apex legends ping test / Ping hakkında yardım istiyorum - Teknik Destek - TurkNet İletişim Hizmetleri A.Ş.

Apex Legends Ping Test

apex legends ping test

Ping hakkında yardım istiyorum

Merhaba arkadaşlar. Daha önce bu konuda başlık açtım fakat hala çözemediğim için detaylı olarak tekrar yazmak istedim. İnanılmaz bir ping sorunu yaşıyorum ve bu yüzden hiçbir online oyundan zevk alamıyorum. Normalde yayın yapıyorum fakat yayın dışında bile, örnek verecek olursam, ms arası dalgalanma oluyor, aşağısını alamıyorum. Modemim ASUS DSL-AC, hat değerlerim bu şekilde.
Ekran görüntüsü
Yayın yaptığımda tabiki durum daha vahim oluyor.

Binaya fiber kutusu takıldı, yaklaşık 1 ay oldu ama hala bağlanmadı. Bu durum hallolana kadar, -bağlanması uzun sürecek gibi duruyor- en azından biraz da olsa düzeltmek istiyorum. Ekiplerin yapabileceği bir şey var mı, yoksa modem ayarlarından vs. yapılacak bir şey var lütfen söyleyin, bu durum canımı çok sıkıyor.

Bufferbloat testim.

Ping Düşürme Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)

İnternet üzerinden oyun oynarken insan bazen sinirden kendini kaybedebiliyor. Üst düzey çekişmelere ev sahipliği yapan bir ortamda gerginlik olmasından daha doğal bir şey yoktur. Hele bir de böyle bir ortamda yüksek ping sorunu yaşamak, insanı ciddi anlamda soğutabiliyor.

Bizler de tam olarak bu dertten muzdarip okurlarımız için bir ping düşürme rehberi hazırlamak istedik. Dileriz, rehberimiz Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) veya League of Legends (LoL) gibi rekabetçi oyunları oynarken yaşadığınız ping sorununu çözmenizde yardımcı olur.

Yazımızda bulunan adımlar genel olarak yerine getirmesi kolay işlemlerden oluşuyor. Bu sebeple lafı fazla uzatmadan çözümlere geçelim. Önce kısaca nelerden bahsedeceğimizi özetleyelim:

CS: GO ve LoL gibi oyunlarda ping düşürme yöntemleri (Özet liste):

  • İnternet hızınızı test edin,
  • İnternetle bağlantı kuran tüm programları kapatın,
  • İnterneti kullanan tek kişi olmaya özen gösterin,
  • İnternet bağlantınızı Ethernet kablosu ile sağlayın,
  • Modeminizi kapatıp tekrar açın,
  • İnternet sağlayıcınızla görüşün,
  • Yeni bir modem almayı deneyin,

Ping nedir?

Ping, yılında Michael Muss tarafından icat edilen, bir veri paketinin farklı bir adrese dağıtımının sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilip, gerçekleştirilemeyeceğini doğrulamak için kullanılan sisteme verilen isimdir.

Aslına bakarsanız internet üzerinden bir oyun oynarken yapılan şey de budur. Yani oyunu oynayan kişinin kullandığı bilgisayar ve oyun sunucuları arasında asla durmayan bir veri alışverişi gerçekleşir. Oyunda gösterilen ping değeri ise bu alışverişin ne kadar sürede gerçekleştiğini gösterir. Ping, Türkçe’de gecikme olarak da kullanılır.

CS: GO ve LoL gibi oyunlarda ping düşürme yöntemleri:

Her şeyden önce internet hızınızı test edin:

Eğer alışılagelmişin dışında bir ping değerine sahipseniz, ilk olarak bir hız testi yapmanızda fayda var. İnternet hızını test etmek için dünya çapında en popüler olan sitelerden biri olan Speedtest sitesini kullanabilirsiniz.

Test sonuçlandığı zaman yapmanız gereken şey, “ping”, “download” ve “upload” değerlerinizin önceden yaptığınız hız testleriyle benzer olup olmadığını kontrol etmek. Eğer değilse yüksek ping sorunu yaşamanızın sebebi bu olabilir.

İnternetle bağlantı kuran tüm programları kapatın:

Bilgisayarlar sizin haberiniz olmadan, arka planda birçok farklı işlemi yerine getirebilir. Ancak bu her zaman iyi bir şey değil. Bazen, bilgisayarınızın sadece o anda yaptığınız işleme odaklanmasına ihtiyacınız olabilir.

Yaşadığınız yüksek ping sorunu da tamamıyla bu yüzden olabilir. Programlar, kendilerini otomatik olarak güncelliyor olabilir. Bu yüzden ping düşürme işlemi için ilk olarak arka planda gerçekten gerekmedikçe bir uygulama çalıştırmamaya özen gösterin.

Not: Steam’in “Oyun esnasında indirmelere izin ver” özelliğini kapatın:

Özellikle CS: GO gibi Steam üzerinden çalışan oyunları oynuyorsanız, Steam’in arka planda çalışmasına engel olamazsınız. Ancak Steam’in arka planda indirme yapmadığından emin olmanızda fayda var:

  • Steam’i açın.
  • Sol üstte bulunan “Steam” sekmesine basın.
  • Açılan listeden “Ayarlar” butonuna basın.
  • Pencerede bulunan sekmelerden “İndirmeler” yazana tıklayın.
  • Oyun esnasında indirmelere izin ver” seçeneğinin tikini kaldırın.

İnterneti kullanan tek kişi olmaya özen gösterin:

Bu adım söylemesi kolay, yapması zor olanlardan. Eğer tek başınıza yaşamıyorsanız, evinizde yaşayan insanlardan interneti kullanmamalarını istemek her zaman mümkün olmuyor. Ancak deneme yapmak için anlık olarak rica edebilirsiniz.

Çünkü özellikle Netflix gibi yayın platformları internet kullanımı konusunda acımasızlaşabiliyor. Aynı şekilde büyük dosyalar indirilmesi de ping değerini yükselten faktörler arasında bulunuyor.

İnternet bağlantınızı Ethernet kablosu ile sağlayın:

Bilgisayarınız ve modeminiz arasındaki mesafe, kablosuz bağlantılarda çok önemlidir. Eğer bilgisayarınızı modeme uzak bir mesafede kullanıyorsanız, yeni bir kablo almadan önce modeme yaklaşmayı deneyebilirsiniz.

Sorun mesafeden kaynaklanmıyorsa kendinize bir Ethernet kablosu edinmenizde fayda var. Çünkü kablo ile kurulan bağlantılar, kablosuz olarak kurulan bağlantılardan çok daha güçlü ve stabil oluyor.

Modeminizi kapatıp tekrar açın:

Yılların verdiği tecrübe, bilgisayarla uğraşan herkesi bir sorun anında kapatıp yeniden açmaya itmekte. Bu her ne kadar dalga geçilen bir konu olsa da gerçekten işe yarıyor. Ayrıca bunun çok da mantıklı bir sebebi var. Elektronik aletlerin hepsi sağlıklı çalışması adına arada bir yeniden başlatılmalı.

Ancak bu işlemi gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken bir şey var. Modeminizi kapatmak yeterli değil, güç kablosunu da sökmeniz gerekiyor. Ayrıca evdeki bağlantıyı yönlendirici ve benzeri cihazlarla destekliyorsanız, bunları da aynı şekilde kapatıp açmanız gerekiyor. Güç kablosunu çıkardıktan sonra bir dakika beklemek yeterli olacaktır.

İnternet sağlayıcınızla görüşün:

Tüm internet sağlayıcı firmaların müşterilerine uzaktan yardım etmek amacıyla kurdukları çağrı merkezleri var. Bazen, müşteri temsilcilerinden yardım almak ping düşürme işlemlerinde en etkili adım olabiliyor.

Bu aşamada müşteri temsilcisinin size verdiği komutları birebir yerine getirmek çok önemli. Bu yüzden yanlış bir şey yapmamak adına tamamen anlayana kadar soru sormaktan çekinmeyin. Sonuçta sorununuzun çözülmesi iki taraf için de önemli.

Yeni bir modem almayı deneyin:

Geçen zamanla birlikte internet sağlayıcınızın size verdiği modem verimliliğini kaybetmiş olabilir. Böyle bir durumda yukarıda bahsettiğimiz çözümlerden hiçbirisi size yardımcı olamaz. Ancak yeni bir modem alacakken acele etmeyin.

Önce yukarıda vermiş olduğumuz adımların hepsini harfiyen yerine getirdiğinizden emin olun. Sonra sorunun gerçekten modemden kaynaklandığından emin olmanız gerekiyor. Eğer modeminizde bir arıza yoksa, yeni bir modem almak ping düşürme konusunda bir çözüm getirmez.

Oyunlarda ideal ping değeri kaç olmalı?

Yabancı uzmanların bu soruya getirdiği cevap, 20ms ila ms arası değerlerin ideal olduğu yönünde. Ancak ülkemizin coğrafi olarak oyun sunucularına uzak olması sebebiyle, 20ms değerinde bir gecikmeye sahip olmak maalesef bizim için bir hayal.

Tabii bu durum League of Legends gibi, sunucularda yerelleştirmeye giden oyunlar tarafında daha farklı. Ancak şu da bir gerçek, dünya üzerindeki en popüler oyun dağıtımcıları bu tarz adımlar atmıyor. Bu yüzden biz minimum bir değer belirlemek yerine, ping ölçer ms’nin altında bir değer gösteriyorsa ideal aralıktasınız diyelim.

Böylelikle ping düşürme rehberimizin sonuna gelmiş oluyoruz. Dileriz yazımız yardımıyla sorununuzu çözebilirsiniz. Hepinize düşük gecikmeli, bol “win”li oyunlar sevgili Webtekno okurları 🙂

Kaynak: Webtekno

Bunu beğen:

LoL Ping Testi Nasıl Yapılır? LoL Ping Ölçer Önerileriniz Var mı?

Her oyunda olduğu gibi LoL yani League of Legends’ta da ping değeri &#;ok &#;nemlidir. Ping ne kadar d&#;ş&#;k olursa sizin i&#;in o kadar iyi olur. Ping değerini bilgisayarın, oyun sunucusuna g&#;nderdiği veri s&#;resi diyebiliriz. Ping d&#;ş&#;k olduğunda verdiğiniz tepkimeler daha hızlı olur ve karşıdaki oyuncuya g&#;re avantaj kazanırsınız.

LoL Ping Değerine Nasıl Bakılır?

Oyun ayarlarından ping ve FPS g&#;ster se&#;eneğini a&#;arak oyundaki pinginizi g&#;rebilirsiniz. Bunun dışında oyun i&#;erisinde Ctrl+F tuşuna basarak FPS ve ping değerinizi g&#;rebilirsiniz. Kapatmak i&#;in aynı işlemi yapmanız yeterli olacaktır.

LoL Ping Testi Nasıl Yapılır? LoL Ping Ölçer Önerileriniz Var mı?

LoL’de Ping Testi Nasıl Yapılır?

Dereceli bir karşılaşmaya girmeden &#;nce ma&#; i&#;erisinde ka&#; ping alacağınızı g&#;rmeniz sizin i&#;in iyi olacaktır. &#;ok y&#;ksek bir ping ile oyuna girerseniz iyi oynayamayabilir ve ma&#;ı kaybedebilirsiniz. Lafı &#;ok uzatmadan LoL ping &#;ğrenme tekniklerini anlatayım.

Bkz:LoL Ping Sorunu Nasıl &#;&#;z&#;l&#;r?

1- Antrenman Modu ile LoL Ping &#;l&#;me

Bir dereceli ma&#;a girmeden &#;nce ping &#;l&#;me işlemi ger&#;ekleştirmek ve pinginize g&#;re ma&#;a girmek istiyorsanız oyunun antrenman modundan pinginizi &#;ğrenebilirsiniz. Eğer antrenman modunda pinginiz az ise dereceli karşılaşmaya girip oynayabilirsiniz. Fakat antrenman modunda pinginiz y&#;ksek ise dereceli karşılaşmaya girmemenizi tavsiye ederim. Ping y&#;ksekken oyundan d&#;şme ihtimaliniz de y&#;ksek olur.

2- CMD ile LoL Ping &#;l&#;me

Oyuna girmeden de LoL i&#;in ping &#;l&#;me işlemi yapabilirsiniz. Bunun i&#;in bilgisayarınızda “Başlat” kısmına gelip “&#;alıştır” ekranını a&#;ın. Daha sonrasında &#;alıştır ekranında “CMD” yazın ve şu kodu yazın: ping tr. leagueoflegends. com

Bunu yazdıktan sonra size ka&#; ping alacağınızı g&#;sterecektir. Eğer alan adına değil de ip adresine ping atmak istiyorsanız, site adresi yerine gireceğiniz server adresinin ip adresini yazmanız gerekir.

LoL Ping Testi Nasıl Yapılır? LoL Ping Ölçer Önerileriniz Var mı?

Server IP adresleri şu şekilde:

  • EUW –
  • EUNE –
  • OCE –
  • LAN –
  • TR –

3- LoL Ping &#;l&#;er Siteleri ile LoL Ping &#;l&#;me

LoL ping testi yapabilmeniz i&#;in bazı belli başlı ping &#;l&#;er siteler vardır. Bu siteleri kullanarak LoL’de ping &#;l&#;ebilirsiniz. Kesin tam oradaki kadar ping almasanız bile yakın bir ping ile oyunu oynarsınız.

Ayrıca Bkz: LoL Ping D&#;ş&#;rme Nasıl Yapılır?

LoL ping &#;l&#;me ile alakalı bildiklerimi anlatmaya &#;alıştım, umarım yardımcı olabilmişimdir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası