iskur 3 ay calistiriyor / İŞKUR Maaşları Ne Kadar? Güncel Zamlı Maaşlar - Teknoloji Bul

Iskur 3 Ay Calistiriyor

iskur 3 ay calistiriyor

Son Güncellenme:

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Geçen hafta İşbaşı Eğitim Programı’nda yeni bir döneme girildi ve yeni istihdam taahhüdü kapsamında başvurular alınmaya ve programlar açılmaya başlandı

1/14İŞKURdan iş arayanlara güzel haber Yeni bir döneme girildi
2/14İŞKURdan iş arayanlara güzel haber Yeni bir döneme girildi
3/14İŞKURdan iş arayanlara güzel haber Yeni bir döneme girildi
4/14Özellikleri neler
5/14İŞKURdan iş arayanlara güzel haber Yeni bir döneme girildi
6/14Programların süresi
7/14İŞKURdan iş arayanlara güzel haber Yeni bir döneme girildi
8/14İŞKURdan iş arayanlara güzel haber Yeni bir döneme girildi
9/14Kimler katılabiliyor
10/14İŞKUR karşılıyor
11/14İŞKURdan iş arayanlara güzel haber Yeni bir döneme girildi
12/14İstihdam yükümlülüğü için süre uzadı
13/14İŞKURdan iş arayanlara güzel haber Yeni bir döneme girildi
14/14İŞKURdan iş arayanlara güzel haber Yeni bir döneme girildi

İŞKUR Programı Kapsamında Çalışanlar İstediği Zaman İşten Ayrılabilir mi ?

Mazeretsiz olarak işi bırakan katılımcılara uygulanacak yaptırımlar aşağıda belirtilmiştir.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI KAPSAMINDA ÇALIŞANLAR

Mazeretsiz İşi Bırakmanın Yaptırımı

Eğer işbaşı eğitim programı kapsamında çalışan işçi programın süresi dolmadan herhangi bir mazereti olmaksızın işten ayrılırsa, sözleşmesi İŞKUR il müdürlüğü tarafından feshedilir ve bu kişi fesih tarihinden itibaren 12 ay süreyle Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği kapsamındaki İŞKUR kurs ve programlarından yararlanamaz. Bu programlar aşağıda belirtilmiştir;

• Mesleki Eğitim Kursları

• İşbaşı Eğitim Programı

• Toplum Yararına Programlar (Toplum Yararına Çalışma Programları)

Öte yandan, program kapsamındaki işi mazeretsiz bırakmış sayılmak için, ben işi bırakıyorum demek şart değil. İşe düzenli gitmeyen, mazeretsiz devamsızlık yapan işçinin de programla ilişiği kesilmekte ve işi mazeretsiz bırakmış sayılmaktadır. (Bkz. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında Çalışan İşçinin Hakları ve Yükümlülükleri)

Geçerli Mazereti Nedeniyle Programdan Ayrılanların Durumu

Geçerli bir mazereti nedeniyle İŞKUR işbaşı eğitim programından ayrılan yani işi bırakanlar ise 12 aylık bekleme yaptırımına maruz kalmazlar. Programdan ayrılma talebinde bulunan katılımcının öne sürdüğü mazereti İŞKUR il müdürlüğünce/hizmet merkezince değerlendirilecek olup bu hususta da karar verme yetkisi tamamen il müdürlüğü/hizmet merkezindedir.

Aşağıda belirtilen durumlar mazeret olarak kabul edilebilmektedir;

• Askerlik,

• Tutukluluk,

• Hamilelik veya doğum,

• Uzun süreli hastalık,

• İşe giriş ve programa devamı engelleyebilecek ikametgâh değişikliği,

gibi nedenler.

Ayrıca aşağıda belirtilen nedenlerle işbaşı eğitim programından çıkarılanlar da herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan programdan yararlanma süresini aşmamak kaydıyla başka bir programa katılabilirler.

• Durumları programı takibe elverişli olmaması ve işverenin katılımcının performansından memnun olmaması nedeniyle programla ilişiği işverenin teklifi ve İŞKUR il müdürlüğünün onayı ile kesilenler.

• Sözleşmenin karşılıklı olarak sona erdirilmesi nedeniyle programla ilişiği kesilenler.

• Devam ederken programın iptal edilmesinden dolayı programı tamamlayamayanlar.

İşverenden Dolayı Programdan Ayrılanların Durumu

İşverenden dolayı sözleşmenin işçi tarafından feshedilmesi durumunda, il müdürlüğünün uygun görmesi şartıyla katılımcılar 12 ay beklemeleri gerekmeksizin yeni bir işyerinde işbaşı eğitimine katılabilirler.

İşverenden kaynaklanan sebepler olarak, işverenin başta çalışma süresine uymaması, işçiye fazla mesai yaptırmak istemesi olmak üzere sayılı İş Kanununun 24/II. maddesinde belirtilen ve işçi açısından haklı fesih sebebi sayılan işverenin ahlak ve iyiniyet kullarına uymayan davranışları sayılabilir. (Bkz. İşçi ve İşverene İş Sözleşmesini Derhal Fesih Hakkı Veren Durumlar)

TOPLUM YARARINA PROGRAM KAPSAMINDA ÇALIŞANLAR

Mazeretsiz İşi Bırakmanın Yaptırımı

Mazeretsiz olarak toplum yararına programdan (TYP’den) ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler ile yararlandığı TYP bittikten sonra İŞKUR tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden yirmi dört ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramazlar.

Mazeret Olarak Kabul Edilen Durumlar

Sadece aşağıdaki durumlar TYP’den ayrılma için mazeret sayılmakta, bunlar dışındaki TYP’den ayrılma hâlleri ya da devamsızlık vb. gibi katılımcının kendi kusuru nedeniyle ilişiğinin kesilmesi hâlleri mazeret olarak kabul edilmemektedir.

• SGK kayıtlarından teyit edilen yeni bir işe girilmesi

• Sağlık raporu ile belgelenen ve TYP süresinin on dört günü aşan hastalık hali ile birinci derece yakınlarına refakat

• Yetkili makamlarca verilen belgelerle ispat edilen ve on dört günü aşan tutukluluk / hükümlülük,

• Yetkili makamlarca verilen belgelerle ispat edilen ve on dört günü aşan şekilde katılımcının TYP’ye katılımını engelleyen deprem, sel baskını, yangın vb. durumlar

• Katılımcı olarak belirlendiği bir TYP’de, kişinin TYP Katılımcı Taahhütnamesini imzalamaması halinde (TYP kapsamında çalışanların toplamda 14 gün mazeret izni alma hakları bulunmaktadır)

• Yüklenici kurumun bilgisi dahilinde yapılan devamsızlıkların on dört günü aşması halinde,

• Yetkili makamlarca verilen belgelerle ispat edilen iller arası ikametgâh değişikliği durumu

•   sayılı Askerlik Kanunu kapsamında programdan zorunlu askerlik hizmetini gerçekleştirmek için sevk tarihi itibarıyla ayrılması durumu. (funduszeue.info)

İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir. Programa başvuru yapan kişilere yılı için işsizlik ödeneği alanlara günlük  81,8 TL, öğrencilere ,69 TL ve diğer kişilere ,59 TL zaruri gider ödenmektedir. Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Peki İşbaşı Eğitim Programına nasıl başvuru yapılır?

İŞKUR’DAN TL MAAŞ

yılı için İşbaşı Eğitim Programları kapsamında işsizlik ödeneği alanlara  günlük 81,8 TL, öğrencilere ,69 TL ve diğer kişilere ,59 TL zaruri gider ödenmektedir. Devam edilmeyen günler için ödeme yapılmaz. Ödemeler banka aracılığıyla aylık olarak yapılır.

&#x;ŞKUR

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI İÇİN ARANAN ŞARTLAR

KİMLER YARARLANABİLİR?

Ayrıca düzenlenen mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından bir kişi en fazla ikişer kere yararlanabilmekte olup kişilerin kurs ve programlardan toplam yararlanma sayısı ise üçü geçemeyecektir.

&#x;şbaş&#x; Eğitim Program&#x; (&#x;EP)

TOPLAM ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADAR?

Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir.

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay olarak uygulanmaktadır.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme modüllerinin veya üniversite eğitim modüllerinin asgari sürelerinden az olmamak kaydıyla program düzenlenmektedir. Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saat ve günlük günü geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İŞKUR tarafından sağlanan İşbaşı Eğitim Programlarına başvuru yapmak için BURAYA tıklamanız ve ardından e-Devlet şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir. Açılan sayfada size uygun olan kadroları görebilir ve online olarak başvuru yapabilirsiniz. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası