bademli kavala kurabiyesi tarifi / Bademli Kavala Kurabiyesi

Bademli Kavala Kurabiyesi Tarifi

bademli kavala kurabiyesi tarifi

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Mutfak Sırları Kurabiye Haftası’nın 2. Tarifi olan kavala kurabiyesi sizlerle. Bu tarifi blog sistemimizden Lullaby hazırlamış. Görüntüsü o kadar hoşuma gitti ki ilk fırsatta denemeye karar verdim. Mutfak Sırları Blog Servisinde o kadar güzel tarifler paylaşılıyor ki fırsatım olsa hepsini tek tek denerim. Bu vesile ile tüm blog yazarlarını da harika paylaşımları için kutlamış olayım :)

Lullaby tarifinde tereyağının ısısı, badem unundaki yağ oranının kurabiye kıvamını etkileyebileceğinden bahsetmiş. Kesinlikle doğru… Ben kurabiyede kullanılacak unu dün kavurdum, soğuması için beklerken yemekli misafirim geleceğinin haberini aldım. Yemek yapmak,  ortalığı toparlamak derken kurabiyeler kaldı. Böylece un karışımı 1 gün beklemiş ve ne kadar streç ile kapatsam da daha da kurumuş oldu.

kavrulmuş unlu kurabiye

Onun orijinal tarifi burada. Ben 1 yumurta + 2 yumurta akı ekleyerek toparlayabildiğim için içine ekstra badem ve file badem katmadım. Bardak ölçülerimiz arasında farklar olduğu için gramaj farkları da çıktı ortaya ama sonuçta oldukça güzel bir kurabiye oldu.

Badem tozunu pasta malzemesi satan marketlerden ve internetten temin edebilirsiniz. Google da küçük bir arama yapmanız yeterli.

kavala_kurabiyesi_tarifi

Not: Bu hamurdan 50 civarı kurabiye çıkıyor tabi vereceğiniz ay şeklinin dolgunluğuna ve boyutuna  göre bu miktar artıp azalabilir.

Sevgiler

Kavala Kurabiyesi (Badem Unlu Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un ( gr.)
  • 2 su bardağı badem tozu ( gr.)
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( gr.)
  • gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yumurta + 2 yumurta akı (Yumurta akı hamurun toparlanmaması halinde kullanılıyor)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi (Badem Unlu Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu ve badem tozunu, teflon geniş bir tava ya da tencereye alın un kokusu çıkıp rengi hafif koyulaşıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. (Yaklaşık olarak dakika.)
  2. Unlu karışımın soğuması için başka bir kaba aktarın oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
  3. 1 su bardağı pudra şekerini, tereyağı, vanilya, yumurta ve kabartma tozunu mikser ile 2 dakika kadar çırpın.
  4. Homojen bir kıvam alan karışıma oda ısısına gelen un ve badem tozlu karışımını ilave edin dakika yoğurduktan sonra mutfak tezgahına alın malzeme toparlanana kadar yoğurun.
  5. Badem tozunun yağ oranına, tereyağının ısısına ve yumurtanın büyüklüğüne göre hamurun kıvamı değişebiliyor. Eğer zor toparlanıyorsa içine yumurta akı ilave edin,  yumuşaksa az un ilave ederek toparlayın.
  6. Toparlanan hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane yardımı ile 1 santim kalınlığında açın.
  7. Yarım ay şeklinde kalıp ile kesin. (bunun için çember bir kalıp yeterli)
  8. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış derece fırında yaklaşık olarak dakika pişirin. ( dk dan sonra kontrol ederek)
  9. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra kurabiyelerin üzerine kalan pudra şekerini her tarafını kaplayacak şekilde serpin.

En Güzel Pasta Tarifleri

bademli-kavala-kurabiyesiBadem severleri çok mutlu edecek kurabiye bademli kavala kurabiyesi tarifi veriyoruz. Her zaman pastanelerde görmeye alışık olduğumuz, çok fazla malzemeye ihtiyacı olmayan, ağızda dağılan nefis kavala kurabiyesi tarifi ve yapılışı. Kavala kurabiyesi nasıl yapılır?

Ev yapımıBademli kavala kurabiyesi  yapılışı için gerekli olan malzemeler:

gr badem
1 adet yumurta
gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzerine

1 su bardağı pudra şekeri
Süsleme için badem.

Kavala Kurabiyesi Hazırlanışı:

Kavala kurabiyesi yapımı için bademi iri bir şekilde robottan geçiriyoruz. Ardından tavaya alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz. Yanmaması için düzenli bir şekilde karıştırıyoruz. Aksi takdirde yanmaya başlayabilir. Ozamanda yanık lezzetini alırız. Ve kurabiyenin tüm lezzeti gider.

Bademleri ayrı bir tabağa alıp aynı tavaya 1 su bardağı un ekleyip spatula yardımı ile düzeli olarak karıştırmak suretiyle yine rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Ardından bademlerin üzerine alıp ara ara karıştırarak iyice soğumasını bekliyoruz. (Badem ve unun mutlaka soğumuş olması gerekmektedir. Bu nokta çok önemli.)

Karıştırma kabına gr. oda sıcaklığında yumuşamış tere yağını ve pudra şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından üzerine yumurtayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Daha sonra soğumuş olan badem ve kavurduğumuz unu üzerine ekleyip biraz karıştırıyoruz. Ve üzerine aldığı kadar unu (3,5 su bardağı) ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Kıvamı hafif dağılan bir kıvamda olması yeterli.

Hamuru tezgaha alıp merdane ile az açıyoruz. Merdaneye yapışmaması için hamurun üzerine yağlı kağıt serip kavala kurabiyesi tarifiaçabilirsiniz. Çay bardağı ile yarım daireler çıkarıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişirme süresi Dk. Pişen ve soğuyan kavala kurabiyelerinin üzerine pudra şekeri serpip badem ile süslüyoruz. Afiyet olsun&#;

Kurabiye seviyorsanız kavala kurabiyesine bayılacaksınız demektir. Tarifimizi mutlaka deneyiniz.

İlgili Terimler : kavala kurabiyesi hazırlanışı, kavala kurabiyesi nasıl yapılır, kavala kurabiyesi oktay usta, kavala kurabiyesi tarifi, kavala kurabiyesi tarifi resimli, kavala kurabiyesi yapılışı, kavala kurabiyesi yapımı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası