kilo alamama sorunu için hangi bölüme gidilir / kilo almak için doktora gidenler ? | Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

Kilo Alamama Sorunu Için Hangi Bölüme Gidilir

kilo alamama sorunu için hangi bölüme gidilir

Dünyaları yiyorum ama kilo alamıyorum diyenler buraya! İşte kilo alamamanın 8 nedeni

Hazır gıdalara gösterilen ilginin artmasıyla, pek çok kişi sağlıksız ve dengesiz beslenmeye alışmış; bu durum obezite, aşırı zayıflık ve kilo alamama gibi sorunları beraberinde getirmiştir. Kilolu olmak her ne kadar sağlık için zararlı ise, aynı durum düşük kiloya sahip olanlar için de söz konusu. Sağlıklı bir yaşam sürmenin şartlarından biri ideal kiloya ve ideal yağ oranına sahip olmaktır. “Ne kadar yersem yiyeyim kilo alamıyorum” diyenlerin kilo alamamasının nedenleri arasında; genetik faktörler, metabolizmanın hızlı çalışması, yanlış beslenme alışkanlıkları ve kişinin yaşam şekli önemli rol oynuyor. Ayrıca kişi çok yediğini düşünüyor ancak düşük kalorili besinler tüketiyor da olabilir. İçeriğimizin devamında kilo almakta zorluk çekmenin nedenleri ve sağlıklı kilo almak için neler yapabileceğine dair bilgilere yer verdik.

KİLO ALAMAMA NEDENLERİ

Kilo vermek isteyenler kadar pek çok kişi de kilo almak ister ancak alamaz. İdeal kiloda olmamak estetik açıdan hoş görünmememizin yanı sıra bazı sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor olabilir. Kişinin yaşı, cinsiyeti ve fiziksel aktivitesine göre vücudundaki yağ oranı değişkenlik gösterir. Ancak vücuttaki yağ oranının azalmasıyla; kemik erimesi, saç dökülmesi, unutkanlık ve halsizlik gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Kilo alamamanın başlıca nedenleri şöyle:

  • Metabolizmanın hızlı çalışması: Bazı kişilerin metabolizması diğer insanlardan daha hızlı çalışır. Metabolizmanın hızlı çalışması sonucunda, vücut alınan kaloriyi enerjiye dönüştürür. Vücutta enerji tüketiminin fazla olması yani metabolizmanın normalden çok çalışması kilo alamama sorunun en sık karşılaşılan nedenleri arasında.
  • Bağırsaklarda parazit olması, tüketilen besinlerin vücut tarafından sindirilmesine engel olur. Bu de kilo alamama sorununa yol açar. Bağırsaklarda parazit olup olmadığını dışkı testi ile tespit edilir. Bağırsak pazaraziti teşhisi için gastroenterolog başvurabilirsiniz.
  • Kilo almak istiyorum bir türlü kilo alamıyorum diyorsanız bu durumun bir diğer nedeni de hormonların çok çalışması. Böbreküstü bezlerinin ve tiroid hormonlarının fazla çalışması durumu kilo alamama sorununa yol açabilir.
  • Yetersiz ve düzensiz beslenme, öğün aralarını uzun tutma ve iştahsızlık da kilo alamamanın başlıca nedenleri arasında.

  • Kilo alamama nedenleri arasında kişinin psikolojik sorunları da etkili. Stres, depresyon, üzüntü ve travma sonucunda iştah kapanabilir.
  • Neden kilo alamıyorum sorusunun bir diğer cevabı ise genetik faktörler. Metabolizmanın hızlı çalışması, iştahsızlık genetik faktörler arasında. Genetik miras anne ya da babadan geçer.
  • Sindirim sistemi, dolaşım bozukluğu, enfeksiyon hastalığı ve şeker hastalığı da kilo alamama da etkili faktörler. Kilo alamama nedenleri çoğu zaman bu gibi hastalıklarla ilişkili olabilir.
  • Sigara içen kişilerde, iştah kaybı görülebilir. Kişinin tat alma duygusunu baskılayarak iştahı azaltabilir. Bu nedenle sigara içmek de kilo alamama nedenleri arasındadır.

KİLO ALAMIYORUM HANGİ DOKTORA GİTMELİYİM?

Çok zayıfım, kilo almak istiyorum ancak alamıyorum diyorsanız ilk olarak dahiliye bölümüne başvurmalı. Ardından sizden istenilen tetkikleri yaptırmalısınız. Kilo alamamanın nedenleri arasında sağlık sorunu yer alıyorsa, her ne kadar yemek yerseniz yiyin, kilo alamazsınız. Bu nedenle kilo alamamanın sağlık sorunu kaynaklı olup olmadığından emin olmalı. Sonrasında tahlil sonuçlarınızla birlikte diyetisyene başvurmalısınız. Kilo alamama sorunun psikolojik olması durumunda ise psikolog ile görüşülebilir. 

KİLO ALMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Kilo almanın vermekten daha zor olduğunu söylemiştik. Bu yüzden kişinin bu süreçte sabırlı olması ve yavaş yavaş kilo artışı olacağının bilincinde olması gerekir. Kilo alamamanın nedeni sağlık sorunundan kaynaklı ise muhakkak doktor kontrolünde kilo alınmalı. Vücutta yağ ve kas oranını dengelemek ve sağlıklı kilo almak için diyetisyen yardımı alınmalıdır. Yaşam tarzını değiştirerek de kilo almanızı sağlayacak önerileri sizler için derledik. İşte kilo almanızı sağlayacak tüyolar:

  • Spor yapmak, kas kütlesini koruyarak kilo almada oldukça etkili. Bunun için ilk etapta kardiyo egzersizler yapabilir, sonrasında ağırlık antrenmanları yapabilirsiniz.
  • Kas kütlenizi arttırmak için protein ve karbonhidrat alımına dikkat edin. Öğünlerinizde karbonhidratlı, yağlı ve protein ağırlıklı besinler tüketmeye özen gösterin.

  • Düzenli ve dengeli bir beslenme olmazsa, sağlıklı kilo alma mümkün olmaz. Bu nedenle kesinlikle öğün atlamamalı ve ara öğün yapılmalıdır.
  • Ara öğünlerde protein bakımından zengin olan gıdaları tüketmeniz kilo almanıza yardımcı olacaktır. Her gün bir avuç kalori değeri yüksek kuruyemişler tüketilebilir. Badem, fındık, ceviz, kuru üzüm gibi kuruyemişler, peynir, tost, kek ve kuru meyveler yağ, lif ve protein yönünden zengindir ve kilo almaya yardımcıdır.

  • Yemekten önce ve yemek esasında su içmeyin. Yemekten hemen önce içtiğiniz su midenizi doldurur ve az yemek yemenize neden olur. Keza yemek esnasında içilen su da tokluk hissi verir. Bu nedenle yemekten 45 dakika önce ve sonra su tüketmek kilo almak için en doğru tercih olacaktır.
  • Yemeklerde baharat, sos, salça ve çeşni kullanmanız daha fazla yemek yeme isteğinizi arttırabilir. Çünkü bazı soslar baharatlı ve salçalı yemekler iştah açar.
  • Kilo almanızı sağlayacak bir tüyo ise sigarayı bırakmanız. Sigara içen kişiler, içmeyenlere göre daha az kilo eğiliminde. Aynı zamanda sigara bırakan kişilerin iştahının daha çok açıldığı görülmüş. Sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak ve kilo almak için sigarayı bırakmayı deneyebilirsiniz.

 

kilo almak için doktora gidenler ?

kızlar merhaba,ben geçen yaz itibariyle okulu bitirip ailemin yanına döndüm ve 3 ayda tamıtamına 10 kilo aldım, 60 oldum ve şuan zayıflamaya çalışıyorum:KKnasıl aldın derseniz ben zaten normaldede iştahlı bir insanımdır,demekki okul zamanında yediklerimi yakıfunduszeue.info sizlere tavsiye verebilirim,her gece 1 çay bardağı pekmez ve 1 bardak süt içfunduszeue.info akşam yemeğinden sonra mutlaka kadeh kırmızı şfunduszeue.infoılmaz iştahı açar kırmızı şfunduszeue.infoarı mutlaka ama mutlaka peynirli omlet ve tereyağlı ballı ekmek funduszeue.infoda badem,ceviz,fındık,fıstık,kuru incir tarzı kuruyemişler ve parça siyah bitter çfunduszeue.infoşam yemeklerinde ise genelde bol sebzeli ve zeytinyağlı veya kıymalı makarna,yanındada yoğurdu tercih funduszeue.info bide benim daima kabızlık sorunum olduğunda 2 günde bir yarım fincan zeytinyağ içerdim,bağırsaklarım çalışsın funduszeue.info bu şekilde tamtamına 10 kilo aldım kızlar,üstelik hergün 2 saat spor yapan bir insanım ben,bide yapmasam ne olurmuşum allah funduszeue.info sakın kilo alıcaz diye cips,bisküvi,kraker gibi kalitesi düşük ve basit yağ içeren besinler yemeyin,yağ tulumu olur çıkarsınız mazallah,önemli olan cılız görünümden kurtulup,daha kaslı ve iri ve diri bir vücuda sahip olmaktır,minik bir vücut,koca bir göbek,sarkmış koca göğüsler ve yağlanmış bir sırta değil.şuan ne durumdasın derseniz,gayet sıkı bir vucudum var,göğüslerim toplandı,omuzlarım genişledi,kalçalarım yusyuvarlak oldu kilo o kadar değiştiriyoki insanı size anlatamam,nerde 50 kiloki halim nerde şimdiki..o zamanlar küçük çocuk gibi duruyordum,giydiklerim üzerimden dökülüyordu,hatta annem bana lakap takmıştı -kibritçi kız -diye,çok sinir oluyordum o halime.. şimdi 60 kiloyum ama gene memnun değilim bu seferde katana gibi oldum bitürlü ortayı tutturamadım anlayacağınız hedefim 55:KK

Kilo Almak İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kilo Almak İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kilo almak isteyenler kilo aldıklarında veya alamadıklarında mutsuz olurken bazıları ise onların adına mutlu olurlar. Kilo alamamak kendi açısından gayet güzel olsa da çok fazla kendisinden şikâyetçi onun için kendi çevresi veya kişisel olarak önce sağlık kuruluşlarına başvurabilirsiniz. Kilo almak için birçok sebep olsa bile bazı kuruluşlar hormonsal dengesizlik olarak görebiliyor. Kişi ne kadar yemek yese de bağırsaktaki parazitlerden dolayı enfeksiyonlar besinin emilimini azalttığı için kilo alamayabilirsiniz. Kilo almak için hangi bölüme gidilir? Diye soruyorsanız bunun için ilk olarak uzman bir doktora görünebilir veya tavsiyesi üzerine bir diyetisyene gidebilirsiniz. Bunun gibi daha değişik kilo alma yöntemleri uygulayan vücut geliştiricilerden yardım alabilirsiniz. Hormonsal bozukluk veya değişik nedenler sizi zorluyorsa öncelik diyetisyen gibi sağlık kuruluşları olmalıdır. Uyku düzensizliği veya ilaç kullanımı gibi daha değişik etmenler kilo almanızda kendinize yardım edemeyebilirsiniz. Bazen tamamen depresyon veya psikolojik sorunlardan dolayı da kilo kayıplarına uğrayabilirsiniz. Kilo almak için hangi bölüme gidilir? Diye soruyorsanız ve depresyondaysanız bunun için öncelik olarak psikologlarla görüşebilirsiniz. Sağlıksız bir yaşam tarzı beslenme ve iştahsızlık konusunda işini iyi yapan uzman doktorlara veya diyetisyenler başvurabilirsiniz. Hormonsal bozukluklar bazı tiroit hormonunun az veya çok çalışması durumunda bu hastalıklar için Endokroljiye veya hastalık uzmanlarına gidebilirsiniz.  Psikolojik hastalıklar çoğunlukla genç kızlarda görülebilirsiniz. Kilo alma korkusuyla yaşayan ve yapılan yanlış beslenmelerden dolayı şekilleri ve davranış biçimleri olumsuz yönde etkilendiğini görebilirsiniz. Psikolojik sorunların yanında kilo almak için hangi bölüme gidilir?Sorusunun bir diğer cevabı ise hormonsal bozukluklardır. Bunun için bir iç hastalıklarına gitmeniz gerekebilir.

Doktorun Önemi

Doktor

Uzman doktorlar veya diyetisyenler insanların sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürebilmeleri için Hastanelerde veya kendi özel yerlerinde insanlara sağlıklı bir hedefe doğru amaçlayan ve sağlıklı programlar oluşturmaktadır. Diyetisyenlerin sağlıklı gıda ve zararsız bir program oluşturmasında değişik insanlar kendilerince pratik ve temel sorumluluklarına biraz daha iyi odaklandığını görebilirsiniz.

Bazı Sorumlulukları;

  • Kişilerin sorunları ve beslenme alışkanlıklarında danışmanlık yapmak
  • Hastayı iyileştirmek için diğer arkadaşlarıyla istişare etmek
  • Vücudun besin kaynağı tarafından nasıl etkilendiğini görmek
  • En son beslenme bilimi araştırmaların kontrol etmek
  • Anne, bebek ve yaşlı gruplara sağlıklı beslenme sistemi oluşturmak

Bunun veya daha çok değişik programlama sistemlerini araştırarak bulabilirsiniz.

Sağlıklı bir yaşam tarzına daha değişik ve teşvik edici sempati bir yaklaşımla yaklaşması ve aktif bir dinleyici olması daha iyi bir çalışma ortamına sebep olabilir. Uzman doktor veya iyi bir diyetisyen olmak istiyorsanız Üniversite okumanız ve bölüm olarak beslenme ve diyetetik bölümlerinden mezun olabilirsiniz. İyi bir beslenme kilo alışınızı daha rahat biçimde kolaylaştırır.  Bunun için her ay sürekli uzman doktorlar veya diyetisyenler tarafından takip ve iletişimi bir şekilde düzenli bir kilo artışını görebilirsiniz. Diyetisyen, beslenme sorunlarına ve alışkanlıklarına eşlik ederek size yardımcı olmaktadır. Ayrıca vücudunuzun fonksiyonlarının gün içerisinde beslendiğiniz besinlere nasıl tepki verdiğini araştırarak size uygun bir reçete sunmaktadır. Bu nedenle kilo almaya karar vermeden önce bir diyetisyene görünerek nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Uygun spor programları ve beslenme programını uygulamanıza rağmen hala kilo alamıyorsanız diyetisyeniniz size neden kilo alamadığınızı ve kilo alamamanızın altında yatan nedenlerini sıralayarak çözüm oluşturmaktadır. Kilo almak için hangi doktora gidilir? Sorusunun cevabı diyetisyendir.

ETİKETLER:hemen kilo ver, hızlı kilo ver, kilo almak çok kolay, kilo almak istiyorum, kilo kontrolü

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası