izmir mezarlıklar müdürlüğü mezar fiyatları / Mezar fiyatları 2021 ne kadar? İstanbul, Ankara, İzmir mezar yeri fiyatları ne kadar oldu? - Takvim

Izmir Mezarlıklar Müdürlüğü Mezar Fiyatları

izmir mezarlıklar müdürlüğü mezar fiyatları

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Mezarlık Bilgi Sitemi Mezarlık Bilgi Sistemi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığındaki mevcut mezarlıktaki definlerle ilgili bilgilerin, Harita ve CBS Dairesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü tarafından ortak bir veri tabanında toplanarak, mezarlıklara ait sayısal haritaların oluşturulması, verilerin entegre edilerek sorgulanma ve analiz edilmesine olanak sağlayan bir sistemdir. Proje kapsamında vatandaşların İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanındaki mezarlıklarda bulunan yakınlarına ait kabirlerin yerini, fotoğrafını bilgisayar ekranından görmesi ve istedikleri zaman, mezarın konumunu gösteren harita çıktısını alabilmesi sağlamaktır. Proje ile ziyaretçiler kolayca hizmet alabilecek; mezarlıkları ziyaret eden kişilerin, aradıkları mezarı bulması için gereken zaman azalacaktır. Ziyaretçiler hem de belediye görevlileri vakit ve işgücü tasarrufu yapmış olacaktır. Özel günlerde, ziyaretçi çokluğundan yaşanan karışıklık büyük ölçüde azalacaktır. Herhangi bir mezarlıkta aranan fakat bulunamayan bir mezar için ziyaretçiler, ortak veri tabanında kayıt varsa diğer mezarlıklara yönlendirilebilecektir. Öte yandan, ihtiyaçtan dolayı, yeni gömü yerlerinin tespiti adına, sayısal harita verileri üzerinden mekânsal planlamalar yapılabilecek ve yeni mezar yerleri tesis edilebilecektir. Bu projenin son aşaması olarak her mezarlık da kurulacak olan kiosklarda kullanılabilirliğini sağlamak amaçlanmıştır. Yazılımı kurumumuzca gerçekleştirilen mefta ve mezar yeri bilgilerinin sorgulanabildiği Mezarlık Bilgi Sistemi uygulamasına 2013 yılında geçilmiştir. Proje kapsamında bugüne kadar Balçova, Bayraklı, Beydağ, Bornova, Buca, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karşıyaka, Karabağlar, Kemalpaşa, Kınık, Narlıdere, Torbalı ve Urla ilçesindeki 39 adet mezarlık alanında 309.629 dolu ve 126.018 boş olmak üzere toplam 435.287 adet mezar yeri Belediyemiz resmi web sitesinde ((www.izmir.bel.tr) yayına açılarak internet kullanıcıları tarafından sorgulanabilmeleri sağlanmıştır.Yeni defin işlemlerinin güncelleme çalışmaları Mezarlıklar Dairesi Başkanlığınca yapılmaktadır. Bu mezarlıklara ek olarak çalışmalar devam etmekte olup, diğer mezarlıkların sisteme dahil edilmesi için çalışmalar devam edecektir.

 

İzmir'de 30 mezarlık alanı doldu! Aile mezarı 31 bin 600 TL

Haberin Devamı
İzmirde 30 mezarlık alanı doldu Aile mezarı 31 bin 600 TL

MEZAR YERİ ÜCRETLERİNDE ZAM YOK

İzmir'de mezar yeri ücretlerinde bir değişiklik yapılmadığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı Defin İşlemleri Şube Müdürlüğü, 2021 yılı ücretlerin 2023 yılı için de geçerli olduğunu belirtti. Buna göre, gömüye açık mezarlarda 0-7 yaş grubu için lahitli mezar ücreti 200 lira, 8 yaş ve üzeri mezar ücreti 400 lira, gömü anında çift katlı lahitli mezar ücreti 2 bin TL olarak devam edecek. Sıra gömü adası dışında farklı gömü yeri talebinde gömü anında alınacak bir kişilik mezar yer ücretinde 0-7 yaş grubu 3 bin 750 TL, 8 yaş ve üzeri 7 bin 500 TL, 8 yaş üzeri (Lahitli) 7 bin 900 TL olarak sabit kaldı. İleriye yönelik münferit lahitli mezar yeri ücreti 15 bin 300 TL ve toprak mezar yer ücreti 14 bin 900 TL olarak sabit tutuldu.

4 KİŞİLİK YAPILI AİLE MEZARI 31 BİN 600 TL

Aile mezarlarında ise 2 kişilik yapısız aile mezarı yer ücreti 15 bin TL, 3 kişilik yer ücreti 22 bin 500 TL ve 4 kişilik yer ücreti 30 bin TL olarak devam edileceği bildirildi. 2 kişilik yapılı aile mezarı yer ücretinin 15 bin 800 TL, 4 kişilik yer ücretinin ise geçen yıl olduğu gibi yine 31 bin 600 TL olduğu aktarıldı.

TÜM CENAZE NAKİLLERİ ÜCRETSİZ OLARAK YAPILIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Manisa, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Denizli, Muğla, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir Bursa, Çanakkale, Isparta ve Burdur illerine cenaze aracı ile diğer illere ise hava yolu ile cenaze nakil işleri ücretsiz yapılıyor. Mezar yeri hazırlanması, gömü işleminin gerçekleştirilmesi, üste gömülerin gerçekleştirilmesi, şehitler ve birinci derece yakınları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçların ölümüne sebebiyet verdiği kişiler, fakir ve kimsesiz cenazelere ücretsiz olarak hizmet veriliyor.

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından son olarak 2020 yılında açıklanan ölüm istatistiklerine göre İzmir'de 2019 yılında 27 bin 567 kişi hayatını kaybetti. Kentteki 2009-2019 yılları arasındaki ölüm verileri ortalamasına bakıldığında, İzmir'in ölüm oranı ortalaması 24 bin 265 olduğu görüldü.  

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır