kaburga kemiği nerede / Kaburga Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Kaburga Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? - Sağlık Haberleri

Kaburga Kemiği Nerede

kaburga kemiği nerede

Sternum Nedir, Nerede Bulunur? Sternum Neden Ağrır?

Haberin Devamı

Tıp Dilinde Sternum Hangi Anlama Gelir?

Sternum, vücutta yer alan göğüs kemiğinin bir başka ismidir. Tıp dilinde sıkça kullanılmakta olan bir sözcüktür. Sternum olarak isimlendirilen bu yer insan vücudunun en önemli noktalarından biridir. Bu bölgede ağrı veya buna benzer sorunlar görülebilir. Bu açıdan bakıldığında dikkatli olmakta yarar vardır.

Sternum Ağrısı Nedir?

Sternum ağrısı, kaburgalara ve göğüs kemiğine bağlayan kıkırdağı içeren göğüs kısmında görülen ağrı ya da rahatsızlıktır. Sternum kalbin yakınında bulunmaktadır, bu sebeple sternum ağrısı yaşamakta olan pek çok insan bu ağrıyı daha genel olan göğüs ağrısı ile karıştırabilir. Sternum ağrısı yaşamakta olan çoğu insan kalp krizi geçirebileceği durumundan endişe eder. Bununla beraber, çoğu durumda ise sternum ağrısı kalp ile ilişkisiz olur ve esas olarak da sternumun kendisi ya da yakındaki kıkırdak ile alakalı sorunlardan kaynaklanır.

Sternumun Altında Yatan Ağrının Nedenleri Nelerdir?

Sternum göğsün önünde bulunmaktadır ve kaburgalara bağlanır. Sternum ağrısına genelde sternumun değil sternumun yakınında yer alan kas ve kemikler ile ilgili sıkıntılar neden olur. Sternumun hemen arkasında ya da altında hissedilmekte olan ağrıya substernal ağrı adı verilir ve bazı durumlarda gastrointestinal sorunlardan kaynaklanır. Sternum ile substernal ağrının en yaygın olan nedenlerinden birkaç tanesi şu şekilde sıralanır:

Kostokondrit

Haberin Devamı

Köprücük kemiğinde ortaya çıkan yaralanmalar

Sternoklaviküler eklem hasarının oluşması

Fıtık

Göğüs kemiğinde kırığın ortaya çıkması

Asit reflü

Kas gerginliği ya da çürük

Şeklinde sıralanır.

Göğüs Ağrısına Yol Açan Diğer Nedenler Nelerdir?

Genel olarak bakıldığında sternum ağrısına çok sayıda etken neden olur. Bu etkenlerden en önemli iki sebebi zona ve panik atak olabilir. Panik atağın ortaya çıkması durumunda göğüs ağrısı ile birlikte hızlı kalp atışı, aşırı terleme, hızlı nefes alma, nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve ölme korkusunun eşlik etmiş olduğu yoğun korku dönemleri var ise, göğüs ağrısının sebebi panik atak olabilir.

Panik atak hastaları kendilerinde bir kalp sorununun olduğuna inanarak çok sayıda doktora müracaat eder. Bu hastalara yapılmış olan kardiyolojik testler genel olarak normal sonuç verir. Panik atağı bulunan hastalar psikolojik ya da psikiyatrik yardım ile düzelebilirler. Zona hastalığına bakıldığında ise zona, suçiçeği virüsünün bir kez daha aktivasyonundan dolayı kaynaklanır. Zona hastalığı göğüs bölgesinde de ortaya çıkabilir. Göğsün veya sırtın sadece bir kısmında zona döküntüleri ve yanı sıra şiddetli nitelikteki ağrı şikâyeti vardır.

Kaburga

Mimarlık terimi için kaburgalı tonoz&#;sayfasına bakınız.

Kaburga, göğüskemiği ve omurlarla birleşerek göğüs kafesini yapan, sağ ve solda 12 tane olmak üzere toplam 24 tane olan yassı kemiklerin her biri. Göğsü çevreleyen göğüs kafesinin paralel kemiklerini oluștururlar.

Özet[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası