şantiye staj defteri örneği iç mimarlık / Şantiye Staj Defteri - Abdülmecit KONYAR - Sanal Şantiye

Şantiye Staj Defteri Örneği Iç Mimarlık

şantiye staj defteri örneği iç mimarlık

Staj Esasları

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ

STAJ ESASLARI

MADDE 1:  Amaç

Staj çalışmaları, öğrencilerin iç mimarlık ve çevre tasarımı eğitimi kapsamında kuramsal ve uygulamalı derslerde edindikleri bilgi ve becerilerini gerçek tasarım, yapım, yönetim ve üretim süreçlerinde pekiştirmelerini ve bu süreçlerde ortaya çıkan özgün durumlarla eğitimlerine yön vermelerini amaçlamaktadır. Bu kapsamda öğrencilerin, iç mimarlık meslek alanlarını tanımaları, tasarım ve uygulama pratiğini kazanmaları ve uzmanlaşmak istenilen konulara ilişkin deneyim kazanmaları hedeflenmektedir.

MADDE 2: Dayanak

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Staj Yönergesi&#;nin ilgili maddelerine dayandırılmaktadır.

MADDE 3:  Staj Yapılabilecek Alanlar

Stajın yurtiçi ve/veya yurtdışında şu alanlarda yapılması söz konusudur.

  • İç mimarlık ve çevre tasarımı büroları: İç mimarlık büroları temelde binaların iç mekan projelendirme (tasarım) işlerinin yapıldığı işletmelerdir.
  • Yapı denetim firmaları:Yapı denetim kuruluşları, yapım faaliyetlerinin ve bu işlerde kullanılan malzemelerin standartlara uygunluğunu denetlemek ve uygulama projelerini kontrol etmekle yükümlü kuruluşlardır.
  • İnşaat firmaları merkez örgütü: Binaların yapım işini üstlenmiş firmaların şantiye birimleri dışında genel olarak merkez adıyla nitelenen işlevsel birimlerdir. Bu merkez örgütünde inşaat firmaları teklif hazırlama, ihalelere katılma, firma şantiyelerini kontrol etme, izleme, makine ve ekipman yönetimi, malzeme temini, maliyet kontrol, kesin hesap ve benzeri bazı çalışmalar gerçekleştirmektedir.
  • İnşaat firmaları şantiyeleri:İnşaat firmaları şantiyeleri doğrudan doğruya bina ve iç mekân üretim faaliyetini gerçekleştiren örgütsel birimlerdir. Şantiyelerde üretim faaliyetiyle ilgili olarak iç mimarlar tarafından yapılan çok sayıda çalışma söz konusudur. Bunlar temelde, uygulamanın yürütülmesi ve kontrolü, kalite kontrolü, hakediş, metraj, kesin hesap, geçici ve kesin kabul, temin ve kaynak planlaması ve benzeri işlerdir.
  • İç mekan elemanları satış birimleri ve atölyeleri: İç mekan elemanlarının (mobilya, hareketli-sabit ve geçici iç mekan öğeleri, mutfak-banyo gibi sistemler) aydınlatma, akustik vb. uygulamaların çözümlemelerini, tasarımını, üretimini, sunumunu ve montajını yapan kuruluşlardır.
  • Üretim &#; Satış birimleri : İç mekân uygulamalarında kullanılan malzemelerin, hareketli ve sabit iç mekân öğelerinin üretim-satışını yapan tesislerdir. Bu işletmelerde kalite kontrol, ürün araştırma geliştirme, tasarım, projelendirme ve piyasa araştırması yapan birimlerde görev alabilirler.
  •  Diğer alanlar: Bölüm ve Staj Komisyonu uygun görüşü ile çeşitli kuruluşların ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin düzenledikleri atölyeler veya diğer mesleki etkinlikler, bilimsel araştırma ve proje faaliyetleri, .

MADDE 4:  Staj Süresi ve Bu Sürenin Staj Yapılabilecek Alanlara Dağılımı

  • Toplam staj süresi 48 iş günüdür.
  • Öğrencinin bir büro ve bir şantiye stajı yapması esastır.
  • 48  iş günlük staj süresi 24’er iş  günlük çalışma olarak iki aşamada gerçekleştirilir. Stajını tamamlamamış öğrenciler, esksik staj süresini aynı dönemde tamamlayabilir.
  • İsteğe bağlı olarak toplam süre içinde 24 günü aşmamak üzere büro ve şantiye stajı dışında, madde 2’de belirtilen diğer etkinlikler yer alabilir.
  • Stajların yaz döneminde yapılması esastır. Ancak öğretimle ilgili diğer faaliyetlerle çakışmamak şartıyla dönem içerisinde de yapılabilir.

MADDE 5: Staj Yerlerinin Belirlenmesi ve Kabulü

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin staj yapabileceği yerler Staj Komisyonunca yapılacak ön değerlendirme ve inceleme sonucu onayıyla belirlenecektir. Staj yerlerine başvuru ve firma kabulü ile ilgili girişimler öğrenciler tarafından yürütülecektir. Öğrenci staj yapmak istediği firmaya yaptığı başvuruyu ve firmanın olumlu görüşünü staj komisyonuna sunmakla yükümlüdür.

Staj komisyonu, öneri ile ilgili gerekli inceleme ve değerlendirmeyi yapmak üzere, söz konusu staj yeri veya etkinliği hakkında öğrenciden ayrıntılı bilgi ve doküman isteyebilir. Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda önerilen staj yerinin uygun bulunması halinde  öğrenci belirlenen tarihler arasında staj yapabileceklerdir. Staj yeri kabul edilmeyen öğrenciler 15 gün içinde yeni bir staj yeri bularak Staj Komisyonuna bildirirler. Bu formlar da 15 gün içinde komisyon tarafından değerlendirilerek ilan edilir.

MADDE 6: Staj Dosyasının Teslim Biçimi ve Zamanı

Staj dosyaları, staj komisyonun ilan ettiği süre içerisinde teslim alınır. Süresi dışında teslim edilen dosyalar için geçerli mazeret olmadıkça değerlendirme dışı tutulur. Madde 10,11,12 de belirtilen şekilde hazırlanan belge ve raporların yer aldığı staj dosyaları, öğrencilerin Fakülte’ye giriş yılına göre düzenlenen listelerin imzalanması karşılığında teslim alınır.

MADDE 7: Stajın Değerlendirilmesi

Staj dosyaları Staj Komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Staj dosyalarının değerlendirmeye alınabilmesi için; staj yerinin kabul edilmiş olması, istenen belge ve raporların tam olması ve belirtilen sürelere uyulması gereklidir. İncelenen dosyada eksik bulunan çalışmalar komisyonun önerileri doğrultusunda öğrenci tarafından tamamlanacaktır. Değerlendirmede staj sicil fişinde bulunan, çalışılan yerin yetkilisine ait görüşler dikkate alınacaktır. Kurallara uygun olmayan staj dosyaları komisyon tarafından reddedilecektir.

MADDE 8: Staj Konusunda Danışmanlık

Staj Komisyonu bahar yarıyılının bir toplantı düzenleyerek stajın önemi, amacı, koşulları ve kapsamına yönelik bilgiler verir. Öğrenciler staj ile ilgili sorularını yazılı olarak komisyona iletebilirler. İlgili soru ve sorunlara ilişkin açıklamalar  Staj Komisyonu tarafından staj duyuru panosunda ilan edilir.

MADDE 9: Staj Yapılan Yerin Çalışma Kurallarına Uyma Zorunluluğu

Staj yerinde çalışan öğrenci çalışma yerinin koşullarına ve kurallarına uymak zorundadır. Staj sicil fişinde bu kurallara uygun davranmadığı tespit edilirse staj kabul edilmeyecektir. Öğrenci seçtiği staj alanının kurallarına uymayı taahhüt etmiş sayılacaktır.

ÖZEL ESASLAR

MADDE   Büro (iç mekân tasarımı) Stajı Esasları

Büro Stajının Amaçları

Büro stajının amacı, öğrencimim iç mekân tasarımı ile ilgili derslerde aldığı kuramsal bilgiler doğrultusunda beceri ve tecrübesini arttırıcı pratik yapma olanağını bulmasıdır. Bununla birlikte, büro stajı süresinde, gerçek hayattaki iç mekân tasarımı ve projelendirme alanındaki uygulamaları yerinde görmek ve bir disiplinler arası faaliyette bulunmak suretiyle yeni bilgi ve becerilerin kazanılması esastır.

Büro Stajı Sonunda İstenen Belgeler

Büro stajı yapan bir öğrencinin, yaptığı stajın değerlendirilmesine esas olacak bir takım belge ve dokümanları staj komisyonuna teslim etmesi gereklidir. Bu belge ve dokümanlarda aranan temel özellikler;

  • Öğrencinin bilgi ve beceri düzeyi ile ilişkili olması,
  • Öğrencinin kendisi tarafından yapılmış olduğunu ifade edecek nitelik ve inandırıcılıkta bulunması ve
  • Nitelikli bir sunuş düzenine sahip olmasıdır.

Staj defteri

Staj defteri, büro stajı yapanlar tarafından bir tür büro günlüğü olarak algılanıp gerekli kayıtlar yapılacaktır. Bu kayıtların içeriğinde, her gün büroda yapılan genel faaliyetler, öğrenci tarafından bizzat yapılan tasarım, çizim, maket vb. gibi mimarlık ile ilgili faaliyetler yer alacaktır.

Büro stajı yapan öğrencinin staj raporu, iç mimarlık eğitimi almakta olan bir öğrencinin sahip olduğu bilgiler doğrultusunda, yaptığı işlerin analizleri, iç mimari tasarımdan uygulama projesine ve yapıma kadar olan süreyi de göz önünde bulundurarak kendi yaptığı işleri, eylemleri tanımlayacak ve bunların süreç içindeki önemini incelemelidir. Bu şekilde, belirli bir işte görev alan bir iç mimar ve çevre tasarımcı adayı olarak, insanın farkında olmadan yaptığı mimarlık eylemlerinin daha tanımlı bir hale getirilmesi suretiyle fayda sağlanması amaçlanmaktadır

Büro Stajı Sırasında Yapılan Çizim vb. Dokümanlar

Büro stajı yapan bir öğrenci, staj süresinin sonunda, staj defterinde yer alan sırayla, kendisinin bizzat yaptığı her türlü çalışmaya ait belgelerin birer kopyasını bir dosya halinde düzenleyerek teslim edecektir. Bu dosya da ayrıca, öğrencinin bizzat yaptığı işin, bürodaki genel iş içerisindeki önemini ortaya koyacak diğer belgeler de yer alacaktır. Bu dosyada yer alacak belgeleri tasarım etüdleri, iç mimari projeler, detay çizimler, perspektifler, maket fotoğrafları, vb. olarak sıralamak mümkündür.

Staj Sicil Fişi

Bu belge öğrencinin staj yaptığı yerdeki yetkili tarafından doldurulacak bir belgedir, Bu belgede, yetkilinin öğrencinin staj çalışmasına, tutum ve davranışlarına yönelik değerlendirmeler yer alacaktır. Bu belge öğrencinin staja başlamadan önce Fakülte’den alacağı staj dosyasının içinde yer almaktadır. Öğrenci bu belgeyi staja başlarken yetkiliye verecek ve staj sonrasında kapalı zarf içinde yetkiliden teslim alıp staj zarfının içine koyarak diğer belgelerle birlikte Fakülte’ye teslim edecektir.

MADDE   Şantiye Stajı Esasları

Şantiye Stajının Amacı

Şantiyede stajı, öğrenci, staj yaptığı şantiyede bina iç mekânlarının gerçekleştirilmesi ya da onarımı için var olan tüm maddi ve insan gücü potansiyelini, bu potansiyelin unsurlarını, bunların arasındaki ilişkiyi ve şantiyede sistemin nasıl işlediğini öğrenmesini amaçlamaktadır. Bununla birlikte öğrenci şantiyedeki çalışma sırasında, yapılan işlerden en az birini ayrıntılı bir şekilde öğrenmesini hedeflemektedir.

Şantiye Stajı Sonunda İstenen Belge ve Raporlar

Şantiye stajı yapan bir öğrencinin, yaptığı stajın değerlendirilmesine esas olacak bir takım belge ve dokümanları staj komisyonuna teslim etmesi gereklidir. Bu belge ve dokümanlarda aşağıda belirtilmiştir.

Staj Defteri

Staj defteri, şantiye stajı yapanlar tarafından bir tür şantiye günlüğü olarak algılanıp gerekli kayıtlar yapılacaktır. Şantiye günlüğüne her gün şantiyede meydana gelen önemli olaylar ve öğrencinin bizzat çalıştığı işle ilgili gelişmeler kaydedilecektir.

Şantiye Stajı Sırasında Yapılan Fotoğraf ve Diğer Dokümanlar

Şantiyelerde bina üretiminin gerçekleştirilmesinde çok sayıda, birbirinden farklı nitelikte işler yapılmaktadır. Yapı üretimi sürecindeki farklı etaplar fotoğraflar ile tespit edilerek rapora eklenmelidir. Bununla birlikte öğrenci şantiye stajı kapsamında uygulamanın yürütülmesi, hakediş ve metraj hazırlama, malzeme, ekipman, işgücü yönetimi, satın alma, idari işler, maliyet kontrol, muhasebe, finansman, taşeron yönetimi vb. gibi işlerde çalışma durumunda söz konusu işin ayrıntılarını öğrenmek ve rapora ilgili dokümanları eklemek durumundadır.

Staj Sicil Fişi

Bu belge öğrencinin staj yaptığı yerdeki yetkili tarafından doldurulacak bir belgedir. Bu belgede, öğrencinin staj çalışmasına, tutum ve davranışlarına yönelik değerlendirmeler yer alacaktır. Bu belge öğrencinin staja başlamadan önce Fakülte’den alacağı staj dosyasının içinde yer almaktadır. Öğrenci bu belgeyi staja başlarken yetkiliye verecek ve staj sonrasında kapalı zarf içinde yetkiliden teslim alıp staj zarfının içine koyarak diğer belgelerle birlikte Fakülte’ye teslim edecektir.

MADDE Büro ve Şantiye Dışı Diğer Alanlarda Yapılacak Stajın Esasları

Özel Stajın Amacı

Büro ve şantiye stajları dışında, iç mimarlık mesleğinin disiplinler arası ilişkilerini tanıtıcı ve kavratıcı farklı alanlarda deneyim kazanmak amacıyla, aşağıda belirtilen gruplardan birinde staj yapabilecektir.

  1. Proje yönetim firmaları, yapı denetim firmaları, müşavirlik firmaları, inşaat firmaları merkez ofisleri ve kamu kuruluşlarının ilgili birimleri,
  2. DPT, TÜBİTAK, Döner Sermaye vb. araştırma projeleri,
  3. Çeşitli kuruluşların ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin düzenledikleri atölyeler veya diğer mesleki etkinlikler, çalışma atölyeleri, bilimsel araştırma projeleri, diğer mesleki etkinlikler.

Özel Staj Sonunda İstenen Belge ve Raporlar

&#;  a, b ve c maddelerinde tanımlanan staj yerleri ve/veya tarihi sit alanlarında ve/veya tarihi yapılarda mimari belgelemede yapılan çalışmalar büro ya da şantiye stajı niteliklerinden hangisine yakınsa, o gruba ait belgeler hazırlanarak teslim edilecektir. Ayrıca gerekli görüldüğünde, komisyonun önerisi doğrultusunda özel raporlar hazırlanacaktır.

Çalışma atölyeleri, alan araştırmalarında aşağıdaki belgeler istenir.

Staj Defteri

Çalışma süresince günlük olarak yapılan çalışmaların yazılacak ve yürütücü tarafından onaylanacaktıfunduszeue.infoılan çalışmanın genel tanımı, amacı ve içeriği, çalışmayı örgütleyen kişiler ve kurumlar, katılan grup ve/veya kişilerin tanıtımı, ele alınan konuların tür ve nitelikleri belirtilecektir. Bu kapsamda yapılan kişisel çalışmanın ayrıntılı açıklaması ve sonuçları, uygulamaya esas olan örneğin sunulmasıyla yine bir raporda yer alacaktır.

Staj Sicil Fişi

Bu belge öğrencinin staj yaptığı yerdeki yetkili tarafından doldurulacak bir belgedir. Bu belgede, öğrencinin staj çalışmasına, tutum ve davranışlarına yönelik değerlendirmeler yer alacaktır. Bu belge öğrencinin staja başlamadan önce Fakülte’den alacağı staj dosyasının içinde yer almaktadır. Öğrenci bu belgeyi staja başlarken yetkiliye verecek ve staj sonunda kapalı zarf içinde yetkiliden teslim alıp staj zarfının içine koyarak diğer belgelerle birlikte Fakülte’ye teslim edecektir.

YÜRÜRLÜK

MADDE Yürürlük

Bu staj esasları öğretim yılından itibaren tüm İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri için geçerlidir.

Belirtilmeyen durumlarda Hasan Kalyoncu Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Staj Yönergesi hükümleri geçerlidir.

Örnek Şantiye Stajı Defteri Fotoğraflı Beton + Metraj
 İnşaat mühendisliği inşaat teknikerliği ve mimarlık okuyanlar için yılında yazılmış güncel bir şantiye staj defteri örneğini paylaşıyorum.

örnek şantiye stajı defteri fotoğraflı 1. gün

Bugün firmada ilk staj günüm. Güne şantiyede çalışanlarla tanışarak başladım. Hepsi çok sempatik ve yardımsever insanlar. Planlamamıza göre stajım; kalıp imalatları, demir donatı imalatları, beton dökümü gibi ağırlığı kaba inşaat olan konular üzerinde yoğunlaşacak. Arada kalan zamanlarda da beton metrajı, demir metrajı, kalıp metrajı ve taşeron hakedişi üzerine çalışmalar yapacağız.

Staj yaptığım firma pek çok alanda hizmet vermekte. Bu seneki projelerinden birinde ben de stajyer olarak yer alacağım. Benimle birlikte bir stajyer arkadaşım daha var.

İlk staj günümde beton dökümüne rastladım. Radye temel olan temel tipinin betonunu döktük. Beni ilk olarak mikserin ve pompanın yanına, numunelerin alındığı alana yönlendirdiler. Bu sayede beton numunesinin nasıl alındığını, slump deneyinin nasıl yapıldığını, beton numunesi alınırken kaç kez şişleme yapılması gerektiğini, slump deneyinin nasıl yorumlanması gerektiğini öğrenmiş oldum.

Betonun ilerleyen vakitlerinde ise beni beton dökümü yapılan alanda demirlerin üzerine çıkardılar. Bu sayede sahada da betonun nasıl döküldüğünü görmüş oldum. Beton dökerken vibratör kullanımının oldukça önemli olduğunu söylediler. Vibratör kullanılmadan hiçbir şekilde beton atılmaması gerektiğini belirttiler. 

Alınan numuneler korunaklı bir şekilde muhafaza edildi. Ertesi gün veya ondan sonraki gün laboratuvar görevlileri tarafından numunelerin alınıp laboratuvara, kür havuzuna götürüleceği söylendi. Bu numuneler 7 ve 28 günde kırılacak ve uygun değerler sağlaması durumunda imalat devam edecek.

Beton dökümünün tamamlanmasını takip eden saatlerde beton için kür işlemi başladı. Beton kür işlemesini başlangıcını takiben sürekli ıslak görünümünü koruyacak şekilde beton sulandı. O gece görevli bir personel şantiyede kaldı ve sabaha kadar betonu sulayacağı söylendi. Bu yazı da ilginizi çekebilir: Beton sulanmazsa betona ne olur?

Örnek şantiye stajı defteri 2. gün

Bugün aksların çakılması ile imalatlara devam edildi. Akslar şantiye şefi ve kalıpçı ustası ile birlikte proje üzerinden dikkatli bir şekilde ölçülerek tespit edildi. Ardından da aks beş-onları çakıldı. Aks beş-onların yanına aks beş-onlarına dik olacak bir şekilde açmaz beş-onları çakıldı Bu yazı da ilginizi çekebilir: Kalıp nasıl çakılır?

kalıp nasıl çakılır, aks beş-onu nedir? beş-on nedir?
Kolon kalıpları dikildi. Aks verme işlemi oldukça uzun sürdü. Aksların kusursuz bir şekilde oturtulması gerektiği söylendi. Çünkü bu aşamada yapılacak bir yanlışlık, binanın bundan sonraki bölümlerini de etkiler denildi.

Ardından kolonların ölçülerini ve kolonların düşey yönde şaküllerini kontrol ettik.

Örnek şantiye stajı defteri 3 gün

Bugün kiriş tabanları teleskopların üzerine oturtularak yerleştirildi. Kirişlerin hazırlanmasının ardından döşemelerin hazırlanmasına geçileceği söylendi. Bu arada da şantiye şefi bize bir takım ödevler verdi. Bu yazıya da mutlaka göz atmalısınız: Kirişlerle ilgili püf noktalar

Bu ödevlere göre benim yarınki staj günüm için birtakım hazırlıklar yapmam gerekiyor. Ödevlerimden bazıları şunlar:

Kiriş tabanlarının tamamlanmasını takiben yine ölçüleri kontrol ettik. Bu aşamada da hiçbir imalat hatası karşımıza çıkmadı. Kiriş tabanlarının kolonlara olan bağlantılarının olduğu bölgeler oldukça önemliymiş. Bu konu kuşatılmış ve kuşatılmış kolon konusunda karşıma çıkacakmış. Ancak şimdilik bilmem gereken kirişlerin tıpkı projedeki gibi kolonlara bağlanması gerektiğiymiş.

Örnek şantiye stajı defteri 4 gün

Bugün döşeme kalıpları çakıldı ve tamamlandı. Döşeme kalıplarının üzerine çıktıktan sonra yine tüm ölçüleri tek tek kontrol ettik. Bütün ölçülerinin projesindeki gibi olmasına dikkat ettik. Binadan dışarı çıkan konsol kirişleri ve konsol döşemeleri tek tek ölçtük. Kalıp çakılması ile ilgili detaylı bilgi için sizi böyle alalım: Kalıp nasıl çakılır?

döşeme kalıbı nasıl çakılır? ızgaralar nasıl çakılır? döşeme kalıbı plywood mu yoksa pano mu olmalı?

Kalıpların kurulması konusunda aşağıdaki videonun da işinize fazlasıyla yarayacağını düşünüyorum. Staj defterinize buradan da bir şeyler ekleyebilirsiniz. Eğer işinize yararsa kanala abone olmayı unutmayın.

Örnek şantiye stajı defteri 5. gün 

Bugün demirciler şantiyeye geldi. Kolonların demirlerini hazırlamaya başladılar. Şantiye şefimiz demir imalatını kontrol ederken nelere dikkat etmem gerektiğini söyledi. Buna göre etriye gibi elemanları bükerken mutlaka etriye çapının 5 katı kalınlığında bir yerden döndüremem gerektiği söylendi. Zaten demircilerin kullandığı demir bükme makinası da yönetmeliğe uygunmuş. 

Örnek Şantiye Stajı Defteri Fotoğraflı, demir donatı, etriye, çiroz
Etriyelerin derece olarak bükülmesi gerektiğini öğrendim. Kolonların içinde bulunan çirozların etriyelerle aynı çapta ve sıklıkta atılması gerektiğini öğrendim. Eskiden çirozlar birer atlamalı olacak şekilde yani daha seyrek bağlanıyormuş. Ancak yeni yönetmeliğe göre çirozların bütün kolon filizleri ile etriyelerin birleşim noktasını sarması gerektiğini öğrendim. 

Çirozları bağlarken elime kerpeteni tutuşturdular ve bağ atmayı öğrettiler. Ancak onların bağlama stili ile benimki birazcık farklı oldu. Yine de bir şeyler öğrenmiş oldum.

Örnek Şantiye Stajı Defteri Fotoğraflı, demir donatı, etriye, çiroz

Örnek şantiye stajı defteri 6. gün 

Kolonlardaki işlemlerin tamamlanmasının ardından yapı denetim görevlileri şantiyeye geldi. Yapı denetim görevlileri eşliğinde tek tek tüm kolonların kontrolünü yaptık. Yapı denetim görevlilerinin imalatı teslim almasının ardından önce kolonların içlerini elektrikli süpürge ve fırça yardımıyla yıkayarak ve süpürerek iyice temizledik. Bu bölgelerdeki bağ tellerini almak için mıknatıs kullandık. Ardından kolon kalıplarını kapatmaya başladık.

Örnek Şantiye Stajı Defteri Fotoğraflı Beton + Metraj

Kolon kalıplarının sızdırmazlığı oldukça önemli. Kolon kalıplarının beton ile birleştiği noktalarda ve kolon kalıplarının diğer kolon kalıpları ile birleştiği noktalarda sızdırmazlığı sağlamak için bu bölgelere silikon çektik. Silikon sayesinde bu bölgelerdeki sızdırmazlığı sağlayacağız. 

Biz kolon kalıplarını kapatırken demirci ekibi de üst katta kirişlerin demirlerini askıya alarak hazırlık yapmaya başladı.

Örnek şantiye stajı defteri 7. gün 

Bugün demirciler çalışmalarına devam etti. Katın kirişlerini hazırladılar. Kirişlerin askıya alınışını, burada hazırlıkların yapılışını, gönye boylarını ve etriyeleri tek tek kontrol ettim. Bu esnada şantiye şefimiz kısa kiriş teriminden ve kısa kirişlerde neler yapılması gerektiğinden bahsetti. 

Kısa kiriş; kirişin yüksekliği kirişin uzunluğunun dörtte birinden fazla olan kirişe denirmiş. Peki konsol kirişler, yani bir buçuk metre çıkması olan kirişler acaba kısa kiriş midir? Şantiye şefimiz bana bu soruyu sordu ve ben de bunun da kısa kiriş olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledim. Ancak şantiye şefimiz bunun sistem kirişi olmadığını ve bunun bir konsol kirişi olduğunu söyleyerek kısa kiriş olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Ardından da kısaca kısa kolonun ne olduğundan, kısa kolon probleminden bahsettik. Kısa kolonla ilgili notlar için sizi buraya alalım: Kısa kolon etkisi nedir?
Örnek Şantiye Stajı Defteri Fotoğraflı Beton + Metraj

Şantiye stajımın 7. Gününde kirişler ile ilgili epey bilgi edindim. Ardından tüm kontrollerimizi yaptık ve kirişleri indirdik.

Örnek şantiye stajı defteri 8. gün 

Şantiye stajının 8. gününde demirciler döşeme demirlerini hazırlamaya başladılar. Bir gün öncesinden şantiye şefimiz bana pilyelerin kırım noktasının neresi olması gerektiğine dair bir araştırma ödevi verdi. Ben de bu konuyla ilgili epey araştırma yaptım. 

Pilyelerin kırım noktasının; döşemenin aksan aksa ölçüsünün 5'te birinden olması gerektiğini öğrendim. Döşeme demirleri gün sonunda tamamlandı ve en sonlara doğru pilyeleri kırdık. Pilyeleri kırmamızın ardından çalışanlar paydos verdi. 

Ertesi güne sadece döşemenin ilave donatı dediğimiz donatılar kaldı. İlave donatıları da tamamlamamızı ardından yapı denetim görevlileri gelip yeniden döşeme demirleri ile kiriş demirlerini kontrol edip teslim alacak. Teslim almalarının ardından beton atabileceğiz. Merak edenler için: Demir işçiliği fiyatları kaç TL?

Örnek şantiye stajı defteri 9. gün 

Şantiye stajımın 9. gününde döşemedeki ilave donatılarımızı koyduk. Kiriş kanatlarımızın takviyelerini yaptık. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve elektrik taşeronu sahaya geldi. Gerekli boruları atarken yapı denetim görevlileri de sahaya geldi. Birlikte döşeme demirlerini ve kiriş demirlerini ve döşeme ebatlarını, yani kiriş tabanının genişliğini, konsol çıkmalarını uzunluğunu ve genişliğini tek tek ölçtük. Ardından yapı denetim görevlileri imalatı teslim aldığını belirtti. 

Örnek Şantiye Stajı Defteri Fotoğraflı Beton + Metraj
Zaten iş programında ertesi gün için beton programı yapılmış. Elektrik taşeronun da işlerini tamamlanmasının ardından artık imalatımız beton dökümüne hazır. Gün sonunda tüm silikonlanacak alanlar kontrol edildi. Kalıpların sızdırmazlığı kontrol edildi. Vibratörlerin çalışıp çalışmadığı, hazır olup olmadığı kontrol edildi. Firma bütün beton dökümlerinde çift vibratör ile çalışıyormuş. Vibratör nedir, vibratör kullanımının incelikleri ve püf noktaları nelerdir? Merak ediyorsanız sizi böyle alalım: Vibratör nedir?

Son olarak beton için nivo ve mira ile kotlar verildi.

Örnek şantiye stajı defteri gün 

Şantiye stajımın gününde sabah erken saatlerde beton dökümüne başlandı. Ben ilk olarak yapı denetim görevlileri ve laboratuvar görevlileri ile birlikte numunelerin alımını takip ettim. Çiplerin nasıl konulduğunu öğrendim. Çipler sayesinde kırılan numöunelerin doğrudan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sistemine düştüğünü öğrendim.
Örnek Şantiye Stajı Defteri Fotoğraflı Beton + Metraj

Bir süre sonra beni yine kalıbın üzerine çıkardılar. Betonun nasıl yerleştirildiğini, betonun yerleştirilmesi esnasında nelere dikkat edildiğini ve betonun ne kadar yükseklikten döküldüğünü, kaç kademede döküldüğünü tek tek tespit ettim. Bu konular oldukça önemli olduğu için şantiye şefimiz beni bu konularda özellikle tembihledi. 

Beton dökümü 4 saatin sonunda tamamlandı. Beton dökümünün tamamlanmasının ardından beton hafif priz aldıktan sonra betona can suyu verildi. Bu can suyu; yağmurlama gibi çok az düzeyde verilen bir su. Beton yüzeyi sertleşmeye başladığı için karışıma dahil olma riski yok. Betonun belli bir miktarda priz almasının ardından betona kür işlemi tamamen başlatıldı.

Şantiye şefi ile hazır beton fiyatlarından konuştuk. Hazır beton fiyatlarının ülke genelinde ortalama kaç TL olduğunu merak ediyorsanız sizi böyle alalım: Güncel hazır beton fiyatları

Örnek şantiye stajı defteri gün 

Şantiye stajımın gününde bir yandan kolonların ve kirişlerin dikey kalıpları, yani yanal kalıpları sökülürken bir yandan da bu kalıplar üst kata taşındı ve üst katın aksları çakıldı. Kolon kalıpları dikildi. Biz de şantiye şefi ile birlikte bu esnada kalıpçının ve demircinin hak edişlerini yaptık. 

Şantiye şefi bana hakediş formatını attı. Excel dosyası olan bu dosya ile hakedişin nasıl yapıldığını öğrendim ve kalıp taşeronu ile demir taşeronun hak edişini ben yaptım. Ardından aksların kontrolünü yaptık. Aksları sorunsuz bir şekilde oturttuk. 

Örnek Şantiye Stajı Defteri Fotoğraflı Beton + Metraj
Şantiye şefi ile birlikte kalıpları sökülen kolonları tek tek inceledik. Silikon sıkmamız sayesinde kolonlarda en ufak bir sızdırma problemi olmadığını gördük. Vibratörlemenin de önemini anlamış olduk. Çünkü kolonlarda hiçbir şekilde segregasyon gözlemlenmedi. Segregasyon neye denir? Sizi hemen böyle alalım: Segregasyon nedir?

Staj defterinizde kullanılacak daha çok metaryel için youtube kanalıma abone olun!

Büro/Ofis stajı için sizi böyle alalım: Örnek büro stajı

Benzer belgeler

MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder

MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder YÜKSEKOBA YILDIRIM LA KENDİNİZİ ÖZEL HİSSEDECEKSİNİZ İnşaat sektörünün yeni gözdesi olan, Yüksekoba imzalı pek çok kaliteli projenin de yer aldığı Millet Mahallesinde

Detaylı

Yeni bir yaşam için

Yeni bir yaşam için Yeni bir yaşam için 1 2 ÖZTOP kimdir? Hilmi ÖZTOP tarafından kurulan ÖZTOP TİCARET, ylından beri, kaliteli, sağlam ve güvenilir yapıların inşasında tercih edilen inşaat malzemelerinin satışını

Detaylı

Yapıda uzman imzası. Make. projesi

Yapıda uzman imzası. Make. projesi Yapıda uzman imzası Make 30 projesi Yapıda uzman imzası Şirketimiz, alt ve üst yapı inşaatlarının projelendirme, fizibilite ve uygulama alanlarında faaliyet göstermektedir. Neden Make İnşaat? Projelerini

Detaylı

m² alan üzerinde toplam 1 blok, 10 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 2 Adet 2+1 (98,45 m²), 4 Adet 3+1 (,66 m²), 4 Adet

 m² alan üzerinde toplam 1 blok, 10 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 2 Adet 2+1 (98,45 m²), 4 Adet 3+1 (,66 m²), 4 Adet Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de yer alan 3 doğanın içinde yer alan m² alan üzerinde toplam 1 blok, 10 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 2 Adet 2+1 (98,45 m²), 4 Adet 3+1 (,66

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET funduszeue.infoŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

funduszeue.info MUTLULUK DOLU

funduszeue.info MUTLULUK DOLU 3 MUTLULUK DOLU Bilim Kent Meşe Evleri aileniz ve sevdiklerinizle birlikte güvenli ve mutlu, hayattan soyutlanmadan huzur içerisinde sürdürebileceğiniz bir yaşamın kapılarını aralıyor. 5 HUZURLU Bilim

Detaylı

YAŞAM BURADA BAŞLIYOR

YAŞAM BURADA BAŞLIYOR YAŞAM BURADA BAŞLIYOR GÜVENLİ YAŞAM BİZİMLE BAŞLIYOR BURGÜVEN İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. yılında Bursa da kurulmuştur. Büyük projelere imza atarak kurumsal kimliğine oluşturmuştur. MUTLU EDECEK

Detaylı

funduszeue.info 2 Projede kullanılan görseller ve yazılı bilgiler tanıtım amaçlıdır. Türköz İnşaat malzeme ve tasarımda değişikliğe gitme hakkını saklı tutar. Petkim Park ta yaşam devam ediyor

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,,,90 m²), 20 Adet 3+1

 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,,,90 m²), 20 Adet 3+1 Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de yer alan doğanın içinde yer alan 0 m² alan üzerinde toplam blok, daire ve dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde Adet + (89,, - 0,90 m²), 0 Adet + (,0 m²), Adet

Detaylı

Mutluluğa Açılan Kapı

Mutluluğa Açılan Kapı Mutluluğa Açılan Kapı Yunuseli nin Yeni Yaşam Alanı Bostancıkent Etap m2 Üzerinde 5 Er Katlı Binalarda Toplamda 76 Daire 5 Adet Ticari Alanıyla Sizlerin Yaşamına Değer Katıyor. Yaşamınıza Değer

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

Sağlıklı, Güvenli ve Huzurlu Bir Hayat

Sağlıklı, Güvenli ve Huzurlu Bir Hayat Sağlıklı, Güvenli ve Huzurlu Bir Hayat 02 03 GÜVENLİ YAŞAM BİZİMLE BAŞLIYOR GÜVENLİ YAŞAM BURADA Burgüven İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. yılında Bursa da kurulmuştur. Kuruluşundan bugüne kadar birçok

Detaylı

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ funduszeue.info MEVLANA EVLERİ HERŞEY EVİNİZİN ALTINDA! Mevlana Evleri; m 2 alan üzerinde 40 daire, 18 işyeri ve 1 adet çok amaçlı yapıdan oluşuyor. Bölgenin yeni çekim merkezinde bulunan

Detaylı

Doğa ile iç içe, hayallerinizin ötesinde

Doğa ile iç içe, hayallerinizin ötesinde Doğa ile iç içe, hayallerinizin ötesinde Sizi hayalini kurduğunuz eve davet ediyoruz Değerli dostlarımız. ZEYKO İNŞAAT A.Ş. güvencesiyle Köşk te ilk projemiz olan Zeytinkent Sitesine siz değerli

Detaylı

keşfetmeye hazır mısın?

keşfetmeye hazır mısın? keşfetmeye hazır mısın? Kazım Dirik Mah. /16 Sokak No6 Bornova - İZMİR Tel 25 Faks 25 57 funduszeue.info [email protected] w w w. m e v a p o r t. c o m Tarihçemiz Üç kardeşin

Detaylı

BAĞLAYICILAR. Alçı harcı, Kireç harcı, Takviyeli kireç harcı, Çimento harcı, Kuru harç, Şap ve sıva harcıdır.

BAĞLAYICILAR. Alçı harcı, Kireç harcı, Takviyeli kireç harcı, Çimento harcı, Kuru harç, Şap ve sıva harcıdır. Yapısal peyzaj unsurlarının oluşturulmasında doğal taş, tuğla, karo, beton plak gibi döşeme, kaplama ve duvar malzemelerinin; Birbiriyle bağlanmasında, Yatay bir zemin üzerine döşenmesinde, Düşey bir zemin

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU BASICLINE BASICLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE AÇIK MEŞE DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH ÜSTÜ DENİZ KABUĞU MUM IŞIĞI ISLAK KUM DENİZ KABUĞU

Detaylı

1 ALÇIPAN MÜDAHALE KAPAĞI

1 ALÇIPAN MÜDAHALE KAPAĞI 1 ALÇIPAN MÜDAHALE KAPAĞI TANIM: TMK Alçıpan control kapakları; Alçı Levha, Boardex, Guardex, Aqua Panel Vb. yapısal malzemeler ile oluşturulan tavan veya duvar olmak üzere müdahale edilmesi gereken bölgelere

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU BASICLINE BASICLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE AÇIK MEŞE DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH ÜSTÜ DENİZ KABUĞU MUM IŞIĞI ISLAK KUM DENİZ KABUĞU

Detaylı

Özgürlüğün Ev Hali. funduszeue.info

Özgürlüğün Ev Hali. funduszeue.info Özgürlüğün Ev Hali funduszeue.info İki Adımda Tatil Keyfi NTEPE Panoramanın yaşama yer açan mimarisi içerisinde evinizden 5 yıldızlı bir tatile ulaşmak için yapmanız gereken tek şey evinizin kapısından

Detaylı

Cadde Yaşamı. Huzurla. Buluşuyor!

Cadde Yaşamı. Huzurla. Buluşuyor! Hayat de güzel! Cadde Yaşamı Huzurla Buluşuyor! Aile Boyu Mutluluk Yüksekoba Cadde sakini olmanın, belki de yaşamınıza katacağı en önemli güzelliklerden biri, birlikte yaşama kültürünü benimsemiş seçkin

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU MIDLINE MIDLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) LAKE (h cm) AÇIK MEŞE LAMİNAT PARKE KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU MIDLINE MIDLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) LAKE (h cm) AÇIK MEŞE LAMİNAT PARKE KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH

Detaylı

funduszeue.info

funduszeue.info funduszeue.info Yenikent in Yeni Gözdesi Türköz İnşaat tarafından hayata geçirilen Yıldırım Sitesi; Toplamda. mž arsa üzerine kurulu, mž yeşil alan ve mž açık otoparkdan oluşmaktadır.

Detaylı

Y e n i k e n t.

Y e n i k e n t. Y e n i k e n t funduszeue.info funduszeue.info Yenikent in Yeni Gözdesi Türköz İnşaat tarafından hayata geçirilen Yıldırım Park; Toplamda. mž arsa üzerine kurulu, mž yeşil alan ve

Detaylı

MÜGE APARTMANI FENERBAHÇE

MÜGE APARTMANI FENERBAHÇE MÜGE APARTMANI FENERBAHÇE PROJE Tablo gibi ince ince işlendi. Müge Apartmanı'nın zarifliği ve yüksek tasarım kalitesi ilk adımda hissediliyor ve her adımda karşınıza çıkıyor. Müge Apartmanı'nda sizi ince

Detaylı

MUTLULUK BU ÇATININ ALTINDA

MUTLULUK BU ÇATININ ALTINDA H E P H A Y A T I N İ Ç İ N D E yılından bu yana mutluluk inşa eden Atış Yapı, Yunuseli de hayata ve yatırımınıza değer katmak için şimdi de Yunistar la karşınızda MUTLULUK BU ÇATININ ALTINDA

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HIGHLINE HIGHLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (İKİ STRİP) KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP LAKE BOYALI LAKE

Detaylı

teknik uygulama detayları

teknik uygulama detayları teknik uygulama detayları içindekiler Panel Detayları Betonarme Hatıl-Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı Çelik Konstrüksiyon -Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı

Detaylı

TUĞLA DUVAR ÖRME ARAÇLARI VE KURALLARI

TUĞLA DUVAR ÖRME ARAÇLARI VE KURALLARI TUĞLA DUVAR ÖRME ARAÇLARI VE KURALLARI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TUĞLA DUVAR ÖRME ARAÇLARI 1. Mimari proje:

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HIGHLINE HIGHLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (İKİ STRİP) KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP LAKE BOYALI LAKE

Detaylı

güvenmekte haklısınız

güvenmekte haklısınız güvenmekte haklısınız Nısantası Park funduszeue.info Nısantası Park m 2 alanda sevdiklerinize özel bir dünya kurduk. Ben bir babayım; geleceğime güvenle bakmak isteyen bir baba. Güne başlarken

Detaylı

CeketMAX Dış Cephe Sistemi

CeketMAX Dış Cephe Sistemi Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. sistemi, en üst seviyede yalıtım isteyen, A enerji sınıfı, bina tasarlamak, pasif ev tasarımlarında nitelikli yalıtıma sahip dış duvar uygulamalarında

Detaylı

KBlok L. EBlok. CBlok M. DBlok BBlok. ABlok

KBlok L. EBlok. CBlok M. DBlok BBlok. ABlok I Blok J Blok H Blok G Blok EBlok KBlok L Blok F Blok CBlok M Blok DBlok BBlok ABlok funduszeue.info Her köşesi konforunuz ve size özel bir yaşam alanı düşünülerek tasarlanmış 13 blok toplam lüks

Detaylı

Mühendislik. funduszeue.info

Mühendislik. funduszeue.info Mühendislik HAKKIMIZDA Firmamız SKS MÜHENDİSLİK tavan sistemleri, duvar kaplama ve zemin döşeme sistemleri,izalasyon malzemeleri,alüminyum doğrama ve pvc doğrama olmak üzere 4 ana grupta 40 ayrı

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL TEKNİK ŞARTNAME YAPI GENEL Binada uygulanacak standartlar ve tasarım bileşenleri İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Master Plan El Kitabı nda belirlenen standartlara göre oluşturulacaktır. Ayrıca aşağıdaki

Detaylı

SİZİN İÇİN SİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE

SİZİN İÇİN SİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE SİZİN İÇİN SİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE geçmişten gelen gücümüzle geleceğe emin adımlarla yürüyoruz Sizlerden aldığımız güç ve güvenle, köklü ticaret anlayışımız, vazgeçilmez değerlerimizle, Bölgenin değerlerine

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME KALE Mühendislik Mimarlık İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. yapma ve yaptırma yetkilerini elinde bulundurduğu, Bağlarbaşı mahallesi ADA PARSEL deki inşaatında aşağıda ve ekte belirtilen

Detaylı

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Döşemelerde ısı yalıtımı için

Detaylı

funduszeue.info

funduszeue.info funduszeue.info Alesta apartmanı Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de, doğanın içinde yer alan ,85 m² alan üzerinde 12 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Alesta apartmanında 3 adet iş yeri (

Detaylı

BURSA DA YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR

BURSA DA YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR funduszeue.info funduszeue.info BURSA DA YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR Kendine özgü sıradışı tasarımı, projesi ve mekanı ile YÜKSEKOBA RESIDENCE, her anınıza yeni bir boyut kazandıran sosyal imkanları ile

Detaylı

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA Yalıtımlı kompozit levhalar ile Mevcut duvar yüzeyine, Yalıtımlı Kompozit Levhaların ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY-KL

Detaylı

ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA

ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA alçı levha ile Mevcut duvar yüzeyine, COREX in ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY ANA ÖZELLİKLER Mevcut yapı duvarlarının, son

Detaylı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası