pudra kokulu kadın parfümleri / Bargello Pudra Kokulu Parfüm P-256 () Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Pudra Kokulu Kadın Parfümleri

pudra kokulu kadın parfümleri

Farklı Notalara Göre En İyi Kadın Parfümleri

Çiçeksi, odunsu ya da baharatlı… Farklı zamanlarda kullanılabilecek ve stili mükemmelce tamamlayıp adeta imza olabilecek kokuları, taşıdığı notalara göre bir araya getirdik.

Eğer parfümün bir kokudan daha çok stilin tamamlayıcısı olduğunu düşünüyorsanız ya da parfüm mağazalarında dolaşıp yeni kokuları deneyimlemeyi seviyorsanız bu listeyi okurken ünlü parfümlerin kokusu burnunuza gelecek. Tanınmış parfüm uzmanlarının yıllar süren denemeleriyle ortaya çıkan ve çok beğenilen parfümleri, taşıdığı notalara göre sınıflandırdık. Farklı notalardan en iyi parfümleri keşfetmek ve kendinize yeni bir koku seçmek için bu listeyi mutlaka kaydedin!

En İyi Çiçeksi Parfümler

Saint Laurent Libré Le Perfum

Yves Saint Laurent’in popüler kokusu Libré’nin yeni yorumu Libré Le Perfum, amber çiçeksi bir parfüm. Her mevsim rahatça kullanabileceğiniz bu koku oldukça güçlü ve kalıcı. Üst notalarındaki safran ve zencefilin verdiği oryantal hava narenciye notaları ve lavantanın tazeliğiyle birleşiyor. Alt notalarındaki vanilya, bal ve tonya fasulyesi ise parfüme zengin bir hava katıyor. Çok katmanlı ve şaşırtıcı aromalar sunan bu parfüm, çekiciliğini ve şehvetini egzotikliğinden alıyor.

Jo Malone Red Roses

Niş parfümler tasarlayan Jo Malone’un, orta notasında Bulgar gülü ve menekşe yaprakları taşıyan parfümü Red Roses, çiçek kokuları sevenler için ideal. Tepe notalarındaki limon ve nanenin ferahlık kattığı parfüm alt notasındaki balmumuyla dengeli bir koku sunuyor.

Dolce&Gabbana Dolce Garden

Dolu dolu çiçek kokularını sevenler Dolce&Gabbana’nın Dolce Garden’ına bayılıyor. Vanilya ve Hindistan cevizi notalarının eklendiği parfüm, Sicilya esintilerini tatlı çiçek kokularıyla bir araya getiriyor.

Gucci Bloom

İddialı parfümleri olan Gucci’nin çiçek notaları taşıyan parfümü Bloom, kısa sürede kendine sadık bir kullanıcı kitlesi kazanmayı başaran kokulardan. Özellikle beyaz çiçek sevenlerin bayıldığı parfüm ilk algılanan yasemin kokusuna eşlik eden sümbülle efsanevi bir güzellik kazanıyor.

Miss Dior Blooming Bouquet

Çiçeksi ve bir o kadar da romantik olan Blooming Bouquet, gül kokularıyla tasarlanmış bir parfüm. Beyaz misk üzerine eklenen pembe şakayık ve Şam gülleri kokusuyla Blooming Bouquet, her zaman bahar aylarındaymış gibi hissettiriyor.

{103292}

Valmont Storie Veneziane

Valmont Storie Veneziane’nin çiçeksi notalarıyla öne çıkan Collezione Privata serisindeki ilk ürünü Jazzy Twist, özgür ve yakalanması zor bir kadını simgeliyor. Bu çiçeksi kabak kokusu bir manolya ve sümbül tebertonu ile birlikte Madagaskar karabiberi, paçuli özü, vanilya özü ve Tonka fasulyesi ile karıştırılmış bir çikolata kokusu, sunuyor.

Marc Jacobs Daisy

Çiçek notaları taşıyan parfümler arasında kendine en çok yer edinenlerden biri Marc Jacobs’ın Daisy parfümü. Yeni versiyonları tasarlansa da serinin ilk parfümü olan Daisy, ferah kokular arasından hissettirdiği beyaz çiçek notalarıyla oldukça fazla hayranı olan parfümlerden.

Viktor&Rolf Flowerbomb

Viktor&Rolf’un bu parfümü aynı adında da olduğu gibi kullanıldığında adeta bir çiçek kokuları bombası etkisi bırakıyor. Yoğun çiçek kokularını tercih edenlerin çok sevdiği parfüm orkide, yasemin, frezya, gül, portakal çiçeği notalarına eklenen çay ve bergamot özleriyle etkisini daha da katlıyor.

En İyi Beyaz Çiçek Notalı Parfümler

Frederic Malle Carnaval Flower

Carnaval Flower, beyaz çiçekli parfüm denildiğinde ilk akla gelenlerden biri. Sümbülteber çiçeğinin başrolde olduğu parfüm, uzun süre boyunca kalıcılığıyla da oldukça popüler. İçeriğinde yer alan okaliptüs, yasemin çiçeği, misk ve sütlü notalar da bahar çiçeklerinin verdiği enerjiyi derinden hissettiriyor.

Penhaligon’s Portraits Heartless Helen

Heartless Helen, benzersiz şişe tasarımıyla ilk görüşte aşk yaşatan parfümlerden. Bu parfümde yer alan beyaz çiçek notaları feminenliği cazibeli bir şekilde yansıtıyor. Sümbülteber, beyaz çiçek buketi, taze meyvelerin yarattığı uyumun birçok hayranı var.

En İyi Odunsu Parfümler

Chanel No5

Adını Coco Chanel’in şanslı numarası beşten alan Chanel No5, tüm zamanların en meşhur ve ikonik kokusu olabilir. Sandal ağacı notaları üzerine eklenen irisi yasemin, zambak ve şeftali kokularıyla farklılaşan No5; aynı zamanda Marilyn Monroe’nun da her zaman bahsettiği favori kokusu olmasıyla da biliniyor.

{84226}

Bottega Veneta Illusione

Zeytin ağacı, Hint baklası, siyah üzüm ve İncir yaprağı özleriyle harmanlanan Bottega Veneta Illusione, en beğenilen odunsu kokulardan biri. Odunsu içeriğine eklenen portakal çiçeği kokularıyla oldukça feminen olan parfüm Akdeniz esintileri hissettiriyor.

Dolce &Gabbana The Only One

Odunsu notaları arasında tatlı esintiler de veren Dolce &Gabbana The Only One, aynı zamanda oryantal bir koku. İçerisindeki kahve ve karamel kokularıyla da etki bırakan parfüm, yoğun kokularla hipnotize olmayı sevenlerin favorisi.

Giorgio Armani Sí

Vanilya ve gül kokularının eşlik ettiği Si, odunsu kokular arasında kendine tanınmış yer edinen bir parfüm. Mayıs ayında açan güllerin ve frezyaların eşlik ettiği Giorgio Armani Si’nin daha birçok farklı versiyonları çıkmış olsa da eğer aradığınız odunsu bir kokuysa serinin ilk tasarlanan bu parfümünü seçmelisiniz.

Tom Ford Oud Wood

Hem kadın hem de erkek için tercih edilebilen Tom Ford Oud Wood, yoğun odunsu notaları taşıyor. Mistik ve yumuşak koku bırakan parfüm öd ağacı, gül ağacı, sandal ağacı özelerinden elde edilen kokularla tasarlanmış.

Mes Bisous One Night Only

3 farklı unisex parfümle koku dünyasına giriş yapan Mes Bisous parfümlerinin, her birinin hikayesine ve kişiliğine özel bir şiir eşlik ediyor. Üst notalarında kakule ve menekşe yaprağı, orta notalarında papirüs, sedir ağacı ve iris, alt notalarında ise sandal ağacı ve deri bulunan bu özel odunsu parfüm; alışılmışın dışında, cesaretli ve farklı olduğunu göstermekten çekinmeyenlerin kokusu olarak karşımıza çıkıyor. Deri notasıyla da dikkat çeken bu parfüm karşı konulamaz bir çekim alanı oluşturmanıza yardımcı oluyor.

En İyi Baharatlı Parfümler

Tom Ford Black Orchid

Yoğun ve etkili bir koku istiyorsanız Tom Ford’un Black Orkid’i bu tarzda hazırlanmış bir koku. Şişesinde taşıdığı siyahın asaletiyle gotik tarzını kokusunda gösteren parfüm sandal ağacı alt notası üzerine eklenen baharatlar, turunçgiller ve beyaz çiçeklerle tarzını gösteriyor.

Carolina Herrera Good Girl

Topuklu ayakkabı şeklindeki şişesiyle dikkat çeken Good Girl tende durdukça güzelleşen parfümlerden. Alt notalarındaki misk, amber, tarçın ve sandal ağacına eklenen sümbül, yasemin ve badem kokularıyla parfüm en beğenilen odunsu kokulardan biri.

{52267}

Miu Miu

Akigala ağacı üzerine eklenen zambak, bergamot, şeftali ve yaseminle oluşturulan Miu Miu, kokusu geldiğinde birçok farklı duyguyu uyandıracak kadar etkili bir parfüm. Tende durdukça etkisini daha da gösteren parfüm odunsu kokular sevenleri büyülen türden.

Giorgio Armani Idole d’Armani

Feminen kokulara imza atan Giorgio Armani koleksiyonundaki Idole d’Armani çiçek kokuları da taşıyan baharat notalarının baskın olduğu çekici bir parfüm. 1930’ların kadın modasından ilham alınarak tasarlanan parfüm sadece kokusuyla değil şişe tasarımıyla da bu tarzını gösteriyor.

Hermès Eau des Merveilles

Baharat ve odunsu notaların karışımını taşıyan Eau des Merveilles’ye bayılmamak mümkün değil. Ciltte hafif bir koku bırakan parfüm, sedir ve köknar kokularının üzerine eklenen karabiber ve pembe biber notalarıyla koku hafızasında kalıyor.

En İyi Şekerli Parfümler

Dior Hypnotic Poison

Adında olduğu gibi hipnotize edecek kadar etkili olan parfüm sıcak şeker kokularına sahip. Temel notalarında bulunan badem ve misk üzerine eklenen gül, kayısı, Hindistan cevizi ve mor erikle iddialı bir parfüme dönüşen Hypnotic Poison imza kokulardan biri.

Yves Saint Laurent Black Opium

İlk tanışmada sıcak vanilya kokusunu hissettiren Black Opium içerisinde kullanılan kırmızı biber, armut ve kahve notalarıyla feminenliği zirveye taşıyan parfüm. Kullanılan notlarda sağlanan dengeyle şekerli kokusunun yanı sıra hafif pudra kokusu da veren parfüm iz bırakanlardan.

Givenchy L’Interdit Eau De Parfum

Beyaz çiçekler ve şekerli notalarla hazırlanan parfüm hafif bir yaz esintisi hissi bırakıyor. 1957 yılında tasarlanan ilk versiyonunu Audrey Hepburn’ün de kullandığı parfümün bu yeni şişesine eklenen vanilya ile daha tatlı kokular var.

Lancome La Vie Est Belle

Lancome’un ikonik parfüm şişesi tasarımının, Julia Roberts’ın gülüşünde ilham alınarak daha mutlu bir şekil verildiği La Vie Est Belle tatlı ve ciltte hafif duran kokular sevenler için ideal. Pralin ve vanilyanın baz olarak kullanıldığı parfümde iris, yasemin, siyah üzüm ve armut notaları eklenerek mutlu ve feminen bir koku tasarlanmış.

Vera Wang Princess

Tasarımlarında her zaman romantik yanını gösteren Vera Wang, bu parfümüyle enerjik ve mutlu tarafını şişeye sığdırıyor. Kehribar ve vanilya notaları üzerine eklenen bitter çikolata, sümbül, nilüfer, kayısı ve elma ile tüm gün üzerinde tatlı kokular taşımayı sevenler için mükemmel bir parfüm tasarımı olmuş. Vera Wang’in Princess kokusu çok sevildiği için ünlü modaevi ardından seriye 11 farklı parfüm daha ekledi.

OGGUSTO

OGGUSTO

editörün tüm yazıları

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Odunsu, aromatik, çiçeksi… Sizin tercih ettiğiniz parfüm notaları hangisi? İmza niteliğindeki 2022’nin en iyi kadın parfümlerini listeledik.

Ardında iz bırakan parfümlerin büyülü dünyasına davetlisiniz! Kokuların hafızasıyla akıllarda yer edinmenizi sağlayacak 2022’nin en çekici parfümlerini keşfedin ve favorinizi seçin.

En yeni parfümleri görmek için tıklayın.

Cholé Nomade Naturelle

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Tamamen doğal kökenli kokusu ve çevreye duyarlı olmak amacıyla yeniden tasarlanan ikonik Nomade şişesiyle Chloé, çevresel sorumluluk bilinciyle lüksü bir araya getiriyor… Nomade Eau de Parfum Naturelle, parfümör Caroline Dumur tarafından yaratılan büyüleyici bir yasemin kokusu. Sizi adeta uzak diyarlara götüren bu parfümün açılışı olan Bergamot ve Mısır Yasemini özünü sıcacık Vanilya ve sandal ağacı takip ediyor. Kokunun ana bileşeni olan yaseminle buluşan hurma notasının yumuşaklığı, %100 doğal kökenli, vegan, zarif bir koku ortaya çıkarıyor.

Penhaligon’s The Favourite

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

The Favorite, misk ve sandal ağacının pudramsı notalarını mimoza ile buluşturarak neşe ve mutluluk getiriyor. Hafif çiçeksi, hafif pudralı ve odunsu notalara sahip son derece kadınsı ve çekici bir parfüm olan The Favorite, bu yazın kokusu olmaya aday. Parfümdeki diğer notalar arasında bergamot, yasemin ve mandalina da bulunuyor.

Jo Malone London Blossoms Koleksiyonu

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

İtalya’nın sıcak yaz aylarının ilhamıyla tasarlanan ve sınırlı sayıdaki kokulardan oluşan yeni Jo Malone London Blossoms koleksiyonu sizi bambaşka bir yolculuğa çıkarıyor. Akdeniz sahillerindeki tesadüfi bir keşiften ilham alınarak yaratılmış, sıcacık çiçeksi bir koku olan Sea Daffodil (deniz nergisi) güneşli günlerin berraklığını anımsatırken, ylang ylang notalarının ışıltısını, vanilya sıcaklığını ve sandal ağacı özlerini ortaya çıkıyor. Bitter Mandarin, Akdeniz’de geçen yaz akşamlarının kaygısız havasının ruhunu yansıtıyor. Duyuları cezbeden Silk Blossom, cologne ve diffuser versiyonlarıyla yeniden sevenleriyle buluşuyor ve koleksiyondaki diğer Orange Blossom Hair Mist ve Nectarine Blossom & Honey Diffuser kokularına eşlik ederek bu seriyi tamamlıyor.

{103292}

Tom Ford Costa Azzura

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Akdeniz’in hedonistik zevklerine kaçış niteliğindeki Costa Azzura Parfum, daha öncesinde aşina olduğumuz kokunun aromatik notalarla zenginleştirildiği daha odunsu hali ile karşınızda. Okyanus dalgalarının havasına eşlik eden, odun ardıç, fesleğen ve lavanta aromalarıyla güçlendirilmiş Costa Azurra, sizi Akdeniz’in kıyı dağlarına ve keşfedilmemiş koylarına doğru eğlenceli ve haz dolu bir maceraya sürüklüyor. İtalyan limonu aromasının yarattığı serinlik hissinin, yoğun olarak hissedilen meşe, sedir ve selvi notaları ile yarattığı harman teninizde unutulmaz bir iz bırakırken laden ve amber notalarının büyülü kombinasyonu Costa Azzura’nın lüks deneyimini zirveye taşıyor.

Burberry Her Eau de Toilette

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Kadınlar için özgür ruhlu modern koku Burberry Her Eau de Toilette kokusuyla büyülüyor… Burberry Her efsanesinin son bölümü, neşeli yeşil armut notaları ile birleştirilmiş, hanımeli ve gül ile zenginleştirilmiş, odunsu alt nota ile yumuşaltılmış çiçek açmış şakayık kokusu. Her Eau de Toilette parfüm şişesinin ince cam tasarımında gelenek ve modernlik bir araya geliyor. Fıstık yeşili ile yenilenen tasarım, Burberry kokusunun spontane ve cesur doğasını resmen ele geçiriyor.

Micheal Korse Extreme Journey

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Sahra çölünde gerçekleşen zorlu bir yolculuktan ilhamla yaratılmış, odunsu ve baharatlı bir erkek parfümü olan Michael Kors Extreme Journey; keskin aromaların, sıcak çöl ormanlarının ve vahşi deri notalarının güçlü karışımını yansıtıyor. Parfüm; ana notalarında, çekici pembe biberiye ve çöl ağacı aromaları harmanlıyor. Bu büyüleyici kombinasyonun paçuli ve yoğun sedir ağacı özleriyle yakaladığı uyum ise sizi anın tadını çıkarmaya davet ediyor. Terakota notası ise dünyanın en güzel çöl manzarasını anımsatan kokusuyla son dokunuşu yapıyor.

Juliette Has a Gun, Lili Fantasy

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Söylentilere göre Paris gecelerinde en sevdiğimiz Kraliçemiz Juliette, bir sır saklıyor. Bir adı var, Lili Fantasy. Skandal bir koku, ilgi çekici bir beyaz çiçek buketi, hafif amber ve Bubble gum notaları mevcut. Sabahın erken saatlerindeki sislerin arasından topuklu ayakkabıları ile, odalarının yastıklı konforuna gitmeden, bir Hanımefendi’nin son kez dans pistine çıkıp kasırga gibi bir etkileyici kokunun yayılmasını sağlaması…

Çiçeksi koku ailesine mensup olan Lili Fantasy üst notalarında bubble gum (balonlu sakız) orta notalarında yasemin, sümbülteber alt notalarında ise amber, ambroxan ile öne çıkıyor.

Clive Christian, Ecstatic

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Clive Christian portföyündeki en modern parfüm koleksiyonu olan Addictive Arts, insan duygularının en yüksek duygusunu keşfetmek için zanaatlarından ilham alan Britanya’nın büyük edebiyatçılarının kaleme aldığı hikayelerden; William Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası’ndan esinleniyor. Tutkularının hem arzusu hem de konusu olan bu metinler, uyarıcı ve bağımlılık yapan bileşenlerin bir karışımından oluşuyor.

Tehlikeli aşkın simgesi olan aşırı dozda Sümbülteber ve hoşgörülü kremsi sandal ağacıyla birleşen Ecstatic,üst notalarında mandalina, orange bigarade, pembe biber, zencefil, ylang ylang orta notalarında sümbülteber, portakal çiçeği, yasemin, gül, bağımlılık yapan füzyon ve alt notalarında ise amber, misk, süet, yumuşak ağaçlar, sandal ağacı, tonka fasulyesi, vanilya, vetiver içeriyor.

Creed, Aventus For Her

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Tarihin en güçlü ve günümüzün en modern kadın karakterlerinden ilhamını alan Aventus for Her, zengin notaları ile kullanıcılarını kendisine hayran bırakıyor. sil ve şık çizgisiyle kalitesini hissettiren Aventus For Her, hem günlük hem de gece kullanımı için içeriğinde oldukça uygun notalar bulunduruyor.

Üst notalarında yer alan yeşil elma, menekşe bergamot, silhat orta notada Bulgar gülü, sandal ağacı ve misk ile alt notalarda şeftali, siyah frenk üzümü amber, ylang ylang ile fresh ve davetkâr bir hava katan Creed, parfüm tutkunlarını yine can alıcı noktalarından vuruyor.

{773916}

Maison Crivelli, Patchouli Magnetik

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Maison Crivelli, Thibaud Crivelli ve parfümör Quentin Bisch iş birliğinde yaratılan Patchouli Magnetik’te, kokuların en ayırt edici hammaddelerinden biri olan paçuli başrolde! Crivelli’nin paçuli tarlalarının yanından geçerken yaşadığı çarpıcı andan ilham alarak oluşturduğu kokuda, Endonezya’dan getirtilen paçuliye; Avusturalya’dan getirtilen sandalağacı, Madagaskar’dan getirtilen vanilya ve Laos’dan getirtilen benzoin eşlik ediyor. İlk etapta paçuli, gardenya ve sandal ağacı notaları kendini gösterirken, sizi hemen manyetik etkisi altına alıyor.

Parfums de Marly, Oriana

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Bir sevinç bulutu. Yumuşak bir elbise gibi hassas ve havadar bir koku. Nostaljik bir zevk… Marly’nin yeni bağımlılık yapan bu yeni iksiri her Parfums de Marly kreasyonunda olduğu gibi karşı konulamaz bir parfüm olan Oriana da referanslarla dolu. Gelenek ve yenilik arasında mükemmel bir denge; eklenen lezzet; kurucusu ve sanat yönetmeni Julien Sprecher’ın eşsiz cesareti sayesinde, yüzyılın tadı adeta tarihle tatlandırılmış.

İçerisinde Mandalina, İtalyan bergamotu , greyfurtun narenciye notası ile birleşmesi dışında, tatlı bir portakal çiçeği ve frenk üzümü barındırır. Kalp notasında ise, krem şantinin ve marsmallowun inanılmaz tatlığını içeriyor. Alt notasında ise, 18. yüzyılda saçı parfümlemek ve pudralamak için kullanılan amberçiçeği taze bir şekilde damıtılmış.

Mizensir, Lovely Alba

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Lovely Alba, olgunlar için Eau de Parfum’un kalıcılığını sunarken, gençler için de bir kokunun masumiyetiyle hafifliğine ve tatlılığına sahip. Neroli’nin zarafeti ve inceliğinde desteklenen portakal çiçeği, yasemin notasının tazeliği ve şeffaflığıyla harmanlanıyor. İris notası pudramsı zarafeti ile dikkat çekerken, benzoin ve vanilya notaları kokuya duygusallık katıyor. Çocukluğundan tam olarak çıkmamış bir koku olmasına rağmen, şimdiden geleceğe bakan bir parfüm.

Üst notalarında bergamot, paradisone (yasemin), neroli orta notalarında portakal çiçeği, iris ve alt notalarında ise benzoin, vanilya içeriyor.

Diptyque, Olene

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Kendinizi kaybetmek için köprüleri geçin ve sonra çiçeklerin bin bir kokusunu algılamak için Venedik’in dar sokaklarda dolaşın… Venedik bahçelerinin hikayesini anlatmaktan Diptyque Olene; akşamları, çardakların altında, mor salkım ve yasemin ya da bazen aynı derece de narin hanımelinin tatlı kokusuna sahip notaları ile eşlik eden benzersiz bir parfüm. Olene parfüm şişesinde bulunan illüstrasyonu ise güçlü bir Roma tanrıçası olan Flora’yı tasvir etmektedir. Flora, büyük bir güzellikle donatılmış, çiçeklerin, baharın ve bereketin tanrıçasıdır.

Çiçeksi koku ailesine mensup olan parfüm üst notalarında nergis, hanımeli, orta notalarında yasemin, mor salkım ve alt notalarında ise beyaz çiçek, yeşil notalar içeriyor.

Bonus: Unisex Parfümler

Çiçeksi, tatlı veya baharatlı veya bir başka koku ailesine mensup feminen parfümlerin yanı sıra kokularındaki farklı ve karakteristik dokuyla unisex parfümleri de çekici buluyorsanız, 2022’nin en yeni Unisex parfümleriyle de tanışmayı es geçmemenizi tavsiye ederiz.

Byredo, Mumbai Noise

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Mumbai Noise, genç yaşında büyükannesi ile vakit geçirmek için Hindistan’da Chembur, Mumbai ‘yi ziyaret eden Ben Gorham’ın oradan ilham alarak yarattığı zıtlıklarla dolu ve modern bir parfüm. Bu zıtlıklar şehri, kendi canlı çelişkileriyle dolu bir kokuyla yansıtılıyor: zengin, sıcak ahşaplar ve parlaklıkla harmanlanmış kehribar; deri yanında konumlandırılmış tüylü Davana; tatlı tonka fasulyesi ile karıştırılmış acı kahve notları ile tamamlanıyor.

Üst notalarında davana, orta notalarında tonka fasulyesi, kahve ve alt notalarında ise laden, sandal ağacı, agar ağacı içeriyor.

Mizensir, Golden Oud

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Ağustos sonunda bir yaz akşamı, Alberto Morillas Cenevre Gölü kıyılarında gezinirken havayı şehvetli ve ince, ancak ağır ve yoğun bir koku doldurur… Bu parfümcü, parfümün içindeki havayı emen udu hemen tanır. Asya’nın ücra köşelerinden, Bangladeş-Hindistan sınırından elde edilen bu uçucu yağ, Altın Oud’un ruhudur. Olağanüstü bir zenginliğe sahip, var olan en saf esansiyel yağ olan Oud Assafi hayvansal olmayan derimsi , dumanlı ve narin balzamik notalara sahip mükemmel dengeli bir kokudur. Eşsiz niteliklerinin parlamasını sağlamak için, farklı yönlerini ortaya çıkaran bazı bileşenler eklenir.

Buhur ve Bulgar gülü parfüm bileşenlerine olağanüstü bir incelik verirken, papirüs gizemini ortaya çıkarır ve Amyris ağacı ve setaloks ona şehvet ve yuvarlaklık verir. Bunun sonuncunda ise hem kadın hem de erkek için büyüleyici bir iksir ortaya çıkar; Golden Oud.

Roja Parfums, Ocenia

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Ismarlama üzerine yapılan parfümleri ile ünlenen ve özel müşterilerin listesini asla ortaya çıkarmayan; ancak her birine de başkasının sahip olamayacağı özel bir kokusu tasarlayan Roja Dove’un yeni parfümü Ocenia ile tanışın. “Okyanuslarımızın sonsuzluğunda yankılanan bu koku Bergamot, Limone ve Mandalina notalarından gelen canlandırıcı bir tazelik dalgasıyla açılmaktadır. Sardunya ve Yasemin notaları yakındaki bir adadan gelen esintiyle sürüklenirken, yosun, sandal ağacı ve susam, ışığı gökyüzüne yansıyan güneş tarafından öpülmüş gibi sıcak bir his verir. Ayrıca Ocenia Eau De Parfum’ün her bir satışında kırılgan ve değerli olan denizlerimizi korumaya adandığı için hayır kurumlarına bir bağış yapılacaktır.” diyor Ingiliz parfümeri Roja Dove yeni kokusu için.

Parfüm üst notalarında limon, bergamot, greyfurt, misket limonu, mandalina, litsea cubeba, biberiye, kekik, lavandin orta notalarında sardunya, ylang ylang, menekşe, yasemin zambak, yasemin ve alt notalarında galbanum, yosun notaları, vetiver, sedir ağacı, susam, labdanum, misk içeriyor.

{771641}

Frederic Malle, Synthetic Jungle

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Parlak ve gür, gizemli ve kışkırtıcı Synthetic Jungle, teknik renkli yeşillerde stilize edilmiş bir manzara adeta. 1970’lerin kült parfümlerine bir övgü olan Synthetic Jungle, yeniden tasarlanmış modern bir doğa vizyonu sunuyor. Parfümör Anne Flipo tarafından yaratılan ve şifre koku ailesine mensup olan bu kokunun üst notalarında vadideki zambak, fesleğen orta notasında yasemin ve alt notasında ise paçuli bulunuyor.

Byredo, Young Rose

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Geleneği yeni bir neslin bakış açısıyla yeniden şekillendiren Young Rose, gençliğin daimi huzursuzluğuna bir övgü sunuyor: kendi geleceğini yazanların olfaktif bir günlüğü. Şam gülü temeli üzerine ateşli Sichuan biberi katan koku, klasik romantizme çarpık bir bakış açısı sunarak kasıtlı olarak geleneklere meydan okuyor.

Çiçek, odunsu ve misk koku ailesine mensup olan parfum üst notalarında sichuan biberi, amber tohumları orta notalarında damascena rose, susam ve alt notalarında ise misk, ambroksan içeriyor.

Memo Paris, Flam

2022'nin En İyi Kadın Parfümleri

Norveç deneyiminden aldığı ilhamla, hayran kaldığı manzaralar etrafında şekillenen bir parfüm Flam by Memo Paris. Ahşap evin görünümü; koruyucu sıcaklığının yanı sıra, evin manzarasından görünen Kuzey ışıklarından manyetik enerjiyi akla getiren bir koku olan Flam parfümü ile tamamlanıyor. Norveç’in Flam köyüne yaptığı ziyaretin hatırlattığı gibi, karşıt duyuları kullanarak bir hazine bulma fikrini gerçekten sevdiğini belirtiyor parfümün yaratıcısı.

Bergamot, acı portakal, aromatik misk adaçayı ve zambak, yasemin gibi doğal bileşenlerin birleşimi, parfümde parlak bir tazelik akışı yaratıyor. Koku ise sedir ağacının tatlı, canlı notaları etrafında dönüyor.

OGGUSTO

OGGUSTO

editörün tüm yazıları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir