rıza çalımbay hangi takımlarda oynadı / Rıza Çalımbay Kimdir? - Rıza Çalımbay Hayatı ve Biyografisi

Rıza Çalımbay Hangi Takımlarda Oynadı

rıza çalımbay hangi takımlarda oynadı

Rıza Çalımbay: Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ettik


ÖZEL RÖPORTAJ Samet Çayır @sametcayir


Geçtiğimiz sezonu 65 puanla beşinci sırada tamamlayarak UEFA Konferans Ligi'ne katılmaya hak kazanan Sivasspor, sadece puan tablosundaki yeri ile değil, yenilmezlik serisi ile de dikkat çekti.

19 maç bileği bükülmeyen Yiğidolar'ın bu başarısındaki en büyük pay kuşkusuz Teknik Direktör Rıza Çalımbay'a ait.

Kırmızı-beyazlılar geçtiğimiz sezon üç kulvarda mücadele etti ve bu bir hayli yorucuydu. Buna, takımdaki Covid vakaları da eşlik edince Yiğidolar inanılmaz yorucu bir sezon geçirdi ve zaman zaman kadro kurmakta zorlandı.

Geçtiğimiz günlerde Sivasspor ile sözleşmesini bir sezon daha uzatan Rıza Çalımbay bu zorlu sezonda kırılan yenilmezlik rekorunu, UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Villarreal ile oynadıkları 'lük maçı, şampiyonluğun belirlendiği Fenerbahçe karşılaşmasını, Mustafa Denizli'nin yardımcılığını yaptığı Euro 'i ve Euro kapsamında A Milli Takım'ı  Goal Türkiye'ye değerlendirdi.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi takımı bir hayli yordu. Sonuçları da olumsuz etkiledi. Önümüzdeki sezon da aynı tehlikeyi yaşamamak için ne yapacaksınız? Daha geniş bir kadro buna çözüm olabilir mi?

Ben geniş kadroyu sevmiyorum çünkü çok zararı oluyor. İyi bir kadro kurmamız gerekiyor. Anadolu takımları çok sükse transferler yapamaz. Sivasspor kendi bütçesine göre transfer yapabilir.

Büyük takımlarla bütçe anlamında yarışamıyoruz. O yüzden transferde zorlanabiliyoruz. Ancak transferin son günlerine doğru bulabiliyoruz. İstediğimiz kadroyu kurmamız mümkün değil.

Aynı grupta yer aldığınız  Villarreal, finalde Manchester United’ı yenerek UEFA Avrupa Ligi’ni kazandı. Avrupa Ligi’nde dokuz gol yediler. Bu dokuz golün üçünü Sivasspor kaydetti. Bu da üçte birine tekabül ediyor. Bunu nasıl başardınız?

Villarreal maçı, kaybettiğimize en çok üzüldüğüm maçlardan biriydi. mağlup duruma düşmek oldukça büyük bir dezavantajdı.

Tabii ki karşımızdaki takımın disiplinli, kaliteli bir takım olduğunu biliyorduk. Sadece savunma yaparak o iş bitmezdi, hücum oynadık. ’dan sonra yaptık fakat benim üzüldüğüm nokta, çok kötü goller yedik.

Yine o maçta da eksiklerimiz vardı, tam kadromuzu kuramadık. Hiçbir zaman oyundan kopmadık, çok iyi goller attık. En kötü berabere bitirebileceğimiz bir maçtı. Bana göre İspanya’nın en iyi takımlarından bir tanesiydi.

19 maçlık yenilmezlik serisi yakaladınız. Bunun sırrı neydi?

Çalıştığım, özellikle sonradan aldığım kulüplerde krizleri her zaman iyi yönettik. Geçen sezon da UEFA Avrupa Ligi’nden elendikten sonra bir kriz oluştu. Türkiye’de, ‘Anadolu’dan bir takım Avrupa’ya giderse ya küme düşer ya da kümede kalmaya oynar’ gibi bir görüş var.

Bizden çok daha iyi bütçesi olan Başakşehir bile ciddi sıkıntı yaşadı. Biz de bir düşüş yaşadık ve o esnada takımın yorgunluğu, Covid vakaları, oyuncu eksiklikleri unutuldu. Sosyal medyada takıma, bize ve yönetime yüklenildi.

Bu takım çok eksik maça çıktı. Kalecimize bile oyuna girme ihtimalinden dolayı forma yaptırmak zorunda kaldık. Türkiye’de her şey çabuk unutuluyor.

‘Kesinlikle bir seri yakalamamız gerekiyor’ dedik. Erzurum maçıyla buna başladık ve devamı geldi.

Rakip kim olursa olsun benim oyun stilim galibiyet üzerine. Sakatlarımız geri döndü, herkes Covid geçirdi bağışıklık kazandı ve sıkıntılar azaldı. Devre arası transferlerin de bize çok faydası oldu. Herkesten kapasitesinin üzerine çıkmasını istedik. Anadolu takımlarının son yıllarda yapamadığı bir şeyi yaptık.

Hiçbir zaman katı defans yapmadık, oyunu da çirkinleştirmedik. Belki de hiç kimse beşinci olacağımıza inanmamıştı. Alanyaspor, Karagümrük, Hatayspor bizim çok üzerimizdeydi.

Daha önce Beşiktaş’ta da 16 maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamıştım. Yine benzer bir süreç gerçekleşti.

Covid vakaları ve sıkışık fisktür olmasaydı, Sivasspor geçtiğimiz sezon şampiyon olabilir miydi?

Geçtiğimiz sezon değil ama bir önceki sezon üç transfer yapabilseydik kesin şampiyon olurduk. Geçtiğimiz sezon da en iyi oyuncularımız gitti. Covid vakaları ve yoğun fikstür olmasaydı 10 puan fazla toplardık. Beş maç daha olsaydı ligi daha yukarılarda bitirebilirdik.

Bununla birlikte hakem hatalarından da çok puan kaybettik. Ama bu hatalar herkese yapılıyor. Hakemler de bıktı artık. Halil Umut Meler’i Beşiktaş maçına iki hafta üst üste verdiler. Demek ki o kadar yoğun.

Bilerek hata yaptıklarına inanmıyorum fakat bazı hatalar da göz göre göre oldu.

Süper Lig’den hangi takımın hocası ile konuşsak hakemlerden şikâyetçi. Peki bu hatalar herkese oluyorsa ortada bir art niyetten bahsedebilir miyiz?

Hata tabii ki olacak. Ama ellerinde şimdi ‘VAR’ sistemi var. Bana göre bu sistemi iyi kullanamıyorlar. Tamam bütün hocalar hakemleri suçlayabilir. Ama suçladıklarında da hangi hoca haklı diye bir bakmak lazım.

Bizim bir maçımızdan sonra Deniz Çoban gelip hakemliği bıraktı. Neden bıraktı? Hata yaptığı için. Ben böyle bariz şeyler yaşadım. Adam topu eliyle aldı, dışarıya çıktı. Penaltı verilmedi. Aktif hakemlerin ‘VAR’da ne işi var? Hakemin ismi açıklanıyor, ‘VAR’daki adam bize düşman’ deniliyor.

Ayrı bir grup kuracaksın ve onlar sadece ‘VAR’ hakemi olacak. Diğer türlü bu baskıdan kurtulmaları çok zor.

Cüneyt Çakır’ın bir Türkiye’de yönettiği maçlara bakın bir de Avrupa’da yönettiği maçlara bakın. Burada Cüneyt Çakır’ın peşinden bin kişi koşuyor. Maç başlamadan hakkında bin tane şey yazılıyor. Bu adam nasıl maça çıkacak?

Pandemi döneminde futbol ne kadar değişti?

Futbolcularda korku, bıkkınlık, yorgunluk oldu. Maçlar da hazırlık maçlarına benziyor. Tatsız tutsuz oluyor, çünkü taraftar yok. Konuştuğumuz her şey tribünlere gidiyor. O da tehlikeli.

Önümüzdeki sezon belirli bir oturma düzeni ile, aşılanmanın hızlanmasıyla birlikte taraftarlar stadyuma alınabilir. 30 bin kişilik stadyuma bir beş bin kişi alınabilir.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ve Galatasaray'a transfer olan Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç’ın performanslarını nasıl buldunuz?

Emre, bana göre çok iyi şans buldu. Fakat farklı mevkide oynamış olmasından dolayı çok katkı sağlamamış olabilir. Kendi mevkisinde oynasaydı daha katkılı olabilirdi ama Fatih hoca öyle uygun gördü.

İyi oynadığı maçlar da oldu. Zaten çok yetenekli bir oyuncu. Bu sezon alışma süreciydi, önümüzdeki sezon daha iyi olacağına inanıyorum.

Mert Hakan konusu ise daha farklı. Fenerbahçe çok transfer yaptı. Hakan’ın olduğu yere Sosa, İrfan Can, Pelkas alındı. Ozan da var. Orada çok oyuncu var ama bir kişi oynamak zorunda.

O yüzden biraz çalkantılı geçti. Ama hırsı ve azmiyle önümüdeki sezon formayı alacağına inanıyorum.

Fenerbahçe galibiyetiniz belki de ilgin şampiyonunu değiştirdi. O maç öncesinde takımın durumu nasıldı, üzerinizde baskı var mıydı?

Beşincilik bizim için çok önemliydi. Bunun için Kadıköy’den mutlaka puan veya puanlar almamız gerekiyordu. Arkadaşlarla bu minvalde konuştuk. Bu maçın Süper Lig’in kaderini etkileyeceğini biliyorduk.

Mükemmel oynadık. Bir deplasman takımının nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadık. Çok iyi de bir galibiyet aldık. Eğer biz Fenerbahçe’ye yenilseydik kesinlikle Fenerbahçe şampiyon olurdu.

Biz hem Fenerbahçe’yi şampiyonluktan ettik, hem Beşiktaş ümitlendi hem de Galatasaray potaya girdi. Eğer yenemeseydik ne Beşiktaş şampiyon olabilirdi ne de Galatasaray ikinci olabilirdi.

Geçen sezon Beşiktaş'tan kiralanan Tyler Boyd, ’lik Galatasaray maçından sonra ve “Beşiktaş için mutluyum” dedi. Tabii bu bir hayli eleştirildi. Bu konu hakkında bir yorumunuz olur mu? Ayrıca Sivasspor, Boyd'un bonservisini alacak mı?

Kendisiyle maçtan sonra konuştum. Söyledikleri yanlış anlaşıldı. Tamamen sonuç odaklı olarak söylediği bir söz. Bu sonucun Beşiktaş’ın işine yaradığını belirtmek istedi. Kötü niyetli bir söylem değildi.

Bonservisini almak istiyoruz. Çok iyi oyuncu ve iyi profesyonel. Takımda kalmasını çok istiyorum. Kulüp anlaşabilirse takımda kalacaktır. Belki Beşiktaş’ta istediği şansı bulamaz, ama bizde bulabilir.

Sivasspor’un önümüzdeki sezonki hedefi ne olacak?

Ben her zaman ilk 5’te olmak istiyorum. Daha da yukarıya oynamak gerekiyor. Bu sezon Avrupa’da başarılı olmak istiyoruz. Geçen sezon Avrupa’da çok sıkıntı yaşadık. Kadro bile çıkaramadık. Tel Aviv maçına iki tane yedekle gittik. Ama bu sezon götürebiliriz.

Gradel harika bir yetenek. Bu sezonki performansı çok dikkat çekti. Onu nasıl tanımlarsınız?

Gradel’den kimse bu performansı beklemiyordu. Bir kere karakter olarak çok iyi biri. İyi profesyonel. Hiç ‘sakatım, oynamayacağım’ dediği bir maç olmadı.

Hemen hemen bütün maçlarda oynadı. Olimpiyatlara gideceği için temmuz ayında başlayacak Konferans Ligi’nde oynayamayacak. Ona sahip olduğumuz için mutluyuz.

Jorge Felix sanki bekleneni veremedi gibi. Sizce öyle mi? Öyleyse neden?

Türk futboluyla Polonya futbolu çok farklı. Türkiye’deki tempo ona biraz ters geldi. Sezonun sonlarına doğru toparladı, iyi faydası oldu. Tabii ki daha çok şey bekliyorduk ama önümüzdeki sezon daha iyi olacağını düşünüyorum.

11 Haziran’da Euro ’nin açılış maçı Türkiye ile İtalya arasında oynanacak. Euro ’nin açılış maçı da 11 Haziran’da Türkiye ile İtalya arasındaydı. O dönemde A Milli Takım’da Mustafa Denizli’nin yardımcısıydınız. O maça ve Euro ’e dair neler hatırlıyorsunuz?

Euro ’e katılmak çok önemliydi. İlk maçın İtalya ile olması da göz önünde olmamızı sağladı. Orada üzüldüğümüz konu şu; daha iyisini yapabilecek kapasitede olmamıza rağmen yapamadık.

Gerçekten çok iyi şeyler yaptık ama daha iyisini de yapabilirdik. Kısmet oraya kadarmış. Ama ilk sekiz içinde yer almak da oldukça önemli bir başarıydı.

A Milli Takım'ın Euro ’deki şansını nasıl görüyorsunuz? Sizce Sivasspor’dan neden oyuncu alınmadı?

A Milli Takım’ı çok beğeniyorum. Çok kaliteli bir kadro var. Yüzde 90’ı Avrupa’da üst düzey takımlarda oynuyor. Özgüvenleri yüksek. Çok başarılı olacaklarına inanıyorum.

Tabii Sivasspor’dan Euro ’ye gitmeyi hak eden oyuncular vardı. Ama karar tabii ki Şenol hocanın.

Şenol hoca geçtiğimiz günlerde beni aradı, konuştuk. ‘Eğer bizden birkaç oyuncu alınsaydı bu, Sivas için önemli bir mutluluk olacaktı’ dedim. Ama son karar tabii ki hocanın. Kendisine de Euro ’de başarı dileklerimi ilettim.

Editörün Seçtikleri

ÖZEL RÖPORTAJ

Rıza &#;alımbay nereli, ka&#; yaşında? Rıza &#;alımbay hangi takımlarda oynadı, hangi takımları &#;alıştırdı? Rıza &#;alımbay'ın maaşı ne kadar?

Rıza Çalımbay Türk futbolunun yetiştirmiş olduğu en yetenekli futbolculardan birisidir. Rıza Çalımbay eski futbolcudur. Hem Türk milli takımında hem de Beşiktaş'ta forma giymiş başarılı bir futbolcudur. Rıza Çalımbay şuan kariyerine teknik direktör olarak devam etmektedir. Türk futbolunun en iyi futbolcuları arasında yer almaktadır. Beşiktaş ile özdeşleşmiş bir futbolcu olan Rıza Çalımbay, kariyerinde sadece bu kulüpte forma giymiştir. Rıza Çalımbay uzun süreli olarak forma giymiş ve istikrarlı eski futbolculardan biridir. Sağ kanat mevkisinde forma giymiş olan Rıza Çalımbay, Beşiktaş forması ile yaklaşık olarak 'e yakın maçta forma giymiştir. Şuan Sivasspor'un teknik direktörüdür. Türk futbolunda Atom Karınca lakabı ile anılmaktadır.

Rıza Çalımbay nereli?

Rıza Çalımbay Sivas şehrinde doğmuştur. Aslen doğduğu şehir olan Sivaslıdır.

Rıza Çalımbay kaç yaşında?

Rıza Çalımbay doğumludur. Tam olarak ise 57 yaşındadır.

Rıza Çalımbay hangi takımlarda oynadı?

Rıza Çalımbay kariyerinde Beşiktaş'tan başka takımda forma giymemiştir. Beşiktaş alt yapısına yılında giren Rıza Çalımbay yaklaşık 10 yıl Beşiktaş alt yapısında forma giymiştir. Daha sonra yılında Beşiktaş ile sözleşme imzalamıştır. Rıza Çalımbay profesyonel kariyeri boyunca 16 yıl Beşiktaş forması giymiştir. Toplam maçta forma giymiştir.

Rıza Çalımbay futbolu bırakmış ve eski futbolcudur. Bundan dolayı herhangi bir takımda oynamamaktadır. Teknik direktörlük kariyerinde şuan Sivasspor'da teknik direktörlük yapmaktadır. Maaşı ise bin Euro’dur.

Rıza Çalımbay'ın hayatı

Rıza Çalımbay Sivas'ta dünyaya gelmiştir. Futbol oynamaya küçük yaşlardan beridir hevesli olan Rıza Çalımbay, Beşiktaş altyapısı seçmelerine katılmıştır. Beşiktaş altyapı seçmelerine yılında henüz 17 yaşında iken katılmıştır. yılları arasında Beşiktaş A takımına kadar yükselmiştir. Beşiktaş A takımında forma şansı bulan Rıza Çalımbay büyük bir istikrar yakalamıştır. Kısa sürede takımın vazgeçilmez oyuncuları arasına girmeyi başaran Rıza Çalımbay sağ kanat ve sağ bek mevkisinde forma giymiştir.

Beşiktaş kariyeri boyunca toplam 16 sezonda forma giyen Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ta maçta forma giydi. Rıza Çalımbay kariyeri boyunca sadece Beşiktaş'ta oynadı ve maçta toplam 41 gol atmıştır. Beşiktaş'ta uzun yıllar boyunca kaptanlık pazıbandını da takmıştır. Rıza Çalımbay 16 sezonda Beşiktaş'ta 6 lig şampiyonluğu yaşamıştır. Bu sezonlarda da yine 3 Türkiye kupası şampiyonluğu ve 4 cumhurbaşkanlığı kupası sevinci yaşamıştır.

Rıza Çalımbay'ın Milli Takım kariyeri

Uzun yıllar Beşiktaş formasını giydiği gibi aynı zamanda Türk milli takımının da formasını giymiştir. Rıza Çalımbay yılında Türkiye U18 takımında forma giymeye başlamıştır. - yılları arasında ise Türkiye U21 takımında forma giymiştir. Türk milli takımında toplam 38 maça çıkan Rıza Çalımbay 1 gol kaydetmiştir.

UNICEF tarafından dünya karmasına da seçilmiş bir futbolcu olmuştur. Başarılı bir milli takım grafiği sergilemiştir.

Rıza Çalımbay'ın teknik direktörlük kariyeri

Rıza Çalımbay yılında ilk kez teknik direktörlük kariyerine başlamıştır. Uzun yıllar boyunca Türkiye liginin pek çok takımını çalıştırmıştır. Rıza Çalımbay'ın teknik direktörlük kariyeri şu şekildedir;

- Göztepe ()

- Denizlispor ( - )

- MKE Ankaragücü ( - )

- Çaykur Rizespor ( - )

- Beşiktaş ()

- Ankaraspor ( - )

- Çaykur Rizespor ()

- Eskişehirspor ( - )

- Sivasspor ( - )

- Çaykur Rizespor ( - )

- Mersin İdman Yurdu ( - )

- Kasımpaşa ( - )

- Antalyaspor ( - )

- Trabzonspor ( - )

- Konyaspor ()

- Sivasspor ()

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası