kurban bayramı yardım parası 2022 / Türk Kızılay | Kurban

Kurban Bayramı Yardım Parası 2022

kurban bayramı yardım parası 2022

Bu Kurban Bayramı’nda başta ülkemizdeki ve diğer kriz coğrafyalarında yaşayan ihtiyaç sahipleri için yola çıkıyoruz.

Kurban vekaletlerinizi Türkiye ile birlikte 48 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştıracak ve dertlerine derman olacağız. Sizlerle birlikte.

Kurban (Vacip)

Ülkemizde ve kriz bölgelerinde hatırlanmayı bekleyen kardeşlerimiz var.

Vekalet Ver
ayni-yardim-br-foto.jpg

Türkiye ile birlikte hangi ülkelere ulaşacağız?

ORTA DOĞU

 Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak,Lübnan, Ürdün

AFRİKA

 Çad,Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Benin

ORTA ASYA VE KAFKASYA

Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan

GÜNEY ASYA

Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam

BALKANLAR VE AVRUPA

Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım)

2022 Kurban yolculuğumuzda destek ve bağışlarınızla;

Türkiye ile birlikte 60 ülkede

65 bin 775 hisse kurbandan

2 milyon 630 bin ihtiyaç sahibi faydalandı. 

Ülkemizle birlikte 14 ülkede 41 bin 416 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuk ile annelerinin yüzü

yeni bayramlık kıyafetiyle güldü.

Bu iyiliğe vesile olan hayırseverlere teşekkür ederiz.

ORADAYDIK

‘Bizi buralarda yalnız bırakmayın.’

Kurbanlarımızı bayram namazının ardından Köstence şehrindeki büyük bir hayvan çiftliğinde kestik. Kısa bir süre içerisinde güzelce pay ettik. Etleri poşetleyip soğuk hava kasası olan bir minibüse yükledik. Bir saat uzaklıktaki Mecidiye şehrinin mahallelerine gittik. Buradaki ihtiyaç sahibi ailelere kurban etlerini teslim ettik. Daha sonra Kubadın adındaki uzak bir köye gittik. Sokak sokak, kapı kapı dolaşarak kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttık. 

Sultan Abdülmecid’in kurduğu Mecidiye şehrinin kenar mahalleleri ve köylerinde 250 aileye kurbanları ulaştırdık. Vedalaşırken bir isteğiniz var mı? diye sorduğumuzda “Bizi buralarda yalnız, kimsesiz bırakmayın. Bizi unutmayın! Sizi yanımızda görmek bize moral ve güç veriyor,” dediler. Sadece kurban etlerini değil kardeşliğimizi ve muhabbetimizi de taşıdığımızı hissederek ülkemize döndük.

Cemal Yılmaz / Romanya, 2022

Kurbanlarınız nasıl kesiliyor?

kurban-ikonlar-1.png

Kurbanlarını vekâlet yoluyla vakfımıza gönderen hayırseverlerimiz, kurban bedellerini banka hesap numaralarına EFT/Havale, kredi kartı, posta çeki ile veya vakıf merkezine bizzat gelerek elden; internet üzerinden online bağış veya telefon vasıtasıyla ulaştırır.

kurban-ikonlar-2.png

Kurban hisseleri bağışçıların talebi doğrultusunda, vakfımız tarafından kurban çalışması yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır.

kurban-ikonlar-3.png

Kurbanlıklar İHH görevlileri tarafından çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır.

kurban-ikonlar-5.png

Kurbanlıklari, Kurban Bayramı’nın birinci günü bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilir. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.

kurban-ikonlar-4.png

Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra vakfımız, kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunur.

Kurban çalışmalarımızla alakalı sorular

  • İHH Kurban çalışmalarına nasıl hazırlanıyor?

    Gidilecek ülkelerin belirlenmesi
    İHH’nın geçmiş yıllarda çalışma yaptığı ülkeler, Kurban faaliyetleri için oluşturulan komisyon tarafından incelemeye alınıyor. Yıl içerisinde oluşan yeni kriz bölgeleri de değerlendirilerek bir yol haritası hazırlanıyor.

    Ekiplerin oluşturulması
    Belirlenen ülkelerde görev yapacak ekipler genellikle 3-4 kişiden oluşuyor. Ekiplerde vakıf çalışanları, çeşitli meslek gruplarından gönüllüler ve bölge durumunu kamuoyuyla paylaşmak için medya mensupları da yer alıyor.

    Temsilcilik ve partner kuruluşların hazırlıkları
    Faaliyetlerini İstanbul'daki merkezden yürüten İHH, yardım çalışmalarını Türkiye'den gönderilen ekipler, yurt dışı temsilcilikleri ve tecrübeli partner kuruluşlar üzerinden gerçekleştiriyor. Temsilcilik ve partner kuruluşlarımız Kurban öncesinde bilgilendirilerek gerekli hazırlıklar başlatılıyor.

    Ekiplerin hazırlanması ve görev süreci
    Ülkeler hakkındaki raporlar ve kritik bilgiler yolculuklar öncesi vakıf merkezinde yapılan toplantılar ile görev yapacak ekiplere aktarılıyor. Çalışma bölgelerindeki görev süresi boyunca yürütülen faaliyetler bizzat İHH ekipleri tarafından yönetiliyor.

    Geri bildirim ve raporlama
    Gidilen ülkelerdeki çalışmalarını tamamlayan ve Türkiye’ye dönen İHH ekipleriyle yapılan toplantılarda, bölgede yaşanan deneyimler, gözlemler ve problemler aktarılıyor; ihtiyaçlar bildiriliyor. Raporlanan bu bilgiler İHH’nın ülke masalarınca değerlendirilip projelendiriliyor.

  • İhtiyaç sahibi insanlar nasıl belirleniyor?

    İHH’nın çalışma yürüttüğü bölgelerde, yıl içerisinde farklı alanlardaki projeleri devam etmektedir. Çalışmalar sırasında partner kuruluşlarımızın da katkılarıyla bölgelerdeki en ihtiyaçlı kesimler belirlenmekte ve faaliyetler daha çok buralardaki sıkıntıların giderilmesi üzerine yoğunlaştırılmaktadır. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın dağıtım programında ilk sırada ülkemizdeki kriz bölgeleri, mülteci kampları, savaş ve doğal afet mağdurları, yetimhaneler, yetim aileleri, yaşlılar, kimsesizler, dullar, toplumun yoksulluk çeken kesimleri, okullar, medreseler ve hastaneler gelmektedir. Kurban öncesinde her kurban kesim bölgesi için detaylı olarak raporlar hazırlanmaktadır.

  • İHH kurban bölgelerini tespit ederken nelere dikkat ediyor?

    Kurban bölgelerinin tespit edilmesinde bölgelerin mağduriyet dereceleri önem arz ediyor. Buna göre; ülkemizdeki deprem bölgeleri, savaş ve kriz bölgeleri, doğal afetlerin yaşandığı ülke ve bölgeler, açlık ve kuraklığın hüküm sürdüğü ülke ve bölgeler, Müslümanların azınlık durumda bulundukları ülke ve bölgeler öncelikli olarak dikkate alınmaktadır.

  • Yardım kuruluşlarına vekâlet verilebilir mi?

    Ülke içinde veya dışında ihtiyaç sahibi bölgeler için kurban kesen çeşitli vakıf ve dernek gibi kurumlara vekâlet verilebilir. Aranan tek şart, kurumun kurbanı her yönüyle amacına ve usulüne uygun bir şekilde kesip etlerini, derilerini ve kullanılabilir diğer kısımlarını doğru yerlere ulaştıran güvenilir bir kurum olmasıdır.

  • Kurban kesimi için gerekli olan vekâlet konusu nasıl gerçekleşiyor?

    Kurban kestirmek isteyen mükellefler kurbanlarının kesilmesi ve etinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için belirlenmiş olan kurban bedelini İHH İnsani Yardım Vakfı’na ulaştırırlar. Her şeyde olduğu gibi vekalette de aslolan kişinin niyet ve iradesidir. Kurbanını kestirmek üzere İHH’ya başvuran hayırsever, bu niyet ve iradeyi ortaya koymuş oluyor. Ayrıca sözlü olarak ifade edilmesi şart değildir. Çünkü fiil ve uygulama da bir irade beyanıdır.

  • İHH kurban fiyatlarını nasıl belirliyor?

    Kurban fiyatları, tahmin edilebileceği gibi dünyanın her yerinde farklılık göstermektedir. Kimi bölgelerde Türkiye’deki fiyattan daha düşük, kimilerinde ise daha yüksektir. Fiyatların düşük olduğu bölgelere yapılan kurban bağışlarının artacağı, buna karşın fiyatların yüksek olduğu yerlere yapılan kurban bağışlarının azalacağı tahmin edildiğinden İHH, stratejik olarak bütün bölgelerden kurban fiyatlarını alıp ortalama bir fiyat belirlemektedir. Tek fiyat uygulamak, fiyatların düşük olduğu bölgelere yoğunlaşmaları engelleyeceği gibi her bölgeye ihtiyaç oranında kurban eti götürebilmeye de olanak sağlamaktadır. Acil ihtiyaç içinde bulunduğu halde kurban fiyatları yüksek olduğu için bağış alamayacak veya çok az bağış alacak birçok bölgeye bu sayede ihtiyaçları oranında kurban gönderilebilmektedir.

  • Kişi kurbanını dilediği yerde kestirebiliyor mu?

    Hayırseverler kurbanlarını İHH’nın belirlemiş olduğu ülkeler içerisinden dilediklerinde kestirebilirler. Fakat kesim bölgelerini belirlemeyi İHH yetkililerine bırakmaları, belli bölgelerdeki yoğunlaşmayı önleme adına daha uygun olmaktadır.

  • Vekalet veren kişi kurbanının kesildiğini nasıl öğreniyor?

    Kurbanlarını bağışlayan hayır sahipleri, kurbanlarının kesildiği bilgisini Vakfımızdan cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlar vasıtasıyla öğrenebiliyor. Bölgelerde kurban kesimleri tamamlandıktan sonra buralardaki ekipler tarafından Vakıf merkezine kurban kesim işlemlerinin tamamlandığı yönünde bilgi ulaştırıyor. Bu bilgilendirmenin ardından kurbanını kestiren kişilere kurbanlarının kesildiğine dair kısa cep mesajları gönderiliyor.

 Kurbanla alakalı daha fazla soru ve cevap için tıklayınız.

Kurban Bayramı Yardım Parası

Kurban Bayramı yardım parası ile ilgili vatandaşlardan gelen birçok soru vardır.  Kurban Bayramı harçlığının bu sene verilip verilmeyeceği oldukça büyük bir merak konusu olmuştur. Kurban Bayramı yardımı parası alabilmek için öncelikle bir başvuru formu doldurmanız gerekir. Bu başvuru formunu doldurduktan sonra Kurban Bayramı için yardım parası alabilirsiniz.

Kurban Bayramı harçlığı yani yardım parası Kurban Bayramının başlangıç tarihi olan 31 Temmuz öncesinde maddi bakımdan yetersiz olan vatandaşlara verilmesi beklenen paradır. Kurban Bayramı öncesinde bayram için yardım parası almak isteyen vatandaşların öncelikle Kurban Bayramı yardım parası alması gerekir. Bu sene kurban harçlığının verilip verilmeyeceği büyük merak konusu olmuştur. Ancak yapılan açıklamalar bayramda yardım parasının dağıtılacağı konusunda kesin bir karara varılmadığı yönündedir.

Kurban Bayramı Yardım Parası Nedir?

Kurban Bayramı öncesinde verilen Kurban Bayramı harçlığı yani bayram yardımı parası ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilir. Devlet tarafından verilen bu Kurban Bayramı yardımı parasını almak için öncelikle başvuru yapılması gerekir. Kurban Bayramı yardım parası E – devlet üzerinden doldurulan form ile devletin uygun gördüğü kişilere verdiği maddi destek yardım parasıdır.

Bayram harçlığı parası bazı dernekler tarafından da yardıma muhtaç kişilere dağıtılır. Derneklere kurbanlık dışında yapılan para yardımları kurban öncesinde yardıma muhtaç ailelere dağıtılır. Beşir derneği de kurban öncesinde yardımda bulunan dernekler arasında bulunur. Beşir derneğine kurban bağışı da yapabilirsiniz. Bu şekilde kurbanınızın gerçekten ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırıldığından emin olabilirsiniz. Kurban Bayramı yardım parası ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından başvuru üzerine dağıtılan bir paradır. 

Kurban Bayramı Yardım Parası Kimlere Verilir?

Kurban Bayramı yardım parası ihtiyaç sahibi kişilere dağıtılır. İhtiyaç sahibi olan kişilere devlet tarafından yapılan bu yardımdan yararlanabilmek için öncelikle başvuru formunu doldurmanız gerekir. Daha sonrasında ise devlet tarafından verdiğiniz bilgiler incelenir ve gerçekten yardıma ihtiyacınız olduğuna karar verilirse başvurunuz onaylanır. Başvurunuz onaylandıktan sonra Kurban Bayramı yardım parası sizlere verilir. Bu yardım dernekler tarafından da yapılır. 

Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara bayram öncesinde verilecek olan Kurban Bayramı yardımı parası yani Kurban Bayramı harçlığının 31 Temmuz öncesinde yapılması bekleniyor ancak bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre şu an için bu durum ile ilgili olarak kesin bir karara varılmış değildir. 

Kurban Bayramı Yardım Parası Ne İçin Verilir?

Bayram öncesinde verilen yardım parası yardıma muhtaç ailelerin omzundaki yükü hafifletmek amacı ile dağıtılır. Devlet tarafından dağıtılması beklenen Kurban Bayramı yardım parası yardıma muhtaç ailelere vakıf ve dernekler aracılığı ile de ulaştırılır. Vakıf ve dernekler kendilerine ulaştırılan para bağışlarını daha önceden araştırdıkları ve ihtiyaç sahibi olduklarına kesin olarak inandıkları ailelere ulaştırır. 

Beşir derneğinin başvuru formunu doldurarak Kurban Bayramı yardımı parasını talep edebilirsiniz. Kurban Bayramı yardım parası ihtiyaç sahibi ailelere Beşir derneği tarafından büyük bir titizlik ile ulaştırılır.

Kurban Bayramı Bağışı İçin Hangi Dernek Tercih Edilmelidir?

Kurban Bayramı’nda kurbanlık bağışı yapabilmek için Beşir derneğini tercih edebilirsiniz. Kurbanlık bağışını Beşir derneğine verdikten sonra yardımlarınızın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağından kesin olarak emin olabilirsiniz. Bu nedenle de kurban bağışı yapmak için en çok tercih edilen ve güvenilen dernek Beşir derneğidir. Beşir derneği kurban bağışı gerçekleştirebilmek için öncelikle dernek ile iletişime geçmeniz gerekir. Bağış için derneğin sizden istediği kurban bağış formunu doldurmanız gerekir. Bunun için derneğin resmi web sitesini kullanabilir ya da telefon üzerinden derneğe bağlanarak formu doldurabilirsiniz.


Sayfası

İzmir sınırları içerisinde ikamet eden sosyal ve ekonomik yetersizlik içerinde bulunanlar ve muhtaç olanlar, yaşlı, kimsesiz, şehit yakını, gazi, engelli kişi ve ailelerin yanı sıra doğal afet ve pandemi sürecinde  zarar gören vatandaşlarımıza yardım komisyonu aracılığı ile  destek verilmektedir.
Bilgi: 444 40 35

Gıda Paketi Yardımı
Başvuru için; kimlik fotokopisi,  dilekçe

Nakdi Bayram Yardımı
Başvuru için; kimlik fotokopisi,dilekçe

Ramazan ve Kurban bayramı dönemlerinde sağlanan bayram yardımı sorgulama sayfası için bu linki tıklayabilirsiniz.


Ulaşım Kartı Desteği
0-5 yaş arası çocuğu olan sosyal yardım takip sistemimizde kayıtlı durumu olumlu olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylık 10 binişlik ulaşım kartı desteği verilmektedir.

Giysi Yardımları
İzmir sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlarımıza gerekli incelemeleri tamamlandıktan sonra giysi desteği verilmektedir.
Başvuru için; Bizİzmir Giysi Noktasına gelerek başvuru dilekçesi ve Kimlik fotokopisi

Bizİzmir Giysi Noktası Adresi
Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi No:14/A Karabağlar/İZMİR

Eşya Yardımları
İzmir sınırları içerisinde ikamet eden sosyal incelemeleri tamamlanan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza eşya desteği verilmektedir.
Başvuru için; kimlik fotokopisi, dilekçe

Yakacak Yardımları
İzmir sınırları içerisinde ikamet eden sosyal incelemeleri tamamlanan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yakacak desteği verilmektedir.
Başvuru için; kimlik fotokopisi, dilekçe

Doğal Afet Nakdi Yardımı
Başvuru için;
1-Dilekçe
2-Kimlik fotokopisi
3-İkametgah belgesi
4-Su çekme zaptı raporu (İtfaiyeden alınacak)
5-Tapu fotokopisi
Not: İş yeri ise vergi levhasının fotokopisi, iş yeri şirket ise vekaletname ve imza sirküleri.

Yardımlar İçin Bürolar
Laleli Mah. Menderes Cad. No:420 (Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi) Buca/İZMİR
Milli Kütüphane Caddesi No:41/A Konak/İZMİR (YKM arkasında bulunan katlı otopark altı)
Mimar Sinan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı No:50 Konak/İZMİR (Lozan Kapısı Girişi)
 

Bizİzmir Dayanışma Noktaları

Adres

Nafiz Gürman Dayanışma Kubilay Caddesi No: 61 Bayraklı/İZMİR
Göksu Dayanışma Noktası Göksu Mahallesi 684/11 Sokak No:38/A Buca/İZMİR
Harmandalı Dayanışma  İnönü Mahallesi 9202 sok. No:38/a Çiğli / İZMİR
Limontepe Dayanışma Limontepe mahallesi 9677 sok no:7 Karabağlar / İZMİR
Ulubatlı Dayanışma Noktası     Mehmet Akif Mahallesi 2739 Sokak No:36/A     Konak/İZMİR
Süvari Dayanışma Noktası Süvari Mahallesi 803 Sokak No:87 Zemin Kat Konak/İZMİR
Güney Dayanışma Noktası Güney Mahallesi 1149 Sokak No:24/A     Konak/İZMİR
1.Kadriye Dayanışma Noktası 1. Kadriye Mahallesi 628 Sokak No:27 Konak/İZMİR
Gültepe Kültür Merkezi  Millet Mahallesi 2572 Sokak No: 42 Konak/İZMİR
Ballıkuyu Dayanışma Noktası   Ballıkuyu Mahallesi Ballıkuyu Cad. No:178/A Konak / İZMİR
Alpaslan Dayanışma Noktası  Alpaslan Mah. 1620/15 Sokak No: 29-2/A Bayraklı / İzmir 

Süt Kuzusu Projesinden Süt Desteği
1-5 yaş arasındaki çocuklara ayda bir kez 8 litre olarak yapılmakta olan süt yardımlarını kapsamaktadır.

Projemizden, Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Çiğli, Buca, Karabağlar, Konak, Balçova, Narlıdere, Gaziemir,  Güzelbahçe ilçelerinin tamamı ve Menemen, Aliağa, Foça, Kemalpaşa, Menderes, Torbalı, Urla, Seferihisar, Bergama, Dikili, Kınık, Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Bayındır, Selçuk, Çeşme, Karaburun ve Tire ilçelerinin merkez mahallelerini kapsayan 30 ilçemizde yer alan 614 mahallemizdeki 113.000 çocuk faydalanmaktadır.

Başvuru Evrakları
TC Vatandaşı ve Yabancı Uyruklu
Başvuru Dilekçesi
Anne, Baba ve Çocuk Kimlik Fotokopileri

Ebeveynlerin boşanması halinde;
Başvuru Dilekçesi
Velayeti alan ebeveyn ve süt alma hakkı olan çocuğun kimlik fotokopileri
Boşanma sonucu mahkeme kararında velayet hakkını gösteren hükmün olduğu sayfanın fotokopisi.
Mahkeme kararı yoksa nüfus müdürlüğünden ya da e-devlet üzerinden alınan ''çocuk tanıma belgesi'' (nüfus kayıt örneği)
Vatandaşların Süt Kuzusu Projesinden faydalanmak istedikleri adres ikamet adreslerinden farklı ise ''diğer adres dilekçesi '' evrağı doldurmaları gerekmektedir.

Sütüm Nerede? Birimimizin adres ve telefonlarından bilgi edinilebilir.
Süt Kuzusu Birimi
Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü
1. Laleli Mahallesi Menderes Caddesi No:418 Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi Buca - İzmir
2. Milli Kütüphane Cad. No:41/A Z47 (Katlı otopark altı) Konak/İZMİR
Telefon: 4444035
www.sutkuzusu.com.tr

İlk ve Ortaöğretim Öğrencilerine Mont, Bot ve Eğitim Kart (Kırtasiye) Desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olabilmek adına, eğitim kart (kırtasiye malzemesi), bot ve mont yardımları ile katkı sağlamaya devam etmektedir. Tüm bu desteklerimiz, 30 ilçemizde yaklaşık 600 okulda öğrenim gören ilk ve ortaokul düzeyindeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize sağlanmaktadır.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ve okullardan alınan ilk ve ortaokullarda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrenci listeleri doğrultusunda bot, mont ve eğitim kart (kırtasiye malzemesi) destekleri sağlanırken, İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası ve İzmir Ticaret Odası koordinesinde, İzmir Ticaret Odası, Tire Ticaret Odası, Selçuk Ticaret Odası, Aliağa Ticaret Odası,  Menemen Ticaret Odası, Ödemiş Ticaret Odası, Bergama Ticaret Odası, Bayındır Ticaret Odası ve Torbalı Ticaret Odası ile yapılan protokoller ile İzmir’deki kırtasiye esnafına destek olunmakta olup ayrıca İzmir Meslek Eğitim Merkezinden alımı yapılan bot ve montların yapımında kullanılan tüm malzemeler İzmirli esnaflarımızdan tedarik edilerek bu doğrultuda tekstil ve ayakkabı sektöründeki esnaflarımıza da destekte bulunulmaktadır.

Başvuru için; ihtiyaç sahiplerinin okul müdürlüğüne öğrenci ve velisinin adı soyadı, TC kimlik numaralarını  belirtmeleri yeterlidir. Öğrenci velisine sağlanan  eğitim kartı ile ihtiyaç duyulan kırtasiye malzemeleri alınabilmektedir.

Ayrıca tüm dünyayı ve ülkemizi saran COVİD-19 salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca alınan tedbirler doğrultusunda, öğrenim gören öğrenciler için uzaktan eğitim sistemi uygulamasına geçilmiştir. Bu doğrultuda öğrencilerin uzaktan eğitim sisteminde öğrenim görebilmeleri adına ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bilgisayar, tablet ve dizüstü bilgisayarı desteğinde bulunulmaktadır.





 

2023 Kurban Bayramı 2000 TL Devlet Para Yardımı Başvurusu

2023 Kurban Bayramı 2000 TL devlet para yardımı başvurusu ile Kurban Bayramı’nda ödeme almak mümkündür. Bayramlarda pek çok kişinin maddi olarak desteklemeye ihtiyacı olur. Bayramlarda insanların ihtiyaçları daha fazla olur. 2023 Kurban Bayramı 2000 TL devlet para yardımı başvurusu ile bu ihtiyaçların karşılanması mümkün olur.

Kurban Bayramı, maddi imkânsızlıklar yaşayanlar için biraz sıkıntılı geçer. Maddi sıkıntılar, aile içi çatışmalar yaşanmasına ve huzursuzluk yaşanmasına sebep olur. Maddi imkânsızlıklar yaşayanlara devlet tarafından sosyal yardım verilir.

Sosyal yardımlar, maddi ve ayni olarak yapılabilir. Yardımların geçici ya da sürekli olması da söz konusu olabilir. Bu durum yardımların türüne göre değişir.

Sosyal yardım almak isteyenlerin e-Devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından başvuru yapması gerekir.

PTT Bayram Harçlığı Başvuru Nasıl Yapılır?

PTT bayram harçlığı başvurusu, e-Devlet üzerinden yapılır. Bunun için ilk olarak turkiye.gov.tr adresine girmek gerekir. Ardından “Giriş Yap” yazan kısma tıklanmalıdır.

Giriş Yap yazan alana tıklandıktan sonra kimlik numarası ve e-Devlet şifresi girilmelidir. Ardından alt kısımda bulunan “Giriş Yap” yazan alana tıklanmalıdır.

Sisteme giriş yapıldıktan arama alanına “Sosyal Yardım” yazılmalıdır. Ardından “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” seçeneğine tıklanmalıdır.

Gelen ekranda henüz bir başvurunuz yoksa “Yeni Başvuru” yazan alana tıklamalısınız.

Kişisel verilerle ilgili kısma onay işareti konulmalıdır.

“Kabul ve beyan ediyorum” yazan kısım da işaretlenmelidir. Son olarak “Başvur” yazan alana tıklanmalıdır. Bu aşamadan sonra karşınıza başvuru formu çıkar. Başvuru formunda istenen tüm bilgiler, eksiksiz şekilde doldurulmalıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruları değerlendirirken formda belirtilen bilgileri esas alır.

https://www.ssk.biz.tr/sosyal-yardim-basvurusu/

Bayram Harçlığı İçin Nereye Başvurulur?

Bayram harçlığı için başvuru yapılacak yer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıdır. Bakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla başvuru yapılabilir.

Bayram harçlığı başvuruları belirli dönemlerde alınır. Bu nedenle başvuru dönemlerini takip etmek önemlidir. Bayram harçlığı almak isteyenlerin ilk olarak sosyal yardım başvurusu yapması gerekir. Sosyal yardım alanlara belirli yıllarda bayram harçlığı ödemesi yapılır.

Bayram harçlığı için herhangi bir başvuru süreci bulunmaz. Ancak “Sosyal Yardım Başvuru Sorgulama” alanından bayram harçlığının ödenip ödenmediği anlaşılabilir.

Yukarıdaki kısımdan sosyal yardım bilgileri sorgulanabilir. Bu sayede yapılan ödemeler görüntülenir. Ödemeler nu kısımdan takip edilir.

Sosyal yardım almak isteyenlerin maddi durumunun kötü olması gerekir. Hane içerisinde kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte birinden az ise yardım yapılır.

Bayram harçlığı almak isteyenlerin sigortalı bir işte çalışmaması da istenir. Maddi açıdan kötü durumda olanlara bayramlarda para yardımının dışında farklı ödemeler de yapılır.

https://www.ssk.biz.tr/e-devlet-uzerinden-sosyal-yardim-para-yardimi-sorgulama/

Kurban Bayramı Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kurban Bayramı yardımı başvurusu yapmak için e-Devlet üzerinden belirtilen adımların takip edilmesi gerekir. Yardım başvurusu yapanları üzerinde ev, araba olmaması gerekir. Ayrıca kira, faiz gibi farklı gelirleri bulunmamalıdır.

Kurban Bayramı öncesi yapılan ödemeler, Ramazan Bayramı’nda da yapılır. Ancak yardımların hangi yıllarda yapılacağına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karar verir. Kurban Bayramı’ndan evvel sosyal yardım başvurusu yaparak bu yardımlardan yararlanılabilir.

2023 Kurban Bayramı 2000 TL devlet para yardımı başvurusu ile yardım hakkı elde edilir. Yardımlar, gelir durumu dikkate alınarak yapılır. Gelir durumunda bir iyileşme söz konusu olduğunda yardımlar kesilir.

Yardım alanların gelir durumu sistem üzerinden belirli aralıklarla kontrol edilir. Gelir durumunda iyileşme olanların yardımı kesilir.

Açık Kapı Bayram Harçlığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Açık Kapı bayram harçlığı başvurusu yapmak için acıkkapi.gov.tr adresine giriş yapılır. Bu adrese giriş yapıldıktan sonra “Başvuru Yap” yazan kısma tıklanmalıdır.

Gelen ekranda “Başvuru Yap” yazan alana tıklanmalıdır. Bu alana tıkladıktan sonra karşınıza bir form gelir. Bu formda; kimlik numarası, ad-soyad, annenin evlenmeden önceki soyadı yazılmalıdır. Ardından cep telefonu numarası girilmelidir.

Form doldurulduktan sonra “…aydınlatma metnini okudum” yazan kısım işaretlenmelidir. Ardından altta yer alan “Onay veriyorum” seçeneği işaretlenmelidir. Son olarak “Onay Kodu Gönder” seçeneğine tıklanmalıdır. Gelen ekranda işlemlere devam edilmelidir.

Açık Kapı Parası Nereye Yatıyor?

Açık kapı parasının yatırılacağı yer, PTT oluyor. PTT üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemeleri alınabilir. Ödemeler, bayramdan en az bir hafta önce yapılır.

Yardım alanlar, bayram öncesi tüm ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılar. Yardımlardan yararlanmak isteyenlerin, ilk olarak sosyal yardım alma şartlarını sağlaması gerekir. Yardımlar, kişinin muhtaçlık durumu devam ettiği sürece yapılır.

Yardım almak isteyenler hem E-Devlet üzerinden hem de Açık Kapı sistemi üzerinden başvurularını iletebilir. Açık Kapı ödemesi yatırılmayanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerinden bilgi alabilir. 

E-Devlet Bayram Harçlığı Onaylandı Nereden Alınır?

E-Devlet bayram harçlığı onaylandı, yardım başvurusunun kabul edildiği anlamına gelir ve yardım PTT’den alınır. Yardımlar 2000 TL olacak şekilde ödenir. Dul ve yetimler için 500 TL ödeme yapılır.

E-Devlet bayram harçlığı ödemeleri hem Ramazan Bayramı’nda hem de Kurban Bayramı’nda yapılır. Ancak ödeme yapılmayan yıllar da söz konusu olabilir. Ödeme yapılıp yapılmayacağının kararını, bakanlık verir.

Bayram harçlığı ödemelerine belirli aralıklarla zam yapılabilir. Zam sonrası oluşan yeni tutarlar, ilgili yılda ödenmeye başlar.

E-Devlet bayram harçlığı ödendikten sonra PTT’den alınır. Bunun için PTT’ye kimlik numarası ile başvuru yapmak gerekir. PTT yetkilisi kimlik sahibinin siz olduğunu anladıktan sonra ödeme yapar.

2000 TL Devlet Para Yardımı Kimlere Ödenir?

2000 TL devlet para yardımının ödeneceği kişiler, maddi durumu kötü olanlardır. Bayram harçlığı, kendini geçindiremeyecek durumda olanlara ödenir. Maddi yardım almak isteyenlerin sosyal yardım talebinde bulunması gerekir.

Para yardımı ile maddi durumu kötü olanlar için ciddi bir katkı sunulur. Bayram harçlığının yatırılıp yatırılmadığını öğrenmek isteyenler, e-Devlet üzerinden takip yapabilir. Sosyal yardım sorgulama alanından yardımların durumu incelenebilir.

Dul ve Yetimlere Bayram Harçlığı Verilir mi?

Dul ve yetimlere de bayram harçlığı verilmesi söz konusudur. Dul ve yetimlerin yanı sıra emeklilere, vazife malullerine, şehit yakınlarına ödeme yapılır. Gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular için de ödeme yapılır. Terörden zarar görenler de bayram ödemesi alır.

Dul ve yetimlere yapılacak ödeme tutarı daha az olur. Eşi vefat eden kadına 1000 TL ödeme yapılır. Anne ya da babası vefat eden çocuklara 500 TL verilir.

Sosyal yardım hakkı kazananların bayram ödemesinden yararlanmasının bazı şartları bulunuyor. Yardımın yapılacağı ayda kişiye aylık bağlanmış olması, şartlar arasında bulunur. Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran’a denk geliyor. Bu ayda kurumdan aylık alanlara bayram harçlığı ödemesi yapılıyor.

2023 Kurban Bayramı 2000 TL devlet para yardımı başvurusu ile bayramlarda ihtiyaçlar daha kolay karşılanır. Bu haktan yararlanmak isteyenler, sosyal yardım başvurusunu, vakit kaybetmeden yapmalıdır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır