ortaokul izin kağıdı / Öğrenci İzin Belgesi - Egitimhane.Com

Ortaokul Izin Kağıdı

ortaokul izin kağıdı

0  kişi beğendi

“Okul Gezisi İçin Veli İzin Dilekçesi” başlıklı içeriğimizde, okul yönetimi tarafından gezi için öğrenci velisinin izni istenmesi durumunda, yazılması gereken dilekçe örneğini sayfanın sonunda bulabilir ve word ya da pdf formatında indirebilirsiniz.

Okul Gezisi

Okullar öğrencilerin sosyal gelişimine katkı sağlaması amacıyla, hem şehir içi hem şehir dışı, hatta kimi zaman yurt dışına geziler düzenleyebilir. Su parkı gezileri, müze gezileri ve tamamen eğlenci odaklı daha pek çok farklı okul gezisi için velilerden izin dilekçesi yazması istenmektedir. Bunun nedeni, henüz reşit olmayan öğrencinin velisi ile okul yönetimi arasında resmiyete dayanan bir güven yaratmaktır.

Tahmin edileceği üzere, veli izni olmadan öğrencinin bu tarz etkinliklere katılması mümkün değildir. Öte yandan, 18 yaşın altında olup ailesinden uzakta yaşayan öğrenciler, kazai rüşt (ergin kılınma) dilekçesi yazıp Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak resmi işlemler için imza atma hakkına sahip olabilmektedir. Konuya ilişkin detaylı bilgi ve ilgili dilekçe örneği için aşağıda paylaşılan içeriğimize göz atabilirsiniz:

Kazai Rüşt (Ergin Kılınma) Dilekçe Örneği

Bahsedilebilecek bir diğer konu ise, okul yönetimi dışında velilerin de okul gezisi düzenleyip düzenleyemeyeceğidir. Özellikle okul aile birliği üyesi olan veliler, okul yönetimi ile de anlaşarak kendi sorumluluğunda, öğrenciler için gezi düzenleyebilir veya okul yönetimine beğendiği bir yere gezi düzenlemesi için öneride bulunabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğini okuyarak konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Okul Gezisi İçin Veli İzin Belgesi Nasıl Yazılır?

Okul gezisi için yazılacak izin belgesi, oldukça kısa ve nettir. Klasik olarak dilekçeye, dilekçeyi yazdığınız kuruma hitap ederek başlamalısınız. Ardından velisi olduğunuz öğrencinin sınıfını ve numarasını belirtmeli ve planlanan gezi programının tarihini ve içeriğini eklemelisiniz. Sonda da imza atıp telefon numarası ve adresinizden oluşan kişisel bilgilerinizi de ekleyerek dilekçeyi tamamlamalısınız.

Aşağıda yer alan örnek dilekçeyi word formatında indirip tarafınız için bırakılan boşlukları uygun şekilde doldurabilir ve belgenin çıktısını alıp imzaladıktan sonra okula teslim edebilirsiniz. Öte yandan, tüm metni elle de yazmanızda sakınca yoktur.

Not: Yazılacak izin dilekçesinde öğrencinin imzasına gerek yoktur, sadece velinin imzası yeterlidir.

Okul Gezisi İçin Veli İzin Belgesi

Okul Gezisi İçin Veli İzin Dilekçesi Word İndir

Okul Gezisi İçin Veli İzin Dilekçesi PDF İndir


Konuya ilişkin ilginizi çekebilecek diğer yazılarımız:

İlgili Yazılar

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır