son 10 yılın oscarlı filmleri / Son 10 Yılın En İyi Film Oscar’ını Kucaklamış Filmleri! - Sinemalar.com

Son 10 Yılın Oscarlı Filmleri

son 10 yılın oscarlı filmleri

IMDb: 8.6

parasite oscar ödüllü filmler

2020 Oscar’ın En İyi Film Ödülü’nü Koreli yönetmen Bong Joon Ho’nun Palme d’Or ödüllü Parasite filmi kazandı. Filmin sınıf savaşına dair derin kavrayışı ve konuyu ele alış biçimi hem sinema eleştirmenleri hem de izleyicilerden tam not aldı.

Park ailesi arzu edilen zenginliğin resmidir. Bir yanda da zeki ama zekadan başka hiç birşeyleri olmayan Kim ailesi alt sınıfın portresidir. Şans ya da kader bu iki hane halkı bir araya gelecektir. Kim ailesinin üniversite çağındaki ferdi Ki-woo altın bir fırsat bulur. Hem kendisini hem de ailesini Park ailesinin evinde çeşitli işlere sokar: öğretmen, sanat terapisti, aşçı, temizlikçi gibi.

Yalnız Park ailesi Kim ailesinin fertlerini tek tek tanıyor olsa da onların bir aile olduğunun farkında değildir. İki aile arasında simbiyotik bir ilişki oluşur. Bir ‘parazit’ araya girerek Kim ailesinin rahatlığını tehdit ettiğinde Kimler ve Parklar arasında bir hakimiyet savaşı patlak verir.


4) Jojo Rabbit – Tavşan Jojo (2019) IMDb: 7.7

birdman oscar ödüllü filmler

Birdman, 2015 Oscar Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Görüntü Yönetimi, En İyi Özgün Snaryo ve En İyi Yönetmen Oscar’ larını kazanarak o yıla damgasını vurur. Filmde, üç başarılı filmde ikonik süper kahraman Birdman rolüyle ünlenen ancak dördüncüsünü geri çeviren film yıldızı Riggan Thomson (Keaton), bir Broadway oyununu yazıp, yöneterek ve oynayarak sahnelere geri dönüş yapmaya karar verir.

Oyunun açılış gecesi yaklaşırken, oyunculardan biri yaralanır ve yerine birinin bulunması sorunu ortaya çıkar.  Yaralı oyuncunun yerine geçen Mike (Edward Norton), ünlü ve yetenekli olmasına rağmen, kendi sorunlarını da birlikte sete getirir.

Bu arada Riggan, asistanı olarak çalışan kızı Sam (Emma Stone) ile ilgilenemez ve ihmalkar baba suçluluğu yaşar. Ayrıca Broadway oyununu eleştirileriyle ya göklere çıkaracak ya da rezil edebilecek şehrin en iyi eleştirmenin olumlu bir eleştiri yazmasını umutsuzca ister. Ancak tüm prodüksiyonun bir fiyasko olacağından endişelidir.


14) The Imitation Game – Enigma (2014)

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır