bisiklet sürmeyi öğrenmek istiyorum / Bisiklet sürmeyi öğrenmek - Bisiklet Forum

Bisiklet Sürmeyi Öğrenmek Istiyorum

bisiklet sürmeyi öğrenmek istiyorum

Çocuğa bisiklet kullanmayı öğretmekle ilgili püf noktaları

Bisiklete binmeyi öğrenmek her yaştan insan için önemli bir dönüm noktasıdır. Çocuğa bisiklet sürmeyi öğretmek ise ebeveynler için hem enerji hem de sabır istese de sonucu görmek keyif vericidir. Çocuğunuza bisiklet sürmeyi kolayca öğretmeniz için işte size ipuçları


Çocuklara bisiklet sürmeyi öğretmek büyükler için fiziksel anlamda biraz yorucudur. Öncelikle sabırlı ve sakin olmanız, bu keyifli aktiviteyi öğrenirken çocuğunuzda korku gelişmesinin önüne geçer. Özellikle yanından koşarken ve çocuğunuzu tutarken! Çocuğa bisiklet kullanmayı öğretmek bazı yönlerden zor olsa da ebeveyn için keyifli bir anı olur.


Bisiklete binmek, üç ana unsurdan oluşur. Bunlar pedal çevirmek, direksiyonu yani gidonu kullanmak ve denge sağlamaktır. Çocuğunuz bisiklete bindiğinde önce direksiyonu rahatça kavramasını ve dengeyi hissetmesini sağlayın. Pedalları çevirmeye başladığında bisikletin yanında koşarak selenin arkasından tutun. Bir eliniz de gidonun hemen yanında olsun ancak gidonu çocuğunuzun tutması ve hakimiyet kazanması için fazla sıkı tutmayın. Gidonu çok sıkı tutarsanız çocuk denge hissini bulamayabilir.


Bisiklet sürmeyi öğretirken tek bir doğru yol olduğunu söylemek güçtür. Ancak yöntemlerin bazı avantaj ve dezavantajlarından bahsetmek gerekebilir. Burada, "Denge bisikleti ne işe yarar?" sorusu karşımıza çıkar.


Bazı çocuklar, eğitim tekerlekleri olan iki tekerlekli bisiklet yerine doğrudan denge bisikleti ile de bisiklet sürmeyi öğrenebilir. Eğitim tekerlekleri ile bisiklet sürmeyi öğrenmenin dezavantajlarından biri, çocuğun özellikle de dönemeçlerde düşmesi halinde yüksekten düşeceği gerçeğidir. Denge bisikletleri ise daha alçak yapıya sahiptir ve hakimiyet çocuktadır.


Eğitim tekerlekleri ile bisiklet sürmeyi öğretmenin dezavantajlarından biri, çocuğun tek tekerlekten yana yatarak sürmeye devam etmesi, pedal çevirirken bulması gereken denge hissini bulamamasıdır. Ancak her şeye rağmen destek tekerlekleri kullanmak istiyorsanız, ikisini de aynı seviyede ve az miktarda yükseltin.


Başlarken önce gidonu sağlam tutmasını sağlayın. Ardından bir ayağı yerde, diğer ayağı de pedalın üzerine gelecek şekilde pozisyon aldırın. Pedalı itmeye başladığında itme gücünü bulacak. Bu noktada onu hafifçe tutun ancak dengeyi hissetmesi için bisikleti taşıyıp yürüten siz olmayın. En baştan bisikletin tüm ağırlığını siz tutarsanız dengeyi bulması zorlaşacaktır.


Önce düz gitme ve fren yapma pratikleri yaptırın. Çocuğunuz düz gitmede iyice hakimiyet kurduğunda direksiyonu yani gidonu sağa sola çevirmeyi denemesi daha iyi olur. Bazı kuralları baştan konuşun.


Sabrınızın azaldığını hissederseniz durun. Çocuğunuz sizin kaygılı ve stresli olduğunuzu hissederse bisiklete binmekten en baştan korkabilir ve hatta soğuyabilir. Korku duygusu öğrenmeye ket vurur, bizden söylemesi.


Çocuklar bisiklete binerken birçok beceriyi aynı anda gösterirler. Her çocuğun gelişimi farklı olduğu için bir çocuk bazı beceriler açısından diğerinden daha önde olabilirken, diğer çocuk da farklı bir beceriyi önde götürebilir. Çocukların bisiklete binmeye hazır olup olmadığını gösteren bazı kriterlere el kaslarının gidonu kavrayacak ve varsa freni sıkacak kadar güçlenmiş olması, ayaklarını yere koyduğunda bisikletin devrilmemesi gibi sizin gözleminizle karar verilebilir.


Farklı yaşlardaki, örneğin 3 yaşındaki, 4 yaşındaki, 5 yaşındaki ya da 8 yaşındaki çocukların kol-bacak uzunluğu farklı olduğu için bisiklet boyları da farklı olacaktır. Ancak boy ve kiloya göre kullanılan bazı ortalama ölçüler vardır ve sele yüksekliği ile çocuğa uygun ayarlamalar yapılır. Çocuklar iki tekerlekli bisiklet kullanmayı yani bisiklet üzerinde denge kurmayı6-7 yaşlarında öğrenebilir. Ancak bu aralığı 4 yaş ve 9 yaş arasına genişletmek daha uygun olur. Her çocuğun denge ve koordinasyon yönünden gelişim özelliklerinin farklılık göstereceğini hesaba katmak gerekir.


Bebeklerin ilk bisikleti

Bebekler 1,5-2 yaş yaş civarında pedal çevirmeye başlayabilir. Elbette bu beceriyi bir anda kazanmazlar. Bebeklerin ilk bisikletleri üç tekerlekli bisiklet olur ancak emniyet kemerli, ayak koyma aparatlı, güneş tenteli ve ebeveyn kontrollü yani itme kolu olan özel tasarımlardır. Genellikle 1-4 yaş arasında kullanılan 3 tekerlekli bisikletler bu türde olur. Bebeklerin ilk bisikletleri onlar için eğlenceli bir taşıt gibidir. İtme kolu gibi aparatlar çıkarıldığında çocuğun kendi kendine bindiği üç tekerlekli bir bisiklete dönüşür. Bu tarz bisikletlerin ortalama 20-25 kg’a kadar taşıma kapasiteleri bulunur ancak çoğunlukla çocuk bu kiloya gelmeden bir boy büyük bisiklete geçilir.


Üç tekerlekli çocuk bisikleti

Bisiklet, her şeyden önce çocuğun enerjisini atmasını sağlayan harika bir oyun aracıdır. Üç tekerlekli bisiklet, 2,5-3 yaşlarındaki çocukların pedal çevirmeyi, direksiyon yani gidon kullanmayı ve her ikisi arasındaki koordinasyonu öğrenmeleri için uygun bir başlangıçtır.


Çocuğunuz pedalları arkaya doğru çevirebildiğinde, dizleri gidona çarptığında ve üç tekerlekli bisikleti hızlı sürmeye başladığında ve ayaklarını yere indirip fren yapabilir hale geldiğinde, ona iki tekerlekli bisiklet almanın zamanı gelmiş demektir. Gidonda yer alan freni sıkabilmek için el kaslarının yeterince gelişip gelişmediğine de dikkat edebilirsiniz. Hamur veya yumuşak toplarla sık sık oynamasını sağlayarak el kaslarını geliştirmesine destek olabilirsiniz.



Bisiklet alırken dikkat edilmesi gereken şeylere hem çocuk hem de ebeveyn açısından bakmak gerekir. Örneğin, apartman girişiniz merdivenliyse ve bisikleti dışarı çıkarmak için siz taşıyacaksanız hafifliğine dikkat etmeniz önemli hale gelir.


1-4 yaş grubu için 12”-14” jant

4-7 yaş grubu için 16” jant

7-12 yaş grubu için 20” jant tercih edilse de deneyerek görme şansınız varsa bisikleti yerinde görmek de eğlenceli bir alışveriş deneyimi olur. Çocuğunuzu kask, dirseklik, bisiklet eldiveni gibi aksesuarları kullanmaya ikna etmek için de bisiklet alışverişini birlikte yapabilirsiniz. Belki de scooter kullanan çocuğunuz bu aksesuarlara çoktan alışık bile! Öyleyse işiniz daha kolay.


4-5 yaş civarındaki çocuklar, genellikle 12 jant bisiklete geçebilir. Ancak bu aşamada ona bir denge bisikleti almanız da çocuğunuzun bisiklet öğrenmesini kolaylaştırmak adına iyi bir fikirdir. Üç tekerlekli bisikleti hızlı sürebilen bir çocuğa iki tekerlekli bisiklet almayı geciktirmek çoğu zaman önerilmez. Çünkü üç tekerlekli bisiklete hakim olan çocuk, bisikleti gitgide daha hızlı sürebilecektir. Üç tekerlekli bisikletlerin freni olmaması, özellikle aşağı eğimli zeminlerde riskli olabilir. Bunun yanında, hızlı dönüşlerde devrilme riski daha yüksektir. Bu sebeplerle, çocuğunuzun boyuna uygun iki tekerlekli bisiklete geçmesi için beklemenize çok da gerek yoktur. Bu aşamada ona bir denge bisikleti alarak iki tekerlekli bisiklet üzerinde dengede durmayı öğrenmesini kolaylaştırabilirsiniz. Yani emniyet tekerlekli bir iki teker bisiklet ile başlamak yerine geçiş dönemini bir denge bisikletiyle geçirebilirsiniz.


Mevcut bisikleti denge bisikleti haline getirmek de mümkündür. Bunu yapmak için bisiklet selesini en alçak seviyeye getirip pedalları İngiliz anahtarı ile sökebilirsiniz. Ancak özel üretilmiş denge bisikletlerinin yerine tam olarak geçmeyeceğini de söylemek gerek. Elbette tekrar takmanız gerekeceğini de hatırlatmak...


Çocuklar, dört tekerlekli yani yan tekerlekli bisiklette önce pedal çevirmeyi öğrenirler. Ancak denge bisikletleri, gidon hakimiyetiyle birlikte dengede durmayı bir arada öğrenmelerini sağlar. Denge bisikletinin beden kontrolü ve koordinasyonu için faydaları olduğu bilinir. Denge bisikletlerinin hem frenli hem de frensiz modelleri bulunur. Özellikle de frensiz olan denge bisikletinde, dikkatlerinin büyük kısmı ayaklarındadır. Ayaklar fren görevi üstlendiği için çocuğun dikkati gidondaki frenlere kaymadan tüm hakimiyeti ayaklarıyla elde edebilir. Yani çocuk dengeyi de freni de ayaklarıyla sağlar. Frenli bisiklette iki farklı koordinasyon gerekir. Bazı çocuklar içinse frenli denge bisikleti daha uygun bir seçenektir.


Denge bisikletleri çocuğun boyuna göre 10” jant, 12”,14” ve 16” jant olarak tercih edilebilir. Denge bisikletlerinin faydaları arasında sayılabilecek bir diğer şey, çocuğun ayaklarının pedallara çarpmadan denge çalışmaları yapabilmesidir. Ayak desteği olan denge bisikletleri de tercih edilebilir.


Bisiklet öğretme tekniklerinin bir diğeri: Küçük bisiklet ile başlamak

Denge bisikleti yerine çocuğun kendine uygun boydan küçük bir bisikleti denge tekerleksiz olarak kullanmak da başka bir öğretme yaklaşımıdır. Çok küçük, 10”-12” jant bir bisiklete binen çocuk, düşecek gibi olduğunda ayaklarını yere hızla basabilir ve birkaç pedal çevirdikten sonra tekrar düşse bile hızla toparlanabilir. Ancak küçük bisiklet kullanırken çocuğun dizlerinin kalça mesafesinin yukarısına çıkması, denge kurmasını zorlaştırır. Bu gibi oturuş detaylarına dikkat etmek için iyi gözlem yapmalısınız. Genellikle 12” jant ve 16” jant arasında değişmekle birlikte henüz iki tekerlekli bisiklet kullanmayı bilmeyen çocukların 12”-14” jant aralığında kullandıkları görülür.


Son olarak: Güvenlik önlemleri ve aksesuarlar

Çocuklar bisiklete binmeyi öğrenirken düşmeleri bazen ne yazık ki kaçınılmaz hale gelir. Çocuğunuz bisiklet sürmede ustalaşsa bile ona bisiklete kaskla binmeyi alıştırmanız en iyisidir. Kaskı kendisinin seçmesini sağlamak, bunun yanında eldiven, dizlik ve dirseklik gibi diğer koruma aksesuarlarını da kullanmak olası yaralanmaların daha hafif atlatılmasını sağlar. Bisiklet sürmeyi keyifli bir aktivite olarak yaşaması için ona bisiklet sepeti, matara, bisiklet çantası gibi aksesuarlar almanız, güvenlik gereçleri ile birlikte kullanması için motive edici olur. Birçok çocuk akranlarına bakarak, kask kullanmayan diğer çocukları örnek gösterir. Tıpkı arabadaki emniyet kemeri gibi, bisiklette de güvenlik aksesuarları kullanmak gerektiğini tekrar tekrar anlatmak gerekebilir.





SAĞLIKLI YAŞAM, ÇEVRECİ ULAŞIM

İspark İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş. (“ İSPARK”) olarak www.isbike.istanbul internet sitesi (“ Site”) içerisinde yer alan bazı alanlarda çerezler kullanmaktayız. Bu Çerez Politikası (“ Politika”) İSPARK tarafından yönetilen işbu Site için geçerli olup çerezler; Site’yi ziyaretiniz sırasında Politika’da açıklanan şekilde kullanılacaktır.

Çerez Nedir?

Çerezler bir internet sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve isim-değer formatında veri barındıran küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesinin cihazınızda bilgi saklamasını ve bu bilgileri sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanmasını mümkün kılmaktadır. Bir internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler siteye erişim için kullandığınız internet tarayıcısı tarafından saklanmaktadır. Bu çerezlerin içerdiği bilgilere; sadece çerezi oluşturan alan adı (örn. www.ispark.istanbul) altında sunulan internet siteleri tarafından ve aynı tarayıcıyı kullandığınız takdirde uzaktan erişim mümkündür. Çerezler, günümüzde, internet teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve temel işlevleri çevrimiçi ziyaretçinin tercihlerinin hatırlanması ve cihazın tanınması olup neredeyse her internet sitesinde çerez kullanımı söz konusudur.

Çerezleri Kim, Nasıl Gönderir?

Çerezler, gezintiniz sırasında cihazınızda bulunan tarayıcı (Google Chrome, Safari vb. gibi) ile İSPARK sunucuları arasında kurulan iletişim vasıtasıyla gönderilmektedir.

Çerez Türleri

Çerez TürüAçıklama
Oturum ÇerezleriOturum çerezleri, Site’yi kullanımınız sırasında geçerli olan çerezler olup internet tarayıcısı kapatılıncaya kadar geçerliliklerini korurlar.
Kalıcı ÇerezlerBu çerezler tarayıcınızda saklanan ve tarafınızca silininceye dek veya son kullanım tarihine kadar geçerliliğini koruyan çerezlerdir.
Birinci Taraf ÇerezleriSite tarafından oluşturulan ve sadece İSPARK tarafından okunabilen çerezlerdir Bu çerezler oturum çerezleri veya kalıcı çerezler olabilirler.
Üçüncü Taraf ÇerezleriSite üzerinden sunulan bir içeriğin www.ispark.istanbul adresi dışında başka alan adları üzerinden de sağlanması halinde, (örneğin, bir video platformunda barındırılan içeriğin Site üzerinden görüntülenmesi); her bir üçüncü taraf alan adının kendine münhasır yarattığı çerezlerdir. Bu tür çerezler genel olarak kalıcı çerezlerden oluşmaktadır.

Çerezler Hangi Amaçla Kullanılmaktadır?

Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: 

Bu çerezler, İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, sitenin özelliklerinden ve sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanımı mecburi olan çerezlerdir. Bu çerezler vasıtasıyla kişisel veriler işlenmemektedir.

Performans Çerezleri: 

Bu çerezler, internet sitemizin performansını ölçmek ve iyileştirmek için ziyaretleri ve trafik kaynaklarını tespit etmemize olanak sağlar. İnternet sitemiz içerisinde yer alan sayfaların ziyaretçi sayılarına ulaşmamıza ve ziyaretçilerimizin internet sitemizin içerisinde hangi sayfalarda zaman geçirdiklerini görmemize yardımcı olurlar. İlgili çerezlerin topladığı tüm bilgiler, toplu olarak/birlikte değerlendirildiğinden kişisel bilgiler içermez, anonimdir. Bu çerezler vasıtasıyla tamamen internet sitemizin daha verimli hale getirilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır.

İşlevsellik Çerezleri: 

Bu çerezler, ziyaretçilerimizin internet sitemiz üzerinde dil veya bölge seçiminin hatırlanması gibi gelişmiş işlevsellik ve kişiselleştirme imkanları sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. İlgili çerezlerin kullanımına izin vermemeniz halinde, internet sitemiz nezdindeki kişiselleştirilmiş ayarlarınızın kaydedilmesi mümkün olmayacaktır.

Hedefleme Çerezleri: 

Bu çerezler, internet sitemizi ve üçüncü taraflara ait alan adlarını ziyaretiniz sırasında oluşturulan birincil ve üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler oluşturuldukları alan adlarındaki tıklama ve ziyaret geçmişinizin takibini ve farklı alan adları arasında bu kayıtların eşlenmesini mümkün kılmaktadır. Bu tür çerezler kullanıcıların tanınması ve profillenmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hedeflenmesi ve içeriğin özelleştirilmesi amacı ile kullanılmaktadır.

Sitemizde Kullanılan Çerezlere İlişkin Bilgiler

İSPARK tarafından yönetilen Site’de kullanılan çerezler aşağıda yer almaktadır;

Çerez Servis SağlayıcıÇerez İsmiÇerez TanımıÇerez TipiÇerez Süresi
ispark.istanbul_gaZiyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz bir kimlik oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır.İstatistik2 yıl
ispark.istanbul_gatİstek oranını azaltmak için, Google Analytics tarafından, kullanılmaktadır.İstatistik1 gün
ispark.istanbul_gidZiyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz bir kimlik oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır.İstatistik1 gün
google-analytics.comcollectZiyaretçinin cihazı ve davranışı hakkında Google Analytics'e veri göndermek için kullanılmakta olup ziyaretçi, cihazlar ve pazarlama kanalları aracılığıyla izlenmektedir.İstatistikOturum süresi boyunca
ispark.istanbul_fbpFacebook tarafından, üçüncü taraf reklam verenlerden gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için kullanılmaktadır.Pazarlama3 ay
google.comads/ga-audiences Google Adwords tarafından, ziyaretçilerin internet sitesindeki davranışına dayanarak müşterilere dönüşmesi muhtemel internet sitesi ziyaretçilerini yeniden çekmek için kullanılmaktadır.PazarlamaOturum süresi boyunca
facebook.comfrFacebook tarafından, üçüncü taraf reklam verenlerden gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için kullanılmaktadır.Pazarlama3 ay
youtube.comGPSCoğrafi GPS konumuna göre izlemeyi etkinleştirmek için mobil cihazlara benzersiz bir kimlik kaydedilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Pazarlama1 gün
doubleclick.netIDEGoogle Doubleclick tarafından, Bir reklamın etkinliğini ölçmek ve ziyaretçiye hedefli reklamlar sunmak amacıyla, reklamverenin reklamlarından birini görüntüledikten veya tıkladıktan sonra ziyaretçinin eylemlerini kaydetmek ve raporlamak için kullanılmaktadır.Pazarlama1 yıl
doubleclick.nettest_cookieZiyaretçiye ait tarayıcının çerezleri destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için kullanılmaktadır.Pazarlama1 gün
facebook.comtrFacebook tarafından, üçüncü taraf reklam verenlerden gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için kullanılmaktadır.PazarlamaOturum süresi boyunca
youtube.comVISITOR_INFO1_LIVEEntegre YouTube videolarına sahip sayfalarda ziyaretçilerin bant genişliğini tahmin etmeye çalışmak amacıyla kullanılmaktadır.Pazarlama179 gün
youtube.comYSCZiyaretçinin, YouTube'dan hangi videolarının gördüğü ile ilgili istatistikleri, benzersiz bir kimlik ile, tutmak için kullanılmaktadır.PazarlamaOturum süresi boyunca
Çerezler;
  • Sitemizin, ziyaretçilerimiz tarafından nasıl kullanıldığı hakkında (en çok tıklanan bağlantılar, en çok ziyaret edilen sayfalar, görüntülenen hata mesajı sayısı gibi) anonim bilgiler toplamak ve bu bilgileri analiz ederek; hatalı sayfaları işler hale getirmek, Sitemizi geliştirmek ve tercih edilmeyen sayfaları kaldırmak veya iyileştirmek,
  • Kullanım alışkanlıklarınızı, anonim bir şekilde, değerlendirerek pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirmek
amaçlarıyla kullanılmaktadır.

Çerezlerin Yönetimi

Tarayıcılar genellikle çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. İnternet sitemizi kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir, fakat tarayıcınızı çerezleri kabul etmemeye ayarlamanız halinde kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir ve sitelerimizin çeşitli işlevleri bozulabilir.

Tarayıcınızı; çerezleri tüm siteler veya belirli siteler için engelleyecek şekilde, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek şekilde, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek şekilde veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Ek olarak, tarayıcınız üzerinden çerezleri silebilir veya tarayıcınızda saklanan çerezlerin listesini ve değerlerini görebilirsiniz. Tarayıcınızın çerez yönetimi işlevleri hakkında detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki ilgili linke tıklayarak tarayıcınızın internet sitesinden bilgi alınız.

Çerezler ile ilgili daha detaylı bilgi için, aboutcookies.org veya youronlinechoices.eu adresini ziyaret edebilir ya da "Privacy Badger" uygulamasını kullanabilirsiniz. İSPARK, çerezleri Aydınlatma Metni kapsamında kullanmakta olup çerezlerle ilgili kullanım şartlarını ve Çerez Politikasını değiştirme hakkını saklı tutar.

Neden Bisiklet Sürmeyi Bir Kere Öğrendikten Sonra Hiç Unutmayız?

Haberler

Yaşam

Neden Bisiklet Sürmeyi Bir Kere Öğrendikten Sonra Hiç Unutmayız?

Birçoğumuzun çocukluğunun güzel bir parçası olan bisiklet sürmek ilk başta düşe kalka öğrenilen ve sonrasında hiç unutulmayan bir yetenek. Bu nedenle verdiğimiz çabayı en verimli şekilde aldığımız sayılı hobilerden biri olabilir. Vücudumuzun aslında biz farkında olmadan her şeyi hafızasında tutuyor olması mucizevi duruyor. Peki neden bisiklet sürmeyi bir kez öğrenince bir daha hiç unutmayız hiç merak ettiniz mi? Gelin birlikte öğrenelim.

Kaynak:https://boingboing.net/2018/11/15/why...

Bisiklete binmek bir beceridir. Nörologların 'kas hafızası' olarak adlandırdığı adlandırdığı bir öğrenilmiş hareket şeklidir.

Bisiklete binmek bir beceridir. Nörologların 'kas hafızası' olarak adlandırdığı adlandırdığı bir öğrenilmiş hareket şeklidir.

Kas hafızası sayesinde yıllardır kullanmıyor olsanız bile bisiklet sürmeyi unutmazsınız.

Kas hafızası sayesinde yıllardır kullanmıyor olsanız bile bisiklet sürmeyi unutmazsınız.

Bu anıların neden diğerlerinden daha zor unutulduğu tam olarak açıklanamıyor.

Bu anıların neden diğerlerinden daha zor unutulduğu tam olarak açıklanamıyor.

Ruhr Üniversitesi Bochum'dan Nöropsikolog Boris Suchan, bir röportajında şöyle diyor;

Ruhr Üniversitesi Bochum'dan Nöropsikolog Boris Suchan, bir röportajında şöyle diyor;

Okula başladığımız gün ve ilk öpücüğümüz gibi deneyimlerin hatıraları epizodik hafızada kaydedilir.

Okula başladığımız gün ve ilk öpücüğümüz gibi deneyimlerin hatıraları epizodik hafızada kaydedilir.

Bu yüzden bu anıların da kalıcı bellekte kalması kuvvetle muhtemeldir.

Bu yüzden bu anıların da kalıcı bellekte kalması kuvvetle muhtemeldir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası