iskenderun usulü döner sosu tarifi / Ev Yapımı İskenderun Döneri (Çocuklar Bayılacak) - Nefis Yemek Tarifleri

Iskenderun Usulü Döner Sosu Tarifi

iskenderun usulü döner sosu tarifi

Lavaşın üstüne in eklenmesi ile birlikte, tam olarak Hatay usulü tavuk döner yapmak için patates ve diğer malzemeleri ekleyerek döneri tamamlamanız istenecektir. Bu şeklide döner tamamlanarak, direkt olarak hazır hale gelecektir.

Kaynak kaldırma talebi   

Kim sevmez ki döneri? Birde İskenderun döneri olursa kimse hayır diyemez. Bu tarifimizde sizlere ev yapımı İskenderun döner tarifi vermek istiyoruz. Yedikçe yediren, damak çatlatan tadı ile İskenderun dönerini yapmayı birde evde deneyin. İskenderun dönerinin en önemli özelliklerinden biri döner yapılırken içerisine İskenderun yöresine ait baharatlardan oluşan bir sos kullanılmasıdır ve tabi ki odun ateşinde pişirilmesidir. Bizler evlerimizde odun ateşinde pişiremeyeceğiz fakat yine de çok lezzetli bir İskenderun dönerini evde de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 kilo kadar kemiksiz but
4 adet lavaş
2 adet iri boy patates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Yeterince tuz
Streç film
Sosu için malzemeler:
2 yemek kaşığı salça
1 kaşık tereyağı
Kekik
Kırmızıbiber
Kimyon
Tuz
Garnitürü için malzemeler:
Maydanoz
Domates
Salatalık turşusu
Mayonez ketçap
Yapılışı:
Öncelikle sarmısaklar ezilir, bir kaşık zeytinyağı, 1 kaşık domates salçası, 3 kaşık yoğurt, kırmızıbiber, kimyon ve karabiber karıştırılır. Bu sos içerisine tavuk butları alınır ve sos tavuklara iyice yedirilir.
Daha sonra streç film açılır ve soslanmış tavuklar sıkışık bir şekilde streç filime hava almayacak şekilde sarılır.
Daha sonra buzlukta birkaç saat bekletilir.
Buzluktan çıkarılan sitreç filme sarılı tavuk döner gibi yaprak yaprak kesilir.
Dönerler tavada biraz yağ dökülerek kızartılır. Diğer tarafta domates sosu hazırlanır.
Sos için 2 kaşık domates salçası, tereyağı su, kekik. Kimyon, tuz ve kırımızı biber kaynatılarak sos hazırlanır.
Patatesler ince doğranarak kızartılır.
Lavaşlar yayılır ve üzerine hazırlanan sos iyice gezdirilir. Ekmeğe sırasıyla az maydanoz, domates, kızarmış patatesler ve en son tavuk dönerler eklenerek dürüm haline sarılır.
En son olarak hazırlanan sos üzerinden dökülür. Dışarıda satılan dönerden hiç farkı olmayan ev yapımı İskenderun döner tarifi defalarca yapacaksınız. Afiyetler olsun.
Püf noktaları:
Ev yapımı İskenderun döner tarifi püf noktası sosunda saklıdır. Siz bu döneri yaparken sosladığınız döneri mutlaka bir gece bekleterek yapınız. Lezzeti daha inanılmaz olacaktır.

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

Genel, Trend Tarifler, Yemek Tarifleri

Döner tarifi, Evde tavuk Döner yapımı, hatay usulü döner - nefis yemek tarifleri, Hatay usulü döner sosu, Hatay Usulü Döner sosu mayonezli, Hatay Usulü Soslu Döner, hatay usulü tavuk döner - nefis yemek tarifleri, İskenderun tavuk döner Tarifi

   Cevabın tamamını burada okuyun: funduszeue.info

Hatay sos içinde ne var?

Hatay Usulü Sos İçin:

  • 2yemek kaşığıtereyağı
  • 1yemek kaşığıbiber salçası
  • 1yemek kaşığıdomates salçası
  • 1çay kaşığıkimyon.
  • 1çay kaşığıkarabiber.
  • 1çay kaşığıtuz.
  • 4su bardağısıcak su.

Kaynak kaldırma talebi   

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.