ses ne / Ses Ne Demek? Ses Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir? - NTV Haber

Ses Ne

ses ne

kaynağı değiştir]

Sesleri ya da infrasound olarak nitelendirilen ses frekansları, 20&#;Hertz den az olurlar. Böylece insan kulağının duyamayacağı kadar düşük, fakat hava basıncı değişiklikleriyle oluşan ses dalga frekanslarından daha yüksektirler.

İnsan kulağının teorik olarak 20&#;Hertz ile &#;Hertz arasını duyduğu söylense de, en iyi &#;Hertz ve &#;Hertz arasındaki konuşma frekansı bölgesini duyar. Hayvanlar, insanların duyamadığı ses frekanslarını bile algılayabilirler. Örneğin fillerin ayağında çok alçak frekansları algılayan doğal alıcılar vardır.

Çok yüksek frekanslı Ses (Ultrasonik)[değiştir

Şeş Ne Demek?

Şeş kelimesi Türkçe'de "altı" anlamına gelir.

Farsça şaş شش z "altı" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Avesta (Zend) dilinde aynı anlama gelen χşvaş- sözcüğü ile eş kökenlidir. Bu sözcük Hintavrupa Anadilinde aynı anlama gelen yazılı örneği bulunmayan *s(w)eks- biçiminden evrilmiştir. Daha fazla bilgi için heksa+ maddesine bakınız.

Şeş kelimesi tarihte bilinen ilk kez Aşık Paşa, Garib-name () eserinde yer almıştır.

Şeş kelimesi Türkçe'de "" anlamına gelir.

Şeş kelimesi Türkçe'de "Aralarında uyum bulunan titreşimler." anlamına gelir.

Bu kelimenin kökeni ve ayrıntılı kaynak için kelimeyi etimoloji sözlüğünde inceleyebilirsiniz: Şeş kelime kökenini göstermek için tıklayın.

Dip Notlar

Ermenice şén, Gürcüce şeni (meskûn yer, köy) ve Süryanice şainā (meskûn yer, başarı, neşe) biçimleri Orta Farsçadan alıntı olmalıdır. Ancak özgün Farsça sözcük kaydedilmemiştir. Türkçe sözcük ya Ermeniceden, ya da Orta Farsça konuşma dilinin kayda geçmemiş bir lehçesinden alınmış olmalıdır.

Benzer Aramalar

Bu kelimeye benzer bazı kelimelere göz atın; şeş, şeşhane, ses aleti, ses aygıtı, ses bilgisi, ses bilimi, ses birimi, ses dalgaları, ses değişmesi, ses duvarı

Veya Şeş kelimesi hakkında ayrıntılı bir arama başlatmak için buraya tıklayın.

Rastgele kelime göster

kaynağı değiştir]

Makine ve enstrüman gibi üretilmiş araç veya gereçler yapay ses kaynaklarıdır.

Frekans (f)[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir