kestaneli mozaik pasta / Kestaneli Mozaik Pasta (Videolu Tarif) | Ayşenur Altan - funduszeue.info

Kestaneli Mozaik Pasta

kestaneli mozaik pasta

KESTANELİ MOZAİK PASTA TARİFİ, NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 kaşık un
  • 1 adet yumurta
  • 3 kaşı kakao
  • gr tereyağı
  • Ek olarak adet kestane şekeri de katarak farklı bir lezzet yapabilirsiniz. İsteğinize göre fındık-ceviz içi de olabilir.

Yapılış:

Bir tencerede tereyağını eritin. Tereyağı üzerine yumurtayı kırıp biraz çırpın. Üzerine süt, un, şeker ve kakaoyu da ekleyip ocağa koyun. Orta ısıdaki ateşte sürekli karıştırın.

Puding kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak ateşte pişirin. Pötibör bisküvileri büyükçe bir kabın içine kırarak küçük parçalar haline getirin.

Kestane şekerlerini de parçaya bölüp ekleyin. İsteğinize göre fındık-ceviz-fıstık kullanabilirsiniz. Ama kestane çok farklı bir lezzet katacak.

Muhallebi kıvamına gelen karışımı sıcakken, bu kaba bisküvilerin üzerine ekleyin. Bir tahta kaşıkla, bisküvileri fazla ezmeden karıştırın. Bu karışımı bir alüminyum folyo üzerine boşaltın.

Kenarlarından katlayarak baton şekline getirip önce biraz soğutun. Daha sonra iyice soğuması için buzluğa koyun. Yaklaşık 3 saat sonra pastanız hazır.

MOZAİK

Yemek tutkunlarının yeni adresi olmayı hedefleyen Gastromanya, ülkelerin mutfaklarına dair bilgiler veriyor, bu bilgileri uygulayabileceğiniz tarifleri bir araya getiriyor. Üstelik Türk mutfağını da aynı şekilde şehir şehir inceliyor!

Kestaneli antep fıstıklı mozaik pasta nasıl yapılır?

Mozaik pastanın lezzetli ve hazırlaması en pratik hali bu olsa gerek…

Servis: 15 cm'lik kelepçeli kalıpta

Hazırlama süresi: 20 dakika





Malzemeler:

  • gr haşlanmış kestane, kabukları soyulmuş net ölçü
  • 1 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi
  • ml krema
  • 2 paket kare bitter çikolata, gr
  • 1 paket kare sütlü çikolata, 80 gr
  • 1 çay bardağı iç Antep fıstığı

Üzerine:

  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı ezmesi
  • Minik kalp çikolatalar




Yapılışı:

*Haşlanmış kestaneleri elinizle ufalayın, pötibör bisküvileri de gelişigüzel parçalara ayırıp hazırda bekletin.


*Kremayı orta boy tencereye alarak kısık ateşte ısıtın, kaynama noktasına gelince ocağı kapatıp çikolataları parçalara ayırarak kremaya ilave edin, çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Kestane, bisküvi ve Antep fıstıklarını çikolatalı karışıma ilave ederek karıştırın.





*Kelepçeli kalıbı streç film ile kaplayın, karışımı kalıba aktarıp kaşıkla iyice bastırarak üzerini düzeltin. Buzdolabında saat veya bir gece beklettikten sonra kalıptan servis tabağına geçirin.

Üzerini Antep fıstığı ezmesi ve minik kalp çikolatalarla süsleyin.




Afiyetle sevgiyle kalın…


Müjgan Yurtseven'in tüm tariflerine gitmek için tıklayın


En Güzel Pasta Tarifleri

mozaik-pasta-kestaneliMerhabalar günün ilk tarifi mozaik pasta bilindiğinden biraz farklı olacak bu pastamız. Farkı ise kestaneli olması. Buyrun tarifimiz;

Malzemeler

1 su bardağı KAFKAS kestane şekeri
1 paket sade bisküvi
1 paket kakaolu bisküvi
1, 5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı

Margarini eritip büyük bir kaseye koyalım. İçine sütü, kakaoyu ve tarçını ekleyip karıştıralım. İyice karışınca küçük parçalara ayrılmış kestaneyi ve bisküvileri ekleyelim ve karıştıralım. Damla çikolataları da ekleyip harmanlayıp yağlı kağıda yayalım. Üçgen şekli verip dolapta 1 gece bekletelim. Servisten yarım saat önce çıkarıp dilimleyip ikram edelim. Afiyet Olsun:-)

İlgili Terimler : kestaneli mozaik pasta, mozaik pasta, mozaik pasta tarifleri, pastalar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası