diyopsit taşı özellikleri / Doğal Taşlar ve Özellikleri Doğal Taş Fiyatları - Taş Sandığı

Diyopsit Taşı Özellikleri

diyopsit taşı özellikleri

Diopsit Taşının Özellikleri

Diopsit Taşı - 8 Mm Dizi Gerçek Diopsit - Doğal Taş

  • Tek Dizi Fiyatıdır.
  • Bir Dizide takriben 48 Adet bulunmaktadır.
  • Toptan alımlar için lütfen iletişime geçiniz.
  • Fiyatlarımız çoğu mağazadan uygundur.
  • Orjinal Diopsit taşıdır.
  • Diopsit taşı denge ve sağlık taşıdır.
  • Yaydığı enerji, kafatası ve kuyruk kemiği arasındaki omurların düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur
  • Diopsit Taşı Kalbi sarj etme özelliğine sahiptir.

 

Orjinal Diopsit Taşı ve Doğal Taşların orjinallerine, Doğal Taşların Faydaları adlı makalelere, Doğal Taşların Özelliklerine, Değerli Taşlar kategorilerine, Değerli Taşlardan Takılara ve Doğal Taşlar Hakkında Sıkça Sorulan Sorulara Sedef Doğal Taş web sitemiz üzerinden ulaşabilir, en uygun fiyatla toptan doğal taş ve toptan takı malzemeleri alımlarınızı eminönü doğaltaş toptancıları arasında bulunan sedef doğal taş mağazamızdan gerçekleştirebilirsiniz.

Havale / EFT (%5) :1,TL (KDV Dahil)

Ürünü Bugün 0 Kişi Satın Aldı

Ürünü Kişi İnceledi

Bu Kategorinin En Çok Satanları

Diopsit Taşı

Diopsit Taşı Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Diopsit taşı ’de keşfedilmiştir. Diğer bazı doğal taşlardan daha geç bulunan diopsit taşı nedir sorusuna cevap bulmaya çalışacağız bu yazımızda. Diopsit taşı piroksen mineral grubuna aittir. İçeriğinde kalsiyum, magnezyum ve krom bulundurur. Magmatik kayaçlarda bulunur. Ayrıca meteorlarda da rastlanmıştır. Diopsit taşı magmatik kayaçlarda bulunduğu için ülkemizde çıkarılmamaktadır.

Diopsit taşının önemli kaynakları; Madagaskar, Almanya, Sri Lanka, Brezilya, Rusya, Finlandiya, Güney Afrika, Amerika ülkeleridir.

Diopsit Taşı Özellikleri

Diopsit taşı özellikleri bakımından zengin olan doğal bir taştır. Fiziksel özelliklerinin yanında oldukça yararlı özellikleri de bulunmaktadır. Doğal taşlar dünyasında şifalı taşlardan biri olarak yerini alır. Hem beden sağlığımız hem de ruh sağlığımız üzerinde faydalı birçok etkisi vardır. Doğru kullanıldığı takdirde diopsit taşından faydalanılması mümkündür.

Diopsit Taşı Görünüm Özellikleri

Diopsit taşı renksiz, yeşil, sarı, kahverengi, menekşe mavisi, mor renklerinde bulunabilir. Orijinal diopsit taşı yaygın olarak yeşil renginde bulunur. Tıpkı zümrüt yeşiline benzer. Bu rengi ona içeriğindeki krom minerali verir. Bu sebeple yeşil renkli olanları ‘krom diopsit’ olarak da bilinir. Mor ve mavi renkte olan diopsit taşları ise rengini içeriğindeki manganez mineralinden alır. Bunlar da ‘violane’ olarak anılırlar. Zümrüt mücevherine benzemesi sebebiyle diğer doğal taşlardan ayrılarak popülerliği giderek artmaktadır.

Diopsit taşının görünümü yarı saydam ile saydam arasında değişir. Muhteşem bir netliğe sahiptirler. Taşın büyüklüğüne göre rengi de deşebilir. Daha büyük taşlar siyaha yakın bile görünebilirler.

Diopsit Taşı Çeşitleri

İçerdiği minerallere bağlı olarak üç çeşit diopsit taşı bulunmaktadır. Bunlar;

·         Krom Diopsit: Krom içerir. Yeşil renklidir.

·         Lavrovite: Vanadyum içerir.

·         Violane: Manganez içerir. Mavi-mor renklidir.

Diopsit Taşı Beden Sağlığı Üzerine Etkileri

Diopsit taşı iyileştirici özellikleri fazla olan değerli bir taştır. Denge ve sağlık taşı olarak da bilinir. Diopsit taşının beden sağlığımız üzerindeki etkilerini şöyle sıralayabiliriz:

·         Ameliyat ve ağır hastalıklarda iyileşme sürecini hızlandırır.

·         Böbrekler ve kalp için olumlu etkileri vardır.

·         Kas ağrıları ve spazmlarda etkili olur.

·         Stresle başa çıkmak için kullanılır.

·         Ateş düşürmede yardımcıdır.

·         Vücudun hormon dengesini korumasında yardımcı olur.

·         Diopsit taşı doğal taş olduğundan bilinçli kullanıldığında dolaşım sisteminin iyi çalışmasına yardımcı olur ve böylelikle toksinlerin vücuttan daha kolay atılmasını sağlar.

·         Kafatası ve kuyruk kemiği arasında bulunan omurların düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Yukarıda bahsettiğimiz sıkıntılara sahip kişiler tarafından tedavilerine yardımcı olarak diopsit taşı kullanılabilir. Unutmamak gerekir ki hastalıklarda tek tedavi yöntemi olarak doğal taşlar kullanılmamalıdır.

Diopsit Taşı Ruh Sağlığı Üzerine Etkileri

Her doğal taşta olduğu gibi gerçek diopsit taşı da insanın ruh sağlığı üzerinde olumlu birçok etki yapar.

·         Diopsit taşı sevgi, bağlılık ve güven duygularınızı arttırır.

·         Huzur bulmanıza yardımcı olur.

·         Doğa ile olan bağınızı arttırır. Sizi keşfetmeye iter.

·         Alçakgönüllülük, merhamet ve affetme duygularınızın gelişmesinde etkili olur.

·         Bakış açınızı olumlu yönde etkileyecek, yeni ve farklı fikirlere daha açık olmanızı sağlayacaktır.

·         Yaratıcılığınız üzerinde olumlu etkiler sağlar.

Diopsit taşı doğal taş bileklik veya kolye kullanarak diopsit taşını sürekli üstünüzde taşımanız etkilerini daha fazla hissetmenizde size yardımcı olacaktır.

Diopsit Taşının Çakralarla Uyumu

Vücudumuzda 7 temel çakra funduszeue.info çakralar omuriliğimiz boyunca sıralanmıştır. Çakra için enerji merkezi de diyebiliriz. Vücudumuzdaki bu enerji merkezlerinin her biri farklı özelliklere sahiptir.   Diopsit taşı çakra etkileri ise birden fazladır. Etkili olduğu çakralardan ilki kalp çakrasıdır. Kalp çakrası koşulsuz sevginin ana merkezidir. Dördüncü kalp çakrasıyla uyumludur. İkincisi ise sakral çakradır. Diopsit taşı sakral çakra ile de güçlü bir etkileşime sahiptir. Sakral çakra ise duygu merkezimizdir. Sakral çakra dengede iken duygularımızda dengede demektir. Diopsit taşı kadınlar için çok güçlendirici bir taştır. Doğrudan duygulara destek verir.

Eğer burçlarla ilgileniyorsanız diopsit taşı burcu ikizler ve kovadır.

Diopsit Taşı Bakımı ve Temizliği

Diopsit taşının sertlik derecesi mohs değeri arasındadır. Genelde karattan düşüktür diopsit taşları. 2 karat üzeri nadir bulunur. Dolayısıyla darbelere karşı çok uzun süre dayanamayabilir. Diopsit taşı kırılgan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle diopsit taşı bakımı biraz özen gerektirebilir. Biraz kuvvetli bir darbe aldığında kırılabilir. Diopsit taşı kullanıyorsanız buna dikkat etmelisiniz.

Diopsit taşı kırılgan bir yapıya sahip olduğu kadar yüzeyi de çabuk ve kolay çizilebilir. Bu yüzden diopsit taşını muhafaza ettiğiniz yerde, ya da üzerinizde taşıyorsanız üzerinizde iken ya da çantanızda taşıyorsanız taşın etrafında onu çizecek materyallerin olmamasına dikkat edin. Diopsit taşı kolye, bileklik, küpe gibi aksesuarlarınızı tek başlarına kullanmanız bunların çizilme, kırılma, çatlama gibi durumlardan korunmalarına yardımcı olabilir.

Diopsit taşını temizlerken herhangi bir kimyasal kullanmanıza gerek yoktur. Bu kimyasallar taşa zarar verebilirler. Çünkü kimyasalların diopsit taşı ile tepkimeye girme ihtimalleri vardır. Bu da taşınızın bozulmasına yol açabilir. Doğal diopsit taşı fiyatları her geçen gün artmaktadır. Elinizde olan taşları zarar görmeyecek şekilde kullanmanızda fayda vardır.

Diopsit taşını temizlemek için sadece su ile yıkamanız ardından yumuşak bir bez yardımıyla kurulamanız yeterli olacaktır.

Diopsit taşını muhafaza etmek için kumaştan yapılmış torba kullanabilirsiniz. Bu çizilme ve kırılma gibi durumları önleyecektir.

Diopsit Taşı Kullanımı

Diopsit taşı kullanmak için tercihinizi kolyeden yana yapabilirsiniz. Diopsit taşı bileklik oldukça hoş durur fakat diopsit taşının kırılganlığı göz önüne alındığında bu bileklik fazla dayanmayabilir. Güzelim taşların kırılmasını istemezsiniz. Yine de bileklik kullanmak istiyorum diyorsanız bilekliğinizi darbelerden korumalısınız.

Bilindiği üzere doğal taşlar tenimizle temas ettiği zaman daha iyi etki gösterirler. Diopsit taşı bileklik fiyatları maliyetli olabilir. Bu durumda tercihinizi yüzük veya tespihten yana yapabilirsiniz. Dua ederken diopsit taşından yapılmış bir tespih kullanabilirsiniz.

Diopsit taşından aksesuar ürünleri oldukça şık bir hediye olacaktır. Anneniz, arkadaşınız, eşiniz için değerli ve güzel görünen bir hediye almak istiyorsanız diopsit taşından yapılmış kolye, küpe, bileklik, yüzük, tespih gibi aksesuarları tercih edebilirsiniz. Şık görünmesinin yanında diopsit taşı anlamı olan faydalı bir hediye olacaktır.

Meditasyon yaparken kullanmak istiyorsanız eğer bir parça diopsit taşını kalp çakrası bölgenizde tutabilirsiniz. 

Diopsit Taşının Fiyatları

Doğal taşları satın alırken sertifikalı olmalarına dikkat etmeliyiz. Güvenilir bir satıcıdan alışveriş yapmalıyız. Diopsit taşı yumuşak olduğundan alışveriş sırasında gerçek olup olmadığının kontrolünü yumuşaklığına bakarak anlamaya çalışabilirsiniz.

Diopsit taşını kolye, küpe, bileklik, tespih olarak satın alabilirsiniz. Bunların yanında diopsit taşı dizi boncuk, diopsit taşı gümüş kolye ve ham kütle şeklinde de satışı mevcuttur.

Diopsit taşının fiyatları satıldığı şekle göre değişir. Taşın kesimine göre kolye çeşitleri bulunabilir.

Rengi zümrüt yeşiline benzediğinden zümrüdün daha uygun fiyatlı muadili olarak tercih edilebilirler. Diopsit taşı kolye fiyatları taş üzerinde yapılan işçiliğe, kullanılan malzemeye, taşın sertlik değerine göre değişir.

Diopsit taşının göz alıcı görünümünün yanında ruh ve beden sağlığımız üzerindeki olumlu etkileri bizleri diopsit taşını araştırmaya iter. Diopsit taşı faydaları görüldüğü üzere oldukça fazladır. Yine de herhangi bir doğal taşı sadece faydalarına bakarak satın almak doğru değildir. Kendinize en uygun olan taşı almanız sizin yararınızadır. Bu uygunluğu bir taş uzmanına danışabilirsiniz.

Sitrin Taşı ve Faydaları

Sitrin taşı kuvars grubu taşların sarı tonlardaki üyesidir. Taşa bu rengini veren ise içeriğindeki demirdir. Bu taş adını yunanca limon anlamına gelen citron kelimesinden almıştır ve limonlu kuvars olarak da bilinmektedir. Genellikle içinde donmuş su barındıran sitrin, kırıldığında bu su sıva hale gelmektedir. Sitrin yarı saydam, oldukça sert ve güçlü bir taştır. Sert olması taşın işlenmesini oldukça zor hale getirmektedir. 

Sitrin taşı Tüccar Taşı olarak da bilinir ve kendisini taşıyana bereket getirdiğine inanılmaktadır. Bu inanç doğrultusunda halk arasında kasalarda bulundurulması da yaygın bir gelenektir. Ayrıca sitrinin antik dönemde, yılan sokmalarında zehirlenmemek için koruyucu olarak taşındığı bilinmektedir. Sitrinin geçmişte kullanıldığı başka bir alansa ametistle birlikte yağmur dualarında kullanılmasıdır. 

İçerdiği mineraller: demir, oksijen, silisyum, kalsiyum, sodyum, lityum, magnezyum, alüminyum

Çıkarıldığı yerler: İspanya, A.B.D, İngiltere, Brezilya, Rusya, Madagaskar

Faydaları:

1. Sitrinin tene temas ederek taşındığı takdirde kişiye neşe ve mutluluk verdiği düşünülmektedir.

2. Radyasyon önleyici taşlardan biri olduğu bilinmektedir.

3. Taşın başarı getirdiğine inanılmaktadır. 

4. Sitrin de tıpkı ametist gibi negatif enerjiden korunmaya yardımcıdır. Ancak ametistten farklı olarak bu negatif enerjiyi bünyesinde saklamaz ve bu sayede doğal taşlara yapılan temizlik işlemine diğer taşlar kadar ihtiyaç duymaz.

5. Bağımlılıklardan kurtulmak isteyenler için faydalıdır.

6. Günlük hayatın streslerinden ve gerginliklerden koruma özelliği bulunmaktadır.

7. Sitrinin özgüven problemi olan kişilere olumlu etkileri gözlenmiştir. 

8. Antioksidan özelliği sayesinde zehirli maddelerin vücuttan atılmasını sağlamaktadır.

9. Sindirim ve dolaşım sistemleri için faydalı olduğu bilinmektedir.

 Kadınların menopoz dönemlerinde çektikleri sıkıntıları minimize ettiği gözlemlenmiştir.

Taşın Bakım ve Temizliği:

Sitrin taşı da diğer doğal taşlar gibi bir gün süreyle toprağa gömülerek temizlenebilir. Bu taş diğer doğal taşlara göre temizliğe daha az ihtiyaç duymasıyla bilinmektedir. Her türlü kimyasalla temasından kaçınılması ve taşın ilk satın alındığında, kullanılmadan temizlenmesi tavsiye edilmektedir. 

AA+ Sitrin Taşı Bileklik Modelimiz

AAA Sitrin Taşı Doğal Taş Bileklik ( Ayar Gümüş Aparatlı) Modelimiz

Ametist Sitrin Kuvars Taşı Doğal Taş Su Şişesi

Ürünlere Gitmek İçin Yazının Üzerini Tıklamanız Yeterlidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası