sözel lys kaç / sözel dersler (lys) kaç günde biter | DonanımHaber Forum

Sözel Lys Kaç

sözel lys kaç

LYS t&#;rleri, oturumları neler? LYS oturumlarında hangi testler var?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndan (YGS) barajını geçen öğrenciler için LYS başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Milyonlarca öğrencinin geleceğini belirleyecek olan LYS için öğrenciler sınav araştırmalarına başladı. Öğrencilerin merak ettiği konulardan bir taneside LYS oturumları. Hangi LYS oturumu ne ifade ediyor, işte detaylar..

Sınavla ilgili merak ettiğiniz her şeyi ücretsiz olarak CNN Türk uzmanına sor sisteminden uzmanlara sorabilirsiniz.

LYS-1 Oturumu

11 Haziran (Pazar) , saat 'da gerçekleşecek olan LYS-1 oturumunda öğrenciler Matematik sorularını çözecekler. Puan türü Sayısal ve Eşit Ağırlık olan öğrencilerin LYS'de bu oturuma katılması gerekmekte.

LYS-2 Oturumu

17 Haziran (Cumartesi) , saat 'da gerçekleşecek olan LYS-2 oturumunda öğrenciler Fen Bilimleri sorularını çözecekler. Puan türü Sayısal olan öğrencilerin LYS'de bu oturuma katılması gerekmekte.

LYS-3 Oturumu

18 Haziran (Pazar) , saat 'da gerçekeleşecek olan LYS-3 oturumunda öğrenciler Edebiyat ve Coğrafya sorularını çözecekler. Puan türü Eşit Ağırlık ve Sözel olan öğrencilerin bu sınava katılması gerekmekte.

LYS-4 Oturumu

10 Haziran (Cumartesi) , saat 'da gerçekeleşecek olan LYS-4 oturumunda öğrenciler Sosyal Bilimler sorularını çözecekler. Puan türü sözel olan öğrencilerin LYS'de bu oturuma katılmaları gerekmekte.

LYS-5 Oturumu

17 Haziran (Cumartesi) , saat 'da gerçekleşecek olan LYS-5 oturumunda öğrenciler Yabancı Dil sorularını çözecekler. Puan türü Yabancı Dil olan öğrencilerin, LYS'de bu oturuma katılması gerekmekte.

LYS başarı oranları

LYS'de 14 puan türünde birer aday, 4 puan türünde ise ikişer aday tam puan aldı.

MİLYON ADAY

ÖSYM tarafından yayımlanan istatistiklere göre, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonrası LYS'ye girmeye hak kazanan aday sayısı 1 milyon bin olarak belirlendi.

LYS-1'e bin , LYS-2'ye bin , LYS-3'e bin , LYS-4'e bin , LYS-5'e bin aday başvurdu.

LYS-1'e bin ,  LYS-2'ye bin , LYS-3'e bin , LYS-4'e bin , LYS-5'e 91 bin aday girdi.

LYS-1'de 56, LYS-2'de 26, LYS-3'te 43, LYS-4'te 63 ve LYS-5'te 7 adayın sınavı geçersiz sayıldı.

TESTLERDEKİ ORTALAMALAR

LYS-1 matematik testinde, ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okuyan ve sınavı geçerli olan bin 18 adayın 80 soruda ortalaması 16,15 oldu.

Sınavı geçerli olan tüm adayların sayıları, soru sayısı ve testlerdeki ortalamaları ise şöyle:

"Matematik 80 soru, bin aday, 15,68;

fizik 30 soru, bin aday, ortalama 6,82,

kimya 30 soru, bin aday, ortalama 10,23,

biyoloji 30 soru, bin aday, ortalama 10,13,

Türk dili ve edebiyatı 56 soru, bin aday, ortalama 21,80,

coğrafya-1 24 soru, bin aday, ortalama 9,30,

tarih 44 soru, bin aday, ortalama 17,70,

coğrafya-2 14 soru, bin aday, ortalama, 5,19,

felsefe grubu 32 soru, bin aday, ortalama 11,90,

yabancı dil Almanca 80 soru, bin aday, ortalama 28,85,

yabancı dil Fransızca 80 soru, bin 62 aday, ortalama 31,14,

yabancı dil İngilizce 80 soru, 88 bin aday, ortalama 22,73 ."

LYS PUAN DAĞILIMI

ÖSYM istatistiklerine göre, LYS'de 14 puan türünde TM-1, TM-2, TM-3 ve TS-2'de ikişer aday, diğer alanlarda ise birer aday tam puan aldı.

ve üzeri puan alan aday sayısı MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4'te bin , TM-1, TM-2 ve TM-3'te bin , TS-1 ve TS-2'de bin aday oldu.

Dil puanlarında ise ve üstü puan alan aday sayısı DİL-1, DİL-2 ALM, DİL-3 ALM'de bin DİL-1 FRA, DİL-2 FRA ve DİL-3 FRA'da , DİL-1 İNG, DİL-2 İNG, DİL-3 İNG'de 77 bin aday olarak açıklandı.

ve üstü puan alan aday sayısı MF-1'de bin , MF-2'de bin , MF-3'te bin , MF-4'te bin , TM-1'de bin , TM-2'de bin , TM-3'te bin , TS-1'de bin , TS-2'de bin olarak belirlendi.

Dil puanlarında ise ve üstü puan alan aday sayısı DİL-1 ALM'de bin , DİL-2 ALM'de bin , DİL-3 ALM'de bin , DİL-1 FRA'da , DİL-2 FRA'da , DİL-3 FRA'da , DİL-1 İNG'de 59 bin , DİL-2 İNG'de 70 bin , DİL-3 İNG'de 77 bin olarak açıklandı.

KIZLAR DAHA BAŞARILI

Sınava, bin erkek, bin kız aday girdi. Puan türlerine bakıldığında geçen yıllarda olduğu gibi kız adaylar daha başarılı oldu.

MF puan türünde sınava giren bin erkek adayın ortalama puanı bin olurken, aynı puan türünde bin kız adayın ortalama puanı bin olarak belirlendi.
TM puan türünde sınava giren bin 20 erkek adayın ortalama puanı bin ; bin kız adayın ortalama puanı ,; TS puan türünde ise bin erkek adayın ortalama puanı bin ; bin kız adayın ortalama puanı bin olarak tespit edildi.

FEN LİSELERİ VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ KENDİ PUAN TÜRLERİNDE ÖNDE

MF puan türünde en başarılı okullar fen liseleri ile özel fen liseleri oldu. MF'de fen liselerindeki 18 bin aday ortalama bin puan; özel fen liselerinde ise 4 bin aday ortalama bin 8 puan aldı.

TM puan türünde ise en başarılı okullar fen liseleri, özel fen liseleri ve  polis koleji oldu. Fen liselerinde ortalama puan bin , özel fen liselerinde bin ve polis kolejinde bin oldu.

TS puan türünde ise okul türlerine göre ortalama puanı en yüksek liseler, bin ortalama puanla sosyal bilimler liseleri, bin ortalama puanla imam hatip liseleri ve bin ortalama puanla özel fen liseleri olarak sıralandı.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir