sim kart fiyatları / TL Kartı Fiyatları ve Kullanım Dönemleri

Sim Kart Fiyatları

sim kart fiyatları

Turistler için Türkiye SIM Kartı

Bu, Türkiye'deki Turistler için bir SIM kart satın alma konusunda nihai Rehberimizdir.

İstanbul'a veya Türkiye'deki başka bir şehre seyahat etmeyi planlıyorsanız ve bağlantıda kalmak istiyorsanız, Türkiye için ön ödemeli bir SIM kart satın almayı düşünmelisiniz.

Bu sayfada, Türkiye'deki Turistler için SIM kartlar hakkında bilmeniz gereken her şeyi size anlatacağız. Operatörler ve hangi SIM kartın satın alınacağı, e Sim kart, nereden satın alınacağı ve bunların maliyeti hakkında yararlı bilgiler bulacaksınız. 

Hadi başlayalım! 

İstanbul için gerçekten bir Türkiye SIM Kartına ihtiyacım var mı?

İstanbul için gerçekten bir Türkiye SIM Kartına ihtiyacım var mı?

İstanbul, şehrin her yerinde ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Wi-Fi bölgelerine sahiptir. Ayrıca, çoğu otel lobisinin yanı sıra birçok restoran ve kafede ücretsiz Wi-Fi sunulmaktadır. İstanbul seyahatim için gerçekten ön ödemeli bir SIM Karta ihtiyacım var mı diye kendinize sorabilirsiniz. 

Kalış süreniz 4-5 günden uzunsa, iyi bir telefon kapsama alanına ve verilere erişime sahipken aileniz ve arkadaşlarınızla iletişim halinde kalmanız için yerel bir SIM kart satın almak kesinlikle en iyi seçenektir.  

Ancak konaklamanız daha kısa olsa bile, ücretsiz Wi-Fi'ye bağlı kalmak veya bir cep Wi-Fi yönlendiricisi kiralamak yerine ön ödemeli bir SIM kart tercih etmek akıllıca bir fikir olabilir. 

Türkiye'de ön ödemeli SIM Kart satın almak çok kolay ve nispeten ucuzdur. Kolayca bir Uber veya Taksi siparişi vermek, Google Çeviri'de bir kelime aramak veya bir düğmeye tıklayarak Google Haritalar'dan yol tarifi almak gibi seyahat etmeyi çok daha kolay hale getiren tonlarca avantaja sahip olacaksınız. Tabii ki, sosyal medyada bir hikaye veya fotoğraf yayınlamak veya yakınlarda iyi bir restoran bulmak için de kullanabilirsiniz. 

Yerel bir SIM kartla, iyi bir kapsama alanından yararlanırsınız ve yüksek dolaşım ücretleri veya pahalı telefon faturaları konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Ayrıca, büyük olasılıkla güvenli olmayan ve zayıf bir sinyale sahip olabilecek ücretsiz Wi-Fi bulmaya güvenmek zorunda değilsiniz. Ama en önemlisi, acil bir durumda çalışan bir ağınız olacak. 

İpucu: Covid-19 Güvenlik Önlemleri kapsamında tanıtılan bireysel bir kod olan HES Kodu'nu yerel bir telefon numarasıyla almak da daha kolaydır. İstanbul'da Covid-19 Güvenlik Önlemleri hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyun.

Önemli:  Türkiye için ön ödemeli bir SIM kart satın almak, yalnızca telefonunuzun kilidi açıksa iyi bir seçenektir. Aksi takdirde, ev operatörünüzün SIM kartı dışında herhangi bir SIM kartı kullanamazsınız.

Türkiye'ye seyahatinizden önce SIM Kartınızı çevrimiçi olarak rezerve edin

Seyahatiniz sırasında Türkiye'de kullanmak üzere çevrimiçi olarak bir SIM kart veya internet cihazı rezervasyonu yapma seçenekleriniz nelerdir? İşte yabancı olarak İstanbul'da internet almanın en ekonomik ve pratik yolları:

1. İstanbul için Holafly Ön Ödemeli e-SIM Kart

Türkiye tatili için sadece mobil internete ihtiyacı olan ve telefon görüşmesi veya SMS'e ihtiyaç duymayan gezginler için mükemmel bir çözümümüz var: Holafly'nin kullanımı kolay ön ödemeli e-SIM kartı.

Holafly, maksimum hız kapsama alanı (4GLTE) ile sınırsız mobil veri hizmeti sunan bir dijital e-SIM kart sunar.

Böylelikle seyahat ederken roaming ücretini dert etmenize gerek kalmaz ve evinizdeymiş gibi sınırsız internetin keyfini çıkarırsınız.

Gelin bu kartların fiyatlarına ve koşullarına bir göz atalım.


Holafly nasıl çalışır?

  1. İstediğiniz veri planını seçin ve Holafly ön ödemeli e-SIM kartı buradan satın alın. Hemen e-SIM Kartı içeren bir QR kodu e-posta ile alacaksınız.
  2. Ayrılışınızdan bir gün önce QR kodunu tarayın.
  3. Yerel sağlayıcınızın hücresel verilerini kapatın.
  4. Telefonunuzun seçeneklerini, cep telefonunuzun Holafly'nin internetini kullanması için ayarlayın.
  5. Türkiye'ye geldikten sonra QR kodunuzu etkinleştirin ve kaldığınız süre boyunca Holafly SIM kartınızı kullanın.

Uyumlu: Holafly SIM kartı satın almadan önce cep telefonunuzun Holafly servisi ile uyumlu olduğundan emin olunuz. Aşağıdaki cep telefonları için mevcuttur: iPhone SE, XS ve XS Max, XR, 11, 11 Pro ve 11 Pro Max, 12, 12 Pro, 12 Pro Max, 12 Mini , 13,13 Pro , 13 Pro Max , 13 Mini / Google Pixel 3, 3a, 4, 4a, / Samsung S22, S20, Galaxy Z Flip, Note 20 Ultra, Fold LTE, / Motorola Razr 2019


Holafly'den Türkiye için kolay eSIM (önerilen):

İşte Holafly tarafından sunulan eSIM fiyatları ve koşulları. Kırmızı olanlar, gezginler tarafından seçilen en popüler olanlardır.

  • Türkiye'de 5 Gün Sınırsız Veri (yaklaşık 19 €)
  • Türkiye'de 7 Gün Sınırsız Veri (yaklaşık 27 €)
  • Türkiye'de 10 Gün Sınırsız Veri (yaklaşık 34 €)
  • Türkiye'de 15 Gün Sınırsız Veri (yaklaşık 47 €)
  • Türkiye'de 20 Gün Sınırsız Veri (yaklaşık 57 €)
  • Türkiye'de 30 Gün Sınırsız Veri (yaklaşık 69 €)
  • Türkiye'de 60 Gün Sınırsız Veri (yaklaşık 87 €)
  • Türkiye'de 90 Gün Sınırsız Veri (yaklaşık 99 €)

Çeşitli tekliflerle ilgili daha fazla ayrıntı ve güncel fiyatlar için lütfen bu web sitelerini ziyaret edin:

Daha fazla bilgi ve %5 indirim için bu bağlantıya tıklayın:

2. İstanbul'da Cep Wifi Kiralama

İstanbul'da bulunduğunuz süre için Cep Wifi Cihazını kolayca kiralayabilir ve dilediğiniz zaman internete erişebilirsiniz. Sınırsız ve birden fazla cihaz (telefon ve bilgisayar) üzerinden sizi internete bağlayan bir cihazdır. Türkiye'nin en iyi telefon şirketi olan Turkcell'in desteğiyle internete erişim Türkiye'nin her yerinden hızlı ve kapsamalıdır.

Cep wifi kiralama işlemi çok kolaydır:

  1. Cihazınızı bu bağlantı üzerinden rezerve edin
  2. Cihazınız istediğiniz zaman otelinizde veya doğrudan havaalanında size teslim edilsin
  3. Seyahatiniz sırasında cihaz(lar)ı kılavuza göre kullanın
  4. Şirket, siz ülkeyi terk etmeden önce istediğiniz zaman ve istediğiniz yerden cihazı teslim alacaktır.

Ve işte! Artık Türkiye seyahatiniz boyunca internetiniz var. Daha fazla bilgi için aşağıdaki düğmeyi tıklayın.

Türkiye'deki GSM Operatörleri

Türkiye'deki GSM Operatörleri 

  • Turkcell, Türkiye'nin en büyük mobil sağlayıcısı ve lider GSM operatörüdür. Türkiye'de iyi ağ kapsama alanı ve internet hızı açısından, özellikle küçük şehirlerde veya uzak bölgelerde en iyi sağlayıcıdır.

Vodafone

  • Her üç operatör de aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli ön ödemeli SIM Kart paketleri sunar, hatta bazılarının turistler için özel SIM kartları vardır. 
  • Türkiye'de ön ödemeli SIM kartların en fazla 120 gün geçerli olduğunu unutmayın. 
  • Türkiye'nin ülke kodu +90'dır.

Türkiye'de Ağ Kapsamı

Şu anda, 4G LTE gelişmiş ağ kapsama alanı, Türkiye'deki tüm önemli turistik destinasyonlarda mevcuttur.  

Yüksek hızlı 5G ağlarına olan ihtiyaç artmaya devam ederken Türkiye, vatandaşlarına 5G ağları sağlamak için önemli adımlar attı. Ticari 5G ağ kapsamının 2022 yılına kadar kullanıma sunulması bekleniyor.

internet hızı

Türkiye mobil internetinin ortalama internet indirme hızı 30 Mbps civarındadır.

Turistler için Türkiye SIM Kartlarının Maliyeti

İstanbul'daki Turkcell Operatörü

1. Turkcell

Turkcell, gezginler için özel bir paket olan “Turist Karşılama Paketi”ni sunuyor.

Bu paket, yabancı pasaportlu ön ödemeli Turkcell SIM kart alan müşterilere tahsis edilecektir.

  • Dahil olanlar:  20 GB veri + 200 dakika şehir içi arama + Whatsapp & BiP ile sınırsız mesajlaşma içeren bir SIM kart. Bonus olarak restoranlarda, otellerde, araba kiralamada ve daha fazlasında özel indirimler alırsınız.
  • Geçerlilik: Turkcell'in “Turist Karşılama Paketi” 30 gün süreyle geçerlidir. 3 ay sonra SIM kart devre dışı bırakılacaktır.
  • Daha fazla bilgi ve en güncel fiyatlar için resmi Turkcell web sitesini ziyaret edin.
  • Fiyatlar havalimanındaki mağazalarda47 €kadar çıkabiliyor.
İstanbul'da Vodafone Operatörü

2. Vodafone Türkiye 

Mobil sağlayıcı Vodafone Türkiye, ön ödemeli SIM kartlar için özel bir turist paketi sunuyor. "Türkiye'ye Hoş Geldiniz Paketi" olarak adlandırılıyor.

  • Dahil olanlar: Vodafone'un Faturasız Turist SIM Kartı 20 GB data + sınırsız WhatsApp + 750 dakika şehir içi görüşme + 1000 SMS'ten oluşuyor
  • Geçerlilik: Tarife 28 gün boyunca geçerlidir. Ön ödemeli turist SIM kartınızı toplam 90 gün boyunca kullanabilirsiniz. Bundan sonra devre dışıbırakılacaktır.
  • Daha fazla bilgi ve en güncel fiyatlar için lütfen resmi Vodafone web sitesini kontrol edin. 
  • Fiyatlar havalimanında 890 TL'ye kadar çıkabilmektedir.
İstanbul'daki Türk Telekom Operatörü

3. Türk Telekom

Türk Telekom'un turistlere özel SIM kart paketinin adı "Hoş geldin".

  • Maliyet: Hosgeldin 25GB paketi 25 GB + 750 dakika şehir içi görüşme + 750 SMS içerir
  • Geçerlilik: Türk Telekom SIM Kart 28 gün geçerlidir.
  • Ayrıntılı bilgi için resmi Türk Telekom web sitesini kontrol edin. 
  • Bu fiyatlar havalimanında 850 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Tüm tarifelerde, tükendiğinde yeniden şarj etmek mümkündür.

Önemli: Türkiye'de ön ödemeli bir SIM kart almaya karar verirseniz, SIM kart adınıza kaydedileceği için geçerli pasaportunuzu göstermeniz gerekecektir.

İstanbul'da Türkiye SIM Kart nereden alınır

1. Şehirde

İstanbul'da hemen hemen her yerde ön ödemeli SIM kart alabileceğiniz mağazalar var. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'un resmi şubelerinin yanı sıra bu GSM operatörlerinin yerel SIM kartlarını satan elektronik mağazaları, telefon mağazaları ve kioskları da bulunmaktadır. 

Türk GSM operatörlerinin şubelerinin ve bayilerin SIM kart için kendi fiyatlarını belirleyebileceğini lütfen unutmayın. Bu nedenle fiyatlar mağazadan mağazaya değişmekte ve hatta 200 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Genel olarak, şehirde havaalanından daha iyi ve daha ucuz fırsatlar bulacaksınız.

2. İstanbul Havalimanı veya Sabiha Gökçen Havalimanı'nda

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı geliş terminalinde de ön ödemeli SIM kart satan mağazalar bulabilirsiniz. Avantajlardan biri, personelin İngilizce konuşması ve mağaza turistlere göre tasarlandığından, ihtiyaçlarınız için en iyi tarifeleri ve fırsatları bulmak kolay olacaktır.

Ancak, yukarıda belirtildiği gibi, genellikle havaalanındaki mağazalarda daha pahalı teklifler bulacaksınız. Bu nedenle Türkiye SIM kartınızı şehir merkezinden almanızı tavsiye ederiz.

Ancak gelir gelmez SIM kartınızı satın almak isterseniz, bu sayfadaki ve Türk GSM operatörlerinin resmi web sitelerindeki tarifeleri incelemenizi öneririz. Bu şekilde fiyatları karşılaştırabilecek ve satın alma lehine veya aleyhine kendiliğinden karar verebileceksiniz.

İstanbul veya Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan havalimanı transferine mi ihtiyacınız var? Tüm havalimanı transfer seçeneklerinizi görün ve İstanbul havalimanı transferinizi buradan ayırtın. 

Bottom Line: Türkiye'deki Turistler için En İyi Ön Ödemeli SIM Kart

Nihayetinde hangi SIM kartı ve cep telefonu sağlayıcısını seçerseniz seçin, SIM kartı nereden aldığınız çok daha önemlidir. Şehrin her yerinde ve her iki İstanbul havaalanında Türk SIM kartları satan düzinelerce sağlayıcı vardır. Genel olarak, şehirde daha iyi fırsatlar bulacaksınız, ancak Türk mobil operatörlerinin şubeleri ve distribütörler SIM kart için kendi fiyatlarını belirleyebildiğinden, bir Türk ön ödemeli SIM kartın maliyeti mağazadan mağazaya değişir ve sizi yönetilemez bir fiyat ormanına maruz bırakır.

Bu nedenle, Holafly eSIM hizmeti aracılığıyla çevrimiçi olarak çok uygun fiyatlı bir veri planı rezervasyonu yapmanızı veya yukarıdaki form aracılığıyla bir soru sormanızı öneririz.

Türkiye'de SIM kartlar SSS (Sıkça Sorulan Sorular)

Türkiye'deki turistler için en iyi SIM kart hangisidir?

Türkiye'deki tatiliniz için en iyi SIM kart  Turkcell'den “Turist Karşılama Paketi”. Turkcell'in  Türkiye'nin en iyi kapsama alanına sahip olması ve turistlerin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış bir paket olması nedeniyle, Türkiye'de turist olarak kullanılacak en iyi SIM kart olduğunu düşünüyoruz.

Özellikle SIM kartın zaten paketin bir parçası olduğu gerçeğini seviyoruz. Bu, turistlerin işini çok daha kolay hale getiriyor, çünkü ön ödemeli SIM kartların ücretleri Türkiye'de mağazadan mağazaya değişiyor ve bu nedenle turistler genellikle yerel halktan çok daha fazla ödüyor. Bir diğer bonus ise sınırsız Whatsapp ve sunulan özel avantajlar.

Türkiye'de bir SIM kart ne kadar?

Türk GSM operatörlerinin şubeleri ve bayiler SIM kart için kendi fiyatlarını belirleyebildikleri için ön ödemeli SIM kartın maliyeti mağazadan mağazaya ve GSM operatörüne göre değişiklik göstermektedir. 100-200 TL civarında olmasını bekleyebilirsiniz. Genellikle bir etkinleştirme ücreti ödemeniz ve bir aylık ek bir veri paketi satın almanız gerekeceğini unutmayın.

Türk SIM kartı nereden alınır?

Türkiye için ön ödemeli SIM kartınızı ister şehir içinde isterseniz de İstanbul veya Sabiha Gökçen havalimanı geliş katında satın alabilirsiniz. 

İstanbul'da hemen hemen her yerde ön ödemeli SIM kart alabileceğiniz mağazalar var. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'un resmi şubelerinin yanı sıra bu GSM operatörlerinin yerel SIM kartlarını satan elektronik mağazaları, telefon mağazaları ve kioskları da bulunmaktadır. 

Şehir merkezinde daha iyi fırsatlar bulacağınız için, Türk SIM kartınızı havaalanından çok şehirde almanızı öneririz.

İstanbul Havalimanı'nda SIM kart satın alabilir miyim?

Evet, İstanbul Havalimanı geliş katında her üç Türk GSM operatörünün de şubeleri ve yerel SIM kart satan mobil mağazalar var. Ancak, havalimanındaki mağazalarda ön ödemeli SIM kart fiyatlarının şehirdekinden daha yüksek olduğunu unutmayın.

İlgili Makaleler

Daha Fazla Bilgi

100 TL
100 TL
200 TL
200 TL
400 TL
400 TL
Mini Kartlar*10 TL, 14 TL, 20 TL, 30 TL, 40TL

* 10 TL, 14 TL, 20 TL, 30 TL, 40TL'lik Mini Kartlar Turkcell Uygulaması, turkcell.com.tr sayfasından ve Turkcell nakit pos cihazlarından yüklenebilmektedir. Mini kartların yüklenebilmesi için ön koşul; son 24 saat içerisinde Turkcell Uygulaması, Turkcell.com.tr, Çağrı Merkezi veya banka kanalından minimum 100 TL'lik kart yüklemesi yapılması ya da 5 TL ve üzeri Telsiz Kullanım Ücreti borcu bulunmasıdır. 24 saat içerisinde en fazla 2 adet Mini Kart yüklemesi yapılabilir.

  • TL Kartı fiyatlarına KDV ve ÖİV dahildir.
  • TL Kartlar fiziksel olarak satılmamaktadır.
  • Turkcell, tarifelerinin tarihlerinde, ücretlendirmelerinde ve koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Yeni Tesis, MNT, Ödeme Tipi Değişikliği, PI Geriverme, Geriverme ile Turkcell Faturasız Hat satın almış müşterilerimiz için hattın ilk aktivasyonunda 65 gün boyunca telefonunuzdan arama yapabilir, aranabilir ve tüm faturasız hat hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bu 65 gün süresince 10TL ve üzeri TL, paket yüklemez veya 10 TL ve üzeri TL Transfer almazsanız, 90 Günlük “Yarı Aktif Dönem” başlar. Bu dönem boyunca arayanlar size ulaşabilir, ancak siz hattınızda TL olsa dahi arama yapamaz, SMS atamaz, data kullanımı yapamazsınız. Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar TL yüklemezseniz, Hazır Kart numaranız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz.
  • Turkcell Faturasız Hattınızı satın aldıktan sonra 10 TL ve üzeri TL, paket yüklediğiniz andan veya 10 TL ve üzeri TL Transfer aldığınız tarihten itibaren hattınız ile 185 gün boyunca telefonunuzdan arama yapabilir, aranabilir ve tüm Hazır Kart hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu 185 gün süresince tekrar 10TL ve üzeri TL, paket yüklemez veya 10 TL ve üzeri TL Transfer almazsanız, 180 Günlük “Yarı Aktif Dönem” başlar. Bu dönem boyunca arayanlar size ulaşabilir, ancak siz hattınızda TL olsa dahi arama yapamaz, SMS atamaz, data kullanımı yapamazsınız. Kullanıma devam edebilmek için her 185 günde bir en az 10 TL, paket yüklemeniz ya da hattınıza en az 10 TL Transfer almanız gerekir. Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar tekrar TL yüklemezseniz, Hazır Kart numaranız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz.
  • Bunun yanında, her yılın 1 Ocak - 29 Mart arasında son yüklemesini yapmış aboneler 185 gün boyunca arama yapabilir, aranabilir ve tüm Hazır Kart hizmetlerinden yararlanabilir. Bu 185 gün süresince tekrar TL yüklenmezse  “Yarı Aktif Dönem” başlar. Bu dönem boyunca arayanlar size ulaşabilir, ancak siz hattınızda TL olsa dahi arama yapamaz, SMS atamaz data kullanımız yapamazsınız. Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar tekrar TL yüklemezseniz ya da hattınıza en az 10 TL Transfer almazsanız 31 Aralık yıl sonunda hattınız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz.
  • Aşağıdaki koşulları sağlamanız durumunda yarı aktif döneminiz 30 gün daha uzatılır:
    • Yarı aktif dönem sonunda, eğer hediye edilen bakiyelerin tamamını harcadı iseniz ve 0 TL üzerinde bakiyeniz var ise yarı aktif döneminiz 30 gün daha uzatılır. İlgili dönem Telsiz kullanım ücreti bakiyenizden tahsil edilir. Hattı aktive ettikten sonra hiç yükleme yapmamış aboneler bu kurala dahil edilmez. Ancak bakiyenizi kullanmaya devam edebilmek için 10 TL ve üzeri TL, paket yüklemeniz veya 10 TL ve üzeri Kredi Transferi almanız gerekmektedir. Uzatma işlemi aynı yıl içerisinde kalacak şekilde yapılmaktadır. Yükleme yapılmadığı durumda hatlar yıl sonunda kapatılır.
    • Yarı aktif dönem sonunda kapanmadan önceki ay herhangi bir yurt içi çağrı ya da yurtdışından çağrı almanız durumunda yarı aktif döneminiz 30 gün uzatılır. Hattı aktive ettikten sonra hiç yükleme yapmamış aboneler bu kurala dahil edilmez.Uzatma işlemi aynı yıl içerisinde kalacak şekilde yapılmaktadır. Yükleme yapılmadığı durumda hatlar yıl sonunda kapatılır.
  • *166*5# Arama tuşuna basarak kullanım dönemlerinizi öğrenebilirsiniz.
En fazla 120 TL
  • Türk Telekom: En az 95 TL

    nest...
  • çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası