kadir gecesi salavat / Kadir Gecesi Yapılacak Dua ve İbadetler Nelerdir? | İslam ve İhsan

Kadir Gecesi Salavat

kadir gecesi salavat

Kadir Gecesinde ne yapılır, nasıl ibadet edilir, hangi salavatlar getirilir?

Haberin Devamı

KADİR GECESİ İBADETLERİ NELERDİR?

Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur"an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, ).

Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

Mü'minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

Haberin Devamı
KADİR GECESİ İBADETLERİ  <div><h2><a>Kadir Gecesi</a> çekilecek zikirler ve tesbihler BURADA! Bin aydan daha hayırlı <a>Kadir Gecesi çekilecek zikirler</a> ve tesbihler nelerdir?</h2><div><h3>KADİR SURESİ OKUNUŞU</h3><p>-Bismillâhi'r-Rahmâni'r-Rahîm.</p><p>1. İnnâ enzelnâhu fî leyletil kadr.</p><p>2. Ve mâ edrâke mâ leyletul kadr.</p><p>3. Leyletul kadri hayrun min elfi şehr.</p><p>4. Tenezzelul melâiketu ver rûhu fîhâ bi izni rabbihim min kulli emrin.</p><p>5. Selâmun, hiye hattâ matlaıl fecr.</p><p>Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.</p><p>1. Doğrusu Biz, onu (Kurân'ı) Kadir gecesinde indirdik.</p><p>2. Kadr gecesinin ne olduğunu bilir misin sen?</p><p>3. Kadr (Kadir) gecesi; bin aydan daha hayırlıdır.</p><p>4. O gece Rab'lerinin izniyle Ruh ve melekler, her türlü iş için iner de iner.</p><h3>KADİR GECESİ ZİKİRLERİ VE TESBİHLERİ</h3><p>Kadir Gecesi'nde Cebrail ve görevli melekler (ki sayısını ancak Rabb'imiz bilir) art arda inerler. Zikreden, sohbet eden, namaz kılan, Kur'an okuyan, iyilik yapan, yetim başı okşayan, anne duası alan her bir yere rahmet kanatlarını yayıyorlar. Ve dua edenlerle beraber dua ediyorlar.

Bu kıymetli geceyi ibadetler ve dualarla geçirecek olanlar, Kadir Gecesinde çekilecek zikirler ve tesbihler hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, Kadir Gecesi zikirleri ve tesbihleri neler? İşte Kadir Gecesi tesbihleri ve zikirleri şu şekilde;

Kadir Gecesi'nde bir Sübhanallah, bir Elhamdülillah, bir La ilahe illallah söylemek bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir.

- Laihahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim. (Hz. Peygamber (S.A.V.) buyurdu: "Her kim bu duayı üç defa okursan sanki Kadir Gecesini idrak etmiş gibi sevaba nail olur."

-Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyil azim.

Kadir gecesi üç defa "La ilahe illallah" söyleyen Müslümanın, birincisinde bütün günahları bağışlanır. İkincisinde cehennemden kurtulur, üçüncüsünde cennete girer. (Tefsir-i Mugni)

Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

-Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Süfyan-i Sevri: "Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur"an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir" demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, ).

KADİR GECESİ'NDE HANGİ TESBİH VE ZİKİRLER ÇEKİLİR ?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.