kızkulesine gidiş ne kadar / Kız Kulesi’ne 19 Mayıs akını Sahilde metre Kız Kulesi kuyruğu - Yaşam Haberleri

Kızkulesine Gidiş Ne Kadar

kızkulesine gidiş ne kadar

Kız Kulesi&#;ne nasıl gidilir? Ne zamana kadar ücretsiz?

Dünyanın ve Türkiye'nin en eski tarihi mekanlarından biri olarak da bilinen Kız Kulesi vatandaşın hizmetine açıldı. Aylardır akademisyenler, mimarlar ve mühendisler tarafınca restoresi süren yer, anıt müze olarak tasarlanırken II. Mahmut (Osmanlı Padişahı) dönemindeki hali esas alındı. Her gün on binlerce insanı çeken mekan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleriyle halka kazandırılmış oldu. Hatırlanacağı üzere son restorasyon işlemi yılları arasında yapılmış ve bakımsızlık kaynaklı bir dizi sorun tespit edilmiş ve hızla yenilenmesi için düğmeye basılmıştı. Peki Kız Kulesi'ne nasıl gidilir? Bu soru dışında mekanın belirli bir tarihe kadar ücretsiz ziyaretlere açılması da kararlaştırıldı. O halde hangi tarihe kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek? Bu ve buna dair merak edilen tüm soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz!

Kız Kulesi'ne Nasıl Gidilir?

Kız Kulesi, İstanbul Anadolu Yakası ilçelerinden Üsküdar'da yer almaktadır. Hemen önündeki otobüs durağından gün içerisinde onlarca otobüs hattı sefer yapmaktadır. İETT Kız Kulesi durağı olarak geçen mevkii üzerinden geçen bazı otobüs hatları şu şekildedir:

  • A,
  • 12H,
  • A,
  • 16A,
  • ,
  • 16F,
  • 16U,
  • ,
  • 12,
  • 16M,
  • 18Y,
  • 13M,
  • 13ÜS

Buna ek olarak 11C gibi Üsküdar içinde hizmet veren otobüs hattıyla da Kız Kulesi durağına doğrudan ulaşım sağlayabilirsiniz. Peki Kız Kulesi, Üsküdar meydanına uzak mı? Hayır. Beşiktaş, Eminönü ve Haliç hattında sefer yapan vapurlarla veya Marmaray'la doğrudan Üsküdar meydanına varıp sahil yolundan 10 dakika yürüyerek Kız Kulesi'ne ulaşabilirsiniz.

Metrobüs yolculuğunda da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde inip Üsküdar tarafına giden otobüslere binmeniz gerekiyor. Tünel durağından 15 hat numaralı Beykoz-Üsküdar otobüsüne binerek doğrudan Kız Kulesi durağına gitmeniz de mümkün. Gelelim asıl soruya Kız Kulesi hangi tarihe kadar ücretsiz olacak?

Ne Zamana Kadar Ücretsiz?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi'nin Mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olarak vatandaşın ziyaretine açık olacağını duyurdu. Buna ek olarak Kız Kulesi ile kıyı hattı arasında sefer yapan motorlar da herhangi bir ödeme almaksızın vatandaşa hizmet verecek.

Sonrasında ise Müzekart ile ziyaret dönemi başlayacak. Yani 1 Haziran'dan itibaren bu kez Müzekart vasıtasıyla bu eşsiz güzellikteki tarihi mekanı görebilir, içerisindeki anıt müzeyi seyredip deniz üstündeki yapıya tanıklık edebilirsiniz.

#Kız Kulesi, Üsküdar, istanbul, türkiye, ulaşım

Kız Kulesi'ne nasıl gidilir? Kız Kulesi nerede ve hangi semtte bulunuyor?

Kız Kulesi'ne Nasıl Gidilir?

Yapımı yıl öncesine kadar uzanan Kız Kulesi, şehrin değişmez sembolik yapılarından biridir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kule, günümüzde daha çok turizm sembollerinden biri olarak rağbet görmektedir. Boğazdan geçen gemileri kontrol etmek ve vergi almak amacıyla bir nevi gümrük olarak inşa edilen yapı Osmanlı döneminde restore edilmiştir.

yılında turizme açılan yapı günümüzde özellikle yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelmiştir. Peki, bu tarihi şaheseri görmek için Kız Kulesi’ne nasıl gidilir? Öncelikle kule her gün hizmet vermektedir.

Yapı küçük bir adacık üzerinde konumlandığından dolayı ulaşım denizyoluyla mümkündür. Üsküdar Salacak ya da Kabataş’a giderek buradan kalkan seferlere binmemiz gerekmektedir. Üsküdar Salacaktan kalkan seferler 15 dakika da birken Kabataş üzerinden kalkan seferler saat başı olarak hizmet vermektedir.

Kız Kulesi Nerede?

İstanbul’un en güzide noktalarından birinde yer alan kule İstanbul Boğazı’nda yer almaktadır. Roma İmparatorluğu'ndan kalan tek mimari olma özelliğini de taşıyan yapı, Bizans döneminde Arcla yani küçük kale olarak isimlendirilmiştir. Milattan önce yılında yapıldığı düşünen kulenin kulaklarımıza çalınmış pek çok efsanesi bulunmaktadır.

Kule İstanbul’un fethiyle ahşap bir yapı olarak inşa edilmiş ve yılında çıkan yangınla adeta yok olmuştur. Bu sebeple daha sonraları taş olacak şekilde tekrar inşa edilmiştir. Yapı, semt olarak ise Üsküdar’a bağlıdır. Salacak açıklarında yer alan bu görkemli yapı, şehrin pek çok noktasından görülmektedir.

Kız Kulesi Hangi Semtte?

İstanbul’a seyahat edenlerin mutlaka görmesi geren bir yapı olan kule, tarih öncesi çağlardan bu yana pek çok farklı sebeplerle kullanılmıştır. Öyle ki Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde dahi Kız Kulesinden bahsedilir. Bizans döneminden kalan bu nadide eser, mahalle olarak Salacak mahallesi, semt olarak ise Üsküdar’a bağlıdır.

Kız Kulesi'ne Metro ile Nasıl Gidilir?

Günümüzde gerek rahatlığıyla gerekse ekonomik nedenlerden dolayı metroyla ulaşım seçeneği ön plandadır. Öncelikle kule bir adacık üzerinde yer aldığından dolayı Marmaray, tramvay, metro ile direkt ulaşım yolları bulunmaz.

Ancak aktarmalı olarak bölgeye varış sağlayabilirsiniz. Kız kulesine metroyla gitmek isteyenler M5 numaralı Üsküdar – Çekmeköy metro hattını kullanmalıdır. Üsküdar’a varış sağladıktan sonra ise Salacak’tan kalkan teknelerle hafta içi saatleri arasında her 15 dakikada bir yapılan seferlerle kuleye kolayca ulaşabilirsiniz.

Kız Kulesi nerede, ne zaman yapıldı? Kız Kulesine nasıl gidilir? Kız Kulesi efsaneleri

Kız Kulesi nerede, ne zaman yapıldı? Kız Kulesine nasıl gidilir? Kız Kulesi efsaneleri

İstanbul Boğazı'nın simge yapılarından Kız Kulesi'nde restorasyon sürecinin tamamlanmasının ardından ikonik yapı geçtiğimiz gün ziyaretçilerine kapılarını araladı. Eşsiz güzelliğiyle yüzyıllardır cazibe merkezi haline gelen Kız Kulesi hakkında bilinmesi gereken tüm detayları sizler için derledik. Peki Kız Kulesi nerede? Kız Kulesi efsaneleri nelerdir? Kız Kulesine nasıl gidilir? İşte detaylar

İstanbul, zengin kültürü ve dillere destan tarihiyle geçmişten günümüze en dikkat çeken şehirlerden biri. Adımınızı attığınız andan itibaren her köşesinde bambaşka bir atmosferi soluma imkanı tanıyan bu özel şehri kelimelere sığdırmak çoğu zaman mümkün değil. Ancak İstanbul denildiğinde belli başlı yapılar ve yerler olduğunu da es geçmemek gerekiyor. Onlardan biri olan Kız Kulesi ise çarpıcı güzelliğiyle İstanbul'un en değerli sembolü. Maviliğin tam ortasında ziyaretçilerine kucak açan Kız Kulesi, hem bulunduğu yer hem de tarihiyle dikkat çekiyor. Gelin, İstanbul'un göz bebeği Kız Kulesini birlikte adım adım keşfedelim.

Ayasofya Camii nerede? Ayasofya CamiiİLİŞKİLİ HABERAyasofya Camii nerede? Ayasofya Camii'ne nasıl gidilir? Ayasofya Camii özellikleri

KIZ KULESİ NEREDE?

İstanbul'a ait fotoğraflara baktığınızda neredeyse her detayda Kız Kulesine yer verildiğini görebilirsiniz. Bu benzersiz eser İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer almaktadır. Üsküdar'ın Salacak Mahallesinde İstanbul Boğazı'nın Marmara Denizi'ne yakın bir konumunda yer alan Kız Kulesi, denizin ortasında küçük bir ada üzerine yapılmıştır.

Kız Kulesi

Kız Kulesi

KIZ KULESİ NE ZAMAN YAPILDI?

Birçok efsane ve hikayeye konu olan Kız Kulesi'nin geçmişine bakıldığında yıllık bir birikim gözler önüne serilmektedir. Avrupa ülkelerinin Leander Kulesi olarak adlandırdığı Kız Kulesi, geçmişten bu yana pek çok amaca hizmet etmiştir. Üsküdar'da Bizans Dönemi'nden günümüze ulaşan tek eser olarak bilinen Kız Kulesi'nin temeli funduszeue.info tarafından yapılmıştır. 

Kız Kulesi tarihi özellikleri

Kız Kulesi tarihi özellikleri

Kız Kulesi; gümrük istasyonu, gösteri platformu, savunma kalesi, sürgün istasyonu ve karantina odası gibi pek çok amaç için kullanılsa da aslında gemilere yol gösteren bir fenerdir. Tarihin her köşesinde karşımıza çıkan Kız Kulesi'nin günümüzdeki şeklini veren kişinin Osmanlı Padişahı II. Mahmud olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı kulenin üst kısmında yer alan mermer levhada tarihine ait Hattat Rasim'in eseri olan bir tuğra yer bulunmaktadır.

Kız Kulesi hakkında merak edilenler

Kız Kulesi hakkında merak edilenler

KIZ KULESİ EFSANELERİ

Kız Kulesi, birçok efsaneye konu olmuş ve yüzyıllardır süregelen bu hikayelerin her birinde bambaşka karakterler yer almıştır. En meşhur efsanesi ise şöyledir:

Bizans İmparatoru'nun bir kızı olur ve bu kız çocuğu sarayı o kadar mutlu eder ki kızın doğduğu gün tüm ülkede bayram olarak görülmektedir. İmparator kızına karşı çok hassas davranır ve ileride onun tahtta yer alması için elinden geleni yapar. Ancak bir kahin bir gün imparatorluğa gelerek kızın 18 yaşına gelmeden yılan sokması tarafından öleceğini söyler. Bunu duyan kral kızını korumak için denizin ortasında bulunan kuleyi düzenleterek kızı 18 yaşına gelene kadar burada kalması gerektiğine karar verir. Böylece yılanlar denizi geçemeyecek ve kızına ulaşamayacaktır. Ancak imparatorun düşündüğü şey gerçek olmaz ve bir gün prensesin yemesi için gönderilen üzüm sepetinden büyük bir yılan çıkar. Prenses üzüm yerken yılan onu sokar ve zehrini vermesi sonucu kız ölür. 

Kız Kulesi efsaneleri

Kız Kulesi efsaneleri

Bir diğer efsaneye göre; Battalgazi Tekfur'un kızına aşık olmuştur ama Tekfur kızını Battalgazi'ye vermek istemediği için kızını kuleye hapseder. Bunu duyan Battalgazi kuleyi basarak kızı alır ve atına atlayıp Üsküdar açıklarından uzaklaşır. Hatta "Atı alan Üsküdar'ı geçti" sözünün buradan geldiği düşünülmektedir.

Kız Kulesi mimarisi

Kız Kulesi mimarisi

KIZ KULESİNE NASIL GİDİLİR?

  • Kız kulesine dolmuş ile gitmek isterseniz; Harem-Üsküdar dolmuşlarını kullanarak ulaşabilirsiniz.
  • Otobüs ile gitmeyi düşünüyorsanız;
  1. ​A Üsküdar-Harem,
  2. 12A Üsküdar-Çiçekci
  3. 11BE Fıstıkağacı-Üsküdar,
  4. 16A Üsküdar-Harem
  5. 18ÜÜY kullanarak Kız Kulesine ulaşabilirsiniz. 
  • Dilerseniz M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile Üsküdar Metro Durağı'nda inebilir ve yaklaşık dakikalık bir yürüme mesafesiyle Kız Kulesi'ne ulaşabilirsiniz.

Sonrasında Üsküdar Salacak'tan kalkan teknelerle kız kulesine gidebilirsiniz.

Kız Kulesi ulaşım

Kız Kulesi ulaşım

İndigo renk nedir? İndigo renk ev dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

İndigo renk nedir? İndigo renk ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Kız Kulesi’ne Giriş Ücreti

Kız Kulesi’ne Giriş Ücreti

Kız Kulesi’ne giriş ücreti yılı itibariyle tam bilet 30₺ öğrenci bileti ise 15₺ olarak belirlenmiştir.

Kız Kulesi, M.Ö. 5. yüzyılda Yunanlar tarafından İstanbul Boğazı’nın Üsküdar sahiline yakın bir noktaya yapılmıştır. Peki Kız Kulesi Nerededir? Kız Kulesi Tarihçesi Nasıldır? Kız Kulesi Kaç Yılında İnşa Edilmiştir? Kız Kulesi Efsanesi Nedir? Kız Kulesi’ne Nasıl Gidilir? Kız Kulesi’ne Giriş Ücreti. İşte Kız Kulesi hakkındaki tüm detaylar…

Kız Kulesi Nerededir?

Kız Kulesi, hakkında çeşitli rivayetler anlatılan, efsanelere konu olan, İstanbul Boğazı'nın Marmara Denizi'ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapıdır.

Kız Kulesi Tarihçesi Nasıldır?

Üsküdar'ın sembolü haline gelen kule, Üsküdar’da Bizans devrinden kalan tek eserdir. MÖ 24 yıllarına kadar uzanan tarihi bir geçmişe sahip olan kule, Karadeniz’in Marmara ile birleştiği yerde küçük bir ada üzerinde kurulmuştur. Bazı Avrupalı tarihçiler buraya Leander Kulesi derler. Kule hakkında pek çok rivayetler bulunmaktadır. Evliya Çelebi kuleyi şöyle tarif etmektedir: Deniz içinde karadan bir ok atımı uzak, dört köşe, sanatkarane yapılmış bir yüksek kuledir. Yüksekliği tam 80 (seksen) arşındır. Sathı mesehası iki yüz adımdır. İki taraftan kapısı vardır.

Bugün görülen kulenin temelleri ve alt katın önemli kısımları II. Mehmed devri yapısıdır. Kulenin etrafındaki sahanlık geniş kaplanmıştır. Üstündeki madalyon halindeki bir mermer levhada, kuleye şimdiki şeklini veren Sultan II. Mahmud'un, Hattat Rasim’in kaleminden çıkmış tarihli bir tuğrası vardır. Kulenin Eminönü tarafı daha genişçe olup burada bir de sarnıç vardır.

İlk olarak Yunan döneminde bir mezara ev sahipliği yapan bu ada Bizans döneminde inşa edilen ek bina ile gümrük istasyonu olarak kullanılmıştır. Osmanlı döneminde ise gösteri platformundan, savunma kalesine, sürgün istasyonundan, karantina odasına kadar birçok işlev yüklenmiştir. Asli görevi olan ve yüzyıllardan beri varlığı ile insanlara, geceleri ise geçen gemilere göz kırpan feneri ile yol gösterme işlevini hiç kaybetmemiştir. Geçmişten geleceğe en çok da düşlere yol göstermektedir Kız Kulesi. Kız Kulesi yılında restore edilerek, artık çatal-bıçak seslerinin duyulduğu bir mekân haline dönüştürülmüştür. Kız kulesine ulaşım Salacak ve Ortaköy'den sandallarla yapılmaktadır.

Çok eski tarihi geçmişi olan Kız Kulesi, bir zamanlar, Boğazdan geçen gemilerden vergi alınmak maksadı ile kullanılmıştır. Kule ile Avrupa Yakası boyunca büyük bir zincir çekilmiş ve gemilerin Anadolu Yakası ile Kız Kulesi arasından geçişine (o zamanlar gemi boyutları küçük olduğu için geçebilmekteydi) izin verilmiştir. Bir süre sonra Kule, zinciri taşıyamamış ve Avrupa Yakasına doğru yıkılmıştır. Kuleden suyun içine bakıldığında yıkıntıları görülmektedir. Antik Çağ'da Arkla (küçük kale) ve Damialis (dana yavrusu) adları ile anılan kule, bir ara da "Tour de Leandros" (Leandros'un kulesi) ismi ile ün yapmıştır. Şimdi ise Kız Kulesi ismi ile bütünleşmiş ve bu ismi ile anılmaktadır

Kız Kulesi Kaç Yılında İnşa Edilmiştir?

Yüzyıllar sonra Byzantion, Konstantinopolis olduktan sonra buraya ilk kule dikilir. Romalı tarihçilere göre bu ilk kuleyi yaptıran kişi, Roma tarihinde önemli bir hanedanlık olan Komnesos hanedanında, İmparator Manuel Komnesostur. Bazı kaynaklara göre kulenin yapım tarihi olarak geçmektedir. Fakat bu Aleksios Komnesos dönemine denk gelir ki onun dönemini anlatan tarihçiler Kız Kulesi’nden hiç bahsetmemektedirler.  Kız kulesi kayalıkların üzerinde durmaktadır. Bu kayalıklar zamanında Asya Kıtası sahillerine bağlıymış ve anlatılanlara göre doğa şartları ve dalgalar bu kayaları zamanla karadan koparmış. 

Kız Kulesi Efsanesi Nedir?

Kız Kulesi hakkında birçok efsane bulunmaktadır. En çok bilineni ise Sepetteki Zehirli Yılan Efsanesi’dir.

“Kalede cariyeler ile birlikte Selçuklu Sultanı’nın güzeller güzeli biricik kızı yaşıyormuş. Sultan rüyasında, bir rivayete göre falında biricik kızının yılan tarafından sokulması sonucu öldüğünü görmektedir. Kaleyi bu yüzden yaptırdığı söylenir. Rüyasından çok etkilenen kral, kaleye yılan girmesin diye süt ve su tedarikini beton borular yardımıyla yaptırmıştır. 

Bu şekilde uzun bir süre yaşamlarına devam etmişler. Yıllar yılları kovalamış ve bir gün Sultan ateşli bir rahatsızlığa yakalanmış. Ülkenin en iyi hekimleri Sultanı iyi etmek için seferber olmuşlar. Sultan eski sağlığına kavuşunca pek çok yerden armağanlar yollanmış. Yollanan hediyeler arasında bir üzüm sepeti içerisinde saklı bir yılan, o gece sepetinden çıkıp sultanı zehirleyerek öldürmüştür.”

Kız Kulesi’ne Nasıl Gidilir?

Kız Kulesi’ne gitmek için Üsküdar sahilinde yer alan Salacak veya Kabataş sahilinden kalkan tekneleri kullanabilirsiniz.

Kız Kulesi’ne Giriş Ücreti

Kız Kulesi’ne giriş ücreti yılı itibariyle tam bilet 30₺ öğrenci bileti ise 15₺ olarak belirlenmiştir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası