2016 3 kpss atama sonuçları / /3 KPSS Tercih Sonuçları Açıklandı - funduszeue.info

2016 3 Kpss Atama Sonuçları

2016 3 kpss atama sonuçları

KPSS/3 yerleştirme sonuçları açıklandı

DUYURU
(22 Nisan )

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına
Yerleştirme İşlemleri (KPSS/3):

Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre istihdam edeceği, Sağlık Bakanlığı KPSS/3 Tercih Kılavuzunda yer alan sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmış olup yerleştirme sonuçları 22 Nisan  günü saat ’dan itibaren ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ekte verilmiştir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI



KPSS/3 Yerleştirme Sonuçları
KPSS/3 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

- KPSS /3 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

- KPSS /3 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar(LİSANS)

- KPSS /3 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar(ÖNLİSANS)

- KPSS /3 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar(ORTAÖĞRENİM)

Sağlık Aktüel - funduszeue.info

saglikaktuellogopng

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (funduszeue.info) aittir.  funduszeue.info biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı

Bu haber toplam defa okunmuştur

 

 

KAMU GÖREVLERİNE İLK DEFA ATANACAKLAR İÇİN

YAPILACAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL YÖNETMELİK

 

Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi          : 18/3/     No : /

Dayandığı Kanunun Tarihi                         : 14/7/     No :

Yayımlandığı Resmî Gazetenin Tarihi    : 3/5/       No :

Yayımlandığı Düsturun Tertibi                 : 41                  

 

 Â²

16/4/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 15/4/ tarihli ve sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca bu Yönetmelik Cumhurbaşkanlığı Yönetmeliği bölümüne eklenmiştir.

²

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

 

Amaç

Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir.

Kapsam

Madde 2- Bu Yönetmelik;

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar;Kadroları sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere,

atanacaklar için yapılacak işlem ve sınavları kapsar.


 

Ä°stisnalar (1)(2)(3)(4)

Madde 3- Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları, kaymakam  adayları, Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları, İletişim uzman yardımcıları ve sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 1 inci maddesinin üçüncü fıkrasında sayılanlar ile Devlet senfoni orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.(5)

Dayanak

Madde 4- Bu Yönetmelik, sayılı Devlet Memurları Kanunu ve sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak hazırlanmıştır.

Kısaltma ve tanımlar

Madde 5- Bu Yönetmelikte geçen;

DPB: Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’nı,

ÖSYM: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ni,

KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı): Bu Yönetmelikte (A) grubu olarak adlandırılan kadrolara atanacaklar için kurumların kendi mevzuatına göre düzenleyecekleri giriş sınavına kabul edilecekleri belirlemek ve (B) grubu olarak adlandırılan kadrolara atanmaya esas olacak yerleştirmeyi yapmak amacıyla kullanılacak olan puanları sağlayan merkezi sınavı,

Giriş Sınavı: Kamu kurum ve kuruluşlarının, bu Yönetmelikte (A) grubu olarak nitelendirilmiş kadrolarına atanacakları belirlemek üzere KPSS sonuçlarına göre saptayacaklarının üzerinde bir puanı olan adayların katılımı ile kendi mevzuatına göre yapacakları, yazılı ve/veya sözlü bölümlerden oluşan sınavı,

ifade eder.

_______________

(1)  13/10/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 1 inci maddesiyle, bu maddede yer alan “Askeri Adalet Teftiş Kurulları” ibaresinden onar gelmek üzere “, kaymakam adayları” ibaresi eklenmiştir.

(2)  25/4/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 1 inci maddesiyle, bu maddede yer alan  “kaymakam adayları” ibaresinden onar gelmek üzere “, Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları” ibaresi eklenmiştir.

(3)  29/5/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 1 inci maddesiyle, bu maddede yer alan  “aday konsolosluk ve ihtisas memurları” ibaresinden onar gelmek üzere “, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları” ibaresi eklenmiştir.

(4) 31/10/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 1 inci maddesiyle Yönetmeliğin bu fıkrasına “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları” ibaresinden onar gelmek üzere ”, İletişim uzman yardımcıları” ibaresi eklenmiştir.

(5) 4/3/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 1 inci maddesiyle bu fıkraya “Milli Savunma Bakanlığı” ibaresinden sonra gelmek üzere “, Hâkimler ve Savcılar Kurulu” ibaresi eklenmiştir.

 


 

İKİNCİ BÖLÜM

Kamu Personel Seçme Sınavı

 

KPSS’nin usul ve esasları

Madde 6- KPSS’nin usul ve esasları, içeriği, yapılacağı yer ve zamanı, sınavın duyurulması, KPSS’de yer alacak konular ile testler ve bunların ağırlıkları, puan türleri ve hesaplama yöntemi, başvuru yapacakların öğrenim düzeyi, adayların başvurusu, sınavdan elde edilecek puan türlerinin yerleştirmede ve giriş sınavına çağrıda kullanılmasına ve KPSS sonuçlarının adaylara ve kurumlara bildirilmesine ilişkin esaslar, DPB ve ÖSYM tarafından müştereken belirlenir.

Bu usul ve esaslara uygun olarak ÖSYM’ce bir KPSS Kılavuzu ve Başvuru Belgesi hazırlanır.

KPSS duyurusu

Madde 7-(DeÄŸiÅŸik: 28/3// K.)

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacı göz önünde bulundurularak KPSS’nin yapılacağı tarihler, DPB ve ÖSYM tarafından birlikte belirlenir. ÖSYM, KPSS tarihi, başvuru tarihi ve başvurunun ne şekilde ve nereye yapılacağını Resmî Gazete’de ve Türkiye genelinde yayınlanan en yüksek tirajlı ilk üç gazetede farklı tarihlerde ilan vermek suretiyle duyurur.

KPSS Kılavuzu

Madde 8- KPSS Kılavuzu’nda; personel alımı, başvuru, genel sınav, alan sınavları ve değerlendirme işlemlerine ilişkin gerekli bilgi ve kurallar ile kadrolarına usulüne uygun açıktan atama izni alınmış veya bir yıl içinde personel alınması planlanmış olan kamu kurum ve kuruluşlarının adları, kadro sayıları bunların adaylarda aradıkları nitelikler ile adayların sınav öncesi bilmesinde yararlı olabilecek diğer bilgiler yer alır.

BaÅŸvuru Belgesi

Madde 9- Başvuru Belgesi; aday profilinin tam olarak tanınabilmesini sağlamak amacıyla, adayların ayrıntılı kimlik bilgileri, öğrenim düzeyi ve öğrenim alanlarına ilişkin bilgiler ile gerekli diğer kişisel niteliklerine ilişkin bilgilerin yer almasını sağlayacak içerikte hazırlanır.

KPSS’nin yapılması

Madde KPSS, ÖSYM tarafından yapılır. Başvuruların alınması, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ÖSYM tarafından gerçekleştirilir.

KPSS sonuçları, elektronik ortamda DPB’ye bildirilir ve adayların adreslerine posta ile gönderilir. Sınav sonuçları ayrıca diğer iletişim araçları ile de duyurulabilir.

KPSS’nin geçerlilik süresi

Madde (DeÄŸiÅŸik: 25/1// K.)

KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. (Ek cümle:RG-7/11/C.K/1 md.)Ancak, öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır.(Mülga cümle: RG/8/ – CK/1 md.) (…) Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise  sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarınının  açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

 


 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

A Grubu Kadrolara Atanacakların  Seçilmesi

 

A grubu kadrolar için seçme

Madde Kamu kurum ve kuruluşları, bu Yönetmelikte (A) grubu olarak nitelenen kadrolarına personel seçimini, esas olarak kendi mevzuatına göre yapacakları giriş sınavı ile gerçekleştirir.

Ancak, kendi mevzuatında hüküm bulunmak kaydıyla KPSS puanları, giriş sınavı yapılmadan da ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca, doğrudan (A) grubu kadrolara atama için kullanılabilir.

Seçme duyurusu

Madde (DeÄŸiÅŸik: 22/7// K.)

(A) grubu kadrolarına atama için seçme yapacak kamu kurum ve kuruluşları, mevzuata uygun olarak açıktan atama izni alınmış kadro ve pozisyonların sayı, sınıf, unvan ve derecelerini,  genel mevzuat ve özel mevzuatındaki koşulları, KPSS puan türü ya da türleri ve asgari puanları, sınavın yeri, zamanı, içeriği ve değerlendirme yöntemini Resmi Gazete ile DPB ve kendi kurumsal internet adreslerinde duyurur.

Kabul için ön şart

Madde Adayların öncelikle bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılacak KPSS’ye girmeleri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının belirleyeceği bir taban puanın üzerinde KPSS puanı almış olmaları şarttır.

Adayların, sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen koşullar ile kamu kurum ve kuruluşlarının kendi mevzuatındaki diğer adaylık koşullarını da taşımaları zorunludur.

BaÅŸvuru

Madde Adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarına, daha önce kendilerine ÖSYM’ce gönderilmiş olan KPSS Sınav Sonuç Belgesi’yle başvururlar.

Adaylar, kabul için kendilerinden istenen tüm belgeleri de, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına eksiksiz olarak vermek zorundadırlar.

Kuruluşların yükümlülüğü ve KPSS puanlarının kontrolü

Madde (Değişik birinci fıkra: 8/7// K.)Kamu kurum ve kuruluşları, kendilerine başvuran adayların T.C. kimlik numaralarını, ad ve soyadlarını ve KPSS puanlarının doğruluğunu ÖSYM’ye ait internet sitesinden kontrol eder. Yapılan kontrol sonucunda sınav sonuç belgesinde tahrifat yaptığı belirlenen adaylar ilgili kurumlarca ÖSYM’ye bildirilir. Bu adayların KPSS sonuçları iptal edilir.

(Mülga ikinci fıkra: 8/7// K.)

Sınav ile ilgili basılı formlarda ve sınav sonuç belgelerinde silinti veya kazıntı yoluyla ya da teknoloji kullanılarak değişiklik yapıldığının belirlenmesi durumlarında, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunur.

 


            

Giriş sınavı

Madde (DeÄŸiÅŸik: 9/8// K.)

Giriş sınavına, KPSS sonuçlarına göre belirlenen adaylardan, açıktan atama izni alınmış kadro ve pozisyon kontenjanının 20 katından fazla olmamak üzere kamu kurum ve kuruluşları tarafından belirlenen sayıda aday çağrılır.

Giriş sınavı sonuçları adaylara yazılı olarak duyurulur.

Bildirim yükümlülüğü

Madde Giriş sınavı sonucu atanarak göreve başlatılanlar, ilgili kamu kurum ve kuruluşunca 15 gün içinde DPB ve ÖSYM’ye bildirilmek zorundadır.

 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

B Grubu Kadrolara Atanacakların Yerleştirilmesi

 

Personel planlaması

Madde Kamu kurum ve kuruluşları, her yılın bütçe imkanları, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ile hizmet gereklerini dedikkate alarak bir personel planlaması yapar.

(Değişik ikinci fıkra: 28/3// K.) İlgili kamu kurum ve kuruluşları, bu plan çerçevesinde acil ve zorunlu olarak yeni personel alınmasına ihtiyaç duymaları halinde, açıktan atama yapmayı planladıkları kadrolar için yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde açıktan atama izinlerini almak zorundadırlar.

(Mülga son fıkra: 28/3// K.)

Atama yapılacak kadroların belirlenmesi

Madde Kamu kurum ve kuruluşları tarafından, açıktan atama yapacakları (B) grubu kadrolar için ilgili mevzuatı uyarınca yetkili makamlardan izin alındıktan sonra, bu kadroların koşullarının belirlenmesi amacıyla; yüksek öğretim kurumları ile yüksek öğretim üst kuruluşları, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına; (…)(1) bunların dışında kalan diğer kamu kurum ve kuruluşları DPB’ye başvurur.

(…)(1) YÖK Başkanlığı aldıkları başvuruları; unvan, sayı, sınıf ve derecesi ile aranan koşullar yönünden inceleyerek görüşlerini, bu kuruluşlara ait kadroların tümünü kapsayacak şekilde manyetik ortamda DPB’ye bildirir.

Yerleştirme işlemine alınabilmesi için, bu kadrolara ilişkin bilgi ve aranan koşulların, sınavın yapılacağı tarihten 4 ay önce DPB’ye doğru ve eksiksiz olarak bildirilmiş olması şarttır.

DPB bu bildirimleri, Nitelik-Kod Kılavuzu’nda yer alan hususlara uygunluk yönünden inceleyerek sonucu, sınavın yapılacağı tarihten 3 ay önce ÖSYM’ye manyetik ortamda bildirir. ÖSYM, bu kadrolarla ilgili olarak gerektiğindekurumlarla son mutabakatı sağlar.

Kamu kurum ve kuruluşları, DPB tarafından onaylanan Nitelik-Kod Kılavuzu’nda belirtilenler dışında ayrıca özel nitelik belirleyemez.

 

 

(1)  11/12/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Yönetmeliğin 4 üncü maddesiyle birinci fıkrada yer alan “mahalli idareler İçişleri Bakanlığına;” ibaresi ile ikinci fıkrada yer alan “İçişleri Bakanlığı ve" ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.


 

Yerleştirme programı

Madde Tercih Kılavuzu’nun hazırlanması, tercihlerin alınması, genel ve ek yerleÅŸtirmenin yapılması ile yerleÅŸtirme sonuçlarının bildirilmesi iÅŸlemlerinde göz önünde tutulacak iÅŸlem-süre takvimini kapsayan YerleÅŸtirme Programı, bu YönetmeliÄŸin 8 inci maddesi uyarınca adaylara ulaÅŸtırılacak KPSS  Kılavuzu’nda yer alır.

Yerleştirme Programı'na göre, zamanında bildirilmeyen kadrolara ilişkin bilgiler, Tercih Kılavuzu’nda yer almaz ve genel yerleştirme sırasında bu kadrolara yerleştirme yapılmaz.

Tercihlerin alınması

Madde KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra ÖSYM tarafından, yerleştirme işlemi için, bir Tercih Kılavuzu ve Tercih Formu hazırlanır ve adaylara ulaşması sağlanır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının, usulüne uygun olarak açıktan atama izni alınmış ve koşulları belirlenmiş (B) grubu boş kadrolarının sınıf, unvan, derece ve sayısı ile bu kadrolar için aranacak nitelikleri kapsayan bilgiler, DPB adına ÖSYM tarafından ilan edilir. 

Adaylar, atanmak istedikleri kadroları, Tercih Formu’na yazarak kodlarlar ve Kılavuz’da belirlenen yolla teslim ederler.

Tercihlerin alınması sırasında adaylardan kadroların koşullarına ilişkin herhangi bir belge istenmez.

YerleÅŸtirme

Madde (Değişik birinci cümle: 11/12// K.) Adaylar, Beşinci Bölümde yer alan hükümler saklı kalmak üzere, ÖSYM tarafından (B) grubu kadrolara; KPSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilir. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı kalmak kaydıyla, yerleştirmenin yapıldığı tarihte aynı adaya ait geçerlilik süresi bitmeyen sınavlardan alınan en yüksek KPSS puanı dikkate alınır ve aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, her ikisinin de aynı olması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.(1)

(Değişik ikinci fıkra: 25/12// K.) Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak ilk defa öğretmen atamalarına ilişkin yerleştirme işlemleri, ek 5 inci maddeye göre yapılan alan seçme sınavı ile ÖSYM’ce yapılan KPSS sonuçları birlikte değerlendirilerek adı geçen Bakanlık tarafından yapılır. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacı durumuna bağlı olarak sadece KPSS sonucuna göre de yerleştirme işlemi yapabilir. Gerek görüldüğünde tüm yerleştirme işlemlerinde ÖSYM ile Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü işbirliği yapar.(2)

Yerleştirmede adayların Başvurma Belgesi’nde ve Tercih Formu’nda yazıp kodladıkları beyanları esas alınır.

Yerleştirme sonuçları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve DPB’ye bildirilir.

(Mülga son fıkra: 28/3// K.)

––––––––––––––––

(1)  Danıştay Onikinci Dairesinin 24/3/ tarihli ve  E: /, K.: / sayılı ve yine aynı Dairenin 24/3/ tarihli ve E: /, K.: / sayılı Kararları   ile bu fıkranın birinci cümlesi iptal edilmiştir.

(2)  Danıştay Onikinci Dairesinin 31/3/ tarihli ve  E: /, K.: / sayılı Kararı ile bu fıkra iptal edilmiştir.


 

Ek yerleştirme yapılması

Madde (Değişik birinci fıkra: 28/3// K.)Kamu kurum ve kuruluşları, genel yerleştirme sonucu boş kalan kadrolarına ya da yerleştirme yapılmasından sonra ortaya çıkan acil ve zorunlu hallerde açıktan atama izni alınmış boş kadrolarına yerleştirme yapılmasını isteyebilirler.

Boş kalan kadrolar için ek yerleştirme, bu Yönetmeliğin 22 ve 23 üncü maddelerinde yazılı yol izlenerek yapılır.

Ek yerleştirmeye, genel yerleştirme sırasında yerleşen adaylar başvuramaz.

(Mülga dördüncü fıkra: 28/3// K.)

Adayların başvurmaları ve atanmaları

Madde Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, Tercih Kılavuzu’nda yazılı olan belgeler ve KPSS Sınav Sonuç Belgesi ile birlikte atanmak üzere süresi içinde başvururlar.

Kamu kurum ve kuruluşları, atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir sınav değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder.

(Değişik üçüncü fıkra: 11/12// K.) Beşinci Bölümde yer alan hükümler saklı kalmak üzere, ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanır.(1)

Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz.

(Ek fıkra: 20/2// K.) Atamasının yapılması uygun görülen adaylar, atama işlemleri yapılmadan önce, kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan atama başvuru formunda kimlik, adli sicil, askerlik durum ve sağlık beyanında bulunurlar. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından kimlik, adli sicil, askerlik ve sağlık durumu hususlarında adaylardan yazılı beyanları dışında ayrıca bir belge talep edilmez. Adayların kimlik beyanlarının doğruluğu Kimlik Paylaşımı Sistemi üzerinden veya doğrudan nüfus cüzdanı kontrol edilerek teyit edilir. Adayların askerlik ve adli sicil beyanlarının doğruluğu idare tarafından yetkili askeri ve adli mercilerden teyit edilir. Adayların atama işlemleri, atama başvuru formunda belirtilen bilgilerin teyidi sürecinin tamamlanması beklenmeksizin devam ettirilir.

(Ek fıkra: 20/2// K.) Gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilenlerin atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir, bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır. Gerçeğe aykırı belge verdikleri veya beyanda bulundukları tespit edilen adaylar hakkında yapılacak işlemler, atama başvuru formunda kamu kurum ve kuruluşları tarafından yazılı olarak belirtilir.

Hak iddia edilemeyecek durumlar

Madde KPSS’de yüksek puan almak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak teşkil etmez.

 

––––––––––––––––

(1)  Danıştay Onikinci Dairesinin 24/3/ tarihli ve  E: /, K.: / sayılı ve yine aynı Dairenin 24/3/ tarihli ve E: /, K.: / sayılı Kararları ile bu fıkra iptal edilmiştir.


 

Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile Başvuru Belgesi’nde ve Tercih Formu’nda kodlanmayan, yanlış kodlanan veya tutarsızlık bulunan bilgiler yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar, bu durumdan dolayı bir hak iddia edemez.

Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri koşulları karşılayamayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybederler.

Bildirim yükümlülüğü

Madde İlgili kamu kurum ve kuruluşları, atama sonucu göreve başlatılanları ve niteliği uymadığı gerekçesi ile ataması yapılamayan adayları, ayrı listeler halinde, manyetik ortamda 15 gün içinde DPB ve ÖSYM’ye bildirmek zorundadır.

 

BEŞİNCİ BÖLÜM (1)(2)

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile Bunların Üyesi Olduğu Mahalli İdare Birlikleri Kadrolarına Atanacakların Seçilmesi

 

Seçme yöntemi ve duyuru

Madde 27/A- (Ek: 11/12// K.) (Başlığı ile Birlikte Değişik:RG/10/C.K/2 md.)

(1)İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları, bunların üyesi olduğu mahalli idare birlikleri ile döner sermayeli kuruluşların B grubu kadrolarına bu Yönetmeliğin Dördüncü Bölümünde yer alan usul ve esaslara göre atama yapılabileceği gibi, KPSS (B) grubu puan sıralaması dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının beş katına kadar belirlenecek adaylar arasında yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınavlardaki başarı sırasına göre de atama yapılabilir.

(2) Atama için ayrı bir sınav yapılmasının öngörülmesi halinde atama yapılacak kadroların sayı, sınıf, unvan ve dereceleri, genel ve özel mevzuattaki atama koşulları, KPSS puan türü ve asgari puanları, sınavın yeri, zamanı, içeriği ve değerlendirme yöntemi ilgili kurumlarca Resmî Gazete, Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumun internet sitesi ve kendi internet sitelerinde ilan edilmek suretiyle adaylara duyurulur.

Sınav ilişkin esaslar

Madde 27/B- (Ek: 11/12// K.) (Başlığı ile Birlikte Değişik:RG/10/C.K/3 md.)

(1)İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları, bunların üyesi olduğu mahalli idare birlikleri ile döner sermayeli kuruluşlarca yapılacak sınava başvuru şekli, sınavın türü, sınav konuları, sınav kurulunun teşkili, kurulun çalışma usul ve esasları, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, başarılı olan asil ve yedek adayların belirlenmesi usulü, sınav sonuçlarına itiraz ile sınava ilişkin diğer hususlar İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca müştereken yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenir.

KPSS puanlarının kontrolü ve bildirim yükümlülüğü

Madde 27/C- (Ek: 11/12// K.) (Başlığı ile Birlikte Değişik:RG/10/C.K/4 md.)

(1) İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları, bunların üyesi olduğu mahalli idare birlikleri ile döner sermayeli kuruluşlar, kendilerine başvuran adayların T.C. kimlik numaralarını, ad ve soyadlarını ve KPSS puanlarının doğruluğunu ÖSYM’ye ait internet sitesinden kontrol eder. Yapılan kontrol sonucunda sınav sonuç belgesinde tahrifat yaptığı belirlenen adaylar ilgili kurumlarca ÖSYM’ye bildirilir.

––––––––––––––––

(1)  Bu bölüm, 11/12/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Yönetmeliğin 3 üncü maddesiyle eklenmiş ve metne işlenmiştir.

(2)  24/10/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 1 inci maddesiyle bu bölüm başlığı “İl Özel İdareleri ve Belediye Kadrolarına Atanacakların Seçilmesi” iken metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir.


 

(2) Göreve başlatılanlar ile ataması yapıldığı halde göreve başlamayanlar veya ataması iptal edilen adaylara ilişkin bilgiler, söz konusu işlemlerin sonuçlandığı tarihten itibaren on beş gün içinde kadro ve pozisyonların merkezi olarak tutulduğu kurumun “E-Uygulama” sistemine girilir.

(3) Sınav ile ilgili basılı formlarda ve sınav sonuç belgelerinde silinti veya kazıntı yoluyla ya da teknoloji kullanılarak değişiklik yapıldığının belirlenmesi durumunda, sorumlular hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Kuruluşların yükümlülüğü ve KPSS puanlarının kontrolü(1)

Madde 27/D- (Ek: 11/12// K.) (Mülga:RG/10/C.K/5 md.)

ALTINCI BÖLÜM (2)

Çeşitli ve Son Hükümler

 

DiÄŸer kurum ve kuruluÅŸlar

Madde (Değişik birinci fıkra: 8/7// K.) Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kamu kurum ve kuruluşlarının personel istihdamında geçerliliği devam eden KPSS sonuçları kullanılır. Bu şekilde istihdam edilecek personelden (A) grubu kadro niteliği taşıyanlar bu Yönetmelikte (A) grubu kadrolara atanacakların seçimine ilişkin hükümlere göre belirlenen adaylar arasından, (B) grubu kadro niteliği taşıyanlar ise merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan KPSS sonuçları ve puanları esas alınarak belirlenen adaylar arasından bu kurumların tabi olduğu mevzuat hükümleri çerçevesinde atanır.

Bu Yönetmelik kapsamına girmeyen kurum ve kuruluşlar, ilgili kadro ve görevleri için yapacakları sınavlara bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak KPSS sonuçlarına göre aday çağırabilirler.

––––––––––––––––

(1)  Danıştay Onikinci Dairesinin 24/3/ tarihli ve  E: /, K.: / sayılı ve yine aynı Dairenin 24/3/ tarihli ve E: /, K.: / sayılı Kararları ile bu madde iptal edilmiştir. Daha sonra yapılan Karar düzeltme talebi de Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından 29/4/ tarihli ve E.: /, K.: / sayılı Kararı ile ret edilmiştir.

(2)  11/12/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Yönetmeliğin 3 üncü maddesiyle Yönetmeliğe ”Beşinci Bölüm” eklenmiş ve mevcut “Beşinci Bölüm” “Altıncı Bölüm” olarak yeniden teselsül ettirilmiştir.


 

Yürürlükten kaldırılan yönetmelikler

Madde 6/12/ tarihli ve 85/ sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İlk Defa Devlet Kamu Hizmeti ve Görevlerine Devlet Memuru Olarak Atanacaklar İçin Mecburi Yeterlik ve Yarışma Sınavları Genel Yönetmeliği ile 17/1/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Özel Yarışma Sınavına Tabi Tutulmak Suretiyle Girilen Meslekler İçin Yapılacak Eleme Sınavı Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

Ek Madde 1-(Ek: 28/3// K.)

Bu Yönetmeliğin 20 nci maddesinde yer alan süreleri ÖSYM ile birlikte yeniden belirlemeye DPB yetkilidir.

(Ek fıkra: 8/7// K.) DPB'ce, ÖSYM'nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir.

Ek Madde 2- (Ek: 28/3// K.; DeÄŸiÅŸik: 30/11// K.)

Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.

Ek Madde 3-  (Ek: 13/2// K.)

Kamu kurum ve kuruluşları, kanunlarda ya da kanunların bu konuya dair düzenleme yetkisi öngördüğü tüzük ve yönetmeliklerde yer alan özel hükümler haricinde, merkezî yerleştirme yapılmasını talep edecekleri kadro ve pozisyonlar için yaş sınırı tespit edemezler.

Ek Madde 4- (Ek: 11/10// K.) (DeÄŸiÅŸik:RG-2/10/C.K/1 md.)

İlgili idarelerin personel alım ilanlarında açıkça belirtmeleri kaydıyla, üniversitelerin fakülte veya dört yıllık yüksekokullarından mezun olup sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartları taşıyanlardan aşağıda belirtilen öncelik sırasıyla;

a) Olimpiyat Oyunları veya Paralimpik Oyunlarda ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenlerin,

b) Milli sporcu belgesine konu olan müsabakanın oynandığı tarihte olimpiyat oyunları programında yer alan spor dallarının Dünya ve Avrupa şampiyonalarında büyükler ve alt yaş kategorilerinde ilk üç dereceye girenlerin,

c) Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen yaz-kış gençlik olimpiyat oyunlarında ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenlerin,

d) Universiad Oyunları, Akdeniz Oyunlarında olimpik branşlarda ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenlerin,

e) (b) bendinde belirtilen yarışmalar ile bu yarışmalara ilişkin eleme müsabakaları ile eleme grup müsabakalarında takım sporlarında en az on kez ülkemizi temsil ederek milli sporcu belgesi almış olanların,

f) Deaflimpik Oyunlarında ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenlerin,

g) Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler ve alt yaş kategorilerinde Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girenlerin,

personel alımı için idarece belirlenen tarihlerde başvuruları üzerine, sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirilecek olan Gençlik ve Spor Bakanlığında münhal bulunan sportif eğitim uzmanı ve antrenörlük kadrolarına atamaları ile öğretmenlik için aranan diğer özel şartları da taşımaları kaydıyla Milli Eğitim Bakanlığında münhal bulunan beden eğitimi branşında öğretmenlik kadrolarına atamalarında, bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz.

 

 


 

Ek Madde 5- (Ek: 25/12// K.)(1)

Bu Yönetmelik kapsamında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen kadrolarına, KPSS sonucuna göre alınan puanın %50’si ile Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan alan seçme sınavı sonucunda alınan puanın %50’si esas alınarak atama yapılır.

Ek Madde 6-(Ek: 10/9// K.)

Kamu kurum ve kuruluşları, özel mevzuatlarında sınav, başvuru, komisyon teşkili ve sınava ilişkin diğer hususlarda düzenleme yapmak kaydıyla, hazine avukatı ve hukuk müşaviri kadroları ile avukat kadro ve pozisyonlarına, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro veya pozisyon sayısının beş katına kadar belirlenecek adaylar için yapacakları yazılı ve/veya sözlü sınavlardaki başarı sırasına göre atama yapabilirler.(3)(4)(5)(6)(7)(8)

Ek Madde 7-(Ek: 27/5// K.; DeÄŸiÅŸik: 1/8// K.)

Orman muhafaza memuru kadrolarına, ilgili mevzuatında sınav, başvuru, komisyon teşekkülü ve sınava ilişkin diğer hususlarda düzenleme yapılmak kaydıyla, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak açıktan atama yapılacak kadro sayısının dört katına kadar belirlenecek adaylar arasından yapılacak uygulama sınavı başarı sırasına göre Orman Genel Müdürlüğünce atama yapılır.

Ek Madde 8-(Ek: 2/6// K.; DeÄŸiÅŸik: 6/6// K.)(2)

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü mühendis kadrolarına, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar belinlenecek adaylar arasından, yapılacak yazılıve/veya uygulamalı sınavdaki başarı sırasına göre ilgili Genel Müdürlüklerce atama yapılır.(9)(10)(11)

Ek Madde 9- (Ek:RG-4/10/C.K/1 md.)

Türkiye Adalet Akademisinin koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarına, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar belirlenecek adaylar arasından, yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavdaki başarı sırasına göre, 10/7/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri kıyasen uygulanmak suretiyle, Akademi tarafından atama yapılır.

––––––––––––––––––

(1)  Danıştay Onikinci Dairesinin 31/3/ tarihli ve E: /, K.: / sayılı Kararı ile bu madde iptal edilmiştir.

(2)  a) Danıştay Onikinci Dairesinin 12/4/ tarihli ve E: / sayılı Kararı ile; bu maddenin yürürlüğü “yazılı” sınava ilişkin kısmı bakımından ve “uygulamalı” sınava ilişkin kısmı bakımından Orman Genel Müdürlüğü yönünden durdurulmuştur.

      b) Danıştay Onikinci Dairesinin 12/4/ tarihli ve E/ sayılı Kararı ile; bu maddenin yürürlüğü “yazılı” sınava ilişkin kısmı bakımından ve “uygulamalı” sınava ilişkin kısmı bakımından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yönünden durdurulmuştur.

(3) Danıştay Onikinci Dairesinin 8/2/ tarihli ve Esas No/; Karar No/ sayılı kararı ile bu madde iptal edilmiştir. Daha sonra Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 21/11/ tarihli ve Esas No/; Karar No: / sayılı kararı ile bu kararın onanmasına karar verilmiştir.

(4) Danıştay Onikinci Dairesinin 8/2/ tarihli ve Esas No/; Karar No/ sayılı kararı ile bu madde iptal edilmiştir. Daha sonra Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 21/11/ tarihli ve Esas No/; Karar No: / sayılı kararı ile bu kararın onanmasına karar verilmiştir.

(5) Danıştay Onikinci Dairesinin 8/2/ tarihli ve Esas No/; Karar No/ sayılı kararı ile bu madde iptal edilmişfunduszeue.info sonra Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 21/11/ tarihli ve Esas No/; Karar No: / sayılı kararı ile bu kararın onanmasına karar verilmiştir.

(6) Danıştay Onikinci Dairesinin 8/2/ tarihli ve Esas No/; Karar No/ sayılı kararı ile bu madde iptal edilmiştir. Daha sonra Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 21/11/ tarihli ve Esas No/; Karar No: / sayılı kararı ile bu kararın onanmasına karar verilmiştir.

(7) Danıştay Onikinci Dairesinin 8/2/ tarihli ve Esas No/; Karar No/ sayılı kararı ile bu madde iptal edilmiştir.

(8) Danıştay Onikinci Dairesinin 3/12/ tarihli ve Esas No/; Karar No: / sayılı kararı ile bu madde iptal edilmiştir.

(9) Danıştay Onikinci Dairesinin 18/12/ tarihli ve Esas No/; Karar No: / sayılı kararı ile bu maddede yer alan”yapılacak yazılı”ibaresi ile “ve/veya uygulamalı sınavdaki” ibaresi iptal edilmiştir.

(10) Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 19/6/ tarihli ve E/; K/ sayılı kararı ile Danıştay Onikinci Dairesinin 6/12/ tarih ve E/; K/ sayılı kararının onanmasına karar verilmiştir.

(11) Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 19/6/ tarihli ve E/; K/ sayılı kararı ile Danıştay Onikinci Dairesinin 6/12/ tarih ve E/; K/ sayılı kararının onanmasına karar verilmiştir.


 

Geçici Madde 1- Kamu kurum ve kuruluşlarınca, bu Yönetmelik kapsamına giren kadrolara atanacaklar için yürürlüğe konan düzenlemeler, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde bu Yönetmeliğe uygun hale getirilir.

Geçici Madde 2- Bu Yönetmeliğin yayımından önce bu Yönetmeliğin 29 uncu maddesi ile yürürlükten kaldırılan yönetmeliklere göre yapılmış sınavlardan kazanılmış haklar, (A) ve (B) grubu kadrolara atanacaklar için süreleri bitinceye kadar saklıdır.

17/10/, 12/12/ tarihlerinde Devlet memurları için yapılmış olan merkezi sınavlarda yetmiş ve daha yukarı puan alarak başarılı olmuş adayların hakları, (B) grubu kadrolara yapılacak yerleştirmeler için bu Yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren iki yıl süreyle geçerlidir.

Geçici Madde 3- Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce duyurusu yapılmış ve yürürlüğe konulmuş olan sınavlar, eski yönetmeliklerdeki hükümlere göre sonuçlandırılır.

Geçici Madde 4- Açıktan atama izinleri ve boş kadroların bildirilmesi ile ilgili olarak bu Yönetmelikte öngörülen takvim ve süreler, yılında DPB ve ÖSYM’ce müştereken belirlenen şekilde uygulanır.

Geçici Madde 5-(Ek: 13/2// K.)

Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS sonuçlarının geçerlilik süresi yılında yapılacak KPSS'lerin sonuçlarının geçerlilik süresi kadar uzatılmıştır.

Geçici Madde 6- (Ek: 11/12// K.)

Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce ilan edilen Tercih Kılavuzlarında yer alan il özel idareleri ve belediyeler, bunlara bağlı kuruluşlar ile kurdukları birlikler ve döner sermayeli kuruluşlara  ait memur kadrolarına ilişkin yerleştirme işlemleri bu Yönetmelik ile yapılan değişikliklerden önceki hükümlere göre sonuçlandırılır.

Geçici Madde 7- (Ek: 30/11//)

Bu Yönetmelik ile değiştirilen ek 2 nci madde, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra yapılan sınavlara katılan adaylar hakkında uygulanır.

Geçici Madde 8- (Ek: 2/7// K.)

Öğretmen adaylarının 6/7/ tarihinden önce elde ettikleri KPSS sonuçları hakkında, 11 inci maddenin bu maddenin yayımı tarihinden önceki hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.

Geçici Madde 9- (Ek: 22/7// K.)

Kamu kurum ve kuruluşlarınca ilgili yönetmeliklerinde bu yönetmelik ile yapılan değişikliğe uyum sağlanıncaya kadar, 13 üncü madde hükümleri doğrudan uygulanır.

Geçici Madde (Ek: 25/1// K.)

(A) grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıldır.

Geçici Madde (Ek:RG-7/11/C.K/2 md.)

Öğretmen adaylarının ve yıllarında elde ettikleri KPSS sonuçları hakkında, 11 inci maddenin bu maddenin yayımı tarihinden önceki hükmünün uygulanmasına devam edilir.

Yürürlük

Madde Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.(1)

_______________

(1) 16/4/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile bu fıkrada yer alan “Bakanlar Kurulu” ibaresi “Cumhurbaşkanı” şeklinde değiştirilmiştir.


 

 

18/3/ TARİHLİ VE / SAYILI BAKANLAR KURULU KARARI İLE YÜRÜRLÜĞE KONULAN YÖNETMELİĞE EK VE DEĞİŞİKLİK GETİREN YÖNETMELİKLERİN YÜRÜRLÜĞE GİRİŞ TARİHLERİNİ GÖSTEREN TABLO

Ek ve Değişiklik Getiren Yönetmeliği Yürürlüğe Koyan Kararnamenin veya Cumhurbaşkanı Kararının

/ Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Yürürlüğe Konulan Yönetmeliğin Değişen Maddeleri

Yürürlüğe Giriş Tarihi

 

Tarihi

Numarası

 

9/8/

/

17

23/10/

 

28/3/

/

7, 11, 19, 23, 24, Ek Madde 1, Ek Madde 2

4/5/

 

13/2/

/

Ek Madde 3, Geçici Madde 5

4/3/

 

11/10/

/

Ek Madde 4

15/10/

 

11/12/

/

20, 23, 25, Beşinci, Altıncı Bölüm, Geçici Madde 6

17/1/

 

25/12/

/

23, Ek Madde 5

18/1/

 

30/11/

/

Ek Madde 2, Ek Madde 4, Geçici Madde 7

9/1/

 

23/6/

/

Ek Madde 4

15/7/

 

8/7/

/

16, 28, Ek Madde 1

30/7/

 

20/2/

/

25

3/4/

 

2/7/

/

11, Geçici Madde 8

6/7/

 

10/9/

/

Ek Madde 6

3/10/

 

27/5/

/

Ek Madde 7

27/6/

 

2/6/

/

Ek Madde 8

5/7/

 

1/8/

/

Ek Madde 7

28/8/

 

13/10/

/

3

7/11/

 

22/7/

/

13, Geçici Madde 9

26/7/

 

25/1/

/

11, Geçici Madde 10

26/2/

 

25/4/

/

3

21/5/

 

6/6/

/

Ek Madde 8

28/6/

 

29/5/

/

3

7/7/

 

11/9/

/

27/C

28/9/

 

14/8/

CK/25

11

15/8/

 

30/10/

CK/

3

31/10/

 

15/4/

CK/

27/C, 31

16/4/

 

3/10/

CK/

Ek Madde 9

4/10/

 

23/10/

Beşinci Bölüm Başlığı, 27/A, 27/B, 27/C, 27/D

24/10/

 

6/11/

11, Geçici Madde 11

7/11/

 

3/3/

3

4/3/

 

1/10/

Ek Madde 4

2/10/

 

 

ve KPSS TABAN PUANLARI ROBOTU



Ana sayfa


Rehberlik

KPSS tercih robotu için tıklayınız
, , , KPSS
tercih robotu

KPSS taban puan robotu için tıklayınız
, , , KPSS taban puanlarrobotu

KPSS Puan hesaplama program için tıklayınız
KPSS
puan hesaplama
robotu

eKPSS taban puanlar robotu ve ekpss tercih robotu için tıklayınız
EKPSSatama ve tercih robotu

KPSS Branş Sıralam robotu için tıklayınız
KPSS branş sıralamarobotu

eKPSS taban puanlar robotu ve ekpss tercih robotu için tıklayınız
AÖF puan hesaplama robotu

İletişim


Bölüm kodları


Özel nitelik kodları


Güncel Konular


Güncel Testi


Kpss bilgi hattı




/2, /6, /7, /1, /2, /3, /4, /5, /6, /7, /1, /3, /4, /5, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim puanıyla yapılan tüm atamaların tam listesidir.

LİSANSÖNLİSANSORTAÖĞRETİM

BölümünüzTercih edilen il YDS seviyeniz SertifikalarınızSadece şu kurum:

YORUMLAR (Son 20 cevap)    (Cevaplayan: Kpss uzmanı Sinan GÜZEL)SORU SOR
Büşra yılmaz ( )
Hocam merhabalar. Lisans hemşirelik 73,30 16binlerdeyim. Bu ikinci alımda nereleri tercih vermem gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? İlk tercihlerime Bursa Balıkesir Trabzon yazarsam gelme ihtimali nedir? Lütfen cevap verir misiniz &#;&#;
Rehber öğretmenin cevabı: Altlara İstanbul'u da yazarsanız daha da garantilemiş olursunuz. Küçük ilçelerden de tercih bildir.

Cansu Aydın ( )
Konaklama seyahat bölümü mezunuyum ayrıca tıbbi sekreterlik serifikasi aldım bana şans varmi Eskişehir 62 puan
Rehber öğretmenin cevabı: Bu sertifikalarla ve bu puanla ÖSYM üzerinden yapılan atamalarda şansın olmaz.

Fırat yıldırım( )
kpssp3 puanım hemşirelik mezunuyum atanabilir miyim sizce
Rehber öğretmenin cevabı: Lisans Hemşireler için canlı yayın yaptım. Orada hangi illerin kaç puana kaç sıraya düşeceğini anlattım.


Ebru Atar( )
Hocam düz lise mezunuyum 72 puan aldım bir yer gelirmi sizce
Rehber öğretmenin cevabı: Düz lise mezunlarının Zabıt katipliği sınavlarını takip etmelerini öneririm.

Büşra Demir ( )
Hocam merhabalar puanla ebelik lisans olur mu nereler gelebiliren düşük kapatan il neresi! Teşekkürler
Rehber öğretmenin cevabı: Muhtemelen yarın youtube kanalında canlı yayın yapacağım Ebeler için. Kanalımıza abone olursanız oradan da sorularınızı gönderebilirsiniz.

Hilal Taş( )
Hocam ortopedik protez ortez bu alımda kaçla kapatır bilgilendirseniz çok iyi olur ?
Rehber öğretmenin cevabı: KAdro sayıları açıklanınca youtube'da canlı yayınımız olacak.

merve yılmaz( )
hocam dıyalızın her zaman dusuk kapatıgı yerlere nasıl bakabılırım her donem ıcın
Rehber öğretmenin cevabı: bu robottan kontrol edebilirsiniz düşük kapatan illeri.

ibrahim( )
9 sene önce bana buradan rehberlik etmiştiniz. Hala insanları aydınlatıyorsunuz. Allah tuttuğunuzu altın etsin. Rabbim sizden razı olsun. Çok iyi insanlarsınız. iyi ki varsınız. puanıyla 4. alımda atandım. şimdi başka bir arkadaşın atanma durumu için yine bu siteye denk geldim. Çok teşekkür ederiz. Sorumuz yok.
Rehber öğretmenin cevabı: İbrahim süpersin. Allah yolunu açık etsin. (Sinan Güzel)

Neslihan Sarıkaş( )
Merhaba hocam çocuk gelişimi önlisans kpss puanı kactır ikinci üniversitem saglık kurumu işletme puanını ögrene bilirmiyim
Rehber öğretmenin cevabı: Sağlık kurumu bölümünü tavsiye etmiyoruz.




mustafa deniz( )
hocam sözleşmeli sağlık teknikerliği bölümünden tekrar sözleşmeli başka sağlık teknikerliğine kpss ile geçmek mümkün mü sınav yoluyla muvafakatmı aranır böyle bi durumda
Rehber öğretmenin cevabı: Muvafakat olmadan geçişiniz aynı pozisyon-unvanda olmaz. Genelde de muvafakat verilmiyor.

Betül ( )
Hocam Merhaba ben lise kpss girmeyi düşünüyorum ama hakkında pek bilgim yok araştırma da yaptım ne kadar doğru bilmiyorum ben düz memur olarak atanmak için ne kadar puan almam gerek ya da düz memur olarak atanabilir miyim
Rehber öğretmenin cevabı: ÖSYM üzerinden alımlarda 90 puanın üstünde alman, kurum içi alımlarda da 70 puan üstünde alman lazım. Kurum içi alımlarda mülakat/yetenek sınavı olduğu için yani genellikle torpil de olduğu için 70 puanların şansı az oluyor; 80 puanın altında almaman lazım.

yusuf emre başalan ( )
merhaba hocam bilgisayar programcılığı bölümü puan sizce kaç bandında funduszeue.info puanları düşer mi yükselir mi?
Rehber öğretmenin cevabı: 83,5 puan altına hiç düşmedi 10 yıldır. İleride de artık 83 puanın altında bilgisayarcılar ÖSYM üzerinden atamaz.

emre toksal( )
Hocam merhaba, hocam anadolu aöfte tarım bölümü tarım teknolojileri ismiyle isim değişikliğine gitmiş benim merakım ise açık öğretimdeki tarım teknolojileri bölümünden alım olur mu ilerleyen yıllardı, bir öngörünüz var mıdır ? teşekkür ederim şimdiden
Rehber öğretmenin cevabı: Anadolu AÖF'teki Tarım bölümüyle diğer örgünlerdeki Tarım, Bitki Koruma, Bahçe Ziraati vs bölümlerle ortak nitelik kodlu. 83 puanın üstünde alman lazım. Kadro sayısı artar mı şimdiden tahmin zor. Ama 84 PUAN = 75 NET seni atar.

Seyyidcan Demirtaş( )
Hocam iyi günler ben spor yoneticiligi funduszeue.info öğrencisiyim ve bölümümün kpss atama puanlar minimum ve maksimum kaç olduğunu bilmiyorum ve bulamıyorum biliyormusunuz ayrıca yılda kaç ataması vardır şimdiden teşekürler
Rehber öğretmenin cevabı: Bu KPSS robotundan son 4 yılı ve taban puanlar robotundan arası atamaları görebilirsiniz. Son 8 yılın tüm ÖSYM atamalarını görebileceğiniz Türkiye'nin tek sitesindesin şu an. Robotlardan bölümünü seçip aratabilirsin.

kbb snv( )
ziraat mühendisiyim kpss den 90 alırsam ne zaman atanabilirim?
Rehber öğretmenin cevabı: Tarım Bakanlığı her çift yılın KPSS puanıyla en az bir defa alım oluyor. Muhtemelen sonraki alım düşük ihtimal Haziran veya yüksek ihtimal Mayıs.

Rukiye kuyuldar( )
İyi akşamlar hocam ben önlisans grafik tasarım mezunuyum ama devlette ne yapabilirim önü açık mı nasıl tercih vermem gerekiyo dgs ye girmem gerekiyo mu şuan hiç bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten kafam çok karışık
Rehber öğretmenin cevabı: Önlisans Grafik bölümünden KPSS puanıyla 13 kişi alındı ve 84 puanda kaldı atamalar. KPSS puanıyla 10 kişi ile 84,2 puan ve KPSS puanıyla 9 kişi ile 81,6 puan ve KPSS puanıyla en son yılında toplam 8 kişi alındı ve 79,3 puanda kalmıştı. KPSS puanıyla şimdiye kadar toplam 5 kişilik kadroda 78,4 puana kadar alım oldu. Üniversiteler ve Ankara'daki kamu kurumları az da olsa kadro açıyor ve atamalar hep oluyor. DGS'ye de girebilirsiniz ama öncelikle KPSS puanıyla bir kuruma yerleşme hedefiniz olmalı.

Tayfun Keskin( )
Hocam Danıştay sözleşmeli bulaşıkçı olarak atandım ağız ve diş sağlığı merkezi bölümünü bitirdim bölümünden atanmak için 1 yıllık ceza yememek için ne yapmam lazım
Rehber öğretmenin cevabı: Öğrenimle kazanılan üst ünvan veya kadrolara yerleştirmede 1 yıllık bekleme süren yok, geçişin sorun olmaz.

yavuz akkamıs( )
brans sıralama robotu varmı
Rehber öğretmenin cevabı: Sitemizde solda branş sıralama robotu var ama KPSS sonuçları açıklandıktan hemen sonra bizi takip edenlerin girdiği verilerden oluşan robot bu. Siz ÖSYM AİS'ten branş sıralamanızı görebilirsiniz.

Ozan akin( )
Bilgi yönetim mezunuyum kpss 88 alsam atanırmıyım
Rehber öğretmenin cevabı: Evet atanırsın.

Rakyete Gündüz( )
Hocam tıbbi sekreter mezunuyum kpss puanım 82,39 kaçıncı alımda atanırım
Rehber öğretmenin cevabı: Alımlarda sona doğru yaklaşıyoruz, artık sıra için ümitler azalmaya başladı. Kadrolar açıklandığında özellikle sizin bölümün canlı yayında analizini yapacağız. Paramedikçilere açılacak kadro sayısı belirleyici olacak sizde. Diğer sağlıkçılara kadro fazla gelirse için tekrar ümitlenilebilir.


KPSS puanı ve KPSS puanı, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl geçerlidir. Yani 2 yılda bir yapılan sınavlar, sonraki sınavın sonuçları açıklanıncaya kadar geçerlidir. Yukarıdaki listede KPSS yapıldıktan sonra ve KPSS tarihine kadar 4 yıl boyunca yapılan atamaların sonuçlarının tam listesidir.

ÖSYM üzerinden merkezi olarak Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim düzeyinde yapılan Sağlık Bakanlığı ve diğer tüm bakanlık ve KİT atamalarının sonuçlarının tümünü tek ekranda görebileceğiniz tek web sitesidir. ALFA Akademi Rehberlik Servisi tarafından hazırlanan KPSS taban puanlar robotu her atama döneminde tercih yapan memur adayları için güncellenmektedir.
KPSS tercih robotu'nu kullanarak ve yılının tüm güncel atamaların sonuçlarını görebilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)

sayılı Devlet Memurları Kanunu ve sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak, yılında yürürlüğe giren Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmek maksadıyla yürürlüğe girmiştir. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ilk olarak yılında Devlet Memurluğu Sınavı (DMS),  yılında Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) olarak yapılmakta iken, yılında yürürlüğe giren Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adıyla yapılmaya başlanmıştır.
Kamu Personeli Seçme Sınavları;*KPSS &#; A Lisans mezunları için A grubu meslekler sınavı KPSS- P10, P93, P94, P, P,P,P,P puan türleri haricinde kalan puan türleri
*KPSS &#; B  Lisans mezunları için B grubu meslekler sınavı KPSS- P3 puan türü.
*KPSS &#; B Önlisans ve Ortaöğretim mezunları için B grubu meslekler sınavı KPSS- P93 &#; 94 puan türü.
*KPSS &#; Din Hizmetleri ( Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim mezunları için B grubu meslekler sınavı KPSS- P, P, P puan türü)
*KPSS – Öğretmenlik ( Lisans mezunları için B grubu meslekler sınavı KPSS- P10, P,P puan türü ) olmak üzere temelde beşe ayrılmaktadır.
KPSS sisteminde 55 tane puan bulunmaktadır. KPSS puan türleri aşağıdaki gibidir:

B Grubu Puanlar (Sadece Çift Yıl)Öğretmenlik Puanı (Her yıl )A Grubu Puanlar ( Her yıl)
LisansÖnlisansLiseP10, P,PP10, P93, P94, P, P, P, P, P puan türleri haricinde kalan puan türler.
P3P93P94

KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı, Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır. Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
a) A Grubu Kadrolar;
Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına, lisans mezunu adayların kamu kurumlarındaki kariyer meslekler olarak adlandırılan; Uzmanlık, Müfettişlik, Denetmenlik, Denetçilik, Hukuk Uzmanlığı, Uzman Hukukçu,  Hukuk Müşavirliği, Aday Meslek Memurluğu, olarak sayabileceğimiz mesleklerdir.
b) B Grubu Kadrolar;
Kadroları sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.  B kadro meslekler lisans, önlisans, ortaöğretim mezunlarının katıldığı düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.
LİSANS MEZUNLARI İÇİNKAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (KPSS –A )A GRUBU PUAN NEDİR?
KPSS sisteminde 55 ayrı puan türü bulunmaktadır, testlerin değişik puan ağırlıkları ile oluşturulan ve kurumların personel ihtiyacına göre belirlenmiş bu puanların, 47 tanesi A grubu kadrolara atanmada kullanılacak puan türlerini, 1 tanesi de ( P 3 ) B grubu kadrolara atama için, geri kalan kısım ise öğretmenlik, lise ve önlisans, din hizmetleri kadroları için kullanılan puanlardır. Kurumların 48 puan türünün seçimindeki ana kriter,  kurumun alacağı personel ve kadro ihtiyacına uygun olan eğitim ve yeterliliği ölçecek Kpss puanını belirleyerek bu puan türlerinden bir veya daha fazlasını giriş sınavı ilanlarında duyurarak personel alımı yapmaktır. Örneğin bir kurumun hukuk, bilgisi fazla olan personele ihtiyacı varsa bu puan türlerinden, hukuk ağırlıklı puanı, iktisat, muhasebe veya maliye bilgisi fazla personel ihtiyacını yine bu puan türlerinden ihtiyacını karşılayacak ve bu testlerde ağırlığı fazla olan puanı seçerek ilanlarında belirtirler.

*KPSS-A GRUBU KADROLAR
Başbakanlık, bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına, atanacak adayların ön elemesi için,  müfettiş, uzman, denetmen yardımcılıkları ile kontrolör kadrolarına A grubu kadrolar, bu kadrolara atanabilmek için yapılan sınava da KPSS-A denmektedir.
Bu kadrolara genel olarak SBF, Hukuk, İktisat, İİBF ve İşletme Fakültesi mezunları başvurabilmekte olup, nadiren de olsa bazı kurumlar mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, uzman yardımcılığı ve kontrolör kadrolarına başvurabilmelerine imkân tanımaktadır. Ancak şunu belirtmek gerekir ki; KPSS-A kadroları temel olarak İİBF, Hukuk, SBF, İktisat ve İşletme Fakültesi mezunlarına yöneliktir.  Sadece çok az sayıda kurum, bu fakülteler dışındaki fakülte mezunlarının da başvurularını kabul etmektedir.
Örneğin kimi kamu kurumları mühendislik fakültesi mezunlarının (AB Genel Sekreterliği) kimileri Fen/Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının (DİE) kimileri de Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, Kimyager veya Kimya Mühendislerinin (sağlık Bakanlığı) başvurularını kabul etmeye başlamıştır. Mühendislik, mimarlık, fen/fen edebiyat, tıp gibi fakülte ve bölümlerden de başvuru alınmasına rağmen, bunlar oldukça sınırlıdır. Kamu kurum ve kuruluşları, (A) grubu olarak nitelenen kadrolarına personel seçimini, esas olarak kendi mevzuatına göre yapacakları giriş sınavı ile gerçekleştirir. Ancak, kendi mevzuatında hüküm bulunmak kaydıyla KPSS puanları, giriş sınavı yapılmadan da ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca, doğrudan (A) grubu kadrolara atama için kullanılabilir.
Adayların öncelikle KPSS’ye girmeleri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının belirleyeceği bir taban puanın üzerinde KPSS puanı almış olmaları şarttır. Giriş sınavına, KPSS sonuçlarına göre belirlenen adaylardan, açıktan atama izni alınmış kadro ve pozisyon kontenjanının 20 katından fazla olmamak üzere kamu kurum ve kuruluşları tarafından belirlenen sayıda aday çağrılır. KPSS-A kadrolarına başvuracak adaylar başvuru yapmak istediği Kamu kurum ve kuruluşlarının A grubu kadrolarında belirtilen görevlere ilişkin giriş sınavı şartlarında belirtilen KPSS puan türü ve asgari puanı almak zorundadır. KPSS-A’ da Kamu kurum ve kuruluşlarının A grubu kadrolarına başvuru için açacağı giriş sınavı şartlarında belirtilen KPSS puan türü ve istenilen asgari puanın en az 10 puan üzerinde puan almak giriş sınavına katılma şansını artıracağından, başvurulacak kadroların puan türleri ve kapsamlarını iyi değerlendirilmelidir. Kurumların kendi sınav yönetmeliklerinde başvuru şartı olarak istediği KPSS puan türü ve talep ettiği en az puan genellikle 70 ve üzeridir.
Ancak her dönem belirli sayıda kişi giriş sınavlarına katılma hakkına sahip olacağından, asgari başvurma puanı 70 veya 75 ise de, giriş sınavına alınanların puanı başvurular dikkate alındığında 80 hatta 85 puan civarında olabilmektedir. KPSS sonuçları 2 yıl süreyle geçerlidir. KPSS’ ye, lisans programlarından (dört ve daha fazla yıllık yükseköğretim) mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabileceklerdir.
Adayların, sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen koşullar ile kamu kurum ve kuruluşlarının kendi mevzuatındaki diğer adaylık koşullarını da taşımaları zorunludur.

*KPSS KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

KPSS Lisans (GENEL YETENEK GENEL KÜLTÜR )Lisans Dört ve daha fazla yıllık yükseköğretim programlarıGenel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60)Zorunlu
KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) Lisans Dört ve daha fazla yıllık yükseköğretim programlarıHukuk   : 40 İktisat    : 40 İşletme    Maliye     Muhasebe ÇEKO      İstatistik : 40 Kamu Yn:  40 funduszeue.infoşkiler İsteğe bağlı KPSS- A kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları için zorunlu.

Hukuk fakültesi ve İİBF mezunlarının genel kültür, genel yetenek, hukuk, iktisat, maliye, muhasebe, işletme derslerine hazırlanmaları, kurumların açacağı sınavlarda kullanılan puanlar açısından önemli olduğu için bu testlere önem vermeleri gerekir, ancak diğer testlere hazırlanmamış dahi olsa adaylar bu testlerden en az bir net yaparak puanlarının hesaplanmasını sağlaması uygun olmaktadır.

*KPSS’DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMI KPSS SINAV İÇERİKLERİ VE SORU SAYILARI
*KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ)
*KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ)KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR,)
Sınavı Alan sınavlarından 1 hafta önce ayrı bir sınav şeklinde yapılmaktadır, GK – GY sınavı bütün adaylar için zorunlu olarak girilmesi gereken tek sınavdır. Lisans mezunları A kadro mesleklere de girmek için puanlarının hesaplanmasını isterse, GK – GY sınavı dışında alan sınavlarında katılmak zorundadır. Genel Yetenek (60) – Genel Kültür (60) sınavı toplam sorudan oluşmaktadır ve süre olarak dakika verilmektedir.
Genel Yetenek – Genel Kültür dersleri ve çıkacak soru sayıları aşağıda verilmiştir:

Türkçe30 Soru
Matematik   30 Soru
                          Tarih                            27 Soru
Coğrafya  18 Soru
Temel Yurttaşlık Bilgisi9 Soru
Türkiye ve Dünya İle İlgili Genel ve Güncel Sosyoekonomik olaylar3 Soru
  • KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ)

 *A Grubu Kadrolar için yapılan alan sınavından Ekonometri testinin çıkarılması
KPSS ve öncesinde Ekonometri Testinin dikkate alındığı altı farklı puan türü bulunmakta ve bu puan türlerinde Ekonometri testi ile arasında ağırlıklandırılmakta idi.
KPSS sayısal verilerine göre Ekonometrinin sırasıyla 0, ve 0, net ortalamasıyla oldukça gerilerde olduğu ve bahsi geçen puan türlerinin adaylarca ve kurumlarca tercih edilmediği için işlevsel olmayan Ekonometri testinin KPSS alan sınavından çıkarılması kararlaştırılmıştır.

*A Grubu Kadrolar için hesaplanan puan türlerinden YDS ağırlıklarının çıkarılması
KPSS ve öncesinde, hesaplanan puan türünün 91’inin hesabında Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan (YDS) elde edilen puan %10 ila %60 oranlarında etkili olmakta; ancak, YDS Yönetmeliğinde bu sınav sonucunun geçerlilik süresine ilişkin bir hüküm bulunmamakta, bu da KPSS’de hangi tarihten itibaren YDS’nin kullanılacağı hususunda karmaşaya neden olmakta idi. Adayların pek çoğunun, yabancı dil ile ilgili çalışma yapmamasına rağmen bahsi geçen 91 puanın hesaplanabilmesi için YDS’ye de girmek zorunda kalmasının önüne geçebilmek için YDS puanının KPSS puanlarının hesabında dikkate alınmayıp, kamu kurum ve kuruluşlarınca istenilmesi ve mevzuatlarında konu ile ilgili hüküm bulunması halinde sınav ilanlarında yer verilmek suretiyle ayrıca dikkate alınması kararlaştırılmıştır.

*A Grubu puan türleri ile test ağırlıklarının yeniden belirlenmesi
Ekonometri testinin ve YDS ağırlıklarının çıkarılması sonrasında, A Grubu Kadrolar için daha önce hesaplanan puan türünün ağırlıklarının yeniden belirlenmesi ihtiyacı hasıl olmuş; bu doğrultuda kamu kurum ve kuruluşlarınca sıklıkla kullanılan ve hiç kullanılmayan puan türleri de dikkate alınarak, hesaplanacak puan türleri ve test ağırlıkları yeniden belirlenmiştir. Bu kapsamda, alan sınavında yer alan testlerin ilgili puan türlerine katkısında asgari düzey olarak belirlenmiş ve puan türleri alan testi ağırlıklarına göre sistemli hale getirilmiştir.

Hukuk Ağırlıklı Puan türleri:İktisat Ağırlıklı Puan Türleri:İşletme Ağırlıklı Puan Türleri:Maliye Ağırlıklı Puan Türleri:Muhasebe Ağırlıklı Puan Türleri
P4(%60) P5(%50) P6(%40) P7(%40) P8(%35) P9 (%35)P14(%60) P15(%50) P16(%40) P17(%30) P13(%30)P24(%60) P25(%50) P26(%40)  P19(%60) P20(%50) P21(%40)  P44(%60) P45(%50) P46(%40)
Kamu Yönetimi Ağırlıklı Puan Türleri:İstatistik adayları için önemli puanlar:Uluslararası İlişkiler adayları için önemli puanlar:Çalışma Ekonomisi adayları için önemli puanlar
P29(%60) P30(%50) P31(%40)P12(%60) P13(%40)P34 %60 P35 %50 P36 %40 P37 %30P39 %,50 P41 %40 P42 %30

 *KPSS alan testlerinde puanın hesaplanması için en az bir net yapmış olma koşulunun getirilmesi KPSS ve öncesinde, KPSS A Grubuna yönelik puan türlerinin hesaplanmasında adayın ilgili test grubundan doğru veya yanlış en az bir işaretleme yapması şartı bulunmakta iken; alan testleri ile ilgili daha doğru bir değerlendirme yapılabilmesini temin etmek üzere, KPSS’den itibaren puan türlerinin hesaplanmasında, adayın ilgili testlerden en az 1 ham puanının bulunması şartının getirilmesi kararlaştırılmıştır.

SINAVDA UYGULANACAK TESTLER
Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacaktır. Sınavda uygulanacak testler aşağıda
gösterilmiştir.
Sınavda adaylar cevaplarını, cevap kâğıdında ilgili alanlara işaretleyeceklerdir. Cevap kâğıtları ÖSYM’de optik
okuyucularla okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Cevap kâğıdı yerine soru kitapçığına
yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmeyecektir.

Sınavda Uygulanacak Testler                                   Soru Sayısı                                                  Sınav Süresi
Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60)                                                                                  dakika

İşletme                                                                                  40                                                            50 dakika
Muhasebe                                                                            40                                                            50 dakika
İstatistik                                                                                40                                                            60 dakika


Hukuk                                                                                   40                                                            50 dakika
Kamu Yönetimi                                                                   40                                                            50 dakika
İktisat                                                                                   40                                                            50 dakika


Maliye                                                                                 40                                                            50 dakika
Uluslararası İlişkiler                                                          40                                                            50 dakika
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri                       40                                                            50 dakika


*KPSS’lerde alan testlerinin uygulanması
Lisans düzeyinde yapılan KPSS’lerde alan testlerinin (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanması kararlaştırılmıştır. KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3 oturumlu bir sınav olarak yapılmaktadır

1. Oturum Cumartesi Sabah2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra3. Oturum Pazar Sabah
(Kamu YönetimiHukukİşletme,
Uluslararası İlişkilerİktisatMuhasebe,
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileriMaliyeİstatistik

Sadece KPSS  A Grubu adaylarının  gireceği Alan sınavlarındaki testler ve soru sayıları aşağıda verilmiştir:

KPSS PUAN TÜRLERİNİ ENFAZLA ETKİLEYEN TESTLER,SORU DAĞILIMLARI VE SÜRELERİ
HUKUKGRUBUİKTİSATGRUBUMALİYEGRUBUMUHASEBEGRUBU
Anayasa Hukuku4 SoruMakro İktisat12 SoruMaliye Teorisi4 SoruGenel Muhasebe26 Soru
İdare Hukuku6 SoruMikro İktisat10 SoruKamu Gelirleri6 SoruMali Tab. Analizi6 Soru
Medeni Hukuk6 SoruTürkiye Ekonomisi 4 SoruKamu Giderleri6 SoruTicari Aritmetik4 Soru
Borçlar Hukuku6 SoruUluslararası İktisat 4 SoruKamu Borçları6 Soruİhtisas Muh.4 Soru
Ticaret Hukuku6 SoruBüyüme- Kalkınma 4 SoruBütçe6 Soru
Ceza Hukuku6 Soruİktisat Okulları 2 SoruVergi Hukuku6 Soru
İcra Ve İflas Huk.6 SoruPara &#; Banka 4 SoruMaliye Politikası6 Soru
TOPLAM40 SORUTOPLAM40 SORUTOPLAM40 SORUTOPLAM40 SORU
SÜRE50 DK.SÜRE50 DK.SÜRE50 DK.SÜRE50 DK.

KPSS ÇIKMIŞ SORULAR YAZIMIZ

*KPSS A GRUBU MESLEKLERE ATAMA SÜRECİ
Kpss – A kadroları olan Uzmanlık, Müfettişlik, gibi kadrolara atanma süreci 3 aşamada yapılmaktadır.

1.AşamaKpss Aşaması
2. AşamaKurum Giriş Sınavları
Kurumlar giriş sınavlarını sadece yazılı, sadece sözlü ya da yazılı ve sözlü sınav olarak yapma yetkisine sahiptir. Giriş sınavlarına katılmanın ilk şartı, Kurumların personel alım ilanlarında belirtilen Kpss puanlarını almak ve bu puanlarla da alım yapılacak kadro sayısının ilanlarda belirtilen sıralamasına girebilmektir. Kurum ilanında herhangi bir Kpss puanından 70 ve üzeri almış olma şartını koymuşsa da, başvurular arasındaki sıralamada alım yapılacak kadronun, belirtilen miktardaki sıralamaya girmeye puanı yetmezse giriş sınavına katılmaya hak kazanamayacaktır. İlanda belirtilen puan sadece bu sınava başvuru hakkı verecektir. Bu sebeple Kpss puanı ne kadar yüksek olursa adayların giriş sınavına katılmalarındaki şansı da o kadar büyük olacaktır. Kurum giriş sınavlarında adaylara, klasik ya da test şeklinde olabileceği gibi, sadece sözlü mülakat şeklinde de yapılmaktadır. Sınav konuları genellikle Kpss sınav konularından oluşmakta olup, Hukuk, İktisat, Maliye, Muhasebe ile Gnel Kültür, Yetenek konularını içermektedir. Kurumun faaliyet alanları da bazı sınavlarda soru olarak çıkabilmektedir. Bu sebeple de iyi bir Kpss hazırlığı Giriş sınavlarında büyük başarı sağlayacaktır.

3. AşamaKurum Mülakat Aşaması
Kpss , Giriş sınavı aşamasını başarıyla geçen adaylar, ilanlarda belirtilmişse eğer kurum tarafından mülakat sınavlarına tabi tutulurlar. Mülakatlarda adaylara giriş sınavları konularından ve kurumun özel mevzuatından  sorular yöneltilerek. Bilgileri ölçülür. Mülakatta adayların; Bilgi düzeyi İfade, kavrayış ve muhakeme yeteneği Zekâ seviyesi ve intikâl sürati Genel kültür düzeyi Kılık ve kıyafet Temsil yeteneği Genel davranış, tavır ve tepki gibi kişisel özellikleri puanlandırılarak bir değerlendirmeye tabi tutulur. Mülakat aşamasını da başarı ile geçen adayın belirtilen kadroya ataması yapılır.
Bu bölüm kariyerinizin 2. aşaması olan A grubu kadrolar ve görevler için kurum ve kuruluşların açacağı giriş sınavları aşamasıdır.

*KARİYER MESLEK NEDİR?
Kariyer meslek, yarışma ve yeterlik sınavı ile girilen mesleklere denir. Yarışma sınavını kazananlar önce yardımcı olarak atanırlar. Genellikle 3 yıl süren yardımcılık dönemi sonunda yapılan yeterlik sınavında başarılı olanlar kariyer mesleğe girmeye hak kazanırlar. Yardımcılık dönemi, yetiştirilme dönemidir. Bu dönemde, yoğun bir şekilde eğitim görülür ve meslek için gerekli ve zorunlu olan bilgiler alınır.

*HANGİ MESLEKLER KARİYER MESLEKTİR?
Uzmanlık, Müfettişlik, Denetmenlik, Denetçilik, Hukuk Uzmanlığı, Uzman Hukukçu, Hukuk Müşavirliği,  Murakıp, Aday Meslek Memurluğu

*KARİYER MESLEKLERİN AVANTAJLARI:
Yüksek Ücret (Görevde / Emeklilikte) Yükselme İmkânı (Üst Düzey İdari Görevler) Yurtdışı İmkânı (Toplantılara Katılma, Staj, Bilgi Görgü Artırma, Araştırma, Master / Doktora) Özel sektöre geçiş için basamak (malî müşavirlik, gümrük müşavirliği, vb.

KARİYER MESLEK SINAVLARI  ( YARIŞMA SINAVLARI )KPSS VE GİRİŞ SINAVLARI ARASINDA NE FARK VARDIR ?

Kurum Giriş sınavı:
Kurumlar alım yapacakları unvan için bir puan belirlerler ve ilanda belirtilen belli sayıda kişiyi kurumsal sınava çağırarak tekrardan eleme yaparlar.

Kurum sınav ilanı:
Kurumlar alım yapacakları A kadro personel alımı için Resmi gazetede ve kendi internet sayfalarında personel alım ilan verirler. Bu ilanda alacağı personelin unvanı, alım yapılacak sayılar, kadro için istenen Kpss puan türü ve en az kaç puana sahip adayın başvurabileceği, sınav konuları, başvuru koşulları ve hangi bölüm mezunlarından başvuru kabul edileceği gibi bilgiler adaylara duyurulur. Kurumlar alım yapacakları unvan için bir puan belirlerler ve ilanda belirtilen belli sayıda kişiyi kurumsal sınava çağırarak tekrardan eleme yaparlar. ( Kurumlar yazılı, sözlü veya yazılı ve sözlü sınav yapabilirler)

III– a Yazılı Giriş Sınavı
III-  b Sözlü Sınav Kurumlar Giriş sınavlarını klasik veya test biçiminde yapabilirler, sınavlarda hukuk, iktisat, maliye, muhasebe, sorularından oluşan sınavlar yapılır. Sözlü sınavlarda da yine yazılı sınavı konuları ile adayların genel görünüm, kendini ifade yetenekleri, mesleğe uygunluğu ve mesleki bilgileri ölçülür

* SÖZLÜ SINAVINDA DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR
Bilgi düzeyi İfade, kavrayış ve muhakeme yeteneği Zekâ seviyesi ve intikâl sürati Genel kültür düzeyi Kılık ve kıyafet Temsil yeteneği Genel davranış, tavır ve tepki gibi kişisel özellikler

*MESLEK SINAVLARINA BAŞVURU ŞARTLARI:
Yaş (35 yaşından büyük olmamak) Sağlık (Sağlık durumu itibariyle yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak) Güvenilirlik (Sabıka kaydı bulunmamak) Giriş sınavı ilanlarında belirtilen Kpss puanlarını alarak, alım yapılacak kadronun belirtilen katlarda ki sözlü sınava girme sıralamasına kalmak. Ve kurumların belirleyeceği özel şartları taşımak.

*KPSS- B*KPSS-B GRUBU KADROLAR
B grubu kadroları sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında, KPSS-A Kadrolarında belirtilen meslekler dışındaki meslek ve kurumlar için, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadroları kapsamaktadır. Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır. Bu kadrolara yapılacak atamalar için müracaat edecekler KPSS-B’ye girmektedir. Buna göre düz memurluk kadrolarına atanmak isteyenler sadece genel kültür ve genel yetenek sınavına katılacaklardır. Bu kadrolar için adayların Alan sınavına katılmalarına gerek yoktur. Diğer taraftan, alım yapılan ve KPSS-A olarak adlandırılan bazı müfettiş, uzman, kontrolör, denetmen yardımcılıklarına mühendislik fakültesi mezunlarının da başvurusu kabul edilmektedir. KPSS-A türü müfettiş, uzman, kontrolör, denetmen yardımcılıklarına girmek isteyen lisans mezunu adayların Cumartesi sabah oturumuna ek olarak yabancı dil ve pazar günü yapılacak Alan Bilgisi (Maliye, İktisat, Muhasebe, Hukuk vb.) oturumlarına da katılmaları gerekmektedir. Bu gruptaki kadrolar için yerleştirme, KPSS puanlarının kullanılması ve adayların kadrolara ilişkin tercihlerinin alınması suretiyle ÖSYM tarafından yapılacaktır. KPSS-B Kadrolarına atama KPSS’de  Genel Kültür ve Genel Yetenek sorularından alınan puanlara göre yapılır. KPSS-B Kadrolarına atanmak için fakülte mezunları, fakülte mezunlarının katıldığı KPSS’ de almış olduğu Genel Yetenek ve Genel Kültür puanlarına göre müracaat ederek tercihte bulunurlar.

KPSSP3 Puan Türü Nedir Nasıl Hesaplanır? 
KPSSP3 puan türü aşağıdaki puanlardan oluşmaktadır:
Genel Yetenek (60) – Genel Kültür (60) sınavı toplam sorudan oluşmaktadır ve süre olarak dakika verilmektedir.

% 50Genel Yetenek
% 50Genel Kültür

Genel Yetenek – Genel Kültür dersleri ve çıkacak soru sayıları aşağıda verilmiştir:

Türkçe30 Soru
Matematik   30 Soru
                           Tarih                            27 Soru
Coğrafya  18 Soru
Temel Yurttaşlık Bilgisi9 Soru
Türkiye ve Dünya İle İlgili Genel ve Güncel Sosyoekonomik olaylar3 Soru

*Yerleştirme 

Adaylar, ÖSYM tarafından B grubu kadrolara; KPSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilir. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı kalmak kaydıyla, yerleştirmenin yapıldığı tarihte aynı adaya ait geçerlilik süresi bitmeyen sınavlardan alınan en yüksek KPSS puanı dikkate alınır ve aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, her ikisinin de aynı olması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır. Yerleştirmede adayların Başvurma Belgesi’nde ve Tercih Formu’nda yazıp kodladıkları beyanları esas alınır.

*YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI-YDS
Yabancı Dil Sınavı (YDS) Kpss değişiklikleri ile Kpss puanlarının hesaplanmasından çıkarılmıştır. Adaylar Kpss puanlarına hiçbir etkisi olmayan YDS ye girmeleri zorunlu değildir. KPSS ve öncesinde, hesaplanan puan türünün 91’inin hesabında Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan (YDS) elde edilen puan %10 ila %60 oranlarında etkili olmakta; ancak, YDS Yönetmeliğinde bu sınav sonucunun geçerlilik süresine ilişkin bir hüküm bulunmamakta, bu da KPSS’de hangi tarihten itibaren YDS’nin kullanılacağı hususunda karmaşaya neden olmakta idi. Adayların pek çoğunun, yabancı dil ile ilgili çalışma yapmamasına rağmen bahsi geçen 91 puanın hesaplanabilmesi için YDS’ye de girmek zorunda kalmasının önüne geçebilmek için YDS puanının KPSS puanlarının hesabında dikkate alınmayıp, kamu kurum ve kuruluşlarınca istenilmesi ve mevzuatlarında konu ile ilgili hüküm bulunması halinde sınav ilanlarında yer verilmek suretiyle ayrıca dikkate alınması kararlaştırılmıştır.

Ancak;
YDS puanları, KPSS puanlarının hesaplanmasında etkisiz hale gelmiş olsa da, daha önce yapılan Kpss sonrası, kurum giriş sınavlarında bazı kurumlar alım yapacağı meslekler ve kadrolar için, kurumlar belli bir YDS puanını giriş sınavları şartlarında belirtmiştir.

Örneğin; BDDK alım yapacağı uzman kadrosu için herhangi bir KPSS puan türünden enaz 75 puan almak yanında YDS’den de 70 ve üzeri puan almış olma şartı getirebilir.
Bu durumda adayın KPSS puanı dahi olsa Uzman yardımcılığı sınavına başvuru yapamayacak, ancak;
KPSS puanı 75 ve YDS puanı 70 olan başka bir aday bu sınava girmeye hak kazanacaktır.
Kurumları giriş sınavlarında genellikle son 2 yılda alınmış YDS puanlarını kabul ettiğinden geçerli bir puanın olması adaylar için büyük bir avantaj olacaktır.

KPSS-A hakkında yaptığımız açıklamalarda da değindiğimiz gibi, adaylar KPSS’de hangi oturumuna gireceklerine ve YDS sınavına girip girmeyeceğine karar verirken, sınavda alacakları puanlarla hangi kurum ve kuruluşun sınavlarına başvurmak istediklerini bilerek, hangi testlere ağırlık vereceklerini göz önüne almalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası