note 5 ekran donması / Samsung Galaxy Note 5 ekran donma sorunu nasıl düzeltilir [Sorun Giderme Kılavuzu]

Note 5 Ekran Donması

note 5 ekran donması

Telefon Ekran Donması Nasıl Çözülür?

Telefon ekran donması nasıl çözülür sorusu sık sık karşımıza çıkmaktadır. Günlük hayatımızın vazgeçilmez iletişim aracı haline gelen akıllı telefonlar bu sorunla bazen kullanıcıları çileden çıkarabiliyor. Tam ihtiyaç anında akıllı telefonunuzun ekranı donar ve işleriniz aksayabilir. Bu yazımızda sizler için bu konunun nedenleri ve çözümlerine değineceğiz.

Telefon Donması Neden Olur?

  1. Telefonunuzun işletim sistemine dayalı yazılım veya donanımla yazılım arasındaki uyuşmazlıklar telefon donmalarına neden olabilir. Kısacası telefonunuzun parçalarıyla yazılım özellikleri birbirine uyuşmadığında bu tür arızalarla karşılaşabilirsiniz. Akıllı telefonlarda genellikle iki tip yazılım kullanır. Android ve IOS işletim sistemi. Bu yazılımlar her telefonda kullanıldığı için gelen güncellemelerle donanımlar arasında uyuşmazlıklar meydana gelir. Yazılımınız geri kalmış da olabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda yazılım güncellemenizi kontrol etmelisiniz. Sorun düzelmezse ve telefonunuzun garantisi devam ediyorsa yetkili servise göndermenizi tavsiye ederiz.
  2. Telefon ekran donması nasıl çözülür dendiğinde bakılması gereken adreslerden biri de donanımdır. Donanımsal bir hata meydana gelmiş olabilir yani telefonunuzun herhangi bir parçası bozulmuş olabilir. Bu durum biraz daha sıkıntılıdır. Yeni aldığınız veya normalde sorunsuz çalışan telefonunuz sürekli donma yapıyorsa bunun sebebinin donanımsal olması yüksek ihtimaldir. Bu durum çok fazla görülmese de yine muhtemel bir durumdur.
  3. Telefonunuzun kaldırabileceğinden fazla uygulama yüklediğinizde donmalar yaşayabilirsiniz. Telefon hafızanız fotoğraflar, videolar ile dolduğunda da, işlemci ve ram kapasitenize göre uygulamalar yüklenmediğinde telefonunuzda donmalar meydana gelecektir. Telefonunuzdan bu uygulamaları silseniz dahi izleri telefonunuzda kalır ve donmalara yol açabilir. Aşırı yavaşlama ve donma şikayetleriniz varsa telefonunuza format atabilirsiniz. Bu işlemi kendiniz yapmak istemiyorsanız yetkili serviste yaptırabilirsiniz.
  4. Telefon ekran donması nasıl çözülür? Virüsler ekran donmasına neden olur mu? Telefonunuza virüs bulaştığında ekran donmaları yaşamanız muhtemeldir. Telefonunuzu aşırı zorlayan ve bozmaya odaklı bu zararlı yazılımlar sürekli hatalara meydan olur. Bu durumla karşılaştığınızda kurtarmanız gereken verileri telefonunuzdan aldıktan sonra telefonunuzu sıfırlamalısınız ya da serviste bu işlemi yaptırmalısınız. Daha sonra telefonunuzu kullanırken güvenli bir anti virüs programı ile kullanmanız böyle bir durumla tekrar karşılaşma olasılığınızı düşürecektir.

Telefon Ekran Donması Nasıl Çözülür?

Telefonunuzda ekran donmasının nedenlerini hep birlikte öğrendik. Easycep ile ikinci el telefon ürünlerine uygun fiyatlar ile sahip olabilirsiniz. Yenilenmiş telefonlar sıfır kalitesinde uzmanlardan geçerek satışa sunulmaktadır. Şimdi Android ve IOS için ayrı ayrı telefon ekran donması nasıl çözülür hep birlikte inceleyelim..

iPhone;

  1. Telefonunuzu şarj edin. Telefonunuzu şarja taktıktan sonra biraz bekleyin. Ayrıca şarj olduğundan emin olun. Telefon ekran donması nasıl çözülür sorusuna cevap olarak izlememiz gereken ilk adım budur.
  2. Manuel olarak yeniden başlatın. Güç düğmesine basılı tutun ve kapatmak için kaydır yazısı çıkınca işareti sağa doğru kaydırın. Birkaç dakika bekledikten sonra telefonunuzu tekrar açın.
  3. Yeniden başlamaya zorlayın. Güç düğmenize veya ekrana basmanıza rağmen telefonunuz tepki vermiyorsa telefonunuzu yeniden başlamaya zorlamalısınız. Bu işlem için iPhone modellerinde farklı yöntemler mevcuttur. iPhone 8 ve 8 Plus için ses açma tuşuna seri bir şekilde bas bırak yapın, aynı işlemi ses kısma tuşuna da yapın, daha sonra güç tuşuna ekranda Apple logosu görünene kadar basılı tutun. iPhone 7 ve 7 Plus için ses kısma tuşuna ve güç tuşuna ekranda Apple logosu görünene kadar basılı tutun. Diğer iPhone modellerinde ana ekran tuşu ve güç tuşuna ekranda Apple logosu çıkana kadar basılı tutun.
  4. Telefon ekran donması nasıl çözülür sorusunun cevaplarından biri de güncellemelerdir. Telefonunuzun yeni güncellemesi var mı kontrol edin. Bu işlem için Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme adımlarını izleyerek varsa “Şimdi Yükle” butonuna tıklayarak güncellemenizi daha sonrasında gelen yönlendirmelere göre yapın.
  5. En son yüklenen uygulama veya oyunları silin. Son zamanlarda yüklediğiniz bir veya birden fazla uygulamalar telefonunuzun donmasına neden olabilir. Aşırı yüklenen ve kapasitesi zorlanan telefonlarda donmalar normaldir. Bu uygulama ve oyunları silmek bu sorunu ortadan kaldırabilir.
  6. iTunes kullanarak telefonunu geri yükle. Donma problemleriniz hala devam ediyorsa iTunes kullanarak yedekleme yapman senin için daha avantajlı olacaktır. Telefonunuzu bilgisayara bağladıktan sonra iTunes uygulamasını açın. Daha sonra iPhone klasörünü açın ve “Geri Yükle” butonuna basın. Ardından gelen yönlendirmelere göre işleminizi tamamlayın. Herhangi bir yedeklemen yoksa bu işlemi yapmak yerine direkt olarak telefonunu fabrika ayarlarına döndürebilirsin.

Android;

  1. Android telefonunuzu şarj edin. Bataryanızın pilinin bitmiş olması ve telefonunuzun bu nedenle açılmaması kuvvetle muhtemeldir. Bu yüzden telefonunuzu şarja taktıktan sonra biraz beklemelisiniz. Telefonunuz bir süre sonra hala şarj olmadıysa başka şarj aletiyle ve başka prizde tekrar deneyin.  Konuyla ilgili En Dayanıklı Şarj Ömrüne Sahip Telefonlar yazımızdan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
  2. Telefonunuzu her zamanki gibi kapatmayı deneyin. Telefonunuzun üzerinde yer alan güç tuşuna karşınıza menü çıkana kadar basılı tutun. Daha sonra “Kapat” tuşuna basın. Telefonunuzu yeniden açmadan önce bir süre bekleyin.
  3. Telefon ekran donması nasıl çözülür dendiğinde herkesin söylediği bir şey vardır. Bataryası çıkmayan telefon nasıl kapatılır? Telefonunuzu yeniden başlamaya zorlayın. Denemeniz gereken bir adımdır. Telefonunuz güç tuşuna basmanıza ve ekrana dokunmanıza herhangi bir tepki vermiyorsa yeniden başlamaya zorlamalısınız. Genellikle Android telefonları, güç ve ses açma tuşuna 10 saniye basılı tutarak yeniden başlamaya zorlanır. Güç ve ses açma tuşları bir tepki vermezse tam tersini yani güç ve ses kısma tuşlarını deneyebilirsiniz.
  4. Telefonunuz yeniden başlamaya zorlamanıza rağmen tepki vermiyorsa bataryayı çıkarmayı deneyebilirsiniz. Telefonunuzun arka kapağını daha sonra bataryayı yerinden çıkarın. Daha sonra saniye kadar bekleyin. Bu işlemlerden sonra bataryayı yerine oturtun ve arka kapağı kapatın. Artık çoğu telefonun bataryası kolay çıkarılmıyor. Arka kapağı açılmayan Android telefonlarda bu işlemi yapamazsınız.
  5. Telefonunuzun donmasına neden olan uygulama ve oyunları silin. Özellikle herhangi bir uygulama veya uygulamaları açtığınızda telefonunuzda donmalar yaşanıyorsa son zamanlarda yüklediğiniz uygulamaları telefonunuzdan silin. Bu uygulamalar telefonunuza aşırı yüklenmeler yaparak kasma ve donmalara neden olabilir. Bunu engellemenin en kısa yolu bu uygulamaları telefonunuzdan kaldırmaktır.
  6. Telefon ekran donması nasıl çözülür denildiğinde en son çare olarak yapabileceğimiz fabrika ayarlarına geri dönmektir. Ekran donmaları yaşıyor ve bir türlü çözemiyorsanız telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürün. Telefonunuz donuyor ve sonrasında herhangi bir tepki vermiyorsa, açılmıyorsa yapmanız gereken fabrika ayarlarına geri döndürmektir. Bu işlemi yaptığınızda önemli verileriniz varsa onlarda silinecektir. Yedekleme yapmayı unutmayın.

Telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek için ilk önce telefonunuzu kapatın. Kurtarma ekranına gelmek için kurtarma modu tuşlarına basmanız gerekir. Bu tuşlar cihazdan cihaza değişiklik gösterir. Çoğu Android telefonda güç ve ses kısma tuşudur. Samsung telefonlar için güç, ses açma ve ana ekran tuşlarıdır. Ses açma ve kısma tuşlarını kullanarak menüde aşağı yukarı gezinebilirsiniz. Bu tuşları kullanarak “Kurtarma” seçeneğine tıklayın.

Güç tuşuna basarak seçebilirsiniz. Verileri sil veya fabrika ayarlarına döndür seçeneğine gelerek güç tuşuyla seçin. Daha sonra evet seçeneğine gelin. Format işlemleri tamamlandıktan sonra telefonunuz kendiliğinden yeniden başlar ve ilk aldığınız günkü ayarlara geri döner.

Eğer telefonunuz bu donmayı atlattıysa mutlaka yedekleme almayı unutmayın. Bir daha bu donmayı tamamen yaşamayacağınızın bir garantisi yoktur. O yüzden verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ediyoruz. Herhangi bir geri dönülemeyen donmalarda bu verilerinizin tamamen silinmesi muhtemeldir. Kendinizi garantiye alarak verilerinizi yedekleyin.

Easycep ailesi olarak bu yazımızda telefon ekran donması nasıl çözülür, neden donmalar olur konusuna değindik. Bloğumuzu inceleyerek telefonlar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Dilerseniz de sitemizdeki ürünlerden yenilenmiş telefon , ikinci el akıllı saat gibi birçok cihaza sahip olabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza funduszeue.info linkinden ulaşabilirsiniz.

O kadar para verip sat&#;n ald&#;&#;&#;n&#;z p&#;r&#;l p&#;r&#;l yeni Galaxy Note 5'iniz aras s&#;ra kilitleniyor ve donmalarla m&#; kar&#;&#;la&#;&#;yorsunuz? inçlik devasa ekran&#;n o &#;ekilde tepki vermeden donup kalmas&#; can s&#;k&#;c&#; bir sorun. Ancak bu problemi ya&#;ayan kullan&#;c&#;lar için çok basit bir çözüm var. Asl&#;nda bu yöntemi, Android'li Samsung telefonlarda bir sorun ya&#;ad&#;&#;&#;n&#;zda da tekrar edebilirsiniz. Ancak son dönemde Note 5 kullan&#;c&#;lar&#;ndan çok s&#;k kilitlenme ve donma &#;ikayeti geldi&#;inden, tekrar hat&#;rlatmak istedik.

&#;u ad&#;mlar&#; takip edin:

1- &#;lk olarak elbette telefonun güç dü&#;mesine basarak kapat&#;n.

2- Güç dü&#;mesine bas&#;l&#; tutarak ses açma ve Home butonlar&#;na ayn&#; anda bas&#;l&#; tutun. Bu i&#;lemi Android maskotu ekranda belirene de&#;in sürdürün.

3- Ekranda kurtarma menüsü belirecek. Ses k&#;sma butonunu kullanarak menü üzerinden "Wipe Cache Partition" seçene&#;inin üzerine gelin ve güç butonuna basarak bunu seçin.

4- &#;imdi yeniden güç butonuna basarak sistemi yeniden ba&#;latabilirsiniz.

Yukar&#;da s&#;ralad&#;&#;&#;m&#;z bu ad&#;mlar&#; uygulad&#;ktan sonra muhtemelen Note 5'inizde art&#;k donma ve kilitlenmelerle kar&#;&#;la&#;mayacaks&#;n&#;z.

İlgili GaleriGalaxy Note 3, Galaxy Gear ve fazlası Galeriye Gözat

Okuyucu Yorumları

Samsung Galaxy Note 5 ekran donma sorunu nasıl düzeltilir [Sorun Giderme Kılavuzu]

#Samsung Galaxy Note 5 (# Note5) ekranı donuyorsorun, 'te piyasaya sürülmesinden bu yana en sık bildirilen sorunlardan biri. Daha sık, bu sorun özellikle bir uygulama neden oluyorsa, ancak henüz karşılaşmayanlar için ciddi bir sorun olarak ortaya çıkabilir. Uygulama kilitlenmeleri, sistemin sorun yaratan süreci sonlandırırken biraz zaman alabilmesi nedeniyle ekran donmalarına neden olur.

Galaxy-Notesiyah ekran-donuyor

Ekranın tamamen olduğu durumlar da vardı.Yaptığın her neyse, telefonun cevap vermeyeceği konusunda tepkisiz hale geldi. Bu gibi sorunlara muhtemelen tüm servislerin ve işlevlerin bir nedenle çalışmaktan vazgeçtiği bir sistem çökmesi neden olmaktadır. Ciddi bir ürün yazılımı sorunu olarak kabul edilebilir, ancak ürün yazılımı sorunu olduğu sürece, bir teknisyeni ziyaret etmeden düzeltilebilir.

Bu yazıda donmuş ve / veya tepkisiz ekran ile Samsung Galaxy Note 5 sorun giderme konusunda size yol göstereceğim. Ancak, herhangi bir şey yapmadan önce, başka sorunlarınız varsa, sorun giderme sayfası Zaten yüzlerce konuya değindiğimiz gibibu telefonla. Muhtemelen, cihazınız için hazır çözümler zaten var, sadece sizinkine benzer sorunları bulun. Ayrıca doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Android anketi yayınladı.

Sorun Giderme Galaxy Note 5 rasgele ekran donuyor

Daha önce de söylediğim gibi, bu sorunun nedeni sadece basit bir uygulama çökmesini sorunu olabilir. Bu nedenle, sorun giderme sürecimizi akılda tutmalıyız. Bu adımları takip etmeye çalışın…

Adım 1: Notunuzu güvenli modda başlatın

Bunun bir uygulama sorunu olduğunu farz edersek, üçüncü taraf bir uygulama mı yoksa önceden yüklenmiş bir uygulama mı olduğunu bilmiyoruz; bu nedenle, sorunu hemen tespit edebilmemiz için cihazı güvenli modda başlatmanız gerekir.

  1. Galaxy Note 5'inizi kapatın.
  2. Güç tuşunu basılı tutun.
  3. ‘Samsung Galaxy Note 5’ göründüğünde, hemen Güç tuşunu bırakın ve ardından Sesi Azalt düğmesini basılı tutun.
  4. Telefon yeniden başlatmayı tamamlayana kadar Ses Kısma düğmesini basılı tutmaya devam edin.
  5. Ekranın sol alt köşesinde Güvenli Mod gördüğünüzde, düğmeyi bırakın.

Güvenli moddayken telefonunuzu normal şekilde çalıştırıfunduszeue.info ekranın birkaç saniye donabileceği durumlar olup olmadığını kontrol etmeye çalışın. Varsa, sorun gidermeye devam etmelisiniz, aksi halde, soruna neden olan uygulamaları bulmanız ve henüz emin değilseniz ya da doğrudan kaldırmanız durumunda bunları devre dışı bırakmanız gerekir.

Adım 2: Verilerinizi yedekleyin ve Notunuzu sıfırlayın

Kesin bir düzeltme ancak daima en sonundagüçlük nedeniyle mal sahibi dosya ve verilerini yedeklemede yaşayabilir. Ancak bu durumda, rastgele donmalardan kurtulmak için telefonunuzu sıfırlamaktan başka çareniz kalmaz.

  1. Giriş ekranından, Uygulamalar simgesine dokunun.
  2. Ayarlar simgesini bulup dokunun.
  3. ‘Kişisel’ bölümünün altında Yedekle ve sıfırla'yı bulup dokunun.
  4. Fabrika verilerine sıfırla'ya dokunun.
  5. Sıfırlama işlemine devam etmek için Cihazı sıfırla seçeneğine dokunun.
  6. Kullandığınız güvenlik kilidine bağlı olarak, PIN veya şifreyi girin.
  7. Devam'a dokunun.
  8. İşleminizi onaylamak için Tümünü sil öğesine dokunun.

Eğer rastgele donmalar halasıfırlayın, daha sonra uygun bir güncelleme olup olmadığını kontrol etmeyi deneyin, eğer yoksa, servis sağlayıcınızla görüşmelisiniz veya telefon yazılımı yeniden kurmanız gerekebileceği için kontrol için telefonu göndermelisiniz.

Sorun Giderme Galaxy Note 5 yanıt vermiyor ekranı

Tepki vermeyen ve siyah ekran da çok yaygınNot 5 sahiplerine. Birçoğu bu sorunla karşılaştı, ancak sorun şu ki sorunların çoğu küçük ve gerçekte düzeldi. Cihazınız sıvı ve fiziksel hasar görmediyse, bu sorunu gidermenize yardımcı olabilecekleri için burada bulabileceğiniz sorun giderme prosedürünü deneyin.

Adım 1: Zorla Yeniden Başlatma prosedürünü yapın

Ekranın tamamı siyahsa, yanıt vermiyor veyanıp sönen ışıklar var, ardından aygıtın donanım yazılımının düşme olasılığı var. Firmware çökmeleri her zaman olur ve özellikle ne olduğunu bilmeyen insanlar için ciddi bir sorun gibi görünebilir. Düzeltmeyi denemek için, Ses Kısma ve Güç tuşlarını 10 saniye basılı tutun. Bunun gerçekten bir sorun olduğunu ve telefonun bileşenlerini çalıştırmak için yeterli bataryaya sahip olduğunu varsayarsak başlayacaktır.

Adım 2: Cevap verip vermediğini görmek için telefonu şarj edin.

Telefonun boşalması için her zaman bir şans vardıfunduszeue.infon pili. Doğal olarak, telefon ne yaparsanız yapın cevap vermez. Bu nedenle, telefonun şarj edilmesi sorunu çözecek veya en azından telefonun küçük bir uygulama ve bellenim sorunundan mı yoksa ciddi bir donanım sorunundan mı muzdarip olduğu konusunda bir fikir verecektir.

Not 5 takılıyken yanıt vermezse,bir donanım sorunuyla uğraşıyor olabilir, ancak bunun şarj cihazı olmadığını doğrulamanız gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu, farklı bir şarj cihazı ve kablo kullanmak veya yanıt verip vermediğini görmek için telefonu bir bilgisayara bağlamaya çalışmaktır. Hala değilse, bir sonraki adıma geçin.

Adım 3: Telefonunuzu kurtarma modunda başlatmayı deneyin

Bu ahize ise hemen size söyleyecektirhala onun bootloader yükleme yeteneğine sahiptir. Kurtarma modunda önyükleme yapmak, tüm donanım bileşenlerinin kullanılmasını gerektirir; bu nedenle, yeterli pil varsa ve donanım ile ilgili ciddi bir sorun yoksa, telefon kurtarma modunda önyüklenebilir olmalıdır. Bu durumda, normal yapıp yapamayacağını görmek için cihazı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Değilse, ana sıfırlamayı yapmanızı öneririm:

  1. Fabrika Sıfırlama Koruması'na (FRP) gitmediğinizden emin olmak için Google hesabınızı kaldırın ve ekran kilitlerini kaldırın.
  2. Samsung Galaxy Note 5'inizi kapatın.
  3. Ses Açma, Ev ve Güç tuşlarını birlikte basılı tutun.
  4. Cihaz açıldığında ve ‘Power on logo’ yazdığında, tüm tuşları bıraktığınızda ekranda Android simgesi belirecektir.
  5. Android Recovery Screen yaklaşık 30 saniye sonra görünene kadar bekleyin.
  6. Ses Kısma tuşunu kullanarak, 'verileri sil / fabrika ayarlarına sıfırla' seçeneğini vurgulayın ve seçmek için Güç tuşuna basın.
  7. ‘Evet - tüm kullanıcı verilerini sil’ seçeneği vurgulanana kadar tekrar Vol Down düğmesine basın ve ardından seçmek için Güç tuşuna basın.
  8. Sıfırlama tamamlandıktan sonra, now Sistemi şimdi yeniden başlat ’seçeneğini vurgulayın ve telefonu yeniden başlatmak için Güç tuşuna basın.

Öte yandan, telefon kurtarma modunda önyükleme yapamıyorsa, yapacak başka hiçbir şey kalmaz, telefonu tamir için gönderirsiniz.

Umarım bu basit sorun giderme size yardımcı olabilir.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Sorunlarınıza, soru ve önerilerinize her zaman açığız, bu nedenle bizimle temas kurmaktan çekinmeyin. bu formu doldurmak. Bu sunduğumuz ücretsiz bir hizmettir ve bizbunun için bir kuruş talep ediyorum. Ancak, her gün yüzlerce e-posta aldığımızı ve her birine yanıt vermemizin mümkün olmadığını lütfen unutmayın. Ancak aldığımız her mesajı okuduğumuzdan emin olun. Yardım ettiğimiz kişiler için, lütfen yayınlarımızı arkadaşlarınızla paylaşarak veya Facebook ve Google+ sayfa veya bizi takip edin heyecan.


Galaxy Note 5'in b&#;y&#;k sorunu &#;&#;z&#;ld&#;

Haberin Devamı

O kadar para verip satın aldığınız pırıl pırıl yeni Galaxy Note 5'iniz ara sıra kilitleniyor ve donmalarla mı karşılaşıyorsunuz? inçlik devasa ekranın o şekilde tepki vermeden donup kalması can sıkıcı bir sorun. Ancak bu problemi yaşayan kullanıcılar için çok basit bir çözüm var. Aslında bu yöntemi, Android'li Samsung telefonlarda bir sorun yaşadığınızda da tekrar edebilirsiniz. Ancak son dönemde Note 5 kullanıcılarından çok sık kilitlenme ve donma şikayeti geldiğinden, tekrar hatırlatmak istedik.

Şu adımları takip edin:

1- İlk olarak elbette telefonun güç düğmesine basarak kapatın.

2- Güç düğmesine basılı tutarak ses açma ve Home butonlarına aynı anda basılı tutun. Bu işlemi Android maskotu ekranda belirene değin sürdürün.

Galaxy Note 5in büyük sorunu çözüldü
Haberin Devamı

3- Ekranda kurtarma menüsü belirecek. Ses kısma butonunu kullanarak menü üzerinden "Wipe Cache Partition" seçeneğinin üzerine gelin ve güç butonuna basarak bunu seçin.

4- Şimdi yeniden güç butonuna basarak sistemi yeniden başlatabilirsiniz.

Yukarıda sıraladığımız bu adımları uyguladıktan sonra muhtemelen Note 5'inizde artık donma ve kilitlenmelerle karşılaşmayacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 35 MÜTHİŞ DUVAR KAĞIDI

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası