerin kontrolü altında kalırken çocukların rahat ve huzurlu olmalarını sağlamanın iyi bir yolu. Çocukları, kendilerini önlerinde gördükleri cansız bir nesne olarak hayal ederek hayal kurmaya davet edin. Diyelim ki bir saç tokası ile başlayın: önce lastiği çekin, ardından orijinal şeklini almasına izin verin, iyice gerin, havaya atın ve düşmesine izin verin. Çocukların lastik bandın hareketlerini tekrar etmeye çalışmasına izin verin.

Ardından bir topa, bir saat oyuncağına, bir ip bobinine vb. geçebilirsiniz. Bir süre oynadıktan sonra enerjileri azalmadıysa, onları olmak istedikleri başka bir şey bulmaya davet edin: roketler, robotlar, kartopu, maytap, vb.

komik Yüz

Bu oyuna hazırlanmak için önce pazenden büyük bir oval kesin. Whatman kağıdına veya büyük bir kalın koyu kağıda yapıştırın. Ovalin etrafına saç çizin ve altına bir papyon takın. Ardından çok renkli pazenden gözleri, burnu, kulakları ve ağzı kesin. Dilerseniz daha fazla kaş, pipo ve şapka kesebilirsiniz.

Çocuğun gözlerinin hizasında duvara bir oval pazen içeren bir kağıt yapıştırın. Çocukların gözlerini sırayla bağlayın ve yüzün parçalarından birini ovale bağlamalarına izin verin. Fanila kendi başına pazeni tutmalıdır, ancak gerekirse "yüz kısımlarının" arkasındaki Velcro halkaları kullanabilirsiniz. Bu işlem sonucunda elde edilecek olan komik bir surat kesinlikle çok fazla kahkahaya neden olacaktır.

Oyun bittiğinde, bu yüzü duvarda asılı bırakın. Belki çocuklardan biri deneye devam etmek ister.

bir balık yakalarız

Çocuğunuzdan bu oyuna hazırlanmanıza yardım etmesini isteyin. Çocuğunuz çok renkli kalın kağıttan en basit biçimdeki balıkları kesebilir. Balığın üzerindeki farklı harflerden bir veya daha fazla basit kelime oluşturulabilmesi için her balığa bir harf yazın. Her balığa bir ataş takın ve ardından tüm balıkları bir kovaya koyun.

Şimdi küçük bir dal veya uygun bir çubuk alın ve ucunda küçük bir mıknatıs bulunan bir ipi bir uca tutturun. Yakaladıkları balığın üzerindeki harflerden kelimeler yapıp yapamayacağına bakarken tüm çocukların sırayla balık tutmasını sağlayın.

kabarcık

Genellikle çocukların eğlencesi eldekilerden organize edilebilir. Ama önceden bir grup çocuğu eğlendirmeniz gerektiğini biliyorsanız, her türlü şeyin satıldığı bir mağazaya gidin ve sabun köpüğü üflemek için özel bir kavanoz alın. Böyle bir kavanoz gerçek sihir içerir - çocukların kahkahaları ve mutluluğu.

sabun nasıl kaydedilir
Elinde dolu bir sabun köpüğü olan heyecanlı bir çocuk istemeden onu dışarı atabilir. Tüm kavanozları açın ve her birindeki sıvının yarısını bir sürahiye (veya başka bir kaba) dökün. Kavanoz devrilirse, her şey kaybolmaz ve ayrıca, çocuklar sabunlu eğlencelerini bitirdiğinde, bir dahaki sefere kavanozları gelecek için doldurabilirsiniz.

Sabun köpüğü, özellikle farklı yaşlardaki çocukları eğlendirmeniz gerekiyorsa iyidir. Gençler bile onlardan zevk alıyor.

Neye üflediğinize bağlı olarak, çeşitli boyutlarda baloncuklar oluşur. Sabunlu bir çözeltiye batırılmış plastik çubuklardan çok küçük kabarcıklar uçar. Ortasında delik olan plastik kavanoz kapakları daha büyük baloncuklar çıkarır. Seçtiğiniz "alet" köpük kavanozu için çok büyükse, sabun çözeltisini kaseye dökün ve "aletinizi" oraya indirin, ardından maşayla çıkarın, sallayın ve ne kadar büyük ve yanardöner kabarcıklar göreceksiniz. alırsın.

ev yapımı loto

Bu oyun herhangi bir şirket için iyidir. Oynarken - ister iki ister on çocuk olsun - herkes aynı eğlenceyi yaşayacak. Önceden birkaç kart hazırlayın. Her karta sekiz veya dokuz kare çizin ve her birine farklı harfler (veya birden dokuza kadar sayılar) yazın. Tüm kartlar farklı olmalıdır. Ardından, büyük kartların karelerine basılmış harflerden veya rakamlardan biri ile birçok küçük kart hazırlayın.

Her oyuncuya sayaç olarak kullanmak üzere sekiz ila dokuz düğme, şişe kapağı, folyo parçası veya diğer küçük eşyalar verin. Siz veya çocuklardan biri lider olacaksınız. Küçük harf veya sayı kartlarından birini alın (elbette hepsi karıştırılmış ve yüzü aşağı dönük olmalıdır) ve adını verin. Dilerseniz alıp çocuklara gösterebilirsiniz. Aynı harf veya rakamı kareli kartlarında bulurlarsa, bu kareye bir düğme veya bunun için seçtikleri başka bir şey koyacaklar. Bütün meydanları kaplayan çocuk "Zafer!" diye bağırır. - O kazandı.

Zamandan nasıl tasarruf edilir
Ucuz bingo tipi oyunlar, büyük mağazaların ve diğer mağazaların oyuncak bölümünde bulunabilir.
Ayrıca ilgili resimleri kullanarak tombala - "hayvanlar", tombala - "kuşlar", tombala - "çeşitli" vb. oynayabilirsiniz.

Yaşayan Mektuplar

Isınma zamanının geldiğini düşünüyorsanız, "canlı harfler" oynamayı deneyin. Her kağıda bir tane olmak üzere birkaç büyük harf yazın (örneğin: A, D, E, I, L, M, vb.). Bütün çocuklar yere yatmalıdır. İçlerinden biri üzerinde bir harf bulunan bir kağıt çıkarır ve sonra çocukları bu mektubu oluşturacak şekilde yerleştirmesi gerekir.

top yuvarlama

Çocuklarla bir daire içinde yere oturun, bacaklar birbirinden geniş olmalıdır. Çocuklardan birine büyük bir top verin. Çocuk onu (elleriyle) başka bir çocuğun ayaklarının dibine yuvarlamalıdır. Topu üçüncü çocuğa atar, vb. Çocuklara oyunun amacının topu sürekli hareket halinde tutmak olduğunu açıklayın.

Tekerlemeler

Birkaç tekerleme söyleyin veya okuyun. Ardından çocukların en sevdikleri ayetleri yüzlerine çizmelerine yardımcı olun. Her çocuğun size hangi kafiyeyi seçtiğini fısıldamasını sağlayın. Sonra siz ve çocuğunuz tekerlemenin söylediklerini yüzlerine yansıtmaya çalışın. Ve diğer çocuklar onlara hangi tekerlemeyi gösterdiğini tahmin etmeli.

Daha büyük çocuklara kendi tarzlarında giyinebilmeleri ve en sevdikleri peri masalını kostümlerle canlandırabilmeleri için farklı giysiler, paçavralar ve çeşitli eşyalar verilebilir.

dans eden hayvanlar

Çocuklar için müzik çalın - klasik, pop, rock, ne isterseniz - dans edebilmeleri için. Çocuklardan müziğin ritmine geçmelerini isteyin.

Çocukların müzikle dans eden bir hayvan gibi davranmasını sağlayın. Ördek gibi paytak paytak yürüyebilir, fil gibi yere basabilir, kedi gibi yumuşak adım atabilir, fare gibi hızlı hareket edebilir, kaplan gibi heybetli adım atabilir, köpek gibi uçabilir.

elma ağacı dansı

Birkaç çift dans ediyor. Her çift alınlarıyla büyük bir elmayı bastırır. Elma düşerse, çift yarışma dışı kalır. En akıllı galibiyet. Yarışmadan sonra elmaları tekrar yıkamayı unutmayın.

"Caz müziği"

Bu bir dans bile değil, daha çok bir oyun. İçinde, tüm hareketler konuşulan kelimelere karşılık gelir. Çocuklar merkeze bakan bir daire içinde dururlar.

"Sağ el ileri,
Ve sonra onun sırtı
Ve tekrar ileri
Ve biraz sallayın.

Boogie woogie dansı yapıyoruz
Bir daire içinde dönüyor.
Ve ellerini şöyle çırp:
alkış!

Boogie-woogie - tamam! (merkeze hareket
daire).
Boogie woogie - oh "tamam! (geri dön)".

Gelecekte, dans oyununda sadece kelimeler değişir:

"Sol ileri"
"Sağ ayak ileri"
"Sol kulak ileri"
"Sağ omuz ileri" vb.

egzotik danslar
Nedense dansın iki ayak üzerinde durarak yapılması gerektiğine inanılıyor. Yatarak ya da oturarak dans etmek mümkün değil mi? Daha az ilginç olmadığından, ancak bazı yönlerden daha zor olduğundan emin olmaya çalışın. Sandalyenizden kalkmadan dans edin

lambada;
- büküm;
- hip-hop;
- kırmak;
- makarna.

Peki sırt sırta çift dansı yapmanın bir modası varsa? gibi kafa kafaya danslar yapın

Vals;
- tango;
- kadril.

müzikal sandalyeler

Bu o kadar eski bir oyun ki, büyükanne ve büyükbabalar ve hatta büyük büyükanne ve büyükbabalar bile oynadığını hatırlayabilir. Her seferinde yönünü değiştirerek bir sıra sandalye düzenleyin. Sandalyeler çocuklardan bir eksik olmalıdır. Davulu çalın veya uygun müzikle bir plak (plak) koyun ve çocukların sandalyelerin etrafında koşmasına izin verin. Müzik durduğunda, çocukların oturmak için zamanları olmalıdır.

Sandalyeye oturacak zamanı olmayan bir çocuk oyundan çıkar. Bir sandalye de kaldırılmalıdır ve bir çocuk kalana kadar sandalyeler kaldırılmalıdır. Müzik çaldığınız süreyi değiştirin. Çocukların çoğu oyunu bıraktığında, isterseniz hızlandırabilirsiniz.

kim çabuk

2 sandalye sırtları birbirine yaklaşık 2 metre olacak şekilde yerleştirilir. Sandalyelerin altına bir ip gerilir, uçları sandalyede oturan adamların ayakları arasındadır. İpin ortasına bir torba fındık (tatlılar, kurabiyeler) bağlanır. Liderin emriyle, sandalyede oturanlar ayağa kalkmalı, sandalyelerin etrafında koşmalı, kendi başlarına oturmalı ve ipi yakalayıp ödülü onlara doğru çekmeli, bu da ilk yapabilene gider.

ağaç adam

Evinizi dolduran çocuklar ağaca dönüşsün. Çocuklara ağacın hangi bölümlerinin vücudun bölümlerine karşılık geldiğini söyleyin. Bacaklar kök olabilir, vücut gövde olabilir, eller dal olabilir, parmaklar yaprak olabilir.

Herhangi bir doğal fenomeni tasvir edebilirsiniz ve çocuklar buna tepki vermelidir. Rüzgar, güneş veya yağmur olabilirsiniz. Ve zaman zaman, bir ağacı kesmek üzere olan, elinde balta olan bir ormancıyı canlandırıyorsunuz. Bir "ağaç"ın önünde dururken "Günlük!" diye bağırdığınızda, bu "ağaç" düşmelidir.

Hikaye anlatıyor

Bir peri masalı anlatarak sadece bir çocuğu değil, tüm şirketi büyüleyebilirsiniz. Ancak bunu farklı şekillerde yapabilirsiniz: ya çocuklara ilginç bir peri masalı okuyun, resimler gösterin ya da masal olaylarına karşılık gelen farklı seslerle okumanıza eşlik edecekleri konusunda çocuklarla anlaşarak okuyun. Ya da bir peri masalı oynayabilirsiniz ve sonra çocuklar sizinle birlikte ormana “gidecek” ya da Vahşi Batı'yı keşfedeceksiniz. Küçük çocuklarla sadece bir peri masalından şarkılar söyleyebilirsiniz. Bir grup çocukla, örneğin "Büyük Kaplumbağa ve Tavşan" gibi bir sahne oynayabilirsiniz:

Bir zamanlar bir tavşan yaşadı - bu bir tavşan gibi bir hayvan (işaret parmaklarınızı başınızın üzerine koyun, bir tavşanın kulaklarını tasvir edin) ve büyük, büyük bir kaplumbağa - küçük ama çok büyük bir kaplumbağa gibi (kollarınızı bükün ve dört ayak üzerine inin).

Tavşan çok, çok hızlı koştu. (Kollarınızı bükün ve sırayla yumruklarınızı hızla öne koyun.)

Ve kaplumbağa çok, çok yavaş koştu. (Yavaşça, bükülmüş kollarınızı dönüşümlü olarak hareket ettirin, yumruklarınızı öne doğru itin.)

Bir keresinde tavşan kaplumbağaya şöyle dedi: “Bir yarış yapalım!” (Ellerinizi bir spor takımını taklit ediyormuş gibi bir ağızlık gibi koyun.)

Seti Okuyun! (İşaret ve başparmak parmaklarınızı "silah yukarı" konumuna getirin, "marş" kelimesinde elinizi işaret parmağınızla öne çevirin.)

İşte tavşan geliyor. (Hızlı bir şekilde yumruklarınızı hareket ettirin.)

İşte kaplumbağa geliyor. (Yavaşça yumruklarınızı hareket ettirin.)

Aniden tavşan durdu. Etrafına bakındı ama büyük kaplumbağayı göremedi. (Kaplumbağanın nerede olduğunu görmeye çalışıyormuş gibi elinizi bir siperlikle alnınızın üzerine koyun.)

Ve tavşan bir ağacın altında kestirmeye karar verdi. (Gözlerini kapat ve uyuyormuş gibi yap, hatta horlayabilirsin.)

Ve aniden uyandı. Dedi ki: “Yarışmayı unuttum! Acele etsem iyi olur!" (Hızlı bir şekilde yumruklarınızı hareket ettirin.)

Bu sırada büyük kaplumbağa hiç durmadan ilerlemeye devam etti. (Yavaşça yumruklarınızı hareket ettirin.)

Büyük kaplumbağa yarışmayı kazandı ve birinci oldu. (Şampiyonların yaptığı gibi ellerinizi başınızın üzerine kapatın.)

Tavşan çok kızmıştı. (Öfkeli bir surat yapın ve ellerinizi kalçalarınıza koyun.)

Ve büyük kaplumbağa çok mutluydu. (Gururlu, gülen yüz.)

Çocuklara sorular sorarak hikayeyi tekrar anlatabilirsiniz ve onlar cevap vermeli ve neler olduğunu hareketlerle göstermelidir.

"Karanlıkta Cinayet"

Bu Agatha Christie temalı dedektif oyunu, beş veya daha fazla ilkokul öğrencisi için çok eğlenceli olabilir.

"Dedektif", "kurban" ve "katil" kelimelerini kağıt parçalarına yazın ve kağıt parçalarını katlayın. Onlara aynı boyutta ekleyin. O zaman herkes bir parça kağıt çekmeli. "Dedektif" olması gereken çocuk, ışığı kapatarak odadan çıkar.

Diğer herkes odanın içinde bir ileri bir geri dolaşır, bir "cinayet" meydana gelir ve "kurban" hızla yere düşer, "katil" ise suçu işlediğine dair herhangi bir işaret vermez. "Dedektif" geri döner, ışığı açar ve orada bulunanların yüz ifadelerini ve davranışlarını gözlemlerken sorular sorar; katilin kim olduğunu beş dakika içinde tahmin etmesi gerekiyor.

Tüm çocuklar en az bir kez "dedektif" olana kadar oyuna devam edin.


çanta atlama

Geleneksel olarak, bu oyun bir çanta gerektirir, ancak elinizde çanta yoksa, eski yastık kılıfları bunların yerini alabilir.

Ekibinizde birkaç çocuk varsa, bir yarışma düzenleyin. Belirli bir süre için, her çocuk bir yerden diğerine atlamalı veya yürümelidir (bacakları bir çantada). O zaman aynı şeyi denemesine izin verin, bir ayağını torbaya sokun.

Karmaşık sürüm

Çocuklar bu tür sıçramalarla kolayca baş edebiliyorsa ve açık hava oyunlarını seviyorlarsa “üç” bacak gibi olmaya çalışsınlar. Bunu yapmak için, yan yana duran, aynı yöne bakan iki çocuğa ihtiyacınız var ve yan yana olan bacaklarını bağlıyorsunuz. O zaman mesafeyi "üç" ayak üzerinde yürümeleri gerekir.

gıdıklama balığı

Bir daire oluşturacak kadar çocuğunuz varsa, onlara büyük bir sayfa verebilir ve oyuna başlayabilirsiniz. Çocuklar tabakayı bel hizasında tutar ve hafifçe sallayarak "dalgalar" oluşturur.

Bir çocuk çarşafın altına dört ayak üzerinde sürünmeli ve başka bir çocuğun ayak bileğini gıdıklamalıdır. Çocuk balık çarşafın altında "yüzerken", bir parmağını - çocukların hareketleriyle balığın nereye gittiğini belirlediği "yüzgeç" tutar.

Balığın gıdıkladığı kişi, kendisi bir balığa dönüşür, “yüzgecini” kaldırır ve onu gıdıklamak için kurbanını aramak için “su” altına girer.

Ve gereksizler gerekli hale gelir

Büyüleyici ıvır zıvırı ilk olarak, yağmurlu bir günde çocuklarımızın saatlerce her türlü atılmış ıvır zıvırla oynadığı Boston Çocuk Müzesi'nde gördük. Boston'a gidemiyorsanız, endişelenmeyin.

Kendi çöplerinizi toplayın: tuvalet kağıdından karton rulolar, tahta parçaları, parlak herhangi bir şey, genellikle kırılgan şeyleri paketlemek için kullanılan beyaz köpük kauçuk parçaları, kavanoz kapakları, buzlu şeker çubukları ve lolipop çubukları, tek kelimeyle, her türlü küçük evinizde olabilecek şeyler. Bütün bu iyilikleri bir kutuya koyun ve bir gün, çocuğunuz ve arkadaşları sıkılacağı ve “Ne yapmalıyız?” sorusuyla sizi rahatsız etmeye başlayacakları bir gün. - bu kutuyu çıkarın ve şöyle deyin: "Haydi çocuklar, bundan benim için alışılmadık ve ilginç bir şey yapın." Daha büyük çocuklarınız varsa, onlar için daha büyük boyutlardaki çöpleri saklayın: kırık sandalyeler, artık inşaat malzemeleri, vb. İşçiler evinizin yakınında bir yerde bir şeyler yapıyorsa, onlardan ihtiyaç duymadıkları şeyleri atmamalarını isteyin - belki de atacaktır. çocuklarınıza yardım edin.


Çocukların en sevdiği aktivite oyundur. Açık havada yürüyüş yapan ebeveynler oyun alanını ziyaret etmelidir. Bunun nedeni, çocuğun orada akranlarını kolayca tanıması ve ebeveynlerinden yakın ilgi gerektirmemesidir. Çocuk oyun oynamakla meşgulken, ebeveyn sürecin pasif bir gözlemcisi rolünü güvenle yaşayabilir.

Kötülüğün kökü olarak tembellik

Bu bağlamda, çoğu anne ve baba çocuklarıyla nasıl oynayacaklarını unuttular. Belki de bu yüzden, bir nedenle bir çocuğu dışarı çıkarmak imkansız olduğunda, bu kadar basit bir soru, çocukları evde nasıl eğlendirirsiniz, birçok kişiyi şaşırtıyor.

Oyun alanları tarafından şımartılan ebeveynler, evde bir çocukla kendilerine yük olmamak için harika bir yol buldular - bunlar çizgi film.

Diğer uçta, bilgisayarda süresiz olarak oynamasına izin verilir. Ev işleri yapmaları gerektiğinden, birçoğunun bunda yanlış bir şey görmemesi üzücü. Çok az insan böyle bencil davranışlarla bebeğine zarar verdiğini düşünür. Sadece bebeğin vizyonu değil, aynı zamanda entelektüel gelişimi de acı çekiyor.

Durum buysa ve durumu kökten değiştirmek istiyorsanız, şimdi başlayabilirsiniz.

Durum nasıl düzeltilir?

İlk olarak, çocuğunuza daha yakından bakın ve ilgi alanlarının aralığını belirleyin. Buna dayanarak, hayal gücünüzü gösterebilir ve onun için heyecan verici oyunlar ortaya çıkarabilirsiniz.


Tüm çocuklar şaka yapmayı ve şımartmayı sever - bu iyidir ve ebeveynler de böyle bir eğlenceye katılırsa, çocuğun zevkinde sınır yoktur! Anne ve babanın eğitici oyunlar ve eğlenceli oyunlar gibi iki tür etkinliği uyumlu bir şekilde birleştirebilmesi iyidir.

Ancak, her oyun etkinliğinin özelliğinin öncelikle çocuğun yaşına bağlı olduğunu hatırlamalıyız.

1 ila 3 yaş arası çocuklar için oyunlar

İlkokul öncesi çağındaki küçük çocuklar için oyunlar neler olmalıdır? Her şeyden önce, doğada keşfedici olmalılar, bebek hala küçük ve tüm sesleri, renkleri, formları ile dünyayı keşfetmeye yeni başlıyor.

Seçenekler aşağıdaki gibi olabilir:


  • çocuklar vücut kısımlarını, avuçlarını veya kağıt üzerinde istiflemeyi severler. Bu eğlenceye katılın ve çocuğun da elinizi daire içine almasına izin verin. Böylece çocuğun büyük küçük kavramına hakim olması daha kolay olacaktır;
  • boyalarla çizim ve fırçaların rolü kendi parmakları tarafından oynandığında bile, henüz kimseyi kayıtsız bırakmadı;
  • bir çanta alın ve içine farklı şekil ve büyüklükteki birkaç nesneyi saklayın. Bebeği orada ne olduğunu körü körüne tahmin etmeye davet edin;
  • inşaatçılar oynayın ve rekabet edin, hanginiz kuleyi daha uzun ve daha güvenilir hale getirecek;
  • arka arkaya birkaç oyuncak koyun, bebeğin onları hatırlamasına izin verin. Döndükten sonra nesneyi kaldırın ve bebeğe neyin eksik olduğunu sorun;
  • su ve kum, pirinç, karabuğday, bezelye gibi gevşek nesnelerle oynamak sadece bebekte bir zevk fırtınasına neden olmaz, aynı zamanda parmakların ince motor becerilerinin gelişimine de katkıda bulunur. Bir çocukla bu şekilde oynarken, hiçbir durumda onu yalnız bırakmamalısınız, oyun sadece sıkı kontrolünüz altında gerçekleşmelidir.

Her oyun için hayal gücünüzü gösterebilir ve kendi kurallarınızı oluşturabilirsiniz. Bu yaşta ebeveynlerin asıl görevinin çocukla sürekli bir konuşma olduğunu unutmayın.

Oyun oynuyor olmanız ya da sadece sokakta yürümeniz önemli değil. Bebeğinizle ne kadar çok konuşursanız, kelime hazinesi o kadar çeşitli olur!

3 ila 6 yaş arası çocukları nasıl eğlendirirsiniz?

Bu yaş, bir çocukta hafıza ve mantıksal düşünme geliştirmeye devam etmek için en uygun dönemdir.

Ve bunun için aşağıdaki oyunlar uygundur:


Bu yaşta oyunların iki yönlü olması gerektiğini unutmayın. Bu nedenle, oyun sırasında kurallar değişmelidir: önce görevi bebeğe verirsiniz, sonra o sizin için gelir.

Bir çocuğu eğlendirmek için başka ne yapabilirsiniz?

Çocuk mağazaları, farklı bir önyargı ile yaratıcılık için geniş bir kit yelpazesi sunar. Boncuk, dokuma, oymacılık, vitray boyalar, odun kesme ve yakma takımları, bağlama. Herhangi bir çocuk mağazasında yaratıcılık bölümünü birlikte ziyaret edin ve bebeğin neyi seveceğini seçin.


Çocuklar rol yapma oyunlarını severler, örneğin kızları-anneleri, bir mağaza, bir doktor vb. Onlar sayesinde, çocuk toplumdaki davranışların temellerini öğrenir ve eğer ana rolü oynamasına izin verilirse, diyelim , eğitimci veya ebeveyn, bebek oyuna zevkle katılacak.

Bir çocuğun ihtiyacı olan en önemli şey sevgi ve anlayıştır. Modern yüksek teknoloji çağında, insanlar gerçekten canlı ölçülen iletişimden yoksundur. Bu nedenle çocuklarla iletişim kurmak çok önemlidir, bu tür bir etkileşim oyun anında etkilidir. Diyelim ki hava durumu günlük programa göre kendi ayarlamalarını yaptı ve siz bebekle baş başa kaldınız. Bir çocuk partisi veya akşamı düzenliyorsanız, oyunlarla ilgili fikirler kullanışlı olabilir.

Çocuklarla ortak aktiviteler - daha iyi eğlence

Ortak faaliyetler için fikirler, nedense, en gerekli anda kaydedilmelidir, tüm fikirler akla gelmez ve çocuklar uzun süre bir oyun için beklemeye ve hazırlanmaya alışmazlar.

Küçükler için oyunlar


Daha büyük çocuklar için eğlence


Çocuklarla rol değiş tokuşu yaparak birbirinizi eğlendirebileceğiniz, okul, hastane, veteriner kliniği, atölye, alışveriş yapabileceğiniz rol yapma oyunları seçeneği çocuklar için oldukça ilgi çekicidir. Envanter her zaman evde bulunabilir. Bu tür eğlence oyunları uzun süre kolay, rahattır.

ortak el sanatları

El işi yapma becerisine sahipseniz, çocuklarla birlikte gerçek bir kukla tiyatrosu veya menteşeli bir kukla yapabilirsiniz, çünkü elinizdeki en basit malzemelere ihtiyacınız olacak, böyle bir oyuncağı dönüştürmek ve geliştirmek kolaydır. Ertesi gün hava değişmediyse, bebeği nasıl eğlendireceğinizi bilirsiniz.


Makarna ve tahıllardan yapılan el sanatları - en iyisini kimin bulacağı bir yarışma yapın

Çok fazla karton kutunuz varsa, bir ev tasarlamaya başlayabilirsiniz. Hem kızlar hem de erkekler için ilginç olacak. Yaratıcı düşüncenin sınırı yoktur, kendi çok katlı binanızı inşa edebilir, bir oda düzeni ve bir iç mekan geliştirebilirsiniz. Onarımdan sonra hala inşaat malzemeleriniz varsa, özellikle bir oyuncak evi donatmak için çok fazlasına ihtiyacınız olmayacağından, onlar için bir kullanım bulmak güzel olurdu.

Bu aktivite çok ilginç, duvarlara duvar kağıdı yapıştırabilir, resim çizebilir, perde dikebilir, küçük bebekler yapabilirsiniz.

Su etkinlikleri


Aydınlatmanız yoksa, karton ve el feneri bazlı orijinal bir mum yapmayı deneyebilirsiniz. Kartondan bir silindir yapın, yan yüzeye bir delgeç veya iğne ile bir desen uygulayın. Dairenin duvarlarında farklı resimler parlayabilir. Böyle bir ortamda bir gölge tiyatrosu düzenlemeyi deneyebilirsiniz, çocuklar her zaman çok büyülenir.

Ev yapımı bir biberon besleyici gurur kaynağı olacak

Çocuk hayvanları ve kuşları seviyorsa, onunla kuş yemliği yapmayı deneyebilirsiniz. Babanın buna katılması arzu edilir. Böyle bir ev bahçeye veya parka asılabilir, her yürüdüğünüzde besleyiciye tohum, ekmek kırıntısı taneleri dökebilirsiniz. Bu şekilde çocuğunuzda şefkat duygusu geliştireceksiniz.

Mutfaktaysanız, mısır gevreği ve makarnadan tablolar ve el işleri yapabilirsiniz. Yaratıcılık için, hamuru tabakası olan bir tahtaya ihtiyacınız olacak, üzerinde bir peri masalının veya icat ettiğiniz bir hikayenin planını tasvir edebilirsiniz. Makarnadan bir dizi boncuk ve bir bilezik yapabilirsiniz. Elinizde gıda boyası veya boya varsa, el sanatlarını farklı renklerde boyayın. Çocuk sevinecek, bu yüzden tüm sergi düzenlenir.

Bir balkonunuz varsa, sabun köpüğü lansmanını düzenleyebilirsiniz. Bu aktivite sadece çocukları değil yetişkinleri de cezbeder. Sadece rüzgarı komşu balkonlardan uzak tutmaya çalışın. Kimse camdaki sabun lekelerini yıkamak istemez.

Buz el sanatları yapmak çok kolaydır.

Yaratıcılığın ilginç bir yönü buza dayalı iştir. Mono, sokaktaki çiçekli ve yeşil bitkileri toplar, bir kompozisyon oluşturur, su dökün, zengin bir renk için biraz gıda boyası ekleyin. Tabii ki, böyle bir çalışmanın ömrü sınırlıdır, ancak bir hatıra olarak zanaatın fotoğrafını çekebilirsiniz.

Buzdolabında, gıda boyası ilavesiyle balonlardaki suyu dondurabilirsiniz. Karışım donduğunda, sadece topları kesin. Sonuç olarak, çok renkli buz topları elde edersiniz.


Çocuğunuzla Noel ağacı için kar taneleri yapın

Yılbaşı tatili yaklaşırken daireyi dekore edebilir, kar taneleri ve fenerler yapabilirsiniz. Çoğu zaman, kış havası bizi her zaman mutlu etmez, bu yüzden Yeni Yıl tatillerinin arifesinde rahatlık yaratmaya başlamanın zamanı geldi. El işi yapmak için birçok talimat bulabilirsiniz. Çocuk, yaratıcılığının meyvelerini evde görmekten çok memnun.


Çocuğunuza bir büyüteç verin - kendisi için bir şeyler bulacaktır.

Yogaya düşkünseniz, çocuğunuzla evde ders yapabilirsiniz, bu tür egzersizler komşulara rahatsızlık vermez, ancak fiziksel aktivite ile meşgul olursunuz. İnternette ve çocuk kanalları aracılığıyla, çocuklar için tam bir sınıf kursu bulabilirsiniz. Çocuğunuz için harika bir örnek olacaksınız.

Bir müzik aleti çalmayı biliyorsanız, çocuğunuza bunu öğretmenin zamanı gelmiştir. Belki evin ilk sesleri melodik olmayacak, ancak güzel bir oyun örneği çocukta ilgi uyandıracaktır. Çocuk onu bir müzik okuluna kaydettirmesini isteyecek.


Masa oyunları zaman geçirmek için harika bir yoldur

Evde masa oyunları ile çocuğunuzu eğlendirebilirsiniz; entelektüel gelişim her zaman yüksek saygı görür. Oyununuzu örnek alarak çocuğunuza hileler öğreteceksiniz, yaşıtlarıyla oynarken bu başarı şansını artıracaktır.

benzer içerik

Bazen ebeveynler bebekle yürümekten vazgeçmek ve bütün gün evde onunla kalmak zorunda kalır. Öğretmenler, durumun çocuğunuzla daha yakın iletişim kurmak, yeni bir şeyler öğrenmesine yardımcı olmak için kullanılabileceğini söylüyor. Oyun, çocukların önde gelen etkinliğidir.

Stanley Hall şunları söyledi: "Oyun, özünde organizmanın büyümesidir".

Küçük çocuklar için oyunlar yaşlarına göre seçilmelidir. Çocukları evde eğlendirmenin birçok yolu vardır.

Evde sıkılmamak için: 1 yaşında bir bebekle ne oynanır

Bu yaştaki çocuklar küçük aktif kaşiflerdir. Çok hareketlidirler, yeni nesneler ve fenomenlerle tanışmayı severler. Küçücük bir kıpırtı için çok büyük miktarda aktivite bulabilirsiniz.

sabun köpüğü oyunları

Anne baloncuklar üflerse, bebek mutlu bir şekilde onları avuçlarıyla yakalamaya başlar. Bebeği, baloncuk çubuğunun annenin tutacağı deliğe sabun filmine üflemeye davet edebilirsiniz. Sabun köpüğü her yaştan çocuklar için çok eğlencelidir. Onları üflemek sadece eğlenceli değil, aynı zamanda faydalıdır: daha sonra sesleri doğru telaffuz etmenize yardımcı olacak nefes almayı eğitir.

Parmaklar ve avuç içi ile çizimler

Evde bu tür bir aktivite için mutlaka bir çizim kağıdınız ya da en azından eskiz defteriniz ve parmak boyalarınız olmalıdır. Bu amaçlar için sıradan sulu boya kullanmak iyi değildir, çünkü bebek parlak noktaların tadını takdir etmeye çalışacaktır. Yerdeki çizim kağıdını açan anne, oğluna veya kızına parmağını boyaya batırmasını ve birkaç baskı yapmasını teklif eder. Aynı zamanda, kırıntıların tüm eylemleri hakkında yorum yaparak renkleri incelemeye başlayabilirsiniz, örneğin: “Parmağımızı sarı boyaya batırdık, şimdi kırmızı boya ile boyayacağız ” vb. Bu aktivite, bebeklerin ince motor becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Daha büyük çocuklarla da onunla iletişime geçebilirsiniz.

Aktif oyunlar

,5 yaşında bir çocukla arayı kapatabilir, dans edebilir, topla oynayabilirsiniz. Tüm bu aktiviteler bebeğe birçok olumlu duygu getirecektir.

"Ev işi"

1 yaşında birçok bebek annelerinin yıkamasına yardımcı olmaktan mutluluk duyar: kirli şeyleri makinenin tamburuna atarlar, “Başlat” düğmesine basarlar. Anne, küçük bir yardımcıyla birlikte raflardaki tozu silkeleyebilir, yerdeki çöpleri toplayıp atabilir ve oyuncakları katlayabilir.

saklambaç

Bu yaştaki bebekler peek-a-boo oynamayı sever. Bu oyunu önce oyuncakları saklayarak ve sonra babaya veya anneye saklanarak tanıtabilirsiniz, asıl şey bebeği korkutmamak, yakında olduğunuzu açıkça belirtmektir. Bu oyun size uzayda gezinmeyi öğretiyor ve annenizden ayrılma korkusunu ortadan kaldırıyor. Sonuçta, bebek onu görmüyorsa, bu onun etrafta olmadığı anlamına gelmez.

Annem meşgul: 1 yaşında bir çocukla ne yapmalı

Birçok yaratıcı anne, küçük kaşifleri bağımsız oyunlarla meşgul etmeye çalışır. Bebeğin biraz oynamasına ihtiyacınız varsa, ona şunları sunabilirsiniz:

Tuvalet kağıdı rulosu

Çocuk kağıdı mutlu bir şekilde açacak ve tuvali dakika boyunca parçalara ayıracaktır. Ancak, daha sonra tüm bu pisliği temizlemeye hazır olun.



mandallar

Şaşırtıcı bir şekilde, mandallar çok faydalı bir eğitim materyalidir. Mandalı açıp serbest bırakan bebek, konuşmanın gelişimi üzerinde olumlu bir etkisi olan ince motor becerileri geliştirerek parmakları eğitir. Mandalları herhangi bir nesnenin kenarına yapıştırın - bir tavada, bir kartonda veya kumaşta. Onları nasıl çıkaracağını ve tekrar takacağını göster ve işine bak.


Sürprizlerle dolu çanta veya kutu

Bu kutuda çeşitli boş şişeler, küpler, plastik ve silikon figürler, bir plastik tasarımcının büyük parçaları ve diğer küçük şeyler saklanabilir. Ana şey, bu "sürprizlerin" bebeğin ağzına tam olarak sığamaması ve toksik olmayan malzemelerden yapılmış olmasıdır. Örneğin, daha büyük çocuklara yönelik oyuncaklar, küçük parçalar içermese bile küçük çocuklara verilmemelidir. Sadece üreticilerin kapladığı boya güvenlik gereksinimlerini karşılamayabilir ve hatta zehirlenmeye neden olabilir.


su oyunları

Birkaç kırılmaz kap, plastik bir kaşık ve suya ihtiyacınız olacak. Bebek coşkuyla bir kaptan diğerine su dökecek ve aynı zamanda kulpların el becerisini geliştirecek ve anne ev işlerini yapabilecektir. Ancak hiçbir durumda su döktüğü için onu azarlamayın. Bir yaşındaki çocuklarda hareketlerin koordinasyonu zayıf gelişmiştir, bu nedenle her durumda ıslak olacaktır. Bebeğinize bir bez verin ve oyun oynadıktan sonra dökülenleri onunla silin. Düzeni öğretmek için asla erken değildir.


mutfak oyunları

1 yaşındaki tüm bebekler kutuları açmayı ve içindekileri çıkarmayı sever. Annemin akşam yemeği yapması gerekiyorsa kırıntıları yalnız bırakmaya gerek yok. Onu mutfağa götürün ve tavaları istediği gibi sallamasına izin verin. Gürültülü olacak, ama ne kadar işe yarar! Çocuk keşfetme tutkusunu tatmin edecek, yeni nesneler ve sesler öğrenecek ve en az yarım saat coşkuyla oynayacaktır. Ana şey, güvenliği unutmamak ve “yağmalanmış” kutudan keskin veya dayak her şeyi önceden çıkarmaktır.


2 yaşındaki çocuklar için oyunlar ve aktiviteler

Ravil Alevev, “Çocukların zihni küçük ellerle büyür” diye savundu. İki yaşındaki bir çocuğa el motor becerilerini ve koordinasyonunu geliştiren çeşitli aktiviteler sunulmalıdır.



İnce motor becerilerin gelişimi için oyunlar:

  • Küpler, yapıcılar. Kırıntıların şimdiye kadar sadece basit bir taret inşa etmesine izin verin, ancak çalışma sürecinde hareketleri koordine etmeyi öğrenebilecek.
  • Resim çizme. Üç kenarlı kurşun kalemler ve parmak boyaları, genç bir sanatçı için harika bir kalem eğitimidir. Üç yüzlü kalemler de harika bir öğretim yardımcısıdır. Size kalemi doğru tutmayı öğretiyorlar, burada bir hata yok. Ana şey yumuşak bir kurşunla seçmektir, çünkü bebeğin kalemi kuvvetle bastırmak için hala çok az gücü vardır.
  • modelleme. 2 yaşında, annesinin yardımıyla bir bebek, örneğin sebze veya meyve gibi en basit figürleri zaten şekillendirebilecektir. Bu aktivite parmaklar için harika bir egzersizdir.



Genel eğitici oyunlar ve aktiviteler:

  • yardım et anne. Bu yaştaki bir çocuğa, özel bir bölmeye çamaşır tozu dökmek, çiçekleri sulamak, sofra kurmak, çatal ve kaşık yerleştirmek, nemli bir bezle tozu silmek ve hatta bir fırça ve faraş kullanmak için zaten güvenilebilir. Bir çocuğa sipariş vermeyi öğretmek bu yaşta başlamalıdır.
  • Rol yapma oyunları. Peluş oyuncaklarla peri masallarını oynayabilir veya kendi hikayelerinizi icat edebilirsiniz. Bu, çocuğun hayal gücünü geliştirecek, ona bağımsız oynamayı öğretecektir. Ana şey, oyunların nazik ve öğretici olması ve bebeğin onlara zevkle katılmasıdır.
  • Okumaçocukların entelektüel gelişimine katkıda bulunur. Bu dönemde çocuklar zaten yetişkinleri dinlemeyi biliyorlar, kısa masallar ve şiirler okuyabiliyorlar, okuduklarını mutlaka anlatın.
  • Müzik dersleri. Neşeli müzik eşliğinde dans etmek ve çalmak, çocuğun müzik yeteneklerini ve işitsel algısını neşelendirecek ve geliştirecektir.

İki yaşındaki bir bebekle yapılan aktiviteler arasında şişme top oynayabilir, basit jimnastik yapabilir ve etrafta koşabilirsiniz. Evde bir İsveç duvarı varsa, elbette bir yetişkinin desteğiyle üzerinde çalışabilirsiniz. Bir çocuğun hareket etmesi zorunludur, çünkü bu yaşta uzayda oryantasyon becerileri, sabit bir vücut pozisyonu sağlama ve hareketlerin koordinasyonu konusunda ustalaşır.

3 yaşında bir çocukla evde ne yapmalı

Üç yaşındaki çocuklar, her türlü bilgiyi sünger gibi emen küçük, kendin yap neden yapsınlar değildir. Bu nedenle onlarla çeşitli bilişsel oyunlar ve etkinlikler yapılması önerilir.

Doğaçlama malzemelerden inşaat

Uygun plastik veya demir kutular, kağıt bardaklar, karton kutular. Bu, küçük çocuklarda uzamsal düşünme ve yaratıcılığı geliştirmenin harika bir yoludur. Dahası, bir çocuğun hangi mucizelerin yapılabileceğini göstermesi yeterlidir ve daha sonra inisiyatifi kendisi destekleyecektir.


Daha küçük parçalardan bir kurucu montajı

Bu aktivite zaten üç yaşındakiler için güvenlidir. Ancak oyun sırasında onları gözetimsiz bırakmamak daha iyidir.



Büyük yapbozlar, mozaik

Bu oyunlar mantık ve dikkat geliştirir. Üç yaşındaki bir çocuğa onları toplamayı ve en zor durumlarda bir yetişkinin yardımına başvurmayı öğretmek önemlidir. Bu, zor sorunları kendi başına çözme alışkanlığını geliştirmesine yardımcı olacaktır.


Nokta çizimi

Bir çocuk boş bir kağıda çizim yapmakla ilgilenmiyorsa ve hazır resimleri boyamak can sıkıntısına neden oluyorsa, noktalarla çizim yapmak kurtuluş olacaktır. Bu heyecan verici, çünkü çocuk sonunda hangi resmin ortaya çıkacağını bilmiyor ve bu nedenle noktaları coşkuyla birleştirecek. Böyle bir aktiviteyi kendi başına yapabilir.


Bulmacaları ve bilmeceleri çözme

3 yaşındaki çocuklar hızlı zeka ve yaratıcılık ile ayırt edilir. Onlara labirentlerde gezinmeyi, resimlerde belirli nesneleri aramayı, farklılıkları veya eksik ayrıntıları aramayı öğretin. Bu, küçük fidget'ı uzun süre büyüleyecek ve anneye biraz mühlet verecektir.

kukla tiyatrosu oynamak

İlk önce kırıntılarla birlikte doğaçlama malzemeden bebekler yapabilir ve ardından basit bir performans oynayabilirsiniz.


Aktif oyunlar

3 yaşındaki bir çocuğun evde hareket etmeden sıkılmaması çok zordur, bu nedenle bebeğinizle aynı temel yakalama oyunlarını oynayabilirsiniz. Çok eğlenceli bir ev oyunu bir "tünel" olabilir - dört ayak üzerinde bir şilte veya katlanmış halı boyunca hareket etmek. Birlikte kaydırılan birkaç tabureden böyle bir tünel inşa edebilirsiniz.

yaş arası çocuklar için sınıflar

Bu yaşta çocuklar zaten çok şey biliyor ve biliyorlar, rol yapma oyunları, masa oyunları ve açık hava oyunları oynayabilirler. 4 ve 5 yaşındaki çocuklar için evde eğlence için 10 kullanışlı seçenek sunuyoruz.

Masa oyunları

Onlar için hem hazır bir mağaza seti hem de kendiniz yapılmış bir set kullanabilirsiniz. Bu tür oyunlar sayesinde 4 ila 5 yaş arası çocuklar, hayvanların nerede yaşadıklarını ve ne yediklerini, çeşitli ağaçların meyvelerinin adlarının ne olduğunu, ne tür ulaşım araçlarının mevcut olduğunu vb. öğrenebilecekler.




Kağıt oyunları

Kağıt uçaklar ve tekneler hem yaratıcılığı hem de hareketi bir araya getiriyor: Önce genç tasarımcı annesinin yardımıyla kağıt taşımacılığı yapacak, ardından pratikte test edecek.


Şarkı söyleme

yaş arası çocuklar, annelerinin önünde isteyerek yapacakları, sahnede bir performansı taklit edecekleri favori bir repertuara sahipler. Şarkı söylemek özgürleştirir, en zincirlenmiş uysalları bile utangaçlıktan kurtarır.


Başvuruların yapılması

Bu yaştaki çocukların parmaklarıyla küçük işler yapmaları zaten daha kolay, bu nedenle figürleri kesmek ve onları bir kağıt tabanına yapıştırmak gibi zor bir görevle emanet edilebilirler.

Önemli! Makasla çalışırken çocuğu gözetimsiz bırakmayın! Ve makasla ilk çalıştığınız andan itibaren, makasları güvenli bir yere koymasını öğretin.

Rol yapma oyunları

Çocuğu “doktor”, “satıcı”, “veteriner”, “aşçı” vb. Olarak reenkarne olmaya davet edin. Mesleklere hakim olmak, dünya, insanlar ve toplum hakkında bilgiyi genişletmek bu yaşta çok faydalıdır.



dedektif oyunu

Annem masaya birkaç nesne koyar, çocuğu hatırlamaya davet eder, sonra arkasını döner ve anne masadan birini kaldırır. Küçük "dedektif" neyin eksik olduğunu tahmin etmelidir. Oyun hafıza ve dikkat geliştirir.
Yastık ve battaniyelerden kulübe yapımı. Beş yaşındaki bir çocuğu bir ev inşa etmeye davet edin - ve bir saat, hatta daha uzun süre oynayarak kendinden geçecektir.


Aktif oyunlar

"Zhmurki", "Tek ayak üzerinde atlama", "Kingley", Elastik bir banttan atlama, "Fitball üzerinde atlama". Bu çağda hareket gereklidir ve etrafta kaotik bir koşuşturma izlemektense onu barışçıl bir yöne yönlendirmek daha iyidir.


sabun yapımı

Bu aktivite hem çocuğu hem de anneyi büyüleyebilir. Sabun yapmak ucuz ama zaman alan bir zevktir, ancak kendi ellerinizle akraba ve arkadaşlar için hediyeler yapabilirsiniz!


evde çiçekçilik

Bir evcil hayvan alamıyorsanız, bitki bakımı onun yerini alabilir. yaşlarında, küçük bir yardımcı anneye yeşil evcil hayvanların naklinde bile yardımcı olabilir. Çocuk bağımsız olarak bitkiyi kontrol eder, sular, toprağı gevşetir, püskürtür. Sorumluluk ve sabretmeyi öğretir.

Genç bir anne olan Anna, “Küçüğüm kısa süre önce 4 yaşına bastı” diyor, “örneğin, dairedeki tüm çiçekleri püskürtüp sulamak gibi ciddi bir iş talimatı vererek onu büyüleyebilirsiniz.”

yaş arası çocuklara zaman zaman çizgi film izlemeleri önerilebilir. Bugün çocuklar için dostluk, karşılıklı yardımlaşma ve nezaketten bahseden birçok iyi animasyon dizisi var. Ana şey, okul öncesi çocuğun ekranın önünde 30 dakikadan fazla oturmasına izin vermemektir.

Ancak birçok annenin tecrübesinin gösterdiği gibi, tatillerde en zor şey çocukları eğlendirmektir. En parlak ve en unutulmaz çocuk tatilleri elbette Yeni Yıl ve doğum günüdür. Bir tatilde, her anne çocuğunu yeni, ilginç, taze bir şeyle memnun etmek ister. Tatillerde çocukları nasıl eğlendirirsiniz?

Yeni Yıl için çocuklarla oyunlar

Tatil için evin ve Noel ağacının dekorasyonu

1 yaşından itibaren küçük çocuklar böyle bir etkinliğe katılabilir. En küçükler annelerinin hareketlerini daha çok izleyecek, yaş arası çocuklar yetişkinlerin yardımıyla şimdiden ladin dallarına top asabilecek, 4 yaşından büyük çocuklar ise yılbaşı ağacını üzerlerine süsleyebilecekler. sahip olmak.

Beş yaşındaki ustalar kesinlikle kağıt peçetelerden kar taneleri kesmekten mutlu olacaklar.

Tebrik kartı

2 yaşından büyük çocuklar, örneğin bir büyükanne için akrabalar için tebrik kartları çizmekle ilgilenecektir. Üç yaşındaki çocuklar, anneleriyle birlikte kendi elleriyle hediye yapabilecekler.

Dondurma için çikolata kaseleri

3 yaş ve üstü çocuklar çikolatalı dondurma kaseleri yapmayı sevecek. Bunu yapmak için şişirilmiş balonları eritilmiş çikolataya batırın ve kurumasını bekleyin.



müzikal deneyler

Bu, her yaştan çocuklar için harika bir hobidir. Böyle bir aktivite, herhangi bir tatili alışılmadık ve eğlenceli hale getirecektir. yaşındaki küçük çocuklar, en yaygın nesnelerden ses çıkarmak için tahta veya plastik bir çubuk kullanmaktan keyif alacaklardır: kahve veya yemek masası, kase, vazo, boş şişe, plastik bardaklar, vb. 3 ila 5 yaş arası çocuklar eski, içecekler için plastik çubuklardan yapılmış ev yapımı bir müzik aleti çalmaya davet edilebilir. Bu tür etkinlikler çocukların müzikal yeteneklerini geliştirir.

“Küçük yaşlardan itibaren oğlum ve ben çeşitli doğaçlama “enstrümanlarda” müzik çaldık: şişeler, kutular, teneke kutular, bardaklar, tabaklar. Bu aktivitelerden her zaman zevk almıştır. Yeni Yılda, ev yapımı "davulcular" üzerine tam bir şenlikli konser düzenlemeye karar verdik. Harika değildi ama çok eğlenceliydi. Her Yeni Yıl tatilini gözden geçirmek ve hatırlamak için konserin kendisi videoya kaydedildi. Inga.

Çocuklar için doğum günü oyunları

balon oyunları

Bir doğum günü için birçok yetişkin, çocuklar için tam bir oyun programı hazırlar. Elbette hiçbir çocuğun doğum günü balonsuz olmaz. Onlarla birçok oyun bulabilirsin:

  • Bir yaşındaki bebekler sadece mutlu olacaklar renkli topları yukarı atmak, onları bacaklarıyla yere ser ve bir odadan diğerine taşı.
  • balon şişirme- 2 yaşındaki çocuklar için hobi. Çocuklar büyük bir zevkle balonları şişirir ve solunum sistemini çalıştırır.
  • 3 yaşından büyük çocuklara sunulabilir Tenis oynamak. Bir top yerine, böyle bir oyunda bir top kullanılır ve plastik plakalar veya hatta diğer dikdörtgen şekilli toplar raket görevi görebilir.
  • Kule inşaatı. Toplardan, mümkün olduğunca uzun süre dayanması gereken bir tür yapı inşa etmeye çalışabilirsiniz.
  • Havai fişek. Şişirirken balonların içine konfeti koyabilir ve tatilin sonunda çocukları balonları patlatmaya davet edebilirsiniz.


top atma

Toplarla birçok takım oyunu da oynayabilirsiniz. En basiti “Top Fırlatma” dır: oda 2 parçaya bölünmüştür, çocuklar 2 takıma bölünmüştür, her biri tüm topları kendi bölgesinden rakip takımın bölgesine mümkün olduğunca çabuk aktarması gerekir. Hakemin işaretinden sonra bölgede daha az topu olanlar kazanır. Oyun 2 yaş ve üzeri çocuklar için uygundur.

ejderhayı uyandır

Bu oyun yaş arası bebekler için uygundur. Ev sahibi (yetişkin) bir ejderha maskesi takar. Çocuklara gıcırtı, ıslık verilir. Çocuklar vizonlarına dağılır ve ejderhanın uykuya dalmasını bekler. Ejderha uykuya dalar dalmaz çocuklar evlerden kaçar, ciyaklar ve ıslık çalar. Ejderha uyanır ve çocukları yakalar. Çocukların keyfi garantilidir!

Cüceler, evlere!

Oyun, 5'ten fazla çocuk varsa, o zaman daha da fazla, en az 2x2 metrelik bir alan gerektirecektir. Yumuşak bir halının kareleri (bulmacalar) çocuk sayısına göre yere serilir. Oyun ilerledikçe, biri kaldırılır. Ev sahibinin emriyle, “Cüceler, evlere!” her çocuk bulmacalardan birinde yer almaya çalışır. Evi almayan çıktı.


Annem yerine mağazaya

yaşındaki çocuklar için görev. Odanın farklı köşelerine bir çocuk masası veya sandalyeleri koyun. Bir yerde oyuncak ürünler, diğerinde - bir tencere. Her çocuğa kendi ürün setini verin, örneğin: süt, elma ve havuç getirin. Görevi daha hızlı tamamlayan kazanır.

Hazine avı

yaş arası çocuklar için oyun. Onun için ipucu notları yazmanız ve bunları belirli bir yere koymanız gerekir. Son ipucu hazinenin nerede olduğunu gösterecek. Oyun şöyle başlatılabilir: “One-Eyed Jack'in farklı yerlerde gizli ipuçları var. İşte ilki: "Tahta filin altında bir ipucu arayın". Ve sonra - hayal gücünüzü ne anlatacak.

geleneksel oyunlar

  1. Çocuk tatilleri için geleneksel oyunlar: "Somun", "Sihirli Sandalye", "Simon diyor", bayrak yarışı "Komik Başlıyor", yarışma "Mumya" vb.
  2. Çocuklar için bilmeceler.
  3. Disko.
  4. Kukla gösterisi.

Genel olarak, çocuklar için eğlenceli bir şekilde herhangi bir aktivite düzenleyebilirsiniz: şarkı söyleme, dans etme, çizim yapma, ev işleri, öğrenme. Oyunun tam olarak nasıl geçeceği bebeğin mizacına ve ebeveynlerin hayal gücüne bağlıdır.

Çocuklar sıkılmaktan hoşlanmazlar. Yapacak bir şeyleri yoksa, harekete geçmeye, sızlanmaya, oyuncakları kırmaya, kuyruğuyla ebeveynlerini takip etmeye ve yalvaran gözlerle onlara bakmaya başlarlar. Anneler sürekli olarak çocukları eğlendirmenin yollarını düşünmek zorundadır. Çocuğunuzun boş zamanını ilginç oyunlar, aktivitelerle nasıl dolduracağınızdan ve ayrıca kendinize biraz zaman bulmayı nasıl başaracağınızdan bahsedelim.

bebekler

Bebekler oynamayı bilmiyorlar. Yaşamın ilk yılında, temel ihtiyaçları yetişkinlerle iyi ve güçlü bir ilişkidir. 5 dakikadan fazla yalnız bırakılan bebek terk edilmiş hisseder.

Çıngıraklar dışında bu kadar hassas bir yaşta çocuklar için hangi eğlence sunulabilir? Konuşmayı geliştirmek için daha sık şarkı söyleyin, tekerlemeler söyleyin, çocuğunuzla parmak oyunları oynayın. Duvarlara parlak resimler asın, kırıntıları onlara getirin ve görüntüleri anlatın. Pozlamayı ayda bir kez değiştirin. Bebeği kollarınızda tutarak müziğe dönün, eğlenceli masajlar ve fitball egzersizleri yapın.

Altı ay sonra çocuklar saklambaç oynamaktan, köfteler yapmaktan, kağıtları buruşturmaktan ve kaplara tahıl serpmekten mutlu olurlar. Bebek kavanozlarına karabuğday, irmik, fasulye, çan, tahta ve sıradan kaşıklar verirseniz, bir ev orkestrası düzenleyebilirsiniz. Oturmayı öğrenen çocuk mutlu bir şekilde bir top ya da araba yuvarlar, annesinin yardımıyla bir kule yapar ve sonra onu indirir. Salıncaklar, yürüteçler, jumperlar, ebeveynlerin ev işleri için birkaç boş dakika ayırmasına yardımcı olur, ancak bebeği görünürde tutmaya çalışın.

Bir yaşında bir çocuk nasıl eğlendirilir

Bu yaşta çocuklar vücutlarını kontrol etmeyi öğrenirler. Aktif top oyunları, yakalama, saklambaç, müzikle dans etme, engel parkurlarını aşma çok faydalıdır. Bebeğin ince motor becerilerini geliştirmek önemlidir. Ona kurşun kalemle karalamalar çizmeyi, parmak boyaları almayı, hamuru ve hamurdan sosisleri şekillendirmeyi öğretin. Çocuklar ayrıca ebeveynlerinin oynadığı kukla gösterilerini izlemekten de keyif alıyor. Basit hikayeleri canlandırın.

Annenin yapacak çok işi varken bir çocuğu nasıl büyüleyebilirim? Bebeğe naylon kapaklı, plastik şişeli, kaseli, kaşıklı bir kutu verin. Kırılmaz tavaları şıngırdatalım, eski etekleri, atkıları, gömlekleri, bereleri deneyelim. Bir yaşında bir çocuk oyuncaklara gerçek nesneler kadar ilgi göstermez. Genç teknisyen kendinden geçmiş bir şekilde eski çalar saati veya kamerayı kıracak, bu sırada anne çorba için sebzeleri kesecek.

oynamayı öğrenmek

Bir ebeveyn her zaman çocuklar için eğlence icat eden bir animatör rolünü oynamalı mı? Çocuk küçük olduğu sürece bu kaçınılmazdır. Ancak, zaten yaşında, çocuklara kendi başlarına oynamayı öğretebilirsiniz.

Nasıl doğru yapılacağını görelim:

  • Çocuğunuza oyuncak bebekler ve arabalarla oynamayı öğretin. Tanıdık durumları birlikte canlandırın: markete gitmek, doktora gitmek, beslenmek, ulaşımda seyahat etmek, vb. Çeşitli hikayeler yaratın, tanıdık olmayan kelimeler önerin. Çocuk taşındığında, onu bir süre yalnız bırakın, görevi verin (ayıya çorba pişirin, kamyonu yatırın).
  • Hayal gücünü ve ufku geliştirmek, daha fazla kitap okumak, sesli peri masalları dinlemek ve olay örgülerini canlandırmak için.
  • Basit tahta oyunları satın alın. Çocuğun kurallara uymayı, kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenmesine izin verin. Akranlarıyla iletişim kurarken buna ihtiyacı olacak.
  • Bir çocuk 5 dakika boyunca bir tırtıla bakarsa veya yürürken toprağa dokunursa, ona müdahale etmeyin. Kendinize bakmak için herhangi bir girişimi teşvik edin.

Bağımsız oyun koşulları

Çocukların kendileri için etkinlikler bulduğu aileler var. Ebeveynler, çocukları nasıl eğlendirecekleri konusunda endişelenmeden ev işlerini yapabilirler. Bu idil nasıl elde edilir?

  1. TV'yi kapatın ve tableti kaldırın. Çocuklar hızla çizgi filmlere "bağlanırlar" ve pasif izleyicilere dönüşürler. Ebeveynler için bu uygundur, ancak bir çocukta inisiyatif ve hayal gücünün gelişimi kaçınılmaz olarak engellenir.
  2. Oynamak için bir yer ayırın. Yaratıcılığa yer bırakan basit oyuncaklar satın alın. Bloklar ve bir oyuncak ayı, etkileşimli bebeklerden ve radyo kontrollü arabalardan çok daha kullanışlıdır.
  3. Bazı oyuncakları periyodik olarak saklayın, yerine zaten unutulmuş tavşanlar ve kamyonlarla benzer bir çanta verin.
  4. Oyuna kendiniz başlayın ve ardından acil işi hatırlayın ve çocuğu yalnız bırakın. Onu izle. Oyun durgunlaştıysa, bir süre katılın. Arsa veya başka bir aktivitenin beklenmedik bir şekilde gelişmesini önerin (hamuru modelleme, çizim).
  5. Çocukları kendi başlarına oynarken övdüğünüzden emin olun. Çocuk ilginç bir hikaye bulduysa veya tasarımcıdan karmaşık bir model oluşturduysa sevinin.

Dikkat gerekli

Bazen çocuklar annelerini atkuyruğu ile takip eder ve sıkıldığı için değil eğlence talep ederler. Sevgi ve ilgi ararlar. Çoğu zaman bu, bütün gününü anaokulunda geçiren çocukların başına gelir. Bu durumda, "sarılmalar", eğlenceli yaygaralar düzenleyebilir veya çocuğu ev işlerine dahil edebilirsiniz. Sebzeleri yıkamanıza, çamaşırları, tozları ayırmanıza yardım etmesine izin verin. İşbirliği yapmak için zaman bulduğunuzdan emin olun.

Çocuklarla hangi el sanatları yapılabilir? Onları kendi başlarına oynamaya teşvik edenler. Olabilir:

  • oyuncak bebek evi veya kutu park yeri;
  • kendi performansınızı sahnelemek için hamuru, kağıt, tek kullanımlık veya tahta kaşık, çorap vb. karakterler;
  • üzerinde yarışlar düzenleyebileceğiniz kartondan yapılmış bir otoyol;
  • bebeğin tamamen sığdığı büyük bir kutudan bir TV;
  • bez veya iplikten yapılmış oyuncak bebekler ve hayvanlar;
  • boş plastik şişelerden kukalar;
  • banyoda fırlatılabilen köpük tekneler.

Hasta bir çocukla ne yapmalı?

Çocukların kendileri için ilginç bir aktivite bulmasının zor olduğu durumlar vardır. Örneğin, bir hastalık. Bir bebeğin ateşi yüksek olduğunda, oyunlara bağlı değildir. Ancak gün sonra sağlık durumu düzelir ve yüksek yükler hala kontrendikedir. Yatak istirahati reçete edilirse, 6 yaşındaki bir çocuğu evde nasıl eğlendirirsiniz? Birkaç seçenek sunuyoruz:

  • İlginç kitaplar okuyun, sesli masalları dinleyin. Kendi ilgi çekici hikayenizi yazmayı deneyin.
  • Boğazınız ağrıyorsa, kendinizi sağırlar diyarına götürün ve jestlerle iletişim kurun.
  • Çocuğunuza "doktor seti" verin, hastaları oyuncak edin ve hastane oynayın.
  • Bir kukla gösterisi yapın. Akşamları bir fener alın, bir gölge tiyatrosu düzenleyin.
  • Tahmin oyunu oyna. Odada veya resimde bir nesne seçin. İkinci oyuncu, önde gelen sorular sorarak ne olduğunu tahmin etmelidir. Sadece "evet" veya "hayır" olarak cevap verebilirsiniz.
  • Bir tepsi alarak çalışma alanınızı düzenleyin. Üzerinde kağıt bebekler çizebilir, kesebilir, yapıştırabilir, heykel yapabilir, bulmaca ve modeller toplayabilir, dergi kupürlerinden kolajlar yapabilirsiniz.

Ülkede

Televizyonun, oyuncakların ve gerçek arkadaşların olmadığı bahçede çocukları eğlendirmek için hangi oyunlar? Bisiklet, scooter, elektrikli araba, salıncak varsa harikadır. Bir top, bir atlama ipi de işe yarayacaktır. Babayı bir kulübenin yapımına dahil edin. Çocuğunuza deneyler için kendi bahçesini verin. Bölgedeki oyuncak böcekleri saklayın, bir kavanozda toplamayı teklif edin.

Dacha, suyla eğlenmek için en iyi yerdir. Havuzu doldurun, oğlunuza bir su tabancası verin ve plastik şişeleri düşürmeyi teklif edin. Evde eski çarşaflar varsa asın. Silahı renkli bir solüsyonla doldurun ve "sanatsal" atışlara katılın.

bir yolculuk sırasında

Arabayla uzun bir yolculuk bir çocuk için çok yorucudur. Koşamayacağınız ve zıplayamayacağınız kapalı bir alanda olması onun için zordur. Bu durumda çocuklar için hangi eğlenceli oyunlar uygundur?

  • "Bir gezginin günlüğü". Çocuğunuza bir defter, kalem ve renkli kalemler verin. Bugün onu en çok neyin etkilediğini çizmeyi veya tanımlamayı teklif edin; kitapçıklardan, fotoğraflardan, biletlerden, kuru çiçeklerden resimler yapıştırın.
  • Radyo hikayesi. Çocuğa bir ses kaydedici verin ve ilginç bir peri masalı veya hikaye dikte etmesini önerin.
  • Komik şarkıları açın ve birlikte söyleyin. Performansınızı bir kasete kaydedebilirsiniz.
  • Bilinen ayetleri veya alfabeyi farklı seslerle okuyun: yüksek, sessiz, hızlı, yavaş, gıcırtılı, kaba, gıcırtılı vb.
  • "Büyükannenin Sandığı" İlk oyuncu şöyle der: "Tavan arasına tırmandım ve buldum " Sonra herhangi bir nesneye denir: altın sikke, güzel bir vazo, bir hazine, oyuncak ayı, sihirli değnek. İkinci oyuncu kendisinden önce söylenen her şeyi tekrarlar ve eşyasını ekler. Bu, birinin kafası karışana kadar devam eder.

Çocuğunuzun yakında doğum günü varsa, ancak bir animatör için yeterli para yoksa, kendiniz bir kutlama düzenlemeniz gerekecektir. Tatilin uzun süre hatırlanması için çocukları nasıl eğlendirirsiniz?

  • İlk önce, doğum günü adamını birlikte kutlayın. Bunu yapmak için koroda bir şarkı söyleyebilirsiniz.
  • Adamları tanıtmak için "Bir arkadaşım var " ifadesiyle başlayın. Ardından, mevcut çocuklardan birini tanımlayın. Kimin hakkında olduğunu ilk tahmin eden lider olur.
  • Bir stres atma oyunu oynayın. Müziği açın ve çocukları dans etmeye davet edin. Müzik azaldığında, sunucunun görevini tamamlamanız gerekir. Örneğin, giysileri mavi olan bir çocuğa merhaba deyin. Veya saç örgüsü olan bir kıza gülümseyin.
  • Ünlü açık hava oyunlarını oynayın: "Kör Adamın Buff", "Deniz Endişeli", "Ekstra Sandalye", "Salki". Dans etmeyi unutma.
  • Çocuklara bir yığın giysi, peruk, burun, kulak, bıyık, gözlük verin. Giyindiklerinde, eğlenceli bir kostüm şovu yapın.
  • Akşamı sokakta genel bir fotoğraf çekimi ve havai fişeklerle sonlandırabilirsiniz.

Çocukları nasıl eğlendireceğinize karar verirken aşırıya kaçmayın. Çocuğun kendi takdirine bağlı olarak geçirebileceği boş zamanı olmalıdır. Bebekler bağımsız kararlar vermeyi ve kendilerine güvenmeyi bu şekilde öğrenirler.

Kategoride popüler:

Şeritler ile yeni yıl için şişelerin dekorasyonu Şampanya Noel Baba

Şeritler ile yeni yıl için şişelerin dekorasyonu Şampanya Noel Baba

okuman
Plastik kaşıklardan el işleri: Kendin yap takıları nasıl yapılır (78 fotoğraf)

Plastik kaşıklardan el sanatları: kendi ellerinizle nasıl süslemeler yapılır

okuman
Kendin Yap sapan boncuklar: Yeni başlayanlar için bir tığ işi ana sınıfı Sapan boncukları nasıl monte edilir

Kendi elinizle slingo boncukları: tığ işi ustalık sınıfı

okuman
kendin yap popik bebek: ana sınıf

kendin yap popik bebek: ana sınıf

okuman

Çocuklar ve Yetişkinler İçin Doğum Günü Partisi Oyunları

Melek Numaranızı Öğrenin

Birthday Party Games

Pasta ve dondurmalarının yanı sıra biraz da eğlenmek isteyen konuklar için doğum günü partileri her zaman daha eğlencelidir. Dilerseniz kazananlar için küçük ödüller hazırlayın. Eğlenceli doğum günü partisi oyunları seçimlerimiz, yetişkinlerin yanı sıra her yaştan çocuk için eğlence sağlar.

İçindekiler

  • 1 Çocuklar İçin Doğum Günü Partisi Oyunları
    • Ödül Yürüyüşü Doğum Günü Partisi Oyunu
    • Bubble Wrap Yarışları
    • Balon Patlaması
    • Bil bakalım kaç tane
    • Düğme, Düğme
    • Sock ‘Em Doğum Günü Partisi Oyunu
    • Duvar Eğlencesi
    • Buz Kırıcı Oyunu
  • Yetişkinler için 2 Doğum Günü Partisi Oyunu
    • Dans Yarışması
    • Limbo
    • Falcılık Doğum Günü Oyunu
    • Harekete Geçin
    • Timsah Yarışı Doğum Günü Oyunu
    • Doğum Günü Sıcak Koltuk Oyunu
    • Gizli Mesajlar Doğum Günü Oyunu
    • Doğum Günü Kızartması Yapın
    • İlgili Gönderiler

Çocuklar İçin Doğum Günü Partisi Oyunları

Özel ve eğlenceli hale getirmek için çocuklara bazı doğum günü partisi oyunları ekleyerek çocuğunuzun en iyi doğum gününü yaşadığından emin olmak kolaydır. Doğum günü partileri için doğum günü oyunları ve etkinlikleri seçkimiz kanıtlanmış kazananları içerir.


Ödül Yürüyüşü Doğum Günü Partisi Oyunu

Kazananların kek veya pişmiş ikramlar kazandığı bir pasta yürüyüşüne (popüler bir karnaval oyunu) aşina olabilirsiniz. Bu çocuk dostu versiyonda çocuklar pasta kazanmak yerine ödüller kazanıyor. 1'den 30'a kadar olan sayıları karelere yazın ve bunları daire şeklinde yere yapıştırın. Bir sepeti, üzerine karşılık gelen numaraları yazdığınız küçük kâğıtlarla doldurun. Her çocuğun üzerinde duracağı bir sayı seçmesini sağlayın. Her çocuk çemberin etrafında dolaşırken müzik çalmaya başlayın. Müzik durduğunda çocuklar numaralı karelerden birinde dururlar. Sepetten sayıları seçilirse ödül kazanır. Herkes bir ödül kazanana kadar oyuna devam edebilirsiniz.

Bubble Wrap Yarışları

Birthday Party Games for Kids


Bu oyun için büyük bir balonlu sargı rulosuna ihtiyacınız olacak. 5 metrelik bir parçasını bahçeye veya açık bir alana yerleştirin. Oyunun amacı, her çocuğun baloncukları patlatmadan balonlu sargıyı çıplak ayakla geçmesidir. Takımları diğer tarafa yarışacak şekilde sıralayarak bu oyunu daha rekabetçi hale getirebilirsiniz. Baloncuk patlatmadan (veya en az patlamayı yapmadan) geçen takım kazanır!



Balon Patlaması

Çocukların en sevdiği doğum günü partisi, çocuklar havaya bir balon fırlatıp müzik dinliyor. Müzik durduğunda, balona en son dokunan kişi onu patlatmalı ve içindeki bir kağıt parçası üzerindeki bir görevi tamamlamalıdır. Kağıda meydan okumalar yazarak ve şişirilmeden önce balonlara yerleştirerek partiden önce hazırlanın. Oyuna istediğiniz kadar devam etmek için yeterli balonunuz olduğundan emin olun. Aşağıdaki gibi zorlukları eğlenceli hale getirin:

  • Dirseğinizi yalamaya çalışın.
  • Bir ağız dolusu krakerle bir şarkı söyle.
  • Burnunuza dilinizle dokunmaya çalışın.
  • Bir hayvan sesi çıkarın (köpek gibi havlayın, inek gibi moo yapın, tavuk gibi gıcırdayın, vb.).
  • Komik bir şaka söyle.

Bil bakalım kaç tane

Bu oyun, parti konukları geldiğinde iyi çalışır. Bir kavanozu birçok küçük parça ile doldurun ve her çocuğun kavanozda kaç tane olduğunu düşündüğünü isimleriyle birlikte bir kağıda yazmasını sağlayın. Gerçek sayıya en yakın olanı tahmin eden çocuk kazanır. Renkli şekerler veya küçük oyuncaklar ya da parti temanızla eşleşen öğeler seçebilirsiniz, örneğin:

  • Lego Party - Kavanozdaki Lego sayısını tahmin edin.
  • Korsan Partisi - Sandıktaki altın sikkelerin sayısını tahmin edin.
  • Prenses Partisi - Mücevher kutusundaki incileri tahmin et.
  • Dinozor - Kavanozdaki yumurtaları (jöle fasulyesi) tahmin edin.
  • Spor - Kutudaki beyzbol kartlarını tahmin edin.
  • Bahçe Partisi - Kavanozdaki fasulye veya büyük tohumların sayısını tahmin edin.

____ 'yi ___ üzerine sabitleyin


Eski favori 'Pin the Tail on the Donkey', oyunu çocuğun doğum günü partisi temasına dayandırdığınızda akıllıca bir dönüş yapıyor. Bazı yaratıcı fikirler şunları içerir:

  • Sirk Doğum Günü Partisi - Palyaçoya Burun İğneli
  • Korsan Doğum Günü Partisi - Hazine Haritasına 'X' i İğneleyin
  • Disney Doğum Günü Partisi - Yayı Mickey Mouse'a (veya Minnie'ye) İğneleyin
  • Ninja Kaplumbağa Partisi - Pepperoni'yi Pizzaya İğneleyin
  • Kış Doğum Günü Partisi - Kardan Adamın Üzerine Burun İğneli

Düğme, Düğme

Birthday Party Games for Kids

Çok küçük çocuklar için iyi sonuç veren bir oyun olan parti müdavimleri, bir yetişkin tarafından bir odada bir yere gizlenmiş gizli bir düğmeyi ararlar. Çocuklar yerde bir daire şeklinde otururlar. Doğum günü çocuğu odadan çıkar ve onlar yokken düğme gizlenir. Çocuk geri döndüğünde, düğme için arama başlar. Diğer çocuklar 'Ateşli!' ve soğuk!' arayana düğmeye ne zaman yakın olduklarını söylemek için. Düğme bulunduktan sonra başka bir çocuk dönüş yapar. Oyun, tüm çocuklar bir dönüş yapana kadar devam eder.

Sock ‘Em Doğum Günü Partisi Oyunu

Parti davetlilerinden altı kat fazla çorap ve iTunes'dan seçilmiş çocuk şarkılarına ihtiyacınız olacak. Çocukları bir daire şeklinde oturtun ve dairenin ortasına büyük bir çorap yığını yerleştirin. Müziği başlatın ve çocukların olabildiğince çok çorap giymeye çalışmasını sağlayın. Müzik durduğunda, en çok çorap giyen konuk kazanır. Çocuklar eğlendiği sürece tekrar tekrar oynayın.


Duvar Eğlencesi

Partinin başında veya sonunda konukları eğlendirmek için iyi sonuç veren bir oyun olan bu oyun, büyük kasap kağıtları ve ressam kasetleri kullanarak bir boyama duvarı oluşturmayı içerir. İşaretleyiciler, boyalar veya renkli kalemler sağlayın ve misafirlerin doğum günü partisi temasıyla ilgili bir duvar resmi veya karakterler ve nesneler çizmesine izin verin.

Buz Kırıcı Oyunu

Bu oyun biraz ileri düzeyde hazırlık gerektirse de, sağlanan eğlence buna değer. Boş süt kutuları veya benzeri kaplardan bir koleksiyon toplayın ve partiden önceki gün bunları yarı yarıya renkli suyla doldurun ve dondurucuya yapıştırın. Buz tamamen donmadan önce, küçük plastik oyuncaklardan oluşan bir koleksiyonu veya parti hediyelerini kaplara bırakın ve yolun geri kalanını renkli suyla doldurun. Partide, her çocuğa renkli bir tuğla ve kendi gömülü hazinelerini bulana kadar buzu parçalayacak ağır bir nesne verin! Söz konusu tehlike düzeyini göz önünde bulundurarak, bu oyunu daha büyük çocuklarla veya gençlerle oynayın.

Yetişkinler İçin Doğum Günü Partisi Oyunları

Birthday Party Games for Adults

Dans yarışması

Doğum günü partisinde misafirlerin yaşlarına ve müzik zevklerine bağlı olarak aşina oldukları şarkılar ve danslar seçin. İki veya üç misafirin yargıç olarak görev yapmasını sağlayın. Ya dans yarışması için çiftler oluşturabilir ya da bireyleri yargılayabilirsiniz. Bu doğum günü partisi oyununun anıları geri getirmesi garantilidir.


Limbo

'Ne kadar alçalabilirsin?' Biraz canlı müzik seçin ve konuklar altında dans ederken çıtayı indirin. Süpürge sopası, limbo çubuğu olarak iyi çalışır. Oyunculara yüzlerini öne bakmaları ve olabildiğince geriye doğru eğilmeleri gerektiğini hatırlatın. Kim en düşük seviyeye ulaşmayı başarırsa kazanır.

Falcılık Doğum Günü Oyunu

Konukların doğum günü yapan kişinin on yıl içinde ne yapacağını tahmin etmesini sağlayın. Konukları tahminleriyle biraz eğlenmeye teşvik edin. Dilerseniz ve grup birbirini iyi tanıyorsa, misafirlerin adını kağıtlara yazabilir ve çizdikleri kişinin geleceğini tahmin etmelerini sağlayabilirsiniz.

Harekete Geç

Her oyuncuya iki ila üç kağıt parçası vererek başlayın. Diğer misafirlerin yapmasını isteyecekleri komik şeyler yazmalarını söyleyin. Kâğıt parçalarını bir torba, sepet veya kaseye koyun. Konuklar bir kağıt parçası alır ve kağıdın üzerinde ne varsa onu canlandırırlar. Partinin ev sahibi olarak, kendinize birkaç fiş koyun, örneğin:

  • Bir salyangoz gibi davran
  • Kollarınızı çırparken tek ayak üzerinde dans edin
  • Kedi gibi davran ve kendini temizle.
  • Bir ödül için yalvaran bir köpek gibi davran.

Timsah Yarışı Doğum Günü Oyunu

Birthday Party Game


Doğum günü partisi konuklarınızı oyuncudan oluşan iki gruba ayırın, her takım belirlenmiş bir liderin arkasında sıralanır. Her oyuncu ellerini önündeki kişinin kalçalarına veya omuzlarına koyar. Sonra herkes sanki birbirlerinin kucağında oturuyormuş gibi topuklarının üzerine eğilerek bir 'timsah' yaratır. Ev sahibi 'Git!' Dediğinde 'timsahlar' belirlenen bitiş çizgisine kadar birbirlerine karşı yarışırlar. Amaç, her takımın kazanacak kadar hızlı koşması, ancak timsahlarının parçalanacağı kadar hızlı olmamasıdır. Timsahını kırmadan çizgiyi geçen ilk takım yarışı kazanır.

Doğum Günü Sıcak Koltuk Oyunu

Doğum günü partisinden önce, doğum günü partisi olan kişinin kendisiyle ilgili yaklaşık sorudan oluşan bir liste yazmasını sağlayın. Bu oyun, doğum günü partisi misafirlerini öne çıkarır ve doğum günü yıldızınızı ne kadar iyi tanıdıklarını görmek için onları sıcak koltuğa oturtur.

Konukların bir daire oluşturmasını ve ortasına bir sandalye koymasını sağlayın. Doğum günü misafirleri tek tek bu 'sıcak koltuğa' otursun. Doğum günü çocuğu veya kız 30 saniye içinde olabildiğince çok soru sorar. Her konuğun kaç yanıtı doğru aldığını not edin. En çok soruyu doğru yanıtlayan konuğa bir ödül verin. Bu yetişkin doğum günü partisi oyunu eğlenceli ve hızlıdır, özellikle de sorular komik olduğunda.

Gizli Mesajlar Doğum Günü Oyunu

Gizli olan herhangi bir şeyi içeren yetişkin doğum günü partisi oyunları konuklar için her zaman eğlence sağlar. Bu oyunda, misafirlerin parti sohbetine eklemeleri gereken gizli bir mesajı vardır.

Parti başlamadan önce, bireysel dizin kartlarına aptalca mesajlar veya ifadeler yazın. Misafirler partiye vardıklarında her birine bir kart verin ve mesajlarını herkesten gizli tutmalarını söyleyin. Amaç, kimsenin gizli mesajını tanımadan ifadelerini konuşmalara dönüştürmek. Aptalca ifadeler için bazı öneriler:

  • Kaplumbağaları severim.
  • Bu bir örümcek miydi?
  • Cumartesi uçurum tırmanışına gidiyorum.
  • Bir Karayip Adasına taşınmayı düşünüyorum.
  • Bir uçak almam gerektiğini düşünüyor musun?

Varyasyonlar

# 1 Konukların fark edilmeden ilk önce ifadelerini söylemek için yarışmasını sağlayın. Not kartlarının arkasındaki ifadelerini söyledikleri zamanı not edin. Başarılı olan son kişi kaybeden kişidir.

# 2 Konuklar, fark edilmeden mesajlarını sohbete eklemeye çalışır. Başarılı olurlarsa, onlar kazanır.

Doğum Günü Kızartması Yapın

Birthday Party Games for Adults

Doğum günü konuğunuzun iyi bir mizah anlayışı varsa, bir doğum günü partisi rosto harika eğlence ve anılar yaratabilir. Gerçekçi bir ortam oluşturmak için bir 'podyum' ve bir mikrofon kurun. Doğum günü olan kişiyi podyumun yanına oturtun, böylece bazı konuşmacılar doğrudan onlarla konuşabilir ve herkes yüz ifadelerini izleyebilir. Önceden seçilmiş birkaç kişinin önceden hazırlanmış sorularla kavurmaya başlaması ve ardından gönüllüler istemesi en iyisidir. Kötü niyetli olmadığı sürece utanç verici anekdotların, geçmiş maceraların ve diğer hikayelerin anlatılmasını teşvik edin.

Konuklarınızın anılarını düşünmekte zorlanabileceğini düşünüyorsanız, eğlenceli fikirlerden oluşan bir liste oluşturun ve her misafirin bir tane seçmesine izin verin. Aslında doğum günü partisi davetiyeleriyle birlikte kızartma fikirleri gönderebilirsiniz. Mizah ekleme ihtiyacını vurguladığınızdan emin olun. İşte doğum günü partisi rosto için bazı fikirler:

  • ________’Un ne zaman gerçek bir arkadaş olduğunu biliyordum. . .
  • Keşke o zamana ait bir fotoğrafım olsaydı. . .
  • __________ ilk tanıştığımda. . .
  • Hepimizin sevindiği en iyi 10 şey ___________ ortaya çıktı.
  • _______ (alıcının yaşına) ulaşmasına şaşırmamın En Önemli 5 Nedeni! '
  • Ne zamandan sonra yaşlandığını biliyorsun. . .
  • Komik mezar taşı kitabeleri
  • Sahte ölüm ilanı

Doğum gününüz yılın hangi saatinde, hangi yaşta olursanız olun, doğum günü partisi oyunları siz ve misafirleriniz için her zaman eğlencelidir. Seçimimiz, kısa ve çok az hazırlık gerektiren bazı doğum günü partisi oyunlarının yanı sıra tüm partinizi temel alabileceğiniz daha uzun oyunlar sunar. Temalı bir parti oyunu, eski bir favori veya misafirlerinizi ayağa kaldırıp hareket ettiren bir oyun seçin. Hangi oyunu seçerseniz seçin, sizin ve konuklarınızın yıllarca süren anılar yaratan bir doğum günü partisi deneyimi yaşayacağınızı garanti ediyoruz.


Çocukları İçin Unutulmaz Bir Doğum Günü Organize Etmek İsteyen Ebeveynlere Eğlence Dolu Etkinlik Önerileri

Haberler

Yaşam

Çocukları İçin Unutulmaz Bir Doğum Günü Organize Etmek İsteyen Ebeveynlere Eğlence Dolu Etkinlik Önerileri

Çocuğunuzun doğum günü her yıl güzel geçmesini umduğunuz günlerdendir. Pastalar, kurabiyeler ve dekorasyonun yanı sıra, oynanan oyunlar partinin enerjisini belirlemede önemli bir rol oynar. Oyunsuz bir doğum günü ile tüm çalışmanız boşa gidebilir ve etrafta 'Biz sıkıldııkk!' diye dolaşan çocuklarla kalabilirsiniz.

Çocuklar için hangi oyunların ayarlanacağını seçmek oldukça kolay görünüyor. Ancak partide kimsenin dışarıda kalmamasını sağlamak için, oyunları seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı şeyler var.

Partiye katılan tüm çocukların ortalama yaşlarına odaklanın ve birkaç kişi tarafından değil, tüm çocuklar tarafından oynanabilecek oyunları seçin.

Temalı bir parti planladıysanız, oyun seçiminde temadan biraz uzaklaşmaktan korkmayın.

Temalı bir parti planladıysanız, oyun seçiminde temadan biraz uzaklaşmaktan korkmayın.

Entelektüel oyunları pek tercih etmeyin. Çocuklar okulda ve evde yeterince zihinsel olarak uyarıcı oyunlar oynuyorlar.

Oyunları kısa tutun. Çünkü çocuklar çabuk sıkılır. Uzun oyunların çok fazla dikkat çekmesi olası değildir ve sadece partinin enerjisini düşürecektir.

Oyunları cinsiyete özgü yapmaktan kaçının. Cinsiyet klişeleriyle uğraşmayan oyunları seçmeye çalışın. Herkesin katılabileceğinden emin değilseniz, 'prenses giydirme seansları' gibi oyunlar seçmeyin.

İyi planlayın ve önceden hazırlanın. Birden fazla çocuğu idare etmek zor olabilir. Herhangi bir kaostan kaçınmak için her oyunun nasıl olması gerektiğini önceden planlayın.

Çocuğunuzun doğum günü partisi için ideal olan oyun türlerini belirledikten sonra, harika bir gün planlamak için seçiminizi yapabilirsiniz.

Balonlu patpat oyunu

Balonlu patpat oyunu

Fotoğraflı hazine avı

Sandalye kapmaca

Son dokunan yanar

Yandakine dikkat et

Yandakine dikkat et

Kaşıkla bilye taşıma

Kaşıkla bilye taşıma

Canavardan kaçış

Canavardan kaçış

Tırtıl yarışı

Tırtıl yarışı

Üç ayaklı yarışma

Bu eğlenceli oyunlarla birlikte çocuğunuz için unutulmaz bir doğum günü olacaktır. Sizin de bildiğiniz oyunlar varsa bizimle yorumlarda paylaşın!

Bu içerikler ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Çocuklar için doğum günü yarışmaları ve oyunları

Çocukların doğum günü

Çocuklar için doğum günü yarışmaları ve oyunları

Çocuğunuz için unutulmaz bir doğum günü veya aile tatili ayarlamak hiç de zor değil. En önemlisi de bol bol eğlenceli oyunlar ve yarışmalar hazırlamaktır. Farklı yaşlardaki çocukları eğlendirmek için en orijinal fikirleri düşünün.

İlginç masa yarışmaları

Tatil sırasında aktif eğlenceyi sakin olanlarla değiştirmek daha iyidir. Masada oynanabilecek birkaç oyun var.

  • Ortak kartpostal. Oyuna katılanlar, olayın kahramanı için büyük bir kartpostal çizmeye davet edilir. Bunu yapmak için, her oyuncuya bir nesne çizmesi için birkaç dakika verilir.
  • Gulmek yok. Genellikle böyle bir yarışma kızlarla yapılır, ancak neşeli erkekler de kesinlikle bundan hoşlanacaktır. Bir prenses Nesmeyana seçmeniz gerekiyor. Diğer tüm çocuklar sırayla onu güldürmeye çalışmalıdır. Başarılı olan, bir sonraki Gülmeyen olacak.
  • Yüzünü çiz. Önceden hazırlanmış portreleri, iz bırakmadan çocuklara dağıtın. Çocuklardan kendi gözlerini, ağzını ve burnunu çizmelerini isteyin. Daha büyük çocuklara komik deneyler sunulabilir, farklı duyguları tasvir etmelerine izin verin - sürpriz, kahkaha, üzüntü, aşk ve diğerleri.
  • Görünüşünü hatırla. Bu oyun çocukların birbirini iyi tanımadığı bir şirkette oynanabilir. Katılımcılar eşleştirilir ve partnerin görünüşünü incelemeleri için biraz zaman verilir ve ardından arka arkaya döndürülüfunduszeue.infoarın geri kalanı oyuncuların dış özellikleri hakkında sorular sormalıdır, örneğin: göz rengi nedir, takım arkadaşının ceketinde kaç düğme, spor ayakkabısı ne renk? Maksimum sayıda doğru cevap veren çift kazanan ilan edilecektir.
  • Saçmalık. Her oyuncuya bir kağıt parçası verilir. Oyunun sunucusu birkaç soru sorar - kim, nerede, ne zaman, ne gördü, ne yaptı, ne dedi. Oyuncular cevaplarını yazmalı, ardından kağıdın üst kenarını sarmalı ve yazılanları görmemesi için soldaki komşuya iletmelidir. Kağıt bir daire içinde tüm katılımcıların etrafında döndüğünde, eğlencenin lideri onları toplar ve ortaya çıkan metni yüksek sesle okur. Bazen saçma olduğu ortaya çıkıyor, ancak bazı durumlarda gerçek bir mizah.
  • Masa oyunları. Biraz eğlenceyi sakinleştirmeniz ve çocukları öfkelendirmeniz gerektiğinde partiyi bitirmek için iyi bir seçenek. Herhangi bir oyun olabilir - tahmin oyunları, macera oyunları, kartlar, stratejiler veya mantık bulmacaları. En önemli şey, çocuğun çıkarları ve yaşı dikkate alınarak seçilmeleridir.
  • Bir peri masalı oluşturuyoruz. Bu eğlenceyi organize etmek için bir sayfa kağıda ve bir kaleme ihtiyacınız olacak. Oyuncular iki takıma ayrılır, sunucu tüm çocuklar tarafından bilinen herhangi bir peri masalını çağırır. Katılımcılar, şu ya da bu eylemi yapan bir kahraman seçerler ve bu masaldan yola çıkarak yeni bir tane oluşturmaya çalışırlar, ancak modern bir şekilde uyarlanırlar. Takım halinde veya bireysel olarak oynayabilirsiniz, her durumda eğlenceli ve heyecan verici olacaktır.

Yuvarlanan çocuk eğlencesi

Açık hava etkinlikleri özellikle çocuklar arasında popülerdir. Bu tür boş zamanları organize etmek için de birçok seçenek var.

Spor Dalları

Çocuklar isteyerek takım yarışmalarına katılırlar ve birçoğunu düşünebilirsiniz.

  • En doğru. Pelvisi oyunculardan m uzağa yerleştirin. Katılımcıların görevi, bu konteynere mümkün olduğunca çok top atmaktır. Girişimi daha eğlenceli hale getirmek için, havzayı örneğin bir ejderha kafası şeklinde düzenleyebilir ve adamlara ağzına yiyecek attığınızı ve ejderha aç kalırsa sinirleneceğini söyleyebilirsiniz.
  • Kedi ve fare. Geleneksel yakalamalar asla modası geçmez. Çocuğun hobilerine bağlı olarak, onları biraz modernize edebilirsiniz. Örneğin, bir kedi yerine bir canavarı, ejderhayı veya kötü bir büyücüyü lider olarak ilan edin.
  • Engeli aşmak. Tek kullanımlık bardakları aralarındaki mesafe cm olacak şekilde arka arkaya yerleşfunduszeue.infoları sırayla bu engelin üzerinden atlamaya davet edin. Oyunda ilerledikçe, görevi yavaş yavaş karmaşıklaştırın - bunun için bardakları daha yükseğe koymanız gerekir.
  • Bowling. Farklı yaşlardaki çocukların severek oynayacağı eğlenceli bir oyun. Tek ihtiyacınız olan iğne ve normal bir top almak, bunlar herhangi bir spor malzemesi ve oyuncak mağazasında satılıyor. Oyuncular tek seferde tüm pinleri devirmeye çalışmalıdır.
  • Su taşıyıcıları. Oyun için katılımcılar, her birine küçük bir plastik kova verilen iki veya üç takıma ayrılır. Tüm takımların kapasitesinin aynı olması önemlidir, aksi takdirde kazananı belirlemek imkansız olacaktır. Cazibe m uzunluğundaki sitelerde yapılıfunduszeue.infoılımcılar başlangıçta sıraya girer. Hakemin işaretiyle, ilk oyuncu şeridin sonuna koşmalı ve geri dönmeli, ardından kovayı arkadaşına iletmelidir. Buradaki zorluk, mümkün olduğunca az su sıçratarak mesafeyi olabildiğince hızlı koşmaktır.

Dans

Dans etkinlikleri alaka düzeyini asla kaybetmez. Farklı oyun türleri düşünebilirsiniz.

  • Disko. Neşeli danslar olmadan bir tatil hayal etmek zor. Etkinlikteki tüm katılımcıları büyük bir daire içinde toplayın. Popüler müzikten bir parça açın ve katılımcıları liderin ardından dans hareketlerini tekrar etmeye davet edin. Oyunun anlamı, her çocuğun kendi dansını sunabilmesi ve geri kalanların ondan sonra tekrar etmesini sağlamaktır.
  • Adımlar. Bu oyun ilkine funduszeue.info fark, dans sırasında liderin katılımcılardan birinin ayağına fark edilmeden basmaya çalışması gerektiğidir. Oyuncular sırayla atlatmaya çalışmalıdır. Bunu başaramayan yeni lider olur.
  • Top dansı. Tüm katılımcılar çiftlere ayrılır ve müzik çalınır. Her çift alınlarıyla bir balon tutmalı ve aynı anda dans etmelidir. Topu düşürmeden en uzun süre dayanacak olan kazanır.

Farklı yaşlar için eğlenceli oyunlar

Tatili başarılı kılmak için oyun seçerken katılımcıların yaşını göz önünde bulundurmalısınız.

okul öncesi için

  • Nehir. Bu oyunu düzenlemek için büyük bir mavi maddeye ihtiyacınız olacak - bu bir nehir olacak. İki yetişkinin tuvali kaldırması ve indirmesi teşvik edilir. Şu anda çocuklar "nehir" altında ileri geri koşmalıdır. Müzikal bir sinyalde, tuval indirilir, çocukların görevi yakalanmamaktır.
  • Kayıp renk. Oyunun kuralları basittir. Sunucu, “Bir-iki-üç, yeşil rengi bulmalısın” dedikten sonra, mevcut olanlar en kısa sürede şenlik odasının ortamında veya konukların kıyafetlerinde belirtilen gölgeyi bulmaya çalışmalı ve kıyafetlerini koymalıdır. ona el atın. İstenilen rengi bulamayan oyuncu elenir. Diğerleri sadece bir katılımcı kalana kadar o ana kadar hareket etmeye devam eder.
  • Rüzgar. Yarışmaya katılmak için iki kişiye, bir ipe ve birkaç makaraya ihtiyacınız olacak. Ortada, ipliğe zıt renkte bir düğüm bağlanır. Oyuncuların amacı en kısa sürede ipi makaranın etrafına sarmak. Düğüme ilk ulaşan kişi kazanan olacak.
  • Mimar. İzleyicileri ayrı takımlara ayırın. Onlara küpler verin - çocuklar düşmemeleri için sırayla onları üst üste koymalıdır. Kazananlar, daha yüksek kuleye sahip oyunculardır.
  • Kediler ve köpek yavruları. Bu eğlence için yine katılımcıları takımlara ayırmanız gerekecek, her birinden ikişer tane seçilecek, bir köpek ve bir kedi ilan edilecekler. Diğer tüm erkekler onların çocukları. Yavru ve kedi yavruları birbirine karışmalı ve yüksek sesle miyavlamaya ve havlamaya başlamalıdır. “Annelerin” görevi, tüm evcil hayvanları mümkün olduğunca çabuk etraflarına toplamaktır.
  • Yarış. Erkekler kesinlikle bu yarışmayı sevecekler. Onlara aynı arabalar verilir ve başlangıç ​​çizgisine yakın yerleştirilirler. Oyuncular arabalarını mümkün olduğunca uzağa sürmelidir. Arabası daha uzun mesafe kat eden kazandı.
  • Bir ödül seçin. Küçük ödüller - anahtarlıklar, mıknatıslar, küçük oyuncaklar veya kalemler - gerilmiş bir ipe asılır. Katılımcıların gözleri bağlı ve hafifçe bükülü değildir. Bundan sonra, çocuklar kendileri için bir ödül seçmeye çalışmalı ve gözleri kapalı kesmelidir.

yaş için

  • Ekstra dışkı. Oldukça eski bir eğlence, ancak her yaştan çocuk tarafından sevilmeye devam ediyor. Oyun için sandalyeler hazırlamanız gerekiyor, sayıları oyuncu sayısından 1 eksik olmalıdır. Müzik eşliğinde, adamlar sandalyelerin etrafında koşuyorlar. Melodi durur durmaz boş alanı almaları gerekir. Yeterli alana sahip olmayanlar yarışmadan elenir. Oyun, sahada bir kişi kalana kadar devam eder.
  • Mumya. Bu eğlence için her takımdan bir katılımcıya ve rulo halinde tuvalet kağıdına ihtiyacınız olacak. Oyuncuların görevi, katılımcılarını mumya şeklinde kağıtla sarmaktır. Kazananlar, görevlerini daha hızlı tamamlayanlardır.
  • Tavuk pençesi. Bu eğlence için katılımcıların ayaklarının üzerinde iki parmak arasında bir kalem veya boya fırçası tutmaları gerekecektir. Görevleri, Whatman gazetesine "Doğum günün kutlu olsun" ifadesini veya başka bir uygun metni yazmaya çalışmaktır. Kazanan, işi daha doğru ve hızlı yapandır.
  • Korkuluk. Çocuklar birkaç çifte ayrılır. Kazaklar, bluzlar, pantolonlar, pantolonlar, etekler, eşarplar, gözlükler ve diğer giysiler her birinin önüne serilir. Katılımcıların görevi, mümkün olan en kısa sürede komik bir korkuluk giydirmektir. Kazanan, en orijinal olduğu ortaya çıkan kişidir.

Gençler için

Gençler için eğlence bulmak kolay değil. Oyuncuların gadget'larını bir kenara bırakması için girişimler çok eğlenceli olmalı.

  • Pandomim. Bu oyun birçok kişi tarafından "timsah" olarak bilinir. Yarışmacılardan biri gizli bir kelime alır. Görev, jestler ve yüz ifadeleri kullanarak diğer oyunculara açıklamaya çalışmaktır. Burada konuşmayı kullanamaz ve herhangi bir nesneyi işaret edemezsiniz. Katılımcılar varsayımlarını dile getirmeye çalışırlar. Ve lider, gerçeğe yakın olup olmadıklarını işaretlerle gösterir. Konu durursa, kelimeyi parçalar halinde göstermeye çalışabilirsiniz. Tahminci liderin yerini alır.
  • Twister. Sadece gençlerin değil yetişkinlerin de keyifle oynayacağı eğlenceli bir oyun. En önemli şey sahayı hazırlamak ve lideri seçmek, ana oyuncular için hamleleri o söyleyecek.
  • Mafya. Oyun yetişkinler arasında çok popüler. Tüm oyuncular gizlice sivillere ve mafyalara bölünür. Sakinleri mafyadan bıktı ve ondan kurtulmak istiyor. Mafya da kasaba halkına savaş ilan eder. Görev, komşuların hangi rolü oynadığını kimsenin bilmediği gerçeğiyle karmaşıklaşıyor. Oyuncuların görevi hainleri bulmaktır.
  • Ne? Nereye? Ne zaman? Akıllı gençler için, “Ne? Nereye? Ne zaman?". Adamlar çeşitli alanlarda yaratıcılık, yaratıcılık ve derin bilgi göstermek zorunda kalacaklar.

Top seçenekleri

Çoğu zaman, oda çocuk partilerinde balonlarla süslenir. Farklı oyunlarda da kullanılırlar.

  • Hava futbolu. Birkaç oyuncu masanın farklı uçlarına yerleştirilir. Tebeşirle ortasına bir çizgi çizin. Katılımcının görevi, rakibin tarafına bir balon veya küçük bir top üflemektir.
  • Virüsle savaşmak. Balonların virüs olduğunu hayal edin. Bunu yapmak için keçeli kalemlerin yardımıyla kötü ve korkutucu yüzlerle boyanırlar. Takım oyuncuları odanın farklı noktalarına yerleştirilir, her katılımcıya elinde bir çatal verilir. Komut verildiğinde çocuklar bu çatallarla topları patlatmaya başlar. Tüm virüsleri önce yenen yarışmacılar kazanan olarak kabul edilir.
  • Hava savaşı. Seyirciyi ayrı takımlara ayırın ve düzeni kullanarak odayı ikiye bölün. Herkese balon dağıtılır. Oyuncular, müziğe düşman tarafına mümkün olduğunca çok sayıda şişirilmiş top atmaya çalışmalıdır. Müzik durur durmaz hesaplamalar yapılır. En az topa sahip olan takım galip ilan edilir.
  • Varil. Bu çok komik bir oyun. Tamamen şişirilmemiş birkaç balon ve büyük bir çöp torbası gerektirecektir. Bacaklar için yuvaları olan bir çantada duran ve elleriyle tutan ve bir tür namlu oluşturan her takımdan yetişkin bir katılımcı seçilir. Oyuncuların geri kalanının görevi, mümkün olduğu kadar çok balonu "fıçıya" atmaktır.
  • Dilek topu. Bu daha çok bir oyun değil, şenlikli bir akşamı bitirmek için iyi bir fikir. Burada kazanan yok. Yarışma, evrensel eğlenceye ulaşmayı ve aynı zamanda gerçek sihire inanma fırsatını hedefliyor. Oynamak için helyumlu büyük bir balona ihtiyacınız var. Çocuklar dileklerini resim şeklinde çiziyorlar - bir gülümseme, bir araba, yeni bir ev, lezzetli bir pasta, aşk, tek kelimeyle, kimin harika olduğu. Tüm top boyandığında gökyüzüne bırakılır. Bu durumda dileğin mutlaka gerçekleşeceğine inanılır.

Göreve genel bakış

Görevler son yıllarda çok popüler oldu. Bu, katılımcıların yaşına bağlı olarak aşamadan oluşabilen çok adımlı bir arama oyunudur. Özü, her aşamada bir görev verilmesi gerçeğinde yatmaktadır. Bunu tamamladıktan sonra, katılımcılardan bir sonrakini nereye arayabilecekleri sorulur. Son aşamada oyuncular bir pasta, hediyeler veya başka ödüller bulur.

Görevler çok farklı olabilir. Aşağıdakiler çok popüler:

  • mantıksal görevler;
  • kaybolan mürekkep;
  • aynadaki görüntü;
  • bulmacalar ve şifreler.

Bir arayış yaratırken, çocuğun çıkarlarını dikkate almak zorunludur. Harry Potter, korsanlar, köleler, Aramızda ve diğerleri teması olabilir. Böyle bir oyun genellikle Yeni Yıl arifesinde düzenlenir, daha sonra çocuklar Noel Baba'dan çalınan hediyeler bulmaya davet edilir.

Diğer eğlence

Dans, spor, entelektüel oyunların yanı sıra başka eğlenceler de var. Burada tatil katılımcılarının çıkarlarına odaklanmalısınız.

Yaratıcı

  • Genç sanatçılar. Çocukları çizmeye davet edin. Kurgusal bir karakter yaratsınlar ve hepsini birlikte çizsinler. Bunu yapmak için, her katılımcıya sırayla gözleri kapalı, bir kalem verilir ve kağıda bir kol, bacak, göz kılı veya vücudun başka bir bölümünü körü körüne çizmesi gerekir. Genellikle bu resim oldukça komiktir.
  • Karaoke. Birçok insan şarkı söylemeyi sever. Küçük bir solo yarışma düzenleyebilirsiniz. Popüler şarkıları seslendirirken en çok puanı alan kazanan olacak. Çocukların yaşlarına göre şarkılar seçilir.

projektör ile

"Woof-woof" oyunu çok popüler. Alışılmadık isme rağmen, buradaki konukların köpekleri oynaması ve yüksek sesle havlaması gerekmez. Fikri uygulamak için sadece bir projektöre ve büyük bir ekrana ihtiyacınız var.

Konuklar iki takıma ayrılırken, her birindeki toplam katılımcı sayısı önemli değil. Ekranlarda filmden bir kare gösterilirken, oyuncuların yüzleri köpek şeklinde maskelerle kaplıdır - bu nedenle adı. Filmi ilk tahmin eden takım kazanır.

İşin püf noktası, doğru cevaptan sonra, kışkırtıcı dansı kimin yapacağını gösteren bir açılış ekranının ekranda görünmesidir: kaybedenler takımı veya kazananlar takımı. Bu durumda, dans keyfi değil, ekranda gösterilen dans gerçekleştirilir. Oyuncuların videoda gördükleri tüm hareketleri tam olarak takip etmeleri gerekiyor.

Sonuç olarak, farklı yaşlardaki çocuklar için eğlenceli oyunlar düzenlemek için bazı genel önerilerde bulunacağız.

  • Temiz havada bir tatil planlıyorsanız, mümkün olduğu kadar çok aktif açık hava oyunu ekleyin.
  • Bir ev etkinliğinde ise, masa eğlencelerini tercih etmek daha iyidir.
  • Tatile sadece çocuklar değil, ebeveynleri de katılıyorsa, birkaç ortak oyun bulduğunuzdan emin olun.
  • Yarışma sırasında erkeklerin bu eğlenceyi sevmediğini düşünüyorsanız, onu daha eğlenceli bir başkasıyla değiştirin. Bu nedenle, tatile hazırlanırken, stokta birkaç oyundan oluşan bir cephaneliğe sahip olduğunuzdan emin olun.
  • Ve elbette çocukları her oyun için küçük hediyelik eşyalar ve ödüllerle ödüllendirmeyi unutmayın. Bu onların ilgisini daha çok çekecektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası