gelişim tablosu erkek / Kız ve Erkek Çocuklar Gelişim Tablosu (Boy-Kilo) » TechWorm

Gelişim Tablosu Erkek

gelişim tablosu erkek

Çocuğun  sağlık  değerlendirmesinde  en  önemli  kriterlerden  birisi  de büyüme ve  gelişmenin  takibidir. Bu  nedenle  bebek  gelişim tablosu  bizim  işimizi  çok  kolaylaştırır. Büyüme  gelişmede  önem  verdiğimiz  3  ölçüt  vardır. Kilo, boy ve baş çevresi. Çocuğun  gelişimindeki  bir  duraklama  veya  hızlanma  herhangi  bir  hastalığın  habercisi  olabileceğinden,  bu veriler  doktorunuz tarafından dikkatle takip  edilir.

Anıl Yeşildal &#; funduszeue.info

Her  toplumun genetik  özelliklerine  göre  farklı  bir  büyüme  potansiyeli  vardır. O  yüzden  her  ülke  kendi  toplumuna  ait  verilerden  elde  edilen  tabloları  kullanmalıdır.  Zaman içinde  büyüme  standartlarında değişiklikler ve ilerlemeler olacağı  için bu  verilerin yıl  gibi  belli  aralarla  güncellenmesi  gerekir.  Birçok  kaynakta ne  yazık  ki hala  eski  verilere  göre  tablolar  görebilirsiniz.

Sağlıklı çocukların boy uzunlukları ilk 6 &#; 12 aydan başlayarak genetik yapılarına özgü persentil değerlerine yaklaşır ve 2 &#; 3 yaşlarında çocuğun kendi genetik özelliğini yansıtan persentil değere ulaşır. Her  çocuğun  farklı  bir  büyüme  potansiyeli  vardır, o yüzden  herhangi  bir  yaş  için  tek  bir  normal  ölçüm  değeri  olamaz. Tüm  ölçümler için 3. persantil normalin  alt  sınırı,  persantil normalin üst  sınırı, persentil  ise  Türk standartlarına göre ortalama değerleri ifade  etmektedir. 3. persentil  herhangi bir yaştaki ölçülen  çocuktan 3.  sıradaki  en  kısa veya  en zayıf normal çocuğu  ifade  ederken, persantil ise herhangi bir yaştaki ölçülen  çocuktan   sıradaki  en  uzun veya  en kilolu normal çocuğu  ifade  eder  Bir  çocuğun  tüm  ölçüleri 3. persantilde ve birbiriyle  uyumlu  ise, bu  çocuk  normal  sağlıklı,  ama  minyon  bir çocuk  demektir.

Aşağıdaki  tablolarda  çocuğunuzun  yaşına  göre  gelişim oranları görülmektedir. Tüm  bu  sayılar  ’de  değerli  hocamız  Olcay Neyzi  ve  ark.ın binlerce  çocuğun takibi sonucu  yaptığı  araştırmanın  sonuçlarına  göre  yeni  güncellenmiştir. Aşağıdaki tablolarda aylık  periyotlara  göre  genel bir  değerlendirme  sunulmuştur. Çocuğunuzun  yaşı  36  aydan  büyükse aşağıdaki  linklerden  çocuk  gelişim  tablosu  adlı  sayfamıza  geçiş  yapabilirsiniz.

Erkek Bebek Gelişim Tablosu:
Erkek bebek gelişimi

Aşağıdaki videolarda funduszeue.info Anıl Yeşildal, &#;Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi&#; ve &#;Sık Görülen Bebek Hastalıkları&#; hakkında bilgiler veriyor.

Kız Bebek Gelişim Tablosu:
Kız bebek gelişimi
3 yaş sonrası Çocuk Gelişim Tablosu için
Erkek çocuk gelişimiKız çocuk gelişimi

 

 

Çocuk Gelişim Tablosu

Sağlam çocuk izleminde en  önemli  kriterlerden  birisi  de büyüme ve  gelişmenin  takibidir. Bebeklikte baş çeveresi  de  değerlendirilirken, 3 yaştan  sonra  baş çevresi büyümesi çok yavaşladığı için 3  yaştan  sonra  özel  durumlar  dışında sadece,  boy  ve  kilo  değerendirilmesi yapılır.

Her  çocuk  farklı  bir  büyüme  potansiyeline sahiptir  vardır, o yüzden  herhangi  bir  yaşta, tek  bir  normal  ölçüm  değeri yoktur. Tüm  ölçümler için arası  persentiller vardır.

Anıl Yeşildal &#; funduszeue.info

3. Persentil Ne Demek?

Herhangi  bir  ölçüm  için  herhangi  bir  yaştaki normalin alt  sınırıdır. Diğer bir  deyişle, herhangi bir yaştaki ölçülen  çocuktan 3.  sıradaki  en  kısa veya  en zayıf normal çocuğu  ifade  eder.

Persentil Ne Demek?

Herhangi  bir  ölçüm  için  herhangi  bir  yaştaki normalin üst  sınırıdır. Diğer bir  deyişle, herhangi bir yaştaki ölçülen  çocuktan   sıradaki  en  uzun veya  en kilolu normal çocuğu  ifade  eder.

Persentil Ne Demek?

Herhangi  bir  ölçüm  için  herhangi  bir  yaştaki ortalama değerdir. Diğer bir  deyişle, herhangi bir yaştaki ölçülen  çocuktan   sıradaki  orta  uzunluktaki veya  kilodaki normal çocuğu  ifade  eder. Aynı  zamanda toplumda istatistiksel olarak  ortalama  değerdeki çocukların  sayısı en  fazladır.

Bir  çocuğun  tüm  ölçüleri 3. persentilde ve birbiriyle uyumlu  ise, bu  çocuk normal sağlıklı, dengeli ama ufak-tefek bir çocuk demektir. Boy-kilo ölçümleri birlikte değerlendirilmelidir, tek ölçümle karar verilmemelidir.

Her  toplumun genetik  özelliklerine büyüme  potansiyelleri farklıdır. O  yüzden  her  ülke  kendi  toplumuna  ait  verilerden  elde  edilen  tabloları  kullanmalıdır.  Zaman içinde  büyüme  standartlarında değişiklikler ve ilerlemeler olacağı  için bu  veriler yıl  gibi  belli  aralarla  güncellenir. İnternet üzerinde bulacağınız  bazı  tablolar eski verileri kaynak  alıyor olabilir. Aşağıdaki tablolarda yaş  çocuğunuzun cinsiyetine göre farklı 2  tablo  göreceksiniz. Tüm  bu  veriler  ’de  değerli  hocamız  Olcay Neyzi  ve  ark.ın yaptığı  araştırmanın  sonuçlarına  göre  hazırlanmıştır.

Aşağıdaki tabloda önce 6 aylık daha sonra da yıllık periyotlara göre genel bir değerlendirme sunulmuştur. Çocuğunuzun o anki yaşına göre net veriler elde etmek, bunları düzenli bir büyüme eğrisi üzerinde görmek isterseniz ve doğumundan 18 yaşa kadar hiçbir ölçümünün kaybolmadan saklanabilmesi için &#;Persentil Eğrileri – Büyüme Eğrileri&#; &#;ni kullanabilirsiniz.


Kız Çocuk Gelişim Tablosu

Kız çocuk gelişimiErkek Çocuk Gelişim Tablosu

Erkek Çocuk Gelişim Tablosu

Kız  ve  Erkek Bekek Gelişim Tabloları için       
Erkek bebek gelişimiKız bebek gelişimi

Persentil tablosu kız ve erkek çocuk

ÇOCUK PERSENTİL (GELİŞİM-BÜYÜME TABLOSU)

Persentil tablosu çocuğun boyunun ve gelişiminin normal olup olmadığını anlamanıza yardımcı olan sağlıklı çocukların verilerinden elde edilmiş tablodur. Sağlıklı bir çocuğun boyu eğri üzerinde 3 ve 97&#;nci persentil çizgileri arasında yer alır ve çocukluk dönemi boyunca aynı eğri üzerinde devam eder. Ani düşüş durumunda hekim ile görüşülmesi gerekir. Bu tablolar belirli dönemlerde yenilenir ve ülkelere göre farklılık gösterebilir. Her ırkın büyüme değerleri farklı olabilir. Çocuklar genetik özellikleri nedeniyle 1 yaş üst veya alt yaş grubunda yer alabilir. Meselâ; ailesinde cm. gibi uzun boylu anne ya da baba olan bir erkek çocuk 12 yaşındayken 13 yaş özelliklerini gösterebilir. Aynı durum kısa boylu olanlar için de geçerlidir. Bu tip değişkenler sebebiyle persentil tablolarından daha önemli olan hekimin çocuğu kontrol ettiği dönemdeki bulgularıdır. Ancak persentil tablosu, çocuğu yaklaşık olarak takip edebilmenizi kolaylaştırır, aklınıza takılan konularda erkenden hekime danışmanızı sağlar.

İlginizi çekebilir: Çocuğunuzun boyu uzamıyorsa dikkat!

ERKEK ÇOCUK

Persentil tablosu erkek çocuk

KIZ ÇOCUK

Persentil tablosu kız çocuk

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası