lenox bitkisi / Lenox Yem Şalgamı Yaprak Tipi Tohumu (25 Kg) Satış fiyatları

Lenox Bitkisi

lenox bitkisi

Hayvancılık sektörünün umudu oldu! Lenox bitkisi nedir?

Sinop'ta ilk kez üretilmeye başlanan lenox bitkisi, sulama ihtiyacı olmadan yetiştirilmesi ve dekar başına 10 tona yakın ürün vermesi nedeniyle hayvancılık sektörünün umudu oldu. Lenox bitkisi nedir?

Halk arasında şalgam otu veya yemlik kolza olarak da bilinen lenox bitkisi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

Sinop’ta lenox bitkisi üretimi başladı

Sinop Demirci köyünde çiftçilik ile uğraşan Ümit Yerli, 10 dönüm arazisine ekti ve Sinop’ ta lenox bitkisini ilk üreten kişi oldu.

Bazı bölgelerde ilk defa geçen yıl yetiştirilen bitki, hayvancılık sektörünün kaba yem ihtiyacını giderecek alternatif yem bitkisi özelliğine sahip.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ümit Yerli, “Birçok Avrupa ülkesinde çok önceden yetiştirilmeye başlandı, fakat ülkemizde pek yaygın değildi. Hele Sinop’ta bunu yapan hiç kimse yoktu. Biraz araştırma yaptıktan sonra bu bitkinin değerinin olduğunu fark ettim ve ekmeye karar verdim. Lenox bitkisi hayvancılık yemlerinde mısır ve yoncaya göre daha az bir maliyetle yetiştirilebiliyor” dedi.

Lenox bitkisi nedir?

Açıklamalarına lenox bitkisinin özelliklerini anlatarak devam eden Ümit Yerli, şu bilgileri verdi:

“Sulu alanlarda dekar başına; 10 - 15,5 ton yeşil ot verir. Yeşil olarak verildiği gibi silaj (hayvan yemi) yapılabilir. Kuru maddesindeki protein yüzde 18 - 22 değerleri arasında. Silaj yapılırken 1 ton yeşil şalgam içine 40 - 50 kg. buğdaygil karışımı katılabilir.

Küçükbaş hayvan beslemesinde koyun ve kuzular çok beğenerek yer bu bitkiyi. Büyükbaş hayvan beslemesinde, günlük hâsıl olarak verilebilir.

Kışlık ve yazlık olarak yetiştirilebilmektedir. Eksi 15 dereceye kadar dayanıklı bir bitkidir. Kumlu ve hafif topraklar dışında hemen hemen her toprakta yetişebiliyor. Ekileceği aylar bölgesine göre değişiklik göstermekte. Trakya, Marmara, Ege, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 15 Eylül Ekim, Karadeniz Bölgesi’nde sahil kuşağında en uygun ekim zamanı 15 Eylül Ekim, iç kesimlerde 20 Eylül Ekim tarihleri en uygun ekim zamanıdır.”

İHA

#hayvancılık

YEM ŞALGAMI LENOX TOHUMU. En ucuz yem şalgamı tohumu fiyatları burada! Lenox tohumu satın al Yemlik kolza tohumu fiyatı ucuzdur. Yem şalgamı yetiştiriciliği hakkında bilgi alınız. Yem şalgamı tohumu fiyatı: 20,00 TL. Yem şalgamı tohum fiyatları uygundur. Yem şalgamı ne zaman ekilir? Yem bitkisi şalgam otu satışı yapıyoruz. Yem şalgamı çeşitleri; yem şalgamı ekimi yapınız. >Yem şalgamı ekim zamanı ilkbahar ayıdır. Lenox yem şalgamı yem şalgamı fiyatı yem şalgamı fiyatları ot tipi yem şalgamı lenox lenox yem şalgamı yetiştiriciliği yem şalgamı otu yem şalgam otu yem şalgamı tarımı yem şalgamı dekara verim yem şalgamı yetiştiriciliği yem şalgamı tohum fiyatları lenox bitkisi lenox otu lenox tohumu fiyatları lenox yem şalgamı.

Yem Şalgamı Lenox Yemlik Kolza Yemlik Kanola Yetiştiriciliği:

Halk arasında Şalgam Otu veya Yemlik Kolza olarak bilinen bitki, hayvancılık sektörünün kaba yem ihtiyacını giderecek alternatif yem bitkisi oldu. Birçok Avrupa ülkesinde de yetiştirilen bitki,mısır ve yoncaya göre daha az bir maliyetle yetiştirilebiliyor.

Yemlik Kolza, aylık yetişme süresi ve yüzde protein oranı ile tek yıllık bir yem bitkisidir. Silajı kokusuz oluyor ve aynı zamanda hayvanlar tarafından da sevilerek yeniliyor. Bakım ve işçiliği az. Hasat dönemi erken olduğundan ikinci ürün olarak çok rahat ekilebiliyor.

Kışa dayanıklı ve toprak dostu olması, süt verimini ve kalitesini de arttırması önemli avantajları olarak öne çıkıyor.

Sulu alanlarda dekara; 10 - 15,5 ton yeşil ot verir.

Yeşil olarak verildiği gibi silajıda yapılabilir.

Kuru maddesindeki protein % 18 - 22 arasında değişir.

Silaj yapılırken 1 ton yeşil şalgam içine 40 - 50 kg. buğdaygil kırması katılabilir.

Küçükbaş hayvan beslemesinde koyun ve kuzular çok beğenerek yerler.

Büyükbaş hayvan beslemesinde, günlük hasıl olarak verilebilir.

Kışlık ve yazlık olarak yetiştirilebilmektedir.

oC `ye kadar dayanıklıdır.

Kumlu ve hafif topraklar dışında hemen hemen her toprakta yetişmektedir.

Lenox, Yem Şalgamı İngiltere'den Ukrayna'ya kadar uzanan tüm Kuzey Avrupa bandı ile Kuzey Adriyatik Bölgesinde ana silaj bitkisi olarak kullanılan Ot Tipi Yem Şalgamı Silajı, Hollanda'da 90 kg/gün süt veren efsane hayvanların da beslenildiği silajdır.

Kuru maddede Protein içeriği yoncadan fazladır. Yağ oranı yüksektir. Zengin vitamin ihtiva eder.

Lenox silajı kullanımında süt üretiminde belirgin artışlar görülür. Hayvanın tüyleri parlaklaşır, yeme gelme artar, ayak hastalıkları ve özellikle ishal vakalarında belirgin düşüş gözlemlenir. Hayvan yem yapımında kullanılacak olan lenox yaprakları ve kökü koyun, keçi, düve, sığır, süt inekleri tarafından büyük bir iştahla yenen ikinci ürün olarak değerlendirilen, çok iyi sindirilebilen, yüksek verimli (7,5- 15 ton/dekar), kış soğuklarına dayanıklı (-6, ºC'ye kadar), 2, ay sonra hasada başlanabilen % 5'i kök, % 95'i yapraklardan oluşan iyi bir yem bitkisidir.

Diğer yem bitkilerine oranla daha verimli ve daha az maliyetli tek yıllık yem bitkisidir. Hayvan beslenmesinde en iyi yemlerden biridir. Köklerdeki kuru madde oranı % 8,5, yapraklardaki ise % 9,5 tir.

EKİM ZAMANI: Tek yıllık kış bitkisidir. İç Anadolu'da Ağustos sonu – Ekim 15′e kadar ekilir. Kanola tohumu çok küçük olduğundan iyi hazırlanmış bir tohum yatağına ihtiyaç duyar. Ön bitkinin hasadından sonra toprak cm derinliğinde soklu pullukla sürülür. Ekimde tohumun istenen derinliğe düşmesini sağlamak için tapan çekilmelidir.
Yem Şalgamı Tohumu dekara ,5 kg atılır.

 

 


ANKARA TARIM MARKET

Üreticiden Tüketiciye 1 Günde Teslimat İmkanı 

Bilgi ve Sipariş Hattı 68 34
  00 85




 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir