koşu bandıyla ayda kaç kilo verilir / Koşu Bandı İle Zayıflama - Spor ve Beslenme

Koşu Bandıyla Ayda Kaç Kilo Verilir

koşu bandıyla ayda kaç kilo verilir

Her Gün 1 Saat Yürüyüş Ayda Kaç Kilo Verdirir?

Her gün düzenli olarak yürüyüş yapmak hem kilo vermeyi kolaylaştırır, hem de daha sağlıklı ve dinç olmanızı sağlar. Kandaki kolesterol seviyesini azaltan yürüyüş, yüksek tansiyonun düşürülmesine de yardımcı olur. Haftada ortalama 150 dakika yürüyüş yapan kişiler, yapmayan kişilere göre daha sağlıklıdır. Peki, her gün yürüyüş yaparak kaç kilo verilir? İşte, Uzm. Dyt. Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan yürüyüş ve kilo ilişkisi:

Her Gün 1 Saat Yürüyüş Yaparak Kaç Kilo Verilir?

Yürüme gibi fiziksel aktivite, kalori yakmanıza yardımcı olduğundan kilo kontrolü için önemlidir. Günlük rutininize 1 saatlik tempolu yürüyüş ekleyerek, günde yaklaşık 300 kalori daha yakabilirsiniz. Elbette, ne kadar çok yürürseniz ve hızınız ne kadar artarsa o kadar çok kalori yakarsınız. Ancak denge önemlidir. Aşırıya kaçmak ağrı, yaralanma ve tükenmişlik hissiyle sonuçlanabilir. Düzenli egzersize yeniyseniz, kısa yürüyüşler veya hafif yoğunlukta yürümeye başlamanız ve kademeli olarak daha uzun yürüyüşlere veya daha orta veya şiddetli yoğunluğa geçmeniz gerekebilir.  

Kilo vermek için günlük olarak harcadığınızdan sürekli olarak daha az kalori yemelisiniz. Yürüyüşle yaktığınız kalori miktarını artırabilir, tükettiğiniz kalori miktarını azaltabilir veya her ikisini birden yapabilirsiniz. Genellikle 500 gr vücut ağırlığının 3500 kaloriye eşit olduğu söylenir. Bu teoriye dayanarak haftada 500 gr vermek için kalori alımını 7 gün boyunca 500 kcal azaltmanız gerekmektedir, kilo vermek isteyen çoğu birey için bu açık yeterlidir. Bu kural vücut yağ yüzdesi düşük olanlar için geçerli değildir. 500 kilokalorilik açığın bir kısmı günde 1 saat yürüyerek sağlanabilirken tükettiğiniz kalori miktarını kademeli olarak azaltabilirsiniz.  

Kalori alımına bağlı olarak her gün 500 kalorilik bir açık, haftada 0.2 ile 0.9 kilo kaybına neden olabilir. Bu da bir ayda 800 gram ve 3 kilo 600 gram arası değişiklik gösterir. Her gün 1 saat yürüyerek bu kalorilerin bir kısmını yakabilirsiniz. Ancak yürüyüş tek başına yeterli değildir. Düşük kalorili diyetle kombine edildiğinde düzenli tempolu yürüyüş daha sağlıklı kilo vermenizi sağlar.

1 Saat Tempolu Yürüyüş Kaç Kalori?

Orta tempolu bir saatlik yürüyüş, ortalama 250-350 kalori yakmanızı sağlar. Bu da bir ayda ekstaradan 7500-10000 kalori harcamanıza yardımcı olur. Her gün 1 saat tempolu yürüyüş yapmak, kilo verme sürecine destek olur.

10 Bin Adım Kaç Kalori Yakar?

Son yıllarda popüler olan ve akıllı telefonlarda yerini alan adım sayma uygulamaları, gün içinde kaç adım attığınızı gösterir. 10 bin adım ortalama 6-8 km arasında değişiklik gösterir. Tempoya göre günde 10 bin adım atmak yaklaşık 400-500 kalori yakmanızı sağlar.

Önemli Not: Yürüyüş yapmak sağlık açısından oldukça faydalıdır, ancak tek başına kilo vermek için yeterli değildir. Yürüyüşe ek olarak beslenme programınızı düzenleyerek kilo verme sürecini daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Hangi yemek için ne kadar spor yapmalıyız?
  2. Yemekten sonra neden spor yapılmaz?
  3. Sporcuların aşırı protein tüketmesi zararlı mı?
  4. Diyet yaparken neden kilo verilmez?
  5. Diyette kalori yönetimi

Koşu bandı ile nasıl kilo verilir?

 

Hızlı kilo kaybı, özellikle de aşırı kalorili kısıtlamasıyla kilo verdiğinizde, sürdürülmesi zor bir durumdur. Çok düşük kalorili beslendiğinizde vücut, isyan eder ve canımızın çektiği sağlıksız gıdalarla gün boyunca savaşmak güçleşir. Düzenli olarak egzersiz yaptığımızda kilo verme sürecimiz hızlanır ve vücudun genellikle daha az kaloriye karşı isyanı da hafifler. Sadece bir koşu bandı alıp egzersize başlayarak, aldığınız kalori miktarını aşırı şekilde kısıtlamadan da kilo vermek mümkün olur.

Adım 1

Kesinlikle kolay bir egzersizle başlayın. Haftada 2-3 gün otuz dakika koşu bandında yürüyün veya yavaş tempoda koşu yapın. Otuz dakika için henüz hazır değilseniz, 20 dakika olsun, yavaş yavaş süreyi artırırsınız. Zaten düzenli olarak egzersiz yapmaya alışkınsanız, egzersizin yoğunluğunu ve süresini artırabilirsiniz. Ancak koşu bandında geçirdiğiniz bu egzersiz süresi kolay olmalı. Bu sayede der egzersiz programlarınız için enerjiniz kalacaktır. .

Adım 2

Yamaçlar ekleyin. Her hafta bir egzersiz, bir de yokuş antrenmanı uygulamalısınız. Koşu bandına programlanmış yokuş egzersiz programını kullanabilir veya koşu bandının eğimini manuel olarak artırabilir, ayarlayabilirsiniz. Ancak bu yamaçları gevşeme, tembellik yapma için bahane olarak kullanmayın. Egzersiz süresince normal çalışma veya yürüme hızınızı korumaya çalışın. Koşu bandında 20- 30 dakika boyunca çalışmalısınız.

Adım 3

Egzersiz sürenizi uzatın. Hafta içinde diğer günlere göre daha az yoğun, daha kolay olan bir gününüzde egzersiz sürenizi diğer günlerin iki katına kadar çıkarın. Ancak hızınız kesinlikle daha düşük olsun, önemli olan iki katına çıkardığınız süre boyunca aktif olmanız.

Adım 4

Hızınızı artırın. Her hafta egzersizinize aralıklar koyun. Bir süre normal yürüyüp ardından koşuya geçin, normal koşu yapıyorsanız da bazı sprintler ekleyin. Çoğu koşu bandı zaten, ara egzersiz programlarını içeren seçilmiş programlara sahip sizinki öyle değilse siz kendiniz de yaratabilirsiniz. 10 dakika ısınmadan sonra 30- 60 saniye hızlanın. 60-90 saniyelik daha yavaş tempodan sonra hızlanma aralığını tekrarlayın. Tüm egzersiz, 30 – 45 dakika arasında sürmeli ve buna ısınma, 10 dakikalık bir serinleme de dahil.

Adım 5

Aldığınız kalorileri kontrol altında tutun. Egzersiz yapmak, kilo vermek için harika bir yoldur, ancak kalori de kontrol altında tutabilmek önemlidir. Koşu bandı ile çalıştığınız bu programda kaloriyi sınırlamanız için hiçbir sebep yok, ancak egzersiz programınız hızlandığı için normalden daha fazla kalori almadığınızdan da emin olmanız gerekiyor. Zira çok yorulup efor sarf ettiğiniz için daha çok acıkabilirsiniz. Bu bakımdan yediğiniz, içtiğiniz besinlerin kalori miktarlarının bir listesini yapın.

Koşu bandı önerim; Voit Montana 3,5 HP AV, 52cm Oto Eğimli Koşu Bandı

İpucu:

Egzersiz programınızda tutarlı olun. Haftada ne kadar fazla gün egzersiz yaparsanız o kadar çok kiloyu daha kısa sürede verirsiniz.

Uyarı:

Yeni bir egzersiz programına başlayınca önceleri biraz ağrı hissetmeniz normaldir. Ancak acı, sızı değil. Acı hissettiğinizde egzersizi hemen bırakın ve doktora danışın.

Koşu ve Fitness Antrenörü Mehmet

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası