boş bardak notaları / Fettah Can - Boş Bardak - Akor (Kolay ve Orjinal Ton)

Boş Bardak Notaları

boş bardak notaları

İlk albümde kendi egomu tatmin ettim

Güncelleme Tarihi:

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Röportaj: Gülbahar KARAKUŞ

Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2012 09:00

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Yıllardır yazdığı şarkıları Levent Yüksel, Işın Karaca gibi önemli vokallerden dinlemeye alıştığımız Fettah Can, sonunda dayanamadı, mikrofonu eline aldı.

Haberin Devamı

 İlk albümü yeterince ilgi görmese de umudunu yitirmedi, ikinci solosu “Aklımda Kalanlar”la müzikseverlerin karşısına çıktı. Ve başardı... Her şarkısını aynı coşkuyla yorumlayan ünlü müzisyen, “Ben stüdyoda da, evde de, sahnede de bir daha hiç şarkı söyleyemeyecekmişim, sanki son kez söylüyormuşum gibi okurum” diyor.

İkinci albümü de çıkardığınıza göre, sanırım şarkıyı hem yazıp hem söylemek daha tatlı geldi...
- Şarkı yazarı olarak şarkının neticesini duymak epey zaman alıyor. Veriyorsunuz, biri okuyor, albüm çıkıyor, siz hep beklemedesiniz. Ama şarkıyı kendiniz söyleyince tepkiler direkt geliyor.

En başından beri aklınızda mıydı albüm yapmak?

- Evet, bu işlere albüm yapma fikriyle başladım. İlk albümü yapınca sektörün hemen kulak kabartacağını düşünüyordum ama öyle olmadı. O biraz müzisyen işiydi, kendi egomu tatmin etmiştim.

Ne değişti peki ikinci albümde?
- Ben besteci olarak çok mutlu yaşıyordum ama derlenip toparlanmam gerekiyordu, bunu da Cansu (kız arkadaşı Cansu Kurtçu)yaptı. Birçok şeyi o organize etti.

Haberin Devamı

BU ALBÜMÜ HERKES SEVSİN İSTİYORUM
Bu albümü nasıl tanımlıyorsunuz?

- Bu albümü daha geniş bir kitleyi düşünerek hazırladım, herkes hemen sevsin istedim. “Sana Affetmek Yakışır” buna en iyi örnek... Çıktığı gün herkes tarafından sevildi. Sonra “Boş Bardak”ı yaptık; yapımcımız Ahmet Çelenk riskli görmüştü ama o da sevildi.

“Aklımda Kalanlar”da daha önce Işın Karaca, Hande Yener, Levent Yüksel gibi isimlere verdiğiniz şarkıları okumuşsunuz. Sadece iki yeni eser var...

- Aslında ilk başta amacımız tamamı yeni şarkılardan oluşan bir albüm yapmaktı. Sonra Cansu “Acaba sahibinin sesinden mantığıyla böyle bir şey mi yapsan?” dedi... Fikir bana da sıcak geldi. Akustik bir albüm yapmak üzere ilk aklımıza gelenleri seçtik.

Ben onlardan daha iyi söylerim durumu yok yani!

- Yok canım, bende öyle bir hırs yoktur. Herkes kendine göre yorumlar şarkıları, herkesin farklı lezzetleri vardır. Aynı malzemeyi iki ayrı aşçıya verirsiniz, aynı yemeği yaparlar ama lezzetleri farklı olabilir. İşte bu da benim lezzetim.

ŞARKI SÖYLE DENİNCE KAÇACAK DELİK ARARDIM
Ya benim lezzetimi beğenmezlerse diye endişelenmediniz mi hiç?
- Yok, öyle şeylerden korkmam. İyi bir şarkıcı olduğumu her zaman söylerim ben... Birçok arkadaşım da “Sen dünyaya şarkı söylemek için gelmişsin” der.

Madem çok iyi şarkıcı olduğunuzu biliyordunuz, neden en başından şarkılarınızı başkalarına vermek yerine kendiniz söylemediniz?
- Terzi kendi söküğünü dikemedi yıllarca! Kendim için yazdığım birçok şarkıyı sonradan diğer arkadaşlarım okudu.

Bu albümde de var mı aslında kendinize yapmış olduklarınız?
- Var, “Yalnızlık” mesela... Aslında ben 18-19 yaşlarımda da bir albüm yapmıştım, içinde “Yalnızlık” da vardı ama o albüm çöpe gitti.

Müziğe babanızın zoruyla başladığınız doğru mu?
- Doğru, “Konservatuvar gitmezsen eve gelme bir daha” dedi.

Evde çok şarkı söyler miydiniz?
- Yok, hiç söylemezdim. Şarkı söyle dendiğinde kaçacak delik arardım çocukluğumda. Ama kendi kendime söylediğimde herhalde dinliyordu babam ki bu kadar ısrar etti. Ben bu işe ilk başladığım dönemlerde çarşıda tezgahtarlık yapıyordum, kumaş satıyordum. Sonra akşamları konservatuvara gitmeye başladım. 3,5 yıl klasik Türk müziği okudum, sonra bıraktım.

Neden?
- İstanbul’a gelmek istedim.

Eskiden şarkı söylemekten kaçtığınızı söylediniz. Şimdi durum ne?
- Ben stüdyoda da, evde de, sahnede de bir daha hiç şarkı söyleyemeyecekmişim, sanki son kez söylüyormuşum gibi okurum. Bu benim son şarkım, nasıl okusam mutlu olurum diye düşünürüm.

MURAT LEZZETLİ OKUR DEMET ÇALIŞKANDIR

Başkalarına beste vermeye devam ediyor musunuz?
- Ediyorum tabii...

Bu şarkıyı vermesem de kendim söylesem ikilemine girmiyor musunuz?

- Yok, çünkü ben kimle çalışıyorsam ona göre şarkı yazıyorum. Üretmenin sınırı yok.

Eserlerinizi en çok kimin okumasnı seviyorsunuz?

- Murat Boz’un okuduğu şarkıları çok lezzetli oluyor. Gülben Ergen de yaptığı işin arkasında duruyor. Demet’le (Akalın) çalışıyoruz şimdi, o da inanılmaz çalışkan.

BACH VE MOZART YAPACAĞINI YAPMIŞ KİMSE BANA ÜSTÜNLÜK TASLAMASIN
Aklınızda kalan diğer şarkılarınızı da albüm yapmayı düşünüyor musunuz?
- Tabii, Aklımda Kalanlar 2 diye bir albüm yapabiliriz. Ya da sıfır bir albüm... O da olmazsa biraz lezzeti değiştirip arabesk tayfa olabilirim.

Nasıl yani?
- Öyle çok güzel şarkılarımız var ki, onları biraz rock formatında yapabilirim.

Rock’çılar sizi topa tutar!

- Hiç fark etmez. Müzik, yedi notadan çıkar. Bazen “Aman popüler müzik” gibi şeyler duyuyorum, e bu da müzik, o da... Ben re minör basıyorsam, sen de onu basıyorsun. Kimsenin kendini üstün görme şansı yok, çünkü Bach ve Mozart yapacağını yapmış! Unutulmaz şarkılar yazıyorum gibi bir iddam yok. Ben sektör içinde eriyecek, öğütülecek şeyler yapıyorum. Benim yaptığım 10 yılda öğütülür, bir başkasınınki üç ayda, buna ben değil dinleyici karar veriyor. Benim için iyi müzik olması önemli, isterlere tencereyle çalsınlar umrumda değil. Kulağıma güzel geliyorsa dinlerim.

RİVA DİYE YOLA ÇIKTIK RİO’DA KLİP ÇEKTİK!
“Mandalinalar” Rio’da klip çektiniz. Neden o kadar uzağa gittiniz?
- Yönetmenimiz Ahmet Çelenk’e “Riva” demiş, o da Rio anlayıp “tamam” demiş. Riva diye başlayan mevzu Rio’da bitti!

Orada klip çekmek daha mı rahattı?
- Benim için her yerde sıkıntılı bir durum, çünkü kameraya bakamıyorum. Işık gören tavşan gibi kalakalıyorum.

Klip sanki gerçekten oraya tatile gitmişsiniz de geziyormuşsunuz havasında olmuş...
- Aslında öyle oldu, bütün gün yürüttüler beni. Sokakta rastladığımız bir Brezilyalı kız da bana eşlik etti.

Nasıl buldunuz sokakta?
- Tesadüfen yürürken yanımızdan basma etekli bir kız geçti, doğal biri olsun diyorduk zaten, “Aaa, bu kız olabilir” dedik. Sonra konuştuk, kız da nişanlısını arayıp sordu, sonra çektik klibi.


Boş Bardak Tab için Komoçotoko'dan Gelenler
Aramalar: fett ah can solo, boş bardak akor ve tab, bos bardak solo, bo bardak, bos bardak tab ve akor, bos bardag solo, boşbardak solo, fettah can gitar tabları, fettah can boş bardak intro, bos bardak fettah can tab
Fettah Can - Boş Bardak için Kullanıcı Görüşleri

şarkının tamamını yazcaktım da çok uzun:D F#m gamında gezinirsen kulaktan bulabilirsin :)


http://www.youtube.com/watch?v=WgGqPsoQMUI

Bu video daki tabı çıkarabilecek varmı :)



Yorum yazma alanı Akor Merkezi üyelerine özel bir bölümdür. (Giriş Yap / Üye Ol / Şifremi Hatırlat)


SecretGuitarist soruyor:
Bir yerde bir parçayı duyup çok beğendiğinizde ne yaparsınız?




F#m
Bugün senle konuşmak değil niyetim
A E Bm
Galiba artık yapamıyorum
F#m
Sürsün isterdim kendimi kandırarak
A E Bm
Yalanla yüz göz olamıyorum

E D
Her insan bazen şaşar
E D
Kendi sınırlarını aşar
E D
Sen ne söylersen söyle
Bm C#m D F#m
Boş bardak bir gün taşar

F#m C#m
Başka bir şehirde karşılaşırmışız
F#m C#m
Dostça ayrılalım belki selamlaşırız
F#m E Bm E
Birimiz tek birimiz çiftsek eğer
Bm C#m D F#m
İşte o zaman konuşmadan uzaklaşırız

Bu içerik müzik eğitimi amacı ile yayımlanmış olup hakları kendi sahiplerine aittir. Telif ihlali içerdiğini düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bilgiler

  • Söz:
  • Müzik:
  • Düzenleme:
  • Yapımcı Şirket:
  • Ekleyen: mervee
  • Katkıda bulunanlar: mervee

Bu içerik için hata bildir

boş bardak akorları,

boş bardak akor

, chords, bos bardak, klasik gitar akorları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası