maldivler nerede / Maldivler'de Nerede Kalınır | Maldivler Otel Tavsiyeleri

Maldivler Nerede

maldivler nerede

Male Şehir Rehberi

Genel Bilgiler / Rehber

Maldivler’in başkenti olan Male, yüzölçümü açısından küçük fakat oldukça kalabalık bir şehirdir. 2 km uzunluğunda olan şehrin genişliği ise 1 kilometre. Şehir ticari olarak ülkenin en önemli şehri konumunda. Tsunamiler şehrin en büyük düşmanı diyebiliriz.

Şehir ekonomisinin büyük bir kısmı turizme dayalı olarak büyüyor.  Şehrin nüfusu ’in altında fakat özellikle turizm sezonlarında bu rakam yukarılara çıkıyor.

Male monarşinin hüküm sürdüğü yıllarda surlarla çevrili bir yerken sonrasında bu surlar yıktırılmış. Şehir gitgide değişerek daha modern bir hal alıyor.

Dar sokakları ile ünlü olan şehrin nüfusunun büyük bir çoğunluğu Müslüman. Maldivler’e bağlı adalarda turistik bir hayat yaşanırken burada daha muhafazakar bir yaşamın izlerini görebilirsiniz.

MALD&#;VLER NEREDE?

Maldivler, resmî ad&#;yla Maldiv Cumhuriyeti, Hint Okyanusu’nda, Hindistan’&#;n güneyinde ve Sri Lanka’n&#;n yakla&#;&#;k kilometre güneybat&#;s&#;nda yer al&#;yor. Toplam adadan olu&#;an Maldivlerin adas&#;nda ya&#;am yok. Yakla&#;&#;k ada sadece resort otel olarak in&#;a edilmi&#;. adada ise hem Müslüman halk hem de oteller bulunuyor.

MALD&#;VLERE NASIL G&#;D&#;L&#;R?

Türk Havayollar&#;n&#;n Maldivler’e &#;stanbul Atatürk Havaliman&#;’ndan her gün direkt seferleri bulunuyor. Uçak bilet ücreti ortalama TL aral&#;&#;&#;nda. Uçu&#; yakla&#;&#;k 8 saat sürüyor.

MALD&#;VLER GEZ&#;S&#;

Maldivler turu için hangi adaya gidecek olursan&#;z olun yurtd&#;&#;&#;ndan gelen tüm uçaklar ba&#;kent Male’deki Velana Havaalan&#;’na iniyor. Buradan gidece&#;iniz adan&#;n mesafesine göre sürat motoru ya da deniz uça&#;&#; ile ula&#;&#;m sa&#;lan&#;yor. Otelinizin bulundu&#;u ada halk&#;n da ya&#;ad&#;&#;&#; bir ada ise ya da Male havaalan&#;na yak&#;n resort adalardan biri ise &#;ansl&#;s&#;n&#;z. Çünkü bu adalara ki&#;i ba&#;&#;, gidi&#; dönü&#;, ortalama 30 $ gibi bir ücretle sürat teknesi ile ula&#;man&#;z mümkün.

Maldivler’de iç hatlar uçu&#;u demek deniz uça&#;&#; seyahati demek…

Ancak resort adalar&#;n büyük ço&#;unlu&#;u sürat teknesi ile ula&#;&#;labilir mesafede de&#;il. Buralara ki&#;ilik deniz uçaklar&#; ile ula&#;&#;m sa&#;laman&#;z gerekiyor.  Yani Maldivlerde iç hatlarda uçu&#; yapmak, iki deniz uça&#;&#; &#;irketinden biri ile gidece&#;iniz adaya tarifeli deniz uçaklar&#;ndan biri ile ula&#;mak anlam&#;na geliyor. Deniz uça&#;&#; ile ula&#;&#;m ücreti bir hayli yüksek. Ki&#;i ba&#;&#; gidi&#; dönü&#; $ civarlar&#;nda. K&#;saca Maldivlerde tatil yapabilmek için otel paras&#; ve Maldivlere uçu&#; paras&#;n&#; vermeniz de yetmiyor. Epey masrafl&#; bir tatil olaca&#;&#;n&#; ba&#;tan göze almak gerekiyor.

Deniz uçaklar&#; tarifeli olmas&#;na ra&#;men servis gibi içindeki yakla&#;&#;k yolcuyu resort otellerinin bulundu&#;u adaya tek tek b&#;rak&#;yor. Her adadan günde ortalama 3 uçu&#; var. Uçu&#; saatiniz bir gün öncesinde belli oluyor. Foto&#;rafta bindi&#;imiz deniz uça&#;&#;ndan konaklad&#;&#;&#;m&#;z otel ada Drift Retreat görünüyor.&#;

MALD&#;VLER’E NE ZAMAN G&#;D&#;LMEL&#;?

Maldivler blog yaz&#;s&#;nda Maldivler’e gitmek için uygun mevsimi belirtmemek olmaz. Maldivler’e gitmek için uygun mevsime karar vermek için Türkiye’deki mevsimlerin tam tersine göre dü&#;ünmek gerekiyor. En güne&#;li ve ya&#;mursuz dönem Aral&#;k ile Nisan ay&#; aras&#;. May&#;s ile Kas&#;m aras&#; ya&#;mur riski olan döneme denk geliyor. Ama son dönemde tüm dünyay&#; etkileyen küresel &#;s&#;nma sebebiyle sapmalar olmaya ba&#;lam&#;&#;. Örne&#;in biz Aral&#;k sonu gitmemize ra&#;men 6 günün son iki günü ya&#;mura denk geldik.

Ad 20

Bunun d&#;&#;&#;nda Maldivlere Aral&#;k sonu olan Noel döneminde gelmek, Türkiye’de yaza denk gelen bayram tatillerinde Ege Akdeniz’e gitmekle e&#;de&#;er. Otellerin hepsi dolu. Erken rezervasyonsuz yer bulmak hayal.  Ama buna ra&#;men kendinizi &#;ss&#;z bir adada hissedece&#;iniz bakir koylar yine de bulunabiliyor.

MALD&#;VLER GEZ&#; YAZISI – MALD&#;VLER’&#;N NE ÖZELL&#;&#;&#; VAR?

Maldivlerin tek özelli&#;inin beyaz kumu ve aç&#;k turkuaz renkli denizi oldu&#;unu sanmak büyük hata. Maldivlerde bu görsel &#;ölenin yan&#; s&#;ra dal&#;&#; yapmadan sadece deniz gözlü&#;ü ya da &#;norkelle ömrümüzde görmedi&#;iniz çe&#;itlilikteki mercan ve rengarenk bal&#;klarla birlikte parmaklar&#;m&#;zda buru&#;mad&#;k bir nokta kalmayana dek yüzmeniz mümkün.

Maldivler’de her biri tek bir resort otele ait irili ufakl&#; yüze yak&#;n ada var. Foto&#;raflarda sadece 30 villas&#; bulunan Drift Retreat Resort Otel’de, bir hektarl&#;k minicik bir adaday&#;z. Di&#;er misafirler genelde kendi villalar&#;n&#;n önündeki denize girmeyi tercih ettikleri için adan&#;n en güzel kö&#;eleri bize kal&#;yordu.

Maldivler’in önemli di&#;er bir özelli&#;i konaklanan resort adalarda, her birinin kendi balkonundan denize girebildi&#;iniz denizin içinde konumland&#;r&#;lm&#;&#; villalar&#;. Bu özerklik Maldivler’i balay&#; çiftleri için daha da çekici k&#;l&#;yor. Ama balay&#; çifti olsan&#;z da olmasan&#;z da böyle bir konaklama deneyimi insan&#;n bir rüyada oldu&#;unu dü&#;ündürüyor.

MALD&#;VLER’DE YEME &#;ÇME

Maldivlerde Müslüman halk&#;n ya&#;ad&#;&#;&#; adalar alkol tüketimi yasak…

Maldivler’de ba&#;kent Male’de ve Müslüman halk&#;n ya&#;ad&#;&#;&#; yakla&#;&#;k adada alkollü içecek sat&#;&#;&#; ve tüketimi yasak. Bu adalardaki otellerde dahi alkollü içecek servis edilemiyor. Bu nedenle foto&#;raftaki yaz tatili ö&#;len yemeklerinin vazgeçilmezi ç&#;t&#;r pizzam&#;za alkolsüz bira ve papaya suyu e&#;lik ediyor.

Ancak Müslüman halk&#;n ya&#;amad&#;&#;&#; tek bir resort otele ait adalarda alkollü içecek sat&#;&#;&#; mevcut, günbat&#;m&#;na kar&#;&#; birer Negroni muhte&#;em oluyor.

Maldivlerde her menüde rastlayaca&#;&#;n&#;z ortak yemek TUNA STEAK (ton bal&#;&#;&#; dilimi). Hayvanc&#;l&#;k normal olarak pek geli&#;medi&#;i için k&#;rm&#;z&#; et yayg&#;n de&#;il, bu da “Deniz kenar&#;nda deniz ürünü yenir.” kafas&#;ndakiler için ideal bir durum olu&#;turuyor.

Küba Nerede? Nas&#;l Gidilir? Küba Hakk&#;nda Bilgiler

Maldiv Adaları Hakkında Bilgiler; Maldiv Adaları Bayrağı Anlamı, N&#;fusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı

Son Dakika Haberler

TatilMaldiv Adaları Hakkında Bilgiler; Maldiv Adaları Bayrağı Anlamı, N&#;fusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı

-

Maldivler nerede, hangi kıtada, nasıl bir ülke? Nüfusu kaç; parası, dini, dili, başkenti nedir?

Maldiv Cumhuriyeti, Hint Okyanusu’nda yer alan bir devlet. En yak&#;n kom&#;ular&#; Hindistan ve Sri Lanka’d&#;r. Maldivler’i olu&#;turan adadan ’inde insanlar ya&#;arken geri kalan adalarda insan ya&#;am&#;yor. Bu yerle&#;im alan&#; olan adalar&#;n birço&#;u da turizm sektörüyle canl&#;l&#;&#;&#;n&#; koruyan otel adalard&#;r. Balay&#; rotas&#; olarak oldukça ünlü olan Maldivler, her y&#;l binlerce turistin ilgi oda&#;&#; olur. Bu yaz&#;da Maldivler hakk&#;nda merak etti&#;iniz her &#;eyi sizler için derledik. Peki, Maldivler uçakla kaç saat, Maldivler para birimi ve Maldivler ba&#;kenti nedir?

Maldivler Hakk&#;nda Ba&#;l&#;ca Bilgiler

  • Maldivler Hint Okyanusu’nda yer alan, yönetim &#;ekli cumhuriyet olan, halk&#;n&#;n yüzde 97’si Müslümanlardan olu&#;an bir devlettir. Önceleri Budist olan halk, yüzy&#;l itibariyle &#;slam’&#; seçmi&#;tir.
  • y&#;l&#;na kadar Birle&#;ik Krall&#;k sömürgesinde olan Maldivler, bu tarihten itibaren ba&#;&#;ms&#;zl&#;&#;&#;n&#; ilan etmi&#;, 3 sene kadar monar&#;iyle yönetilerek daha sonra cumhuriyete geçmi&#;tir.
  • Maldivliler adadaki tek etnik gruptur, kökeni Hint-Aryan olan halk&#;n dili Maldivcedir. Turizmin yo&#;un oldu&#;u ülkede &#;ngilizce de oldukça yayg&#;nd&#;r.
  • Maldivler ba&#;kenti Malé &#;ehridir. Maldivler para birimi olarak Rufiyaa kullan&#;l&#;r.
  • Maldivler ba&#;kan&#; &#;brahim Muhammed Salih’tir.
  • Ülkenin küresel iklim de&#;i&#;iklikleri nedeniyle yüz sene içinde sular alt&#;nda kalaca&#;&#; dü&#;ünülüyor. Bu yüzden Maldivlilere y&#;l&#;ndan itibaren Avustralya’ya s&#;&#;&#;nma hakk&#; verilmi&#;tir.

Maldivler Nerededir?

Maldivler nerede, hangi ülkede diye merak edenler için Maldivler'in Güney Asya’da Hint Okyanusu’nda, Hindistan’&#;n güneyinde ve Sri Lanka’n&#;n güneybat&#;s&#;nda yer alan ba&#;&#;ms&#;z bir ülke oldu&#;unu söyleyebiliriz.

Adalar toplulu&#;u olmas&#; sebebiyle hiçbir s&#;n&#;r kom&#;usu bulunmaz.

Maldivler Co&#;rafyas&#; Nas&#;ld&#;r?

Maldivler’de tropikal iklim bask&#;n olarak görülür. Beyaz kumsallar ve düzlüklerle kapl&#;d&#;r. Tar&#;ma uygun topraklar&#;n oran&#; ülke topraklar&#;n&#;n yüzde 13’ü kadard&#;r.

Maldivler Ekonomisi

  • Maldivler’in iki önemli geçim kayna&#;&#; turizm ve bal&#;kç&#;l&#;kt&#;r. Gemicilik, bankac&#;l&#;k ve ta&#;&#;mac&#;l&#;k da gün geçtikçe Maldivler ekonomisindeki pay&#;n&#; geni&#;letiyor.
  • Ülke halk&#;n&#;n as&#;l mesle&#;i olan bal&#;kç&#;l&#;k, devlet taraf&#;ndan sürekli desteklenir.
  • Turizm ise zamanla daha fazla öne ç&#;km&#;&#;t&#;r. &#;imdilerde Maldivler ekonomisinin yüzde 20’sini turizm olu&#;turur.
  • Ülkeye en fazla turist &#;ngiltere, &#;talya, Almanya, Fransa ve Rusya gibi ülkelerden gelir.

Maldivler Kültürü

Maldivler kültürel aç&#;dan kom&#;ular&#; Hindistan ve Sri Lanka etkisinde kalm&#;&#;t&#;r. Tropikal bir ülke olmas&#;n&#;n getirisi olarak canl&#; bir kültürel ya&#;am&#; bulunmaz, genel olarak sakindir.

Maldivler Mutfa&#;&#;

Maldivler mutfa&#;&#;nda okyanus ürünleri a&#;&#;rl&#;kl&#;d&#;r. Ayr&#;ca co&#;rafi olarak yak&#;n&#;nda yer alan Hint mutfa&#;&#;ndan da etkilenmi&#;tir. Baharat&#; yemeklerinde s&#;kl&#;kla kullanan Maldiv halk&#;n&#;n en çok tercih etti&#;i baharatlar aras&#;nda karanfil ve kimyon bulunur. Yemeklerin yan&#;nda vazgeçilmez bir tercih olarak Hindistan cevizi sosu bulunur.

Maldivler Gezilecek Yerler

Pek çok adadan olu&#;an Maldivler’in ço&#;u adas&#; sadece turistik otellere hizmet amaçl&#; kullan&#;l&#;r. Bunlar&#;n ba&#;l&#;calar&#;; One and Only Reethi Rah Resort, Huvafen Fushi Resort, Naladhu Resort, W Retreat Resort, Banyan Tree Resort, The Beach House at Manafaru Resort, Ayada Resort ve Sheraton Resort.

Ayr&#;ca Victory Bat&#;k Gemisi, Hukuru Miskiiy Camisi, &#;slamik Merkez Camii, Maldives National Museum, Sultan Park&#; Müzesi, Cocoa Adas&#;, The Artificial Beach gezilecek ba&#;l&#;ca yerlerdir.

Maldivler Uçakla Kaç Saattir?

Maldivler’e Türkiye’den do&#;rudan uçu&#; bulunmuyor. Bu yüzden Dubai ya da Doha’dan aktarmayla gidilebilir. &#;stanbul-Dubai aras&#; 4 saat, Dubai-Male aras&#; saattir ve toplamda 10 saat 30 dakikaya yak&#;n sürer.

Maldivler Vize &#;stiyor mu?

Maldivler Türkiye Cumhuriyeti vatanda&#;lar&#;ndan vize istemiyor. Ancak 30 günden fazla kal&#;nacaksa vize gereklidir.

Maldivler – Türkiye Aras&#; Saat Fark&#;

Türkiye ve Maldivler aras&#;nda 2 saat fark bulunmaktad&#;r. Maldivler Türkiye’den 2 saat ileridedir.

Maldiv Adalar&#;’na Ne Zaman Gidilir?

Maldivler’i gezmek için en uygun zaman aral&#;&#;&#; nisan-ekim aylar&#; aras&#;ndad&#;r.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.