ceza infaz ve güvenlik hizmetleri dgs / Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir

Ceza Infaz Ve Güvenlik Hizmetleri Dgs

ceza infaz ve güvenlik hizmetleri dgs

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri DGS Geçiş Bölümleri

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri DGS Geçiş Bölümleri

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri DGS geçiş bölümleri yazımızda Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri mezunları DGS ile geçiş yapabileceği lisans bölümlerini konu aldık 2 yıllık Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri DGS ile 4 yıllık hangi bölümlere geçişi yapabilir. Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri bölümü DGS geçiş bölümleri tercihleri nasıl yapılır hangi lisans bölümlerini tercih edebilir gibi sorularınızın cevaplarını sizin için bir araya getirdik
DGS(dikey geçiş sınavı) girecek adaylar öncelikle 2 yıllık Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümünden mezun olmalıdır. ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavından başarılı olup önlisans Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü yerleşen ve bölümden mezun olduktan sonra 4 yıllık lisans bölümlerine devam etmek isteyen adayların başvurduğu ve lisans bölümü için istenilen puana ulaşan adayların 2 yıllık bölümden 4 yıllık bölüme geçiş yapmasını sağlayan bir sınavdır DGS 

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü DGS Geçiş Bölümleri - Dikey Geçiş Bölümleri Nelerdir?

Yazımızda bahsettiğimiz gibi Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü DGS geçişi için 2 yıllık önlisans bölümünden mezun olup daha sonra DGS sınavından 4 yıllık lisans bölümünün tercihi için istenilen puana sahip olmanız gerekiyor. Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri ve ya Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü DGS Geçiş Bölümleri şunlardır:

  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  • Kamu Yönetimi 
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
  • Sosyal Hizmetler

Ek olarak Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri bölümü mezunları DGS ile açık öğretim bölümlerine geçiş hakkı bulunan bölümler şunlardır:

  • İktisat
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • Maliye
  • İşletme
  • Kamu Yönetimi 
  • Uluslar Arası İlişkiler
  • Konaklama İşletmeciliği
  • Halkla İlişkiler Ve Reklamcılık
  • Halkla İlişkiler Ve Tanıtım

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü DGS Puan Türü - Tercih edebileceği Puan Türleri Nedir?

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri mezunları tercih edecekleri bölümlerin DGS ile tercih edebileceği puan türleri şunlardır:

  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi → SAY puanı
  • Kamu Yönetimi → EA puanı
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi → EA puanı
  • Sosyal Hizmetler → EA puanı
  • İktisat → EA puanı
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri → EA puanı
  • Maliye → EA puanı
  • İşletme → EA puanı
  • Kamu Yönetimi → EA puanı
  • Uluslar Arası İlişkiler → EA puanı
  • Konaklama İşletmeciliği → EA puanı
  • Halkla İlişkiler Ve Reklamcılık → SÖZ puanı
  • Halkla İlişkiler Ve Tanıtım→ SÖZ puanı

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri DGS geçiş puan türleri yukarıdaki gibidir. 

Yorum;

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri DGS ile lisans bölümülerine geçiş yapmış adayların Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri bölümden Dikey geçiş yapmayı düşünen adaylara aşağıdaki yorum kısmından bilgi ve tecrübelerini aktarabilir.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Dikey Geçiş, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü DGS Bölümleri, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri DGS ile Geçiş yapabileceği bölümler yazımızın içeriği bu şekildedir.

Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Kuruluş

Yüksekokulumuzda 2017 yılında, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında imzalanan protokol doğrultusunda, ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde istihdam edilecek infaz ve koruma memurlarının mesleki eğitimlerini akademik disiplin çerçevesinde almaları ve ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde nitelikli iş gücüne duyulan ihtiyacı karşılamak üzere “Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı” açılmıştır. 2017-2018 eğitim öğretim yılında 50 öğrenci ile eğitime başlayan Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı, ilk mezunlarını 2018-2019 eğitim öğretim yılında vermiştir. Yüksekokulumuz, eğitim öğretim faaliyetlerini Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde sürdürmektedir.

Kazanılan Derece

Önlisans

Kabul ve Kayıt Koşulları

ÖSYM tarafından yapılan sınav sonuçlarına göre (TYT puan türünde) yerleştirme yapılmaktadır.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Yatay geçiş yapan öğrencilerin daha önce okudukları üniversitelerinde almış oldukları derslerinden kredi ve içerik yönünden aynı olan derslerine muafiyet yapılır.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Program süresi 2 yıldır. ECTS toplam kredisi 128 olan derslerden başarılı olan ve GANO'su 2.00'ın üzerinde olan öğrenciler mezun olmaya hak kazanır.

Program Profili

Programın amacı, ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde istihdam edilecek infaz ve koruma memurlarını yetiştirmek bu alanda nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaktır. Bu amaçla yola çıkan Yüksekokulumuz program kapsamında öğrencilerine; Devlet Teşkilatı ve Bakanlık Teşkilatı Yapısı, Ceza İnfaz Kurumu Yönetimi, Hukukun Temel Kavramları, Denetimli Serbestlik, Klavye Eğitimi, Büro yönetimi ve Organizasyon, Ekip Çalışması, Adli Yazışma ve Doküman Yönetimi gibi dersleri vermektedir. Ayrıca sunulan staj olanağı ile teorik olarak verilen derslerin pratiğe dönüştürülmesi suretiyle öğrencimizin mesleğe giriş öncesinde tecrübe edinmesi hedeflenmektedir.

Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)

Mezunlarımız Adalet Bakanlığı'nca açılan ilgili sınavları kazanmak kaydıyla birçok pozisyonda (ceza infaz kurumlarında, infaz ve koruma memuru, ceza infaz katipliği) Adalet Dairelerinde görev alabilmektedirler.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ÖSYM tarafından ilan edilen ve sınav kitapçığında belirtilen alanlara (lisans programları) başvurabilirler.

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Her bir ders için bir ara sınav ve bir final sınavı olmak üzere iki sınav yapılır. Vize sınavının %40'ı, final sınavının ise %60'ı başarı notunu etkilemektedir. Ara sınavın %40, dönem sonu sınavının %60'ı ve minimum 50 olması gerekmektedir.

Mezuniyet Koşulları

Kayıtlı olunan öğretim programının ders, uygulama, staj gibi tüm gereklerini Marmara Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre başarıyla tamamlayan ve Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) 2,00 veya daha yüksek olan öğrenciler diploma almaya hak kazanır.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )

-

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)

Program başkanı: Prof. Dr. Levent ÇİNKO Marmara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu, Hukuk Fakültesi Binası Göztepe Yerleşkesi B Blok 118/2 34722 Kadıköy/İSTANBUL Santral: 0 216 (777) 2950 Faks: 0 216 (777) 2951 Web: http://adalet.marmara.edu.tr/ Yüksekokul kurumsal e-posta: [email protected]

Bölüm Olanakları

-

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır