bilsem resimde ne soruluyor / Bilsem Velileri

Bilsem Resimde Ne Soruluyor

bilsem resimde ne soruluyor

Bilsem Bireysel Yeteneklerin Değerlendirilmesi (2. AŞAMA)

BİLSEM sınavı iki aşamadan oluşmaktadır.

1. Aşama: Tablet ile grup tarama uygulaması.

2. Aşama: Bireysel yeteneklerin (genel yetenek, resim ve müzik) değerlendirilmesi.

Tablet bilgisayar ile grup tarama uygulaması yapıldı. Sonuçlar için tıklayın…

Şimdi sırada 2. Aşama yani bireysel değerlendirme sınavı var? Peki 2. Aşamada minik dostlarımızı neler bekliyor?

Grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrencilerimizin aileleri 2. Aşamada neler olacağı konusunda merak içinde…  Bu yazımızda neler yapılması gerektiğini derledik.

Bilsem 1. Aşama tüm çocuklara hitap eden bir sınavdı. Ancak 2. Aşama her çocuğu kapsayan bir sınav olmayacak.  Bu sınavda çocuklarımızın yetenekleri ölçümlenecek ve sınav sonuçları bu aşamadan sonra belli olacaktır. Bu demek değildir ki 1. Aşamayı geçemeyen öğrenci daha sonraki yıllarda sınava giremeyecek. Her çocuğun farklı yetenekleri ve çok özel becerileri mevcut. Bu becerileri geliştirerek tekrar sınava hazırlanması mümkün. Bu konuda Bilsemonline, günlük çalışma soruları, farklı kategoriler ve güncellenen deneme sınavlarıyla birlikte çocuğunuzu en iyi şekilde sınava hazırlanmasına yardımcı olacaktır.

 

Bilsem 2. Aşama Bireysel değerlendirme için nasıl hazırlık yapılmalıdır?

Zeka gelişimi doğumla birlikte başlayan, teorik ve uygulamalı farklı alanlarda edinilen tecrübe ile gelişimine devam eden, en büyük atılımını ise birkaç farklı dönemde yapan bir olgudur. Yani tüm zeka türleri geliştirilebilir.

İlgili yazımız için  tıklayın

Buna istinaden çocuğunuz hangi yetenek dalında sınava girecekse o alandaki pratiklerine devam etmelidir böylece sınava daha hazır hale gelebilir.

Mesela;

Bilsem’e Genel Yetenek Alanından sınava girecek öğrenciler zeka oyunları, dikkat geliştirici oyunlar, zeka geliştirici setler, puzzle çeşitleri gibi materyallerle zihinsel becerilerini geliştirebilir. Bu noktada funduszeue.info günlük çalışma soruları, farklı kategoriler ve güncellenen deneme sınavlarıyla birlikte çocuğunuzun zeka gelişimine büyük katkı sağlayarak sınava hazırlık için benzersiz bir portal oluşturur.

Bilsem’e Resim Alanından sınava girecek öğrenciler resim çizerek görsel zekayı geliştirebilir. Sınava hazırlık sürecinde funduszeue.info günlük sorular, farklı kategoriler ve deneme sınavları ile birlikte görsel zekanın eğitilmesine destek olur. 

İlgili yazımız için tıklayın lütfen "Bilsem Resim Alanından Değerlendirilmeye Alınacak Öğrencileri Neler Bekliyor?"

Bilsem’e Müzik alanından sınava girecek öğrenciler, 

2. aşamaya yönelik ilgili yazımız için tıklayın lütfen... Bilsem Müzik Alanından Değerlendirilmeye Alınacak Öğrencileri Neler Bekliyor?

yılından bu yana BİLSEM sınavlarında kullanılan Bireysel Değerlendirme yöntemleri şu şekildedir?

Yılında 2, 3 ve 4. sınıflar için WNV (Wechsler Zeka Testi) ile ölçümleme yapıldı.

Yılında 1 ve 2. sınıflar için Kbit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi) ile ölçümleme yapıldı. 3 ve 4. sınıflar için ise Wechsler Zeka Testi ile ölçümleme yapıldı.

Yılında 1 ve 2. Sınıflar için ASIS (Anadolu-Sak Zeka Ölçeği) ile ölçümleme yapıldı. 3. Sınıflar için ise Wechsler Zeka Testi ile ölçümleme yapıldı.

WNV (Wechsler Zeka Testi) ile ilgili bilgi almak için tıklayınız…

ASIS (Anadolu-Sak Zeka Ölçeği) bilgi almak için tıklayınız…

Burada dikkat edilmesi gereken husus, 2. Aşama sınavlarında uygulanan Genel Zihinsel yeteneklerin tespitinde kullanılan yöntemlerin anlık zekayı ölçen yöntemler olması sebebi ile çocuğunuzun sınava zinde ve uykusunu almış bir şekilde girmesi çocuğunuzun potansiyelini göstermesi açısından önem taşımaktadır. 

Bilsem Sınavına Hazırlık ve Konsantrasyon

Bilsem Öğrenci Seçimi Nasıl Oluyor?

 Eğitim Dönemi Bilsem Takvimi


EĞİTİM

Bilsem Resim Alanından Değerlendirmeye Alınacak Öğrencileri Neler Bekliyor?

Bilsemonline ile sınava hazırlanan öğrencilerimiz ikinci aşamaya geçerek bireysel değerlendirmeye hak kazandılar. Velilerimizden gelen teşekkür mesajları ve yüzlerce minik dostlarımızın başarısı bizleri çok gururlandırdı. İkinci aşama için de benzer başarıyı bekliyoruz.

Zengin içeriğimiz ile sadece sınav için değil, zeka gelişimi için de en iyi platform olan bilsemonline, çocukların gelişimine doğrudan katkı sağlamakla birlikte gelecekte hayatı ve fikirleri anlamaları noktasında çocukların zekasının olumlu gelişimine de katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda çağın tüm gereksinimlerine uygun sistemi ile çocukların gelişimi için en uygun online zemini ülkemiz çocukları hazırlamıştır ve geliştirmektedir.

Resim Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Kriterleri

1. Resim yetenek alanında bireysel değerlendirme sürecinde;

a. Uygulamalar bir günde sabah 2 oturum ve öğleden sonra 2 oturum olacak şekilde gerçekleştirilecektir. Sorular sınıf düzeyine göre farklılık göstereceğinden adayların sınıf düzeyine göre uygulama salonlarına yerleştirilmesi gerekmektedir.

b. 1. sınıflar için 1. oturumda “İmgesel Resim” 2. oturumda “Tasarım ve Kompozisyon”

c. 2. sınıflar için 1. oturumda “İmgesel Resim” ile 2. oturumda “Tasarım ve Komposizyon”

d. 3. sınıflar için 1. oturumda “İmgesel Resim” 2. oturumda “Gözleme Dayalı Tasarım ve          Kompozisyon” değerlendirmeleri yapılacaktır.

2. “İmgesel Resim”, “Tasarım ve Kompozisyon” ve “Gözleme Dayalı Tasarım ve Kompozisyon”” başlıklarının konuları Genel Müdürlükler tarafından belirlenip uygulama günü il özel eğitim ve rehberlik şube müdürlüklerine ve BİLSEM müdürlüklerine elektronik posta yolu ile gönderilecektir.

3. Uygulama kâğıtları; A3 kâğıdı üzerine adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, okulu ve aday numarasının basılı olduğu ve baskılı kısmın yapıştırılabileceği formatta hazırlanacaktır.

4. Sanat ürününün değerlendirmesi; kompozisyon, çizgi, perspektif, oran-orantı ve yaratıcılık kriterleri çerçevesinde yapılacaktır.

5. Her bir üye, aday isimlerini görmedikleri resim kâğıtlarına birbirinden bağımsız ayrı ayrı not verecektir. Verilen puanlardan en yüksek ve en düşük olanları silinecek ve kalan üç puanın aritmetik ortalaması alınarak “Aday Puanı” oluşturulacaktır.

6. Uygulama öncesi adaylara puanlama cetveli hakkında açıklama yapılacaktır. Adayların dikkat etmeleri gereken hususlar belirtilecektir.

7. Uygulama; 2B kalem, yumuşak silgi, kalemtıraş ve A3 kâğıt ile yapılacaktır. Uygulamada kullanılacak tüm malzemeler BİLSEM’ler tarafından temin edilecektir.

8. Uygulamaya girecek adayların uygulama salonlarına alınırken yanlarında kâğıt, kalem, boya kalemi vb. materyaller bulunmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Adayların kâğıt üzerinde siyah renkli kalem dışında bir kalem ile çizme, boyama vb. işaretleme yapmaları durumunda adayın kâğıdı değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bireysel değerlendirmeye girecek tüm öğrencilere başarılar diliyoruz…

GÖRSEL SANATLAR (RESİM) YETENEK ALANINDA BİLSEM’DE NELER YAPILMAKTADIR?

Görsel sanatlar yetenek alanında tanılanan üstün yetenekli çocuklara BİLSEM’de görsel sabatlarda okuryazarlık eğitimi verilmektedir. Görsel sanatların tüm alanlarıyla (resim, heykel karikatür, grafik, fotoğraf seramik tasarm, rölyef vb,) ilgili etkinlikler düzenlenip öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişmelerini destekleyen çalışmalar yapılmaktadır.


EĞİTİM

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.