30 yil evli kalan kadina emeklilik / 25 Yıllık Ev Hanımlarına Emeklilik Şartları Nelerdir? - TGRT Haber

30 Yil Evli Kalan Kadina Emeklilik

30 yil evli kalan kadina emeklilik

Çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin seçim beyannamesini açıkladı. Seçim beyannamesinin en önemli ayaklarından birini oluşturan Aile Koruma Kalkanı Programı ile sosyal güvenlik sisteminin kapsamı genişletilecek. Yeni ailelerin kurulmasını teşvik edilip, ev kadınlarının emekliliğine destek sağlanırken yaşlı bakım sigortası da devreye alınacak. Yaşlı bakım sigorta sisteminin teknik ve yasal altyapısı hızlı bir şekilde tamamlanacak.

Çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olacak?

Emeklilik yaşı kadınlarda anne olma ve çocuk sayısına göre aşağı çekilecek. Ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet ödeyecek. Yapılacak emeklilik düzenlemesi ile kadınlar daha az ödeyerek daha erken emekli olabilecek.

Ev hanımlarına emeklilik primi ne kadar?

Bugün itibarıyla ev kadınlarının emekli olması için devletin ödeyeceği aylık prim tutarı lira olup, lira yerine 2 bin lira yatırılacak. Böylece verilecek yıllık destek 12 bin lira olacak. Asgari ücret arttıkça prim desteği de yükselecek.

Kadınlar nasıl erken emekli oluyor?

Mevcut durumlarda SSK’da prim günü ile kadınlar 58 yaşında, erkeklerde 60 yaşını doldurulduğunda emekli olabiliyor. Bağkur’da ise kadınlar 58 yaşında, erkekler de 60 yaş ve gün primle emekli olabiliyor. İsteğe bağlı sigorta kolu kapsamında ev hanımlarına yönelik birtakım kolay düzenlemeler yapılmıştır. 25 yıl hizmet süresi ile 9 bin gün primi ödemek yerine 15 yıl yani gün prim ödeyip 61 yaşında emekli olunabilir.

Bu iki seçenekten kişi hangisini tamamlıyorsa onu seçebilir. Bununla birlikte, çalışmayan ev hanımları isteğe bağlı sigorta girişini yaptırdıktan sonra çalışmak için bir engeli bulunmaz. Sadece isteğe bağlı sigortaya başvuru sırasında çalışmıyor olması şartı aranır. Örnek verecek olursak; emekli olmadan önce ev hanımının 3,5 yıl sigortalı olarak çalışıldığını farz edersek o zaman ödemesi gereken prim tutarı da buna göre hesaplanır ve 20 yıla düşer, bu da güne tekabül eder. Ev hanımı emekli olduktan sonra başvuru işlemlerini yapar ve emekli maaşı bağlanır.

İsteğe Bağlı Sigorta Kaç Yıl Ödenir?

İsteğe bağlı sigortalı olan kişiler 4B’li yani diğer bir deyişle Bağ-Kur’lu olur. Bu sebeple emeklilik hesaplama işlemi yapılırken Bağ-Kur koşulları geçerlidir. Özellikle ev hanımları isteğe bağlı sigorta ile ilerleyen zamanlarda emekli maaşını hak etmek için araştırma içine girer. Emeklilik için ev hanımlarında prim, yaş ve yıl olarak 3 şart aranır. Yılı ve primi tamamlamak için belirli bir süre sigortalı olma şartı vardır.

Eğer ilk sigorta girişiniz 8 Eylül öncesindeyse gün prim ve 10 yıllık sigorta süresi şartı aranır.

İlk sigorta girişi 9 Eylül ve 30 Nisan arasındaysa 25 yıl sigortalı kalma süresinin dolması, 60 yaş şartının karşılanması ve gün prim ödenmesi gerekir.

İlk sigorta girişi 1 Mayıs sonrasındaysa gün prim ve 63 yaş koşulu aranır. İsteğe bağlı normal emeklilik için gün prim koşulu bulunur.

Ayrıca ev hanımları eğer ilk sigorta girişinden sonra doğum yaptıysa doğum borçlanması yapabilir. Erkekler de askerlik yaptığı süreyi borçlanabilir. İsteğe bağlı sigorta uygulamasına başvurarak siz de primleri kendiniz ödeyerek emekli olabilirsiniz.

İsteğe bağlı sigortalılık ne zaman sona erer?

İsteğe bağlı sigortalılığını sona erdirme talebinde bulunanların, primi ödenmiş son günü takip eden günden,

Aylık talebinde bulunanların, aylığa hak kazanmış olmak şartıyla talep tarihinden,

Ölen sigortalının ölüm tarihinden, itibaren sona erer.

Ev hanımlarına emeklilik toplu ödeme ne kadar? Ev hanımlarına emeklilik şartları nelerdir?

Hükümet yeni dönemde ev hanımlarının daha kolay emekli olabilmeleri için onlara prim desteği vermeye hazırlanıyor. Uzun süre evli kalan, hiç sigortası olmayan ev hanımlarına emeklilik toplu ödeme yapılarak hak edilebilecek. Bu kapsamda 25 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik verilecek. Peki ev hanımlarına emeklilik şartları nelerdir? Ev hanımlarına emeklilik için toplu ödeme ne kadar? İşte detaylar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan yılı Seçim Beyannamesini duyurdu.

Buna göre; Eev hanımları, emeklilik şartları yerine getirildiği taktirde milyonlarca kadın yaşında emekli olabilecek.

Bugün itibarıyla ev kadınlarının emekli olması için devletin ödeyeceği aylık prim tutarı lira olup, lira yerine 2 bin lira yatırılacak. Böylece verilecek yıllık destek 12 bin lira olacak.

Mevcut durumda SSK'da prim günü ile kadınlar 58 yaşında, erkeklerde 60 yaşını doldurduğunda emekli olabiliyor. Bağ-Kur'da ise kadınlar 58 yaşında, erkekler de 60 yaş ve gün primle emekli olabiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aile Koruma Kalkanı Programı'yla ev hanımlarının emekliliğine destek vermekten her ailede en az bir çalışan olmasını sağlamaya kadar pek çok uygulamayı başlatacağız." açıklamasında bulunmuştu.

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında;

* Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak,

* Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak,

* Yeni evlilikler teşvik edilecektir.

EV HANIMLARINA PRİMİN 3'TE 1'İ DEVLETTEN

Çalışmayanlara, eksik primi olanlara emeklilik yolunu açan isteğe bağlı sigortada her ay brüt asgari ücretin yüzde 32'si oranında prim yatırılıyor. 18 yaş üstü olan, zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmayanlar bu imkandan yararlanabiliyor. Bu şekilde ödenen primler Bağ-Kur kapsamında sayılıyor. İsteğe bağlı sigorta ödeyen, mevcut asgari ücrete göre aylık en az lira 56 kuruş ödeme yapıyor. Başkan Erdoğan'ın açıkladığı müjde kapsamında bu primin 3'te 1'ini devlet karşılayacak.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK TOPLU ÖDEME NE KADAR?

Mevcut tutar üzerinden devletin ev hanımlarının emekli olabilmesi için ödeyeceği aylık prim tutarı bin 67 lira 52 kuruş olacak. Ev hanımları aylık 3 bin lira 56 kuruş yerine 2 bin lira 4 kuruş prim yatırarak emekli olabilecek. Mevcut tutar üzerinden 12 bin lira devlet desteği sağlanmış olacak. Asgari ücret arttıkça prim desteği de büyüyecek.

-Emeklilik yaşı kadınlarda anne olma ve çocuk sayısına göre aşağı çekilecek

-Ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te 1'ini devlet ödeyecek

Seçim beyannamesinin en önemli ayaklarından birini oluşturan Aile Koruma Kalkanı Programı ile sosyal güvenlik sisteminin kapsamı genişletilecek. Yeni ailelerin kurulmasını teşvik edilip, ev kadınlarının emekliliğine destek sağlanırken yaşlı bakım sigortası da devreye alınacak. Yaşlı bakım sigorta sisteminin teknik ve yasal altyapısı hızlı bir şekilde tamamlanacak.

-Yapılacak emeklilik düzenlemesi ile kadınlar daha az ödeyerek daha erken emekli olabilecek.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye'de ikamet edenler ile Türkiye'de ikamet etmekte iken sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerdeki Türk vatandaşlarından;

* sayılı Kanuna tabi zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmayan

* Sigortalı olarak çalışmakla birlikte ay içerisinde 30 günden az çalışan ya da tam gün çalışmayanlar

* Kendi sigortalılıkları nedeniyle Türkiye'de sosyal güvenlik kanunlarına göre malullük ve yaşlılık aylığı almayanlar

* 18 yaşını dolduranlar. Kanunun yürürlük tarihinden önce mülga kanunlara göre isteğe bağlı sigortaya devam edenlerin, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın Kanun kapsamında isteğe bağlı sigortalılıkları devam ettirilecektir.

İlk defa isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin örneği Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği ekinde yer alan "İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi" ile ikametgahlarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine/ sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.

Tekrar isteğe bağlı sigortalı olmak isteyen sigortalıların ise talep dilekçesi ile müracaatları yeterli olacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası