hobi bahçeleri son durum / Hobi Bahçelerinde Son Durum : Kayseri ana haber

Hobi Bahçeleri Son Durum

hobi bahçeleri son durum

Tarım alanlarına hobi bahçesi yapmak yasak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı kararın yasalaşması sonrası Torbalı Belediyesi ekipleri ilçenin Dirmil Mahallesi’nde inşa edilen hobi bahçelerinin yıkımını gerçekleştirdi

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde ile metrekare arasında parsellere bölünerek kurulan kooperatiflere üye olanlara noter satışıyla verilen hobi bahçelerinde inşa edilen yapılar için ilçe belediyesi meclis toplantısında yıkım kararı almıştı. Ancak yapıların yıkımının yapılabilmesi için ‘hobi bahçelerine’ yönelik TBMM’de görüşülen kanun teklifinin yasalaşması beklenmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı karar Resmi Gazete’de de yayınlandı. İzmir Valiliği’nden gelen talimat üzerine Torbalı Belediyesi de, CİMER’E gelen şikayetleri de dikkate alarak öncelikli olarak Dirmil Mahallesi’nde yıkımlara başladı.

Tarım alanlarına hobi bahçesi yapmak yasak

‘Asla göz yummayacağız’ 

İnşa edilen 15 yapı yıkılarak alan yeniden tarım arazisi haline getirildi. Konuyla ilgili Torbalı Belediyesi şu açıklamayı yaptı: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve İzmir Valiliği’nden gelen talimatlar ve CİMER’e yapılan şikayetler doğrultusunda hobi bahçelerine yapılan yapıların hepsini yıkmaya devam ediyoruz. İlçemizde tarım alanlarından rant elde edenlere ve köylünün elinden tarlalarını alıp para kazanma hırsı ile tarım alanlarımızı yok etmek isteyenlere göz açtırmayacağız ve hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Tarım alanlarımızı koruyacağız. İlçemizde bulunan bu yapılar, belirlediğimiz program dahilinde yıkılmaya devam edecek.” 

hobi bahçeleri son durum

hobi bahçeleri son durum

hobi bahçeleri son durum

Tarım arazilerinin bölünerek satışının engellenmesi için geçen aylarda Meclis'te de onaylanan düzenlemeyle hobi bahçelerinin satışı yasaklanırken, yasal düzenlemeye karşın online platformlarda çıkılan yüzlerce ilanla bu alanda yapılan satışlar sürüyor.

O arazi sahiplerine cezalar başladı!

O arazi sahiplerine cezalar başladı!

Tarım arazilerinin, hobi bahçeleri adı altında bölünüp satılmasının engellenmesi için Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'yla mağdur olduklarını belirten, hobi bahçe sahipleri duruma tepki gösteriyor. 

Hobi bahçesi sahiplerinden çağrı: Yıkım çözüm değil!

Hobi bahçesi sahiplerinden çağrı: Yıkım çözüm değil!

28 Ekim'de Gıda, Tarım ve Orman alanında düzenlemeler içeren torba yasa teklifinin kabul edilmesi ile hobi bahçelerinin yıkımı konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Söz konusu tartışmalar ile ilgili hobi bahçesi sahipleri yazılı bildiri yayınladı.

O arazilerden yüzlerce satışa çıkarıldı!

O arazilerden yüzlerce satışa çıkarıldı!

Tarım arazilerinin bir takım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi amacıyla Ekim'de Meclis'ten geçen Torba Yasa'daki düzenleme sonrası valilikler de harekete geçti. Kanun çıkınca kaçış da başladı, yüzlerce arazi alelacele satışa sunuldu

Hobi bahçelerine yeni yaptırımlar!

Hobi bahçelerine yeni yaptırımlar!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada yaptırımların sadece hobi bahçelerini alanlarla sınırlı kalmayacağını vurgulayarak, "Bu işin bir de arz tarafı var, bu işin arz tarafını yapanlarla alakalı da çalışmamız yürüyor. Bazı yaptırımlar getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu hobi bahçeleri, birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan, ruhsatı, imarı, planı olmayan, tamamen kaçak yapılar. Zaten bunlarla alakalı ilgili yerel idarelerin işlem yapması gerekiyor. Bunlara cezalar kesiliyor" dedi.

hobi bahçeleri son durum Haberi

hobi bahçeleri son durum

Tarım arazilerinde yapılaşmanın ve niteliğinin bozulmasının önünü açması sebebiyle tartışmalara neden olan ve geçen senenin başında Meclis'ten geçen düzenlemeyle satışı yasaklanan 'hobi bahçeleri'ne ilişkin ilan verilmeye devam ediliyor. Yeni Şafak Gazetesi'nden Kenan Biter'in haberine göre; kanuna göre tarım arazilerini hobi bahçeleri aracılığıyla bölerek satan ve pazarlayanlara 1 seneden 3 seneye kadar hapis cezası uygulanması öngörülüyor.

METREKARE BAŞINA 10 LİRA CEZA

Tarım arazilerinde plan ve projelere aykırı uygulamalar yapanların valiliklerce belirlenerek sorumlu kişi ve kurumlara ise TL'den az olmamak şartıyla, bozulan arazinin metrekaresi hesaplanarak ve her metrekare başına 10 TL idari para cezası uygulanıyor.

TARLALARI BÖLEREK 1'E 20 KAZANIYORLAR

Düzenlemenin çıkmasından sonra ellerindeki bu tarz arazileri bir an önce satmak isteyen kişilerse online kanallar aracılığıyla verdikleri yüzlerce ilan ile yasaklı bir satışa

Copyright © funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası