jawed karim serveti / Sosyal Medya Kurucularının Dudak Uçuklatan Servetleri!

Jawed Karim Serveti

jawed karim serveti

İnternete yepyeni boyut katan sosyal medya, artık bambaşka bir dünya sunuyor. Kurucularını dünya çapında bir başarıya ve üne kavuşturan sitelerin kazandırdığı o servetleri senin için derledik!

Sergey Brin ve Larry Page

Stanford Üniversitesi’nde doktora öğrencilerinin mevcut arama motorlarındaki gördüğü yetersizlik nedeniyle kurdukları Google günümüzde bir dünya devi. Arama motoru olarak başlayan Google macerası günümüzde Google Earth, Google Analytics, Gmail gibi birçok alanda hizmet etmekte. Kurucuları Sergey Brin ve Larry Page’in serveti 43,7 milyar doları geçmiş durumda!

Mark Zuckerberg

Şu sıralar Facebook’un kişisel bilgileri sattığı iddiasıyla başı epey ağrıyan Zuckerberg, servetini yine Facebook sayesiyle kazanmış durumda. Dünyanın en zengin 5. insanı olmasını sağlayan Facebook, Harvard’dan veri tabanını hacklemesiyle başlayan bir süreçte disipline sevk edilmişti. Zuckerberg, disipline sevk edilmesi nedeniyle Harvard’ı bırakınca, okulun öğrencilerinin buluşacağı bir site açtı. İşte o site olan Facebook, bugün kurucusu Mark Zuckerberg’e 74 milyar doları aşkın bir servet kazandırdı.

Chad Harley, Steve Chan ve Jawed Karim

Youtube, bir parti videosunun yüklenmesi için doğan ihtiyaçtan ortaya çıktı. 3 girişimcinin kurduğu video paylaşım sitesi, şu an sadece kurucularına değil, kullanıcılarına da servet kazandırmakta. Kurulduğu günden bugüne kadar gelen sürenin bugünkü durumunda en çok ziyaret edilen 3. Site olmuş konumda. Kasım ’da Google tarafından satın alınan siteye tam 1,65 milyar dolar değer biçildi.

Jack Dorsey

Odeo isimli podcasting şirketi veren bir şirkette çalışan Jack Dorsey karakterle başlayan macerasıyla bir servete kavuştu. Kurucu Jack, Twitter sayesinde tam milyar doların sahibi oldu.

Kevin Systrom

Twitter’ın kurucu kadrosunu barındıran Odeo’da staj yapan girişimci Kevin Systrom’un kurduğu bir site olan Instagram, ilk başta apple kullanıcılarının fotoğraf paylaşabildiği bir platform olarak tasarlanmıştı. Günümüzde neredeyse herkesi içinde barındıran Instagram, yılında Mark Zuckerberg tarafından 1 milyar dolara satın alındı. Ancak sitenin kurucusu Kevin Systrom’un kişisel servetinin tam milyon dolar olduğu söylenmekte.


Çeneli Karim

Eğer trivia hiç kimseyeYouTube'a bir video yükle, kazanan bahis Jawed Karim'dir. Çok fazla kişi onu duymamış olsa da, o bir girişimci ve YouTube'un kurucularından biri. Platformun gerçek zamanlı internet karşıtı dolandırıcılık sisteminin bazılarının arkasındaki beyin o. Ayrıca bir yatırımcı olan Karim, video paylaşım platformunu başlatmak için Steven Chen ve Chad Hurley ile güçlerini birleştirmeden önce PayPal ile birlikte çalıştı. İşte karısı, serveti ve neye sahip olduğunuz hakkındaki gerçekleri içeren hayatının kısa bir özeti.

Jawed Karim Biyografi

28 Ekim ’da Jawed Karim’funduszeue.infourg, Almanya'da doğdu. Annesi Christine Karim (biyokimya profesörü) Alman iken, babası Naimul Karim (bir kimyager) Bangladeşlidir. Bir erkek kardeşin yanında büyüdü - Ilias Karim.

’de ailesine kadar Almanya’da kaldı.eğitimini Saint Paul Central Lisesi'nden aldığı Minnesota'ya göç etti. Oradan, bilgisayar bilimleri çalıştığı Urbana-Champaign'deki Illinois Üniversitesi'ne taşındı. Çok sonra Stanford Üniversitesi'ne geçti ve burada yüksek lisans derecesi aldı.

YouTube'un en az bilinen kurucusu Karimhalen üniversitedeyken PayPal'la erken çalışanlarından biri olarak çalıştı. PayPal logosu ve Steve Chen ile geleceğe katılacak gelecekteki iş ortakları Chad Hurley ile burada buluştu.

'de eBay ödeme servisini satın aldıktan sonra, Karim ve diğer iki ortak kurucu bir veritabanı girişimi bulmaya karar verdi.

'teki bir Super Bowl performansı sırasında JanetJackson'ın göğüslerini açığa vuran gardırop arızası vardı. Dünyanın dikkatini çeken bir şey olsa da, Karim kaza İnternette yılında başarılı olamadık. Tsunamiler ve diğer dünya olayları gibi diğer videoların çekilmesinin de çok zor olduğu ortaya çıktı.

Bu, bir video paylaşım platformunu başlatmak için Karim'in kafasındaki fikirden sonra 26'yı başlattı ve bu yüzden hemen çalışmaya başlayan ve hemen çalışmaya başlayan diğer iki arkadaşına fikri önerdi.

Çeneli Karim

Fikri aslen onun olduğu gibi,Jawed Karim o sırada her şeyden daha fazlasını istedi ve bilgisayar okuluna gitmek üzereydi ve bu yüzden yeni şirketin yönetiminden vazgeçti. . Kendi tarafında, daha küçük riskleri olmasına rağmen, yine de bir parçası olacaktı.

23 Nisan , Cumartesi, saat , Karim, “Jawed” kullanıcı adını kullanarak, YouTube'daki ilk videoyu yayınladı. Video, “Hayvanat bahçesindeki ben” ydi ve filleri anlatırken onu yakaladı. Arkadaşı Yakov Lapitsky tarafından vuruldu.

yılında, şirket Google’a milyar dolarlık sulandıran bir ürün sattı.

Başka şeylerle ilgilenmeye devam ettifotoğraf ve yazı gibi. yılında Youniversity Ventures'ı Keith Rabois ve Kevin Hartz ile birlikte kurdu. Şirket, mentorluk ve sermayeye erişim konusunda yenilikçi ürünleri olan insanlara yardım etmeyi amaçlamaktadır.

Net Değeri Nedir?

Jawed Karim'in tahmin edildiği gibi net bir değeri vardır milyon dolar. Programcı servetini esas olarak YouTube'un kuruluşunda yardım ettiği şirketten aldı. Google tarafından satın alındıktan sonra, o zaman Karim, 64 milyon dolara çevrilen Google’ın hissesini aldı, ancak şirketin hisse senetlerinin sürekli yükselmesiyle birlikte, hissesi şu an milyon doların üzerinde.

Steven Chen’in de milyon dolar değerinde olduğu hisseli Google hissesinden. Bu sayede video paylaşım platformunun son kurucu üyesi Chad Hurley şirketin satışından milyon dolar aldı.

YouTube Kurucu Ortak Karısı

Her zaman içinde olmak isteyenlerarka plan ve spot ışığı yerine, YouTube kurucusunun kişisel hayatı hakkında bilinen çok fazla şey yok. Bununla birlikte, romanların yazarı olan İngiliz yazar Kia Abdullah ile bağlantılıydı. Yaşam, Aşk ve Asimilasyon (Adlibbed, ) ve Çocuk oyuncağı ().

Ancak, ikisi artık birlikte değilAbdullah şu anda ortağı olarak tanımlanmış fotoğrafçı Peter Watson ile çıkıyor. Jawed Karim'in bir karısı veya hatta bir kız arkadaşı olduğu bilinmiyor.

Daha fazla oku:

Karim Benzema Bio, Karısı, Kardeş, Rihanna İle İlişki, Net Değer

Karim Benzema Bio, Karısı, Kardeş, Rihanna İle İlişki, Net Değer

Faze Temperrr - Thomas Oliveira Biyografi, Kız Arkadaş, Net Değer, Yaş, Boy

Faze Temperrr - Thomas Oliveira Biyografi, Kız Arkadaş, Net Değer, Yaş, Boy

Smosh Oyuncuları Kimdir, Anthony Padilla Neden Ayrıldı?

Smosh Oyuncuları Kimdir, Anthony Padilla Neden Ayrıldı?

Susan Wojcicki - Biyografi, Net Değer, Eğitim, Maaş ve Aile Hayatı

Susan Wojcicki - Biyografi, Net Değer, Eğitim, Maaş ve Aile Hayatı

Lana Gül - Biyo, Net Değer, Yaş, Boy, Erkek Arkadaşı ve Aile Gerçekleri

Lana Gül - Biyo, Net Değer, Yaş, Boy, Erkek Arkadaşı ve Aile Gerçekleri

Yeagers Shot - Üye, Bilgi, Trivia ve Gerçekler Kimdir

Yeagers Shot - Üye, Bilgi, Trivia ve Gerçekler Kimdir

Ariel Fulmer - Biyo, Aile, Ned Fulmer’ın Karısı Hakkında Gerçekler

Ariel Fulmer - Biyo, Aile, Ned Fulmer’ın Karısı Hakkında Gerçekler

Chad Hurley - Biyolojik, Yaş, Aile, Net Değer

Chad Hurley - Biyolojik, Yaş, Aile, Net Değer

Mahershala Ali Bio, Karısı - Amatus Sami-Karim, Boy, Yaş, Net Değer

Mahershala Ali Bio, Karısı - Amatus Sami-Karim, Boy, Yaş, Net Değer

PayPal Mafyası nedir? Bugün sizlere dünyanın en ilginç mafyalarından bir tanesini anlatacağız. Dünyanın ilk dijital mafyasını…

İlk olarak yılında Max Levchin ve Peter Theil tarafından bir fikir olarak ortaya atılan PayPal projesi daha sonraları Elon Musk’a ait funduszeue.info isimli şirket ile bir araya gelerek tarihin ilk ve en büyük internet girişimlerinden bir tanesi olacaktı. PayPal’ın kurucuları ve geliştiricilerinin arasında yer aldığı 14 isim daha sonraları imza atacakları girişimlerle dünyayı değiştireceklerdi. Öyle ki günümüzde kullandığımız birçok platformun ardından onların imzası yer almaktadır. Ne mi o girişimler, hadi gelin hep birlikte bakalım.

PayPal funduszeue.info ile Birleşiyor!
Günümüzün en çılgın iş adamlarından bir tanesi olarak görülen Elon Musk, SpaceX, Tesla, Boring Company, SolarCity ve daha birçok girişim kurucu ismi veya en büyük yatırımcı ismi olarak biliniyor. Hikayesi ilk olarak yılında başlayan Musk, o yıllarda kardeşi Kimbal Musk ile Zip2 isimli online içerik yayınlama yazılımını Milyon dolara Compaq’a sattı. Bu girişim ardından funduszeue.info isimli online finans ve ödeme sistemini geliştiren Musk aradan geçen 1 yılın ardından PayPal ile bir araya gelerek güçlerini birleştirdi.
Çok geçmeden PayPal firması yılında eBay’a 1,5 Milyar dolara satıldı. İşte bu satışın ardından internet dünyasındaki en köklü değişimler startını verdi. PayPal’ın bünyesinde bulunan 14 isim bu satıştan aldıkları paralar ile ’lerce girişime imza atarak günümüzde kullandığımız birçok platformun gelişmesinde aktif rol oynadı. Bu girişimlere yön veren isimler daha sonraları PayPal mafyası olarak anılmaya başlandı.

PayPal Mafyası Kimlerden Oluşuyor?
PayPal’ın satışından paylarını alan 14 isim ve geliştirdikleri girişimlerin hikayesi;

1. Jawed Karim
Jawed Karim PayPal’ın satışından elde ettiği sermaye ile yılında YouTube’un kurucuları arasında yer aldı. Steve Chen ve Chad Hurley ile birlikte YouTube platformunu kuran ekip dünyanın en büyük video paylaşım platformunun fikir babaları olarak görülmektedir. Kurulduğu tarihten çok kısa bir süre sonra Kasım ’da platform Google tarafından 1,6 milyar dolara satın alındı. Jawed Karim YouTube macerasının ardından Youniversity Ventures isimli yatırım fonunun başında bulunuyor. Serveti milyon dolar olarak biliniyor.

2. Jeremy Stoppelman
Russel Simons ile birlikte yılında Yelp isimli konum bazlı rehberlik hizmeti sunan platformu geliştiren Stoppelman hala Yelp’in CEO’su olarak görev yapıyor.

3. Andrew McCormack
Şu aralar Valar Ventures firmasının ortağı olan McCormack dünyaca ünlü Clarium Capital isimli fon şirketinin kurucuları arasında yer alıyor.

4. Luke Nosek
PayPal’ın ardından Ken Howery ve Peter Thiel ile Founders Found isimli risk sermayesi fonunu kurdu. Luke Nosek’in servetinin ne kadar olduğu bilinmiyor.

5. David Sacks
PayPal’dan kazandığı sermaye ile kısa bir süre sonra Room 9 Entertainment isimli yapım firmasını kuran Sacks Hollywood’a yelken açtı. Daha sonraları kurumsal sosyal ağ hizmeti olan Yammer isimli platformu kurdu. yılında kurduğu Yammer’ı 4 yıl sonra Microsoft’a sattı. Sacks hala Yammer platformunun CEO’su olarak görev yapıyor. David Sacks ayrıca genetik bir test girişimi olan Geni isimli girişimde sahibi.

6. Peter Thiel
PayPal’ın kurucu isimlerinden bir tanesi olan Thiel’ın hala şirkette %3,7’lik hissesi bulunmaktadır. PayPal satışından 55 milyon dolar sermaye elde eden Thiel Clarium Capital isimli risk sermayesi fonunu kurdu. Thiel’ın en büyük yatırımlarından bir tanesi kuşkusuz Facebook olmuştur. Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olarak bilinen Facebook’a Bin dolarlık yatırımı ile ön plana çıkan Thiel Facebook’un gelişmesinin ardından hisselerini satarak 1 Milyon doları aşan bir sermaye elde etti. Şu aralar Founders Found’ı yöneten Thiel 2,2 Milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin isimleri arasında yer alıyor.

7. Premal Shah
PayPal’ın ardından Kiva isimli mikrofinans girişimini kuran Shah’ın şirketi 80’den fazla ülkede öğrencilere ve girişimcilere internet üzerinden para transfer olanağı sağlıyor. Shah’ın serveti bilinmiyor.

8. Ken Howery
PayPal’ın satışından sonra eBay’da kurumsal gelişme direktörü olarak görev alan Howery daha sonra Clarium Capital isimli risk sermayesi fonunda ortak olarak görev aldı. Bu görevinin ardında senesinde Luke Nosek ve Peter Thiel ile Founders Found isimli girişimin kurucuları arasında yer aldı.

9. Keith Rabois
PayPal’ın ardından Slide, Square ve Linkedİn gibi köklü girişimlerin geliştiricileri arasında bulunan Rabois bugünlerde Khosla Venture isimli bir risk sermayesi fonunun yöneticiliğini yapıyor. Rabois ayrıca Xoom ve Yelp gibi girişimlerin yönetici isimleri arasında yer alıyor. Rabois’in bilinen serveti ise 1 milyar dolar.

Max Levchin
PayPal’dan elde ettiği 34 milyon dolar ile yılında Slide isimli girişimi geliştiren Levchin 5 yıl aradan sonra bu girişimini Google’a sattı. Evernote, Affirm, Yelp gibi girişimlerde aktif rol alan Levchin’in bilinen serveti milyon dolar.

Reid Hoffman
Günümüzde milyonlarca kişinin kullandığı çevrimiçi özgeçmiş oluşturma platformu Linkedİn’i kuran Hoffman Silikon Vadisi’nin en tanınan isimleri arasında yer almaktadır. Dünya genelinde milyonu aşan kullanıcı sayısı ile ön plana çıkan Linkedİn platformunu yılında Microsoft 26,2 milyar dolara satın almıştı. Daha sonraları Digg, Flickr ve Facebook gibi ’ü aşkın girişimin yatırımcı isimleri arasında bulunan Hoffman’ın bilinen serveti 3,9 Milyar dolar civarında.

Russel Simmons
Jeremy Stoppelman ile birlikte Yelp’in kurucu ismi olan Simmons yılında firmadaki görevlerinden geri çekilerek şirkette sadece danışman olarak görev almaya başladı. Daha sonraları yabancı dil öğrenme platformu olan LearNirvana isimli girişimi kurdu. Simmons’un serveti bilinmiyor.

Roelof Botha
Evernote, Xoom, Tumblr, Jawbone ve bunlara benzer 13 tane daha firmanın yönetici isimleri arasında yer alan Botha YouTube, Google, Facebook ve Whatsapp gibi şirketlere yaptığı erken yatırımlarla Silikon Vadisinde ün yapmış bir isim. Roelof Botha’nın serveti bilinmiyor.

Elon Musk
PayPal Mafyası üyelerinin arasında dünyanın en çok tanınan ismi olan Elon Musk, bugüne kadar yaptığı yatırımlar ve geliştirdiği girişimlerle adından çokça söz ettiren kişi oldu. PayPal’dan elde ettiği sermayeyi SpaceX, Tesla ve SolarCity girişimlerine aktaran Musk, buna benzer 10’u aşkın girişime de yatırım yaptı. Musk’ın en büyük girişimlerinden bir tanesi olan SpaceX uzay ve havacılık sektöründe birçok ilke imza atmış şirket olarak bilinmekte.

Öte yandan Tesla firması ise Haziran ayı itibari ile dünyanın en büyük otomotiv markası olarak funduszeue.info büyük hayali Mars’a yerleşmek olan Musk, kuşkusuz PayPal mafyasının en çılgın isimlerinden birisi. Elon Musk’ın bilinen servetinin 36 milyar doları aştığı tahmin ediliyor.

İnternet Dünyasının Öncü İsimleri: PayPal Mafyası
PayPal girişimlerinin ardından giriştikleri girişim, yatırım ve fikirlerle günümüz dünyasına büyük ölçüde renk katan bu 14 isim YouTube, Facebook, WhatsApp, SpaceX, Tesla, SolarCity, Yelp, Linkedİn, Founders Found, Xoom, Evernote, Yammer, Flikcr ve Google gibi yüzü aşkın ve şirketin geliştirilmesinde ve günümüze ulaşmasında aktif rol oynamış. Girişim dünyasının öncü isimleri bir şirketten yola çıkarak günümüzde trilyonlarca dolar değerindeki şirketlerin en büyük aktörleri olarak bilinmekte, yani PayPal Mafyası…

Kaynak

Youtube Kurucusu Kimdir?

 01 Şubat    Esosyal

Youtube hem ülkemizde hem de tüm dünyada en çok kullanılan sosyal platformlardan biridir. Dizi, film, çeşitli yetişkin ve çocuk içerikleri izlemek adına en iyi seçenektir. Kurulumu ise tam bir girişimcilik harikasıdır. Her türlü konu hakkında video bulup hem eğlenebileceğiniz, hem vakit geçirebileceğiniz hem de farklı bilgiler hakkında fikir sahibi olabileceğiniz bir platformdur.

► Youtube abone satın almak için buraya tıklayınız.

Kurucuların Hikayesi

Youtube aslına bakılırsa zorluk ve engeller eşliğinde kurulmuş bir platformdur. Proje ilk kez uygulamaya geçtiğinde işler oldukça kötü ilerlemiştir. Hatta kurucuları iflas etme eşiğine dahi gelmiştir. Yavaş yavaş kendini geliştirmiş ve günde ortalama milyon izlenen bir platforma dönüşmüştür.

Kurulduğu ilk yıl yatırım almayı başarmıştır. İlk aylarında sadece girişimci finansmanları ile ilerlemiştir. Fakat aynı yıl içinde Sequoia Capital şirketinden milyon yatırım almıştır. yılında da milyar dolar karşılığında satın alınmıştır. Youtube halen Google tarafından faaliyetlerine devam etmektedir ve merkez ofisi Kaliforniya'da bulunmaktadır.

Kurucuları Kim?

Youtube kurucuları;

  • Jawed Karim
  • Steve Chen
  • Chad Hurley tarafından kurulmuştur.

Şuan ki CEO'su Susan Wojcicki'dir. Chad Hurley ise danışmanlığına devam etmektedir. Günümüzde ise Google yan kuruluşlarından biri olarak faaliyet göstermektedir. Medya şirketleri ve kullanıcı üretimi videoları gösterimi için WebM, H ve Adobe Flash Video teknolojileri kullanılmaktadır. Kurulumunda ise Chen'in San Francisco'daki apartmanında yapılan bir akşam yemeği partisinde video paylaşırken yaşadıkları sorun büyük rol oynamaktadır.

Chen'e göre Youtube bir akşam yemeği partisi esnasında ortaya atıldı. Karim ise partiye katılmadığı için kurulum aşamasının farklı olduğunu savunuyor. Ona göre fikir ilk kez yılında Super Bowl esnasında Janet Jackson'ın göğüs frikiği kazası, Hint Okyanusu depremi ve tsunaminin ardından ortaya çıktı.

Jawed Karim

Jawed Karim 1 Ocak yılında Almanya'da doğmuştur. Amerikalı bilgisayar bilimci ve internet girişimcisi olarak bilinmektedir. Fakat aslen Bangledeş'lidir. Youtube'un kurucu ortaklarından biridir. Siteye ilk video atan kişide odur. Bu işten önce de PayPal'de çalışmaktaydı. Me at the Zoo başlıklı ilk açılış videosu Temmuz itibari ile milyondan fazla izlenmiştir.

Jawed Karim, Youtube kurucusu diğer ortaklar ile tanıştığında PayPal çalışanıydı. Gerçek zamanlı internet karşıtı dolandırıcılık sistemi de dahil olmak üzere pek çok sistemi tasarlamaya yardımcı oldu. Karim Urban-Champaign İllinois ve Stanford Üniversitelerinden mezun olmuştur. Serveti ise şuan milyon dolar değerindedir. Şirketi kurduktan sonra Stanford Üniversitesinde bilgisayar bilimi alanında yüksek lisans yaparken Youtube'da danışmanlık da yapmıştır.

Chad Hurley

Chad Hurley 21 Temmuz yılında doğmuştur. Youtube'un eş kurucusu ve eski CEO'sudur. Ayrıca PayPal şirketinin logosunu da o tasarlamıştır. Gelecek teknolojilerini yöneten ilk 50 CEO arasında gözükmektedir. Ayrıca evlidir ve 2 çocuğu vardır. Meslek hayatında danışmanlık, bloggerlık, Google- Co kurucusu, AVOS sistemleri kuruculuğu yapmıştır. Chad Hurley 1 yılda milyon kazanç sağlamaktadır.

Steve Chen

Tam adıyla Steve Shih Chen Youtube kurucu ortaklarından biridir. Ayrıca önceki teknoloji sorumlusudur. AVOS Systems İnc ve video paylaşım uygulaması MixBit'i kurduktan sonra yılında Google Ventures'a katılmıştır. 25 Ağustos yılında Taiwan'da doğmuştur. University of İllinois at Taipei, Taiwan'dan mezun olmuştur. Steve Chen 8 yaşındayken ABD'ye ailesiyle beraber yerleşmiştir.

Chen'de diğer ortaklar gibi PayPal'da çalışırken Chad Hurley ve Jawed Karim ile tanışmıştır. Yotube'u geliştirmeden önce bir sürede Facebook'ta çalışmıştır. yılında ise 3 ortak beraber Youtube'u resmen kurmuştur. Haziran yılında ise Şu anda önemli olan 50 kişi arasına girmiştir. 16 Ekim yılında ise Chen ve Hurley Youtube'u Google'a satmıştır.

Yazıyı PAYLAŞ:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası