ahşap kapı boyama nasıl yapılır / İç Kapı Boyama Nasıl Yapılır ve Öncesinde Nasıl Hazırlanılır? - Yapıyorum

Ahşap Kapı Boyama Nasıl Yapılır

ahşap kapı boyama nasıl yapılır

Amerikan kapı boyası, Panel kapı nasıl boyanır

Amerikan kapı boyası, Panel kapı nasıl boyanır, birçoğumuz yıllardır evlerimizdeki aynı duvarlara ve kapılara bakıyoruz. Evinize bir yenileme yapmak istiyorsanız, kapı boyamak bunu yapmanın hızlı ve kolay bir yoludur. Bugün size panel kapıların nasıl boyayacağınızı (profesyonel şekilde) göstereceğim, böylece yıllar boyunca temiz ve canlı görünecekler.

Panel kapı nasıl boyanır

Amerikan kapı boyası, Panel kapı nasıl boyanır, panel kapı boyamak basit bir kendin yap projesidir, ancak en iyi sonuçları elde etmek için biraz zaman ve çaba gerekir. Dikkate almanız gereken ilk şey hangi boyayı kullanmak istediğinizdir. Ardından, hangi rengin evinizde en iyi şekilde görüneceğine karar verdikten sonra doğru boya ve malzemeler ile boyama işlemine başlayabilirsiniz.

Boya olarak su bazlı Amerikan kapı boyası veya su bazlı panel kapı boyalarını tercih etmenizde fayda var, Su bazlı olduklarından dolayı kokusu yoktur, ahşabın doğal yapısını bozmaz, sararma yapmaz ve önemlisi 1 saat içinde kuruma sağlar ve 1 gün sonra kullanıma hazır olur.

Panel kapı boyasının yanında gerekli malzemeler olarak kadife parmak rulo ve 2 veya 3 no kestirme fırçası ile boyama yapabilirsiniz.

Amerikan kapı yağlı boya ile boyanır mı

Amerikan kapı yağlı boya ile boyanır mı ? Evet boyanabilir fakat görünüm açısından istediğiniz görünümü alamazsınız; çünkü Amerikan kapı üzerindeki damarların belirgin görünmesi için Amerikan boyası ile boyamak daha doğru olacaktır. Kısaca yağlı boya ile boyama yaptığınız zaman panel kapı üzerindeki ince damarlar kaybolacaktır ve ilerleyen zamanlarda sararma yapabilir.

Panel kapı boyası ile mobilya boyanır mı

Panel kapı boyası ile mobilya boyama yapabilirsiniz evet, ama dikkat etmeniz gereken önemli unsurlar var. Mobilyalarınız lake mobilya olabilir, selülozik boya ile boyanmış olabilir, vernikli bir yüzey olabilir bu tür yüzeylere doğrudan panel kapı boyası uygulaması yapamazsınız nedeni ise yüzeye yapışma sağlamayabilir, sonrasında yüzeyde soyulmalar olabilir. Bu tür can sıkıcı durumlar ile karşılaşmamak için astar kullanmanızı öneririm. Size önerebileceğim astar olarak tüm yüzeylere kullanabileceğiniz zımpara yapmadan vurulan Polisan Multi Astar ile astarlama yapabilirsiniz ve üzerine panel kapı boyası vurabilirsiniz. İsterseniz mobilya boyama hakkında buraya tıklayarak makalemizi inceleyebilirsiniz.

Kahverengi Amerikan kapı beyaza boyanır mı

Kahverengi Amerikan kapı beyaza boyanır mı, eve beyaza boyama yapabilirsiniz ancak koyu renklerden açık renklere geçiş süreci biraz zahmet ve zaman isteyebilir. Bu yüzden astar kullanmanızda fayda var, ilk olarak Polisan Multi Astar ile astarlayıp 24 saat sonra kapınıza 1. kat boyayı sürüp 6 saat beklemeniz gerekir 2. katta da aynı işlemi tekrarlamalısınız yani katlar arasında en az 6 saat beklemelisiniz. 6 saatten az bir sürede vurduğunuzda alttaki boya kurumadığı için yüzey hep boya isteyecektir bu yüzden kesinlikle katlar arası bekleme sürelerini dikkate almanız gerekir.

Beklemeden yaparsanız daha fazla boya gidecektir, yüzey dalgalanma yapacaktır. Polisan multi astarı 1 kat vurun, 1 kat vurduktan sonra yüzey tam kapatmayacaktır bunu görebilirsiniz, yüzey tam kapatsın diye 2. katı vurmayın çünkü multi astar yağlı boya kıvamında olduğu için yüzeydeki damarları kapatabilir bu yüzden 1 kat multi astar koyu rengi kapatmak için yeterli olacaktır.

Sprey boya ile Amerikan kapı boyanır mı

Sprey boya ile Amerikan kapı boyanır mı, göz ile görünmeyecek ufak tefek yerlerini boyama yapabilirsiniz ancak komple kapıyı boyama yapamazsınız çünkü evde sprey boya ile kapı boyadığınız zaman evin her yerine sprey boya dağılacaktır ve çok aşırı derecede koku olacaktır. Bu yüzden en mantıklısı panel kapı boyası ile boyama yapmanızı tavsiye ederim.

Amerikan kapı boyası önerileri

Amerikan kapı boyası önerisi olarak sizlere bir kaç adet sıralayabilirim.

Amerikan kapı boyama hakkında uyarılar

  • lt Amerikan kapı boyası ile takriben 5 veya 6 kapı boyayabilirsiniz.
  • Amerikan kapı boyaları su ile inceltme gerektirmez hazırdır. (Ambalaj üzerinde %10 kadar inceltme yapabilirsiniz yazar ama biz önermiyoruz.)
  • Koyu renklerden açık renklere geçişlerde mutlaka bekleme sürelerini dikkate alınız. (almadığınız takdirde işçilik süresi ve maliyet artacaktır.
  • Amerikan kapılarınızı panel kapı boyası dışında hiç bir boya ile boyamayın, üzerindeki ince damaların kaybolmasına neden olabilirsiniz.
  • Amerikan kapı boyaları normalde yarı mat (yarı parlak) görünümündedir, siz parlak durmasını istiyorsanız su bazlı parlak yağlı boyaları tercih edebilirsiniz.

amerikan kapı boyası kahverengi, amerikan kapı boyası kokusuz, amerikan kapı boyası mat beyaz, amerikan kapı boyası permolit, amerikan kapı boyası polisan, amerikan kapı boyası su bazlı, panel kapı astarı nasıl yapılır

REKLAM ALANI

Ev Yenileme

Gerek tadilat ve bakım maliyetlerini düşürmek gerek kendi zevkinize tam anlamıyla uygun ahşap kapılar yaratmak için yaşam alanlarınızdaki ahşap kapıları kendiniz boyamak isteyebilirsiniz. Duvarlardan pencerelere, dolaplardan masalara kadar tüm boyama işlemlerinde olduğu gibi ahşap kapı boyama sürecinde de temin etmeniz gereken malzemeler ve uygulamanız gereken özel teknikler bulunuyor. Tüm bu materyalleri ve yöntemleri detaylı bir şekilde öğrenmek için içeriğin devamına göz atabilir, ahşap kapılarınızı yenilemek için dilediğiniz renge kolayca boyayabilirsiniz.

Ahşap Kapı Boyama İçin Malzemeler

Masif ahşap, kaplamalı ahşap ya da panel kapı gibi kapı türlerinin boyanma süreçlerinde başarılı bir sonuç elde edebilmek için belirli malzemelerden yararlanmanız gerekiyor. Bu malzemeler, zarar görmüş ahşap kapıların onarılması, daha estetik bir görüntü elde edilmesi ve uzun süreli koruma sağlanması gibi farklı amaçlar için özel içeriklere sahip oluyor. Ahşap kapı boyama yöntemleri için ihtiyaç duyabileceğiniz temel ahşap boyama malzemeleri ise şu şekilde:

  • Kalın ve ince zımpara
  • Koruma örtüsü
  • Bez
  • Maskeleme bandı
  • Rulo
  • Kestirme fırça
  • WoodMaXX Wood Filler (dolgu gerekiyorsa)
  • Panel Kapı Boyası

  • Ahşap Kapı Nasıl Boyanır?

    Ahşap kapı boyama işlemi için gereken tüm malzemeleri eksiksiz bir şekilde temin ettikten sonra adım adım tüm süreçleri tamamlayabilirsiniz. Tüm ürünleri kullanarak boyama işleminin yanı sıra onarım ve koruma da sağlayabilir, kapınızı yepyeni bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Boyamak istediğiniz ahşap kapının mevcut durumuna göre aşağıda yer alan maddeleri takip ederek oldukça başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz.

  • Öncelikle kapıyı sökme imkanınız varsa ilk adım olarak kapıyı sökmekle işe başlayabilirsiniz. Bu şekilde kapının her bir bölümünü daha rahat bir şekilde boyayabilirsiniz. Söktüğünüz kapıyı kurumaya bırakabileceğiniz kullanılmayan bir alanda boyayarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
  • Kapıyı sökme şansınız yoksa bu durumda zemine koruyucu bir örtü sererek boyama işlemine bu şekilde de devam edebilirsiniz.
  • Ahşap veya panel kapı üzerinde boyadan korumanız gereken cam, metal veya farklı türlerde yüzeyler bulunuyorsa bunları kağıt bant ile kapatarak olası risklerin önüne geçebilirsiniz.
  • Kapınızda herhangi bir çizik, çatlak ya da çeşitli oyuklar bulunuyorsa WoodMaXX Wood Filler ahşap macunu kullanarak bu boşlukları kapatabilirsiniz. Ürün yüksek dolgu gücü ile yüzeye tutunur ve zımparalama aşamasını kolaylaştırır. Boyası veya ahşabı eskimiş yüzeyleri daha düzgün ve pürüzsüz hale getirmenize yardımcı olur. Bir spatula yardımı ile macunu kapının problemli bölgelerine uygulayabilir, kuruduktan sonra zımpara yardımı ile bu bölgeleri düzleştirebilirsiniz.
  • Dolgu kullanmaya ihtiyacınız olmasa da ahşap kapı üzerindeki pürüzlü, çıkıntılı alanları bir spatula yardımıyla temizleyip ardından zımpara ile tamamen pürüzsüz hale getirmeniz gerekir.
  • Daha sonra kapınızı kolayca boyamak ve en iyi sonucu almak için Filli Boya Panel Kapı Boyası nı tercih edebilirsiniz.

  • Panel Kapı Boyası, eski boyalı, vernikli ve yıpranmış iç mekan kapılarınızı herhangi bir ön hazırlık yapmadan, astar kullanmadan boyamanıza olanak tanır. Amerikan panel, masif ahşap ve kaplamalı ahşap kapılar için uygundur. Su bazlı, su ile inceltilebilen yapıdaki ürün, ahşap kapıların doğal dokusunu ve görünümünü kaybetmeden kusursuz bir kapatma sağlar. Suya, darbelere, kimyasal temizleyicilere ve zaman içinde oluşabilecek sararmalara karşı dayanıklı olduğundan kapınızın yenilenen görünümünün uzun süre korunmasını destekler. Filli Boya Panel Kapı Boyası, dekoratif ve dayanıklı yapısının yanında VOC uyumlu ve su bazlı olduğundan boyama ve sonrasında rahatsızlık yaratmaz. Daha da fazlası, eskiyen panel kapılarınızı değiştirmek yerine Panel Kapı Boyası ile boyarsanız yaklaşık %10 fiyatına yenilemiş olursunuz! Kapı boyama tekniklerive ipuçları ile kapınızı kolaylıkla boyayabilir, istediğiniz gibi bir sonuç elde edebilirsiniz. Ahşap kapı boyamave panel kapı boyama işlemlerinizde mükemmel sonuç alabileceğiniz ürünlere Filli Boya da kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

    Evlerimizde daha çok zaman geçirmeyi öğrendikçe kendinyap projelerine olan ilgi artıyor ve bu kendinyap projelerinden birisi de iç kapı boyama. Bu yazımızda size iç kapıların nasıl boyanacağını, nasıl hazırlanacağını ve hangi ürünleri kullanmanız gerektiğini anlatacağız.

    Evinizde değişiklik yapmak için büyük paralar harcamanıza gerek yok. Kapılarınızdan mı sıkıldınız? Renkleri size hitap etmiyor mu? Boyası mı sarardı? Ya da kapınızda çizikler oluştu ve yenilenmiş bir kapı mı istiyorsunuz? Yeni bir iç kapıya bir sürü para vereceğinize evinizde iç kapınızı kendiniz boyayarak hem tam olarak istediğiniz kapı rengine kavuşabilirsiniz hem de yeni kapıya vereceğiniz paranın çok az bir kısmını harcarsınız.

    İç kapı boyama çok ustalık gerektiren bir iş değildir. Herkes evinde rahatça uygulayabilir. Tabii ki ustalar bunu daha kısa zamanda ve daha kolay bir şekilde yapabilirler. Fakat siz de doğru önlemleri alarak, doğru adımları izleyerek ve doğru ürünleri kullanarak kendi iç kapılarınızı boyayabilirsiniz.

    İç Kapı Boyama Öncesi Durum Değerlendirmesi

    İç kapı boyanmadan önce, halihazırda kapının malzemesi, kapıdaki boyanın cinsi ve kapının üstünde cila olup olmadığı belirlenmelidir. Biz bu yazımızda ahşap ve ahşap panel iç kapı boyama nasıl yapılır onu anlatacağız.

    Kapınızdaki boyanın boyanın latex veya yağlı boya olduğunu anlamak için üstüne alkol sürebilirsiniz. Boya çıkıyorsa latextir, çıkmıyorsa yağlı boya. Eğer kapınızı halihazırdaki boyasından farklı bir cinste boyayla boyayacaksanız astar kullanmanız gerekir.

    İç Kapı Boyama için Uygun Boya Seçimi

    İç kapınızı boyamaya başlamadan önce uygun boya seçmek çok önemlidir. Biz bu yazımızda size ahşap panel kapıların nasıl boyanacağını anlatacağımız için ahşap için uygun olan herhangi bir su bazlı, yağ bazlı veya latex boya tercih edilebilir. Fakat iç kapı boyamak için en uygun boya su bazlı olacaktır. Sitemizde bulabileceğiniz, iç kapı boyamak için üretilmiş olan su bazlı Hemel Panel Door Paint&#;i tercih edebilirsiniz.

    İç Kapı Boyama Nasıl Yapılır? Boya Seçimi

    İç kapı boyarken doğru renkte boya seçimi çok önemlidir. Beyaz, ekru, açık gri gibi renkler tekdüze de olsa, çoğu duvar ve mobilya rengiyle uyumlu olacağı için her zaman başvurulabilecek seçeneklerdir. Ama eğer duvarınız ve zemininiz koyu renkse, koyu renk bir iç kapı ile bir bütünlük sağlayabilirsiniz. Bu seçim evinizi biraz daha karanlık gösterecektir ama bir yandan da daha gösterişli ve cesur olacaktır. Ya da tamamen zıt veya canlı renkler seçerek evinizi neşelendirebilir ve tarzınızı yansıtabilirsiniz.

    Boya Öncesi Hazırlık

    Çalıştığınız Alanın ve Kapının Hazırlanması

    İç kapı boyama için hazırlık yapmanız gerekir. Kapıları menteşeden çıkarmadan da boyayabilirsiniz ama menteşelerden çıkarsanız da çıkarmasanız da çalışma alanınızın altına zemini koruyacak bir malzeme (muşamba veya gazete) sermelisiniz. Bu arada kapıyı menteşelerden çıkarıp ayaklar üstüne koyarsanız tabii ki daha az yorulursunuz. Ama bazı kapılar, menteşelerden çıkarmak için fazla ağır olabiliyorlar. O yüzden iç kapınızı yerinde de boyayabilirsiniz. Ama mümkünse çalıştığınız alan iyi havalanan bir oda veya dış mekanda olsun.

    Kapınızı yağı da çözebilen bir temizlik malzemesiyle temizleyin. Özellikle kapı kolunun etrafını iyice temizleyin. Bu kısımlarda yağ birikebilir. Temiz bir çalışma alanıyla işe başlamak her zaman avantajlıdır.

    İç Kapı Boyama Nasıl Yapılır? Kapı Kilidini Sökmek

    Kapınızdaki kilit ve kapı kolunu sökmek size çok yardımcı olacaktır, böylece kapı koluna ve kilide boya sürünüp özensiz bir görüntü oluşmaz. Eğer kapınızda cam varsa, camı kağıt bant ve gazete veya yine muşamba yardımıyla kapatın ki aynı şekilde cama da da boya sürünmesi engellensin. Bant kullanamazsanız, kalın bir kartonu kendinize rehber olarak kullanıp pervaz ve cam kenarlarını daha temiz boyayabilirsiniz.

    İç kapı üzerinde çatlaklar varsa, tamir macunuyla bu çatlaklar özenli bir şekilde kapanmalıdır. Daha sonra bu kısım üstünden zımparayla geçip eşitlemeyi unutmayalım.

    Zımpara

    İç kapıyı boyamadan önce kapınızda cila olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer kapınızda cila varsa, hepsi çıkana kadar zımpara yapmalısınız. Bu iş için normal kağıt zımpara yeterlidir. Kapının yüzeyi tamamen pürüssüzleşene kadar zımparaya devam edin. Zımpara işlemi bitince kapıdaki talaş tozlarını önce elektrik süpürgesiyle sonra nemli bir bezle temizleyin. Kapıyı nemli bir bezle silmek aynı zamanda sürülecek boyanın eşit olmasını ve kolay kurumasını da sağlar. Zımpara ile ilgili daha detaylı bilgi için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

    Astar Uygulaması

    Bazı durumlarda kapınızı boyamadan önce astar uygulamaya ihtiyacınız olabilir:
    -Kapınız daha önce hiç boyanmamışsa veya sadece wood stain ile renk verildiyse,
    -Kapının önceki rengi koyu bir renk ise,
    -Kapının önceki boyası pul pul kalkmış ise,
    -Kapının önceki boyası yağ bazlı iken siz latex boya kullanacaksanız kapıya zımpara sonrası, boya öncesi astar uygulamanız gerekir.

    Astar uyguladıktan sonra eğer astarın biriktiği yerler varsa zımparalayın. Zımparalamadan önce kuruması için iç kapıyı bir gece bekletmek faydalı olacaktır.

    İç Kapının Boyanması

    İç kapınızı boyamaya başlamadan önce çok önemli bir nokta, kapının panel olup olmaması. Kapı eğer panel değilse istenilen köşeden boyamaya başlanabilir. Kapı düz olduğu için 10 cm&#;lik rulo sizin için uygun olacaktır. Eğer kapı panelse, boyamaya öncelikle panel içlerinden başlanmalıdır. Kapınız panelli de olsa, düz de olsa her zaman fırçanın yönü, ahşabın damarlarına paralel olmalıdır. İç kapı mümkün olduğunca geniş vuruşlarla boyanmalıdır. Bu işlem boyanın daha eşit dağılmasını sağlayacaktır.

    İç Kapı Boyama Nasıl Yapılır? Boyama Sırası

    Panelin içeride kalan kısımlarını boyamak için 25 mm gibi küçük bir fırça size yardımcı olacaktır. Panelin geniş kısımlarını boyamak içinse 50 mm genişlikteki bir fırça kullanabilirsiniz. Daha sonra paneller arasındaki kısımlar ve en son panellerin çevresi boyanmalıdır. Bu kısımlar rulo ile, boyacı kabı yardımıyla gereğinden fazla boya almadan, boyayı ahşaba yedirerek eşit bir şekilde boyanmalıdır. Aksi takdirde boya akar ve damla izleri bırakır. Rulo ile boyama yaptıktan sonra hataları fırça yardımıyla düzeltebilirsiniz.

    İç Kapı Boyama Nasıl Yapılır? Fırçayla Son Rötuşlar

    İç kapının üst, alt ve yanlarını boyadıktan sonra pervazı boyayabilirsiniz. Pervazı da aynı şekilde dar kısımlardan başlayıp geniş kısımlara doğru boyamanız doğru olacaktır. Pervazı da boyadıktan kapıyı kurumaya bırakabilirsiniz. Kapı kurumadan önce kesinlikle kapatmayın. Aksi halde kapı pervaza yapışabilir ve boya kalkabilir.

    İç kapı boyarken 2. katı atmanız faydalı olacaktır. Böylece tam kapatıcılığa ulaşırsınız ve boya olabildiğince eşit yayılır.

    Son Adımlar

    İç kapınıza 2. kat boyanızı sürdükten sonra kapınızın kilidini, kapı kolunu ve menteşelerini takabilirsiniz. Bu sayede iç kapı boyanız çok temiz ve profesyonel duruyor olmalı. Kapınızı pervazdaki menteşelere de taktıktan sonra yepyeni ve tertemiz kapınızla gurur duyabilirsiniz.

    İç Kapı Boyama Nasıl Yapılır? Bitiş

    İç kapı boyamak; eğer yeterince özenli ve dikkatli davranırsanız, kendi başınıza çok rahat yapabileceğiniz bir uygulamadır. Önemli olan doğru malzemeyi seçmek ve özenli ve dikkatli bir şekilde uygulama yapmak. Doğru malzemeleri ise en uygun fiyatlarla monash.pw&#;da baulabilirsiniz.

    Seray Kutsal Yazdı! Amerikan Panel Kapı Nasıl Boyanır?

    Boyama projelerine ba&#;lad&#;&#;&#;m günden beri bana en çok sorulan sorulardan biri, “Amerikan panel kap&#; boyama nas&#;l yap&#;l&#;r?” oldu. Bu sorunun bu kadar fazla sorulmas&#;n&#; anlayabiliyorum. Çünkü eski tip ah&#;ap kap&#;lar genelde ya&#;l&#; boya ile boyan&#;rd&#;; ama panel kap&#;lar&#;, dokular&#; bozulaca&#;&#; için, ya&#;l&#; boya ile boyamak mümkün de&#;il. Peki, rengini de&#;i&#;tirmek istedi&#;imiz ya da sararm&#;&#;, deforme olmu&#; kap&#;lar&#;m&#;z&#; nas&#;l yenileyece&#;iz?

    Amerikan Kap&#; Boyama

    E&#;er yenilemek istedi&#;iniz kap&#; sadece sararm&#;&#;sa ve bundan rahats&#;zsan&#;z i&#;iniz biraz daha kolay! Ama benim yeniledi&#;im kap&#; gibi rengini de&#;i&#;tirmek istiyorsan&#;z biraz yorulacaks&#;n&#;z. &#; 

    Seray Kutsal Yazd&#;! Amerikan Panel Kap&#; Nas&#;l Boyan&#;r?

    &#;lk olarak boyan&#;n gelmesini istemedi&#;im alanlar&#; maskeleme band&#;yla korumaya al&#;yorum. Bu ad&#;m ço&#;u ki&#;iye gereksiz gibi gelse de asl&#;nda çok önemli! Çünkü hem boya yaparken daha rahat çal&#;&#;mam&#;z&#; sa&#;l&#;yor hem de bir yere boya bula&#;&#;rsa onu temizlemeye çal&#;&#;maktan bizi kurtar&#;yor. Özellikle kap&#; gibi duvarla bir olan yerlerde maskeleme band&#; kullanmazsak boya duvara ta&#;abilir. E&#;er elimizde, rötu&#; yapacak duvar boyas&#; yoksa bizi bir hayli u&#;ra&#;&#;labilir. Bu yüzden maskeleme band&#; yapmay&#; zaman kayb&#; gibi görmeyin. Bu da boyama projelerinin bir parças&#;. &#;

    Kap&#; Nas&#;l Boyan&#;r

    Boyamaya ba&#;lamadan önce kap&#;daki birkaç vuru&#;u ah&#;ap macunuyla doldurdum. Parma&#;&#;ma ald&#;&#;&#;m macunu vuruk üzerine çok kal&#;n bir katman olmayacak &#;ekilde sürdüm. E&#;er gere&#;inden fazla sürerseniz z&#;mparalama a&#;amas&#;nda zorluk ya&#;ayabilirsiniz. Çünkü macun kuruduktan sonra oldukça sertle&#;iyor. Her ne kadar boyay&#;nca bunlar çok fazla belli olmayacak olsa bile pürüzsüz bir görünüm için bence bu ad&#;m&#; atlamay&#;n.

    Amerikan Kap&#; Nas&#;l Boyan&#;r

    Ben eski kap&#; kollar&#;n&#; zaten de&#;i&#;tirmek istedi&#;im için, boya yapmadan önce onlar&#; söktüm; ama siz de&#;i&#;tirmek istemiyorsan&#;z kap&#; kollar&#;n&#; maskeleme band&#;yla korumaya al&#;p o &#;ekilde de boyama uygulamas&#;na ba&#;layabilirsiniz. Benim tavsiyem tabii ki de&#;i&#;tirseniz de de&#;i&#;tirmeseniz de boyamadan önce kollar&#; sökmeniz olur. Çünkü ne kadar dikkatli korumaya al&#;rsan&#;z al&#;n, bir &#;ekilde boya bula&#;abiliyor. Siz de bu konularda benim gibi detayc&#;ysan&#;z bu ho&#;unuza gitmeyebilir. &#;

    Ad&#;m Ad&#;m Kap&#; Boyama

    Kap&#;n&#;n rengini boyayarak de&#;i&#;tirmek istedi&#;imiz ve koyu bir tondan beyaza geçmek istedi&#;imiz için öncesinde hafif bir z&#;mpara yapmam&#;z gerekiyor. Z&#;mpara i&#;lemi gözünüzü çok korkutmas&#;n. Sadece kap&#;n&#;n parlak görünümünü alacak kadar z&#;mpara yapman&#;z yeterli. Kap&#;n&#;n dokusunun bozulmamas&#; ve kap&#;n&#;n çizilmemesi için ince bir z&#;mpara seçmelisiniz. Özellikle ah&#;ap macunuyla düzeltti&#;im yerleri tamamen pürüzsüz olana kadar z&#;mparalad&#;m.

    Seray Kutsal Yazd&#;! Amerikan Panel Kap&#; Nas&#;l Boyan&#;r?

    Z&#;mpara i&#;leminden sonra kap&#;y&#; nemli bir bezle güzelce temizledim. Çünkü boyan&#;n yüzeye güzel bir &#;ekilde tutunabilmesi için üzerinde toz ya da kir olmamal&#;.

    Amerikan Panel Kap&#;

    Tüm bu a&#;amalardan sonra art&#;k s&#;ra geldi boyama i&#;lemine! Boya olarak herhangi bir markan&#;n panel kap&#; boyas&#;n&#; kullanabilirsiniz. En ba&#;ta da söyledi&#;im gibi kap&#;n&#;n kendi dokusunu bozmamak için ya&#;l&#; boya gibi boyalar kullanmamal&#;s&#;n&#;z. Panel kap&#; boyalar&#; ince bir yap&#;da oldu&#;u için bu dokuyu koruman&#;z&#; sa&#;l&#;yor.

    Kap&#; Boyaman&#;n Püf Noktalar&#;

    Boyay&#; kullanmadan önce iyice kar&#;&#;t&#;rmay&#; unutmay&#;n! Çünkü boya durdukça içindeki maddeler birbirinden ayr&#;&#;abiliyor. Ben boyama projelerimde hep boya tavas&#;n&#; kullan&#;yorum; size de tavsiye ederim. Boyay&#;, boya tavas&#;n&#;n t&#;rt&#;kl&#; yüzeyinde ruloya iyice yediriyoruz ve bu sayede boya ruloya e&#;it bir &#;ekilde da&#;&#;ld&#;&#;&#; için uygulama yap&#;lan alanlarda dalgalanmalar olmuyor.

    Amerikan Panel Kap&#; Yenileme Fikirleri

    Kadife rulonun ula&#;abildi&#;i yerlerde kadife ruloyu, ula&#;amad&#;&#;&#; yerlerde ise ipek uçlu f&#;rçay&#; kullanarak boyan&#;n ilk kat&#;n&#; at&#;yorum. Burada tek dikkat etmemiz gereken &#;ey, ruloyu sürekli ayn&#; yöne do&#;ru hareket ettirmek. E&#;er ruloyu bir sa&#;a-sola bir yukar&#;-a&#;a&#;&#; olacak &#;ekilde hareket ettirerek boyama yaparsan&#;z çok fazla iz olur. Sonraki katlarda bu izleri kapatmak i&#;inizi zorla&#;t&#;r&#;r.

    Amerikan Panel Kap&#; Yenileme

    Benim kulland&#;&#;&#;m panel kap&#; boyas&#;n&#;n kuruma süresi, kullanma talimat&#;nda 3 saat olarak belirtilmi&#;ti. Bu yüzden ilk kat&#; att&#;ktan sonra 3 saat bekledim ve daha sonra ayn&#; yöntemlerle ikinci kat&#; att&#;m. Zaten evin di&#;er kap&#;lar&#;n&#; boyayana kadar o 3 saat geçmi&#; oldu. &#; Sizin kulland&#;&#;&#;n&#;z markada bu süre de&#;i&#;iklik gösterebilir. Bu yüzden mutlaka boyan&#;n üzerindeki kullanma talimat&#;n&#; okuyun.

    Amerikan Kap&#; Boyama

    Sanmay&#;n ki iki kat att&#;ktan sonra kap&#;m&#;z bembeyaz oldu… Tabii ki olmad&#;. &#; Rengini kahveden beyaza çevirmek istedi&#;imiz için i&#;imiz zor! 3 saat bekleyip üçüncü kat&#;n&#; da att&#;m. E&#;er sizin boyamak istedi&#;iniz kap&#; beyazsa, ama sadece sarard&#;&#;&#; için tekrar beyaza boyamak istiyorsan&#;z tek kat boyayarak bile istedi&#;iniz beyazl&#;&#;a ula&#;abilirsiniz. Ama benim gibi koyu renkten aç&#;k renge ya da aç&#;k renkten koyu renge çevirmek istiyorsan&#;z en az üç kat boyamay&#; göze almal&#;s&#;n&#;z.

    Amerikan Kap&#; Yenileme

    Uygulad&#;&#;&#;m boya yüzeyde kuruyunca son olarak eskimi&#; kap&#; kolunu yenisiyle de&#;i&#;tirdim. Ben mat siyah bir kap&#; kolu tercih ettim. Bence beyazla uyumu hem çok &#;&#;k hem de çok modern duruyor.

    Amerikan Panel Kap&#; Nas&#;l Boyan&#;r

    Ve tüm bu ad&#;mlardan sonra bembeyaz yeni gibi görünen bir kap&#; elde etmi&#; oldum! Siz de sadece bir boyayla evinizin kap&#;lar&#;n&#; i&#;te bu kadar kolay bir &#;ekilde yenileyebilirsiniz!

     

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır