ford focus kasa yılları / Tüm Ford Modelleri, Kasaları, Kasa Kodları ve Üretim Yılları | funduszeue.info

Ford Focus Kasa Yılları

ford focus kasa yılları

kaynağı değiştir]

Ford, makyajlı Focus MkII'yi Eylül 'deki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıttı. Araç başlarında hatchback, sedan ve station wagon gövde tipleriyle satışa sunuldu, baharında ise Coupé-Cabriolet ve üç kapılı hatchback ST modelleri piyasaya sunuldu. Sonrasında üç kapılı hatchback RS versiyonu tanıtıldı. Birleşik Krallık satışları Şubat 'de başladı.

Araç, görsel değişikliklerle Ford'un 'da S-MAX ve Galaxy ile 'de Mondeo'da kullandığı Kinetik Tasarım (İngilizce:&#;Kinetic Design) diline uygun hale getirildi, ancak makyaj öncesi modelin genel hatları korundu. Aracın ön ızgarası trapezoid olarak yeniden tasarlandı, geriye doğru devam eden ön farlar ve kaputun tasarımı değişti. Ayrıca ön ve arka tampon da yeniden tasarlandı. Önde, yanda ve arkada bulunan darbe emici çıtalar, makyaj sonrasında kullanılmadı. Jant seçenekleri de değişti. Baz donanım olan Trend seviyesine opsiyonlar eklenerek sunulan X Paket ile, çelik alaşım görünümlü kapak jantlar ilk kez makyaj sonrası sunuldu. Ön çamurluklarda bulunan ek sinyaller, yan aynalara alındı. Aracın iç mekanında ise gösterge grubunda, klima ünitesinde, ses sisteminin kontrol tuşlarında ve kumaş-konsol renklerinde değişiklik meydana geldi. &#;L Duratorq TDCi motorun PS'lik versiyonu model gamına eklendi. Hatchback ve station-wagon kasa tiplerinin stop lambası tasarımları değişti. Titanium'a ek opsiyon olarak alınabilen X Paket'ine sahip hatchback araçlarda led stop kullanılmaya başlandı. Aracın donanım seviyeleri Trend, Collection ve Titanium olarak değiştirildi. Trend ve Titanium donanımlarına, farklı içeriklerdeki X Paket opsiyonları dahil edildi. Ayrıca ST ve RS versiyonları da, yalnızca Titanium versiyonlarıyla satışa sunuldu. (Standart versiyon Titanium araçlara göre içerikleri farklı.) Ford, şarkıcı ve Strictly Come Dancing yarışması kazananı Alesha Dixon ile Ocak 'de yeni Ford Focus'un lansmanı için özel bir remix ve video hazırladı.[15]

Kuzey Amerika Modelleri ()[değiştir

FORD FOCUS HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Çok beklenen an geldi ve Ford Focus Fiyat Listesi içerisinde yer buldu. İlk defa hibrit versiyonu ile Türkiye’de satışa sunulacak olması da oldukça dikkat çekici. Yıllardır yolların vazgeçilmez araçlarından olan Ford Focus yeni modelleri ile neler sunuyor bu rehber içerisinden tüm detaylara ulaşabilirsiniz.


Ford Focus Genel Özellikleri

Ford Focus hatchback, sedan ve station wagon olmak üzere üç farklı gövde çeşidinde sunuluyor. Araç için Active, Titanium, Trend X ve ST-Line olmak üzere dört farklı donanım paketi bunuluyor. Motor seçenekleri ise lt EcoBlue dizel, lt Ti-VCT benzinli ve lt EcoBoost benzin/hibrit şeklinde. Tüm motor ve araç tiplerinde sunulan emisyon standardı ise Euro

Dizel Focus içerisinde yer alan lt EcoBlue dizel motor beygir güce ve Nm tork üretimi performansı sunarken 0’dan km’e hıza ulaşması ise sadece saniye sürüyor. Dizel motor ile ulaşılabilecek maksimum hız ise km/s.

Benzinli Focus modellerinde yer alan lt Ti-VCT motor ile beygir güç ve Nm tork değerleri elde ediliyor. Motor, Focus hatchback ve sedan kasa tiplerinde mevcut. Km/s hızlanma performansı manuel şanzıman için saniye iken otomatik şanzıman için saniye. Manuel şanzımanlı lt Ti-VCT maksimum km/s hıza ulaşırken, otomatik şanzımanlı modellerde maksimum ulaşılabilecek hız ise km/s.

İlk defa galerilerde yer alacak benzin/hibrit Ford Focus ise oldukça çarpıcı teknik özellikler sunuyor. lt EcoBoost motor, beygir gücü ve Nm tork üretimi performansı en güçlü motor performansını ortaya koyuyor. Hibrit/benzin motorların en göze çarptığı nokta ise hızlanma performansı. Tüm Focus modelleri arasında 0’dan Km hıza saniyede sadece bu tip motorlar ile ulaşılmakta. Bunun yanı sıra aracın maksimum ulaşabileceği hız ise km/s.


Yeni Ford Focus Yakıt Performansı Nasıldır?

Söz konusu Ford Focus yakıt performansı ise motor tipi ve şanzımana göre farklı veriler gözlemleniyor. En iyi yakıt performansını tahmin edileceği üzere dizel araçlar ortaya koyarken, diğerlerine nazaran daha çok yakıt tüketen motor ise otomatik benzinli modeller.

lt EcoBlue motora sahip Ford Focus dizel araçların km’deki yakıt tüketimi sadece lt.

lt Ti-VCT benzinli Focus için manuel araçlar km’de ortalama olarak lt tüketirken, otomatik araçlarda bu değer lt olarak gözlenmekte.

lt EcoBoost hibrit/benzin Ford Focus modelleri için kilometrede tüketilen ortalama yakıt miktarı da lt seviyelerinde.


Ford Focus Kasa Tipleri

Diğer senelerde de olduğu gibi farklı donanım paketleri, farklı şanzımanlar ve farklı kasa tipleri ile karşılaşıyoruz. Ford Focus modelleri içerisinde Sedan, Hatchback ve Station Wagon olmak üzere üç farklı kasa tipi bulunuyor.

Ford Focus Sedan kasa tipleri 4, metre uzunluğunda ve 1, metre uzunluğundadır. Diğer modellerde genişlikler ise 1, metre 1, metre ve 1, metre olarak değişmektedir.

Hatchback kasa tipleri 4, metre, 4, metre ve 4, metre olmak üzere üç farklı uzunluk opsiyonu bulunur. Tıpkı sedan kasa tiplerinde olduğu gibi genişlikler ise 1, metre 1, metre ve 1, metre olarak değişmektedir. Yükseklik ise 1, metre, 1, metre ve 1, metre olarak değişmektedir.

Ford Focus Station Wagon kasa tiplerinde 4, metre, 4, metre ve 4, metre olmak üzere üç farklı uzunluk opsiyonu bulunur. Tıpkı sedan ve hatchback kasa tiplerinde olduğu gibi genişlikler ise 1, metre 1, metre ve 1, metre olarak değişmektedir. Yükseklik ise 1, metre, 1, metre ve 1, metre olarak değişmektedir.

 

 

Ford Focus Hangi Şanzımanı Kullanıyor?

Ford Focus araçlarında bulabileceğimiz dizel, benzinli ve benzin/hibrit motor tiplerinin her birinde farklı şanzıman tipleri bulunuyor. Şanzımanların araçların yakıt tipi ve motor gücüne uygun olarak seçildiği de gözlemek mümkün.

Dizel araç tercih edenler için seçilebilecek lt EcoBlue, 8 ileri otomatik şanzıman ile geliyor. Önceki modellere göre daha da iyi hale getirilmiş hızlanmanın yanı sıra, önceki modellere göre vites değişimlerindeki yumuşayan geçiş de hissediliyor. Konfor ve performans konusunda Ford Focus Dizel şanzımanları oldukça ön planda diyebiliriz.

Benzinli Ford Focus modellerde ise 6 ileri otomatik ve 6 ileri manuel olmak üzere iki farklı şanzıman seçeneği bulunuyor. Manuel şanzımanda geçmiş yıllara oranla daha yüksek yakıt tasarrufu mevcutken, daha duyarlı ve pürüzsüz vites geçişleri de göze çarpıyor.

Ülkemizdeki Ford Focus adı altındaki ilk benzin/hibrit modellerde ise 7 ileri powershift çift kavramalı otomatik şanzıman karşımıza çıkıyor. Bu şanzımanlarda sarsıntısız vites geçişleri göz önüne alınarak yeni bir tasarımla araçlarda yerini alıyor. EcoBoost araçların daha verimli ve performans odaklı olmasında şanzımanın rolü oldukça fazla.

Ford Focus Full Paket Hangisi? 

Eğer Ford Focus Full Paket hangisi sorusuna direkt bir cevap aranıyor ise bu noktada tek bir cevap yok. Bunun temel sebebi ise benzinli Ford Focus modelleri için sadece iki farklı donanım paketi bulunması; Trend X ve Titanium. Bunu göz önüne alarak cevap vermek gerekir ise Ford Focus benzinli Full Paket Titanium diyebiliriz. Eğer dizel ve hibrit modelleri de denkleme katacak olursak Full Paket etiketini ST-Line donanım paketi için kullanabiliriz.

 

Ford Focus Boş Paket Hangisi?

Ford Focus donanım paketleri içerisinde de boş paket için tek bir cevap bulunmuyor. Benzinli ve Dizel modelleri göz önüne alırsak en düşük iç donanım ve dış donanım olanakları Trend X paketinde bulunmaktadır. Titanium, ST-Line ve Active paketlerine göre önemli oranda özellikten noksan olan paket, yine de birçok ihtiyaca yönelik yeni geliştirmelere sahip. Hibrit/Dizel modellerde ise Trend X donanım paketi seçenekler arasında değil, bu sebeple Titanium paketi için Ford Focus hibrit boş paket denilebilir.


Ford Focus Titanium ve Trend X Paketleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ford Focus araç özellik ve içerik listesine göz gezdirildiğinde Titanium ve Trend X donanım paketlerinin yoğunlukta olduğunu görmek mümkün. Benzinli modellerde sadece bu iki donanım paketine erişilebilirken, benzin/hibrit araçlarda ise Trend X paketi bulunmuyor. Bu bilgiler ışığında dizel Ford Focus Titanium, Trend X gibi paketler ile beraber diğer paketleri de içerisinde bulunduran tek araç tipi denilebilir.

Trend X yapı olarak diğer paketlere oranla daha dar bir donanım havuzuna ev sahipliği yapmakta. Ford Focus Titanium paketi ise hem Trend X içerisindeki tüm özellikleri hem de standart ve opsiyonel olarak daha farklı özelliklere erişim imkanı veriyor.

Trend X ve Titanium paketlerini Güvenlik ve Araç Emniyeti, Jant, Dış Donanım ve İç Donanım olarak dört farklı başlık altında karşılatırabiliriz:


Güvenlik ve Araç Emniyeti

En temel olan hava yastığı, emniyet kemeri hatırlatma sistemi, ABS ve hız sınırlandırıcı gibi özellikler her iki pakette de mevcut. Bu alanda opsiyonel olarak Titanium paketi ile 9 farklı özelliğe de erişiliyor. Bunlar arasında;

  • Şerit Hizalama Sistemi
  • Şerit Takip ve Şeritte Kalma Yardımcısı
  • Trafik Levhası Tanıma Sistemi
  • Acil Durum Manevra Sistemi

gibi bir dizi önemli özellik bulunmakta.


Jant

Tüm Ford Focus donanım paketleri farklı bir jant ile kullanıcılarına ulaşılmakta. Yapısı ve kozmetiği bakımından her biri birbirinden oldukça farklı. Hatta jantlara bakarak donanım paketi tahmini bile yapmak mümkün. Trend X paketlerde 16 inç alüminyum alaşım jant bulunurken Titanium paketinde 17 inç alüminyum alaşım jant bulunuyor.

 


Dış Donanım

İki paket arasında en fazla fark dış donanım özelliklerdedir. Bu alanda Trend X’e paketine göre Titanium paketi tam tamına 14 farklı özelliği erişilebilir kılıyor. Bunlardan en önde gelenleri:

  • LED Arka Farlar
  • Gecikmeli Sönen Ön Farlar
  • Krom Ön Izgara ve Detaylar
  • Geri Dönüş Kamerası

İç Donanım

Donanım paketlerinde daha yüksek seviyelerin arzulanmasındaki temel sebepler arabanın sunduğu ekstra özellikler ve performans avantajıdır. Ford Focus Titanium paketlerin Trend X’e göre daha çok tercih edilir durmasında iç donanım özellik farkının etkisi oldukça fazla. Bazı edinilebilir ekstra özellikler:

  • Isıtmalı Sürücü ve Yolcu Ön Koltuğu
  • Otomatik Klima
  • B&O Premium Ses Sistemi
  • Yağmur Sensörü
  • Anahtarsız Çalıştırma

 

Ford Focus Fiyat Listesi

Bu bölümde Ford Türkiye tarafından sunulan tüm Ford Focus modellerini ve tavsiye edilen güncel satış fiyatlarını bulabilirsiniz.


Trend X Donanım Paketi Ford Focus Fiyat Listesi

 

L Ti-VCT Manuel Sedan 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:
Tavsiye edilen liste fiyatı:
  
L Ti-VCT Manuel Hatchback 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:
Tavsiye edilen liste fiyatı:
  
L Ti-VCT Otomatik Sedan 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:
Tavsiye edilen liste fiyatı:
  
L Ti-VCT Otomatik Hatchback 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:
Tavsiye edilen liste fiyatı:
  
L EcoBlue PS Sedan 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:  
Tavsiye edilen liste fiyatı:  
  
L EcoBlue PS Hatchback 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:  
Tavsiye edilen liste fiyatı:  
  
L EcoBlue PS Station Wagon 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:  
Tavsiye edilen liste fiyatı:  

 

Ford Focus Titanium Donanım Paketi Fiyat Listesi

 

L Ti-VCT Otomatik Sedan 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:
Tavsiye edilen liste fiyatı:  
  
L EcoBlue Sedan 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:  
Tavsiye edilen liste fiyatı:  
  
L EcoBoost PS Hatchback 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:  
Tavsiye edilen liste fiyatı:  
  
L EcoBoost PS Station Wagon 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:  
Tavsiye edilen liste fiyatı:  
  
L EcoBlue PS Hatchback 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:  
Tavsiye edilen liste fiyatı:  
  
L EcoBlue PS Station Wagon 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:  
Tavsiye edilen liste fiyatı:  


ST-Line Donanım Paketi Ford Focus Fiyat Listesi

 

L EcoBoost Hatchback 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı: 
Tavsiye edilen liste fiyatı:  
  
L EcoBlue PS Hatchback 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:  
Tavsiye edilen liste fiyatı:

 

Active Donanım Paketi Ford Focus Fiyat Listesi

 

L EcoBoost Hatchback 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:  
Tavsiye edilen liste fiyatı:  
  
L EcoBoost Station Wagon 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:  
Tavsiye edilen liste fiyatı:  
  
L EcoBlue PS Hatchback 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:  
Tavsiye edilen liste fiyatı:  
  
L EcoBlue PS Station Wagon 
Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı:
Tavsiye edilen liste fiyatı:  

 

,Ford Focus araba öne çıkan donanım ve tasarım özellikleri sizin için inceledik. Ford Focus fiyat listesi ve yakıt performansı için tıklayın!

,

Yazar : Çetaş Dijital

ARAÇ KİRALAMA HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Araba kiralama, günümüzde çok tercih edilen bir ulaşım şeklidir. “Araç satın alıp ne yapacağım, zaten buralarda pek durmuyorum” cümlesi, araç sahibi olmamak için geçerli bir neden haline geliyor durum böyle olunca.

Ekleme Tarihi:

İNCELE

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (MTV) NEDİR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi, yılda iki kez olmak üzere araç sahiplerinin araçları için devlete ödemiş olduğu vergidir.

Ekleme Tarihi:

İNCELE

kaynağı değiştir]

Markanın yeni tasarım diline uygun ve müşterilerin talepleri doğrultusunda yeniden yorumlanan Focus, trapezoid ön ızgarası ile daha güçlü görünürken, yeni nesil tasarımına uygun olarak dörtgen formlu sis farlarına, kaslı motor kaputuna ve tampon tasarımına sahip.

Arka bölümde ise ufaltılan stop grubu, aracın dinamik görünümünü pekiştirirken, yeni bagaj kapağı ve yalnızca hatchback modellerde sunulacak yeni bir spoylere yer verildi.

İç mekanda ise kullanıcıların istekleri doğrultusunda bir dizi yeniliğe gidildi. Örneğin; orta konsolun üzerindeki tuş karmaşası yerini daha sade ve ergonomik bir buton yapılandırmasına bıraktı. Yeni 3 kollu direksiyon tasarımı gösterge paneli için daha fazla görünürlük sağlarken yalın tasarımında dikkat çekici detaylarından. Orta konsolun üzerinde bulunan 8 inçlik dokunmatik renkli multimedya ekranı sayesinde ise araç içerisinde birçok şey kontrol funduszeue.infolanan model, temel tasarım değişikliklerinin yanı sıra yeni teknolojileriyle de dikkat çekiyor. Focus'ta sunulan otomatik park sistemi, paralel park yapmanın yanı sıra, dikey park etme sistemi ve paralel parktan çıkmayı sağlayan paralel park çıkış yardımı özellikleri de sunuluyor. Halihazırda sunulan Ford SYNC araç içi iletişim sisteminin 2. jenerasyonu SYNC 2, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik renkli ekran ile müzik sistemi, navigasyon, iklim kontrolleri ve uyumlu cep telefonlarına daha kolay erişim sağlayan kontrol sistemini içeriyor. Ayrıca makyajlı modelde Elektronik Denge Programına (ESP) entegre Gelişmiş Proaktif Denge (ETS) teknolojisi gibi yepyeni bir teknoloji de yer alıyor. Sistem, aracın hız, direksiyon konumu ve direksiyonun hangi hızlarda döndürüldüğünden yola çıkarak aracın kayma ihtimalini hesaplıyor. Eğer sistem çok muhtemel bir kayma algılar ise (Sürücü daha kaymayı hissetmeden) ESP sistemini devreye sokarak aracın kontrolünün sürücüde kalmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda ST versiyonda da makyaja gidildi.

motor seçenekleri Yakıt Tipi Güç Tork Şanzıman
EcoBoost RS[31]Benzin &#;hp NM 6 İleri Manuel
EcoBoost ST Benzin &#;hp NM 6 ileri Manuel
TDCİ ST Dizel &#;hp NM 6 ileri Manuel
Ecoboost Start / Stop Benzin &#;hp NM 6 ileri Manuel
Ecoboost Benzin &#;hp NM 6 ileri Otomatik
Tİ-VCT Benzin &#;hp NM 5 ileri Manuel
Tİ-VCT Benzin &#;hp NM 6 ileri Powershift
Ecoboost Start / Stop Benzin &#;hp NM 6 ileri Manuel
Ecoboost Start / Stop Benzin &#;hp NM 6 ileri Otomatik
Ecoboost Start / Stop Benzin &#;hp NM 6 ileri Manuel
Ecoboost Start / Stop Benzin &#;hp NM 6 ileri Otomatik
TDCİ Start / Stop Dizel 95&#;hp NM 6 ileri Manuel
TDCİ Start / Stop Dizel &#;hp NM 6 ileri Manuel
TDCİ Start / Stop Dizel &#;hp NM 6 ileri Powershift

Galeri[değiştir kaynağı değiştir]

Birinci nesil Focus, Ford'un Saarlouis, Almanya; General Pacheco, Arjantin; Valensiya, İspanya; Santa Rosa, Filipinler; Chungli, Tayvan; Vsevolozhsk, Rusya ve Valencia, Venezuela fabrikalarında üretilmiştir.

Motorlar[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası