pastel renkler nasıl elde edilir / Pembe Renk Nasıl Elde Edilir - wikiHow

Pastel Renkler Nasıl Elde Edilir

pastel renkler nasıl elde edilir

Mor Renk Nasıl Elde Edilir? Guaj, Sulu Ve Pastel Boya İle A&#;ık Ve Kapalı Mor Renk Elde Etme

Haberin Devamı

Kırmızı, mavi ve sarı renkler, renk çemberi içerisinde yer alan ana renkleri oluşturmaktadır. Bu renkler görsel açıdan diğer renklere parçalanamamaktadır veya tamamlayıcı olan parçalara indirgenememektedir. Bahsedilen ana renklerin hepsi birbirinden farklı olmaktadır. Bunun sebebi birbirleri ile herhangi bir ortak unsurlarının bulunmamasıdır. Diğer bütün renkler ise ana renkler olan kırmızı sarı ve mavinin karıştırılması vasıtası ile elde edilmektedir.

Mor Renk Nasıl Elde Edilir?

Önemli renklerden bir tanesi olan mor rengi, kırmızı ile mavi renklerinin karıştırılması ile elde edilmektedir. Kırmızı ve mavi renklerinin bir araya getirilmesi ile mor rengi kolay bir şekilde elde edilmektedir. Bu renk karışımı özellikle de boyalar içerisinde sık sık kullanılmaktadır. Guaj boya, sulu boya ve pastel boya ile resim yapma aşamalarından bu karışımdan yararlanılmaktadır.

Haberin Devamı

Guaj Boyada Mor Renk Nasıl Elde Edilir?

Guaj boya, su ile inceltilerek kullanılmakta olan faka saydam bir yapıya sahip olmayan bir çeşit resim boyası ve bu boya ile resim yapma tekniğinin adına verilmektedir. Guaj boyada pigmentlerin zamk ile karıştırılmasından dolayı boya mevcut olan kâğıdın dokusuna işlememektedir.

Kâğıdın yüzey kısmında bir kat ortaya çıkarmaktadır ve ışığın geçmesini önlemektedir. Guaj boyada mor rengin elde edilmesi için mavi ile kırmızı renklerin palet içerisinde karıştırılması yeterli olmaktadır. Açık bir mor için beyaz, koyu bir mor için is siyah renkler yeterli düzeyde eklenmelidir.

PastelBoyada Mor Renk Nasıl Elde Edilir?

Pastel boya, toz boyar yapılı olan maddelerin katı bir hamur şekline gelene kadar tebeşir ile ve suyla karıştırılması aracılığı ile elde edilen çizim aracıdır. Kapatıcı niteliği bulunmaktadır. Pastel boya kullanırken de mor renk, kırmızı ve mavi olan pastel boyaların karıştırılması ile edilir. Koyu bir renk alması için siyah ya da daha koyu maviler tercih edilebilmektedir. Açık mor için ise beyaz renk tercih edilmelidir.

Sulu Boyada Mor Renk Nasıl Elde Edilir?

Sulu boya, bir boya çeşidini ve resim tekniğini anlatmakta olan bir terimdir. Sulu boya türlerinde pigmentler su bazlı bir solüsyonun içinde yer almaktadır. Sulu boyada mor rengin elde edilmesi için su yardımı ile mavi ve kırmızı renkler karıştırılır. Açık mor için elde edilen renk su ile inceltilebilir. Bunun dışında beyaz renk de kullanılabilir. Koyu mor için ise siyah tercih edilmektedir.

Akrilik boyalarla ten rengi. ten rengi

Her hevesli sanatçı veya portre sanatçısı, gerçekçi cilt tonlarının nasıl oluşturulacağını öğrenmelidir. Tecrübe kazandıkça kendinize uygun renk karıştırma tekniğinizi geliştirebileceksiniz. Genel olarak, renkleri doğru bir şekilde seçme ve karıştırma yeteneği gerçek bir sanattır, çünkü her insanın kendine özgü cilt tonu vardır. Gerçekçi bir cilt tonunun nasıl oluşturulacağını öğrenerek, gerçeküstü tonlar ve görüntülerle deneyler yapabilirsiniz.

adımlar

Açık ten rengi oluşturma

    Birkaç rengi karıştırmayı denemem gerekecek. Açık ten elde etmek için aşağıdaki renkleri hazırlayın:

    Bu renkleri karıştırın. Boyaları özel bir palet üzerinde karıştırmak en uygunudur. Eğer bir tane yoksa, başka bir çalışma yüzeyi yapacaktır. Örneğin, bir parça kalın karton kullanabilirsiniz. Palete her renkten bir damla koyun.

    Renkleri eşit miktarlarda karıştırın. Eşit miktarda kırmızı, sarı ve mavi boyayı karıştırmak için fırçayı kullanın. Fırçayı farklı renkte bir boyaya batırmadan önce bir kap su içinde duruladığınızdan emin olun. Üç ana rengi karıştırarak tabanı oluşturacaksınız.

    Gölgeleri karşılaştırın. Kopyalamak istediğiniz cilt tonu gözünüzün önünde olmalıdır. Ortaya çıkan tabanı, elde etmeye çalıştığınız gölgeyle karşılaştırın. Bir fotoğraftan çizim yapıyorsanız, aydınlatmasını düşünün.

    Gölgeyi hafiflet. Daha açık bir gölge elde etmek istiyorsanız, sarı ve beyaz boya ekleyin. Sarı boya sayesinde daha sıcak, beyaz boya sayesinde daha açık bir ton elde edilecektir. Boyayı azar azar ekleyin ve daha fazlasını eklemeden önce renkleri iyice karıştırın.

    Kırmızı ekleyin. Halihazırda oldukça açık bir tonunuz varsa ancak gerçekçi bir ton elde edemediyseniz, biraz kırmızı ekleyebilirsiniz. Kırmızının cilt tonunu nasıl değiştirdiğini düşünün. Bazen cilt tonunda daha fazla kırmızı olmalıdır.

    • Güneşten yanmış cildi boyamak için kullanacağınız bir gölgeyi hedeflemedikçe çok fazla kırmızı eklemeyin.
  1. Tonu ayarlayın. Ortaya çıkan gölgeyi, elde etmek istediğiniz renkle tekrar karşılaştırın. Tekrar düzeltmeyi deneyin. Gölge istenenden çok farklıysa, renkleri tekrar karıştırmak daha iyidir. Çok açık çıktıysa, biraz kırmızı ve mavi ekleyin.

    • Birkaç ton oluşturabilir ve ardından resminiz için en uygun olanı seçebilirsiniz.
  2. Mavi ekleyin. Yavaş yavaş ve azar azar tabana mavi boya ekleyin. Daha koyu bir gölge elde etmek istiyorsanız, biraz siyah boya eklemeyi deneyebilirsiniz.

    Gölgeleri karşılaştırın. Kopyalamak istediğiniz cilt tonu gözünüzün önünde olmalıdır. Ortaya çıkan tabanı, elde etmeye çalıştığınız gölgeyle karşılaştırın. Bir fotoğraftan çizim yapıyorsanız, aydınlatmayı düşünün.

    Kırmızı ekleyin. Kırmızı eklemeniz gerekiyorsa, biraz karıştırın. Daha sonra tabanı yeniden yapmak zorunda kalmamak için yavaş yavaş boya eklemek daha iyidir.

    Daha koyu bir zeytin gölgesi oluşturun. Eşit miktarda yanmış umber ve doğal sienni karıştırın. Koyu konsantre bir karışım elde edeceksiniz. Bu karışımın doğru miktarını yavaş yavaş tabana ekleyin. Bu karışım mavi yerine kullanılabilir. Daha zeytin tonu için, yeşille karıştırılmış biraz sarı ekleyin.

    Mükemmel karışımı elde edene kadar karıştırmayı deneyin. Mutlu olduğunuz en az beş ton elde edene kadar renkleri karıştırın. Onlardan mükemmel seçeneği seçebilirsiniz.

    Şimdi çizmeye başlayabilirsiniz. Gerçekçi bir cilt tonuna en çok benzeyen boyama için bir veya daha fazla seçenek kullanın.

Koyu ten tonları oluşturma

    İhtiyacınız olan renkleri seçin. En gerçekçi gölgeyi elde etmek için biraz denemeniz gerekecek. Aşağıdaki renklerin boyalarını hazırlayın:

    • yanmış umber;
    • doğal sienna;
    • Sarı;
    • kırmızı;
    • mor.
  1. Renkleri karıştırın. Boyaları özel bir palet üzerinde karıştırmak en uygunudur. Palet yoksa, başka bir çalışma yüzeyi yapacaktır. Örneğin, bir parça kalın karton kullanabilirsiniz. Palete her renkten bir damla koyun.

    Bir taban yapın. Eşit miktarda yanmış umber ve doğal sienni karıştırın. Aynı miktarda kırmızı ve sarı boyayı da karıştırın. Daha sonra kırmızı-sarı karışımı yavaş yavaş ilk karışıma ekleyin.

Her hevesli portre ressamı veya sanatçısı, gerçekçi insan teni tonlarının nasıl oluşturulacağını kesinlikle öğrenmelidir. Tecrübe kazandıkça kendinize uygun, renk karıştırma tekniğinizi geliştireceksiniz.

Genel olarak, renkleri doğru bir şekilde seçme ve karıştırma yeteneği tam bir sanattır, çünkü her insanın kendi cilt tonu vardır. Gerçekçi cilt tonlarını nasıl oluşturacağınızı öğrendikten sonra, gerçeküstü görüntüler ve tonlarla da deneyler yapabilirsiniz. Ten renginin nasıl yapılacağına ilişkin seçenekleri düşünün.

Ten rengi guaj nasıl yapılır?

Farklı tonları karıştırarak ten rengini mükemmel bir şekilde doğru hale getirebilirsiniz. Ama önce hangi gölgeye ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz, çünkü onları yeniden oluşturmak için bir veya başka bir renk kombinasyonu kullanılacaktır.

Açık bir cilt tonu oluşturun:

Önemli! Fırçayı farklı renkteki boyaya batırmadan önce mutlaka bir kap su içinde durulayın.

Önemli! Boya azar azar eklenmeli ve daha fazlasını eklemeden önce renkleri iyice karıştırın.

Önemli! Birkaç renk seçeneğini karıştırabilir ve ardından resminize en uygun olanı seçebilirsiniz.

Orta bir cilt tonu oluşturun:

Önemli! Bu karışım mavi yerine kullanılabilir. Daha koyu bir zeytin rengi için yeşille karıştırılmış biraz sarı ekleyin.

Önemli! Bir veya iki renk kullanmak daha iyidir.

Koyu ten tonları oluşturun:

Önemli! Siyah boya tabanı bozabilir, bu nedenle çok az ve kademeli olarak tanıtılmalıdır. Mükemmel sonucu elde edene kadar karıştırmayı deneyin.

Önemli! Gölgeler ve vurgular eklemek için griyi kullanın. Cilt çizerken, aynı anda birkaç renk kullanılması tavsiye edilir.

Hamuru ten rengi nasıl elde edilir?

Kil animasyonunda, canlı karakterler genellikle canlandırılır, bu nedenle ellerini, yüzlerini ve vücudun diğer kısımlarını oluşturmak için insan derisinin rengine benzer bir renge ihtiyaç vardır. Hamuru deri rengi yapmak aslında o kadar zor değil, sadece biraz sabır göstermeniz gerekiyor.

Mağazada zaten ihtiyacınız olan rengin hamuru bulamadıysanız, diğer renkleri karıştırarak elde edebilirsiniz. Cildin rengini elde etmek için aşağıdaki renklere ihtiyacımız var:

Bu renkleri homojen bir kütleye yoğurduğunuzda, zaten yaklaşık olarak hangi rengin elde edildiğini göreceksiniz.

Bir kişinin resimli portresinin canlı ve doğal olabilmesi için sanatçının ten rengini iyi oluşturabilmesi gerekir. Her ressamın kendi sırları vardır, ancak yine de herhangi bir tonu kolayca oluşturabileceğinizi bilerek genel kurallar ve kalıplar vardır. Gelin bu sanatı birlikte öğrenelim!

Diyelim ki yazmaya karar verdiniz, bir insanı onlardan çıkarmak için elinizde hangi boyalara ihtiyacınız var? İlk olarak, badana stoklamanız gerekir, ancak küçük porsiyonlarda diğer boyaları nazikçe karıştırmanız gerekir. Sağlıklı her zaman nazik ve sıcak bir gölgedir, çünkü tüm cildimize en küçük kan damarı ağı nüfuz eder. Bir deney için, bir beyaz kağıt alın, en solgun genç bayanın yüzüne yapıştırın ve en açık ten renginin bile bir kağıdın cansız beyaz renginden ne kadar çarpıcı bir şekilde farklı olduğunu göreceksiniz.

Bu nedenle, hardal, kırmızı ve belki de sienna veya koyu sarı gibi boyalar badana ile hala kullanışlı olabilir. Ancak son boyalar sadece gölge uygularken ve çok dikkatli bir şekilde kullanılabilir. Bir tüpten palete biraz beyaz sıkın, bir çözücü ile seyreltin ve biraz hardal, kırmızı ve sarı ile karıştırın. Bu durumda, daha fazla hardal ve elbette daha az diğer renkler kullanılmalıdır.

Çeşitli cilt tonları

Resimde, farklı tonlar için hazır tarifler yoktur, hepsi sanatçının sezgisine ve elbette modelinin ten rengine bağlıdır. Sonuçta, koyu tenli bir kişi çizerseniz, ten rengi bronzlaşmamış solgun bir kişinin ten renginden önemli ölçüde farklı olacaktır.

O zaman kadın teninin erkeklere göre daha açık ve narin tonlarda olduğunu bilmelisiniz. Gövdenin, kolların ve bacakların ten rengi de yüz derisinden daha koyudur. Vücudun farklı bölgelerinin rengi değişebilir. Resimde refleks diye bir şey var. Bu, yakınlardaki renkli noktaların nesnelerinin yüzeyindeki bir yansımadır. Örneğin, modelinizin kafasında kırmızı bir şapka varsa, çizmek istediğiniz yüze kesinlikle sıcak kırmızımsı bir parıltı düşecektir. Bir portre üzerinde çalışırken tüm bunlar dikkate alınmalıdır.

Boyama Sırasında Ten Rengi Nasıl Elde Edilir

Suluboya ile her şey çok daha basittir, ancak bazıları için bu malzeme yağdan daha karmaşık görünebilir. Gerçek şu ki, suluboya ile çalışırken, kağıdın beyaz arka planı badana rolünü oynuyor. Sonuçta, suluboya şeffaftır ve çok hafif uygulanmalıdır, böylece alt vuruşlar üst vuruşlardan görünür.

Şimdi ten rengini oluşturmaya başlayalım. Plastik bir palet alın ve üzerine biraz su koyun. Sonra yumuşak bir sincap fırçası alın, iyice ve hafifçe ıslatın, en ucuyla kutudan çıkan kırmızı sulu boya boyanın üzerine sürün. Daha sonra bu fırça ile paletin içinde suyla karıştırın ve soluk şeffaf pembe bir renk elde edin. Oraya biraz sarı ekleyin, aşırıya kaçmayın, biraz ihtiyacınız var. Ve bir portre çizmeye başlayabilirsiniz.

Mükemmel ten renginin olduğu portre örnekleri. Bu resimlerin fotoğrafları

Rus resim tarihinde, güzel portreler çizen birçok sanatçı vardı. Rokotov, Levitsky, Bryullov Bu ressamlardan herhangi birinin portrelerinin bir kopyasını alın ve düzgün bir şekilde inceleyin. En karmaşık vücut tonlarını hangi sanatla iletmeyi başardılar!

Burada, örneğin, V. L. Borovikovsky tarafından Maria Lopukhina'nın bir portresi var. Bu kadının teni ne kadar harika ve cildinin tazeliği ve gençliği ne kadar ustalıkla aktarılıyor! Sanatçının sırrını çözmeye çalışın. Sizce bu sonuca ulaşmak için hangi boyaları kullandı? Elinizde palet ve fırça ile şövalede otururken büyük resim ustasının sırrının çözümü için savaşmak en iyisidir.

Suluboyada doğru gölgeyi seçmek genellikle oldukça karmaşık görünür, ancak değildir ve tıpkı diğer resim türlerinde olduğu gibi (örneğin, yağda), farklı renklerin karıştırılmasıyla oluşturulur. Bu aynı zamanda sulu boyadan ten renginin nasıl elde edileceği için de geçerlidir. Bu yazıda bunu çözmeye çalışacağız.

Öncelikle sulu boyanın önemli bir özelliğinden bahsedelim. Beyazın rengi açmak için kullanıldığı yağın aksine, suluboyada bu amaç için boya tabakasından görülebilen kağıt ve boyayı seyrelten su kullanılır. Bu nedenle, ten rengini sulu boya yapmak için beyaz boya kullanmak hiç gerekli değildir.

Sulu boyada ten rengi nasıl elde edilir

Çalışmanın başında suluboya, su ve fırça hazırlayacağız. Palet olarak, boya başlığını, kartonu veya sulu boya kağıdını kullanabilirsiniz - boyayı hemen emmeyecek herhangi bir yüzey.

Ardından, paletimize kırmızı renk uygularız ve ardından hardal sarısı (veya orada değilse, sarı ve kahverengiyi karıştırın). Cilt tonuna bağlı olarak eşit miktarlarda veya koyu sarı ağırlıklı olarak karıştırılabilirler.

Rengi daha az doygun hale getirmek için, suyla biraz seyreltiyoruz (ancak, suluboya kuruduğunda genellikle parlaklığını kaybettiği göz önüne alındığında, tamamen soluk yapmıyoruz). Ortaya çıkan gölgeyi cildin bölgelerine uygularız - bu, üst katmanlardan parlayacak ve genel tonu ayarlayacak bir “vurgu” yapacağız.

Bu aşamada tam olarak doğru rengi elde edemezseniz sorun değil, şimdi doğru tonu ayarlamak çok daha önemli. Ton sıcak veya soğuk olabilir, yaşayan bir insanda cilt çok soluk olsa bile genellikle ılıktır. Bu nedenle suluboya ile ten rengini doğru bir şekilde iletmek için ilk aşamada soğuk renkler eklemek istenmeyen bir durumdur. Cildin hafifliğini göstermek için boyayı su ile seyreltmek yeterlidir.

Daha fazla iş süreci (katmanlar)

Daha fazla katman uygularken diğer renkleri kullanabilirsiniz: kahverengi, mavi, yeşil, toprak ve çeşitli varyasyonları. Soğuk renkler genellikle gölgeler oluşturmak için sıcak renklerle (kahverengi, koyu sarı, sarı) karıştırılır, hatta bazen sıcak parçalarla kontrast oluşturmak için saf formlarında bile kullanılabilirler. Cildi daha doğru yazabilmek için, yazdığınız kişinin, fotoğrafın veya çizimin yüzüne dikkatlice bakmalısınız.

Cilt Tonu Tablosu

Doğru rengi seçmenizi kolaylaştırmak için yaklaşık bir renk oranları tablosu derledik. Tabii ki, çok daha fazla renk var, ancak tabloyu örnek olarak kullanarak, renk karıştırma kalıpları hakkında genel bir fikir edinebilirsiniz. Avrupalıların ten rengi özelliğine ek olarak, tablo, Asya, Afrika ve diğer ırkların temsilcilerinin cildini yazmaya uygun diğerlerini içerir.

Sulu boyada ten rengi nasıl boyanır?
El ve yüz derisini boyarken ten rengini elde etmek için sulu boyayı nasıl doğru karıştıracağınızı öğreteceğiz. Farklı ırklardan insanların tüm cilt tonlarını dikkate alıyoruz

İyi günler, arkadaşlar ve mağazamın misafirleri! Alisa Luchinskaya'nın işinize yarayabilecek ilginç deneyimlerinden bahsetmek istiyorum. Yedi renkten akrilik boyaları karıştırırken olduğu gibi 40 renk elde edebilirsiniz.

Rus boyaları temel alındı Nevskaya Palitra fabrikasının "Ladoga"sı.

İşte 7 ana renk tüplerde yazılı oldukları şekliyle sayıları ile: sarı orta (), kırmızı (), mavi "FC" (), pembe ışık (), yanmış umber (), siyah (), titanyum beyazı ( ).

1. Açık renkler

Ana renkler titanyum beyazı ile karıştırılarak açık renkler elde edilir.

2. Koyu renkler

Ana renklere biraz siyah boya ekleyin:

3. Yeşilin tonları

Sarı orta boyayı siyah veya mavi "FC" ile karıştırarak elde edilir. Yıldız işaretleri "*", karıştırma sonucunda elde edilen renkleri belirtir ve yeni gölgeler elde etmek için daha fazla kullanılabilir.

4. Menekşe ve macenta tonları

Bu tonlar, kırmızı veya açık pembe boyayı mavi "FC" ile karıştırdığımızda elde edilir. Beyaz eklemek lavanta veya mor tonlar verecektir.

5. Turuncu tonları

Burada kırmızı ve pembe açık boyayı sarı ortamla karıştırıyoruz. Alttaki iki renk zaten daha karmaşık formüllerdir, bu nedenle aşı boyasını önceden stoklamak muhtemelen daha kolaydır.

6. Toprak tonları

Bu renklerin tümü yanık umber özelliğine sahiptir. Beyazın eklenmesi koyu toprak tonlarını pastel yapar.

Boyalar "gözle" karıştırıldığından - bir veya başka bir renk elde etmek için oranları belirtmek oldukça zordur. Her neyse, boyama sürecinde gölgeleri karıştırmanız gerekecek, kendi duygularınızı dinleyerek “Bu renge şimdi mi ihtiyacınız var yoksa biraz daha koyu / daha açık / daha yeşil / daha kırmızı” vb. Bu nedenle, henüz renkleri karıştırmada iyi değilseniz, yazar bir akşamı yukarıdaki formüllere göre tonları karıştırma eğitimine ve ayrıca yeni renkler elde etmek için kendi deneylerinize yatırım yapmanızı önerir. Bundan sonra, bataklık rengini asla zümrüt yeşili ile karıştırmayacaksınız (sıklıkla olduğu gibi), çünkü onları kendi deneyiminizden elde etme sürecini hatırlayacaksınız.

Ve sizin için kolaylaştırmak için: A4 kağıda kendiniz için böyle bir boşluk yazdırın:

Üzerinde kullanılan tüm renkleri ve ortaya çıkan tonları bir kalemle imzalayacaksınız.

Akrilik boyaların karıştırılması (7'nin 40 tonu), uyarlama
İyi günler, arkadaşlar ve mağazamın misafirleri! Alisa Luchinskaya'nın işinize yarayabilecek ilginç deneyimlerinden bahsetmek istiyorum. Yedi renkten akrilik boyaları karıştırırken olduğu gibi 40 renk elde edebilirsiniz.

Sanatçı, ancak tuval üzerine doğal bir ten elde etmek için eşsiz tarifini genel kurallardan çıkardığında, bir kişinin doğal portresini çizebilecektir. Makale, boyalardan et renginin nasıl alınacağı, hangi oranlarda karıştırılacağı sorusunu ortaya koymaktadır.

Ten rengi elde etmek için genel kurallar

Ten renginin nasıl yapıldığını ve yağlı bir portrenin nasıl boyanacağını anlamak için, daha sonra diğer boyalarla yavaş yavaş seyreltilen kutularda beyazı aramalısınız.

Bilim, bir kişinin renk tipini mevsimlere göre (cildin, gözlerin ve saçın rengine bağlı olarak) 4 türe ayırır.

Kağıt üzerinde sağlıklı cilt yumuşak, sıcak bej rengindedir. En açık tene sahip insanlar bile yüzlerinin beyaz olduğunu söyleyemez: sadece boş bir kağıtla karşılaştırın - fark ortaya çıkacaktır.

Palette beyaza ek olarak hardal sarısı, sarı ve kırmızı kadmiyum, muhtemelen sienna ve koyu sarı (sadece gölgeleme amacıyla, çok dikkatli bir şekilde uygulayın) bulunur. Palete az miktarda beyaz koymanız, bir çözücü ile seyreltmeniz, ardından kırmızı ve sarı ile hardal rengi eklemeniz gerekecektir. İkinci bileşenlerde, diğer boyalara göre hardal sarısı oranı daha yüksektir.

Dikkate alınması gereken hususlar

Bu veya bu renk tonu için mükemmel bir tarif yoktur - sonuç doğrudan sanatçının görünümüne ve bakıcının tenine bağlıdır.

Dikkate alınması gereken birincil yönler:

Renk kombinasyonları

Sulu boyada ten rengi

Suluboya ile işler daha kolaydır, ancak bazen malzemenin çalışmak yağdan daha zor olduğu görünebilir. Suluboya ile çalışırken badanaya bir alternatif, kağıdın vuruşlarla gösterilecek olan arka planıdır.

Renk sırası:

  1. Plastik bir palet alın - üzerine birkaç damla su koyun.
  2. Kırmızı sulu boyayı bulaştırmak için yumuşak bir sincap fırçasının ucunu kullanın.
  3. Az miktarda kırmızının suyla karıştırılması sonucunda soluk pembe bir renk elde edilir.
  4. Karışımı aldıktan sonra - biraz sarı ekleyin.

Tutarlılık bir portre çizmeye başlamaya hazır.

Ten rengi karıştırma tariflerinden biri

Çağdaş sanatçıların teorik eserlerinde aşağıdaki renk kombinasyonları vardır.

  1. 6 kısım sarı boyayı 1 kısım kırmızı ile karıştırın, homojen bir sarı-turuncu kıvama gelene kadar karıştırın.
  2. ½ kısım mavi ekleyin. Manipülasyondan sonra kırmızı-kahverengi bir renk tonu görünecektir.
  3. Elde edilen karışıma beyaz boya ekleyin. Oran evrensel değildir - miktar istenen renkle doğru orantılıdır: koyu veya açık.

Resimde ideal tenli portre örnekleri

Birçok Rus sanatçı, yüzü doğal bir şekilde tasvir etmek için benzersiz bir denge buldu. İsimleri resim dünyasında biliniyor: Bryullov, Levitsky ve Rokotov ve meslektaşlarının çoğu. Eserlerinin reprodüksiyonlarında, en karmaşık cilt tonlarının görüntüsünde ustanın eli açıkça görülmektedir.

Örneğin, V.L.'nin el işi Borovikovsky “Maria Lopukhina'nın Portresi”. Sanatçı, parlak taze teniyle kızın gençliğini kağıt üzerinde tasvir etmeyi başardı. Günümüzün deneysel sanatçıları ancak kendi elleriyle bir çiçek kombinasyonu seçerek sonucu tekrarlayabilecekler.

Boyaları karıştırarak et rengi elde etme
Ten rengi elde etmek için diğer renklerin optimal oranlarını gözlemlemek gerekir. Badana uygulamanız, bir çözücü ile seyreltmeniz, hardal rengi eklemeniz gerekecektir.


Suluboya boyaları karıştırarak ten rengi elde etmenin birkaç yolu vardır. Ne yazık ki ilk portre yapmaya başladığımda bu olasılıklardan haberim yoktu. Sadece Jaune Brilliant No. 1 ve No. 2 kullanarak tam olarak nasıl bir cilt tonu elde edeceğimi bildiğimi sanıyordum ama sonuçlardan her zaman memnun olmadım. Koyu ve derin tonlar oluşturmak için kullandığım ve üzerine beyaz boya eklediğim Burnt Umber, son görünümü mat ve cansız hale getirdi. Sıkışmıştım ve nedenini bilmiyordum.

Hatamı anlamam ve ten tonlarını karıştırırken beyazın asla belirleyici renk olmayacağını anlamam uzun zaman aldı. Aslında, zamanla portreleri hayata geçirmenin birkaç yolunu öğrendim - ve hiçbiri Jaune Brilliant, Burnt Umber veya yıllar içinde çok takdir ettiğim beyaz boya kullanmadı.

Beyaz bir cilt tonu elde etmek istiyorsanız:

Ten tonları, Jaune Brilliant'tan çıkarılabileceğini düşündüğüm pembelerden çok daha karmaşık. Aslında, cilt tonlarının oluşturulması, kırmızı ve sarı pigmentlerin bir kombinasyonuna dayanmaktadır. Kadmiyum Kırmızısı ve Kalıcı Gülü bir arada karıştırarak, vurgular oluşturmak için kullanılabilecek harika bir cilt tonu elde edebilirsiniz ve Sarı Okra ilavesiyle gölgeler derinleşecektir. Ortaya çıkan tonların zevkinize göre çok sıcak olduğunu fark ederseniz, biraz daha soğuk hale getirmek için her zaman bir damla Cerulean Blue (Cerulean Blue) ekleyebilirsiniz.

Alternatif olarak.

Kadmiyum Kırmızı Işık ve Kadmiyum Sarı Ortamın karıştırılması da zarif bir taban rengi oluşturmaya yardımcı olur. Gölgeler oluşturmak için Dioksazin leylak rengi (Dioksazin Leylak) ekleyin.

Koyu tonların tenini canlandırmak istiyorsanız:

En son palet turuncu-mor tayftaki renkleri kullandı ve bunun yanında gerçekten harika sonuçlar verdi, bence Kadmiyum Kırmızısı (Kadmiyum Kırmızısı) ve Kalıcı Gülün (Kalıcı Gül) karıştırıldığı ilk palet çok daha çok yönlü. Üstelik, kolayca koyu tonlara dönüştürülebilen odur.

Koyu ten rengi tonları için Ocher Yellow veya Ceruleum Blue yerine Burnt Sienna kullanın. Koyu bir pigment gerekiyorsa, nihai sonuçtan memnun kalana kadar Raw Umber ekleyin.

İpuçları:

Sulu boya ile cilt tonları nasıl elde edilir
Hatamı anlamam ve ten tonlarını karıştırırken beyazın asla belirleyici renk olmayacağını anlamam uzun zaman aldı. Aslında, zamanla portreleri hayata geçirmenin birkaç yolunu öğrendim - ve hiçbiri Jaune Brilliant, Burnt Umber veya yıllar içinde çok takdir ettiğim beyaz boya kullanmadı. Kafkas bir cilt tonu elde etmek istiyorsanız.

Kategoride popüler:

Bir erkeğin senden hoşlandığını nasıl anlayabilirim: sempati için önemli işaretler ve testler

Bir erkeğin senden hoşlandığını nasıl anlayabilirim: önemli işaretler ve testler

okuman
Bir çocuğun ilk doğum gününü kutluyoruz: ilginç fikirler ve iyi tavsiyeler

Bir çocuğun ilk doğum gününü kutluyoruz: ilginç fikirler ve pratik

okuman
Çocuğunuzun ilk doğum gününü evde nasıl kutlayabilirsiniz?

Çocuğunuzun ilk doğum gününü evde nasıl kutlayabilirsiniz?

okuman
Bir bebeği ne zaman yıkamak daha iyidir ve yeni doğmuş bir bebeği ilk kez nasıl yıkayabilirsiniz Yeni doğmuş bir bebeği ilk kez ne yıkamalı

Bir bebeği yıkamak için en iyi zaman ne zaman ve nasıl yıkanır

okuman

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası