erişteli yeşil mercimek yoğurt çorbası / Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? Kolay Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi…

Erişteli Yeşil Mercimek Yoğurt Çorbası

erişteli yeşil mercimek yoğurt çorbası

Erişteli, Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası

Hafta sonu İstanbul'da yılın ilk karını gördük, gerçi sabah incecik örtü şeklinde yağıp saat içinde de yok oldu ama olsun, çocukları sevindirmeye yetti :) Kar pek göremesek de soğuğu iliklerimize kadar yaşıyoruz bir haftadır. O zaman en güzeli, sıcacık bir çorbayla içimizi ısıtmak diyerek bugün bir çorba tarifi vereyim.

Normalde yayla çorbasından farkı yok aslında, ama ben hep annemden öğrendiğim gibi yapardım yayla çorbasını, suyu pirinci kaynatıp içine yoğurtlu, yumurtalı harcı karıştırarak yani. Sonra bir arkadaşımla ofiste konuşurken dedi ki, ben hiç öyle yapmıyorum, yoğurt, yumurta, un hepsini tencereye koyup karıştıra karıştıra pişiriyorum. Aa nasıl yani dedim, öyle yapınca kesilmez mi, yoo dedi gayet de güzel oluyor.


Tabii ilk fırsatta denemeye giriştim, zaten bizim evde yayla çorbası evin miniği tarafından ayrı bir sevilir. Ama yapmışken biraz değişiklik katayım da bloga da malzeme çıksın dedim :))) Ofis yemekhanesinde arada yaptıkları gibi yeşil mercimek ve erişteli yaptım.

Gerçekten de bunca zaman neden uğraşmışım ayrı yerde çırp, kaynayan sudan katıp ılıştır, çorbaya dök karıştır falan filan :)) Valla böyle çok kolaymış. Sonucu da tam istediğim gibi oldu, diğer yöntemle yaptığımdan çok daha lezzetliydi. Gökçe bayıla bayıla içti. Önce mızıldadı içinde ne var diye, dedim sen mercimeği seviyorsun, erişteyi de seviyorsun, bunu da seversin deyince yedi, sonra da ikinci tabağı istedi :)


Bundan sonra içine koyduğum malzemeyi değiştirip sık sık yapıcam bu çorbayı. Bir sefer pirinçli, bir sefer nohutlu derken aynı yöntemle farklı farklı çorbalar yapılır:))

Bu arada tarifi planladıktan sonra ölçüleri nasıl ayarlarım diye internette tariflere baktım, funduszeue.info'daki tarif benim yapmayı planladığım malzemelerden oluşuyordu, oradaki ölçüleri kullandım ve tam kararında oldu. 

O zaman buyurun erişteli, yeşil mercimekli yoğurt çorbası tarifine;

tereyağ, un, yoğurt & yeşil mercimek çorbalar tarifleri

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, yumurta, nane

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, erişte, yumurta, nane

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, tavuk suyu, yumurta, kirmizi biber, kuru nane

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, et suyu, erişte, kuru soğan, kuru nane

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, erişte, yumurta, nane, zeytinyağı

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, erişte, yumurta, nane, zeytinyağı

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, nane, pul biber, pazı, sarımsak

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, et suyu, pirinç, yumurta, limon, kuru nane

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, şehriye, bulgur, pirinç, kırmızı mercimek, limon suyu

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, erişte, yumurta, kuru soğan, nane, zeytinyağı

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, erişte, yumurta, kuru soğan, kuru nane, toz kırmızı biber, zeytinyağı

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, erişte, bitkisel yağ, yumurta, kuru soğan, haşlanmış nohut, kuru nane

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, tavuk suyu, erişte, bitkisel yağ, yumurta, nane, toz kırmızı biber

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, tavuk suyu, erişte, bitkisel yağ, yumurta, pul biber, kuru nane

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, kıyma, nohut, yumurta, kuru soğan, kirmizi biber, kuru nane, tarhun

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, buğday, yeşil biber, domates, patlıcan, yumurta, haşlanmış nohut, nane, patates, kekik, zeytinyağı

Malzemeler: tereyağ, yoğurt, un, yeşil mercimek, erişte, biber salçası, bitkisel yağ, yumurta, limon suyu, kuru soğan, nane, domates salçası, pul biber, sarımsak

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası