kiraz fiyatları 2022 / Kiraz Fiyatları

Kiraz Fiyatları 2022

kiraz fiyatları 2022

Niğde /Ulukışla Piyasası Genel Kiraz  fiyatları
üretici fotoğrafı Ziraat9 kiraz 38_42tl arası alim yapılıyor yarın erefe alim durdu iki gün sonra devam beyaz kiraz 8_10tl arası herkese bereketli olsun.

Tüccara teslim edilen kiraz üreticisi isyan etti: ‘Toplamayacağız’

Geçtiğimiz yıl girdi maliyetlerinin az olmasına rağmen kirazı lira arasında satan üretici, bu yıl girdi maliyetlerinin artmasına rağmen kiraz fiyatının liraya düşmesine tepki gösterdi. Manisa’da bir kiraz üreticisi kazanabilmeleri için kirazın en az 80 lira olması gerektiğini belirterek, “Eğer böyle giderse bu yıl kirazı toplamayacağım ve ağaçta bırakmak zorunda kalacağım. Herkes ağlıyor. Bir tek ağlamayan var o da hükümet” sözleriyle iktidara tepki gösterdi.

İlker KILIÇASLAN

Yayınlanma: - 20 Mayıs Güncellenme:

Tüccara teslim edilen kiraz üreticisi isyan etti: ‘Toplamayacağız’

Mazottan gübreye, ilaçtan elektriğe ve tarımsal sulamaya kadar girdi maliyetleri son bir yılda yüksek oranda artan girdi maliyetleri üreticiyi gelecekler yıllar için umutsuz hale getirdi. CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman Köyişleri komisyonu üyesi Bekir Başevirgen, artan girdi maliyetleri sebebiyle bunalan Manisalı kiraz üreticisini ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

“TEK AĞLAMAYAN VAR O DA HÜKÜMET”

Geçtiğimiz lira arasında değişen fiyatlarla sattığı kirazı bu yıl girdi maliyetlerini artmasına rağmen lira arasında sattıklarını ifade eden kiraz üreticisi, yaşadığı sıkıntıları Başevirgen'e dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl kooperatife olan 20 bin liralık borcunun bu yıl 90 bine yükseldiğini ifade eden kiraz üreticisi, iktidarı eleştirerek şu cümlelere yer verdi:

“Aynı araziyi ektik, aynı miktarda ilaç ve gübre kullandık ama borcum bu yıl 70 bin lira daha da arttı. Yani yüzde 'den fazla maliyet artışı var. Gübre lira oldu. İlaç atmazsak bu meyve olmuyor. Bir tonluk ilaç makinesini doldurmanın maliyeti lira. İlaççılar da beşli çete gibi.

Geçen sene girdi maliyetleri azdı, kirazı lira arasında satıyorduk ve kazanıyorduk. Bu yıl girdi maliyetleri yüksek oranda arttı. Ama kirazı liraya satıyoruz. Bu sene kirazın en az lira olması gerekir ki ancak zararlarımızı karşılayalım. Artık kimse bu sistemden memnun değil. Kime sorsak herkes ağlıyor. Bir tek ağlamayan var, o da hükümet. Çiftçinin 20 yılda bir yüzü güler derler, inşallah seneye 20 yıl tamamlanır.”

“VATANDAŞ KİRAZI LÜKS GÖRÜYOR, İÇ PİYASADA TÜKETİM AZALDI”

Başevirgen'in ziyaretinde bir başka kiraz üreticisi ise liraya firmalara sattıkları kirazın, pazaryerlerinde lira civarlarında satışa sunulduğunu ve bu sebeple vatandaşın kirazı lüks görüp satın alamadığını ifade etti.

Üreticiden kiraz alım fiyatlarının yükselmediği sürece zarar ettiğini söyleyen üretici şu ifadelere yer verdi:

“Eğer böyle giderse bu yıl kirazı toplamayacağım ve ağaçta bırakmak zorunda kalacağım. Tüccarın bizden aldığı kiraz şuanda iç piyasada lira arasında satılıyor. Pazar tezgahlarında kiraz fiyatı yüksek olunca vatandaşta ilgi göstermiyor. Çünkü kirazı artık bir lüks ürünü olarak görüyor.

İç piyasada tüketimin azalması demek bizim zarar etmemiz anlamına gelir. Girdi maliyetlerini düşürsünler ne biz zarar edelim, ne de vatandaş yüksek fiyata kiraz yesin. Malımıza biçilen değer yaptığımız maliyetlere göre gerçekleşmiyor. Bizi tüccarın eline teslim etmesinler.”

“BÖYLE GİDERSE ÜLKEDE ÜRETECEK İNSAN KALMAYACAK”

Ziyaretlerin ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Başevirgen, son bir yıl içerisinde çiftçinin üretemez konuma geldiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“İktidar her alanda ve özellikle tarımda kendi kendine yeten bir ülkeyi ne hale getirdi. Bir taraftan yoksullukla boğuşan, bir taraftan da üretemeyen bir ülke haline geldik. Ziyaret ettiğimiz her çiftçi isyanda.

Hepsi borç batağının içerisinde ve önümüzdeki yıl ekmemeyi, üretmeyi düşünüyor. Eğer durum böyle giderse önümüzdeki yıl verimli topraklarımızda üretim yapacak insan kalmayacak. Çiftçi milletin efendisi olma konumundan çıkıp, milletin en yoksul kesimi haline geldi.”

Kira yardımları ve elektrikleri kesilen vatandaş isyan ettiİlginizi ÇekebilirKira yardımları ve elektrikleri kesilen vatandaş isyan etti

CHPGaziosmanpaşaHükümetistanbulManisapazar

Misafir

Misafir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası