ya muğni ya fettah / Mal mülk sahibi olabilmek için okuyunuz. - İş Bulma ve Rızık İçin Dualar - monash.pw

Ya Muğni Ya Fettah

ya muğni ya fettah

El-Fett&#;h Ne Demek? El-Fett&#;h Fazileti Ve Anlamı

Haberin Devamı

El-Fettah Anlamı Nedir?

El-Fettah esmasının en kısa anlamı “iyilik kapılarını açan” olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda Allah’ın mutlak adaleti ile hakemlik yaptığı ve kullarını sıkıntılardan çekip çıkardığı da anlatılmaktadır. O; zulüm gören kişilere yardım eden, müminlere manevi kapılar açan, dertlere deva olan ve her türlü engeli kaldırandır. Fettah ismi şerifinin tüm kapıları ve kilitleri açtığına inanılmaktadır. Hatta ismin bu anlamıyla Osmanlı Devleti’nde kapı tokmaklarına yazıldığına da rastlanmaktadır.

El-Fettah Faziletleri Nedir?

El-Fettah, sıkıntı içindeki insanların dertlerine derman bulabileceği bir tesbihat olarak kabul edilmektedir. Bu bağlamda El-Fettah ya da Ya Fettah zikirlerine devam edilerek açılamayacak kapı olmadığına inanılmaktadır. Bu esmanın diğer faziletleri ise aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır.

Haberin Devamı

 - “Ya Fettah” diyerek her gün zikir çeken kimseye, Allah’ın da izniyle hayırlı kapılar art arda açılmaktadır.

 - Zora düşen ve darda olan kişilere “Ya Fettah” tesbihatı yapması önerilmektedir. Bu sayede Allah’ın tüm zorlukları kolaylaştıracağına inanılmaktadır.

 - İşsiz kalanlar ya da hayırlı bir iş isteyenlerin gönülden El-Fettah” zikrine devam etmesi gerekmektedir.

 - Sabah namazı sonrasında “Ya Fettah” ismini okuyanların kalbi temizlenmekte ve onlara manevi fetihlerin kapıları aralanmaktadır.

Esmaül Hüsna nedir? Allah'ın en güzel 99 ismi sıralaması! (Allah'ın 99 ismi) anlamı ve fazileti

Esmaül Hüsna nedir? Allah&#;ın en güzel 99 ismi sıralaması! (Allah&#;ın 99 ismi) anlamı ve fazileti

Allah (c.c)'un birbirinden güzel isimlerinin bir arada bulunduğu ve sadece 99'unu kapsadığı Esmaü'l-Hüsna'nın tecelli ve sırlarını sizlere derledik. Otururken, kalkarken ya da boş vakitlerde Allah'ı anmak için çekilebilecek zikirlerden olan Esmaül Hüsnanın faziletleri neler, rahatsızlıkta hangi esma çekilmeli? Esmaül Hüsna ile nasıl dua edilir? Esmaül hüsna anlamı:

Arapça'da ''isim'' kelimesinin çoğulu olan ''Esma'', en güzel anlamına gelen ''Hüsna''nın birleşmesiyle ortaya çıktığında oluşan ''Esmaü'l- Hüsna'' tabiri, Allah (c.c)'un 99 ismini ifade etmek için kullandığımız bir kelimedir. Birbirinden güzel isimleri ile derinliğini idrak edemeyeceğimiz manaları olan Esmaü'l-Hüsna'nın maneviyatımıza tesir edecek bir çok hikmeti vardımonash.pw hadis-i şerifte geçmeyip aynı zamanda Kuran-ı Kerim'de de üzerinde durulanاَللهُ لاَۤ اِلٰهَ اِلاَّ هُوَ لَهُ اْلاَسْمَاۤءُ الْحُسْنٰى"O Allah ki, Ondan başka ibadete lâyık hiçbir ilâh yoktur. En güzel isimler Onundur." (Tâhâ, 20/8) ayeti yine Allah' (c.c) un isimlerinin kıymetini bizlere göstermektedir. Zikir çekerken ve dua ederken isimlerinin anılması ile kabule vesile olunur ve o kulda saygı hissi sağlayan Esmaül Hüsna, ayrıca kalplere huzur ve sükûn verir, lütuf ve rahmet ümidi verir. 

Hastalık için en etkili mucize dualar! Hastanın şifa bulması için hangi dua okunur? İLİŞKİLİ HABERHastalık için en etkili mucize dualar! Hastanın şifa bulması için hangi dua okunur?

ALLAH (C.C)'UN SADECE 99 İSMİ Mİ VAR? 99 RAKAMIN SIRRI NEDİR?

Allah

Allah

Hadis-i şeriflerde Allah'ın 99 ismi olduğundan bahsedilmesi ile beraber, Kuran-ı Kerimde sıfat ile birlikte gelen yani cümle şeklindeki esmaların olduğu geçmektedir. Allah'ın isimlerinin 99 ile sınırlı olduğunu söylemek yanlıştır, sonsuz sayıda ismi vardır İmanın güçlenmesi konusundaki en önemli hususlardan birisi de Allah (c.c)'un birbirinden güzel olan isimlerini bilmek, derin manaların idrak edebilmek ve beraberinde kulluk edebilmektir.

HANGİ ESMA ZİKRİ NEYE İYİ GELİR? ESMA ZİKİRLERİ

Esmaül hüsna zikirleri

Esmaül hüsna zikirleri

ESMAÜ'L-HÜSNA İSİMLERİ VE ANLAMLARI

Tesbihte hangi esma zikirleri çekilmeli

Tesbihte hangi esma zikirleri çekilmeli

ESMAÜL HÜSNA İSİMLERİ İLE DUA EDİLİR Mİ?

Esmaül hüsna

Esmaül hüsna

Allah (c.c) katında dua etmenin en makbul görülebileceği durumlardan birisi de Allah'ın birbirinden güzel isimlerini araya katarak dua etmektir. Dua sırasında “Ya Allah”, “Ya Rab” diye hitap ederken herhangi bir Esma’ül Hüsna’dan olan isimlerinden biriyle de dua edilebilir. Örneğin; dua ederken günahların gizli kalması için niyazda bulunurken Allah'ın hatalarını örten, gizleyen ve bağışlayan manasına gelen ''El- Settar'' ismi kullanılabilir. Ya da ''Ya Âlim, ya Kerim, ya Latif yani “Ey Latif Allah’ım! Ey Kerim Allah’ım! Ey Rahim Allah’ım!” şeklinde de dua edilebilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır