zeytine üre gübresi ne zaman atılır / GÜBRETAŞ zeytinde 4 kat verim artışı sağladı - Gübretaş

Zeytine Üre Gübresi Ne Zaman Atılır

zeytine üre gübresi ne zaman atılır

ZEYTİNDE GÜBRELEME

Zeytinde Gübreleme

  • Yazdır
Kategori: Gübreleme
Cumartesi, 29 Eylül
Gösterim:

Bitkiler için besin kaynağıolan toprakta bitki besin maddeleri gereğince varsa,bitki iyi gelişir,bol ürün seafoodplus.info ise gelişme yavaşlar,mahsul miktarı azalır,kalite düşer,soğuk ve hastalıklara karşı direnci azalıseafoodplus.info edilen bol ve kaliteli ürünü alabilmek için,toprağa eksik olan bitki besin elementlerini(gübreleri)eksik olduğu miktar kadar vermek seafoodplus.infoçek gübreleme budur.Üretici hiçbir zaman şu hususu aklından çıkarmamalıdır.Gübrenin azıda fazlası da,mahsulün kalitesine,miktarına,bitkiye ve ekonomiye zarar verir.

Bitkilerin en fazla ihtiyaç duyduğu bitki besin elementleri,azot,fosfor,seafoodplus.infoğer besin maddelerine de ihtiyaç vardıseafoodplus.info en fazla ihtiyaç duyulan gübrelerinzeytine nasıl,ne zaman,ne miktarda ve hangisini vermemiz gerekli onun üzerinde duracağız.

Bu gübreleri hiçbir zaman tek taraflı kullanmamamız gerekir.Örneğin sadece azot verip fosfor,potasyum vermemek zarar getirir.Önemli olan her üç gübreyi de zeytin ağacının istediği uygun miktarda kullanmaktır.Gübrelerin yarayışlı hale geçebilmeleri için toprağın nemli ve gerekli olan ısısı olması lazımdıseafoodplus.infoğer bir husus toprağımızın yapısını(asitli mi,kireçli mi,killi mi,kumlu mu,su tutma kapasitesi nasıl?)bilmek gerekir.

AZOT

1-Kökler vasıtası ile su alımını hızlandırır.

2-Kök ve taç kısmının gelişmesini sağlar.

3-Mahsulün miktar ve kalitesini artırır.

4-Somak bağlama,çiçeklenme miktarını artırır.

5-Haziran dökümünün daha az olmasını sağlar.

6-Ağacın yeni filiz vermesini odun kısmının teşekkülünü sağlar.

Bu kadar çok yararı olan azotu az veya çok verirsek;

a-Soğuğa ve hastalığa karşı ağacın direncini azaltır.

b-İstenmeyen azgın bir büyüme olacağından yaz döneminde susuzluk çeker.

c-Çiçeklenme ve mahsul miktarı azalır,döllenme miktarı düşer.

d-Bilhassa salamuralık çeşitlerde dane küçüleceğinden kalite bozulur.

FOSFOR

1-Toprak mikroorganizmalarının faaliyetini artırarak ıslah eder.

2-Çiçeklenme ve meyve bağlamayı artırır.

3-Soğuk ve donlara karşı ağacın direncini artırır.

4-Yağ oranı ve kalitesini artırır.

5-Zeytinin kendine özgü renk,aroma,tat ve kokusunu verir.

6-Karbonhidrat teşekkülünde rol oynar.

Fazla veya çok verildiğinde;

a-Kök teşekkülü zayıflar

b-Yağ ve zeytin danesinin kalitesi düşer.

c-Filizlenme ve dallanma gereği kadar olmaz.

POTASYUM

1-Çiçek ve meyve teşekkülünde önemi büyüktür.

2-Zeytin ağacının su tasarrufunu sağlar.

3-Soğuklara karşı direncini artırır.

4-Karbonhidrat teşekkülünde rol seafoodplus.info veya az verildiğinde;

a-Bilhassa azlığında kış ve sonbaharda yaprak uçlarında başlayan sarı ve kahverengi lekeler halinde kendini gösterir.

b-Zeytin danesinin ve yağının kalitesi düşer.

KULLANDIĞIMIZ BU GÜBRELERİN ÖZELLİKLERİ VE VERİLME ZAMANI

AZOTLU GÜBRELER:Amonyum sülfat asit karakterli bir gübredir.% 21 azot ihtiva seafoodplus.info ağacı asit karakterli topraklarda iyi yetişseafoodplus.info gübrenin devamlı kullanılması ile toprak asitliğe doğru kayacağından,sürekli olarak bu gübrenin kullanılması iyi değildir.

Eğer toprağımız çok fazla kireçli ise,toprak pH (asitliğini)arzu edilen seviyeye (pH=)getirmek için kullanılıseafoodplus.infom nitratın etkisi çabuk ve devamlıdır.% azot ihtiva seafoodplus.infot çektiği için hemen kullanmaya dikkat seafoodplus.infoacak ise havalandırılmalı, torbadan fazlaüst üste yığılmamalı,benzin,gazyağı gibi maddelerden uzak tutulmalıdır.

Kireçle karıştırılmış olması iyi yönüdür.

Üre % azot ihtiva seafoodplus.infoğmur ve yıkama suyu ile kaybı diğer azotlu gübrelere göre azdır.Bünyesinde fazla miktarda azot olduğu için diğer azotlu gübrelerin miktarı kadar kullanılmamalıdır.

Azotlu gübrelerin diğer gübrelere nazaran yıkanarak kaybolması çabuk olduğu için tamamı birden verilmemelidir.Örneğin 3 kg gübre verecek isek bunun 2/3’ü yani 2 kg Şubat-Mart ortalarına kadar verilmeli,kalan 1 kg ise çiçeklenme ile çekirdek sertleşmesi arasında kalan Temmuz ayında verilmelidir.

Azotlu gübreler Şubat-Mart ayı ortasına kadar şekildeki gibi tacın izdüşümüne ,pulluk-çizi derinliğine verilerek üzeri kapatılır.

FOSFORLU GÜBRELER

Süper fosfatın ve triple süper fosfatın suda eriyebilen fosfor asidinden zeytin yararlanıseafoodplus.infolu gübrelerden suda eriyebilen fosfor asidi yüksek oranlar tercih edilmelidir.Önemli olan fosforlu gübrelerin ağaç tacının altına potasyumlu gübre ile beraber seafoodplus.info kök derinliğine Şubat-Mart ortalarına kadar verilmesi seafoodplus.infote üreticilerimiz kök derinliğine erişseafoodplus.info için mümkün olduğu kadar derine göseafoodplus.info gübre her sene yağış ve yağmur suları ile 5 cm. kadar aşağıya kaymaktadır.Süper fosfatta % ,triple süper fosfatta % suda eriyebilen fosfor asidi vardır.(şekil 2)

POTASYUMLU GÜBRELER

Potasyum sülfat & potasyum oksit ihtiva seafoodplus.infola beraber verilir.(şekil2)

KOMPOZE GÜBRELER

Birden fazla bitki besin maddelerini ihtiva eden güseafoodplus.info,fosfor,potasyum bir arada olduğu gibi ,potasyum ihtiva etmeyenlerde vardıseafoodplus.info,fosfor,potasyum oranları birbirine yakın olanları birbirine yakın olanlar tercih edilir.Şubat-Mart ortalarına kadar cm. derinlikte gövdeden 1 m. uzaklıktaki daireye gömülür.

ORGANİK GÜBRELER

En önemlisi çiftlik gübresidir.İçerisinde birçok besin maddelerini ihtiva seafoodplus.info olarak % su,% organik madde,% organik olmayan maddeler,% azot,% fosfor,%potasyum,bunlara ilave olarak kalsiyum,magnezyum,kükürt,çinko,bakır,demir,bor,molibdenihtiva seafoodplus.infoğı ıslah seafoodplus.info arada iyi yönleri olan çiftlik gübresini iyi muhafaza edemezsek içerisindeki maddelerin bir kısmı seafoodplus.info için dışarıda yağmur ve güneş altında bırakmamakve ahırda kullanılan yataklığın sıvı dışkıyı sızdırmayacak şekilde yapılması gerekir.Çiftlik gübresini muhafaza ederken bir miktar süper fosfat gübresi ile karıştırılmalıdıseafoodplus.info-Şubat aylarında ağaç başına(küçüklüğüne ve büyüklüğüne göre ) kg verilip sürümle toprağa karıştırılır.Çiftlik gübresi verildiğinde kimyevi gübre verilmez.

GÜBRE VERİLME ŞEKLİ

Gübrelerin verilmesi zeytinliğin düz veya meyilli oluşuna göre değişir.

1-Azotlu gübreler tacın izdüşümünün çizeceği daireye,gövdeye fazla yaklaşmadan serperek pulluk çizi derinliğine gömülür.Açıkta bırakılırsa azot kaybı olur.

2-Düz ve muntazam tesis edilmiş,büyük ağaçlarda;derin kazı yapan pulluklarla sıralar ortasından açılan hendeklere potaslı ve fosforlu gübreler verilir.

3-Meyilli arazilerde m üst kısımda 40 cm genişlikte, cm derinlikte, m uzunlukta açılan hendeğe gübreler konur,toprakla karıştırılır,kapatılır.

4-Teraslanmış meyilli arazilerde teras toprağı derin ise hendek ağacın üst tarafına,değilse ağacın alt tarafına açılır ve gübreler verilir.

5-Çukur usulü gübreleme:Ağacın taç büyüklüğüne göre çukur taç izdüşümü hizasına açılıseafoodplus.infoı fosforlu gübreler bu çukurlara eşit olarak dağıtılıseafoodplus.info gübreler verilip toprakla karıştırılır cm derinliğe verilir.

TOPRAK ÖRNEKLERİNİN ALINMASI

Toprağımıza hangi gübreyi,ne miktar vermemiz gerektiğini bilmek için,toprak analizlerinin yapılması seafoodplus.info için sonda veya burgu ile ,, cm derinliklerden toprak örnekleri alınıseafoodplus.info önemli husus alınacak toprak örneğinin,o tarla toprağını seafoodplus.infoı tarla içerisinde renk-meyil,toprağın bünyesi(kumlu-tınlı-killi),derinliği,mahsul farkı olan yerler varsa,oralardan ayrı örnek almak gerekir.Gübre yığılmış,yabani otların ve dalların yakıldığı,yol kenarları,tümsek ve su birikmesi olan yerlerden örnek alıseafoodplus.infoıca yağmurlu ve donlu günlerde örnek almamak gerekir.Örnek alınacak yerin toprağı ayağa yapışmayacak kadar kuru olmalıdır.Örnek alınacak yerler rasgele seçilmemeli,tarlanın bir tarafından diğer tarafına kadar uzanan düz bir hat üzerinden değil de ,her tarafı kapsayacak şekilde zigzag çizerek 40 dönüme kadar olan yerlerden noktadan örnek alınıseafoodplus.info derinlikten alınan örnekler ayrı ayrı karıştırılarak içerisindeki taş,sap,samanlar seafoodplus.info derinlikten 1 kg kadar temiz bez torbaya seafoodplus.infoarın üzerine aşağıda yazılan bilgilerin yazılması zorunludur.

a-Alındığı yer

b-Tarih

c-Örnek alınan yerin alanı

d-Örneklerin alındığı derinlik

e-Yetiştirilen bitki türü

f-Alanın adı,soyadı,adresi

Toprak-su laboratuarları veya fakültelerde tahlil seafoodplus.info sonucunda toprağınızda hangi besin maddelerinden ne kadar vermeniz gerektiği seafoodplus.info göre vereceğimiz gübre çeşit ve miktarını seçmeniz gerekecektir.

Örneklerin alınacağı derinlikler cm., cm., cm.

GÜBRE FORMÜLÜ

Her zeytinliğe uygulanacak bir gübre formülü olmadığı için bugün daha ziyade ağacın büyüklüğü ve mahsul miktarı göz önüne alınarak,gübre miktarları tavsiye edilmektedir.Müessesemizin ve diğer Araştırma Kuruluşları’nın çalışmalarının neticelerine göre şu üç gübreleme reçetesi tavsiye edilmektedir.

25 kg mahsul veren ağaç50 kg mahsul veren ağaç kg mahsul veren ağaç

GübreSaf maddeGübreSaf maddeGübreSaf madde

Amonyum

Sülfat kgkgkgkgkgkg

SüperfosfatkgkgkgkgkgKg

Potasyum

Sülfatkgkgkgkgkgkg

Gübrekgkgkg

(Kompoze gübre) kgkgkg

Üre Gübresi Ne Zaman Atılır?

Üre gübresi nedir?

Azotlu gübreler içinde azot miktarı en yüksek olan, granül yapılı, beyaz renkli, suda kolay ve çok eriyen bir gübredir. Hem topraktan, hem yapraktan uygulamayla bitkilerin azot ihtiyacını karşılar. Formülü CO(NH2)2 – %46 N (azot) şeklindedir.

Üre

Bünyesinde karbon bulunması ve yapısındaki azotun NH2 formunda olması nedeniyle amidli bir gübredir. Suda kolay erimesine rağmen bünyesindeki azot (NH2) bitki kökleri tarafından hemen alınabilir formda değildir. Bünyesindeki azotun yarayışlı hale geçebilmesi için topraktaki üre bakterilerinin enzimatik reaksiyonla üreyi amonyum (NH4) azotu formuna çevirmesi gerekir. Bunun için toprağın sıcaklığı ve topraktaki üre bakterisi miktarı (konsantrasyonu) önemlidir. Bu nedenle üre gübresi yavaş etkili gübre grubuna girmektedir.

 

Üre gübresi Nerelerde kullanılır?

Üre, bitkilerin azot ihtiyacını karşılamak için hemen her tür üründe ve tütün fidelerinin gübrelenmesinde çok yararlıdır. Üre yetersiz verildiğinde bitkinin gelişimi yavaşlar, yapraklar sararır, verim düşer. Üre, bitki gelişiminin bütün evrelerinde kullanılabilme özelliğine sahiptir.

 

Üre gübresi Kullanım şekli

Üre gübresi ekimle beraber veya ekim öncesi taban gübre (toprakaltı) olarak uygulanabildiği gibi, üst gübre olarak da kullanılabilir. Her iki halde de toprak çok kumsul ve milli bünyeye sahipse, aşırı yağışlarla veya hatalı sulamayla üre gübresinin büyük bir kısmı toprağın derinliklerine doğru yıkanır. Bu nedenle bu gibi topraklarda üre formunda azotlu gübre kullanırken sulamaya dikkat etmek gerekir.

 

Üre gübresibuğday ve arpa gibi bitkilerde üst gübre olarak toprak yüzeyine serpilerek uygulandığında, özellikle kireçli ve pH değeri yüksek olan topraklarda hava sıcaklığına bağlı olarak güneş enerjisiyle hidrolize olur ve % oranında bir azot kaybı meydana gelebilir. Toprağa karıştırılarak uygulanan üre gübresinde ise azot kaybı daha az yaşanır.

 

İki besinli ( gibi) ve üç besinli ( gibi) kompoze gübrelerin yapısında genellikle üre formunda azot bulunmaktadır. Ancak emilimi çok daha hızlı olduğu ve etkisini hemen gösterdiği için yaprak gübrelerindeki azotun üre formunda olması tercih edilir. Bu konuda daha geniş bilgiye web sitesinin “Gübreleme Önerileri” başlığından erişilebilir.

 

Üre Gübresi Ne Zaman ve Nerelerde Kullanılır?

Azotlu gübreler arasında yer alan üre gübresi, pH bakımından nötr özellik taşıyor. Hemen hemen tüm; tahıllarda, meyvelerde, sebzelerde, ekinlerde kullanılabiliyor. Ekimle beraber, ekim öncesinde, toprak altı veya toprak üstü uygulamayla verilebiliyor.  Üre gübresinden etkin bir şekilde faydalanabilmek için azot kaybının azaltılması önem arz ediyor. Gübre verildikten sonra toprağın hemen karıştırılması tavsiye ediliyor. Ürenin fazlaca verilmesi gereken durumlarda, gereken miktar birkaç kısma bölünerek uygulanıyor. Üre gübresi eğer toprak yüzeyine serpilecekse, hava sıcaklığına, sulamaya dikkat etmek gerekiyor. Hatalı sulama nedeniyle gübre toprağın derinlerine inebiliyor. Güneşle beraber buharlaşıp belli oranda kaybolabiliyor.

 

Üre gübresi ne zaman atılır?

Bu nedenle üre gübresi hangi ayda atılır sorusunun net bir yanıtı bulunmuyor. Üre gübresi özellikle baharda kullanılıyor. Ancak yaz aylarında da diğer gübreler yerine kullanımı tercih edilebiliyor. Ekinlerin gelişim evrelerinin tümünde yararı görülen üre, ekimde, ekim öncesinde, sonrasında, toprak altı veya toprak üstü uygulamayla verilebiliyor. Uygulamalar sırasında özellikle azot kaybının önüne geçmek önem arz ediyor. Azot kaybının nasıl önleneceği bilgisine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

 

Üre gübresi dekara ne kadar atılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Gübre Tavsiyeleri belgesine göre, toprak analiz raporunda çıkan saf madde ihtiyacı miktarına göre dekara atılacak gübre belirleniyor. Üre gübresi kullanılacaksa, analizden çıkan saf madde miktarı ile çarpılıyor. Örneğin eğer gerekli azot miktarı saf madde olarak 6 kilogramsa, üre miktarı 6x= kilogram olarak hesaplanıyor. Yani bir dekara kilogram üre gübresi atılması gerekiyor.

 

Üre gübresi hangi bitkilerde kullanılır?

Azotlu gübreler arasında yer alan üre gübresi, pH bakımından nötr özellik taşıyor. Hemen hemen tüm; tahıllarda, meyvelerde, sebzelerde, ekinlerde kullanılabiliyor. Ekimle beraber, ekim öncesinde, toprak altı veya toprak üstü uygulamayla verilebiliyor.

 

Üre gübresi nasıl erir?

Üre gübresi buğday ve arpa gibi bitkilerde üst gübre olarak toprak yüzeyine serpilerek uygulandığında, özellikle kireçli ve pH değeri yüksek olan topraklarda hava sıcaklığına bağlı olarak güneş enerjisiyle hidrolize olur ve % oranında bir azot kaybı meydana gelebilir.

 

Üre gübresi nasıl depolanır?

Üre gübresinin ısı ve ışık kaynaklarından uzakta, kümeler halinde istiflenmesi öneriliyor. Üst üste en fazla 15 çuval koyulması gerekiyor. Çuvalların zeminle teması ızgaralarla kesiliyor. Aralarda en az 1 metre mesafe bulunması şart koşuluyor. Gübreleri, kuru ve iyi havalandırılmış depolarda saklamak, alanda sigara içmemek önemseniyor. Üre gübresinin amonyum nitrat ve diğer kompoze gübrelerle bir arada, kapalı ortamda stoklanmaması gerektiğinin altı çiziliyor.

Zeytin Ağacına Hangi Gübre Ne Zaman Atılır?

Zeytin Ağacına Hangi Gübre Ne Zaman Atılır?

Zeytin ağacının hızlı bir şekilde gelişimini sağlamak ve verimini arttırmak için gübreleme büyük bir öneme sahiptir. Zeytin ağaçlarına gübre, yılın farklı dönemlerinde verilir. Ancak gübre vermeden önce mutlaka toprak ve yaprak analizinin yaptırılması gerekir. Bu analizlerden alınacak sonuçlara göre gübre türü ve miktarı belirlenmelidir.

 

Zeytin Fidanları Dikilirken Hangi Gübre Atılır?

Fidanlara gübre verme, dikim aşamasından itibaren başlar. Dikim için hazırlanan çukurlara humik ve fluvik asit oranı iyi olan organik gübreler atılır. Eğer bu türden organik gübreler tedarik edilememişse yanmış hayvan gübresi kullanılabilir. Bir kürek yanmış hayvan gübresi ile üç kürek yüzey toprağı karıştırılarak kullanılır.

Yanmış hayvan gübresi tercih edilecekse gübrenin tam olarak yanması (fermente olması) çok önemlidir. Böylece içerisindeki yabani ot tohumları ve zararlıların larvaları tamamen yok olur. Aksi durumda bunlar fidanlara ciddi zararlar verebilir. Ayrıca hayvan gübresine kükürt ya da kireç gibi pH düzenleyici ve bitki besleyici elementler de eklenebilir.

Toprak analizi sonucuna göre dikim esnasında azotlu, potasyumlu ve fosforlu gübreler de kullanılabilir. Böyle bir durumda bir kürek yanmış hayvan gübresi ve üç kürek yüzey toprağına yarım fincan veya bir fincan NPK’lı gübre eklenebilir.

Fidan dikiminde gübre atılırken, fidanların köklerinin etkilenmemesine özen gösterilmelidir. Gübrenin direkt olarak köklerle temas etmesi, köklerin yanmasına neden olabilir.

 

Aylara Göre Zeytin Ağacına Verilmesi Gereken Gübreler

Zeytin ağaçlarının gübrelenmesi, yılın belli dönemlerinde devam eder. Aylara göre verilmesi gereken gübreler şu şekildedir:

·Ocak

Ağaçların durumuna göre Ocak ayında yanmış hayvan gübresi ve toprak altı gübreleri verilebilir.

·Şubat

Zeytin bahçesinde hafif süzek toprak varsa Şubat ayında çiftlik gübresini tercih etmek daha doğru olacaktır. Ancak hafif süzek toprak yoksa toprak altı gübreleri tercih edilir. Bu dönemde ağaçlara kompoze ve azotlu gübreler verilir. Zeytin ağaçları için azot, büyük bir öneme sahiptir. Çimlenme ve zeytin üretimi için ağaçlar azota ihtiyaç duyar.

Şubat ayı içerisinde ağaçlardaki çiçek açımını geliştirmek için iz elementleri (selenyum, molibden, gümüş, çinko, demir, manganez, klor ve bor) ve ikincil elementler (magnezyum, sülfür, kalsiyum) içeren gübreler verilebilir.

·Mart-Nisan

Bu dönemde ağaçlarda sünme başlayacağı için azotlu gübreler tercih edilmelidir. Ağaçların durumuna göre amonyum nitrat ya da amonyum sülfat tercih edilebilir.

·Kasım-Aralık

Kasım ve Aralık aylarında, ihtiyaca göre ağaçlara potasyumlu ve fosforlu gübreler verilebilir.

 

Gübre Atarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zeytin ağaçlarına gübre verilmesi, ağaç gelişimi ve verim için önemlidir. Ancak bu işlemin bilinçli ve doğru şekilde yapılması gerekir. Eğer toprak analizi yapılmadan, bilinçsiz bir şekilde ağaçlara gübre verilirse, ortaya çıkan sonuç tam anlamıyla bir hayal kırıklığı olacaktır. Çünkü gereksiz ve yanlış kullanılan gübreler, toprağın organik madde dengesini bozacak, pH seviyesini değiştirecektir. Bunlar ise zeytin ağaçlarını olumsuz etkileyecek ve verimin ciddi anlamda düşmesine neden olacaktır.

Şeker G&#;bresinin Faydaları Nelerdir? Amanyum S&#;lfat (Şeker G&#;bresi) Ne Zaman Atılır?

Şeker gübresinin içeriğinde azot ve sülfür (kükürt) bulunmaktadır. Bu sebeple toprağın sadece azot ve kükürt ihtiyacı kazandırmaya yönelik bir gübre olmaktadır.

Şeker Gübresinin Faydaları Nelerdir?

Aşağıda belirteceğimiz faydalar sadece gerçek topraklar için geçerli olmaktadır. Yani çiçek yetiştiriciliğinde kullanılan torf ya da kompost gibi topraklar için geçerli olmamaktadır. Çünkü bu tür topraklara şeker gübresinin kullanımı uygun olmamaktadır. Şeker gübresinin toprağa ve bitkilere sağladığı yararlara geçecek olursak şunları sıralayabiliriz:

Kireç oranı yüksek olan topraklara faydalı olur.

Alkali oranı yüksek olan toprak için yararlıdır.

Sulama suyu kireçli olan bölgelerde kullanımı yarar sağlamaktadır.

Toprağın Ph derecesini düşürür.

Uygun topraklara kullanımı ile bitkilerden elde edilecek verimin artmasını sağlar.

Azot ihtiyacı fazla olan bitkilerin yetiştirilmesine fayda sağlamaktadır.

Sadece sığır ve koyun gübresi kullanılan toprakların azot oranını yükseltmek için kullanımı faydalıdır.

Kumlu topraklarda seyrek olarak kullanılması toprağın verimini arttırmaktadır.

İçeriği nedeniyle toprakta hızlı bir şekilde çözülmektedir.

Kurak olan bölgelerde kullanımı uygun olmaktadır. Çünkü şeker gübresi toprağın nemi ile eriyebilme özelliğine sahiptir.

Damla sulama ile sulaması yapılan tarım alanlarında kullanıma uygundur.

Kalıntı bırakmaz.

Çeltik dışında bütün tarım ürünlerinde kullanıma uygundur.

Amonyum Sülfat (Şeker Gübresi) Ne Zaman Verilmelidir?

 Gübreler toprakları beslediği için bilinçli kullanımı bitkilerin verimliliğini arttırmaktadır. Ancak burada ki kilit nokta bilinçli olmaktadır. Kullanılacak gübrenin hangi toprak ve ürünler için uygun olduğunun bilinmesinin yanında ne zaman kullanılması gerektiğinin de bilinmesi çevre kirliliğini azaltmak, bitkileri korumak ve verimliliği arttırmak açısından önemli olmaktadır. Şeker gübresinin kullanılma zamanları ise şunlar olmaktadır.

Şeker gübresi kullananların öncelikle akıllarında tutmaları gereken nokta, şeker gübresinin su ile temas etmesi halinde çok çabuk yıkanması veya buharlaşması olmaktadır. Bu durumda bitkilerin gübreden gereğince yararlanamamasına sebep olmaktadır. Bunun için gübrenin tamamı dikim aşamasında verilmemelidir.

Şeker gübresi bitkinin her büyüme aşamasında yeteri kadar verilmelidir.

Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısının verilmesi gerekmektedir.

Gübrenin geri kalan kısmı ise bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme devrelerinde geç kalınmadan verilmesi uygun olmaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir