ankaranın en büyük ilçesi / Ankara nüfusunun ilçelere göre dağılımı

Ankaranın En Büyük Ilçesi

ankaranın en büyük ilçesi

Hangi il&#;emiz ne kadar gelişmiş

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları(SEGE), Ankara’nın ilçelerinin gelişmişlik düzeylerini de ortaya koydu. ilçenin sosyo-ekonomik gelişmişlikleri, şehirleşme hızı, üniversite mezunu oranı, kişi başına hekim sayısı, ortalama günlük kazanç, kişi başına sosyal yardım tutarı, özel okulların toplam okula oranı, kişi başına belediye gideri, POS cihazı sayısı gibi verilerle ölçüldü. İlçeler altı gelişmişlik kademesinde gruplandırıldı. Sanayi ve hizmetler sektörlerinde öne çıkan ilçelerin büyük çoğunluğu birinci kademe gelişmiş ilçeler içerisinde yer aldı. Ankara’nın beş ilçesi de birinci kademeye girdi.

Hangi ilçemiz ne kadar gelişmiş


BİRİNCİ KADEMEDE BEŞ İLÇE

Çankaya, Yenimahalle, Altındağ, Etimesgut, Gölbaşı birinci kademede yer alırken, Kahramankazan, Keçiören, Sincan, Mamak, Akyurt, Polatlı, Elmadağ, Pursaklar ikinci kademedeki ilçeler oldu. Çubuk, Beypazarı, Şereflikoçhisar, Ayaş, Kızılcahamam, Nallıhan üçüncü kademeye, Kalecik, Evren, Güdül dördüncü kademeye, Çamlıdere, Haymana, Balâ beşinci kademeye girdi. Başkentten altıncı kademeye kalan ilçe ise olmadı.

Hangi ilçemiz ne kadar gelişmiş


ÇANKAYA TÜRKİYE’DE İKİNCİ

Araştırmada Çankaya ve Yenimahalle, Türkiye’nin en gelişmiş 10 ilçesi içerisinde yer aldı. Çankaya, İstanbul Şişli’den sonra Türkiye’nin en gelişmiş ikinci ilçesi olurken, Yenimahalle de beşinci sıraya yerleşti. Türkiye’deki ilçe arasında sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında Ankara’dan Balâ ’inci, Haymana ’inci sırada yer aldı.

İŞTE 25 İLÇENİN TÜRKİYE SIRALAMASI

Araştırmada, ilçe arasında Ankara’nın 25 ilçesinin Türkiye sıralamaları şöyle:

Çankaya: 2
Yenimahalle: 5
Altındağ: 22
Etimesgut: 47
Gölbaşı: 57
Kahramankazan: 75
Keçiören: 89
Sincan:
Mamak:
Akyurt:
Polatlı:
Elmadağ:
Pursaklar:
Çubuk:
Beypazarı:
Şereflikoçhisar:
Ayaş:
Kızılcahamam:
Nallıhan:
Kalecik:
Evren:
Güdül:
Çamlıdere:
Haymana:
Balâ:

ANKARA NÜFUSU

ANKARA NÜFUSU: 

nüfus artışı

ÖNCEKİ YILA GÖRE

ARTIŞ ORANI

%0,60

ARTIŞ MİKTARI

6ANKARA

ANKARA Nüfusu Yıllara Göre Grafiği

ANKARA Nüfusu Cinsiyete Göre Grafiği

ANKARA NÜFUSU , yıllara göre ANKARA NÜFUSU, Cinsiyetlere göre nüfus dağılımları, bağlı ilçeleri ve nüfus bilgileri

ANKARA nüfusu Tüik tarafından olarak açıklanmıştır. Açıklanan bu nüfusun ANKARA erkek nüfusu ve ANKARA kadın nüfusu olmuştur. ANKARA ilinin Nüfusu En büyük ilçesi ÇANKAYA () , ANKARA ilinin Nüfusu En küçük ilçesi EVREN () olmuştur.

ANKARA iline bağlı İlçe sayısı 25, ANKARA iline bağlı Mahalle sayısı . ANKARA ilinin Yüzölçümü Km2'dir. ANKARA ilinde kilometrekareye insan düşmektedir. ANKARA nüfus yoğunluğu /Km2'dir.

ANKARA için ilçe nüfus detay tablosu aşağıda verilmiştir. İlçe üzerine tıklayarak ilçe ye ait mahalle ve köy nüfuslarına da ulaşılabilirsiniz. ANKARA ilçelerine ait nüfus sıralama grafiğini inceleyebilirsiniz.

ANKARA iline ait diğer bilgiler

  • ANKARA bağlı İlçe sayısı
  • ANKARA bağlı Mahalle sayısı
  • ANKARA Nüfusu En büyük ilçesi:ÇANKAYA ()
  • ANKARA Nüfusu En küçük ilçesi:EVREN ()
  • ANKARA Yüzölçümü Km2
  • ANKARA Nüfus Yoğunluğu /Km2

ANKARA İLÇELERİ VE BAĞLI MAHALLE VE KÖYLERİ

ANKARA NÜFUSU, Cinsiyetlere göre dağılımlar, ANKARA bağlı ilçeler ve nüfus bilgileri, ANKARA nüfusu ne kadar

YILLARA GÖRE ANKARA NÜFUSU

YILTOPLAM NÜFUSERKEK NÜFUSKADIN NÜFUS

İLÇELERE GÖRE ANKARA NÜFUSU

İLÇE ADIİLÇE TOPLAM NÜFUSİLÇE ERKEK NÜFUSİLÇE KADIN NÜFUSNÜFUS YÜZDESİ
ÇANKAYA NÜFUSU% 16,30
KEÇİÖREN NÜFUSU% 16,24
YENİMAHALLE NÜFUSU% 12,19
MAMAK NÜFUSU% 11,89
ETİMESGUT NÜFUSU% 10,63
SİNCAN NÜFUSU% 9,90
ALTINDAĞ NÜFUSU% 7,16
PURSAKLAR NÜFUSU% 2,81
GÖLBAŞI NÜFUSU% 2,59
POLATLI NÜFUSU% 2,22
ÇUBUK NÜFUSU% 1,65
KAHRAMANKAZAN NÜFUSU% 1,02
BEYPAZARI NÜFUSU% 0,84
ELMADAĞ NÜFUSU% 0,77
AKYURT NÜFUSU% 0,70
ŞEREFLİKOÇHİSAR NÜFUSU% 0,57
KIZILCAHAMAM NÜFUSU% 0,46
NALLIHAN NÜFUSU% 0,46
HAYMANA NÜFUSU% 0,45
BALA NÜFUSU% 0,35
AYAŞ NÜFUSU% 0,22
KALECİK NÜFUSU% 0,22
ÇAMLIDERE NÜFUSU% 0,14
GÜDÜL NÜFUSU% 0,14
EVREN NÜFUSU% 0,05

İLÇELERE GÖRE ANKARA NÜFUSU İLÇE SIRALAMA GRAFİĞİ

Site yer alan veriler çevrimiçi TUİK nüfus veritabanından alınmıştır. Bu sitede elde ettiğiniz bilgileri TÜİK'in resmi nüfus portalından doğruluğunu kontrol ediniz. Sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu taahhüt etmiyoruz. Bu site bilgi ve eğlence sitesidir. Burada yer alan bilgiler Resmi amaçla kullanılamaz, delil olarak gösterilemez. İletişim

Ankara Merkez ve Ankara İlçelerinin Nüfusu

Ankara merkez ve İlçelerinin Nüfusu, Ankara merkez nüfusu, Ankara ilçeleri nüfusu ve Ankara ilçeleri listesi…Ankara merkez ve İlçelerinin Nüfusu

Merhaba Arkadaşlar, Ankara İstanbul’un ardından en kalabalık ikinci nüfusa sahip olan ildir. Türkiye Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Başkent Ankara, Türkiye’nin başkenti ve ikinci büyük şehridir. Ankara’nın 25 ilçesi vardır, en büyük ilçesi Çankaya’nın bin nüfusu bulunmaktadır. Çankaya ilçesini bin nüfusu ile Keçiören ilçesi takip etmektedir.

Ankara’nın TÜİK verilerine göre nüfusu yılı sonunda 5 ‘olarak sayıldı. Ankara Türkiye’nin en kalabalık ikinci şehridir.

Ankara merkez ve İlçelerinin Nüfusu:

İlçelerErkekKadınToplam
Ankara(Çankaya)
Ankara(Keçiören)
Ankara(Yenimahalle)
Ankara(Mamak)
Ankara(Etimesgut)
Ankara(Sincan)
Ankara(Altındağ)
Ankara(Pursaklar)
Ankara(Gölbaşı)
Ankara(Polatlı)
Ankara(Çubuk)
Ankara(Kahramankazan)
Ankara(Beypazarı)
Ankara(Elmadağ)
Ankara(Şereflikoçhisar)
Ankara(Akyurt)
Ankara(Nallıhan)
Ankara(Haymana)
Ankara(Kızılcahamam)
Ankara(Bala)
Ankara(Kalecik)-
Ankara(Ayaş)
Ankara(Güdül)
Ankara(Çamlıdere)
Ankara(Evren)
Ankara Toplam Nüfusu5

Kaynak: TÜİK

Ankara’nın İlçeleri:

  • Çankaya
  • Keçiören
  • Yenimahalle
  • Mamak
  • Etimesgut
  • Sincan
  • Altındağ
  • Pursaklar
  • Gölbaşı
  • Polatlı
  • Çubuk
  • Kahramankazan
  • Beypazarı
  • Elmadağ
  • Şereflikoçhisar
  • Akyurt
  • Nallıhan
  • Haymana
  • Kızılcahamam
  • Bala
  • Kalecik
  • Ayaş
  • Güdül
  • Çamlıdere
  • Evren

Ankara&#;nın En Kalabalık İlçesi Hangisidir? İşte En Kalabalık 10 İlçe!

Türkiye'nin 3 büyük şehrinden biri olan Ankara'nın en kalabalık ilçesi Çankaya'dır. Nüfusu ile birçok ilden bile kalabalık olan Çankaya, nüfus kapasitesi ile büyük oranda insana ev sahipliği yapıyor. Ankara Türkiye'deki en büyük üç şehirden biridir. Büyük şehirlerin başında gelen Ankara nüfusunun büyük bir çoğunluğu ise Çankaya'da toplanmaktadır. 16 tane ilçesi olan şehrin en büyük ilçesi olan Çankaya'nın nüfusu 'dur.

Türkiye'deki nüfus dağılımında Ankara'nın en kalabalık ilçesi olan Çankaya birçok ili geride bırakmaktadır. Nüfusu e az il olan Bayburt ile beraber tam 57 ilin nüfusu Ankara'nın en büyük ilçesi olan Çankaya'dan daha azdır. Türkiye'nin toplam nüfusunun yaklaşık %20'si İstanbul'da yaşıyor. Bu orana rağmen ülkedeki en kalabalık ilçe Ankara'daki Çankaya. Ankara'nın başkent olmasının da etkisi ile yoğun nüfusa sahip olan şehrin en kalabalık ilçesi Çankaya uzun yıllardır Türkiye'nin en büyük ilçesi.

Ankara İlçelerinin Nüfus Sıralaması Nasıldır?

Ankara'daki ilçeler nüfus sıralamasına göre düzenlendiğinde birinci sıradaki Çankaya'yı Keçiören takip ediyor. Çankaya ile Keçiören arasında yaklaşık olarak 5 bin kişi fark var. Kadın nüfus oranının daha fazla olduğu Ankara ilinde en büyük iki ilçe Çankaya ve Keçiören. Ankara'daki en kalabalık ilk 10 ilçe sıralamasında ise 3. sırada Yenimahalle var. kişilik nüfusu ile Yenimahalle Ankara'nın en kalabalık 3. ilçesidir. kişi ile Mamak 4. en kalabalık şehir olurken, kişi ile Etimesgut ise 5. en kalabalık ilçe konumundadır. Ankara ilindeki en kalabalık 6. ilçe ise Sincan'dır. Sincan'ı kişilik nüfusu ile Altındağ takip ediyor. 7. kalabalık ilçe olan Pursaklar'dan sonra Gölbaşı ve Polatlı geliyor. Ankara'nın en kalabalık ilçesi ise Çubuk olarak sıralamaya giriyor. kişilik nüfusu olan Çubuk ile Ankara'nın en kalabalık ilçesi Çankaya arasında ciddi bir sayı farkı bulunuyor.

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

#Ankara&#;nın En Kalabalık İlçesi, Ankara&#;nın En Kalabalık İlçesi Hangisidir, ankara&#;nın en büyük ilçesi yüzölçümü, türkiye&#;nin en kalabalık ilçesi, ankara&#;nın en büyük ilçesi , ankara&#;nın sınırları en küçük ilçesi hangisidir, ankara&#;nın ilçeleri, Ankara ilçe nüfusları , ankara&#;nın en yüksek rakımlı ilçesi, Ankara nüfusu, ankara&#;nın en kalabalık ilçeleri, ankara&#;nın en kalabalık mahallesi, Ankara İlçelerinin Nüfus Sıralaması

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası