taşoz nerede / Thassos Adası gezi rehberi: Nasıl gidilir? Nerede kalınır? Thassos gezilecek yerler listesi

Taşoz Nerede

taşoz nerede

kaynağı değiştir]

'den fazla kişinin yaşadığı kasaba ve köyler ( nüfus sayımı):

Nüfus[değiştir kaynağı değiştir]

YılKasabaBelediye
2,
2,
3,13,
3,13,

Önemli kişiler[değiştir

Thassos Nerede

Thassos, Türkçe adıyla Taşoz adası, Türkiye&#;de popüler bir Yunan adasıdırç Peki Thassos nerede? Nasıl gidilir? Haritada Thassos nerede? Coğrafi olarak Kuzey Ege Denizi&#;nin bir parçası, ancak idari olarak Kavala bölgesel biriminin bir parçasıdır. Kuzeydeki en büyük Yunan adasıdır ve tüm Yunanistan&#;ın en büyük adasıdır.

Thasos (Thassos) bilinen bir adadır, nerede olduğunu bilmiyorsanız açıklayalım: Kuzey tarafında, Selanik ve Kavala&#;nın doğusunda, Gümülcine&#;nin batısında kalır ve Keramoti&#;den yaklaşık 10 kilometre uzakta bulunan (resmen Limenas Thasou, &#;Thasos Limanı&#; olarak bilinen) adanın en büyük kasabasının adıdır. Thassos adası, eski zamanlardan beri ılıman hava şartlarından dolayı, önemli bir turistik alan olarak bilinmektedir.

Türkiye&#;den karayolu ile gidilebilecek en yakın yunan adası olan Thassos, Türkler, Romanyalılar, Bulgarlar ve Arnavutlar tarafından tercih edilmektedir. Özellikle resmi tatillerde, adanın nüfusu 30 kat artar ve yer bulmakta zorlanabilirsiniz.


Bu yazılarımızı okumuş muydunuz?

THASSOS (TA&#;ÖZ) ADASI NEREDE?

Thassos, Türkçe haliyle Ta&#;öz Adas&#; Yunanistan s&#;n&#;rlar&#;nda, Kavala yak&#;nlar&#;ndaki Keramoti Köyü’nün tam kar&#;&#;s&#;nda yer al&#;yor. &#;stanbul’dan yakla&#;&#;k 5 saatlik araba yolculu&#;u ve 45 dakika süren feribot yolculu&#;u ile Ta&#;öz Adas&#;’na ula&#;&#;l&#;yor.

THASSOS ( TA&#;ÖZ) ADASI HAR&#;TA

THASSOS ADASI’NA NASIL G&#;D&#;L&#;R?

Ta&#;öz Adas&#;’na gitmek için Yunanistan ile en önemli s&#;n&#;r kap&#;m&#;z olan &#;psala S&#;n&#;r Kap&#;s&#;’ndan geçmek gerekiyor. &#;stanbul’dan trafiksiz bir zamanda &#;psala S&#;n&#;r Kap&#;s&#;’na ula&#;mak yakla&#;&#;k yakla&#;&#;k üç saat sürüyor. S&#;n&#;r&#; geçtikten sonra otobandan yakla&#;&#;k iki saatte Keramoti Köyü’ne ula&#;&#;l&#;yor.

YUNAN&#;STAN SINIR KAPISI’NDAN GEÇMEK &#;Ç&#;N GEREKL&#; EVRAKLAR NELER?

Ad 20

Kendi araban&#;zla karadan Yunanistan’a geçmek istedi&#;inizde schengen vizenize ek olarak Turing’ten uluslararas&#; sigorta yapt&#;rman&#;z  gerekiyor. Green Card (Ye&#;il Kart) ad&#; verilen bu sigortan&#;n 15 günlük bedeli Euro, 1 ayl&#;k bedeli 65 Euro. Bunun yan&#;s&#;ra uluslararas&#; ehliyetinizin de olmas&#; &#;art. Ehliyeti yeni ç&#;karacaksan&#;z TL, yenileme içinse TL ödemeniz gerekiyor. Yurtd&#;&#;&#; için kasko yap&#;p yapt&#;rmamak ise size kalm&#;&#;.

THASSOS (TA&#;ÖZ) ADASI’NA FER&#;BOTLA GEÇ&#;&#;

THASSOS ADASI FER&#;BOT SAATLER&#; VE ÜCRETLER&#;

Keramoti Liman&#;’ndan feribotlar sabah saatlerinde yar&#;m saatte bir kalk&#;yor. Keramoti – Thassos feribot geçi&#;i için y&#;l&#; itibariyle araç ücreti 19 Euro, büyükler için 5 Euro, 5 ya&#;&#;nda büyük çocuklar için 3 Euro ödemeniz gerekiyor.

 

 

Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için t&#;klay&#;n.

 

Thassos (Ta&#;öz) Adas&#; Gezilecek Görülecek Yerler, Nas&#;l Gidilir, Restoranlar, Ücretler

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası